Dodaj do ulubionych

La Cantina del Nuovo Mondo

18.03.05, 15:57
Bardzo, bardzo przyjemne miejsce! Klimatyczne, dopracowane wnętrze i
rewelacyjna obsługa. Nie wiem, czy to co wypisuje p.Nowak na temat giczek itd
jest prawdą, ale smakowi pizzy i sałatek nie da się nic zarzucić. Całość
prawdziwie włoska, porcje także (w odróżnieniu od powszechnie
serwowanych "francuskich" porcyjek). Tiramisu bez zarzutu. Na samym dole, w
piwniczce muzyka na żywo i atmosfera bardziej knajpiana niż restauracyjna - w
sensie jak najbardziej pozytywnym. Ceny alkoholi, jak na Nowy Świat, w
granicach rozsądku - od razu zapragnęłam zorganizować tam jakąś imprezę
firmową;)
Obserwuj wątek
    • Gość: były pracownik Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 22:50
      Szkoda tylko że ta niby włoska restauracja tak naprawdę jest knajpą turecką. Z
      jedzenia polecam tylko pizze i desery. Jeden z właścicieli jest turkiem i przez
      to połowa kucharzy to ta sama nacja, dlatego nie polecam reszty. Obsługa jest w
      większości super ale klimat psuje kiepska muzyka, właściciel i fakt, że jeśli
      chcesz się napic czegoś mocniejszego to trzeba się dokładnie określic ponieważ
      za barem stoją kołki bo ciężko ich nazwac barmanami.
      • Gość: rsagan Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.man.polbox.pl 04.04.05, 16:13
        potwierdzam - duzo pieniedzy poszlo na wystroj, zabraklo na dobrego kucharza.
      • Gość: zenek_z_puszczy Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.pp.htv.fi 04.05.07, 21:46
        potwierdzam - wystroj spoko, jedzenie kiepskie. Dla mnie pizza bardzo kiepska,
        tzn. ok jako zapiekanka, ale z pizza wloska ma niewiele wspolnego.
        generalnie nie polecam
    • Gość: malgorzata Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.lidex.pl 20.09.05, 16:38
      Dwukrotnie mnie to miejsce zawiodło, a raczej obsługa. Jest niekompetentna,
      często się zmienia. Ostatnim razem kelner o nas zapomniał, potem inna kelnerka
      zapomniała co zamówiliśmy, a na herbatę i wodę ! czekaliśmy 15 min.
      Po poproszeniu kierownika sali przyszła dziewczyna, która stwierdziła "z kim ja
      muszę pracować". Zmieniliśmy lokal jak najszybciej. Stanowczo odradzam.
      Zupełnie nie dbają o obsługę Klientów. Myślą, że miejsce i jedzenie (takie sobie)
      to wszystko. Niestety, to nie wszystko.
    • Gość: goga wroclaw Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:49
      Jestem z Wroclawia. w Warszawie bylam weekendowym gosciem. po calym dniu
      spedzonym na targach winteresach mialam ochote milo spedzic czas i dobrze i
      smacznie zjesc. Niestety wybralam najgorsze miejsce z mozliwych!!! Oprocz
      przyjmnej muzyki nic mnie tam milego nie spotkalo. Kelnerka niestety niezbyt
      rozgarnieta zapomnialam podac glowne danie (przystawki byly na pobudzenie
      apetytu a potem mialysmy sie zadowolic widokiem naszej pizzy na ladzie?) jakas
      pomylka!! przystawka cukina - gdzie ta cukinia pierwsze co mi przyszlo na
      mysl!!!!!!! cena i gramatura odbiegaly od siebie dramatycznie! a tak a propo
      gdzie gramatura w karcie jak powinno byc wedlug norm unii europejskiej? stolica
      powinna reprezentowac..no ale coz..... pizza byla zimna i najsmieszniejsze- nie
      ta co chcialam. miejsce dla niepalacych zadymione dzieki samemu wlascicielowi
      ktory jest niemily, niekulturalny i powinien skonczyc kurs savoir vivru i przed
      wszystkim komunikacji interpersonalnej bo z tym to u niego slabo. wlasciciel
      chcial abym zaplacila za zimna i nie chciana pizze na ktora czekalam ponad
      godzine. przepraszam Pana czy Panu zalezy na klientach? chyba nie. takze nie
      polecam nikomu kto chce zjesc dobrze smacznie, bez stresu i w przyjemnej
      atmosferze. strzezcie sie tego miejsca o odechciewa sie wychodzic gdziekolwiek.
      pozdrawiam
    • Gość: Ola Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:10
      A kto teraz jest jest tam menadzerem? bylam w tej restauracji kilka razy i nie
      mialam zadnych negatywnych przygod. :)
      • Gość: meravigliosa eli Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.toya.net.pl 04.05.07, 17:26
        nie jestem z Warszawy i podczas weekendowej wycieczki do stolicy odwiedziliśmy
        Nowy Świat. A po długim spacerze zapragnęliśmy coś przekasić. I z pomocą
        przyszła nam właśnie La Cantina. Mój narzeczony jest Włochem z pochodzenia,
        stąd nasz wybór. Wystrój nas przyciągnął, dodatkowo zachętą była przemiła
        obsługa w osobie młdego klenera, który przez cały nasz pobyt służył nam pomocą,
        był kompetentny, miał nas "na oku", ale nie narzucał się. W efekcie spędziliśmy
        więcej niż pierwotnie planowaliśmy, popróbowaliśmy anitpasty, zamówiliśmy dwie
        karafki z różnymi winami, pojedliśmy pysznych dań, podsumowalśmy wyśmienitą
        espresso.
        Nie rozumiem o co chodzi w postach powyżej. Jako klienta nie interesują mnie
        układy: pracodawca-pracownik. Również osoba córki właściciela czy sam
        właściciel są mi obojętni, o ile jestem profesjonalnie potraktowana i wychodzę
        z lokalu najedzona i odprężona. A tak było w tym wypadku.
        aha, jako osoby niepalące poprosiliśmy o stolik zdala od dymu. I chociaż mam
        dość przeczulony węch nic nie czułam. A muzyka, dyskretnie dobiegająca w tle
        była bardzo przyjemna. Dziękuję i pozdrawiam.
        • marghe_72 Re: La Cantina del Nuovo Mondo 25.01.08, 22:34
          Gość portalu: meravigliosa eli napisał(a):

> popróbowaliśmy anitpasty

czego popróbowaliście?
    • jan.zaworski [...] 10.05.07, 10:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • lifesuckssometimes Re: La Cantina del Nuovo Mondo 28.04.09, 16:07
      tragedia. jestem na świeżo po wizycie w la cantina na nowym
      świecie..masakra. porcje jak dla bobasa, takie to jakieś bezpłciowe,
      zjadliwe to może jest..ale przyjemności z jedzenia zero. nie polecam.
    • Gość: Tadek Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:21
      Lubię ta knajpkę. Nie zgadzam się z wielkością porcji, gdyż moja żona po
      zjedzeniu sałatki na przystawkę nie ma na nic miejsca.
      Makarony mają świetne - mieszkałem całe dzieciństwo we włoszech i wiem co to
      dobra pasta.
      Ja cenię sobie mięsa, zwłaszcza Jagnięcinę. Szefostwa nie znam i znać nie
      potrzebuję, więc to jakie sa relacje między pracownikami a szefostwem kompletnie
      mnie nie interesuje. Ludzie lubią i szanują te knajpę - mieszkam opodal i za
      każdym razem widzę znane mi twarze. Gdyby knajpa była zła to czy Minister by tam
      bywał?
      • Gość: Szmatka Re: La Cantina del Nuovo Mondo IP: 188.33.105.* 14.06.09, 19:33
        > każdym razem widzę znane mi twarze. Gdyby knajpa była zła to czy
        Minister by ta
        > m
        > bywał?

Piękne!
    • Gość: Anna La cantina IP: *.sggw.waw.pl 09.12.09, 17:14
      Zapoznałam się z tą restauracją wczorajszego dnia, jedyne co
      widziałem to tylko kelnerzy którzy nie umieją nosić 2 talerzy na
      jednej dłoni- układają jakieś piramidy z których sztućce praktycznie
      wypadają, na wejściu nikt nas nie powitał- więc sami zejeliśmy
      stolik- potem podszedł do nas kelner.
      Jedzenie ok, ale wina to nie umiano nam polecić- sami wybraliśmy!
      Było mało ludzi a pracownicy biegali jak w panice.

Nie wiedzieliśmy tylko kim jest jedna Pani/ dziewczyna b.młoda
      (blond)- chodziła i rozglądała się! Mimo że kelnerka potrzebowała
      pomocy to ta Pani nawet nie podała pomocnej dłoni- takie relacje w
      pracy nie powinny mieć miejsca.

Rastauracja śliczna, ale styl pracy i standard obsługi daje wiele do
      myślenia!!
    • super_benek Re: Omijajcie szerokim łukiem !! 12.01.10, 22:27
      Jeśli "obecny pracownik" jest tak miły w realu jak w postach, to
      może lepiej żeby stał się "byłym". Kultury człowieku, nie wyzywaj
      kogo popadnie!
    • Gość: edwin Knajpa w porządku, obsługa to dno (poza "Turkiem") IP: *.unregistered.net.exatel.pl 22.01.10, 16:24
      Byłem i uważam że jest to b. fajne miejsce. Niestety duzo uroku jest
      marnowane przez obsługę. Czytam te posty narzekające na
      niejakiego "Turka" i nic z tego nie rozumiem. Akurat ten "Turek" był
      jedyną osoba kompetentną w tej knajpie bo z kelnerami czy kelnerkami
      nie sposób sie dogadać (po polsku!) a tym bardziej oczekiwać
      obsługi. Jak wypomniałem mu niewłaściwe podane danie (La cantina
      Special) osobiście mi je zabrał i kazał kucharzowi przyrządzić nowe.
      I sam je mi przyniósł. Jak próbowałem od obsługi wydebic
      przyniesienie mi zamówionego 15 minut temu wina w końcu zwróciłem
      się do niego. I w minute przyniosł mi je osobiscie do stolika. Jak
      mam się dogadać z kelnerką która na pytanie czy są duże butelki San
      Pellegrino odpowiada że sa tylko małe a potem po zamówieniu przeze
      mnie czwartej podaje dużą butelkę do sąsiedniego stolika? Mało tego,
      podziwiałem cierpliwość tego "Turka". Gdyby to była moja knajpa to
      poza wyjątkami, tę obsługę wylałbym na zbity pysk. I podejrzewam, że
      właśnie ta część obsługi wylewa swoje żale na tym forum.
    • Gość: Beata 45 La Cantina IP: *.bredband.comhem.se 13.01.11, 23:21
      Do restauracji La Cantina wybraliśmy się zeszłego wieczora w celu zasmakowania włoskiej kuchnii i spędzenia czasu w miłej atmosferze .Z przykrością stwierdzam ,że na obu płaszczyznach srodze się zawiodłem. Do tego ,że dwóch potraw które chciałem zamówić zabrakło doszedł fakt ,że sami kelnerzy nie mieli większego pojęcia co ma do zaopferowania ich lokal. Czarę goryczy przelał długi czas oczekiwania oraz to ,że większość osób otrzymała niedogotowane mięso, a ja sam finalnie nie to co zamawiałem. Nie spodziewałem się ,że miejsca nacechowane tak wybitną niekompetencją ,a wręcz ingnorancją występują w centrum miasta . Wielki minus
    • Gość: Arthur Restauracja IP: *.bredband.comhem.se 13.01.11, 23:22
      To był mój pierwszy raz w tej restauracji, lecz nie mogę powiedzieć o niej dobrego słowa. Szczególnie w pamięć zapadła mi obsługa, niemrawa i niekompetentna ,a momentami nawet arogancka. Do tego wystąpiły błędy w realizacji zamówienia , a wszelkie próby wyjaśnienia sytuacji skwitował menadżer/właściciel lokalui ordynarnym komentarzem. Dodam jeszcze ,że 70% czasu spędzonego w restauracji zmuszeni byliśmy oczekiwać na jedzenie ,za co nikt nas nie przeprosił . Z całego serca ostrzegam przed tym lokalem.
    • Gość: gość La cantina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 13:14
      super miejsce , bardzo romantycznie ,jedzenie i obsługa na najlepszym poziomie ,polecam każdemu .... być na starym mieście i nie zajść do tej restauracji to jak nie być w Warszawie zawsze odwiedzam to miejsce
      • Gość: xxx Re: La cantina IP: *.nap.wideopenwest.com 28.01.11, 05:00
        a kawusia,co z kawusia sie pytam?
    • Gość: Gina Not recommended IP: *.bredband.comhem.se 06.02.11, 16:57
      La Cantina, an italian restaurant located in Warsaw, is not a restaurant that I nor my friends would recommend. The service was bad, the food was cold and on top of that they wanted us to pay 200 zl tip for the night, which they had hidden in the receit. If you want to go to a good restaurant and enjoy a nice evening, go somewhere else.
    • Gość: Eric Lövgren Varning för La Cantina IP: *.bredband.comhem.se 06.02.11, 17:24
      Hej alla nordiska turister, Skulle vilja VARNA för retaurangen La Cantina i Warszawa. Stämningen var obehaglig, maten när den äntligen serverades var kall o ofräsch, och när detta påpekades för personalen blev utskällda och utkörda av den tarvlige ägaren. dessutom försökte man lura oss genom att inkludera " dolda service avgifter på 10% ".
      • Gość: plastek Re: Varning för La Cantina IP: *.centertel.pl 06.02.11, 19:46
        Potrafili znależć polskie forum o restauracjach polskich,a języka polskiego ni w ząb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka