sloggi 06.06.02, 09:29 Z obecnej pracy wracam do domu 148 i 1. Trasa fantastyczna. Trasa 148 przez Krasickiego i Kazimierzowską jest piękna, jedzie się w tunelu z drzew. Wsiadam i mam pół autobusu pustego, w jedynce to samo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwo Re: Polubiłem 148 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 16:48 sloggi napisał(a): > Z obecnej pracy wracam do domu 148 i 1. > Trasa fantastyczna. > Trasa 148 przez Krasickiego i Kazimierzowską jest piękna, jedzie się w tunelu z > > drzew. Wsiadam i mam pół autobusu pustego, w jedynce to samo. Na Krasickiego mam rodzinę i często tam bywam. Rzeczywiście jest tam ładnie. Szpaler drzew po obu stronach ulicy. Szkoda tylko, że nie jezdzi 165... Trase 1 też lubie, ale nie lubie mostu Gdańskiego, bo kiedyś mi tam zaje.... komórke.Dawno, dawno temu na Gdańskim i na Słomińskiego oprócz 1 były:12,28,28bis,42, ale wszyskie polikwidowali. Tylko 1 pozostawili na pożarcie ZTM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Polubiłem 148 IP: *.pseinfo.pl 06.06.02, 17:33 Po Żoliborzu też ładnie jedzie, tylko trudno go zobaczyć tak rzadko kursuje. A co do frekwencji to rzeczywiście niewielka ale głównie ze względu na częstość pojawiania się. Nikt nie wierzy, że przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOLARIS Re: Polubiłem 148 IP: 212.244.106.* 06.06.02, 20:16 sloggi napisał(a): > Z obecnej pracy wracam do domu 148 i 1. > Trasa fantastyczna. > Trasa 148 przez Krasickiego i Kazimierzowską jest piękna, jedzie się w tunelu z > > drzew. Wsiadam i mam pół autobusu pustego, w jedynce to samo. Zgadzam sie z Toba,148,to obecnie niezla linia,szczegolnie jak wieczorami,na odcinku miedzy Rakowiecka,a Woronicza,nie zatrzymuje sie na zadnym przystanku po drodze...poniewaz nie ma chetnych,tak do wsiadania jak i wysiadania... Najbardziej w tym sposobie jazdy specjalizuja sie: zaklad R5 "INFLANCKA", oraz obslugujacy te linie:PPKS GRODZISK MAZOWIECKI. Wtedy to,przradza sie ta linia w w odmiane pt:548...:))) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Polubiłem 148 07.06.02, 08:14 No tak i po co piszecie o tym tutaj. Jeszcze przenajlepszy, wyjątkowy, nieomylny, odkrywczy, szukający nowych wyzwań (Z)biór (T)ępych (M)iernot to przeczyta i zrobi z tego standard warszawski... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Polubiłem 148 07.06.02, 08:54 Mam wrażenie, że po kolejnym obcięciu częstotliwości kursowania, gdy jeszcze większej liczbie osób nie będzie się chciało na autobus czekać nastąpi likwidacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: Polubiłem 148 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 16:44 jhbsk napisał(a): > Mam wrażenie, że po kolejnym obcięciu częstotliwości kursowania, gdy jeszcze wi > ększej liczbie osób > nie będzie się chciało na autobus czekać nastąpi likwidacja. Oby nie... Odpowiedz Link Zgłoś