Dodaj do ulubionych

Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej

17.02.05, 23:49
Zmiany są zbyt gwałtowne.
Należy poczekać, aż ludzie przyzwyczają się do metra i dopiero ciąć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Siekacz Ciąć jak najszybciej i jak najwięcej ! IP: *.softomasz.pl 18.02.05, 02:06
      Szkoda nasze pieniądze marnować na autobusy i tramwaje wożące powietrze,
      szczególnie, że przydałyby się gdzie indziej !
      • Gość: mb Re: Ciąć jak najszybciej i jak najwięcej ! IP: *.idea.pl 18.02.05, 11:36
        Mieszkam na Bielanach i nie widzę powodu, aby popierać te cięcia:
        po prostu my na nich generalnie tracimy a zyskują inni np. Tarchomin.
        • Gość: rewolucjonista och, jaka "rewolucja"! kawałeczek metra i sraczka! IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.02.05, 21:18
          cóż za bzdurami nas karmi ta gazeta!
    • Gość: pablo Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.02.05, 07:33
      A miało być tak pięknie. Ludzie przesiadają się z samochodów do komunikacji
      miejskiej, ale te zmiany chyba odniosą odwrotny skutek. Zamiast np.jednym
      autobusem dojechać do Centrum mam się przesiadać i marznąć na przystanku to
      niestety wybiorę autko.
      • Gość: Vox.Mortis A co cholery z Goclawiem??? IP: *.chello.pl 18.02.05, 08:45
        Dlaczego Goclaw dostaje po dupie bo metro dowiozlo sie w koncu na plac Wilsona?
        Zniknie z Pragi 303 - a 520 przerobia na jakies gowno, ktore w dodatku bedzie
        kursowac 4 razy na godzine. Czyli znikna dwa podstawowe polaczenia z Centrum.
        Do tego jeszcze 415 bedzie kursowac co 30 minut. Jak mam sie przesiadac do
        metra jak nie moge do niego dojechac?
        A w wakacje to juz tylko na piechote bedzie mozna stad sie wydostac ;(
        • d.z Re: A co cholery z Goclawiem??? 18.02.05, 09:09
          Gocław zamiast 303 dostanie 516.
          Linię, ktora polączy go z rondem Waszyngtona i dalej z Tarchominem.
          Liczba linii pozostanie więc na Gocławiu taka sama a jedynie zmienią się
          kierunki jazdy.
          Akurat w tym przypadku mam wątpliwości czy potrzebny jest koniecznie autobus
          dublujący na znacznym odcinku istniejącą linię 416 oraz jadące na Pragę 123 i
          147.
          • esmeralda_pl Re: A co cholery z Goclawiem??? 18.02.05, 09:35
            Mnie wkurza sprawa 520 - żeby dojechać do metra z Ostrobramskiej, wystarczy
            wsiąść w osobowy 182... A dlaczego nikt twgo nie robi? Bo to jest osobowy, nie
            pospieszny...
          • Gość: urządmniejski Re: A co z Goclawiem?- przez most siekierkowski IP: *.chello.pl 18.02.05, 10:22
            Narzekacie i narzekacie. Co by nie zrobić to wam źle. Niewdzięcznicy,
            pieniacze, populiści. Za to macie dobry wyjazd do Otwocka. Nie można mieć
            wszystkiego na raz.
            • Gość: ZTM Re: A co z Goclawiem?- przez most siekierkowski IP: *.acn.waw.pl 18.02.05, 10:32
              zreszta Gocław jest piekna, duza ,a w dodatku samowystarczalna dzielnica ,na
              waszym miejscu w ogole bym stamtad sie nie ruszal
              a jesli nawet to PKS-em
            • Gość: IIa Re: A co z Goclawiem?- przez most siekierkowski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 21:29
              tyle ze baranie nie kazdy mieszka na lini otwockiej, a niektorzy popelnili ten
              blad i mieszkaja w innych dzielnicach...
    • Gość: Jakob 520 >> 149 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:48
      Ale przecież 520 jest juz prawie linią zwykłą!! to tylko kilka przystanków
      będzie dodane!! 149 bedzie mialo czas przejazdu pomiedzy dwoma krańcami tylko
      kilka minut dluższy!!
      • Gość: mb Re: 520 >> 149 IP: *.idea.pl 18.02.05, 12:16
        Centrum -> Chomiczówka: 7 dodatkowych przystanków. I po co psuć ???
        Nie dość, że jest kiepsko, to rozwalić do reszty ? Nie mówiąc o 2 razy gorszej częstotliwości.
        I to ma być zmiana na korzyść ? Plus wywalenie E-1 ...
        407: pomysł może i obiecujący, ale niedorobiony - gdyby tak do pl. 3 Krzyży i cały dzień - to co innego.
        Na Bielanach po prostu za mało osób zyskuje, a za dużo traci na tym projekcie.
        • d.z Re: mam się wypowiedzieć? Dobrze:) 18.02.05, 13:26
          Po przemyśleniach wydaje mi się ze aby zoptymalizowac uklad komunikacyjny w
          rejonie Gocławia to mozna zrobić tak:
          1. 416 Brodno - Dw Wschodni (zwolnione brygady do 516).
          2. 516 Trasa taka sama ale mala korekta na Goclawiu: Goclaw - Bora -
          Fieldorfa - Maessnera - Bora (po ty bu po likwidacji 416 zapewnic obsluge
          okolic Messnera i Jugoslowianskiej).
          3. 507 Bemowo - (przez Kolo) - do E Plater bez zmian a potem Marszalkowska -
          Trasa Lazienkowska - Saska - Fieldorfa - Uminskiego - Goclaw.
          4. 410 likwidacja (jeszcze jedna linia na Marszałkowskiej mniej) a zwolnione
          brygady czesciowo na 507 i czesciowo na np. 310 lub E-2.
          Bilans?
          Goclaw traci 303, 416 i 410.
          Zyskuje w zamian
          516 (zastepujace czesciowo 416 i czesciowo 303).
          507 (zastępujące czesciowo 303 i czesciowo 410).
          Pozostaje pytanie co w relacji Ursynow - Goclaw ale tutaj 143 chyba sobie
          radzi.
          Efekt tych zmian.
          516 zapewnia calodzienna i calotygodniowa relacje z Goclawia na Prage.
          507 zapewnia calodzienna i calotygodniowa relacje z Goclawia do Centrum
          przejmujac czesciowo potoki pasazerskie z 303 oraz z 410. Oprocz tego
          mieszkancy Bemowa maja trase linii 507 taką o jaka walcza od lat.
          Mamy wiec z Goclawia na Prage 123, 147, 516 oraz 301 i 143 (z drugiej
          strony).
          Do centrum 111, 117, 151, 507
          Na Mokotów 301 i 143
          W szczycie dodatkowo E-5 zbierajace duze potoki pasazerskie.
          Układ (przy wykorzystaniu podobnej liczby brygad) pozostaje optymalny na wiele
          lat.
          • Gość: IIa Re: mam się wypowiedzieć? Dobrze:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 23:46
            a co z zoliborzem/bielanami? raczyles o tym zapomniec czy poprostu zaden twoj
            ziomal tam nie raczy mieszkac?
    • Gość: Karolin1 Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:51
      Likwidacja tramwaju 29 to bardzo chybiony pomysł... Jeździ nim dużo ludzi i
      stanowi bardzo dobre połączenie z centrum miasta.
      • Gość: Dyzio To są kolejne pomysły zza biurka ... IP: 62.233.191.* 18.02.05, 14:55
        Od kilkunast lat biurwy (bo nie można ich inaczej nazwać) z tzw. ZTM usiłują
        nieudolnie udowodnić soją przydatność dla miasta. Smutne jest tylko to, że nie
        maja najmniejszego pojecia o tym mieście i jego potrzebach, że o historii i
        tradycji nie wspomnę. Króluje tu wciąż system wyśmiany już laaaata temu w śp.
        Dudku, który przejawiał się w sformułowaniach typu "nie działają windy na
        Gocławiu bo remontują al. Niepodległości" lub "nie ma wody na Górczewskiej bo
        spaczyły się szyny tramwajowe na Kijowskiej" - czyli żadnego związku. Ale u nas
        otworzenie stacji metra Politechnika to zmiany w komunikacji autobusowej na
        Bemowie a otworzenie stacji Ratusz to zmiany na Okęciu. Ideałem ZTM jest chyba
        liczba 10 linii autobusowych w mieście, które beda dowozic ludzi do metra,
        tylko, ze to dopiero jedna i to niedokonczona linia. Jak będzie ich tyle i tak
        rozplanowanych jak choćby w tej (przepraszam za wyrażenie) Moskwie to insza
        inszość ale na razie ...
      • sloggi Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej 18.02.05, 22:00
        Dziś ledwo się zmieściłem do 29-tki.
        • Gość: kixx Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej IP: *.acn.waw.pl 18.02.05, 22:04
          czyzby te zdjecie ze spotkania forumowego nie odzwierciedlaloby juz twej
          postury?
          • sloggi Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej 20.02.05, 23:57
            Schudłem 16 kg.
    • Gość: Banknot Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej IP: *.chello.pl 18.02.05, 18:35
      Życie Warszawy już dawno pisało o zmianach. Tam też pisaliśmy sporo negatywnych
      opinni. I urzędnicy obiecali że linia 520 zostanie tak przynajmniej napisało ŻW.
    • Gość: Jojo Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej IP: *.chello.pl 19.02.05, 18:39
      Również na Tarchominie to nie rewolucja, ale oszczędności i czysty zarobek na
      pasażerach.Skrócenie trasy aut.508, to przejaw głupoty. Teraz 508 dojeżdża do
      dworca Zachodnniego, więc jadąc z bagażami mam bezpośredni dojazd. Po zmianie
      będę potrzebowała do tego 3 autobusów. Jaki sens ma aby dwa autobusy z
      Tarchomina dojeżdżały tylko do metra, czemu to ma służyć. Panowi,na Tarchomninie
      nie ma metra, nie ma tramwaji, most północny to na razie marzenie, to jak do
      licha mamy dojeżdżać do pracy i szkól.
      • Gość: ufo Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej IP: *.chello.pl 20.02.05, 17:52
        Szczurku ze wsi, po prostu pojedziesz taxi.
        • Gość: JoJo Re: Wypowiedz się o rewolucji komunikacyjnej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 21:04
          nie jestem zlodfziejem tak jak ty wiec mnie nie stac na taxi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka