Dodaj do ulubionych

Linia 140 - linią stulecia

13.06.02, 10:51
Wczoraj kierowca linii 140 jadąc ze Wschodniego podjechał pod M 1 i wracając
T.Toruńską zapomniał się - wjechał na wiadukty przy Głębockiej, w ten sposób
wracając na Wschodni :))))))
Ludzie podnieśli krzyk, więc objechał parking przy Carefiucie i wrócił na trasę.

Dawno mówiłem, że to powinny być dwie linie:
Dw.Wschodni - M1
Żerań FSO - M 1
Obserwuj wątek
    • Gość: iwo Re: Linia 140 - linią stulecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 17:10
      Rzeczywiście powinni coś zrobić ze 140. Teraz niemożna się połapać; gdzie i w
      którą stronę. Mogliby rozdzielić 140 na: 140 i 340. A na na najbardziej
      obciążonych odcinkach kursowałyby razem.
    • Gość: Rafal Re: Linia 140 - linią stulecia IP: *.pseinfo.pl 13.06.02, 17:38
      Masz całkowitą rację, na Bródnie (Łukowska)kiedyś usiłowałem wsiąść w kierunku
      M1 (rozkład był skradziony) i mieszkańcy nie potrafili powiedzieć w którą
      stronę ten autobus tak naprawdę jedzie. Autobus jechał optycznie w kierunku FSO
      więc uznałem, że przeciwny będzie właściwy i to był błąd.
      • irzyk Re: Linia 140 - linią stulecia 13.06.02, 17:50
        O ile mnie pamięć nie myli ulica Łukowska jest na Osiedlu Ostrobramska a nie na
        Bródnie, czyż nie?
        • Gość: iwo Re: Linia 140 - linią stulecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 18:41
          Może Łabiszyńska???
          • Gość: stewald Re: Linia 140 - linią stulecia IP: *.mis 13.06.02, 22:36
            A może Łojewska?
            • Gość: Rafał Re: Linia 140 - linią stulecia IP: *.pseinfo.pl 11.07.02, 16:22
              Sorry, myślałem oczywiście o Łojewskiej.
    • Gość: Pimpek Re: Linia 140 - linią stulecia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 23:07
      Pamiętam, jak pierwszego dnia tej linii, a było to już bardzo dawno (jeździła
      początkowo na trasie Żerań FSO - Targówek) musiałem mówić kierowcy, którędy
      jedzie ta linia, bo nie miał zielonego pojęcia. To był jakiś Jelcz ze Stalowej.
    • miszka44 Re: Linia 140 - linią stulecia 17.07.02, 12:00
      sloggi napisał(a):

> Wczoraj kierowca linii 140 jadąc ze Wschodniego podjechał pod M 1 i wracając
      > T.Toruńską zapomniał się - wjechał na wiadukty przy Głębockiej, w ten sposób
      > wracając na Wschodni :))))))

Może sentymentalny jestem, ale dla mnie 140 to zawsze będzie linia, którą z
      przedszkola wracałem z Pl. Unii Lubelskiej na Sadybę. I te stare Jelcze-ogórki,
      pokładanie sie na osłonie silnika, niespełnione marzenia o zajęciu miejsca obok
      kierowcy... Idę po chusteczkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka