Dodaj do ulubionych

Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudajewa

• Gość: spoko Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.koszyce.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 14:55
      Pomysł "pobłogosławiony" przez braci Kaczyńskich tak przysłuży się naszemu
      krajowi jak i idea IV Rzeczpospolitej.
      Czemu tak 99% polityków nie korzysta z przemyśleń i idei Ojca Świętego? Czremu
      ciągle w myśl wybujałego "ego" staramy się zniszczyć ten nasz kraj
      ekonomicznie, nie chcemy porozumieć się z tymi, od których zależy również los
      Czeczeńców. Konfrontacja nawet w tak drobnym elemencie nie przysłuży się
      pokojowi(co nie znaczy, że o losie Czeczenii ma nie mówić Prezydent w rozmowach
      z Putinem, mają nie mówić wszystkie tzw. zdrowe media).
      Pokoju i spokojnych świąt!
      • zszywaczem te prawie 300 wpisów świadczy o głupocie 22.03.05, 15:00
        tej decyzji...
        nazwy ulic powinny przetrwać lata - koszt ich zmian jest duży, nie tylko w
        sensie finansowym ale i społecznym.
        dlatego nie powinny to być decyzje kontrowersyjne ale maksymalnie akceptowalne -
        tu nie ma miejsca na eksperymenty ani machanie szabelką...
        pogoda piekna słoneczko świeci, święta za pasem...
        mam juz dość rosjan i czeczenów a niech się kitłaszą we własnym sosie, ja idę
        na spacer :)
        wesołych świąt i bezkorkowego przejazdu przez to rondo wszytskim życzę...
        • Gość: zz Rusofilski bełkot IP: *.crowley.pl 22.03.05, 23:40
          zszywaczem napisał:

> święta za pasem...

To bolszewicy też mają święta?

> mam juz dość rosjan i czeczenów a niech się kitłaszą we własnym sosie, ja idę
          > na spacer :)

Trzeba to było zrobić wcześniej nim wpisałeś tu tych 30 swoich rusofilskich,
          bolszewickich tekstów.
      • Gość: maciej48 Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:11
        Tak cię zaślepia nienawiść do braci Kaczyńskich, że nie widzisz umęczonego i
        mordowanego Narodu Czeczeńskiego,o nas Polakach też w XIX wieku różne
        europejskie France wyrażały się per terroryści, co to nie chcą żyć pod
        berłopałami trzech wspaniałych monarchów. Przeydentowi Dudajewowi pamieć w
        takim mieście jak Warszawa / zdradznym przez ruskich w 1944/ się należy,a
        protesty aroganckich imerialistów nic nam nie ważą,szkoda jeno rodzimych
        głupków co na tej stronie za ruską bandyterią piszczą.
    • Gość: umęczony komuną Kwasniewski - poczytaj co sądzą Polacy o Rosji .. IP: *.promax.media.pl 22.03.05, 14:57
      ... to bije serce Narodu , wsłuchaj sie w jego "puk-puk"
      • Gość: umęczony kretynami Re: Kwasniewski - poczytaj co sądzą Polacy o Rosj IP: *.kompania.net 22.03.05, 15:00
        Ja nie słyszę bicia serca, ja słyszę echo w pustych, nawiedzonych prawicowych
        łbach.
        • Gość: Ja Re: Kwasniewski - poczytaj co sądzą Polacy o Rosj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:04
          Umęczony kretynami to ty może i jesteś , ale sameś ruski prowkator splunięcia
          jenp godzien.
          • Gość: umęczony kretynami Re: Kwasniewski - poczytaj co sądzą Polacy o Rosj IP: *.kompania.net 22.03.05, 15:18
            Ja z "ruskimi" tyle mam wspólnego co Ty z rozumem i patriotyzmem, prawicowy
            oszołomie.
        • Gość: francia Re: Kwasniewski - poczytaj co sądzą Polacy o Rosj IP: *.promax.media.pl 22.03.05, 16:37
          kwestia gustu ,kim jesteś umęczony , ja natomiast jestem umęczony przez
          złodzieji i aferzystów z Kwasniewskim na czele , jest demokracja i wolny kraj
          wiec mozesz sobie pieprzyc co ci sie podoba ,
    • Gość: duffy Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:05
      Pytanie do prezydenta Kaczyńskiego i towarzyszy oszołomów z PiSuaru:
      1) Czym dla Polski i Warszawy w szczególności zasłużył się Dudajew, że spotkał
      go taki zaszczyt?
      2) Czy w przypadku (nie daj Boże)wybrania pana na urząd prezydenta kraju,
      będzie pan w taki sposób kreował polską polityke wschodnią?
      3) Czy równie entuzjastycznie podchodzicie państwo do ideii nazwania jakiejś
      ulicy we Lwowie czy Kijowie imieniem "bohaterów" z OUN-UPA?

W świetle nadchodzących wyborów wszystkie partie starają się zdobyć jakiś
      rozgłos ale PiS prześciga pomysły LPR-Samoobrony razem wzięte. Jeśli chcecie
      gloryfikować kontrowersyjne osobistości, róbcie to u siebie w partii, stawiając
      pomniki z wlasnych pieniędzy we własnej siedzibie. Ale nie w moim imieniu, nie
      w moim mieście!
    • Gość: wielka_stopa Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:10
      SKANDAL!!!!!!!
      To niedopuszczalne, oburzajace i mam nadzieję że nieporawdziwe.
    • idfree Wojna z Rosją w imię chwały kaczora... 22.03.05, 15:15
      Przed hipotetyczną I kadencją trzeba trochę błysnąć, ale przed II trzeba się
      mocniej sprężyć.

Rodacy!

W dniu 17.09.2009 r. w rocznicę 80 lecia zajęcia ziem wschodnich jako prezydent
      narodu polskiego, wypowiadam wojnę Rosji z powodu jej agresji. Niech Bóg nam
      pobłogosławi.

Kto pójdzie umierać za Kaczyńskiego?
      • Gość: gekon Re: Wojna z Rosją w imię chwały kaczora... IP: 213.155.190.* 22.03.05, 15:22
        jezeli bedzie mozna zabijac moskwicinow to ja ide
        • idfree Re: Wojna z Rosją w imię chwały kaczora... 22.03.05, 15:26
          Lepiej umyj rączki, zmów paciorek i idź spać dziecko...
          • Gość: gekon Re: Wojna z Rosją w imię chwały kaczora... IP: 213.155.190.* 22.03.05, 15:37
            wspaniale argumenty prorosyjskiego oszoloma
            uwazasz ze co trzeba trzymac z mordercami??
            kretyn
            • idfree Re: Wojna z Rosją w imię chwały kaczora... 22.03.05, 15:44
              Jaki interlokutor, takie argumenty.
    • Gość: reig Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.in.lublin.pl / 217.153.209.* 22.03.05, 15:16
      jak mozna POLSKIE rondo nazwac iminiem czlowieka ktory NIC ale to NIC nie zrobil
      dla Polski. Poza tym ten czlowiek zabijal cywilow czyli nie walczyl honorowo
      tylko jak tchorz atakujacy slabszych od siebie wiec nie zasluzyl na ulice lub
      rondo w obcym dla niego kraju. To tak jak by np. w Moskwie zrobili teraz rondo
      Dzierzynskiego bo to "wielki czlowiek byl i tez walczyl". Kaczynski i reszta
      oszolomow - kompletnie zglupieliscie? Poza tym po co draznic Ruskich walczac o
      nie swoja sprawe (slowo walczac moze troche tu nie pasuje, bo to jest glupota).
      Rozumiem akceptowanie demonstracji Czeczenow w Warszawie i maksymalne
      ulatwianie im zycia ale bez przesady. Tez jestem po stronie Czeczenii w tej
      wojnie ale to sa dwie rozne sprawy. Niech w Groznym robia takie ronda, ale jako
      Polak nie zycze sobie by w mojej stolicy, zamiast tylu innych autorytetow, byly
      nazwy ludzi nie robiacych nic dla nas i bedacych terrorystami (nawet o tzw.
      sluszna sprawe).
    • antyidiot Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj 22.03.05, 15:24
      BRAVO DLA PISU,przynajmniej maja jaja!!
      w Paryzu jest ulica stalina i nikt z lewicowych napletków(czytaj ludobojców)nie
      wrzeszczy zasyfiałymi mordami
    • Gość: Zalamany Kolejny bląd... IP: *.chello.pl 22.03.05, 15:30
      Znowu zbieramy sobie u rosjan..jak tak mozna, a pozatym, nawet jesli chcemy
      podlizac sie czeczenom...nie wiem po co ... to zrobmy cos dla nich a nie
      nazywajmy tak rondo. Pomysl Dzieci z Bieslanu rowniez jest nie na miejscu ale
      juz lepiej. Do cholery! politycy! Rosja musi byc naszym sprzymierzencem a nie
      wrogiem!!!!
    • Gość: Kaspricius Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.03.05, 15:36
      Wszyscy którzy mówią o "RACJI STANU" i "REALIŹMIE" wzgledem Rosji to
      biedni sowietofile, którzy potwierdzają psychologiczną przypadłość zwaną
      NIEODWZAJEMNIONĄ MIŁOŚCIĄ OFIARY DO KATA.
      Dobrze siię stało, że nareszcie ktoś oprócz wolnego Kaukazu i Naszości
      zauważył to co dzieje się w Czeczenii. Jak dotychczas to wsród mas wieluu
      młodych "pacyfistów" pokutuje absurdalna teza, że to Bush jest "największym
      współczesnym zbrodniarzem" a nie dyktator Putin.
      • 1europejczyk Spojrz na mape 22.03.05, 15:58
        O ofiarach obecnie w ogole nie ma co mowic bo Rosjan tutaj juz nie ma.
        Przypomnij sobie, ze tutaj byli i sie z Polski wycofali a NIE MUSIELI.
        Mogli jeszcze nas troche pomeczyc, pozabijac.
        Czeczeni nigdy wolnego panstwa nie mieli.
        Walcza o rope, rowniez miedzy soba.
        Buntuja panstwa przygraniczne.
        Nasze kategorie, pojecia wolnosci demokracji zupelnie tam nie pasuja,
        podobnie jak amerykanskie w Iraku.
        Nasze "meczenskie poslannictwo" jest obecnie smieszne i gowno warte.
        JEST OZNAKA GLUPOTY I TYLKO GLUPOTY !!!

• Gość: wis3ni Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: 212.180.161.* 22.03.05, 15:47
      Polską rcją stanu jest pomagać bestialsko gnębionym narodom i pielęgnować
      przyjażnie z przyjaciółmi ,a ty jeć sobie do rosji (to gnijące bagno)całować
      pomniki stalina.
    • mefisto999 Ludzie zrozumcie ze to kampania przedwyborcza 22.03.05, 15:59
      Kaczyński zrobił żeby zdobyć elektorat mniejszości Czeczeńskiej.
      Tak trudno to zrozumieć.

Nieważne jak, ważne żeby się mówiło
    • Gość: Barbarian Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:17
      Czy znają pojęcie RACJI STANU nie wiem...
      Wiem jedno Tobie to pojęcie napewno jest obce.
    • Gość: U_Bolt Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.chello.pl 22.03.05, 16:25
      Jeśli w Teheranie jedna z głównych ulic może nosić imię Khalida al-
      Islambuli’ego (zabójcy egipskiego prezydenta Ankara Sałata), to dlaczego w
      Warszawie nie może być rondo im. Dżochara Dudajewa. Po okresie wyciągania przez
      PIS z niebytu historii i stawiania na piedestale szubrawcow i morderców spod
      znaku NSZ i WIN, nadchodzą w Polsce czasy uznania i gloryfikacji osobników
      uważanych powszechnie za bandytów i terrorystow. Jak widać, prezydentowi z PIS
      i radnym z PIS dużo bliżej do islamskich fundamentalistow niż do Zjednoczonej
      Europy.
    • maciej48 Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj 22.03.05, 16:35
      A znasz ty pojęcie ZDRADA Stanu lewicowy oszołomie, arogancja ruskich morderców
      przekracza wszelkie granice Taoja proruska głupota też!
    • satari Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj 22.03.05, 17:03
      Przywołanie imienia człowieka, który zginął za prawo do życia w wolnym kraju
      jest wyrazem poparcia dla walczących o wolność Czeczenów. Zbrodnie jakich
      dopuszczają się w tym mikrym państewku Rosjanie są nie do pomyślenia,a Moskwa
      przekracza wszelkie granice hipokryzji z jednej strony potępiając terroryzm, a
      z drugiej na prawo i lewo mordując w bestialski sposób kto tylko sie nawinie.
      Bardzo sie cieszę,że w moim kraju, który lepiej niż każdy inny wie co to znaczy
      zniewolenie znajdują sie ludzie, którzy nie mogąc w żaden inny sposób pomóc
      Czeczenom zdobywają sie na ten symboliczny gest. Myślę, że reakcja Rosji jest
      jak najbardziej porządana. Niech wiedzą, że nigdy nie znajdą w oczach świata
      przyzwolenia na swoją zwyrodniłą politykę. Niech żyje wolność!!!
    • Gość: M_Alex Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 17:43
      OK, wiele rzeczy rozumiem, ale dlaczego w miescie, w ktorym sie zupelnie
      niewinne nazwy (Rondo Babka) zmienia na jakies, ktore maja byc bardziej
      powiazane z polska (tragicznie Rondo Zgrupowania Armii Krajowej Radoslaw) nadaje
      sie imie kogos, kto nigdy nie byl z tym krajem zwiazany. rowniez dobrze
      moglibysmy zrobic w wawie ulice Kunta Kinte (tez walczyl z ciemiezcami), albo
      Osamy Bin Ladena (w sumie tez kiedys walczyl przeciwko ruskim). Troche to bez
      sensu, i nawet chyba rozumiem Rosje, pomimo, ze wszyscy chyba wiemy, ze wladze
      rosyjskie sa bardzo dalekie od bycia "przyjaznymi obywatelom"
    • Gość: Ryba Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 22.03.05, 17:49
      Jestem bardzo zadowolony. A ruskie mogą się w nos pocałować! Do końca świata
      powinni spłacać swoje winy wobec Narodu Polskiego. Więcej takich pomysłów, może
      nasi politycy nie wszyscy to rosyjskie marionetki?!
      Nie ma szacunku dla żadnego marnego ruska, który zdechł! Róskie nie szanują ani
      ludzi, ani życia. Niech zdychają w ciszy i pokorze!
    • Gość: antykretyn [...] IP: *.adsl.proxad.net 22.03.05, 17:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Thierry Re: już usłyszalem u fryzjera, że ... IP: *.chello.pl 22.03.05, 19:11
      ... mamy w Warszawie: rondo DUPAJEWA. Jednak nie ginie dowcip warszawski ..:)
    • Gość: Travel CZEŚĆ PAMIĘCI PREZYDENTA DUDAJEWA!!! IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 20:16
      Cieszę się, że w Warszawie, podobnie jak WE LWOWIE, będzie miejsce
      upamietniające walke Czeczenii z rosyjskim okupantem.

Te wszystkie wypowiedzi powojuące się na jakąś tam "rację stanu" to wyraz albo
      serwilizmu ( dośc często spotykana cecha na Mazowszu, jako
      pozostałość "prywislianskogo kraja") albo zwykłe prowokacje.

Rosja i Putin uprawiaja w Czeczenii ludobójstwo na masową skalę.

Czekam na upamietnienie Jandarbijewa i Maschadowa, też bestialsko zamordowanych
      przez Rosjan.

Polscy powstańcy styczniowi 1863 roku ( polscy separatyści 1863 roku, jak kto
      woli) pomagali po upadku Poswtania Czeczenom na Kaukazie w walce ze wspólnym
      okupantem.
    • Gość: Harry Lime Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:05
      Niech najpierw Putin zburzy u siebie pomniki Stalina, Lenina i innych terrorystów.
      Ale spokojnie: Warszawa-Berlin-Praga-Wilno-Tbilisi-Kijów-... czas na Moskwę. Zima Putina, wiosna Wasza, przyjaciele Moskale!!
    • adam81w Brawo Radni ! ciesze sie z tego nadania 22.03.05, 21:18
      racja stanu tu nie ma nic do rzeczy , jakby miala
      to my bysmy mieli prawo rzadac od nich wyrzucenia tego smeicia stalina z palcu
      czerwonego , rozumeicie oni tam tzrymaja trupa najwiekszego zbrodniarza w
      hiostorii ludzkosci i czzca go jakby byl jakims bogeim ?
      ruscy zreszta pokazuja jakie chca zaprowadzic z nami stosunki ( tzn marzy im
      sie stosunek wasal - chlop panszczyzniany , ale wara ruskie ) vide k........ w
      sprawie ze katyn to nie ludobojstwo wg ruskich , to co to jest ? to jak mam yz
      wami gadac i normalnie tarktowac jak wy robicie takie ku.....
    • mudshark Re: Rosja oburzona nazwaniem ronda imieniem Dudaj 23.03.05, 10:47
      idźmy szczerze dalej bez zahamowań, przemianujmy
      np. plac żwycięstwa czy defilad na adolf hitler platz...
      rondo de gaull`a na osama bin ladena itd.
      ten pis to partia p*********** i****** s**********
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka