Dodaj do ulubionych

To zaczynamy :)

01.03.05, 08:47
Juz za chwileczke juz za momecik;)

3-0 [ Karwan Saganowski x2 ]
Szala zamiast K...tfu tfu wiecie kogo :) na boisku
10 tysiecy na trybunach

Ps Na forum [L] pojawil sie niepokojacy mnie wpis jakoby Zrodelka juz nie
bylo ??!!
To niemozliwe !!!
Obserwuj wątek
    • tuzin_cwks Re: To zaczynamy :) 01.03.05, 18:25
      Jakos wyjatkowo nie czuje klimatu. Ale moze to dlatego ze inne sprawy mam teraz
      na glowie :|
      • mike_ Re: To zaczynamy :) 01.03.05, 20:37
        mam to samo.
        Zawsze nie mogłem się wiosny doczekać, ale teraz gdy mam tyle spraw na głowie
        to jakoś odeszło daleko. Nie rusza mnie.
        A na PP mnie nie będzie - zmogło mnie choróbsko. Oczywiście wygramy ale
        skromnie 1-0 (Włodar). Kaczor nie zagra moim zdaniem.
        • patryg1 Re: To zaczynamy :) 01.03.05, 20:56
          Tez myśle że 1-0 to będzie bardzo dobry rezultat.
          • Gość: calagan Re: To zaczynamy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:36

Ciezko bedzie. Skromne 1-0 po bramce - a co tam - Kaczorowskiego.
          • mike_ Re: To zaczynamy :) 01.03.05, 22:38
            Ale ja tak nie myślę, tzn 1-0 nie uznam za dobry rezultat ale za normalny. 3-0
            zasłuży już w stopniowaniu na miano dobry;))
            Ale obstawiam 1-0. Czyli bez zbytniego optymizmu..
    • j_karolak Re: To zaczynamy :) 02.03.05, 09:13
      Zamiast Kaczorowskiego ma grać ponoć młody Sokołowski a nie Szala.
      A Legia wygra 2:0 po golach wprowadzonego w 87 minucie Kaczorowskiego właśnie.
      Przywitany gwizdami strzeli dwie piękne bramki i do szatni odporwadzą go gorące
      oklaski. :)
    • atob Wlasciwie to juz zaczelismy:) 02.03.05, 16:17
      Po dzisiejszym sparingu to bardziej bym obstawil 2-1 niz 3-0 jak to w pierwszym
      poscie napisalem...dawno nie widzialem tak grajacej Legii.

Murawa za to zieloniutka :)

I jeszcze o tym k... wychodzi Mike na to ze mielismy racje obaj. Ja ze to marny
      pilkarz , a Ty ze powitanie kibicow sprawi ze bedzie gral gorzej. W kazdym
      razie zagral slabo...
      • Gość: calagan Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:04

Wiesz Atob, ale jezeli tak ma wygladac cala runda w wykonaniu naszych kibicow,
        to sorry, ale wlasnie spadamy na dno. Kibice sa przeciwko Legii, a nie za nia.
        • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 02.03.05, 18:55
          To jest właśnie to o czym pisałem i czego chcialem uniknąć.
          Atob ja napisałem również (a może przede wszystkim) że gdy zamiast dopingu lecą
          bluzgi na kogoś to nie tylko ten ktoś (nie będę wymieniał kto;)) ale pozostali
          mogą grać gorzej. Tego się obawiałem i wciąż obawiam.
          Ze względów chorobowych nie byłem i nie widziałem ale relacje nie wyglądają
          ciekawie.. :/
        • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 02.03.05, 21:02
          Pytanie czy Kaczor to tez Legia ...
          I musze Was uspokojic to minie .Jestem tego pewien.
          A co do zachowania to niech kazdy ma SWOJE zdanie .
          • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 03.03.05, 17:46
            Szanowni Państwo,
            W dniu dzisiejszym spotkaliśmy się z Pawłem Kaczorowskim w celu ostatecznego
            wyjaśnienia sytuacji, która miała miejsce po finale Pucharu Polski w czerwcu
            ubiegłego roku.

Paweł Kaczorowski upoważnił Klub do opublikowania następującego oświadczenia w
            swoim imieniu:
            Zdaję sobie sprawę, że moje zachowanie po meczu finałowym Pucharu Polski mogło
            zostać odebrane przez Kibiców Legii, pozostałych kolegów piłkarzy i osób
            związanych z Klubem jako obraźliwe i nie na miejscu. Chciałbym wszystkich
            zapewnić, że nie miałem takich intencji i jeśli tak się stało, to wyrażam z
            tego powodu ubolewanie. Moje zachowanie wynikało z emocji wywołanych agresją
            grupy chuliganów w trakcie ceremonii wręczania medali. Nie szukam w ten sposób
            usprawiedliwienia, ale zwracam uwagę na okoliczności, które miały wpływ na moje
            zachowanie. Mimo to jeszcze raz powtórzę, że jest mi przykro, jeśli ktoś poczuł
            się obrażony.

Zwracamy się z apelem do wszystkich Kibiców Legii, aby oświadczenie to
            zakończyło sprawę Kaczorowskiego. Dla dobrej gry drużyny konieczne jest pełne
            poparcie Kibiców i doping dla wszystkich naszych piłkarzy. Wszyscy za jednego,
            jeden za wszystkich – tylko razem, wzajemnie wspierając się w każdej sytuacji
            możemy wspólnie budować Wielką Legię. Nie traćmy energii na spory w sytuacji, w
            której potrzeba maksimum wysiłku i koncentracji w walce o najwyższe cele w
            lidze i Pucharze Polski.

Jesteśmy przekonani, że Paweł Kaczorowski udowodni swoją postawą na boisku, że
            na to zasługuje.

Z wyrazami szacunku,

Jacek Zieliński
            Łukasz Surma
            Piotr Zygo
            • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 03.03.05, 21:39
              No coz ja jestem niereformowalny i nie zmieniam zdani pod wplywem opini innych.
              Nie wspomne ze w calym tym oswiadczeniu brakuje slowa przepraszam.Mi to "zwisa"
              czy przeprosil czy nie ale sa osoby ktorym by to wystarczylo...

A czy ten apel przyniesie skutki zobaczymy na meczu z Pogonia . W PP nie zagra
              bo pauzuje za czerwen jeszcze zarobiona w tamtym sezonie

Szkoda ze klub nie byl taki skory do wydawania oswiadczen w takim stylu w
              innych sytacjach.Szkoda ze prezes Zygo teraz mowi o dobru druzyny i kibicow...
              na meczu z Leczna pokazal gdzie ma kibicow. Odnosze wrazenie ze klub niestety
              traktuje kibicow jako partnrenow tylko w sytacjach kiedy jest to mu na reke.
              • Gość: kixx Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 23:16
                poniewaz mnie ten problem (kaczorowski )nie dotyczy nie wypowiem sie
                bezposrednio na ten temat
                ale posrednio napisze ze gdyby mnie dotyczyl to blizsze byloby mi zdanie Atoba
                • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 03.03.05, 23:29
                  Kiksie zdaje sie ze wlasnie zrobiles mi niedzwiedzia przysluge :)

A dla Mike mam cytat z opisy prezentacji :
                  ale równie dobrze poszło Pawłowi Kaczorowskiemu, który zaśpiewał "Mistrzem
                  Polski jest Legia..."
                  Stary naprawe Cie to nie rusza ???? Nie czujesz niesmaku ????
                  • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 03.03.05, 23:54
                    Kaczorowski w (L) mi się nie podoba, ale skoro już tu jest (a ja na to nie mam
                    żadnego wpływu) to nie będę go wyzywał na meczu bo wiem że to zaszkodzi Legii
                    czyli klubowi któremu kibicuję. Odczucia co do Kaczorowskiego pozostawiam
                    prywatnie do wypowiedzenia, ale na pewno nie na meczu. I tyle.
                    • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 11:33
                      Legii zaszkodzilo juz samo jego przyjscie.
                      Widze Mike ze nie dojdziemy do porozumienia .
                      TAk wiec niech kazdy z Nas zostanie przy swoim zdaniu.
                      I niech kazdy robi to co mu dyktuje sumienie .I tyle.

PS Do zobaczenia na meczu z Pogonia:)
                      • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 19:48
                        ;)
                        Ja tylko staram się ludzi przekonać że wyzywanie go na meczu zamiast dopingować
                        drużynę przeszkadza jej. Co się stalo to sie nie odstanie, wpływu na czas ani
                        na to kto do (L) przyszedł nie mamy, Kaczka trafił tutaj i będzie na
                        Łazienkowskiej grać.
                        Ale oczywiście kazdy ma prawo do własnego zdania.

ps. Przed meczem z Pogonią może jakieś źródełko wysuszymy??
                        • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 19:58
                          mike_ napisał:
                          > ps. Przed meczem z Pogonią może jakieś źródełko wysuszymy??

No nie widze inaczej ;) I tam wyjasnimy sobie na zywo co i jak :)
                    • berserk75 Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 15:46
                      tak właśnie myśli sobie zyguś. podniosę ceny biletów to i jak przyjdą, bo
                      kochają Legię. sprowadzę kogoś kto opluł klub to też będą klaskać, bo przecież
                      nie osłabią klubu który tak kochają. żenada

na moje oklaski nie ma co liczyć i nie ma znaczenia czy powie przepraszam czy nie
                  • j_karolak Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 09:03
                    atob napisał:

> Kiksie zdaje sie ze wlasnie zrobiles mi niedzwiedzia przysluge :)

No to ja Ci zrobię prawdziwą przysługę, bo uważam, że nie masz racji. Dla
                    większości piłkarzy animozje klubowe są g...o warte. Dla nich kluby to miejsca
                    pracy, a nie wybór serca. Dlatego najczęściej pieprzą dokładnie to, co kibice
                    chcą usłyszeć. Gdy chcą przeprosin to przepraszają, gdy wyrazów zachwytu, to
                    się zachwycają, a tak naprawdę to mają klub i kibiców w głębokim poważaniu
                    (patrz Vukovic). Kaczorowski zasługuję na szacunek właśnie dlatego, że nie
                    przeprasz, gdy nie widzi do tego podstaw. Ma sowje zdanie i już.
                    • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 11:31
                      Karolak moze i on zasluguje na szacunek ale twoj...
                      A pozatym delikatnie mowiac twoje zdanie na temat tej sytacji malo mnie
                      interesuje.
                    • Gość: kixx Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 14:35
                      niezupelnie tak
                      nie potepiam Kaczora za to,ze spiewal to co spiewal
                      po tak olbrzymim stresie jaki przezyl podczas dekoracji na trybunie jego
                      reaakcja byla calkowicie usprawiedliwiona
                      przeciez wtedy zagrozone bylo jego zdrowie(nie napisze "zycie",zeby nie narazic
                      sie o posadzenie o przesade),spiew byl sposobem odreagowania
                      mnie tylko mierzi nagla wolta przekonan-albo sie jest zwiazanym z miejscem
                      pracy,albo nie
                      jesli nie to po co spiewac jakies piosenki,jesli tak to pewne zachowania sa
                      niedopuszczalne
                      wyobraz sobie prezesa dajmy na to Coca Coli ktory wszem i wobec glosi ze Pepsi
                      to syf,a potem chce zostac prezesem Pepsico
                      czy jego kandydatura bylaby w ogole rozpatrywana?
                      ja sadze ze nie
                      co innego oczywiscie gdyby byl tym prezesem ,ale nie wypowiadalby sie na temat
                      jakosci produktow konkurenta,ale tu ta sytuacja nie zachodzi-takie odnosze
                      przynajmniej wrazenie
              • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 03.03.05, 23:56
                atob napisał:

> (...) Odnosze wrazenie ze klub niestety
                > traktuje kibicow jako partnrenow tylko w sytacjach kiedy jest to mu na reke.

Pewnie i tak, bo nie chce traktować kibiców jako partnerów ale czasami musi. A
                że nie chce to ja się wcale nie dziwię.
                • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 11:38
                  Wiesz ale mozna powiedziec ze takie zachowanie kibicow wynika z takiego
                  traktowania ich przez klub.
                  I kolko sie zamyka...jedyna rada zaczac wszystko od nowa .Tyle tylko ze do tego
                  potrzeba dobrej woli OBU stron.Jezeli klub by cos "dawal" to moglby tez
                  wymagac.A narazie tylko czegos wymaga od kibicow .
                  • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 19:42
                    atob napisał:

> Wiesz ale mozna powiedziec ze takie zachowanie kibicow wynika z takiego
                    > traktowania ich przez klub.

No nie, raczej nie, a w zasadzie wogóle się z tym nie zgodzę. Bo rozwalanie
                    stadionu, rozróby na innych stadionach oraz finał PP to na pewno nie dlatego że
                    klub jakoś źle potraktował kibiców.

> I kolko sie zamyka...jedyna rada zaczac wszystko od nowa .Tyle tylko ze do
                    > tego potrzeba dobrej woli OBU stron.Jezeli klub by cos "dawal" to moglby tez
                    > wymagac.A narazie tylko czegos wymaga od kibicow .

Wymaga niewiele (teraz wiecej ale finałem PP sobie na to zasłużyliśmy). Ale
                    nawet tego niewiele kibice nie mogli/mogą spełnić.
                    A co ma dawać klub? wyników nie może zagwarantować niestety, przydałby się nowy
                    stadion ale to niestety mrzonki, bo na obecnym stadionie nie widze możliwości
                    dogodzenia kibicom pod względem komfortu.
                    • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 20:12
                      A nie denrwuje Cie ze prezes naszego klubu mowi ze nie martwi go spadek
                      frekfencji ....bo klub finansowo zarobil tyle co przy pelnych trybunach .
                      Przy takim podejsciu nie bedzie komu zapelnic nowego stadionu ....
                      I jak napisali w oswiadczeniu budujmy Wielka Legie ...szkoda ze nie chca
                      budowac jej w kwesti cen.
                      • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 04.03.05, 22:43
                        A co ma powiedzieć? Moim zdaniem (on pewnie tez tak myśli) frekwencja w końcu
                        wzrośnie i będzie na dobrym poziomie jak i przychody z tegoż. A skąd ta
                        pewność? ano dlatego że np w Krakowie potrafili na wiekszość miejsc na
                        stadionie wykupic karnety przy takich samych cenach co u nas. Bo my się
                        przyzwyczailiśmy do niskich cen (niektórzy to nawet do darmowych wejść z
                        bramą/przez płot, albo półdarmowych z pomocą banknotu dla ochroniarza). Stąd
                        przy dużym wzroście był płacz. Z czasem się ludzie przyzwyczają bo nie będą
                        mieli wyjścia. A wyniki zagwarantują dobrą frekwencje i w to wierzę.
                        Mówisz - budować Wielką Legię w kwestii cen? tzn chciałbyś mecze za darmo bądź
                        za złotówkę? nic z tego, za przywileje się płaci, a przywilejem jest tutaj
                        oglądanie Legii. Tak jest na całym świecie w wielkich klubach - jest to droższa
                        rozrywka niż piwko przed telewizorem. Stadion mamy niewielki więc przy
                        najwazniejszych meczach nie dla wszytkich miejsc wystarcza.
                        Może i mogli bardziej w czasie rozłożyć podwyżkę (może i nawet teraz tego
                        żałują), albo zaoferować większe zróżnicowanie. Ale pmyśleli: w Krakowie można
                        to i można w Warszawie szczególnie że to większe miasto i większa frekwencja.
                        Nie wyszło, ale to kwestia czasu.
                        • atob Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 05.03.05, 08:03
                          Sadzisz ze przy takiej polityce cenowej uda sie zapelnic nowy stadion na 35 tys
                          miejsc??
                          A moze Zygo powie wtedy ze niewazne ze jest na stadionie 15 tys wolnych miejsc .
                          Wazne ze klub zarobil tyle ile zalozyl sobie w budzecie.
                          Mi chodzi tylko o to ze skoro nie da sie zarobic wiecej ...a o to bedzie
                          trudno... to niech klub zarobi taka samo kwote ale za to przy pelnych
                          trybunach.Co i tak moze sie odbic wzrostem dochodow chocby z sprzedazy pamiatek
                          czy cateringu na stadionie .Przeciez wiecej ludzi interesujach sie Legia to
                          kapital na przyszlosc. Ale tych ludzi trzeba pierw przyciagnac .Zeby sie nie
                          okazalo ze za kilka lat wiecej mlodych ludzi bedzie chodzila gdzies
                          inndziej .Juz nie napisze gdzie:) A na pytanie dlaczego odpowiedza :
                          - Bylem tam na poczatku bo byly tansze bilety ...i tak mi juz zostalo.

Na legendzie -jaka by nie byla piekna- dlugo nie "pojedziemy"

PS Jeszcze tylko 12 godzin :):):)
                          PS Zimno wiec przed meczem wariant "B" czyli GZ... :D
                          • mike_ Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 05.03.05, 10:30
                            atob napisał:

> Sadzisz ze przy takiej polityce cenowej uda sie zapelnic nowy stadion na 35
                            tys miejsc??

primo: na nowy stadion to jeszcze z 10 lat sobie poczekamy, secundo nawet przy
                            starych cenach w obecnej chwili byłoby to niemożliwe. Ta pojemność jest
                            przyszłościowa i uważam że po kilku latach gdy i z polską piłką zacznie się coś
                            dziać to na pewno się zapełni.

> A moze Zygo powie wtedy ze niewazne ze jest na stadionie 15 tys wolnych
                            miejsc
                            > Wazne ze klub zarobil tyle ile zalozyl sobie w budzecie.
                            > Mi chodzi tylko o to ze skoro nie da sie zarobic wiecej ...a o to bedzie
                            > trudno... to niech klub zarobi taka samo kwote ale za to przy pelnych
                            > trybunach.Co i tak moze sie odbic wzrostem dochodow chocby z sprzedazy
                            pamiatek
                            > czy cateringu na stadionie .Przeciez wiecej ludzi interesujach sie Legia to
                            > kapital na przyszlosc. Ale tych ludzi trzeba pierw przyciagnac .Zeby sie nie
                            > okazalo ze za kilka lat wiecej mlodych ludzi bedzie chodzila gdzies
                            > inndziej .Juz nie napisze gdzie:) A na pytanie dlaczego odpowiedza :
                            > - Bylem tam na poczatku bo byly tansze bilety ...i tak mi juz zostalo.
                            > Na legendzie -jaka by nie byla piekna- dlugo nie "pojedziemy"

Moim zdaniem teraz jest większy przychód z biletów niż gdyby nie było tej
                            podwyżki. A jak tez napisałem ta liczba się zwiększy, ludzie się przyzwyczają,
                            a jak będą sukcesy i to na stadionie nie będzie wolnych miejsc.
                            Wiesz, oni zaczęli w pewny momencie uważać że więcej kibiców to większa
                            możliwość zadymy i więcej strat - to też musisz brać pod uwagę, zauważ jak
                            diametralnie zmienił się ich stosunek do kibiców po finale PP a inne wyczyny
                            też miały swój wpływ. Wierz mi, na pewno nie żałują podwyżki cen.
                            I nie sądzę, żeby to ceny akurat robiły nowych kibiców. Takich robią sukcesy -
                            dobra gra w pucharach, marketing z tym związany.
                        • berserk75 Re: Wlasciwie to juz zaczelismy:) 05.03.05, 11:37
                          a mi się wydaje, że w Krakowie mają ciut lepszych piłkarzy, którzy ciut więcej
                          osiągają i ciut więcej im się płaci. w Legii natomiast ceny wywindowano WYŻEJ
                          niż w Krakowie a w ofercie jest mecz juniorów. ciekawe co będzie kiedy w Legii
                          pojawią się lepsi piłkarze i wzrosną koszty utrzymania drużyny. ceny wzrosną do
                          40 na Żyletę?

na zachodzie też jest drogo? owszem jest, ale tam sytuacja jakby inna troszkę.
                          drogo, ale nie w takim stopniu względem zarabianych pieniędzy jak u nas. i
                          przede wszystkim na innym poziomie jest zainteresowanie futbolem. u nas trzeba
                          ludzi dopiero przyciągać na trybuny, bo Polacy sport mają głęboko w d... a już
                          na pewno aktywne kibicowanie nie jest w modzie. w dużej mierze przyczynił się do
                          tego też TVN, ale to już inna historia. oczywiście podwyżki cen biletów były
                          potrzebne, bo ceny za czasów Pol-Motu były w niektórych przypadkach wręcz
                          śmieszne, ale nie na poziomie 40% i z argumentacją 'pokażcie jak kochacie
                          Legię', bo to chyba nie tak się załatwia.

mówisz, że klub niewiele może zrobić dla poprawienia komfortu na obecnym
                          stadionie? to ja na początek proponuję, że ktoś z wielce szanownych panów
                          działaczy zainteresował się sprawą wchodzenia na stadion, bo od początku sezonu
                          słychać głosy ludzi, którzy wchodzili na stadion przez cały mecz i na trybunach
                          zjawili się, na kilka ostatnich minut. niech zarząd przestanie traktować
                          wszystkich kibiców jak chuliganów wycierając sobie gębę wydarzeniami po PP,
                          kiedy tak naprawdę nie zrobił nic, żeby złapać i ukarać winnych.
    • atob Re: To zaczynamy :) 05.03.05, 22:54
      Na innch forach ...tu na razie znikam :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka