Dodaj do ulubionych

Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego Mi...

IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 01:35
No gratuluję. Teraz Kaczka zniszczy wszystko co w Wawie jest cenne i
niezależne. Zostanie tylko Teatr polski i klub Quo Vadis. Tak trzymać. A potem
wprowadzić godzinę policyjną i zakazać imprezowania osobom poniżej 40 roku życia.

A co do mieszkańców Nowego Miasta i Starówki: jesteście egoistycznymi i
zapatrzonymi w siebie ignorantami. Wynocha z NASZEGO Starego i Nowego Miasta.
To nie jest sypialnia. Jak komuś nie odpowiada, że po 22.00 jeszcze toczy się
życie to niech się wyprowadzi do Konstancina. Jak sprzedacie te swoje
mieszkanka, to będzie was stać na porządny domek. Staruchy i dziady!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 03:20
      > Zostanie tylko Teatr polski i klub Quo Vadis.

Oraz stadion Legii zmodernizowany za na nasze podatki (dar dla zulerki
      warszawskiej zafundowany za pieniadze uczciwych obywateli).
      • Gość: Roxie Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.ny325.east.verizon.net 19.03.05, 08:46
        Popieram klub ale Wwa musi byc zbudowana w/g prawa. W przeciwnym razie
        cwaniacy wykorzystaliby tzw "precedent." Miejmy nadzieje ze Madame odzyje po
        eksmisji - tez na Nowym Miescie!
        • nowotka1 Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 20.03.05, 08:06
          Nie "precedent", tylko precedens
      • Gość: Automobilista Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:56
        > Oraz stadion Legii zmodernizowany za na nasze podatki (dar dla zulerki
        > warszawskiej zafundowany za pieniadze uczciwych obywateli).

Jako ja nie mam nic do klubu Le Madame, tako i ty racz odwalić się od Legii i
        nie pisać podobnych tekstów w sytuacji, kiedy pewnie na żadnym meczu nie byłeś.

• Gość: sceptyk no właśnie, na żadnym meczu nie był a.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:59
          no właśnie, na żadnym meczu nie był a z jego podatków odnawiają stadion.
          ciekawe co byś powiedział, gdyby klub Le Madame był utrzymywany z podatków.
        • Gość: gosc Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:01
          > Jako ja nie mam nic do klubu Le Madame, tako i ty racz odwalić się od Legii

Tylko, ze ja sie nie domagam, zeby miasto Warszawa wspomoglo klub Le Madame 300
          milionami zlotych

(Poza tym: co mnie obchodzi czy Ty cos masz czy nie masz do Le Madame? Nie
          pisalem do Ciebie)...

> nie pisać podobnych tekstów w sytuacji, kiedy pewnie na żadnym meczu nie byłeś.

Dziekuje. Wystarczy mi widok tej holoty jak wracaja z meczow.
          • Gość: normalny Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.7.udn.pl 19.03.05, 13:38
            Jak twierdzisz że wszyscy co chodzą na (L) to hołota to ja tak samo moge
            stwierdzić że wszyscy co chodzą do La Madame to pedały ... jak nigdy nie byłeś
            na Łazienkowskiej to po co wtrącasz ten temat !!!

A tak poza tym ja do La Madame nic nie mam bo to jedno z ciekawszych miejsc w W-
            wie. Uważam, że nie powinno być żadnej eksmisji tylko zawarcie nowej umowy
            wynjamu lokalu z prowadzącymi klub.
            • Gość: gosc Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:47
              > Jak twierdzisz że wszyscy co chodzą na (L) to hołota to ja tak samo moge
              > stwierdzić że wszyscy co chodzą do La Madame to pedały ...

Nie twierdzę, że *wszyscy* to hołota.

Tak samo jak nie wszyscy w Le Madame to pedały.

> jak nigdy nie byłeś na Łazienkowskiej to po co wtrącasz ten temat !!!

Co z tego że nigdy nie byłem, skoro i tak mam zapłacić (w formie podatków).
              • Gość: Automobilista Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:18
                1. Jestem zwolennikiem budowy stadionu za pieniądze prywatnego inwestora,
                miasto może ewentualnie dorzucić jakąś niewielką sumę.

2. Tak to jest, że gdzieś się nie chodzi, a płacić podatki trzeba. Chodzę do
                prywatnego lekarza i dentysty, a muszę płacić na publiczną służbę zdrowia.
                Płacę też na liczne niedochodowe muzea, których nie odwiedzam. Mógłbym jeszcze
                wiele przykładów podać.

3. Co do "hołoty"... Jedzie stu kierowców. 97 omija kałużę, 3 wjeżdża
                specjalnie w kałużę, żeby ochlapać przechodniów. Czy wszyscy kierocy to bydło i
                hołota?

Wchodzi 100 gości do Le Madame. 3 jest totalnie zaćpanych. Czy wszyscy bywalcy
                Le Madame to narkomani?

Tak więc nie generalizuj tak, abyś potem nie musiał się tłumaczyć.
                • Gość: gosc Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:45
                  > 1. Jestem zwolennikiem budowy stadionu za pieniądze prywatnego inwestora,
                  > miasto może ewentualnie dorzucić jakąś niewielką sumę.

No to o czym my dyskutujemy? Z tego co wiem to Kaczor planuje dorzucic znacznie
                  wiecej niz "niewielka sume"...

> 2. Tak to jest, że gdzieś się nie chodzi, a płacić podatki trzeba. Chodzę do
                  > prywatnego lekarza i dentysty, a muszę płacić na publiczną służbę zdrowia.
                  > Płacę też na liczne niedochodowe muzea, których nie odwiedzam. Mógłbym jeszcze
                  > wiele przykładów podać.

W ten sposob mozna uzasadnic dowolne wydatki z kasy panstwa. Nie kwestionuje
                  ogolnej zasady, ze panstwo doplaca do niektorych przedsiewziec. Pytanie tylko
                  ktore z nich sie kwalifikuja.

Jest roznica miedzy dofinansowaniem kultury (muzea, teatry) a sponsorowaniem
                  niewyrafinowanej rozrywki (mecze Legii).

Bylbym tez zreszta przeciwny dofinansowywaniu Le Madame z pieniedzy podatnikow.

> 3. Co do "hołoty"... Jedzie stu kierowców. 97 omija kałużę, 3 wjeżdża
                  > specjalnie w kałużę, żeby ochlapać przechodniów. Czy wszyscy kierocy to bydło
                  i hołota?

OK. Tylko w przypadku kibicow Legii proporcje sa inne.

> Tak więc nie generalizuj tak, abyś potem nie musiał się tłumaczyć.

Nie "tlumacze sie" tylko "tlumacze cos tobie".
                  • Gość: Automobilista Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:53
                    > No to o czym my dyskutujemy? Z tego co wiem to Kaczor planuje dorzucic
                    > znacznie wiecej niz "niewielka sume"...

Planował. Na szczęście mu to wyperswadowano i teraz ogłoszony zostanie
                    przetarg, gdzie inwestor określi, ile jest w stanie wyłożyc. Prawdopodobnie
                    wygra ITI (właściciel Legii) i pokryje być może nawet calość kosztów.

> W ten sposob mozna uzasadnic dowolne wydatki z kasy panstwa. Nie kwestionuje
                    > ogolnej zasady, ze panstwo doplaca do niektorych przedsiewziec. Pytanie tylko
                    > ktore z nich sie kwalifikuja.
                    >
                    > Jest roznica miedzy dofinansowaniem kultury (muzea, teatry) a sponsorowaniem
                    > niewyrafinowanej rozrywki (mecze Legii).
                    >
                    > Bylbym tez zreszta przeciwny dofinansowywaniu Le Madame z pieniedzy
                    > podatnikow.

Nie ty decydujesz, co jest wyrafinowane, a co nie. To już kwestia subiektywna,
                    a niejeden mecz może dostarczyć więcej wrażeń, niż kiepska sztuka czy nudne
                    muzeum z bezwartościowymi eksponatami.

> OK. Tylko w przypadku kibicow Legii proporcje sa inne.

Skąd wiesz? Liczyłeś? Umiesz je podać?

> Nie "tlumacze sie" tylko "tlumacze cos tobie".

A to szkoda, że się nie tlumaczysz, bo to znaczy, że nadal nie rozumiesz, o co
                    mam do ciebie pretensje.
                    • Gość: gosc Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:41
                      > > No to o czym my dyskutujemy? Z tego co wiem to Kaczor planuje dorzucic
                      > > znacznie wiecej niz "niewielka sume"...
                      >
                      > Planował. Na szczęście mu to wyperswadowano i teraz ogłoszony zostanie
                      > przetarg, gdzie inwestor określi, ile jest w stanie wyłożyc. Prawdopodobnie
                      > wygra ITI (właściciel Legii) i pokryje być może nawet calość kosztów.

akurat ;-)

Przeczytaj ostatni artukul na ten temat w Gazecie Stolecznej.

> Nie ty decydujesz, co jest wyrafinowane, a co nie. To już kwestia subiektywna,
                      > a niejeden mecz może dostarczyć więcej wrażeń, niż kiepska sztuka czy nudne
                      > muzeum z bezwartościowymi eksponatami.

Zgoda. Choc bardziej dotyczy to pilki na swiatowym poziomie (np. ostatnio
                      Barceona-Chelsea) a nie europejskiej drugiej ligii (zespoly polskie).

A wiesz ile "wrazen moze dostarczyc" wizyta w agencji towarzyskiej?

> > OK. Tylko w przypadku kibicow Legii proporcje sa inne.
                      >
                      > Skąd wiesz? Liczyłeś? Umiesz je podać?

Wystarczy popatrzec na ich twarze...

Choc niby nie jestem zwolennikiem teorii Lombroso.

:)

> A to szkoda, że się nie tlumaczysz, bo to znaczy, że nadal nie rozumiesz, o co
                      > mam do ciebie pretensje.

Proponuje zakonczyc te dyskusje.

Pozdrawiam.
    • Gość: Grażka NARESZCIE! IP: *.chello.pl 19.03.05, 09:17
      Partia Zielonych i Pederastów powinna wyprowadzić się poza Stare Miasto!
      To był skandal i demoralizacja w historycznym miejscu MIASTA!
      • Gość: pkin Re: NARESZCIE! IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 10:11
        Koźla to nie Stare Miasto "Warszawianko".
        • Gość: Grażka Re: NARESZCIE! IP: *.chello.pl 19.03.05, 10:31
          Język polski - jedynka - "warszawianko" pisze się z małej litery!
          Nowe Miasto założone zostało w końcu XV wieku, niewiele później niż
          tzw. "Stare".
          • black.iron Re: NARESZCIE! 19.03.05, 12:13
            no i co to ma do rzeczy, ty babski homofobie?
            • Gość: Grażka Re: NARESZCIE! IP: *.chello.pl 19.03.05, 18:27
              Widzę, że kultura przez P. przemawia, P. Pederasto!
              Oby tak dalej!
              Życzę powodzenia w nawiązywaniu "kontaktów jednopłciowych"!
              • black.iron Re: NARESZCIE! 20.03.05, 13:51
                hm, wole byc posadzany o brak kultury, niz o kompromitujaco uproszczone
                rozumowanie. bo jak inaczej mozna skwitowac fakt, ze zostaje posadzony o
                homoseksualizm tylko na pdst. tego, ze uzylem slowa "homofob" oraz ze staje w
                obronie klubu, niektorym "znawcom" zycia kulturalnego stolicy kojarzacego sie
                ze srodowiskiem gejowskim.
          • Gość: pkin Re: NARESZCIE! IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 20:37
            wielu polonistów obecnie uważa, że pisownia nazw mieszańców miast i regionów z
            wielkiej litery jest na tyle powszechna, że należy się zastanowić, czy nie uznać
            jej za na równi poprawną. Ja uważam, że pisownia z małej jest bezsensowna,
            szzcególnie, że obecnie jest dość trudno odróżnić w niektórych przypadkach nazwę
            regionu od nazwy narodowej. Mam więc zamiar w ramach językowego nieposłuszeństwa
            kontynuować takie jej używanie i żadna oszołomka nie wpłynie na podjętą już parę
            lat temu decyzję.

Data założenia nie ma znaczenia, chociaż 200 a tak naprawdę 300 lat (wcześneij
            można mówić o istnieniu Nowego miasta w formie większej wsi) to nie jest żaden
            pikuś. Stare i Nowe Miasto to dwie różne dzielnice. określanie Nowego Miasta
            Starym Miastem, to tak jak określanie okolic rynku w Krakowie Starówką. Stare
            Miasto nie jest tak zwane Stare tylko tak się nazywa Stare Miasto. parę wieków
            nazewnictwa nie powinno chyba odejść dop lamusa. nowe miasto natomiast od
            początku oficjanie nzaywa się Nowe Miasto Warszawa i na początku było odrębnym
            organizmem, ale pewnie dla Ciebie to bez znaczenia, bo albo historia własnej
            ziemi jest Ci obca albo nie jesteś warszawianką a wypowiadasz się dość
            bezczelnie na temat nie swoich spraw (oczywiście nie oznacza to, że Karakowiak
            ne może wypowiedzieć się na temat Wrocławia, ale na pewno nie takim językiem i
            nie w taki sposób, bo jest to podwójnie bezczelne). W obu przypadkach nie jesteś
            godna większego szacunku.
            • Gość: Mąż Grażki Kobieto - co Ty z pederastami spod "Dupowa" ... IP: *.chello.pl 19.03.05, 21:09
              rozmawiasz publicznie, przy Ludziach!

Panie Pederasto, akurat ja - Mąż Grażki z wykształcenia jestem historykiem,
              więc proszę wybaczyć Kobiecie pewne nieścisłości historyczne, niemniej
              niewielkie, bez przesady nie jest to 300 lat różnicy.

P.S. W sumie Moja Żona ma rację, "czyściciele jednopłciowych kominów" to
              powinni chyba zostać usunieci ze STOLICY może do jakiegoś "Dupowa" (najlepiej w
              Puszczy Kampinowskiej - dół i wapno, ale bez ... kielnii).
              Pozdrawiam!
              • Gość: Łoś heteroś Protestuje! Tylko nie do Puszczy Kampinoskiej! IP: *.dc.dc.cox.net 19.03.05, 23:35
                • Gość: Maż Grażki Re: Protestuje! Tylko nie do Puszczy Kampinoskiej IP: *.chello.pl 20.03.05, 08:22
                  Ma Pan rację - do Bałtyku, zaoszczędzimy na wapnie i ...

"Zbudujemy nowy dom, jeszcze jeden nowy dom Warszawie" (dla policji -
                  obyczajowej - bedziemy sterylizować to "towarzystwo" - same lewactwo, co prawda
                  i tak sie nie rozmnażają, ale jak mówi stare polskie przysłowie "przezorny ma
                  zawsze granat odbezpieczony w PRAWEJ ręce").

Pozdrawiam!
              • Gość: p Re: Kobieto - co Ty z pederastami spod "Dupowa" . IP: *.chello.pl 20.03.05, 17:38
                Drogi Mężu, po tekstach Twoich i Twojej szanownej malzonki wnosze, ze Wasze
                pozycie seksualne jest w rozkladzie, skoro zajmuja Was intymne sprawy innych.
                Sadzac takze po stylu wypowiedzi jestescie z okolic 18 wieku, wiec problematyka
                Nowego i Starego Miast powinna byc Wam blizsza. Tymczasem pozdrawiam i zycze
                blyskawicznego rozwoju kariery w jakiejs partii faszystkowskiej, do ktorej
                niechybnie aspirujecie, a w miedzyczasie wesolych zabaw z wapnem, bo na sex
                Grazka, z przykroscia stwierdzam, nie mozesz raczej liczyc.
                Pederasta
                • Gość: gedon Re: Kobieto - co Ty z pederastami spod "Dupowa" . IP: *.centertel.pl 21.03.05, 12:20
                  Brawo, chociaż w tym przypadku nie sądzę, żeby tak wyrafinowany język był
                  zrozumiały przez tak ograniczonych ludzi.

Życze LeMad żeby przetrwało. To jeden z mmoich ulubionych klubów.
      • Gość: Janek Re: NARESZCIE! IP: *.3.cust.bredband2.com 20.03.05, 15:23
        Proponuje aby Grazka wyprowadzila sie na Bialorus!
        • Gość: Mąż Grażki WPROWADŹ PAN POLSKĄ CZCIONKĘ!!! IP: *.chello.pl 20.03.05, 17:33
          TO NIC NIE KOSZTUJE, A TAK WSZYSTKIM WYDAJE SIĘ, ŻE P. SEPLENISZ, BO ZĘBÓW JUŻ
          P. NIE MASZ!!!

"Taki to już Kraj, że fogli traktuje się ciosem w szczękę" - cytat
          z "literatury warszawskiej".

Pozdrawiam kolejnego Pederastę!
      • Gość: michal Re: NARESZCIE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 09:52
        widze ze chyba nigdy nie byłaś w le jestem pracownikiem tego miejsca i obrażasz
        ludzi którzy tam przychodzą, poza tym pewnie nawet byś tam nie weszła bo to nie
        jest miejsce dla takich jak ty.
        • Gość: Pracownik "Le Mad" "Wkładali"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:34
          Bolało?
          Oj bolało, ale potem było lepiej!
    • Gość: hgw Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezaleznej IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 09:39
      Gość portalu: pkin napisał(a):

> To nie jest sypialnia. Jak komuś nie odpowiada, że po 22.00 jeszcze toczy się
      > życie to niech się wyprowadzi do Konstancina. Jak sprzedacie te swoje
      > mieszkanka, to będzie was stać na porządny domek. Staruchy i dziady!!!

Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezaleznej spod znaku "Le Madame". Zalosne.
      • Gość: niE GEj Re: Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezalez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:54
        bYLEM W lA mADAME KILKA RAZY.
        nIE ZAUWAZYLEM DEMORALIZACJI OBEJRZALEM ZA TO KILKA DOBRYCH ZDJEC I PRZEDSTAWIEN
        TEATRALNYCH TEATROW NIEZALEZNYCH. mIEJSCE JEST Z KLIMATEM I JST OTWARTE NA TZW.
        KULTURE NIEZALEZNA. SZKODA BY BYLO GDYBY ZNIKNELO.
        nIE PRZEPADAM ZA KLUBAMI Z POLYSKIEM DLA WARSZAWKI GDZIE WYSTEPUJA "... TYLKO
        ZNANI".
        KACZOR JAKI JEST KAZDY WIDZI. jA NIE BEDE NA NIEGO GLOSOWAL. jEGO POMYSLY NA
        UZDROWIENIE (CZEGOKOLWIEK) SA CHORE.
        • Gość: hgw Re: Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezalez IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 12:46
          > TEATRALNYCH TEATROW NIEZALEZNYCH. mIEJSCE JEST Z KLIMATEM I JST OTWARTE NA TZW.
          > KULTURE NIEZALEZNA. SZKODA BY BYLO GDYBY ZNIKNELO.

Co to jest "kultura niezalezna" tzn. niezalezna od kogo (czego)? To nie jest zlosliwe pytanie, po prostu
          spotykam sie z tym terminem i zastanawiam sie, czy on ma rzeczywiscie jakas tresc, czy tylko jest
          kolejnym przejawem pustoslowia wspolczesnej nowomowy. Czy ktorys ze znawcow kultury
          "niezaleznej" moglby wyjasnic?
          • Gość: Mazur Re: Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezalez IP: *.makton.pl 19.03.05, 15:07
            Nie sądzę aby była to ścisła definicja, ale dla mnie "kultura niezależna" to
            wszystkie działania kreatywne, które egzystują poza światem dotowanych muzeów,
            komercyjnych galerii, panów profesorów ASP etc. Czyli poza tym co jest ciutkę
            nudnym koturnowato-komercyjnym "main-stream'em".
            Od czego niezalażna? Nigdy oczywiście nic nie jest ZUPEŁNIE niezależne od
            wszystkiego (to zresztą byłby bezsens). Ale generalnie chodzi o niezależność od
            sponsora takiego lub innego rodzaju, komercyjnego klienta itp.
          • Gość: Sedes_z_Bakelitu Kultura Niezalezna jest oplacana z podatkow bo IP: *.dc.dc.cox.net 19.03.05, 23:37
            nikt normalny jej nie chce ogladac i nie moze sie sama utrzymywac.
            • Gość: (&^*^$ Re: Kultura Niezalezna jest oplacana z podatkow b IP: *.aster.pl 22.03.05, 04:14
              "Kultura Niezalezna jest oplacana z podatkow bo nikt normalny jej nie chce ogladac i nie moze sie sama utrzymywac."

ALE KTO PRZYJECHAŁ???
      • Gość: pkin Re: Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezalez IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 10:13
        To jest przykład warszawskiej propagandy. Stare i Nowe Miasto nalezą do
        wszystkich Warszawiaków a nie tylko do ich mieszkańców, jak się komuś to nie
        podoba, to niech się przeprowadzi.
        • Gość: hgw Re: Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezalez IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 12:30
          Gość portalu: pkin napisał(a):

> To jest przykład warszawskiej propagandy. Stare i Nowe Miasto nalezą do
          > wszystkich Warszawiaków a nie tylko do ich mieszkańców, jak się komuś to nie
          > podoba, to niech się przeprowadzi.

Stare i Nowe Miasto "naleza" do wszystkich warszawiakow w takim stopniu, w jakim do wszystkich
          warszawiakow "nalezy", dajmy na to, Chomiczowka. Ty w imie jakichs wyzszych (Twoim zdaniem) racji
          odbierasz mieszkancom okolicy Le Madame prawa do wyrazania opinii na temat tego miejsca, czy tez
          nawet wywierania nacisku na wladze Warszawy, jesli to miejsce im przeszkadza. Taka postawa jest
          niedopuszczalna, choc typowa dla srodowiska, do ktorego Le Madame adresuje swoja oferte. Czyli -
          wolno zglaszac postulaty tylko wowczas, gdy sa zgodne z Twoimi pogladami. Jesli ktos ma poglady
          przeciwne - ma sie wyprowadzic. Tak pozna podsumowac Twoj poglad w tej sprawie.
          • black.iron Re: Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezalez 19.03.05, 15:43
            szkoda tylko, ze nie widzisz pewnej zasadniczej roznicy miedzy Chomiczowka a
            Starowka, polegajacej na tym, ze ta pierwsza jest tylko osiedlem mieszkalnym,
            natomiast ta druga pelni jeszcze role kulturalne oraz turystyczne i jej
            mieszkancy musza to zaakceptowac. jesli im to nie odpowiada moga sie
            wyprowadzic (ceny tamtejszych mieszkan na pewno pozwolilyby im kupic porzadne
            mieszkanie w innej dzielnicy), natomiast nie moga, narzucajac swoja wole,
            doprowadzic do przeistoczenia Starowki w kolejna sypialnie Warszawy.
          • Gość: pkin Re: Oto przyklad tzw. gejowskiej kultury niezalez IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 20:49
            > Stare i Nowe Miasto "naleza" do wszystkich warszawiakow w takim stopniu, w jaki
            > m do wszystkich
            > warszawiakow "nalezy", dajmy na to, Chomiczowka. Ty w imie jakichs wyzszych (T
            > woim zdaniem) racji
            > odbierasz mieszkancom okolicy Le Madame prawa do wyrazania opinii na temat tego
            > miejsca, czy tez
            > nawet wywierania nacisku na wladze Warszawy, jesli to miejsce im przeszkadza.
            > Taka postawa jest
            > niedopuszczalna, choc typowa dla srodowiska, do ktorego Le Madame adresuje swoj
            > a oferte. Czyli -
            > wolno zglaszac postulaty tylko wowczas, gdy sa zgodne z Twoimi pogladami. Jesl
            > i ktos ma poglady
            > przeciwne - ma sie wyprowadzic. Tak pozna podsumowac Twoj poglad w tej sprawie
            > .

Stare Miasto jak i całe centrum to nie sypiania. jeżeli ktoś wybiera życie w
            centrum to nie ma prawa oczekiwać, że będzie miał ciszę i spokój. centrum miasta
            jest niezbędne wszystkim mieszkańcom do io życia innego niż siedzenie w kapciach
            przed telewizorem. Przez mieskzańców Starówki najciekawsza część miasta jest
            wieczorem martwa i nikt nawet nie ma ochoty tam przesiadywać. Sami narzekają, że
            Warszawa jest wieczorem wymarła, ale w pierwszej kolejności to jest ich wina.
            Zapatrzonych w siebie, głupich, samolubnych, wygodnickich i po prostu
            beznadziejnych mieszkańców. Jak mają jeden z druga ochotę to mogę się z nimi
            zamienić na mieszkanie na Targówku. od 21-22 jest tutaj cichutko. Na pewno
            bezpieczniej niż na Starówce i jest dobry dojazd. Ja się przeprowadzę i bardzo
            chętnie posłucham życia jakie toczy się na ulicach Starego Miasta. Bardzo
            chętnie będę słyszał spacerujący tłum o 1 w nocy. Niech staruchy mentalne (no
            niestety z wiekiem takie nastawienie nie ma nic wspolnego) idą w cholerę!

Czy maą prawo narzekać. nie maja prawa narzekać na to na co narzekają, czyli że
            po 22 ktokolwiek ośmiela się wyjść na ich brukowane ulice. A te ulice zresztą ne
            są ich, tylko nas wszystkich i przez takich jak Ty, będą po 22 nadal wymarłe a
            za 30 lat Starówka będzie slumsem, bo nie będzie nikogo kto będzie te domy
            remontował, bo po cholerę, skoro i tak nikt tam się nie pojawia. Ale jak idzei
            do remontów, to zauważcie, że oni wtedy mówią, że Starówka to dobro ogółu i że
            to miasto powinno zakasać rękawy i wyremontować im elewacje i klatki schodowe.
            Obłuda pierwszej klasy. Jedyne lekarstwo to przymusowe wysiedlenie. Mogę pomóc
            własnymi rękami.
    • Gość: Warszawiak Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:48
      A czego spodziewaliście się po Kaczorze?
      To nie człowiek stąd, z Warszawy tylko z Trójmiasta!
      On g..no wie o Stolicy i Jej tradycjach.
      A łatwiej walczyć z mniejszościami niż z bandytami!
      Nie jestem gejem ale szlag mne trafia co ten facet wyrabia!
      Ma jakąś obseskę seksualną!
      Don Chichot od prostytutek i gejów!
      • Gość: hgw Nowa swiecka stoleczna tradycja IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 09:52
        Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> A czego spodziewaliście się po Kaczorze?
        > To nie człowiek stąd, z Warszawy tylko z Trójmiasta!
        > On g..no wie o Stolicy i Jej tradycjach.

Aha, promocja pederastii i feminizmu stala sie juz nowa stoleczna swiecka tradycja? Codziennie z
        Gazety Wyborczej i jej forow mozna dowiedziec sie czegos nowego!

> A łatwiej walczyć z mniejszościami niż z bandytami!
        > Nie jestem gejem ale szlag mne trafia co ten facet wyrabia!

Nie martw sie chlopie! Przejdz sie do Le Madame (byle szybko, bo w poniedzialek zamykamy) albo do
        Utopii, to masz szanse sprobowac gejostwa, a nawet polubic! Powodzenia!

• Gość: Hania Do Sz. P. Homoseksualisty-Onanisty! IP: *.chello.pl 19.03.05, 10:15
        Lech Kaczyński prof. zwyczajny prawa - urodzony w 1949 roku w Warszawie,
        mieszkaniec Żoliborza, po ukończeniu studiów na Uniwersytecie Warszawskim w
        1973 roku, wyjeżdża do pracy naukowej do Gdańska, gdzie poznaje swoją przyszłą
        żonę mieszkankę Sopotu.
        Jego brat Jarosław, po ukończeniu UW podejmuje pracę w Warszawie, mieszkając z
        rodziną na Żoliborzu ......... itd. Nie chce mi się już wiecej cytować.
        Sz. P. Homoseksualista - Onanista pewnie jest warszawiakiem z Koziej Wólki g.
        Gnidowo Wielkie pow. Pederast Małe!
        Pozdrawiam, Hania (życzę szerokiego "podejścia" do P. du....)
        • Gość: Maruti Re: Do Sz. P. Homoseksualisty-Onanisty! IP: *.l5.c2.dsl.pol.co.uk 19.03.05, 10:54
          Jezu. Tu nie ma znaczenia ze klub jest przyjazny gejom i lesbijkom. Ten klub to osrodek alternatywnej kultury, odswiewczy powiew w stolicy. Na pewno nie przekracza norm halasu, bo caly halas jest w piwnicy i nie wydostaje sie na powierzchnie.

Gratuluje wam wszystkim ktorzy nam zwyklym ludziom chce odebrac najlepszy lokal w Warszawie.

Zgadzam sie ze fajnie byloby zeby klub dzialal zgodnie z prawem. Ale to przeciez nie wina klubu Le Madame, tylko Eureko. Le Madame nie byla strona klotni. I gdyby urzednicy wykazali choc troche dobrej woli to nie byloby problemu z podpisaniem prawomocnej umowy.
        • Gość: Warszawiak Do nie umejącej czytać lesby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:57
          I powimnien Kaczor zostać w tym Gdańsku tam jest więcej prostytutek i gejow do
          zwalczania bo tylko to potrafi robić zamiast walczyć z bandytyzmem na ulicach
          Stolicy.
          Wyraźnie określiem swoją orientację, jeżeli masz wątpilwości możemy się spotkać,
          o ile można na cię spojrzeć bez obrzydzenia!.
    • grrrl_81 Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 19.03.05, 11:11
      no tak.. a nagrody tzw. 'wdechy'??? miejsca 'wdeche' to opocz Le Madame np.
      Kino Muranow.. moze kino tez beda eksmitowac???.. Le Madame to jedno z
      ciekawszych miejsc w Warszawie, powinno zostac tam gdzie jest!!!
    • wigr Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 19.03.05, 11:20
      Zastanawiam się, dlaczego fakt, że klub działa w oparciu o łamanie prawa ma
      powodować jakiekolwiek przywileje.Według prawa nie powinien znajdować się w tym
      miejscu wcale. Czy nie przypomina wam to powiedzenia o równych i równiejszych.
      Frenkli nie mogli wyrzucić bo stał za nimi układ, a teraz nie można ruszyć
      nielegalnych podnajemców, bo stoi za nimi układ towarzyski. Gratuluję aberacji
      umysłowej autorowi tekstu w GW
      • Gość: Maruti Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.l5.c2.dsl.pol.co.uk 19.03.05, 11:30
        To niech sprobuja podpisac umowy, a nie od razu eksmitowac. To nie wina zadnego z lokatorow Kozlej 10-14, ze sa tam problemy prawne, tylko Eureko. Wystarczy odrobina dobrej woli a zadna eksmisja nie musialaby nastapic.

Czy wyobrazasz sobie taka 'tymczasowa eksmisje' np. Citibanku na placu Teatralnym, bo wynajmujacy biurowiec zlamal prawo?

Taka eksmisja to utrata biznesu. Przez miesiac - kilka miesiecy nie tylko Le Madame ale i pare innych firm beda w 'prozni' pozbawione dochodow i mozliwosci normalnego dzialania. Po co to Urzad robi? Chyba tylko po to, zeby nie wpuscic spowrotem Le Madame a zastapic to czyms 'bardziej moralnym'.

Podkreslam: Le Madame nie byla strona batalii prawnej. Nie jest jej wina ze Eureko nie dopelnila formalnosci.
        • wigr Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 19.03.05, 11:40
          Gość portalu: Maruti napisał(a):

> To niech sprobuja podpisac umowy, a nie od razu eksmitowac. To nie wina
          zadnego
          > z lokatorow Kozlej 10-14, ze sa tam problemy prawne, tylko Eureko. Wystarczy
          o
          > drobina dobrej woli a zadna eksmisja nie musialaby nastapic.
          >
          > Czy wyobrazasz sobie taka 'tymczasowa eksmisje' np. Citibanku na placu
          Teatraln
          > ym, bo wynajmujacy biurowiec zlamal prawo?
          >
          > Taka eksmisja to utrata biznesu. Przez miesiac - kilka miesiecy nie tylko Le
          Ma
          > dame ale i pare innych firm beda w 'prozni' pozbawione dochodow i mozliwosci
          no
          > rmalnego dzialania. Po co to Urzad robi? Chyba tylko po to, zeby nie wpuscic
          sp
          > owrotem Le Madame a zastapic to czyms 'bardziej moralnym'.
          >
          > Podkreslam: Le Madame nie byla strona batalii prawnej. Nie jest jej wina ze
          Eur
          > eko nie dopelnila formalnosci.

Jeśli podpisujesz umowę podnajmu to powinieneś sprawdzić czy najemca posiada
          prawo do lokalu. To podstawa. Nie znam waszego klubu i nic do niego nie mam,
          radzę tylko korzystać z usług prawników, choć za nimi nie przepadam.
          • Gość: Maruti Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.l5.c2.dsl.pol.co.uk 19.03.05, 12:13
            Wlasciciel klubu jest prawnikiem (zreszta jeden z lepszych jakich znam). Przypominam ze w sprawie lokalu toczyl sie proces sadowy. Do tego czasu Le Madame de facto nie wiedzial jaki jest status prawny.

Krystian rozumie na czym polega problem. Dlatego nie zamierza protestowac i manifestowac, lecz jedynie upublicznia cale wydarzenie.
            • Gość: hgw Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 12:40
              Oczywiscie, ze wladze miasta korzystaja z okazji, by ugodzic w Le Madame. Caly klopot polega na tym,
              ze Le Madame prowadzi nie tylko dzialalnosc kulturalna, ale polityczna, tzn. imprezy organizowane w
              tym klubie dobierane sa pod katem godzenia w pewien porzadek moralny i polityczny. A obecny
              zarzad miasta zaangazowany jest w obrone tego porzadku. Gdyby Le Madame byloby jedynie centrum
              kulturalnym, tzn. dobor imprez odbywal sie zgodnie z kryterium wartosci artystycznej (cokolwiek
              mialoby to znaczyc), to pewnie nie byloby takiego problemu.

Jesli ktos chce prowadzic wywrotowa dzialalnosc, musi sie liczyc z tym, ze porzadek, ktory chce obalic,
              bedzie sie bronil przed taka dzialalnoscia, uciekajac sie do najrozmaitszych kruczkow prawnych.
              Krystian podlozyl sie zatem na wlasne zyczenie.

Jeszcze jedna porzadkujaca uwaga - LM jest ulokowane w miejscu, stanowiacym od kilkunastu lat
              miejsce schadzek warszawskich pederastow. Pamietam, ze na poczatku lat 90 byla tam obskurna
              knajpa tylko dla "gejow". To miejsce ma okreslona tradycje (kontynuowana po dzis dzien), ktora
              niespecjalnie musi sie podobac okolicznym mieszkancom i wladzom miasta.
      • Gość: Mazur Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.makton.pl 19.03.05, 15:23
        Wiadomo, że zasady prawa powinny być szanowane. Tylko to co tu się wyrabia to
        przysłowiowe wylewanie dziecka z kąpielą. Przyczyna leży pewnie w lamerstwie i
        asekuranctwie urzędników, którzy - zamiast załatwić sprawę tak aby i klub i
        prawo miały się dobrze - idą po najmniejszej linii oporu. Albo im się nie chce,
        albo boją się wychylić. No bo to może "pedalski" klub, a obrona czegoś takiego
        nie będzie mile widziana przez skołtuniałe kaczorowate towarzycho. W efekcie
        jedno z nielicznych nienapuszonych i fajnych miejsc w Wa-wie stanie się
        wspomnieniem. No o znowu nie będzie gdzie iść na piwo...
        P.S. Nie bardzo łapię o co chodzi z tym "pedalstwem" klubu. To jak się gdzieś
        nie dyskryminuje gej'ów to znaczy, że dane miejsce jest "pedalskie"? To teraz
        już jest tak, że albo coś jest "pedalskie" albo "katolicko-narodowo-whatever" i
        nic pomiędzy?
      • Gość: GREY Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:36
        Przypominam że ten sam Urząd Miasta wydał temu "nielegalnemu" klubowi koncesję
        na sprzedaż alkoholu... to co jest legalne?!
    • Gość: Maruti Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.l5.c2.dsl.pol.co.uk 19.03.05, 11:24
      Dla wszstkich obroncow naszej moralnosci.

Niewazne jakie orgie waszym zdaniem odbywaja sie w Le Madame. Niewazne jak obsceniczni dla was sa Zieloni. Wszystko co sie tam dzieje dzieje sie za zamknietymi drzwiami. I won wam od naszej moralnosci. Moralnosci dojrzalych swiadomych wyksztalconych ludzi.

Nikt was tam nie zmusza do przychodzenia. Nikt was tam pewnie nawet nie chce.

Nie dosc ze chcecie swoja falszywa moralnosc narzucac w miejscach publicznych (pokazujac oburzenie z powodu publicznych marszy i manifestacji) to teraz jeszcze chcecie nam zagladac pod przyslowiowa kolderke. A co to was obchodzi co ja wyprawiam za drzwiami Le Madame? Moja sprawa. Nie wasza. Pozwolcie ludziom przynajmniej byc soba za zamknietymi drzwiami.

Zielony heteroseksualista alterglobalista.

• Gość: mr Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 11:35
        Bylem jeden raz w zyciu w Le Madame i nie widzialem tam nic gorszacego. W srodku bylo pelno
        ludzi a na zewnatrz totalna cisza (klub znalazlem po tym ze staly trzy taksowki). Nie rozumiem
        komu on przeszkadza. Decyzja Kaczynskiego jest wg mnie przejawem dyskryminacji. To jest
        powrot do totalitaryzmu.
        • Gość: hgw Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 12:43
          Gość portalu: mr napisał(a):

> Decyzja Kaczynskiego jest wg mnie przejawem dyskryminacji.
          > To jest powrot do totalitaryzmu.

Zapomniales jeszcze o faszyzmie, nazizmie, antysemityzmie i holokauscie gejow. Popraw sie!
      • Gość: mhm Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.future-net.pl 19.03.05, 11:37
        HAHAHA - środowiska gejowskie i feministyczne nie są zaliczane do
        inteligenckich zdaniem autroa - to mówi samo za siebie
        A do mojego przedmówcy mam pytanie - skoro w Le Madame jest tak extra, to co ty
        w Grejt Britan robisz?
        • Gość: Maruti Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.l5.c2.dsl.pol.co.uk 19.03.05, 12:15
          Jestes tu w interesach :)
          Do Le Madame zamierzalem zajsc 20 kwietnia, jak wroce. Zobaczymy czy mi sie uda. Poza tym nie jestem z Warszawy. Choc jak tylko zajezdzam do wawy zachodze do klubu.
    • olecky Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 19.03.05, 11:51
      Roxie, Wigra i innych domoroslych prawnikow informuje, ze wiekszosc kamienic w
      centrum Warszawy ma niewyjasniony status prawny, a procesy tocza sie latami.

Nie jestem bywalcem Le Madame, ale uwazam, ze w interesie miasta lezy zachowanie
      ciaglosci umow najmu - inaczej pozostana tutaj tylko pustostany i meliny. To co
      robia urzednicy, to jest zniechecanie ludzi do prowadzenia jakiejkolwiek
      dzialalnosci w centrum - w efekcie jeszcze mniej osob / firm bedzie inwestowalo
      w remont zrujnowanych lokali.

pozdrawiam, olek
    • black.iron Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 19.03.05, 12:29
      jezeli le madame zostanie zlikwidowane to to szare, jednolite i nijakie miasto
      stanie sie jeszcze bardziej szare, jednolite i nijakie...

natomiast tzw. obroncom moralnosci, uwazajacym, ze taki klub powinien zniknac z
      mapy Warszawy, mam do powiedzenia, zeby moralna krucjate zaczeli od siebie, a
      nie pietnowali innych, w ich czesto chorym mniemaniu, gorszych. hipokryzja...
      • Gość: hgw Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 12:42
        lack.iron napisał:

> jezeli le madame zostanie zlikwidowane to to szare, jednolite i nijakie miasto
        > stanie sie jeszcze bardziej szare, jednolite i nijakie...

jakby nie bylo calego mnostwa innych klubow, w tym tych przeznaczonych dla tzw. kochajacych
        inaczej, lub tez na takie sie snobujacych.

>
        > natomiast tzw. obroncom moralnosci, uwazajacym, ze taki klub powinien zniknac z
        >
        > mapy Warszawy, mam do powiedzenia, zeby moralna krucjate zaczeli od siebie, a
        > nie pietnowali innych, w ich czesto chorym mniemaniu, gorszych. hipokryzja...

No tak, to typowy przyklad lewackiego pustoslowia. Wodolejstwo bez odrobiny rzeczowych
        argumentow, ktorych brakuje.

• Gość: Maruti Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.l5.c2.dsl.pol.co.uk 19.03.05, 14:08
          Wiesz ze wg wielu studentow Le Madame jest najlepszym klubem w miescie. To nie po prostu 'kolejny klub'.
        • black.iron Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 19.03.05, 15:09
          jezeli komus brakuje w tej dyskusji argumentow to na pewno tobie, poniewaz
          szufladkujac Le Madame jako klub dla kochajacych inaczej, zdradzasz zerowa
          znajomosc tego miejsca.
          Inspiracja dla Le Madame jest prad spoleczno-kulturowo-artystyczne nazywany
          KAMPEM, bedacy jednym z glownych nurtow postmodernizmu. Nie bede sie tu
          rozpisywal na czym to polega, bo i tak malo kogo to tu pewnie zainteresuje, ale
          jednym z postulatow kampu jest tolerancja homoseksualizmu. Ale calosc tej idei
          jest umieszczona w duzo szerszym kontekscie. Oczywiscie polski zascianek
          znajdzie w tym tylko to, do czego bedzie im wygodnie sie przyczepic...
      • Gość: IRON MAN PANIE NIE PODISUJ SIĘ PAN JAKO BLACK IRON IP: *.chello.pl 19.03.05, 18:46
        BO PANU ROB HALFORD DUP NACZELNY PEDERASTA HEAVY METALU (DLATEGO ZASMUCIŁEM
        SIĘ, ŻE WRÓCIŁ DO JUDAS PRIEST - RIPPER OWEN BYŁ LEPSZY)... PRZECZYŚCI PO
        KONCERCIE NA ŚLĄSKU!

HEAVY METAL RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

• Gość: Geodeta Nie ma czegoś takiego jak mapa Warszawy, są tylko IP: *.chello.pl 21.03.05, 12:58
        plany miasta, Pedale!
    • black.iron Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 19.03.05, 15:55
      do: hgw oraz innych "nieskazitelnych moralnie" goracych kontestatorow Le Madame.

podejrzewam, ze dla osob o tak wyrazistych pogladach jak wy hanba by bylo
      odwiedzenie miejsca choc zblizonego do Le Madame (tak sie domyslam, poniewaz, z
      tego co przeczytalem, nic nie wiecie o tym klubie). Wiec jesli tam nie
      byliscie, jesli nie wiecie na czym tak naprawde polega dzialalnosc klubu, nie
      macie zbytniego pojecia kto tam przychodzi (poza tym, ze ktos wam powiedzial,
      ze pedaly) i co tam w ogole sie odbywa, czemu bijecie piane i uwazacie, ze
      nalezy to zamknac? To zupelnie tak, jakby ktos ocenial obraz, nigdy go nie
      zobaczywszy. po prostu zenujace.
    • Gość: mg Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 01:15
      A gdzie bedziemy jezdzic na aftery!? Panie Kaczy móżdżku zabiera pan młodym
      ludziom naprawde wartościowe i bezpieczne miejsce. Proponuje w pierwszej
      kolejności zabrac sie za mafijne klubo-ćpalnie. Tych w przeciwienstwie do Le w
      Warszawie nie brakuje.
      • Gość: le madame Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 02:19
        Konferencja

„po co nam Le Madame?”

termin: 21.03 godz 10.00

prowadząca: Kazimiera Szczuka

„Le Madame, jeden z najlepszych klubów w mieście, ulubione miejsce spotkań
        artystów, a także środowisk gejowsko-lesbijskich, od poniedziałku przestaje
        funkcjonować.”
        Chcemy uratować to miejsce, dlatego organizujemy konferencja, na która
        zaprosiliśmy współtwóców tego miejsca.

Uczestnicy:
        Grzegorz Jarzyna – dyrektor Teatru Rozmaitości [TR], reżyser teatralny. W
        ramach TR Le Madame użyczyło przestrzeni spektaklom „Snom” oraz „Patty
        Diphusie”.

Maciej Nowak – dyrektor Teatru Wybrzeże, dziennikarz Gazety Wyborczej, dyrektor
        Instytutu Teatralnego im. Zbigniewa Raszewskiego, który jest współorganizatorem
        polsko-niemickiego festiwalu POSTDRAMA project [21-24 kwitenia]

dr Joanna Mizielińska – autorka książki „[de]konstrukcja kobiecości”,
        specjalistka gender studies, wykładowczyni Uniwersytetu Warszawskiego, 23
        maraca ma odbyć się spotkanie z jej udziałem oraz dyskusja z publicznością

dr Dorota Sajewska – tłumaczka min Jelinek, wykładowczyni Akademii Teatralnej,
        Uniwersytetu Warszawskiego, dramaturg, zaangażowana w polsko-niemicki projekt
        teatralny POSTDRAMA project [21-24 kwitenia]

Maciek Kowalewski – aktor, reżyser, dramatopisarz, autor światowej
        premiery „Miss HIV”, która ma się odbyć 14 kwietnia

Piotr Stasik – prezes Towarzystwa Inicjatyw Twórczych „ę”, reprezentant Szkoły
        Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy, organizator wtorkowych seansów kina
        dokumentalnego w Le Madame

Agnieszka Grzybek - członkini zarządu, dyrektorka Fundacji OŚKa

• Gość: ch2 Bar pod KACZYM MOZDZKIEM zamiast Le madame? IP: 82.160.38.* 20.03.05, 03:55
      To pewnie swietne miejsce na powstanie nowego dochodowego baru... POD KACZYM
      MOZDZKIEM!
      • Gość: Zaniepokojony Re: Bar pod KACZYM MOZDZKIEM zamiast Le madame? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 08:00
        Najpierw zlikwidował ogródki piwne nad wisłą .
        Knajpy też pozamyka na starówce .
        Czynsz też podniesie na ogródki .
        Co dopiero bedzie jak zostanie prezydentem .
        Chyba nastąpi zmiana ustroju naszego kraju .
        • Gość: Barbarzyńca Lewactwo i "homo-omo" won do Brukseli! IP: *.chello.pl 20.03.05, 08:09
          TUTAJ NARESZCIE NASTANIE PORZĄDEK, NO PASZLI!
    • Gość: kay APEL DO PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 05:18
      www.warsawcity.info
      tu znajdziecie formularz do wysylania apeli do urzedu miasta zeby nie zamykali
      tego niezwyklego i bardzo wartosciowego miejsca przez jakies biurokratyczne
      procedury!!!!
    • nowotka1 Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 20.03.05, 08:08
      No właśnie...
      • Gość: LE MADAME OŚWIADCZENIE LE MADAME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:11
        21 marca o godz. 9.00 rano Urzędnicy Miasta Stołecznego Warszawy zamierzają
        dokonać eksmisji Galerii Le Madame i fundacji Flower of Life&; z budynków Koźla
        10 i 12. Jako powód eksmisji urzędnicy podają wyrok eksmisyjny dotyczący
        kamienicy Freta 39. Zdaniem urzędników budynki Koźla 10, 12, 14 nie istnieją,
        ponieważ zostały przez nich uznane za część budynków Freta 39. Dotychczasowym
        posiadaczem czterech budynków Fregata 39, Koźla 10, 12, 14 było
        przedsiębiorstwo EUREKA, które wynajmuje pomieszczenia Galerii Le Madame; i
        Fundacji w budynku Koźla 10 i 12. Przedsiębiorstwo włada tymi nieruchomościami
        od lat 50-tych. Od początku lat 90-tych Eureka& toczy spór o tytuł prawny do
        tych nieruchomości. W grudniu 2004 roku Miasto Stołeczne Warszawy uzyskało
        prawomocny wyrok przyznający mu tytuł prawny do kamienicy Freta 39.
        Galeria ;Le Madame; nie jest stroną w sporze pomiędzy Miastem a Eureką, jednak
        urzędnicy zdają się nie dostrzegać tego faktu.

W Galerii Le Madame działa scena teatralna, która na kwiecień w repertuarze ma
        30 przedstawień teatralnych min. prapremierę, pierwszą współprodukcję teatralną
        Le Madame MISS HIV Maćka Kowalewskiego, w której grają Ewa Szykulska, Maria
        Seweryn. (patronat nad spektaklem objęło Krajowe Centrum do Spraw AIDS, oraz
        AIDS FUND, oraz PCK) Słynną ;Patty Diphusa; Teatru Rozmaitości, Z twarzą przy
        ścianie; Teatru Polskiego z Bydgoszczy,;Noce Szeherezady; które grane są w
        Teatrze Dramatycznym w Warszawie. Repertuar ustala się właśnie na maj. Galeria
        Le Madame wraz z Instytutem Teatralnym im. Zbigniewa Raszewskiego, Fundacją
        Współpracy Polsko Niemiecką, Akademią Teatralną im. Aleksandra Zelwerowicza,
        Instytutem Goethego, jest współorganizatorem polsko-niemieckiego sympozjum
        teatralnego poświęconego teatrowi postdramatycznemu-postdrama project. Na
        sympozjum jeden z najwybitniejszych teatrologów niemieckich Hans Thies Lehmann,
        wygłosi wykład poświęcony teatrowi postdramatycznemu. Instytut Goethego 28 maja
        chce zorganizować imprezę otwierającej rok kultury polsko-niemieckiej. W
        Galerii działa również kino, w którym prezentowane są filmy młodych oraz
        uznanych twórców. Wieczory filmowe organizowane są wraz z Uniwersytetem
        Warszawskim, Szkołą Mistrzowską Andrzeja Wajdy, Kanałem Kino Polska. Galeria
        organizuje wystawy malarstwa i fotografii. Jest jednym z nielicznych miejsc na
        mapie Warszawy otwartych na niezależną kulturę, eksperymentalne działania,
        mniejszości homoseksualne, różnorodne poglądy polityczne.

Zamknięcie Galerii Le Madame kolejnym przykładem na brak tolerancji i
        poszanowanie inności w naszym kraju.

Czekamy na dziennikarzy, zwolenników niezależnej kultury, przeciwników braku
        tolerancji w Polsce 21.03 o 9.00 rano pod Galeria Le Madame, ul.Koźla 12.

• Gość: Mruczek A co z dzialalnoscia polityczna w klubie? Napiszci IP: *.dc.dc.cox.net 20.03.05, 14:33
          e cos o tym.
        • blackexit co wiedzialo LE MADAME 20.03.05, 21:12
          czy wiedzialo od kogo wynajmuje lokal i ze jest on zajmowany przez wynajmujacego
          nielegalnie i czy wiedzialo ze ma on proces z miastem. pozdrawiam black
        • Gość: MW Re: OŚWIADCZENIE LE MADAME IP: *.acn.waw.pl 20.03.05, 21:46
          My chłopaki z Młodzieży Wszechpolskiej licznie przybędziemy w odpowiedzi na ten
          wzruszający apel. Do jutra!
          • black.iron Re: OŚWIADCZENIE LE MADAME 20.03.05, 22:01
            jasne, prymitywy, przyjezdzajcie! dym zrobicie i bedzie fajowo! ino gumofilcow
            nie zapomnijcie zalozyc bo ma jutro padac
    • Gość: kay wyslialismy juz 675 apeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:25
      do godziny 5 rano do teraz (16:24) odwiedzajacy serwis www.warsawcity.info
      wyslali juz 675 apeli do urzedu miasta.
      • Gość: mhm Re: wyslialismy juz 675 apeli IP: *.future-net.pl 20.03.05, 16:55
        pasjonujące
      • Gość: Prawy sierpowy Trzeba powiedzieć Eli Jakubiak, żeby to spaliła!!! IP: *.chello.pl 20.03.05, 18:00
        Chociaż Ela radną UW w Popowie była!
        Cholera, nawet w najbliższym otoczeniu - WROGOWIE SPRAWY!
        Dobrze, że chociaż Safjanowa i Arkuszewski się obrazili!

Ki Diabeł w tej UD-ecji/UB-ecji!
    • blackexit co jest lewe 20.03.05, 17:24
      prawo jest prawo. sad nakazal eksmisje i przejcie czystego lokalu przez
      prawowitego wlasciciela i jak na moj gust (a pisze z daleka) kaczynski ma z tym
      niewiele wspolnego. 11 lat temu kaczynski byl zupelnie kim innym. Wlasciciele
      kanjpy ktora jest ciekawa, ale przeciez nie powala i jest tez normalnym
      przedsiemwzieciem komercyjnym, musieli wiedziec ze wynajmuja cos co nie jest
      wlasnoscia wynajmujacego, innymi slowy jest lewe.
      nie potrzebna chyba jest tu ideologia ani antygejowska ani antyprezydencka.
      pozdrawiam black
    • Gość: kay 1000 apeli wyslanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 18:00
      Zapraszamy na www.warsawcity.info skad mozna szybko wyslac apele na osobiste
      adresy email waznych urzednikow Urzedu Miasta.

Wyslaliscie juz ponad 1000 apeli :-)

Kay
      • blackexit apele o co? 20.03.05, 20:58
        jesli mozna zapytac. pozdrawiam black
    • Gość: Kuba Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:55
      Znalazlem info na www.warsawcity.info ze organizuja jutro tam protest fajnie ze
      ktos o tym pomyslal
      • blackexit Re: Protest 20.03.05, 21:09
        Gość portalu: Kuba napisał(a):

> Znalazlem info na www.warsawcity.info ze organizuja jutro tam protest fajnie ze
        >
        > ktos o tym pomyslal

ne wiem czy ktos pomyslal przeciwko czmeu protestuje. pozdrawiam black
        • black.iron Re: Protest 20.03.05, 21:13
          co masz na mysli wlasciwie?
          • blackexit Re: Protest 20.03.05, 21:18
            black.iron napisał:

> co masz na mysli wlasciwie?

no konkretnie przeciwko czemu jest ten proces: czy wyrokowi sadu? czy jego
            egzekucji? a moze w obronie lewego posiadania kaminicy? czy protest przeciwko
            czemu tak wlasciwie? pozdrawiam black
            • black.iron Re: Protest 20.03.05, 21:29
              glowna intencja protestujacych bedzie prawdopodobnie zachowanie Le Madame. ale
              co za tym sie tak naprawde kryje (np. jaki jest status prawny, co kto wiedzial,
              a czego nie i kto kogo w konia probowal zrobic z tym lokalem) faktycznie
              pozostaje niejasne.
              • blackexit Re: Protest 20.03.05, 21:37
                black.iron napisał:

> glowna intencja protestujacych bedzie prawdopodobnie zachowanie Le Madame. ale
                > co za tym sie tak naprawde kryje (np. jaki jest status prawny, co kto wiedzial,
                >
                > a czego nie i kto kogo w konia probowal zrobic z tym lokalem) faktycznie
                > pozostaje niejasne.

no wiec wlasnie. a wlaka z sadem i komornikiem to juz anarchia czy jeszcze nie?
                pozdrawiam black
                • black.iron Re: Protest 20.03.05, 21:44
                  niczego nie da sie w tej sytuacji przesądzic. ale mam wrazenie, ze dyskusja
                  zeszla na nieco inny tor i w tym momencie chodzi o to, czy takie miejsca jak LM
                  maja w ogole racje bytu w wawie i jaka wizje maja mieszkancy starowki odnosnie
                  sposobu, w jaki powinna funkcjonowac ich dzielnica.
                  • blackexit Re: Protest 20.03.05, 21:52
                    black.iron napisał:

> niczego nie da sie w tej sytuacji przesądzic. ale mam wrazenie, ze dyskusja
                    > zeszla na nieco inny tor i w tym momencie chodzi o to, czy takie miejsca jak LM
                    >
                    > maja w ogole racje bytu w wawie i jaka wizje maja mieszkancy starowki odnosnie
                    > sposobu, w jaki powinna funkcjonowac ich dzielnica.

no dla mnei to nie sa interesujace tory i nie dotycza tematu. istniec powinno
                    wszystko co jest legalne i ma ochote istniec oczywiscie w ramach prawa.
                    mieszkancy dla ktorych jest za glosno tez maja prawo skarzyc sie odpowiednim
                    instytucjom. jak dla mnie tam glosno nie jest. to jakas hala fabryczna dosc
                    przestronna. niech stare i nowe miasto zyja jak najlepiej. pozdrawiam black
    • Gość: marc. A MOŻE PO PROSTU CHAMIE WRÓĆ DO SIEBIE NA WIEŚ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:57
      A MOŻE PO PROSTU CHAMIE WRÓĆ DO SIEBIE NA WIEŚ? Otóż Stare miasto nie należy do
      ciebie prostaku, tylko do ludzi, którzy tam mieszkają. Wróć do siebie na wieś,
      i tam rób sobie zabawy jakie i ile chcesz. My tu mieszkamy od pokoleń, z dziada
      pradziada od 300 lat i nie chcemy by wiejskie chamidła mówiły nam jak urządzać
      mamy miasto!
    • Gość: marc. DROGIE CHŁOPKI Z GÓWNIANOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 20:57
      Jesteście w tym mieście zaledwie od kilku lat. Przyjechaliście oderwani od
      pługa, wyrwani spod miedzy, by skończyć jakieś żałosne studia, jak zrządzenie
      i "marketink" czy inne równie prymitywne. Niektórzy z was przyjechali zaraz po
      wojnie, rozgościli się jak by byli u siebie (między innymi w mieszkaniach
      należących do mojej rodziny). Sraliscie na korytarz, płukaliście ziemniaki i
      myliście gary w bidecie, szczaliście po kątach. Dziś chcecie pouczać rdzennych
      mieszkańców jak mają się zachowywać i gdzie mieszkać... Wynocha do siebie!
      Wracać na wieś! Do pługa! MY WAS TU NIE POTRZEBUJEMY! Żadna okupacja nie
      zniszczyła tak miasta, jak 50 lat wiejskiej okupacji Warszawy.
      "To jest przykład warszawskiej propagandy. Stare i Nowe Miasto nalezą do
      wszystkich Warszawiaków a nie tylko do ich mieszkańców, jak się komuś to nie
      podoba, to niech się przeprowadzi."
      Powiedz mi kolego z jakiej wsi pochodzisz, pojadę tam i w nocy zrobię imprezę.
      Jak ktoś będzie protestował to powiem "To miejsce należy do wszystkich a nie
      tytlko do ich mieszkańców, jak się komuś to nie podoba, to niech się
      przeprowadzi." Co ty na to, chłopku?
      "Jedyne lekarstwo to przymusowe wysiedlenie. Mogę pomóc
      własnymi rękami."
      To może ja ci pomogę wrócić do siebie na wieś? Pekaesy z Zachodniego
      odjeżdżają, wiesz gdzie to?
      "Przez mieskzańców Starówki najciekawsza część miasta jest
      wieczorem martwa i nikt nawet nie ma ochoty tam przesiadywać. Sami narzekają, że
      Warszawa jest wieczorem wymarła, ale w pierwszej kolejności to jest ich wina.
      Zapatrzonych w siebie, głupich, samolubnych, wygodnickich i po prostu
      beznadziejnych mieszkańców."
      A może po protu to ty jesteś zapatrzony w siebie, głupi, beznadziejny i
      wygodnicki? Nie ty i nie twoja rodzina tworzyliście to miasto, wy nie macie
      zielonego pojęcia, czym jest miasto. Dla was miasto to taka duża wieś z
      mnóstwem remiz z potańcówkami.
      Wracajcie do siebie i tam róbcie "klimat". Nie będziemy was żałować, pa.
      • Gość: Kamionek Pozdrawiam WARSZAWIAKA IP: *.chello.pl 20.03.05, 21:03
        TAK TRZYMAĆ, NE DAJMY SIĘ "BURACZANYM GŁĄBOM"!!!
      • black.iron Re: DROGIE CHŁOPKI Z GÓWNIANOWA 20.03.05, 21:26
        no pieknie:) ale skad ta pewnosc, ze ci ludzie nie sa rdzennymi warszawiakami?
        to jest jedno pytanie. a teraz drugie: jaka wizja starowki wam najbardziej
        odpowiada? czy chodzi o to, zeby przeniesc stamtad wszelkie zycie kulturalne,
        turystyczne, spoleczne i uczynic z niej oaze spokoju? jesli tak, to gdzie, do
        ktorej dzielnicy nalezaloby to przeniesc? ktora czesc stolicy bylaby do takich
        celow odpowiedniejsza? a moze chodzi o zupelne wyeliminowanie takich miejsc,
        gdzie kwitnie kultura alternatywna oraz wszelka innna - takze ta tradycyjnie
        pojmowana? ja nie chce nikogo prowokowac tymi pytaniami, tylko sie spytac o
        mozliwe wyjscia z sytuacji.
        • blackexit starowka i madame 20.03.05, 21:46
          wydaj e mi sie z eto jakby dwie rozne sprawy powstal tu jakis sztuczny spor
          miedzy rdzennymi warszaawiakami co chca spac i nierdzennymi co chca sie bawic.
          no taki to urok chyba takich miejsc ze kwitnie tam zycie nocne a to bywa glosne,
          ale nie ma to nic wspolnego z wyrokami sadow regulujacymi dzialalnosc rowniez
          takich przybytkow jak madame. wiec jeszce raz mowie: to jest problem
          prawno-administracyjny nie gejowsko-narodowy. pozdrawiam black
        • Gość: marc. Re: DROGIE CHŁOPKI Z GÓWNIANOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:06
          To proste. W Warszawie jest około 150 tys. rdzennych mieszkańców, najłatwiej
          rozpoznać ich po zachowaniu i wyglądzie, czasem po miejscu zamieszkania.
          Wystarczy wiedzieć, na co zwracać uwagę. Około 200 tys. mieszkańców pochodzi z
          innych wielkich polskich miast, w tym Wilna i Lwowa, które zostały nam po
          wojnie odebrane. Oni są bardzo cenni, wnieśli po wojnie wiele w życie miasta.
          Reszta to karierowicze z prowincji, którzy przyjechali się tu "wybić", gardzą
          wszystkim i wszystkimi, nic nie rozumieją, kończą jakieś prywatne studia, po
          których mają problemy z poprawnym napisaniem podania. Nie ma znaczenia, czy
          przyjechali tu w 1950 czy 2004 roku. Są zawsze tak samo łatwi do rozpoznania.
          (Choćby po tym, co tu bez zażenowania piszą). Życie kulturalne powinno kwitnąć
          wszędzie, oczywiście nie tylko w Warszawie. Miasto ma wiele funkcji, w tym też
          kulturotwórcza, ale rozwój tkanki miejskiej powinien być zrównoważony, tak by
          zapewnić realizacje wszystkich jego funkcji. Wy to miasto traktujecie jak
          dworzec, jak supermarket, jak całodobowe miejsce imprezy, jak wielki klozet,
          gdzie można szcz.. gdzie popadnie. A to miasto jest naszym mieszkaniem... My je
          budowaliśmy od wieków, ono jest nasze... Chcecie kulturę alternatywną? OK, ale
          nie przeszkadzajcie tym, którzy jej nie chcą. Byłem w wielu miastach na
          zachodzie i NIGDZIE w starych cząsciach miast (o ile są zamieszkane przez ludzi
          a nie są pustyniami, gdzie we wszystkich kamienicach są biura) nie ma lokali,
          które generowały by hałas po 23. Takie lokale są albo na przedmieściach, albo w
          tych częściach miasta, gdzie nie ma zwartej zabudowy mieszkalnej a jest dużo
          biur.
          • Gość: Kasia, Stara Wola Tak trzymać! IP: *.chello.pl 20.03.05, 22:24
            To prawda, nie poto mój Dziadek zginął w Powstaniu Warszawskim, żeby Mu teraz
            wszyscy przyjezdni zaśmiecali Miasto o 700-letniej historii.

Mam już dość tego chamstwa, zalegającego warszawskie ulice!

Wszedzie na Zachodzie są wydzielone slumsy, a w Warszawie PZPR osadził biedotę
            wiejską nawet w samym centrum Miasta (pomijam już osadzanie w Miescie Cyganów
            od 1962 roku)!
            Skutki widać "gołym" okiem.
            • Gość: marc. NIE CHODZI MI O TO, ŻE LUDZIE ZE WSI SA GORSI, BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:51
              Nie chodzi mi o to, że ludzie ze wsi są gorsi, bo tak oczywiście nie jest! Mam
              wielu znajomych, nowych warszawiaków, oni przyjeżdzając tu dostosowali się do
              miasta, a nie próbowali miasto negować i dostosowywać do siebie (czytaj:
              niszczyć), zaś ja nigdzie nie odpoczywam tak dobrze jak na wsi. Tych ludzi,
              którzy tam mieszkają trzeba szanować i nie próbować przenosić tam miejskich
              nawyków (czy nie daj boże się wywyższać i podkreślać swoją warszawskość - w
              czym przodują właśnie wiejscy mieszkańcy warszawy będący akurat poza miastem).
              Nie chce się licytować ile osób z mojej rodziny zginęło w Powstaniu, ile
              zginęło wcześniej za odmowę volkslisty, ile praprababć nosło do końca życia po
              powstaniach, w któych ginęli ich mężowie i synowie, czarne suknie i na
              piersiach krzyżyki z orłem i tak dalej, i tak dalej. Nie chodzi mi o licytacje
              na patriotyzm i warszawskość. Po prostu zrozumcie, że to jest miasto i to wy
              musicie sie do niego dostosować, a nie ono do was. Zrozumcie. Warszawa jest jak
              PKS, który ma rozkład jazdy, skoro wsiedliście do niego, to albo chcecie jechać
              tam, dokąd on jedzie, albo wysiadka i czekajcie na inny. Po drugie, jest coś
              jak prawo, i tu analogia jest dokładnie taka sama. Skoro budynek jest zajmowany
              nielegalnie, to choćby tam był najlepszy klub nie tylko w Warszawie a nawet na
              świecie, właściciel decyduje, co będzie tam dalej. To jest jego święte prawo a
              wam, czy też mi, nic do tego i kropka.
              • black.iron Re: NIE CHODZI MI O TO, ŻE LUDZIE ZE WSI SA GORSI 20.03.05, 23:12
                jestes idealista. sadziesz, ze jesli nastanie dzien, w ktorym 1.5 mln
                mieszkancow wawy bedzie przybyszami z innych stron, a pozostale 200 tys.
                bedzie rdzennymi warszawiakami, to ci pierwsi liczniejsi beda musieli sie
                dostosowac do pozostalej garstki? a jak to na nich wymusisz? a taki dzien
                wkrotce nastanie.
                • Gość: marc. Re: NIE CHODZI MI O TO, ŻE LUDZIE ZE WSI SA GORSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:35
                  Niestety wiem, że taki dzień wkrótce nastanie... Jestem tego absolutnie
                  świadom. Nie zamierzam nic na nikim wymuszać, ale wiesz, może się uda. Po
                  wojnie do Lwowa przyjechały tłumy Ukraińców z prowincji, a pomimo tego dziś
                  jest to najbardziej światłe miasto Ukrainy. Lwów miał coś, czego nie ma dziś
                  Warszawa. Lwów miał tkankę miejską, do której przybysze, chcąc nie chcąc,
                  musieli się dostosować. Musieli się miasta nauczyć od podstaw, sami, bo nie
                  było praktycznie ciągłości osadniczej. Warszawa to duchy kamienic, duchy
                  dawnych ulic, duchy dawnych mieszkańców, ślady po kulach na murach cmentarzy, a
                  poza tym - betonowa pustynia... Zgadnij, jaki procent mieszkańców Muranowa wie
                  cokolwiek o getcie? Owszem, można załamać ręcę nad tym wszystkim, o Warszawie
                  zapomnieć i przeprowadzić się np. do Torunia czy do Opola (bo to są miasta z
                  prawdziwego zdarzenia), można też nie poddawać się i próbować pojedyńczo,
                  każdej spotkanej osobie tłumaczyć, że pod tym murem sikać nie wolno, bo tu
                  razem z 30 innymi ludźmi został zabity przez Niemców mój dziadek... Może się
                  uda...
          • black.iron Re: DROGIE CHŁOPKI Z GÓWNIANOWA 20.03.05, 23:04
            cieszy mnie niezwykle twoje jakze tolerancyjne nastawienie do tych wszystkich,
            dla ktorych Warszawa nie jest rodzinnym miastem. czytajac twoje wypowiedzi
            domyslam sie, ze masz sie za jednego z tych dumnych, wynioslych rodowitych
            mieszkancow stolicy. uwazasz, ze tacy jak ty to arystokracja tego miasta, jak i
            calej Polski. reszta to holota i dzicz. nic cie nie przekona, ze taka
            stereotypizacja jest o tyle krzywdzaca, co nieprawdziwa. skad! przeciez ty
            musisz miec racje, bo ten smierdzacy plebs najezdzajacy twoje ukochane miasto
            niczym mrowie barbarzyncow oblegajace Cesarstwo Rzymskie, na pewno nie ma nic
            do powiedzenia - przecie to ciemnogrod!

a propos innych miast. otoz tez zwiedzilem to i owo i moje obserwacje sa zgola
            inne: Barcelona - dzielnica gotycka i Las Ramblas - mnostwo mieszkan i jeszcze
            wiecej turystow. i jakos sobie nie przeszkadzaja. Paryz - dzielnica latynoska -
            to samo: prywatne mieszkania przeplatane hostelami, knajpami i czym sie tylko
            da. i jakos zyja. Praga - domy mieszkalne w centrum na zmiane z knajpami i
            obiektami turystycznymi. Londyn - scisle centrum w sporej czesci zamieszkale.
            Amsterdam - prywatne mieszkania rownomiernie rozsiane w tych ich identycznych
            kamieniczkach po calym miescie, w miejscach atrakcyjnych tuystycznie takze, ba
            zamieszkale sa nawet barki zacumowane w kanalach, wzdluz ktorych przewalaja sie
            non-stop turysci. wiecej po prostu nie chce mi sie wymieniac, bo to nie ma
            sensu. Nowy Jork - jedyne miasto, ktore widzialem, gdzie podzial na czesc
            mieszkalna i turystyczno-hulaszcza dziala. ale to juz nie Europa.

aha, na koniec: nie zgadles. jestem warszawiakiem od zawsze, podobnie jak moja
            rodzina.
            • Gość: marc. Re: DROGIE CHŁOPKI Z GÓWNIANOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:22
              No właśnie, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. "Barcelona - dzielnica gotycka
              i Las Ramblas - mnostwo mieszkan i jeszcze wiecej turystow i jakos sobie nie
              przeszkadzaja" Takie miejsca mają tak istnieć, by nie przeszkadzać (!), a wtedy
              prosze bardzo. Musi istnieć pewnego rodzaju symbioza, coś za coś, a nie tylko
              niszczenie życia innych. Mylisz się, jestem cholernie tolerancyjny i absolutnie
              nie wyniosły. Czasem mnie ponosi i piszę prawdę prosto w oczy, jasno i bez
              ogródek. Co do wyniosłości, nie czytsz uważnie tego, co piszę. Polecam mój
              poprzedni wpis. A poza tym jestem wrogiem tworzenia w mieście enklaw dla biur,
              czy dzielnic rozrywki. Bo takie dziewlnice są martwe albo wieczorem (dzielnice
              biur) albo rano (dzielnice rozrywki). Nie zgadywałem, czy jesteś warszawiakiem
              od dawna czy od niedawna. Wynika z tego, że nie mogłem zgadnąć, bądź nie
              zgadnąć.
      • Gość: grey rodowity warszawiaku! czyli hołoto z Koźlej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:50
        Drogi "rodowity" Warszawiaku, hołoto która bytuje w nie swoich mieszkaniach od
        czasu wojny. Bo przed nią kamienice były PRYWATNE, na Złotej trzy należały do
        mojej rodziny. I wtedy mogliśmy je podnajmować komu nam sie podobało, nawet
        burdelom, a mieszkańcy to sie mogli wyprowadzić jak im sie nie spodobało. A
        teraz was hołotę eksmitujemy, rodzina po rodzinie, dziadunia po dziaduniu. I na
        wieś sobie wrócicie, bo w centrum na mieszkania to was i za 100 lat nie będzie
        stać....
        • Gość: mrc. Re: rodowity warszawiaku! czyli hołoto z Koźlej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:25
          A niezupełnie prawda, nie można było podnajmować mieszkań czy kamienic w
          niektórych celach! Jeśli do mnie pisałeś ten post, to trafiłes kulą w płot.
          Kamienica należąca do mojej rodziny legła w gruzach tam, gdzie dziś trasa WZ.
      • Gość: FRANKo "war(szaw)iactwo" uderzyło Ci do głowy... IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 18:33
        z całym szacunkiem dla Twojego "war(szaw)iactwa" możemy się spierać czy Miasto
        jest przede wszystkim sypialnią rdzennych mieszkańców, czy może Stolicą Polski,
        i w jakiś sposób należy do Wszystkich, nawet tych z innych miast czy
        miejscowości. Zapominasz chyba o tym, że wielu ludzi ją budowało i jej kulturę
        także... i nadal buduje. Chyba całe szczęście, bo gdybyśmy mieli wyłącznie
        takich "budowniczych" jak Ty, cała Stolica przypominałaby Pragę Północną po
        zmroku. Twój stosunek przypomina mi ksenofobów w dość ordynarny sposób
        krzyczących: "Żydzi i Murzyni won! To nasza ziemia".
        Pisząc taki text, jaki udało mi się przeczytać, sam wykazujesz więcej
        prostactwa niż nie jeden przybysz. Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz, że
        jesteś od kogoś lepszy, bo wiejskie dziewczęta wykazują czasem więcej rozumu.
    • Gość: moi Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:59
      mieszkancy Nowego powinni zmienic miejsce zamieszkania
      bo z tego co sie orientuje
      sa uczuleni na wszystko
      co podoba sie mlodziezy!

le madame jest niepowtarzalna....a lokal stwarza niepowtarzlny w zadnym innym
      miejscu klimat!
      nie do odtworzenia w zadnym innym!!!!
      • Gość: KACZYŃSKI FcuK OF Kaczyński fcuk of!! IP: 193.0.76.* 21.03.05, 16:46
        zgadzam się z przedmówą.
        bawiłem w Le Madame na zacnej imprezie w sobotę i poze tym, że bywają
        małoletnie kobietki :]] to nic mio nie przeszkadzało.,

spotkaliśmy nawet miłych panów po 50-ce z Irlandii którzy na wieść o tym, że
        galeria ma zostać zamknieta oświadczyli raźnym tonem: Kaczyćski Fuck OFF!!
        Gestykulując przy tym mocno
        This place is faboulous!!

A poza tym ile można: Galeria OFF, Jazzgot a teraz następne miejsce w którym
        się coś naprawdę dzieje. COŚ wielkimi literami. Bez zadęcia i blichtru.
        Niepowtarzalne miejsce w którym mozna się spotkać z wyjątkowymi ludźmi oraz
        wytworami kultury. Studiuję na ISNS na UW i jest organizowany cyklicznie pokaz
        filmów dokumentalnych we wtorki. Nie oddajcie się łatwo !!!!!

pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli i jeszcze raz, chociaż nie mam nic do
        pana Kaczyńskiego, powtórzę za Irlandczykami:

Kaczyński fcuk offfffffffff

sniarka.:)
      • Gość: KACZYŃSKI FcuK OF Kaczyński fcuk of!! IP: 193.0.76.* 21.03.05, 16:46
        zgadzam się z przedmówą.
        bawiłem w Le Madame na zacnej imprezie w sobotę i poze tym, że bywają
        małoletnie kobietki :]] to nic mio nie przeszkadzało.,

spotkaliśmy nawet miłych panów po 50-ce z Irlandii którzy na wieść o tym, że
        galeria ma zostać zamknieta oświadczyli raźnym tonem: Kaczyćski Fuck OFF!!
        Gestykulując przy tym mocno
        This place is faboulous!!

A poza tym ile można: Galeria OFF, Jazzgot a teraz następne miejsce w którym
        się coś naprawdę dzieje. COŚ wielkimi literami. Bez zadęcia i blichtru.
        Niepowtarzalne miejsce w którym mozna się spotkać z wyjątkowymi ludźmi oraz
        wytworami kultury. Studiuję na ISNS na UW i jest organizowany cyklicznie pokaz
        filmów dokumentalnych we wtorki. Nie oddajcie się łatwo !!!!!

pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli i jeszcze raz, chociaż nie mam nic do
        pana Kaczyńskiego, powtórzę za Irlandczykami:

Kaczyński fcuk offfffffffff

sniarka.:)
      • danny12 Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego 22.03.05, 00:08
    • Gość: MiD Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 20.03.05, 22:20
      to jakas paranoja zamykac najlepszy klub w stolicy.
      • Gość: marwoy Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.05, 00:16
        Ty chyba marcu nie wiesz o czym mówisz. Wszędzie na swiecie w centrach miast
        życie trwa do późnych godzin nocnych (co najmniej do 2-3 rano). Także przed
        wojną Warszawa w nocy żyła. Dopiero komunizm i ludnosc napływowa to życie
        wykonczyła. Na szczęscie powoli zaczyna się odradzać. I mam nadzieję, że po
        wyremontowaniu Krakowskiego Przedmiescia, czyli moze juz w przyszłym roku, na
        Krakowskim życie będzie się toczyć do rana.
        - Innym problemem jest to, że w Polsce jest słaba kultura picia i zachowania,
        więc często słychać pijackie wrzaski.I tu policja powinna od razu
        interweniować. Ale chyba tych pijackich wrzasków jest więcej w tzw. sypialniach
        niż np. na Starym Miescie.
        • Gość: marc. Re: Czy klub Le Madame musi się wynieść z Nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:28
          Wiem, co mówię i Ty też wiesz co mówisz. Dokładnie o to chodzi... Nie napisałem
          nigdzie, że nie ma być życia do późnych godzin nocnych, ma być - jak
          najbardziej, "Takie miejsca mają tak istnieć, by nie przeszkadzać (!), a wtedy
          prosze bardzo. Musi istnieć pewnego rodzaju symbioza, coś za coś, a nie tylko
          niszczenie życia innych." Co do braku kultury picia, czy też swoistej kultury
          picia zgadzam się jak najbardziej.
          • Gość: Le Madame poranek wiosenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 02:07

czekam na Was...
            9.00 rano
            :)

?wiosna ludów?
            • Gość: PANZER CHYBA "WIOSNA CZYŚCICIELI KOMINÓW"!!! IP: *.chello.pl 21.03.05, 08:28
              No i jak tam? Proponuję wracać na Plac Trzech Krzyży do "Foglolandu"!

BĘDZIE WAM "DOBSZE" - CZY "KOMINY" NA WIOSNĘ PRZYGOTOWANE DO "WIOSENNYCH
              PORZĄDKÓW"?

Może zaprosicie Michaela?
            • blackexit Re: poranek wiosenny 21.03.05, 14:59
              Gość portalu: Le Madame napisał(a):

>
              > ?wiosna ludów?

chyba raczej rewolucja pazdziernikowa i anarchia pozdrawiam black
    • Gość: kay 3569 apeli w jeden dzien - to cos znaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 04:36
      do tych wszystkich "warszawiakow" co tak jada po "imigrantach ze wsi". przypomne
      wam drobny fakt z historii warszawy. po wojnie faktycznie zaczela sie masowa,
      czasami prawie przymusowa migracja do warszawy. zeby zniszczyc zawsze odwazne i
      walczace o swoje prawa srodowisko starowki - i nie chodzi tu o inteligencje -
      zaczeto osiedlac na starowce (i nowym miescie) zywiol osadniczy ;-) znaczy sie -
      robotnikow i rolnikow. dlatego ja nie mam jakos zaufania jak ci "rdzenni
      mieszkancy starowki" krzycza i wyzywaja "wiesniakow". prawda jest taka... ze oni
      sami sa ze wsi, tylko strasznie sie tego wstydza. Jakby qwa bylo sie czego
      wstydzic...

o czym innym chcialem jednak napisac : otoz ze strony www.warsawcity.info
      wyslano dzisiaj, w ciagu 20 godzin, 3569 apeli do urzedu miasta w sprawie
      niezamykania le madame. o akcji nie byly powadomione media (bo i niby z jakiej
      racji) a jednak prawie 1000!!! osob zdecydowalo sie podpisac sie imieniem i
      nazwiskiem pod apelem w obronie le madame.

a to z kolei oznacza ze starowka owszem moze i nalezy do jej mieszkancow. ale
      nie Kozla 12. Kozla 12 nalezy do tych ktorzy ja kochaja

pozdro,
      Kay
      • Gość: Wiesiek Warszawa pisze się z wielkiej litery Pani ... IP: *.chello.pl 21.03.05, 08:31
        "Imigrantko" z "Krowich Lasek"!
      • Gość: marc. Re: 3569 apeli w jeden dzien - to cos znaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:20
        Stare Miasto do 1918 roku było dzielnicą biedoty, potem poddane zostalo
        rewitalizacji i zamieszkali tam bogatsi warszawianie. Po wojnie wysiedlono ich
        a ściągnięto tu miszkańców ze wsi a przede wszystkim ze Szmulek na Pradze.
        Owszem. Nie czytasz uważnie innych postów. Czy ktoś z nas napisał, że mieszka
        na Starym Mieście??? Ale nie o to chodzi, chodzi o destrukcję, którą robicie w
        naszym mieście. O to, że strach wyjść po zmroku z domu, zwłaszcza w dniach, gdy
        są mecze, chodzi o wojny między blokowiskami, o śmierdzacych żuli w autobusach.
        Do tego sprowadza się problem. Nie chodzi o Klub, bo bardzo dobrze, że takie
        miejsca są, chodzi o waszą agresję wobec mieszkańców, o przestrzeganie Prawa.
        Czy tak pisza osoby kulturalne " co do mieszkańców Nowego Miasta i Starówki:
        jesteście egoistycznymi i zapatrzonymi w siebie ignorantami. Wynocha z NASZEGO
        Starego i Nowego Miasta. To nie jest sypialnia" To typowy post chama ze wsi
        oszołomionego miastem i nierozumiejącego nic z tego co się dzieje. I tylko o to
        chodzi.
        • black.iron Re: 3569 apeli w jeden dzien - to cos znaczy 21.03.05, 14:46
          tu sie zgadzam
    • Gość: eski nie wierze w dobra wole miasta !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:45
      nie wierz ze jak lemadame bedzie exmitowane to bedzie moglo spokojnie wrocic na
      swoje miejsce....bo albo koszt wynajmu bedzie taki ze nie bedzie sie to
      oplacalo albo jakies stare pirdziochy beda walczyly ze to zbiorowisko
      nieprzyzwoitej mlodziezy... zenada ja proponuje "hard way" wystrzelac politykow
      i zachlannych prawnikow...

...WSZYSTKO PRZEZ PRYZMAT FORSY...
      • blackexit Re: nie wierze w dobra wole miasta !!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 14:56
        mi ciezko uwierzyc nadal ze przez 11 lat lwlasciciele knajpy (tez chodzi o
        forse) nie wiedzieli z emaja lewy lokal. prawo jest prawo albo robimy z ekazdyy
        ma knajpe gdzie ma ochote zaleznie od tego ilu ziomow do jej obrony przyprowadzi
        z lasu. pozdrawiam black
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka