Dodaj do ulubionych

Stop zywnosci GM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:35
Popieram protestujących. Żałuję, że nie mogę osobiście uczestniczyć w
proteście. Żywność modyfikowana genetycznie jest dostępna w Polsce bez
odpowiedniego oznakowania, co jest bezprawne. Żywność ta jest testowana na
świecie dopiero od kilku lat, nie wiadomo, jakie będą jej dalekosiężne
skutki. Nie życzę sobie być królikiem doświadczalnym dla amerykańskich firm.
Obserwuj wątek
    • esmeralda_pl Re: Stop zywnosci GM 11.02.05, 12:53
      to sobie hoduj marcheweczkę i pomidorki na balkonie.... o wychodzi, że wszyscy
      działkowicze są zorientowani ekolognicznie...
    • warzaw_bike_killerz Re: Stop zywnosci GM 11.02.05, 14:02
      TO co ja bede jadl? Kazda odmiana jablka jest genetyczna modyfikacja. Nawet muły
      sa genetyczna modyfikacja. Czy ktos z nas widzial na wlasne oczy jak wyglada
      pojedynczy gen? Te geny sa straszne! Maja wielkie zeby, sto dlugich odnozy i
      jedno wielkie oko po srodku.

PS. Chyba, ze chodzilo o zywnosc z Galerii Mokotow.
      • Gość: Mania Ciemnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:31
        Az bije po oczach.
        Nie widziales gena na oczy to nie wierzysz? No to sie paś!!!!
        A ja chce miec wybor i chce byc POINFORMOWANA UCZCIWIE co jest w tym zarciu!!!
        Moj talerz moja sprawa!!!!!!!!
        • warzaw_bike_killerz Jasnota 11.02.05, 15:36
          az oko wykol.

Czy aby twoj talerz nie stoi pusty?
          Ja bym sie bal co na nim wychodowalos - cale kolonie bakterii ze zmutowanymi
          genami!!!
          • Gość: DZIAŁKOWICZ Re: Jasnota IP: *.pl 11.02.05, 17:15
            CZY PANSTWO WIECIE ŻE KWRPIE //NIE POLSKIE MAJĄ GENY LUDZKIE//SMACZNEGO
            Okurczakach nie wspomne co mają//dotyczy D/fermowe?
            • Gość: Mania Re: Jasnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:58
              Otóż to. Ciekawe, jak się to odbije na zdrowiu przyszłych pokoleń?
              Pięć lat testów w USA to za mało!
          • Gość: camilla Kursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:01
            Zachęcam cie killerze do nauki ortografii, moglbys wtedy poczytac na temat
            zywnosci modyfikowanej genetycznie. W internecie tez jest sporo na ten temat.
            Ale skoro masz klopoty z ortografia, to mozesz miec problemy ;-)
            • warzaw_bike_killerz Re: Kursy 11.02.05, 20:32
              Gość portalu: camilla napisał(a):

> Zachęcam cie killerze do nauki ortografii, moglbys wtedy poczytac na temat
              > zywnosci modyfikowanej genetycznie. W internecie tez jest sporo na ten temat.
              > Ale skoro masz klopoty z ortografia, to mozesz miec problemy ;-)

A tak szczerze, to gdzie jest blad ortograficzny? Dawaj, dawaj. Jak sie
              nauczysz netykiety, wtedy wroc. Przyda ci sie w dyskusji.

PS. Na razie bylo delikatnie, ale jesli jeszcze raz wytkniesz mi urojona w
              twojej genetycznie zmodyfikowanej glowie rzecz, to przejade sie po tobie jak
              luksusowy mop po bruku.
              • aniela Re: Kursy 12.02.05, 10:57
                warzaw_bike_killerz napisał:

>
                > A tak szczerze, to gdzie jest blad ortograficzny? Dawaj, dawaj.

na załaczonym obrazku znajdz blad ortograficzny: "wychodowałaś"

a. usłużna
                • warzaw_bike_killerz Re: Kursy 12.02.05, 13:06
                  aniela napisała:

> na załaczonym obrazku znajdz blad ortograficzny: "wychodowałaś"
                  >
                  > a. usłużna

Napisalem wychodowalos od chowu np. trzody :)
                  Przeciez pisze, ze nie moge siebie czytac. Tym bardziej edytowac. Wiedzialem,
                  ze znajdzie sie jakas dobra dusza, ktora zamiast wytykac i kazac sie uczyc,
                  napisze, ze popelnilem blad. Tak wiem. Kajam sie i blagam o przebaczenie. Ale
                  nie forumowiczke o nazwie camilla (czy nie powinno byc po polsku Kamila)? Jak
                  mozna robic blad w nicku??

Poza tym, wolalem, by ten blad wytknela camilla. Chcialem kontynuowac watek
                  skupiajac sie na jej emocjach - jak sie czula kiedy zauwazyla (zazenowanie,
                  zaskoczenie, radosc?), potem odniesc sie do jej uczuc kiedy mogla napisac i
                  udowodnic swoja racje (zlosc, radosc, uczucie spelnienia dobrego uczynku,
                  proznosc), nastepnie przejsc z powrotem do tematu genetycznie zmodyfikowanych
                  roslin i wytykac jej blad za bledem w postrzeganiu rzeczywistosci - wtedy
                  uwolnilbym swoje zasoby zawisci, agresji i nieustepliwosci. Temat poprowadzilby
                  donikad, kazdy czytajacy mialby wrazenie pieniactwa i chyba o to chodzilo
                  camilli. Ja takze chcialem byc usluzny..
                  • aniela Re: Kursy 12.02.05, 13:13
                    chcialabym Ci zrekompensowac te oodebrana szanse na wymiane uczuc z camilla,
                    ale z przekroscia stwierdzam, ze nic nie czuje (poza tym, ze mnie oparcie
                    uwiera pod lopatka).
                    • Gość: Mania Inne kraje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:56
                      Jak myslicie, dlaczego inne kraje, a mianowicie Niemcy, Francja, Austria,
                      Węgry, Luksemburg i Grecja zakazaly uprawy roslin GM na swoich terenach?
                      • warzaw_bike_killerz Re: Inne kraje 13.02.05, 16:27
                        Gość portalu: Mania napisał(a):

> Jak myslicie, dlaczego inne kraje, a mianowicie Niemcy, Francja, Austria,
                        > Węgry,i Grecja zakazaly uprawy roslin GM na swoich terenach?

Bo rolnicza polityka wewnatrzunijna chce zmniejszac "wielkofarmerskie"
                        rolnictwo i w celu zapobiezenia migracji srodowisk rolniczych do miast podaje
                        za swietny przyklad rozdrobnione polskie rolnictwo. Wprowadzenie upraw
                        transgenicznych wykosiloby konkurencje, ktora musialaby przekwalifikowac sie, i
                        w krotkim czasie moglaby spowodowac zwiekszenie bezrobocia. Utrzymanie obecnego
                        rolnictwa i oparcie sie przed uzaleznieniem od produkcji nowych krajow
                        czlonkowskich, to ich "pain in ass", daltego nam tez to zrobia nakaz przyjecia
                        takiej uchwaly. Problem jest gatunku ekonomicznego, a nie biologicznego. Jest
                        dosc szeroki, bo balans pomiedzy miejscami prac w rolnictwie, przemysle i
                        uslugach jest wciaz dyskusyjny, wiec wymagane "status quo" jest jak najbardziej
                        na miejscu.

> Luksemburg

Bo maja taka fantazje. Z uwagi na to, ze 98% Luksemburczykow jest znanymi w
                        swiecie potentami rolniczymi z olbrzymimi arealami uprawnymi, maja taki gest.
    • jhbsk Re: Stop zywnosci GM 13.02.05, 18:53
      A ja wolę modyfikacje genetyczne od hektolitrów pestycydów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka