Gość: ej no zaraz IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.05, 10:11 ja chcialem kupic dzieciom taka doniczke, zeby wiedzialy czego unikac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pixawon Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: 217.153.174.* 25.01.05, 10:23 Oczywiście nasze dzieci są tak inteligentne że wiedzą jakiego liscia wizerunek się znajduje na metce i do czego ten liść służy.Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Ja widzialem zabawki z muchomorami. 25.01.05, 10:26 Taki grzyb muchomor, to dopiero szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał Precz z zabawkami z muchomorami !! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 11:43 Proszę spojrzeć tutaj: hyperreal.info/neuro_groove/go.to/sec/135 . Do takich rzeczy mogą prowadzić zabawki z muchomorami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.crowley.pl 25.01.05, 11:00 No przesada! Oczywiście, że gandzia powinna być legalna. Ale co innego dopuszczalność, a co innego propagowanie i to wśród dzieci. Sam ostatnio widziałem takiego szczeniaka w czapce zimowej z nadrukiem liścia konopii. Śmieszne i niepokojące zarazem. Marihuana to po prostu używka. Moim zdaniem nieco lepsza od alkoholu, ale tylko używka. A to co się ostatnio dzieje to co ma być? Religia jakaś marihuanowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drab Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: 212.160.134.* 25.01.05, 11:20 Ciekawe, jak liść pali skręta.. chętnie bym to zobaczył.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ToMeK_ Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:21 jakis czas temu wszedlem z dziewczyna do sklepu z zabawkami (chcialem zobaczyc, jakie teraz robi sie zabawki ;] ). Weszlismy do dzialu z maskotkami, a tam od razu w oczy rzucila mi sie taka wielgachna, rozowa, usmiechnieta w ksztalcie... kondoma! Normalnie masakra! Przyjrzalem sie jej blizej, na metce byla nazwa zabawki: "Smoczuś"!!! Rzeznia na maxa :/ Malo tego, obok tejze "zabawki" stala druga z tej samej firmy, ewidentnie przypominajaca penisa :O! Nazwa - "Strus" (jaja to byly niby nogi (rozowe rzecz jasna))... To jest chore! Jak mozna cos takiego wyprodukowac, sprzedawac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłopiec z gitarą Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:49 Ciekawe ze nikt sie nie przyczepia do zabawkowych pistoletow. Ile dzieci oglada filmy sensacyjne z zabijaniem, a ile wie, do czego sluzy marihuana? I my (podobno) zyjemy w "dobie miedzynarodowego terroryzmu"? I dzieci moga robic zamachy terrorystyczne na niby? A dopiero jak gdzies tam na pluszowej zabawce jest jakis listek, z jakiegos tam kwiatka(tak to widzi dziecko), juz sie podnosi alarm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.crowley.pl 25.01.05, 12:53 Jak długo jeszcze w sklepach z zabawkami Półki będą zawalone karabinami Jak długo jeszcze co wieczór w telewizji Będą filmy dla dzieci w imię militaryzacji Racja, ale to zupełnie inna sprawa. Nie można stawiać problemu w ten sposób, że jak coś jest złe, to wyciągamy inne zjawisko i mówimy: ale za to tamto... Poza tym byłem w sklepie tej sieci i o ile się nie mylę (choć mogę być w błędzie) nie było tam zabawek-pistoletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 25.01.05, 12:05 banda zkłamanych ćwoków.... najlepiej gdyby na metkach były obrazki święte.... mogą nie kupować takich zabawek Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman 25.01.05, 12:07 Niech fanatyczni dewoci zajmą się zabawkami militarnymi a nie ośmieszają takimi bzdurami jak zabawka Rastaman. Żałosne że Gazeta zajmuję się takimi pierdołami promując jakiegoś oszołoma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyne ja widziałem pistolety-zabawki IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.01.05, 12:10 co gorsze jest? zabawkowy czołg czy bonios zabawka-hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: ja widziałem pistolety-zabawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:27 > co gorsze jest? zabawkowy czołg czy bonios zabawka-hę? Czołg nie mam metki z liściem ganji:-),więc jest niegroźny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajajaja Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 25.01.05, 12:14 I tak producenci pojda za te bluzniercze symbole do piekla, dlatego na ziemnskim padole oburzajmy sie tym co naprawde zasluguje na uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira A pistolety, noże, kajdanki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 12:25 Te rzeczy jak rozumiem rodziców nie rażą. Dziwny jest ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thc Re: A pistolety, noże, kajdanki? IP: *.etobres.com.pl 25.01.05, 12:50 no oczywiście. jak również każy rodzic powie niech sobie wypije piwko albo winko, bo jak zapali to juz narkoman wielki. Osobiście to wolałbym moim dzieciom kipuć takiego rastamana niż lalke barbie albo jakies pistolety. moze przynajmniej szacunek do przyrody i ekologii wzbudzuiło by to w dziecku. a nie od małego wyrastałaby taka kopia małej baribie (zamnierowanej) albo jakiś mały bandyta.... i jeszcze czy rodziców nie oburza jak na kazdym kroku wciska się dzieciom rózne potwory(we wszystkich chipsach lizakach itp). nasuwa mi się takie pytanie, co bardziej wypaczy takiemu maluchowi światopoglad yaki uśmiechnięty i przyjacielski rastaman czy jakiś pikachu??? moim zfdaniem to pikachu popsuje barzdeij mały móżdżek. A wy rodzicie to normalnie ja dewoty w kościołach wielkie oburzenie, lepiej otwórzcie oczy bo juz od dawna wasze dzieci karmione są starsznym shitem i to za wasze pieniądze!!!! "...rasta znaczy byc wolnym, śmiać się, bawić, kochać szanować i ufać..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: A pistolety, noże, kajdanki? IP: *.crowley.pl 25.01.05, 13:00 Czyli jednak ideologia. Wolność, ale również masa innego gówna. Precz z kapitalizmem, Bushem etc. A ja wolę samą wolnośc, bez sprzedaży wiązanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juko A karabin mozna kupic w kazdym sklepie... IP: *.crowley.pl 25.01.05, 12:54 i nikomu to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorsay Re: A karabin mozna kupic w kazdym sklepie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:00 - Baśka!!! Baaaaśka!!! Co robisz w piwnicy?! - woła matka - Dupczę się!!! - A to chwała, bo już myślałam, że skręta kurzysz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: A karabin mozna kupic w kazdym sklepie... IP: *.pl 25.01.05, 23:07 No chyba nie uważasz, że dupczenie jest bardziej szkodliwe niż palenie marihuany? A na pewno jest przyjemniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 25.01.05, 13:05 ciemnogród w tej Polsce straszny.... najlepiej to nachlac sie gorzały i dopieprzyc zonie, pozniej iść do kościola na msze i wszycho jest ok.... po bożemu, jak prawdziwi katolicy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman 25.01.05, 13:11 Gość portalu: mm napisał(a): > ciemnogród w tej Polsce straszny.... najlepiej to nachlac sie gorzały i > dopieprzyc zonie, pozniej iść do kościola na msze i wszycho jest ok.... po > bożemu, jak prawdziwi katolicy hehehe Ktos, kto pisze z adresu .gov. takie rzeczy, powinien natychmiast zostac wywalony z roboty. Nawet jesli zajmuje sie ochrona srodowiska. Urzednik piszacy o "ciemnogrodzie w Polsce" i w taki negatywny sposob opisujacy rzeczywistosc, ktora SAM tworzy, powinien zamienic miejsce z bezrobotnym. Pamietaj, dzieki tym, ktorych opisales masz ta cieplutka posadke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 25.01.05, 13:31 bardzo jesteś elokwentny... ale nie tylko bezrobotni pija... a opinie moge miec jaka chce... zreszta taka jest rzeczywistosc w Polsce i nie okłamujmy się... podobno jest wolnosc slowa Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman 25.01.05, 14:17 Bardzo dobrze są tacy ludzie piszący jak MM W końcu kiedyś skończy się ten ciemonogród w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorsay Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:22 Wróć tu po 17.00, gdy skończysz "pracę" i będziesz pisał za własne pieniadze. Proponuję abyś TERAZ skoncentrował się na obowiązkach wynikających z umowy z pracodawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedi Knight Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:32 Gość portalu: Dorsay napisał(a): > Wróć tu po 17.00, gdy skończysz "pracę" i będziesz pisał za własne pieniadze. > Proponuję abyś TERAZ skoncentrował się na obowiązkach wynikających z umowy z > pracodawcą. Dzięki! Uprzedziłeś-aś mnie,bo już miałem napisać post z prawie identyczną treścią. To nie jedyny przypadek na Forum GW,kiedy osoby z domen "gov.pl"(różne ministerstwa) komentuję posty w godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braincleaner Legalize it! (tylko krzaczek) IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 13:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radrik CIEMNOGRÓD IP: 80.51.22.* 25.01.05, 13:48 oburzeni rodzice - wasze dzieci będą i tak palić, bo im bardziej się czegoś zabrania, tym bardziej to pociąga. Zapamiętają ludka rastamana i w wieku 14 lat zaczną palić. Nie tędy droga do uświadamiania szkodliwości (rzekomej) Zioła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airjordan ZAKAŻMY LISTKA I PROBLEM ZNIKNIE - hahahahahahaa IP: *.tkchopin.pl 25.01.05, 14:04 gorzej niż ciemnogród....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 14:20 Jeśli będą już sprzedawać skręty poproszę o info z adresem:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Dobry marketing IP: 195.116.62.* 25.01.05, 14:31 Własnie Gazeta zafundowała niezły advertising tym zabawkom. Oczywiście, że rodzice nie bedą ich kupować 3-letnim dzieciom, ale za to nastolatkowie z chęcią je nabędą. Gratulacje za marketing (darmowy) dla Rastaman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap Re: Dobry marketing IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.05, 16:32 Dla tych co chca niszczyc Polske kazdy sposob jest dobry Ja wiem cos o tym .Najlepiej od malego przyzwyczajac .Kiedys narkotyki wiazalo sie z zachodem. Ja mieszkam na tym zachodzie Mam syna ktory od lat pali trawe widze co przez ten czas z niego zostalo Czasami jak sie zdenerwoje to mysle lepiej zeby przeszedl na tak zwane narkotyki twardsze.Moj syn ma dobre uniwersyteckie wyksztalcenie.Dlaczego chce zeby przeszedl na twardsze .Twardsze zabijaja a slabe robia z czlowieka gowno. Dlatego ci ktorym chodzi zeby zrobic z Polakow to wiedza co robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap Re: Niechesz ? - Nie kupuj. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.05, 16:44 Niemieckie przyslowie mowi "dumm geboren niks gelernt and half fergesen"tomniej wiecej tyle co glupi byles glupi jestes iglupi umzesz. w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airjordan Re: Niechesz ? - Nie kupuj. IP: *.tkchopin.pl 25.01.05, 17:00 Skoro takiś mądry to może zaproponuj jak ty rozwiązałbyś problem z narkotykami....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedi Knight Re: Niechesz ? - Nie kupuj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:38 > Skoro takiś mądry to może zaproponuj jak ty rozwiązałbyś problem z >narkotykami. Nie do mnie pytanie,ale udzielę się -społecznie:-) Narkotyki towarzyszą człowiekowi od tysięcy lat i nic nie zapowiada,żeby miało się to zmienić. Alkohol-to samo. Zobacz jakie skutki przyniosła w USA prohibicja. Moze uściślij pytanie,co? Jaki "problem z narkotykami"? Bardzo ogólne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziemek A co z plastykowymi karabinami i żołnierzykami? IP: 62.111.159.* 25.01.05, 17:20 Bez przesady. Marihuana jest częścią kultury rastafariańskiej i jako taka została przedstawiona przez jamajską firmę. Inna sprawa, że nie powinna znaleźć się na zabawkach. Ale nie demonizujmy gandzi, która - jak każdy wie - jest używką nie bardziej, a nawet mniej, szkodliwą od alkoholu i nikotyny. Wolałbym, żeby moje dzieci bawiły się pluszowym ragałowcem z blantem w japie, niż roztrzeliwały się z plastikowych karabinów i urządzłay obozy koncentracyjne żołnierzykom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaA$ka HHAHAHAHAHAH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:30 O boze!! Czy was do reszty popier... No i co z tego ze jest lisc marihuany?? normalna roslina.no i co z tego ze jest rastaman??no chyba ze ktos jest rasista i nie pozwoli bawis sie swojemu dziecku "brudasem". wiecie co?? to lepiej wezcie sie za te ołupiające atomówki z oczami na pół głowy albo jeszcze mądzrzejsze pokemony ktore nic innego nie potrafia jak swoie ime powtorzyc. masakra.... Jah bless Ras Tafari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adel Re: Kontrowersyjne zabawki Rastaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:35 panie Jarosławie to niech pan kupi dzieciom pluszaka z butlą wódy,do tego nikt sie nie przyburzył jeszcze,z niewiadomych mi przyczyn...Legalizować Nie Krytykować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartan A żołnierzyki z karabinami niby w czym są lepsze? IP: *.elektrim.pl / *.elektrim.pl 25.01.05, 17:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga TO JAKAŚ ŚCIEMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:05 mam nieodparte wrażenie, że ktoś wymyślił tę historyjkę. jest zbyt piękna :))) "seria zabawek Rastaman", "przytulanka Bongo", "pluszowy liść konopii"... nie uwierzę, dopóki nie zobaczę! czy ktoś widział tę stronę producenta, o której pisze GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabaka Re: TO JAKAŚ ŚCIEMA! IP: *.vnet.pl / *.vnet.pl 25.01.05, 23:41 Jestem przekonany, że moja 4-letnia siostra, jak dostanie taką zabawke, to odrazu rzuci sie na skręty. Ta cała afera jest poprstu żałosna... Odpowiedz Link Zgłoś