Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjne zabawki Rastaman

IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.05, 10:11
ja chcialem kupic dzieciom taka doniczke, zeby wiedzialy czego unikac
Obserwuj wątek
    • Gość: pixawon Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: 217.153.174.* 25.01.05, 10:23
      Oczywiście nasze dzieci są tak inteligentne że wiedzą jakiego liscia wizerunek
      się znajduje na metce i do czego ten liść służy.Hahaha.
    • warzaw_bike_killerz Ja widzialem zabawki z muchomorami. 25.01.05, 10:26
      Taki grzyb muchomor, to dopiero szkodzi!
      • Gość: Radykał Precz z zabawkami z muchomorami !! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 11:43
        Proszę spojrzeć tutaj: hyperreal.info/neuro_groove/go.to/sec/135 . Do
        takich rzeczy mogą prowadzić zabawki z muchomorami!!!
    • Gość: koko Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.crowley.pl 25.01.05, 11:00
      No przesada! Oczywiście, że gandzia powinna być legalna. Ale co innego
      dopuszczalność, a co innego propagowanie i to wśród dzieci. Sam ostatnio
      widziałem takiego szczeniaka w czapce zimowej z nadrukiem liścia konopii.
      Śmieszne i niepokojące zarazem. Marihuana to po prostu używka. Moim zdaniem
      nieco lepsza od alkoholu, ale tylko używka. A to co się ostatnio dzieje to co
      ma być? Religia jakaś marihuanowa?
    • Gość: drab Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: 212.160.134.* 25.01.05, 11:20
      Ciekawe, jak liść pali skręta.. chętnie bym to zobaczył..
    • Gość: _ToMeK_ Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:21
      jakis czas temu wszedlem z dziewczyna do sklepu z zabawkami (chcialem zobaczyc,
      jakie teraz robi sie zabawki ;] ). Weszlismy do dzialu z maskotkami, a tam od
      razu w oczy rzucila mi sie taka wielgachna, rozowa, usmiechnieta w ksztalcie...
      kondoma! Normalnie masakra! Przyjrzalem sie jej blizej, na metce byla nazwa
      zabawki: "Smoczuś"!!! Rzeznia na maxa :/ Malo tego, obok tejze "zabawki" stala
      druga z tej samej firmy, ewidentnie przypominajaca penisa :O! Nazwa - "Strus"
      (jaja to byly niby nogi (rozowe rzecz jasna))... To jest chore! Jak mozna cos
      takiego wyprodukowac, sprzedawac???
    • Gość: Chłopiec z gitarą Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:49
      Ciekawe ze nikt sie nie przyczepia do zabawkowych pistoletow. Ile dzieci oglada filmy sensacyjne z zabijaniem, a ile wie, do czego sluzy marihuana?

I my (podobno) zyjemy w "dobie miedzynarodowego terroryzmu"? I dzieci moga robic zamachy terrorystyczne na niby? A dopiero jak gdzies tam na pluszowej zabawce jest jakis listek, z jakiegos tam kwiatka(tak to widzi dziecko), juz sie podnosi alarm.
      • Gość: koko Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.crowley.pl 25.01.05, 12:53
        Jak długo jeszcze w sklepach z zabawkami
        Półki będą zawalone karabinami
        Jak długo jeszcze co wieczór w telewizji
        Będą filmy dla dzieci w imię militaryzacji

Racja, ale to zupełnie inna sprawa. Nie można stawiać problemu w ten sposób, że
        jak coś jest złe, to wyciągamy inne zjawisko i mówimy: ale za to tamto...
        Poza tym byłem w sklepie tej sieci i o ile się nie mylę (choć mogę być w
        błędzie) nie było tam zabawek-pistoletów.
    • Gość: mm Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 25.01.05, 12:05
      banda zkłamanych ćwoków.... najlepiej gdyby na metkach były obrazki święte....
      mogą nie kupować takich zabawek
    • umfana Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman 25.01.05, 12:07
      Niech fanatyczni dewoci zajmą się zabawkami militarnymi a nie ośmieszają takimi
      bzdurami jak zabawka Rastaman.
      Żałosne że Gazeta zajmuję się takimi pierdołami promując jakiegoś oszołoma!
    • Gość: kyne ja widziałem pistolety-zabawki IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.01.05, 12:10
      co gorsze jest? zabawkowy czołg czy bonios zabawka-hę?
      • Gość: chilum Re: ja widziałem pistolety-zabawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:27
        > co gorsze jest? zabawkowy czołg czy bonios zabawka-hę?

Czołg nie mam metki z liściem ganji:-),więc jest niegroźny.
    • Gość: jajajaja Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 25.01.05, 12:14
      I tak producenci pojda za te bluzniercze symbole do piekla, dlatego na
      ziemnskim padole oburzajmy sie tym co naprawde zasluguje na uwage.
    • Gość: Oliveira A pistolety, noże, kajdanki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 12:25
      Te rzeczy jak rozumiem rodziców nie rażą. Dziwny jest ten kraj.
      • Gość: thc Re: A pistolety, noże, kajdanki? IP: *.etobres.com.pl 25.01.05, 12:50
        no oczywiście. jak również każy rodzic powie niech sobie wypije piwko albo
        winko, bo jak zapali to juz narkoman wielki. Osobiście to wolałbym moim
        dzieciom kipuć takiego rastamana niż lalke barbie albo jakies pistolety. moze
        przynajmniej szacunek do przyrody i ekologii wzbudzuiło by to w dziecku. a nie
        od małego wyrastałaby taka kopia małej baribie (zamnierowanej) albo jakiś mały
        bandyta.... i jeszcze czy rodziców nie oburza jak na kazdym kroku wciska się
        dzieciom rózne potwory(we wszystkich chipsach lizakach itp). nasuwa mi się
        takie pytanie, co bardziej wypaczy takiemu maluchowi światopoglad yaki
        uśmiechnięty i przyjacielski rastaman czy jakiś pikachu??? moim zfdaniem to
        pikachu popsuje barzdeij mały móżdżek. A wy rodzicie to normalnie ja dewoty w
        kościołach wielkie oburzenie, lepiej otwórzcie oczy bo juz od dawna wasze
        dzieci karmione są starsznym shitem i to za wasze pieniądze!!!! "...rasta
        znaczy byc wolnym, śmiać się, bawić, kochać szanować i ufać..."
        • Gość: koko Re: A pistolety, noże, kajdanki? IP: *.crowley.pl 25.01.05, 13:00
          Czyli jednak ideologia. Wolność, ale również masa innego gówna. Precz z
          kapitalizmem, Bushem etc. A ja wolę samą wolnośc, bez sprzedaży wiązanej
    • Gość: juko A karabin mozna kupic w kazdym sklepie... IP: *.crowley.pl 25.01.05, 12:54
      i nikomu to nie przeszkadza
      • Gość: Dorsay Re: A karabin mozna kupic w kazdym sklepie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:00
        - Baśka!!! Baaaaśka!!! Co robisz w piwnicy?! - woła matka
        - Dupczę się!!!
        - A to chwała, bo już myślałam, że skręta kurzysz!
        • Gość: DamaKier Re: A karabin mozna kupic w kazdym sklepie... IP: *.pl 25.01.05, 23:07
          No chyba nie uważasz, że dupczenie jest bardziej szkodliwe niż palenie
          marihuany? A na pewno jest przyjemniejsze!
    • Gość: mm Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 25.01.05, 13:05
      ciemnogród w tej Polsce straszny.... najlepiej to nachlac sie gorzały i
      dopieprzyc zonie, pozniej iść do kościola na msze i wszycho jest ok.... po
      bożemu, jak prawdziwi katolicy hehehe
      • warzaw_bike_killerz Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman 25.01.05, 13:11
        Gość portalu: mm napisał(a):

> ciemnogród w tej Polsce straszny.... najlepiej to nachlac sie gorzały i
        > dopieprzyc zonie, pozniej iść do kościola na msze i wszycho jest ok.... po
        > bożemu, jak prawdziwi katolicy hehehe

Ktos, kto pisze z adresu .gov. takie rzeczy, powinien natychmiast zostac
        wywalony z roboty. Nawet jesli zajmuje sie ochrona srodowiska. Urzednik piszacy
        o "ciemnogrodzie w Polsce" i w taki negatywny sposob opisujacy rzeczywistosc,
        ktora SAM tworzy, powinien zamienic miejsce z bezrobotnym. Pamietaj, dzieki tym,
        ktorych opisales masz ta cieplutka posadke!
        • Gość: mm Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 25.01.05, 13:31
          bardzo jesteś elokwentny... ale nie tylko bezrobotni pija... a opinie moge miec
          jaka chce... zreszta taka jest rzeczywistosc w Polsce i nie okłamujmy się...
          podobno jest wolnosc slowa
        • umfana Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman 25.01.05, 14:17
          Bardzo dobrze są tacy ludzie piszący jak MM
          W końcu kiedyś skończy się ten ciemonogród w Polsce!
      • Gość: Dorsay Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:22
        Wróć tu po 17.00, gdy skończysz "pracę" i będziesz pisał za własne pieniadze.
        Proponuję abyś TERAZ skoncentrował się na obowiązkach wynikających z umowy z
        pracodawcą.

• Gość: Jedi Knight Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:32
          Gość portalu: Dorsay napisał(a):

> Wróć tu po 17.00, gdy skończysz "pracę" i będziesz pisał za własne pieniadze.
          > Proponuję abyś TERAZ skoncentrował się na obowiązkach wynikających z umowy z
          > pracodawcą.

Dzięki!
          Uprzedziłeś-aś mnie,bo już miałem napisać post z prawie identyczną treścią.
          To nie jedyny przypadek na Forum GW,kiedy osoby z domen "gov.pl"(różne ministerstwa) komentuję posty w godzinach pracy.
    • Gość: braincleaner Legalize it! (tylko krzaczek) IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 13:36
    • Gość: Radrik CIEMNOGRÓD IP: 80.51.22.* 25.01.05, 13:48
      oburzeni rodzice - wasze dzieci będą i tak palić, bo im bardziej się czegoś
      zabrania, tym bardziej to pociąga. Zapamiętają ludka rastamana i w wieku 14 lat
      zaczną palić. Nie tędy droga do uświadamiania szkodliwości (rzekomej) Zioła
    • Gość: airjordan ZAKAŻMY LISTKA I PROBLEM ZNIKNIE - hahahahahahaa IP: *.tkchopin.pl 25.01.05, 14:04
      gorzej niż ciemnogród.......
    • Gość: adrian Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 14:20
      Jeśli będą już sprzedawać skręty poproszę o info z adresem:0
    • Gość: zibi Dobry marketing IP: 195.116.62.* 25.01.05, 14:31
      Własnie Gazeta zafundowała niezły advertising tym zabawkom.

Oczywiście, że rodzice nie bedą ich kupować 3-letnim dzieciom, ale za to
      nastolatkowie z chęcią je nabędą.

Gratulacje za marketing (darmowy) dla Rastaman
      • Gość: kap Re: Dobry marketing IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.05, 16:32
        Dla tych co chca niszczyc Polske kazdy sposob jest dobry Ja wiem cos o
        tym .Najlepiej od malego przyzwyczajac .Kiedys narkotyki wiazalo sie z
        zachodem. Ja mieszkam na tym zachodzie Mam syna ktory od lat pali trawe widze
        co przez ten czas z niego zostalo Czasami jak sie zdenerwoje to mysle lepiej
        zeby przeszedl na tak zwane narkotyki twardsze.Moj syn ma dobre uniwersyteckie
        wyksztalcenie.Dlaczego chce zeby przeszedl na twardsze .Twardsze zabijaja a
        slabe robia z czlowieka gowno. Dlatego ci ktorym chodzi zeby zrobic z Polakow
        to wiedza co robia.
    • Gość: Rastaman Niechesz ? - Nie kupuj. IP: *.chello.pl 25.01.05, 16:29
      • Gość: kap Re: Niechesz ? - Nie kupuj. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.05, 16:44
        Niemieckie przyslowie mowi "dumm geboren niks gelernt and half fergesen"tomniej
        wiecej tyle co glupi byles glupi jestes iglupi umzesz. w
        • Gość: airjordan Re: Niechesz ? - Nie kupuj. IP: *.tkchopin.pl 25.01.05, 17:00
          Skoro takiś mądry to może zaproponuj jak ty rozwiązałbyś problem z narkotykami....?
          • Gość: Jedi Knight Re: Niechesz ? - Nie kupuj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:38
            > Skoro takiś mądry to może zaproponuj jak ty rozwiązałbyś problem z >narkotykami.

Nie do mnie pytanie,ale udzielę się -społecznie:-)

Narkotyki towarzyszą człowiekowi od tysięcy lat i nic nie zapowiada,żeby miało się to zmienić.
            Alkohol-to samo.
            Zobacz jakie skutki przyniosła w USA prohibicja.

Moze uściślij pytanie,co?
            Jaki "problem z narkotykami"?
            Bardzo ogólne pytanie.
    • Gość: Ziemek A co z plastykowymi karabinami i żołnierzykami? IP: 62.111.159.* 25.01.05, 17:20
      Bez przesady. Marihuana jest częścią kultury rastafariańskiej i jako taka
      została przedstawiona przez jamajską firmę. Inna sprawa, że nie powinna znaleźć
      się na zabawkach. Ale nie demonizujmy gandzi, która - jak każdy wie - jest
      używką nie bardziej, a nawet mniej, szkodliwą od alkoholu i nikotyny. Wolałbym,
      żeby moje dzieci bawiły się pluszowym ragałowcem z blantem w japie, niż
      roztrzeliwały się z plastikowych karabinów i urządzłay obozy koncentracyjne
      żołnierzykom.
    • Gość: RastaA$ka HHAHAHAHAHAH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:30
      O boze!! Czy was do reszty popier... No i co z tego ze jest lisc marihuany??
      normalna roslina.no i co z tego ze jest rastaman??no chyba ze ktos jest rasista
      i nie pozwoli bawis sie swojemu dziecku "brudasem". wiecie co?? to lepiej
      wezcie sie za te ołupiające atomówki z oczami na pół głowy albo jeszcze
      mądzrzejsze pokemony ktore nic innego nie potrafia jak swoie ime powtorzyc.
      masakra....
      Jah bless Ras Tafari
    • Gość: Adel Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:35
      panie Jarosławie to niech pan kupi dzieciom pluszaka z butlą wódy,do tego nikt
      sie nie przyburzył jeszcze,z niewiadomych mi przyczyn...Legalizować Nie
      Krytykować !
    • Gość: Spartan A żołnierzyki z karabinami niby w czym są lepsze? IP: *.elektrim.pl / *.elektrim.pl 25.01.05, 17:52
    • Gość: aga TO JAKAŚ ŚCIEMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:05
      mam nieodparte wrażenie, że ktoś wymyślił tę historyjkę.
      jest zbyt piękna :)))
      "seria zabawek Rastaman", "przytulanka Bongo", "pluszowy liść konopii"...
      nie uwierzę, dopóki nie zobaczę!
      czy ktoś widział tę stronę producenta, o której pisze GW?
      • Gość: Sabaka Re: TO JAKAŚ ŚCIEMA! IP: *.vnet.pl / *.vnet.pl 25.01.05, 23:41
        Jestem przekonany, że moja 4-letnia siostra, jak dostanie taką zabawke, to
        odrazu rzuci sie na skręty.
        Ta cała afera jest poprstu żałosna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka