Dodaj do ulubionych

TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmawiać "

11.01.05, 14:27
Jestem oburzony wczorajszymi popisami niejakiej Kazimiery Szczuki w
programie "Warto Rozmawiać " TVP-2. Ta znana ze swej wyjątkowej perfidi, i
złośliwości feministka w sposob chamski i prowokacyjny, objawiając brak
elementarnego dobrego wychowania - raczyła zwracać się publicznie per Pan, do
księdza Kościoła Katolickiego, tj. osoby NAJWYŻSZEGO SPOŁECZNEGO ZAUFANIA .
Dodatkowo winę za takie zachowanie ponosi także prowadzący program, który
nie zwrócił Kazimierze S. na jej niegodne postępowanie - ani razu uwagi.

Znieważanie godności księdza trwało w najlepsze przez cały czas trwania
programu . Czy redakcji TV-ji o to chodzi w tego typu programach ? I zamierza
dalej tolerować skandaliczne wybryki tej - K.Szczuki? Złośliwość, brak
szacunku, nienawiść - aż się wylewają z każdego niemal zdania wyseplenionego
przez to kompromitujące TV - indywiduum. Może już czas skończyć z tymi jej
żenujacymi popisami w TVP u podstaw których ( to się czuje ) leży bydlęca
nienawiści do zwykłego człowieka. Do czasu, aż to się stanie - ja i moi
znajomi,
przestajemy płacić telewizyjny abonament.
P.S.
Już było, kedyś takie rabinackie, żydowskie indywiduum, które
groziło nawet palcem naszemu papieżowi zwracając się do Niego - per - pan.
Czy Szczuka będzie bezkarnie nadal to zachowanie propagować i lansować za
pomocą polskiej telewizji, na ktorą głównie my, katolicy - z musu płacimy ?
P R O T E S T U J Ę.

Wzywam oburzonych czytelników forum, do wysyłania swoich protestów w tej
sprawie do TV-zji, na link:
ww2.tvp.pl/tvppl/mail/kontakt_z_tvp.html

Obserwuj wątek
    • niech Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 14:30
      Miala mu na "ty" mowic?
      • Gość: lenin Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:07
        "Ty" sobie możesz mówic do kolesi spod budki z piwem, kultury nie wyniosłeś z
        domu
        • Gość: . Wiesz to z autopsji tow. lenin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:42
    • Gość: kixx Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 14:31
      masz powody przypuszczac,ze to nie byl facet?
    • utrat Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 14:34
      a jak sie miala do niego zwracac? per pani? :)
      ja tez mowie do ksiezy "prosze pana". poza tym nie zgadzam sie, ze ksiadz jest
      osoba najwyzszego publicznego zaufania. chociaz moze i jest, ale nie dla mnie i
      nie dla wielu innych z pewnoscia.
      a nie plac sobie ze znajomkami abonamentu, tylko lepiej podaj adres domowy,
      zeby Was kontrolerzy namierzyli. Wtedy bedziecie juz naprawde bojownikami "za
      sluszna sprawe". prawdziwymi Polakami-katolikami, przeciwnikami masonerii i
      zydostwa wszelakiego. Na pewno Mlodziez Wszechpie..ieta rowniez Was poprze!
      Zastrzegam, ze programu, o ktorym mowisz nie widzialem. Podsmiewuje sie jedynie
      ze wznioslego stylu Twojej wypowiedzi. Heretykom mowimy NIE! Stanowczo!
    • warszawianka_jedna Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 14:43
      Jak szukasz pretekstu żeby nie płacić to twoja sprawa.

Szczuka znalazła sposób na bycie zauważoną, można ją lubić albo nie.
      Mnie podoba się jak prowadzi "najsłabsze ogniwo" przynajmiej nie jest mdła jak
      te wszystkie Mołki.
      • utrat Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 14:46
        w najslabszym ogniwie Kazia jest super! tylko dla niej to badziewie ogladam.
        • npp Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 15:21
          Niejaka Kazimiera Szczuka prowadzi też w TV- jeden z teleturniejów "Najsłabsze
          ogniwo" w którym nagminnie obraża i poniża słowami występujacych w nim -
          uczestników (żadziej - uczestniczki).
          Kreuje się w ten sposób na czołową hetere( czytaj: najpodlejszą z możliwych ) -
          zajadłą, ziejącą nienawiścią do wszystkiego co n o r m a l n e - feministkę,
          próbując tym samym odebrać swoim koleżankom palmę pierwszeństwa , którą dzierżą
          jak do tąd panie takie jak :M. Środa, I.Jaruga-Nowacka, czy Waniek.

Nie lekceważmy wybryków tego Szczuckiego - indywiduum zanim nie staną się one w
          TVP - obowiazującą normą lub zwyczajem.
          Wysyłajmy protesty.
          • niech Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 15:25
            Twoja ortografia mnie obraza.
            • npp Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 15:36
              Chodzi ci o - "rzadziej" ?
              • Gość: kixx Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 19:53
                nie czepial by sie
                sadze ze chodzi o "żadziej"
                • aniela Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 21:02
                  Gość portalu: kixx napisał(a):

> nie czepial by sie

przyganial kociol.
                  • Gość: kixx Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 21:23
                    brakowalo mi twoich blyskotliwych postow
                    dlatego staram sie od pewnego czasu zucac przynete
          • d.z Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 15:35
            npp napisała:

> Niejaka Kazimiera Szczuka prowadzi też w TV- jeden z
            teleturniejów "Najsłabsze
            > ogniwo" w którym nagminnie obraża i poniża słowami występujacych w nim -
            > uczestników (żadziej - uczestniczki).

Polecam pooglądanie BBC Prime
            www.bbcprime.com/schedules/onnext.asp?programme=76986&series=7685
            można zobaczyć jak się zachowuję angielska prezenterka w angielskiej edycji
            tego programu.
          • inecita rany ale masz problem z tą Szczuką... 11.01.05, 21:52
            pewnie by się cieszyła ze ją zauważyłeś :)))
      • ciotka_hermenegilda koledzy 11.01.05, 15:31
        moi faworycie z tej samej piaskownicy

Jjjjjurrrek Rópta co chceta Owsik
        Aaaaaddam Mmmmmiiichhhhnik i jego zestaw "mały szpion"
        Wojefucki
        Cośtam Kuroń "Gotuj"
        Krzysiu Jebisz

na razie brak pomysłów
    • katmoso Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 15:02
      a czy ksiądz mówił do SZczuki per "pani doktor", taki jest jej stopień naukowy.
      ksiądz to rola społeczna, a nie tytuł hrabiowski. a jak byś mówił do pastora?
      pastorze czy proszę pana? a do rabina? rabi?
      • npp Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 15:25
        Ty sama jesteś - rola społeczna...;-)
      • zakompleksiony Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 15:49
        Per Jędzo winien mówić.
      • Gość: P.S.J. do pastora - "wielebny", do księdza - "księże" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 20:40
        do p. doktor - p. doktor. do profesora - p. profesorze. Podobnie jak do
        śmieciarza nie mówiłbym (mimo jego niezaprzeczalnie podstawowej roli
        spolecznej) "wasza ekscelencjo". Tytuł sędziego też hrabiowski nie jest, ale w
        sądzie pewnie mówiłabyś "wysoki sądzie", a nie "panie X....", czy "proszę pana"
        - jestem jakoś tak dziwnie przekonany.
        • Gość: kixx Re: do pastora - "wielebny", do księdza - "księże IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 20:47
          ten program byl nagrywany w kosciele?/
          w takim razie psjocie masz racje
          • Gość: P.S.J. Re: do pastora - "wielebny", do księdza - "księże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:08
            Eee... a co ma do rzeczy "gdzie"? ja rozumiem, że jakby na widowni siedział
            jakiś ksiądz "po cywilnemu", i prowadzący by do niego "a pan co na to, proszę
            pana?" - no dobra, super, forma zachowana, wszystko gra. Ale skoro zapraszają
            księdza i wiedzą, kto to jest, to czemu nie "księże"? To tak, jak w młodości
            kłaniać się nauczycielce w szkole, a na ulicy mijać ją z brakiem jakiejkolwiek
            reakcji. Niby nie jest to naganne, ale jednak świadczy o pewnym braku wyrobienia
            czy też wychowania. Jak spotykam znajomego doktora z uczelni na ulicy, to jeśli
            rozmawiamy, to mówię "panie doktorze", a nie "proszę pana", inaczej wytwarzałby
            się pewien klimat "nomenklaturalnej schizofrenii".
            • Gość: kixx Re: do pastora - "wielebny", do księdza - "księże IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 21:22
              tak w ogole to masz racje w tym przypadku,ale co to za wymiana zdan jak sie
              spotka dwoch potakiwaczy?
              • Gość: P.S.J. tyż racja :) ja też lubię się spierać dla... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:25
                ... przyjemności dyskusji
    • Gość: filuś Ciekawe z kim sypia Szczuka ? IP: *.aster.pl 11.01.05, 18:40
      Ciekawe z kim sypia ta Szczuka, że ją jeszcze trzymają w telewizji, mam na mysli
      niekoniecznie facetów. Teraz wiele od łóżka zależy.
      • Gość: NIUCH Re: Ciekawe z kim sypia Szczuka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:04
        To za telewizję jest abonament?
      • warszawianka_jedna Re: Ciekawe z kim sypia Szczuka ? 11.01.05, 21:38
        Teraz wiele od łóżka zależy.

ale mi odkrycie, jakby kiedyś było inaczej.
    • sebpl Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 19:02
      Hmm... to urocze, że próbujesz poruszyć nasze sumienia. Tylko dlaczego tak
      dramatycznie? Czujesz się osamotniony w swoich wrażeniach? Well... podejrzewam,
      że intuicja Cię nie zawodzi.

W tym kraju nie ma obowiązku być katolikiem (sic!). Powiem więcej, w tym kraju
      nie ma obowiązku być dobrze wychowanym. Dziwne? Jeżeli się nie zgadzasz to po
      co oglądasz telewizję? To telewizja właśnie wypacza normy moralne. Jakoś
      twojego krzyku wołającego na puszczy nie widziałem, po emisji filmu z przemocą!

Uaktywniłeś się, gdy ktoś nazwał księdza panem. Jednym słowem, brak zachowania
      konwencji odebrałeś jako atak na przedstawiciela pewnej religii. "Atak", który
      miał miejsce w studiu telewizji publicznej.

Możesz mi wytłumaczyć, dlaczego telewizja publiczna ma ponosić za to
      konsekwencje? A czytałeś ustawę o Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji? A
      wiesz co to jest rozdzielność Kościoła od Państwa?
      Jak znasz odpowiedź choć na jedno z tych pytań, możesz próbować podjąć ze mną
      dyskusję.

Coś chyba Ci się kanały pomyliły. Szczuka nie była w Telewizji "Trwam" :/
    • duchforum Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 19:41
      Kazimiera Szczuka prowadząca w TVN-teleturniej "Najsłabsze ogniwo"
      w niczym nie uwłaczyła Namiestnikowi Boskiemu, jakim jest ksiądz. Jest to
      jeden z wielu zawodów, takich jakich jest tysiące w kraju, w Europie i na
      świecie.
      Kim jest namiestnik boski, że należy go tytuować nad wyraz?
      Wokół Ciebie są tysiące lcencjatów, magistrów i doktorów, o profesorach nie
      wspominając, wobec których nie uprawiasz czołobitności.
      To tylko głosiciel Boga, a nie Bóg.
      Namiestnik poprostu.
      Zawód, zawód, zawód równie trudnu i nudny jak: nauczyciel + głosiciel wiary. OK?
      A z innej paczki, Pani Szuki nie aprobuję, chociaż jest też homo sapiens, jak
      ja.
      • Gość: alf.net Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:11
        "Ksiądz" to nie "zawód", to nie fucha od 8.00 do 16.00 , no nie?
        Dlatego nie "proszę pana" tylko "księże.../np.proboszczu, biskupie itd./"
        Jeżeli ktoś manifestuje swój wojująco-feministyczno-zboczony światopogląd w
        taki akurat sposób, to zrabia punkty tylko u takich samych ściemniaczy.
        A co do osoby prezenterki TV - P.Szczuki - przyznam, że dawno tak drętwej,
        psychopatycznej wręcz osobowości nie widziałem, staram się nie oglądać
        tego "ogniwa" bo szlag mnie trafia na to indywiduum (bo chyba nie babę?) - choć
        lubię potrenować sam pytania w takich teleturniejach.
        A co do 'warto rozmawiać, dziwi mnie ni9epomiernie postawa Pospieszalskiego -
        aż nie wierzę, że tak się zoszołomił i zeuropeizował, że nawet na takie
        badziewie jak Szczuka nie zareagował. Koniec Pospieszalskiego bliski, użyją,
        wycisną i... walną na śmietnik. Ale cóż nie robi z ludzi kasa.....
        • Gość: d Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz IP: *.chello.pl 11.01.05, 21:15
          Dla mnie pan ksiądz jest taksamo panem jak pan menel. Pani szczuka jest tak
          samo panią jak pani profesor. O czym wy rozmawiacie?
          • niech Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:20
            O Szczuce?
            • warszawianka_jedna Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:40
              Kazia jest OK.
              • buggi Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:41
                tez tak sadze:) I niech sobie bedzie wredna. lepsza taka, niz jakas rozlazla
                dziumdzulinka.
                • Gość: kixx Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 21:42
                  jest tylko jeden problem
                  ona jest nie tylko wredna
                  ona jest tez rozlazla
                  • buggi Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:46
                    Rozlazla i z wada wymowy. To juz sa dwa problemy.
                • sebpl Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:46
                  Buggi popierasz chamstwo?
                  Komercyjne chamstwo?
                  Rozumiem, że na Forum robisz to altruistycznie, wobec jednego z Forumowiczów.
                  Uważam jednak, że poperanie inwektyw wobec słabszych (intelektualnie - ich
                  niedorozwój nie tłumaczy postawy wobec nich) obnaża słabość obrażającego!
                  • aniela Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:48
                    sebpl napisał:

> Buggi popierasz chamstwo?

jestem zaszokowana!
                    • buggi Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:49
                      aniela napisała:

> sebpl napisał:
                      >
                      > > Buggi popierasz chamstwo?
                      >
                      > jestem zaszokowana!

Przeciez nie czytasz? Opowiadaj Ci?
                  • buggi Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:48
                    sebpl napisał:

> Komercyjne chamstwo?
                    > Rozumiem, że na Forum robisz to altruistycznie, wobec jednego z Forumowiczów.
                    > Uważam jednak, że poperanie inwektyw wobec słabszych (intelektualnie - ich
                    > niedorozwój nie tłumaczy postawy wobec nich) obnaża słabość obrażającego!

Przepraszam, ale nie rozumiem? Jakis link? Gdzie ja to chamstwo popieram?
                    • sebpl Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:53
                      Może źle zrozumiałem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=19334676&a=19351130
                      • sebpl Re: Ładnie nawijasz, jeno racji nie masz 11.01.05, 21:55
                        Mam inne ustawienia. Dla jasności:

Buggi napisała:
                        >tez tak sadze:) I niech sobie bedzie wredna. lepsza taka, niz jakas rozlazla
                        dziumdzulinka.
                  • buggi Re: aha Sebpl, juz wiem 11.01.05, 21:56
                    sebpl napisał:

> Komercyjne chamstwo?
                    > Rozumiem, że na Forum robisz to altruistycznie, wobec jednego z Forumowiczów.
                    > Uważam jednak, że poperanie inwektyw wobec słabszych (intelektualnie - ich
                    > niedorozwój nie tłumaczy postawy wobec nich) obnaża słabość obrażającego!

Chodzi o Szczuke. Sluchaj, widzialam teleturniej w wydaniu obcojezycznym. We
                    wszystkich panie prowadzace mialy byc "wredne" wobec uczestników, bo tak zostalo
                    to odgórnie ustalone. I nic mi do tego. Nie ma obowiazku ogladania
                    teleturnieju ( a na ucho Ci powiem, ze nawet nie mam takiej mozliwosci).
                    Podobnie, jak nie istnieje obowiazek bycia katolikiem. Prawda?
                    • buggi Re: PS 11.01.05, 21:59
                      i od kiedy mily Panie "wredny" oznacza "chamski"?
                      • sebpl Re: PS 11.01.05, 22:04
                        > i od kiedy mily Panie "wredny" oznacza "chamski"?
                        A możesz mi podać definicję wredności?
                        • Gość: kixx Re: PS IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:06
                          sjp.pwn.pl/haslo.php?id=67050
                          • sebpl Re: PS 11.01.05, 22:09
                            Jednak synonim!
                            wredny-->chamski-->obelżywy
                            • Gość: kixx Re: PS IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:11
                              pewna nadinterpretacje daje sie zauwazyc
                              ale...
                              • sebpl Re: PS 11.01.05, 22:14
                                Umiejętność postrzegania sytuacji nabywamy na etapie socjalizacji.
                                Tym to tłumaczę. A Ty?
                                • Gość: kixx Re: PS IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:19
                                  ja nie tlumacze
                                  biore zycie jakim jest
                                  • sebpl Re: PS 11.01.05, 22:20
                                    Hmm... to wiele tłumaczy...
                            • Gość: gibi_b Re: PS IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:44
                              Kaczyński - wredny, Giertych - chamski, Rydzyk - obelżywy!
                              • Gość: puenciarz Re: PS IP: *.local.pl / 195.117.123.* 12.01.05, 11:35
                                Gość portalu: gibi_b napisał(a):

> Kaczyński - wredny, Giertych - chamski, Rydzyk - obelżywy!
                                ...............Więc idę se strzelić w łeb !!!
                                ____________________________________________________________

(zapomniałeś dodać tę puente)

• buggi Re: PS 11.01.05, 22:14
                          sebpl napisał:

> > i od kiedy mily Panie "wredny" oznacza "chamski"?
                          > A możesz mi podać definicję wredności?

moze tu
                          sjp.pwn.pl/haslo.php?id=67050
                          >
                          • buggi Re:i tu 11.01.05, 22:15
                            sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6693
                    • sebpl Re: aha Sebpl, juz wiem 11.01.05, 22:01
                      I to ma być argument?
                      Ja teleturnieju nie oglądam. Po prostu zniechęcają mnie zajawki!
                      (Ale) Na podstawie tych zajawek, nie zaproszę Szczuki na urodziny. Nie lubię
                      ludzi, którzy "programowo" potrafią ranić innych.
                      • Gość: kixx Re: aha Sebpl, juz wiem IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:04
                        z przykroscia stwierdzic musze ,ze zgadzam sie z sebpleniacym

ale nic to Buggi,i tak Edukacja rulez
                        • sebpl Re: aha Sebpl, juz wiem 11.01.05, 22:07
                          Kixx ująłeś mnie, pomimo używania przez Ciebie ekspresywizmów!
                          • Gość: kixx Re: aha Sebpl, juz wiem IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:45
                            dopisuje sie
                            zebys nie myslal,ze do ciebie ostatnie zdanie nalezalo
                            • sebpl Re: aha Sebpl, juz wiem 11.01.05, 22:47
                              Oddaję Ci ostanie słowo. Sam się domyśl czemu.
                              • Gość: kixx Re: aha Sebpl, juz wiem IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:48
                                ok
                                wbijam uroczyscie ten ostatni gwozdz do twojej trumny
                                • sebpl Re: aha Sebpl, juz wiem 11.01.05, 22:55
                                  Dziękuję. Nie trzymaj tego młotka tak kurczowo. Obejrzyj się. Kolejka czeka!
                                  • Gość: kixx Re: aha Sebpl, juz wiem IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:57
                                    przepadlo
                                    krypta juz zamknieta jest
                                    • sebpl Re: aha Sebpl, juz wiem 11.01.05, 23:04
                                      Jakoś się wytłumaczysz przed przyjaciółmi. Wierzę w Ciebie.
                                      • Gość: kixx Re: aha Sebpl, juz wiem IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 23:07
                                        nic innego mi nie pozostaje
                                        zachowam tem mlotek na pamiatke
                                        jak kiedys ktos bedzie rownie dobry w usypianiu mnie jak ty to znow go uzyje
                                        • buggi Re: A teraz kochani 11.01.05, 23:17
                                          podajcie sobie rece na znak pokoju.
                                          • sceptyk Re: A teraz kochani 11.01.05, 23:18
                                            I nogi.
                                            • sebpl Re: A teraz kochani 11.01.05, 23:24
                                              Sceptyku tylko bez wałęsizmów i kwasizmów.
                                              Mam nadzieję, że podniosłem ego kolegi, który był w kiepskiej formie po byciu
                                              świadkiem pewnego wypadku. Moja rola, jako forumowicza, została spełniona :)
                                              • buggi Re: A teraz kochani 11.01.05, 23:27
                                                sebpl napisał:

> Sceptyku tylko bez wałęsizmów i kwasizmów.
                                                > Mam nadzieję, że podniosłem ego kolegi, który był w kiepskiej formie po byciu
                                                > świadkiem pewnego wypadku. Moja rola, jako forumowicza, została spełniona :)

Aha, to wobec powyzszego: Ofiara zostala spelniona. Rozejdzcie sie w pokoju.
                                                >
                                                • sebpl Re: A teraz kochani 11.01.05, 23:32
                                                  "Te same usta, które zabroniły, zezwoliły" - Ketuwot 18
                                                  • buggi Re: A teraz kochani 11.01.05, 23:40
                                                    Odejde od spraw teologicznych, bo mi nie po drodze. O przyjazni zagaje slowem na
                                                    srode:

"Przyjaciól nie pozyskuj lekkomyslnie, a tych, których pozyskales, lekkomyslnie
                                                    nie porzucaj" Solon
                    • Gość: Gościu Re: aha Sebpl, juz wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:22
                      buggi napisała:

Nie ma obowiazku ogladania
                      > teleturnieju ( a na ucho Ci powiem, ze nawet nie mam takiej mozliwosci).
                      > Podobnie, jak nie istnieje obowiazek bycia katolikiem. Prawda?
                      >

Nie ma równiez obowiązku bycia chammem!
                      • buggi Re: do Goscia i Sepla 12.01.05, 09:58
                        Gość portalu: Gościu napisał(a):

> buggi napisała:
                        >
                        > Nie ma obowiazku ogladania
                        > > teleturnieju ( a na ucho Ci powiem, ze nawet nie mam takiej mozliwosci).
                        > > Podobnie, jak nie istnieje obowiazek bycia katolikiem. Prawda?
                        > >
                        >
                        >
                        >
                        > Nie ma równiez obowiązku bycia chammem!

Szczuke i jej teledurniej ogladalam raptem dwa razy. Generalnie nie ogladam TV,
                        poza Wiadomosciami. Jest wredna, owszem, ale czy jest chamska? Bylaby, gdyby
                        do pana Kowalskiego odezwala sie w te slowy: Jurku jestes kompletnym kretynem i
                        nieukiem, skoro nie wiesz jak mial autor "Lalki "na imie.

I o czym wczesniej juz pisalam; zalozeniem wcale nie polskiego pomyslodawcy
                        teleturnieju Najslabsze Ogniwo byla od samego poczatku wstretna, gnebiaca innych
                        baba. Wystarczy zadac sobie trud i popatrzec jak bawia sie w to ogniwo Francuzi,
                        Niemcy, Anglicy. Jesli wiec Kazi brak przejawu empatii dla wspóluczestników,
                        nalezy zdjac caly ten cyrk z programu.
        • Gość: net.alf Re: inwersja IP: *.chello.pl 12.01.05, 03:49
          Tytuł jako każdy inny. A to nie jest facet., a więc PAN?
          Różnijmy się pięknie!
          Ja pozostaję przy swoim zdaniu: Proszę Pana i basta!
      • buggi Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 11.01.05, 21:47
        duchforum napisał:

> Kazimiera Szczuka prowadząca w TVN-teleturniej "Najsłabsze ogniwo"
        > w niczym nie uwłaczyła Namiestnikowi Boskiemu, jakim jest ksiądz.

►Nie bluznij synu!!!!

-Ta podkowa przyniosla mi szczescie - rzekl bokser.
        Ukrylem ja w rekawicy.
        • duchforum Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 12.01.05, 04:04
          To tylko namiestnik. Wg wiary katolickiej, ksiądz jest tylko pomostem pomiędzy
          innymi formami życia. Wypowiadzenie się na temat formy zwracania się do księdza
          nie jest zamachem na Kościół jako taki i na Sakrum, jako element najważniejszy
          dla wierzących. Kapelan to zwykły śmiertelnik.

A poza tym, jak już tu na forum napisano: nie istnieje obowiązek bycia
          katolikiem.
          W związku z tym słowa niekatolika nie są bluźnierstwem!
          Są jego własną opinią.
          • buggi Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 12.01.05, 09:38
            duchforum napisał:

> To tylko namiestnik. Wg wiary katolickiej, ksiądz jest tylko pomostem pomiędzy
            > innymi formami życia. Wypowiadzenie się na temat formy zwracania się do księdza
            >
            > nie jest zamachem na Kościół jako taki i na Sakrum, jako element najważniejszy
            > dla wierzących. Kapelan to zwykły śmiertelnik.
            >
            > A poza tym, jak już tu na forum napisano: nie istnieje obowiązek bycia
            > katolikiem.
            > W związku z tym słowa niekatolika nie są bluźnierstwem!
            > Są jego własną opinią.

Aha, to zalaczam pozdrowienia:) Tez niekatoliczka.
    • Gość: d Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.chello.pl 11.01.05, 22:27
      Na prawdę nie ma oczym mówić. Można natomiast podyskutować na temat naszych
      pieniędzy utopionych w błocie (most siekierkowski) i czy na pewno następna
      inwestycja (metro) nie wzbudzi kontrowersji. Osobiście wątpię.
      • Gość: kixx Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:30
        no jesli metro ma isc nad Wisla,to w blocie nie utonie
        • Gość: Karol D a r w i n Re:TVP-2,z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmawiać IP: *.local.pl / 195.117.123.* 12.01.05, 00:38
          K.... Szczuka, podobno już raz wyleciała z TV, po tym jak powiedziała kiedyś do
          swojej rozmowczyni w - pegazie - pi..o !
          Wtedy bardzo to przeżyła i zaczęła ze zgryzoty w końcu leczyć swoje zęby.
          Rozumu, już jednak się wyleczyć nie dało.

Więc wg niektórych bierze teraz rewanż na
          innych tj. normalnych,
          niespodziewających się spotkania z takim chamstwem,
          normalnych ludziach.

Jak długo TV zamierza
          te wybryki Kazki S. - tolerować ?
          • Gość: Sir Re:TVP-2,z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 00:55
            Toleruj telewizjo, toleruj! To mądra Pani! I zaczęła mi się od tego programu
            podobać. Mam jej jednak za złe to, że wystąpiła w tak chamskim programie i u
            takiego ćwoka jak Pospieszalski.
            • Gość: Gościu Re:TVP-2,z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:28
              Ona preferuje panienki, więc nie masz szans, nawet jek będziesz jej robił
              taką debilną klakę.
    • duchforum Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 12.01.05, 03:56
      Utrat napisał: "A jak sie miała do niego zwracac? per pani? :)
      Ja tez mowie do ksiezy "prosze pana". poza tym nie zgadzam sie, ze ksiadz jest
      osoba najwyzszego publicznego zaufania. chociaz moze i jest, ale nie dla mnie i
      nie dla wielu innych z pewnoscia.
      a nie plac sobie ze znajomkami abonamentu, tylko lepiej podaj adres domowy,
      zeby Was kontrolerzy namierzyli. Wtedy bedziecie juz naprawde bojownikami "za
      sluszna sprawe". prawdziwymi Polakami-katolikami, przeciwnikami masonerii i
      zydostwa wszelakiego. Na pewno Mlodziez Wszechpie..ieta rowniez Was poprze!
      Zastrzegam, ze programu, o ktorym mowisz nie widzialem. Podsmiewuje sie jedynie
      ze wznioslego stylu Twojej wypowiedzi. Heretykom mowimy NIE! Stanowczo!"

I ja też się pod tym podpisuję!
      A czy On do Niej mówił Pani doktor, bo taki zdaje się Pani Szczuka ma tytuł
      naukowy?
      • npp Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 12.01.05, 12:47
        duchforum napisał:

> Utrat napisał: "A jak sie miała do niego zwracac? per pani? :)

A ja pytam: a jak cię uczono na lekcjach religii, zwracać się do osób
        duchownych , ty - du..zforum ? ;-)

Tym czasem, póki ci się nie przypomną - elementarne zasady dobrego wychowania,
        poczytaj sobie te parę madrych, pouczających zdań:

Zacytuje tylko kilka z artykułu w sobotnim Naszym Dzienniku.

"Fala antykatolicka rozlewa się po świecie szeroko. Jest to jakby masońskie
        odrabianie wpływów apostolstwa pielgrzymek Jana Pawła II. Przy tym jest
        niewątpliwie wykorzystywana także - jak mówi prof. Stefan Kurowski - łagodność
        i cichość katolików.

W USA syjoniści, masoni i liberałowie nadal zakazują modlitwy w szkołach i
        urzędach, stawiania pomników religijnych w miejscach publicznych, drukowania
        kartek świątecznych z treścią religijną, wydawania znaczków pocztowych o
        motywach religijnych i innych. W ogóle coraz częściej podejmowane są próby
        zniesienia obyczajów chrześcijańskich, nie mówiąc już o ciągłym ataku na
        seksualną moralność chrześcijańską.
        Ostatnio tu i ówdzie nie wolno pisać "Merry Christmas" (Szczęśliwego Bożego
        Narodzenia). W Paryżu jakaś grupa młodzieży chce usunięcia choinek
        i "oczyszczenia" języka ze słów religijnych. Poza tym wielu Francuzów myśli o
        zniesieniu wszystkich świąt religijnych, a na razie nie pozwala się wprowadzać
        żadnych nowych świąt żydom i muzułmanom. Nazwę zaś "Święta Bożego Narodzenia"
        myśli się zastąpić nazwą "święto Końca Roku".
        W Italii w niektórych okolicach nie będzie już w zakładach szopek, bo "rażą
        różnowierców", głównie muzułmanów. W jednej prowincji zabroniono wymawiać w
        kolędzie imienia Jezus, a na to miejsce ma być wprowadzone słowo cnota: "Cnota
        się nam narodziła".
        U Włochów dużą rolę odgrywa zwykła przekora w stosunku do swego duchowieństwa.
        Szczególne ognisko antykatolicyzmu jawi się w Parlamencie Europejskim. Tam już
        stawia się przeszkody w operowaniu w pozytywnym znaczeniu słowami: Bóg, Trójca
        Święta, Chrystus, Matka Boża, Kościół, łaska Boska, sakrament małżeństwa,
        przykazania Boże, naród. Zamiast "rodzina" ma się mówić "związek partnerski",
        zamiast "ślub" - "kontrakt", zamiast "matka w stanie błogosławionym" - "kobieta
        ciężarna", zamiast "dziecko" (w łonie) - "embrion", "płód". Niekiedy żąda się
        też zmiany religijnych nazw ulic, miejscowości, państw.
        Co najgorsze: wszystkie te dążenia nie są nielogiczne. Są bowiem prostą
        konsekwencją zupełnego rozdziału Kościoła od państwa. Jeśli nierozumni politycy
        zgodzili się na taki rozdział, to muszą się konsekwentnie zgodzić i na
        wyrzucenie z języka bieżącego wszystkich słów religijnych,
        jak "grzech", "zbawienie", "świętość", na usunięcie wszystkich znaków
        religijnych z życia, na zlikwidowanie świątyń, krzyży, zabytków, dzieł sztuki
        religijnej, muzyki religijnej i kościelnej, literatury, poezji, obyczajów,
        folklorów religijnych, instytucji charytatywnych, kodeksów etyki religijnej
        itd. Na przykład z języka polskiego musiałoby zostać wyrzucone słowo "bodaj",
        bo oznacza ono: "Bóg daj", z języka rosyjskiego musiałoby wypaść
        słowo "dziękuję" - "spasibo", bo oznacza ono: "Niech Bóg wspomoże" - "spasi
        Boh", tyle co nasze "Bóg zapłać". I tak niemal w nieskończoność. Dopiero w tym
        świetle rozumiemy, dlaczego ideologiczni konstruktorzy konstytucji unijnej "nie
        mogą" dopuścić ani słowa "Bóg", ani "chrześcijaństwo", ani "religia". To
        jedynie politycy niższego szczebla niczego głębiej nie rozumieją".

całość znajdziesz na :
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20050108&id=my16.txt
        Nie wolno nam katolikom, dalej ciągle tylko wszędzie - ustępować.
        Także wtedy gdy tak denne indywiduua jak Szczuka, nas do tego wprost-
        prowokują.

• sebpl Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 12.01.05, 12:57
          A nie słyszałeś, że Internet to szatańskie medium???
          Lepiej odejdź od klawiatury, najlepiej na klęczkach, z krucyfiksem w ręku!
          • buggi Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 12.01.05, 13:06
            sebpl napisał:

> A nie słyszałeś, że Internet to szatańskie medium???
            > Lepiej odejdź od klawiatury, najlepiej na klęczkach, z krucyfiksem w ręku!

Zalecalabym jednak nie kropic klawiatury, ni monitora swiecona woda. Zwarcie i
            pradem porazenie gotowe.
            >
        • duchforum Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 12.01.05, 15:29
          Jako A T E I S T A ze świadomego wyboru bardzo boję się, że obudzę się w
          państwie wyznaniowym, gdzie niewierzący będą traktowani jak w czasach Św.
          Inkwizycji.
          W związku z tym cieszę się, że jesteśmy w Uniii i w każdej chwili będę mógł
          opuścić państwo wyznaniowe.
          OTO PRZYKŁADY WALKI O PAŃSTWO WYZNANIOWE:

1)
          Józefa Hennelowa w Tygodniku Powszechnym napisała: /2004-12-26 Czy Polska staje
          się państwem świeckim? Nurt laicyzacji daje o sobie znać w Europie, daje także
          w Polsce. Ale czy jest to tylko i jedynie ofensywa nieprzyjaciół Kościoła, czy
          też źle zdany egzamin wierzących, może letnich, może zanadto zadufanych? “

2)
          Eurodeputowany prof. M. Giertych napisał w: OPOKA W KRAJU 38(59)Kórnik lipiec
          2001 Wydawnictwo seryjne, ukazujące się w nieregularnych odstępach czasu pod
          redakcją Macieja Giertycha
          Czas na kontr-liberalizm. Czas na walkę o katolickie państwo wyznaniowe.

A tymczasem katolickie państwo wyznaniowe ma całkiem pokaźny kapitał zakładowy:
          - ok. 1 mln nieruchomości,
          - ok. 3 mln atrakcyjnych działek budowlanych, i in.
          - ok. 800 tyś pojazdów mechanicznych - w tym 80% o wartości powyżej 40tyś
          PLN/szt.
          - własne rozgłośnie radiowe i telewizyjne,
          - własne organizacje polityczne,

Roczny dochód netto (nieopodatkowany): ok. 1 miliard PLN
          Rodzaj działalności gospodarczej:
          - działalność rozrywko - dewocjonalno - polityczna (cykliczne spotkania z
          miejscową ludnością zwane “msza św.”),
          - usługi dla ludności, organizacja imprez okolicznościowych (zwane zwyczajowo:
          pogrzeby, śluby, chrzty).
          Sytuacja socjalna:
          - ciągły wzrost zatrudninia,
          - doskonały pakiet socjalny,
          - umowy o pracę na czas nieokreślony,
          - mieszkania zakładowe o podwyższonym standardzie.

Uwagi:
          Przedsiębiorstwo mimo zróżnicowanej sytuacji gospodarczej kraju notuje
          regularny wzrost rocznego dochodu netto.

Natomiast jeden z mądrzejszych bp Kościoła Katolickiego w Polsce
          stwierdził: "Pieronek Kościół w Polsce nie jest samotną wyspą. Trudno
          powiedzieć, w jakim kierunku toczyć się będzie dyskusja w łonie wspólnoty
          katolickiej w najbliższych latach. Czy będzie generować dalsze podziały, czy
          też prowadzić do zbliżenia stanowisk wokół wspólnie wyznawanych wartości?
          Przede wszystkim polscy katolicy muszą się nauczyć rozmawiać ze sobą.
          Muszą uświadomić sobie, że jednym z najpilniejszych zadań jest stworzenie
          płaszczyzn dialogu w ramach samego Kościoła. Muszą uwolnić się od emocji, które
          zdają się niszczyć wszystko. Można mieć bowiem wrażenie, ze obecna dyskusja
          jest przede wszystkim właśnie konfliktem zranionych emocji".

Tak katolicy, te słowa bp Pieronka są do WAS i do npp też.

WSZYSTKIE WOJNY ŚWIATA RODZIŁY SIĘ Z POWODU NIETOLERANCYJNYCH RELIGII ( NIE
          BĘDZIESZ MIAŁ INNYCH BOGÓW NADE MNĄ ).
          CZY POLSKA MA DOŁĄCZYĆ DO WALCZĄCYCH KRAJÓW, DO KATOLICKICH FUNDAMENTALISTÓW?

MOJE ZDECYDOWANE NIE DLA KATOLIZACJI POLSKI I TWORZENIU PAŃSTWA WYZNANIOWEGO.
          • Gość: kixx no i mamy kolejnego swira*n.txt* IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 16:52

• npp Re: no i mamy kolejnego swira*n.txt* 12.01.05, 18:40
              Tylko państwo wyznaniowe, jest państwem etycznym.
              • Gość: Dorsay Re: no i mamy kolejnego swira*n.txt* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:46
                npp napisała:

> Tylko państwo wyznaniowe, jest państwem etycznym.

Tak jest!!! Pakuj się i jazda do Iranu!
              • Gość: Krowiranda Re: no i mamy kolejnego swira*n.txt* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:00
                Ksiądz to mężczyzna, ktory chodzi w sukience i rozprawia o rodzinie, której nie
                wolno mu mieć. Padanie na kolana przed facetem, który przebiera się w damskie
                ciuszki, uważam za niestosowne w telewizji publicznej. Co - słońce mu z d...
                jaśnieje, że trzeba go tytułować przy każdej okazji? Kim on jest? Samym Panem
                Bogiem, bo skończył seminarium duchowne? A co na to sam ksiądz - domagał się,
                żeby Szczuka mówiła mu per "Wasza świetlista wielebność z kości słoniowej
                najjaśniejsza"? Jakoś nie zauważyłem. Jak dla ciebie każdy ksiądz to taka
                świetlana postać, to wkręć go sobie zamiast żarówki. Może cię oświeci, że
                Średniowiecze już minęło. Tak z tydzień temu o 15.47.
                • Gość: mwsz Re: no i mamy kolejnego swira*n.txt* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:11
                  ciebie też namierzymy
          • Gość: P.S.J. wszystkie wojny, czyli kup encyklopedię... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:09
            ...aż do litery "h" jak "historia", może cię oświeci.

> WSZYSTKIE WOJNY ŚWIATA RODZIŁY SIĘ Z POWODU NIETOLERANCYJNYCH RELIGII ( NIE
            > BĘDZIESZ MIAŁ INNYCH BOGÓW NADE MNĄ ).

Z moich ulubionych wojen religijnych muszę wspomnieć o:
            -wojnach punickich
            -wojnach napoleońskich
            - I WŚ
            -wojnie polsko-radzieckiej 1920
            -wojnie radziecko-fińskiej "zimowej"
            -II WŚ
            -wojnie w Korei
            -wojnie w Wietnamie
            i
            -wojnie w Iraku

> CZY POLSKA MA DOŁĄCZYĆ DO WALCZĄCYCH KRAJÓW, DO KATOLICKICH FUNDAMENTALISTÓW?
            Chodzi o Hiszpanię i Irlandię zapewne?
    • Gość: Maciąg Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:09
      Żyjesz w XXI wieku, umiesz korzystać z komputera, a umysłowo jesteś na poziomie
      fanatyków Al Kaidy. To tacy jak ty patrzą na zwrotnicę tramwajową z oburzeniem,
      bo kojarzy im się z krzyżem i obraża ich uczucia. Przypominasz mi moją ciotkę,
      która jako jedyna w rodzinie obejrzała całe "Ostatnie tango w Paryżu", żeby się
      odpowiednio zgorszyć. A potem zanudzała wszystkich szczegółowymi opisami, jak
      bezbożne jest wsadzanie masła w tyłek. Wynajmij samolot i dupnij w Pałac
      Kultury w walce ze zgniłą żydoeurocywilizacją. Ten ksiądz od Szczuki na pewno
      się tym cholernie przejmie.
      • habitus Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 13.01.05, 00:05

:))))))))))))))
        • npp Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw 14.01.05, 18:38
          jedna z łagodniejszych odzywek szczuki - do uczestników teleturnieju:

>Wszyscy jesteście beznadziejni!
          >Wasz poziom osiągnął dno absolutne!

• Gość: Maciąg Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:43
            Bo są. Jak nie potrafisz, nie pchaj się na afisz. A co Ty być powiedział
            facetowi, który nie umie odpowiedziec na najprostsze pytanie typu "Jak miał na
            imię Słowacki" i swoja tępotę prezentuje w tw na cały kraj? Takie jest
            założenie tego teleturnieju i konwencja. Niektórzy ludzie lubią być poniżani.
            To nie wina Szczuki, tylko telewizji, bo kupuje licencje na takie zas...ne
            programy.
    • Gość: xyz Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:26
      Do npp. Czy jest post humorystyczny?
      • Gość: Szczery Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.chello.pl 15.01.05, 11:17
        Znam w Polsce tylko jednego księdza godnego najwyższego szacunku. To ks.
        Arkadiusz Nowak.

Reszta to banda zboczonych sybarytów, do których powinno się mówić: ty wrzodzie
        na dupie Narodu !
        Albo w skrócie: ty gnido.
        • Gość: to ze Sz.to prawda Re: TVP-2, z Kazimierą Szczuką, nie "Warto Rozmaw IP: *.local.pl / 195.117.123.* 16.01.05, 19:35
          niezbyt to rozumne.
          Ale więcej już nie pij !
    • Gość: Gogi Re: npp misjonarka w necie...... IP: *.chello.pl 15.01.05, 13:05
      Te, misjonarka, nawiedzona jesteś, czy badanie socjologiczne przeprowadzasz??
      Acha, skoro musisz słuchać Boga toś też głucha na argumenty.
      Dotychczas. większość wojen w historii ziemi to były konflikty na tle
      religijnym, wyznaniowym. Ludzie się wyrzynali z imieniem Boga na ustach.
      Popatrz na Świętą Inkwizycję.
      I tak jest nadal.
      Pałę z historii miałaś czy co ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka