Dodaj do ulubionych

Renegaci ze śmietnika historii :

IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 23.06.02, 21:46
Gazeta Wyborcza donosi :
Komitet Wyborców Front Demokratyczny "Wspólnota 2002"
powołali Artur Balazs (SKL-RNP), Władysław Frasyniuk
(UW) i Krzysztof Piesiewicz (Ruch Społeczny), aby
bronić demokracji przed Andrzejem Lepperem.

Celem Komitetu jest zbudowanie reprezentacji
samorządowej w nadchodzących wyborach.

- Powołaliśmy Front Demokratyczny, bo mamy wrażenie, że
politycy nie doceniają zagrożenia ze strony Andrzeja
Leppera - mówił w niedzielę Władysław Frasyniuk podczas
konferencji prasowej.
======================================
Dobrane towarzystwo wzajemnej adoracji !!!
Już wszędzie rozrabiali, już wszyscy ich znają, teraz
kiedy zbliżają się wybory - szukają NASTĘPNEGO KORYTA.
Chociaż nie przepadam za Lepperem, ten źle wychowany
człowiek ma napewno 70% racji.
Najbardziej mają chrapkę na Platwormę Obywatelską !!!

Obserwuj wątek
    • Gość: pan_laga Re: Renegaci ze śmietnika historii : sld ,psl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 00:49
      Gość portalu: jacek84 napisał(a):

> Gazeta Wyborcza donosi :
      > Komitet Wyborców Front Demokratyczny "Wspólnota 2002"
      > powołali Artur Balazs (SKL-RNP), Władysław Frasyniuk
      > (UW) i Krzysztof Piesiewicz (Ruch Społeczny), aby
      > bronić demokracji przed Andrzejem Lepperem.
      >
      > Celem Komitetu jest zbudowanie reprezentacji
      > samorządowej w nadchodzących wyborach.
      >
      > - Powołaliśmy Front Demokratyczny, bo mamy wrażenie, że
      > politycy nie doceniają zagrożenia ze strony Andrzeja
      > Leppera - mówił w niedzielę Władysław Frasyniuk podczas
      > konferencji prasowej.
      > ======================================
      > Dobrane towarzystwo wzajemnej adoracji !!!
      > Już wszędzie rozrabiali, już wszyscy ich znają, teraz
      > kiedy zbliżają się wybory - szukają NASTĘPNEGO KORYTA.
      > Chociaż nie przepadam za Lepperem, ten źle wychowany
      > człowiek ma napewno 70% racji.
      > Najbardziej mają chrapkę na Platwormę Obywatelską !!!
      >

jeśli pan piesiewicz i frasyniuk to dla ciebie smietnisko historii i jesli
      przedkładasz nad nich osobe leppera, to na smietnik, sorry, ale moim zdaniem sam
      się nadajesz. razem z lepperem i zdrajcami z platformy.
      mówienie z wyrzutem o jakims ugrupowaniu poliitycznym, ze jest podłe, bo chce
      koryta, to totalna nieznajomośc celu uprawiania polityki, ktorym jest ZDOBYCIE
      WŁADZY.
      żadna to partia i żadna polityka, ktora władzy nie chce.
      nazywanie dązenia do celu czyli władzy przez frasyniuka jako chęć żłopania z
      koryta, jest dodatkową głupotą, gdy sie zważy na to, z jakiej partii jest
      frasyniuk. otóz jest on z unii wolności, ktora jako JEDYNA potrafiła z posiadanej
      władzy zrezygnowac wtedy, gdy uniemożliwiano jej realizację obietnic
      wyborczych./vide - rezygnacja z koalicji z aws i wycofanie swych ministrow przez
      unię/
      liźnij troszkę rzeczywistej historii lat ostatnich i dopiero potem przyjdx
      pogadać, a nie rzucać hasłami z tyloma bzdurami, bo , gdy się takie kretynizmy
      czyta, to wiesz.......rzyg, rzyg.
      amen
      pan laga
      • jhbsk Re: Renegaci ze śmietnika historii : sld ,psl 24.06.02, 08:49
        Bardzo się cieszę z koalicji przeciw Lepperowi tylko, że to trochę za późno. Gdy Lepper był tylko
        krzykaczem można go było łatwo wziąć za d... i osądzić jego liczne przestępstwa. Teraz to jest pan
        poseł i można mu nagwizdać. A poza tym sądy wyraźnie się go boją.
        • eela Re: Renegaci ze śmietnika historii : sld ,psl 24.06.02, 09:40
          Też się cieszę z tej koalicji. Wreszcie ktos się przeciwstawia otwarcie
          Lepperowi, choc być może, że trochę za późno. Media, poprzednia ekipa i sądy
          zrobili wszystko, żeby Lepper urósł w siłę i poczuł się bezkarny.
          • tassman Hitler tak, Lepper na prezydenta !!!!!!!!!!!!!!!!! 25.06.02, 11:29
            Akcje Leppera przypominają mi akcje Hitlera gdy dochodził do władzy. Pamietacie
            co było w Niemczech przed dojsciem Adolfa do władzy? Dziadostwo, totalne
            bezrobocie, hiperinflacja, fatalne nastroje społeczne, brak perspektyw dla
            młodych ludzi, kilmaty powersalskie wszedzie. A dlaczego tak było? Bo ówczesny
            rząd niemiecki przypominał jak rusz rząd polski czyli kupa dziadów w jednej kupie.
            I wtedy tez mówiono, a własciwie drwiono z tego pana z waskiem. Ze sobie pogada,
            nic nie zrobic nic nie może, nikt go nie popiera. A czego dokonał Hitler?
            Gospodarka na maxa, marka silna, kazdy miał pracę, jedność. Szkoda ze to wszystko
            pracowało na "przestrzeń zyciową" i machine wojenną. Spytajcie na forum
            wrocławskim czy im sie dobrze jeździ po ich niemieckich drogach.....Tak to
            sprawka ekipy Adolfa.
            Najlepsze jest to ze II wojne wygrało ZSRR a takze Polska. Niemcy przegrały.
            Hahaha śmiac mi sie z tego chce. Tak naprawdę to nikt nie pokonał i nie pokona
            Niemców....no może ówczesny potop turecki.
            I jeśli bysmy mieli kroczyć pod rzadami Leppera do silnej gospodarki, mocnej
            złotówki, slinego kraju -to ja mówie tak i popre Leppera.
            Na rzyganie mi sie zbiera od patrzenia na geby tych wszystkich patałachów -
            J.K.Bieleckiego, Pawlaka, Oleksego, Millera, Krzaklewskiego, Rokity, Płażynskiego
            i im podobnych - tych którzy doprowadzili ten kraj do obecnego stanu......
            Ta banda zakłamanych klakierów bez zadnego kręgosłupa moralnego wymienia stołki
            miedzy swoimi dupami - a co zostało zrobione w ciagu 10 lat ich "demokratycznych
            wymian"? Nie wiesz? Spytaj przypadkowego człowieka na ulicy......pojedź do
            Szczecina chociażby.

tassman:[
      • tassman Mumia Wolnosci- trup polityczny 25.06.02, 09:24

> jeśli pan piesiewicz i frasyniuk to dla ciebie smietnisko historii i jesli
        > przedkładasz nad nich osobe leppera, to na smietnik, sorry, ale moim zdaniem sa
        > m
        > się nadajesz. razem z lepperem i zdrajcami z platformy.
        > mówienie z wyrzutem o jakims ugrupowaniu poliitycznym, ze jest podłe, bo chce
        > koryta, to totalna nieznajomośc celu uprawiania polityki, ktorym jest ZDOBYCIE
        > WŁADZY.
        > żadna to partia i żadna polityka, ktora władzy nie chce.
        > nazywanie dązenia do celu czyli władzy przez frasyniuka jako chęć żłopania z
        > koryta, jest dodatkową głupotą, gdy sie zważy na to, z jakiej partii jest
        > frasyniuk. otóz jest on z unii wolności, ktora jako JEDYNA potrafiła z posiadan
        > ej
        > władzy zrezygnowac wtedy, gdy uniemożliwiano jej realizację obietnic
        > wyborczych./vide - rezygnacja z koalicji z aws i wycofanie swych ministrow prze
        > z
        > unię/
        > liźnij troszkę rzeczywistej historii lat ostatnich i dopiero potem przyjdx
        > pogadać, a nie rzucać hasłami z tyloma bzdurami, bo , gdy się takie kretynizmy
        > czyta, to wiesz.......rzyg, rzyg.
        > amen
        > pan laga

************************************8
        Laga,

Ales mnie rozbawił tym textem cyt."otóz jest on z unii wolności, ktora jako
        JEDYNA potrafiła z posiadanej władzy zrezygnowac wtedy, gdy uniemożliwiano jej
        realizację obietnic wyborczych./vide - rezygnacja z koalicji z aws i wycofanie
        swych ministrow prze z unię/"
        A w pierwszych "demokratycznych rzadach" Tediego "ZÓŁWia" M. co oni zrealizowali?
        Z tego co pamietam to ministrem pracy był pan Jacuś "ZUPA" Kuroń - człowiek który
        w życiu nie przepracował ani minuty...bo nie miał czasu bo a to wiec, a to
        strajk, a to spanko i cos na dobranoc ;))na styropianie, a to zakładnaie
        czerwonego harcerstwa......Niezłe Jacek miał CV i doswiadczenie - jak dostał taka
        posadę. Teddi też jak Kwas nie zdążył postudiowac zbytnio - skończył edukację na
        pierwszym semestrze.....Nie miał głowy do nauki - za to miał do rządzenia. A
        efekty ich rządów widzimy dzisiaj.
        Frasyniuk chce wypromowac poległą MUMIĘ WOLNOŚCI. A jak najłatwiej zaistnieć?
        tanimi akcjami w stylu "Stop Lepperowi". Frasyniuk sie skończył. A ludzie poznali
        sie po prostu na Mumii Wolności, tej ekipie klakierów prących po trupach do
        władzy- i wyrzucili ją najnormalniej w swiecie na śmietnik polityczny...tam gdzie
        jej miejsce.
        I niech tak zostanie.
        Amen,

pan tassman:)
        Weż mi powiedz...oświec mnie -tylko bez rozsmieszania.

• Gość: b Przedwczesny wytrysk IP: 212.244.106.* 25.06.02, 18:10
          Z tym Lepperem to się za bardzo podniecasz. To zwykła kukła, a nie prawdziwy
          polityk.
        • pan_laga czy tassman zgorzkniał z powodu ciązy ? 27.06.02, 01:23
          tassman napisał(a):

>
          > > jeśli pan piesiewicz i frasyniuk to dla ciebie smietnisko historii i jesli
          >
          > > przedkładasz nad nich osobe leppera, to na smietnik, sorry, ale moim zdani
          > em sa
          > > m
          > > się nadajesz. razem z lepperem i zdrajcami z platformy.
          > > mówienie z wyrzutem o jakims ugrupowaniu poliitycznym, ze jest podłe, bo c
          > hce
          > > koryta, to totalna nieznajomośc celu uprawiania polityki, ktorym jest ZDOB
          > YCIE
          > > WŁADZY.
          > > żadna to partia i żadna polityka, ktora władzy nie chce.
          > > nazywanie dązenia do celu czyli władzy przez frasyniuka jako chęć żłopani
          > a z
          > > koryta, jest dodatkową głupotą, gdy sie zważy na to, z jakiej partii jest
          > > frasyniuk. otóz jest on z unii wolności, ktora jako JEDYNA potrafiła z pos
          > iadan
          > > ej
          > > władzy zrezygnowac wtedy, gdy uniemożliwiano jej realizację obietnic
          > > wyborczych./vide - rezygnacja z koalicji z aws i wycofanie swych ministrow
          > prze
          > > z
          > > unię/
          > > liźnij troszkę rzeczywistej historii lat ostatnich i dopiero potem przyjdx
          >
          > > pogadać, a nie rzucać hasłami z tyloma bzdurami, bo , gdy się takie kretyn
          > izmy
          > > czyta, to wiesz.......rzyg, rzyg.
          > > amen
          > > pan laga
          >
          > ************************************8
          > Laga,
          >
          > Ales mnie rozbawił tym textem cyt."otóz jest on z unii wolności, ktora jako
          > JEDYNA potrafiła z posiadanej władzy zrezygnowac wtedy, gdy uniemożliwiano jej
          > realizację obietnic wyborczych./vide - rezygnacja z koalicji z aws i wycofanie
          > swych ministrow prze z unię/"
          > A w pierwszych "demokratycznych rzadach" Tediego "ZÓŁWia" M. co oni zrealizowal
          > i?
          > Z tego co pamietam to ministrem pracy był pan Jacuś "ZUPA" Kuroń - człowiek któ
          > ry
          > w życiu nie przepracował ani minuty...bo nie miał czasu bo a to wiec, a to
          > strajk, a to spanko i cos na dobranoc ;))na styropianie, a to zakładnaie
          > czerwonego harcerstwa......Niezłe Jacek miał CV i doswiadczenie - jak dostał ta
          > ka
          > posadę. Teddi też jak Kwas nie zdążył postudiowac zbytnio - skończył edukację n
          > a
          > pierwszym semestrze.....Nie miał głowy do nauki - za to miał do rządzenia. A
          > efekty ich rządów widzimy dzisiaj.
          > Frasyniuk chce wypromowac poległą MUMIĘ WOLNOŚCI. A jak najłatwiej zaistnieć?
          > tanimi akcjami w stylu "Stop Lepperowi". Frasyniuk sie skończył. A ludzie pozna
          > li
          > sie po prostu na Mumii Wolności, tej ekipie klakierów prących po trupach do
          > władzy- i wyrzucili ją najnormalniej w swiecie na śmietnik polityczny...tam gdz
          > ie
          > jej miejsce.
          > I niech tak zostanie.
          > Amen,
          >
          > pan tassman:)
          > Weż mi powiedz...oświec mnie -tylko bez rozsmieszania.
          >
          >
          co mam Ci powiedzieć ? ja stwierdzam fakt dotyczący czasów koalicji aws/uw, a Ty
          na to, bym Ci opowiedział co takiego zrobił rząd Tadeusza Mazowieckiego.nie na
          temat. a ponadto, panie zgorzkniały,
          przecież to jest temat tak znany i tak rozległy, ze naprawdę nie bedę go tu
          podejmował, bo rozmowa w tym wątku dotyczy koalicji antylepperowskiej, to raz, a
          po drugie , mnie się zdaje, ze Ty w człona lecisz pytając co zrobił rząd
          Mazowieckiego, bo to już dzieci wiedzą, a Ty chcesz temu zaprzeczyć. poszukaj w
          encyklopedii, w internecie. ja nie jestem od tłumaczenia abc historii najnowszej.
          /uw po trupach do celu.........jacek kuroń to ktoś, kto ani minuty nie pracował,
          czerwone harcerstwo .........- ze też komus sie jeszzcze chce powtarzać te stare
          , banalne, durne bzdety........oskarżenia i zero faktów na ich dowiedzenie.
          to już niemodne. wymyśl inne zarzuty.a może i inne osoby do kaleczenia. jacka
          kuronia kaleczyc naprawdę zupełnie nie wypada./
          amen
          pan laga
    • Gość: jacek84 Re: Renegaci ze śmietnika historii : IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 24.06.02, 08:03
      Pan_laga napisał m.in. :
      żadna to partia i żadna polityka, ktora władzy nie chce.
      nazywanie dązenia do celu czyli władzy przez frasyniuka
      jako chęć żłopania z
      koryta, jest dodatkową głupotą, gdy sie zważy na to, z
      jakiej partii jest
      frasyniuk. otóz jest on z unii wolności, ktora jako
      JEDYNA potrafiła z posiadanej
      władzy zrezygnowac wtedy, gdy uniemożliwiano jej
      realizację obietnic
      wyborczych./vide - rezygnacja z koalicji z aws i
      wycofanie swych ministrow przez
      unię/
      ===========================
      No...... a ty się znasz na polityce, jak żaba na
      kompasie !!!
      U.W. nie zrezygnowała, ale uciekła z tonącego statku,
      bo Balcerowicz doskonale wiedział co razem z AWS
      zmajstrowali przy polskich finansach. Budźetowa dziura
      nie spadła z nieba w ciągu jednego roku. Rosła od kilku
      lat !!! Balcerowicz doskonale zdawał sobie sprawę i
      "obraził się " na koalicjanta. Potem za poparcie (przez
      AWS) na stanowisko prezesa NBP, UW głosowała za
      .....przyjęciem budżetu, który okazał się historycznym
      bublem. Nawet UW miała go dość !!! i wywaliła z
      funkcji przewodniczącego. TO SĄ FAKTY BARANIE !!!
      Gratulacje za "doskonałą znajomość " polityki i historii!
      • Gość: Bor'ka Re: Renegaci ze śmietnika historii : IP: 211.20.195.* 24.06.02, 10:28
        Co ty ciagle z tymi korytami ?
        Hodujesz cos ?
        Nie podoba sie, to nie glosuj na partie prawicowe.
        Rzucanie oskarzen typu "renegat", to wlasnie lepperowska retoryka kolchozowego
        krzykacza.
        Niezaleznie od oceny prawicy, czy polskich liberalow, dzialania Samoobrony
        nalezy ukrocic.
        A ty, biorac rzecz obiektywnie, stajesz po jego stronie.

Ciekawe, dlaczego Lepper cieszy sie wielkimi wzgledami ruskich nacjonalistow.
        • jhbsk Re: Renegaci ze śmietnika historii : 24.06.02, 10:30
          Bo tak samo jak oni dąży do władzy za wszelką cenę.
      • pan_laga Re: Renegaci ze śmietnika historii : 25.06.02, 01:47

> No...... a ty się znasz na polityce, jak żaba na
        > kompasie !!!

nie. ja znam sie na polityce nie jak żaba, ale i nie jak prymus, lecz ciut jednak
        sie znam z racji :
        a/mojego zawodu wykonywanego
        b/mojego zawodu wyuczonego
        c/moich zainteresowań
        d/mojej czynnej działalnosci w polityce od roku 1990.

> U.W. nie zrezygnowała, ale uciekła z tonącego statku,
        > bo Balcerowicz doskonale wiedział co razem z AWS
        > zmajstrowali przy polskich finansach.

to nie jest prawda. byłem blisko, więc wiem. nikt nie uciekał i nikt w uw nie
        uznawał, ze okret tonie, jedynie przewidywano, ze zatonie, jesli aws bedzie
        upierac się dalej przy swych pomysłach i miec w dupie umowę koalicyjną.

Budźetowa dziura
        > nie spadła z nieba w ciągu jednego roku. Rosła od kilku
        > lat !!!

i nie tylko za tamtego rządu - dodaj.

Balcerowicz doskonale zdawał sobie sprawę i
        > "obraził się " na koalicjanta.

to nie jest prawda. gdyby balcerowicz był obrażalski, to dawno olałby walkę o
        złotówkę, zwłaszcza teraz, gdy rząd robi mu takie bydło, a tacy jak Ty i Lepper
        zalewają go wymiotami swych frustarcji. balcerowiczowi, to jeszcze historia
        bedzie wdzieczna za to, iż się nie obraża tylko robi swoje, choć wiadomo od
        dawna, ze otrzymuje balcerowicz sto tysięcy propozycji swietnych, dobrze płatnych
        stanowisk za granicą. taka rosja daje za niego od dawna 1000 razy więcej złota,
        niźli on wazy.dla stanów i europy zachodniej balcerowicz jest gwarantem , ze
        polska będzie konsekwentnie dązyła do stabilizacji rynku i ze warto w ten kraj
        inwestowac.

Potem za poparcie (przez
        > AWS) na stanowisko prezesa NBP, UW głosowała za
        > .....przyjęciem budżetu, który okazał się historycznym
        > bublem. Nawet UW miała go dość !!! i wywaliła z
        > funkcji przewodniczącego.

kłamiesz. to nie jest prawda. nikt go nie wywalał. skoro uw szykowała go na
        stanowisko szefa nbp, to jest jasne , ze nie mógł on byc przewodniczacym uw
        dalej. dzięki temu, ze balcerowicz jest teraz, tam, gdzie jest, Ty mozesz patrzeć
        jak ceny nie tylko nie rosną, ale nawet spadają. nie ma w polsce lepszej osoby do
        pilnowania złotówki.

TO SĄ FAKTY BARANIE !!!

kłamiesz. ja nie jestem baranem, a to , co gadasz, to nie są fakty tylko
        pomówienia i mity.

> Gratulacje za "doskonałą znajomość " polityki i historii!

dziękuję. nie odwdzięczę się tym samym, bo Ty wiedzy takowej nie posiadasz, stąd
        rozmowa z Tobą nie jest interesująca i pouczająca. jest bez sensu.
        zacietrzewionyś, czerwony aż na mordogębiu lepperowiec.
        amen
        pan laga

• indris Spisek bankrutów (i łgarzy) 24.06.02, 10:53
      Polityczni bankruci chcą się odegrać - to nawet zrozumiałe. Ale przy okazji
      łżą - w tym środowisku to akuurat nie dziwi. Lepper jest zagrożeniem DLA NICH a
      nie dla demokracji. Demokracja - to rządy ludu. Czy Lepper postuluje
      wprowadzenie systemu autorytarnego ? Delegalizację innych partii politycznych
      niż Samoobrona ? Cenzurę ? Dyskryminację rasową ? (to pytanie dla tych, którzy
      porównują go z Hitlerem) Nie przypominam sobie. Ale on postuluje coś znacznie
      ggorszego (dla "beneficjentów przemian"): dobranie się do ich kasy. Ale
      utożsamianie demokracji z polskim kapitalizmem to intelektualne nadużycie.
      • Gość: Pndzelek Re: Spisek bankrutów (i łgarzy) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 10:59
        Słuchaj no pieprzona komunistko INDRIS!!! Lepper utożsamia coś NAJGORSZEGO!
        Rządy BURAKÓW nad ludźmi spokojnymi i dobrze sytuowanymi tak jak np. JA. A
        przecież wiadomo, że skoro ubodzy i nieudacznicy nie potrafili nic zrobić ze
        swoim życiem to tym bardziej nie powinni kierować życiem innych! Oczywiście
        wiem że lepperek jest dobrze sytuowany, ale utożsamia rządy hołoty.

>>>---
        • indris Uznanie za szczerość 24.06.02, 11:08
          Pndzelek przynajmniej jest szczery. Ale w ustroju demokratycznym rządzić
          powinna większość - zwana przez salony hołotą, burakami itp itd. Logicznie więc
          wynika z wywodów Pndzelka, że Lepper jest orędownikiem demokracji a nie jej
          zagrożeniem. Chyba, że Pndzelek przedefiniuje słowo "demokracja".
          • Gość: Pndzelek Re: Uznanie za szczerość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 11:14
            Trututututu...

Jeśli w demokracji ma rządzić nieudaczna biedota to... ja chrzanię demokrację i
            szukam czegoś innego. "A po owocach poznacie..." który ustrój lepszy.

>>>---
      • jhbsk Re: Spisek bankrutów (i łgarzy) 24.06.02, 11:03
        Lepper chce się dobrać do CUDZEJ kasy (pieniądze są w bankach). Są to między
        innymi moje pieniądze i nie życzę sobie żadnego złodzieja decydującego o nich.
        • Gość: Bor'ka Re: Spisek bankrutów (i łgarzy) IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 13:26
          Bez demagogii prosze.
          Lepper nie ma nic wspolnego z demokracja.
          To niewydarzony Janosik z perspektywa na dwa miesiace.
          Demokracja to poszanowanie prawa i wlasnosci prywatnej.
          Partie, ktore programowo nie respektuja tych regul gry, winny byc zakazane.
          Bingo.
          • jhbsk Re: Spisek bankrutów (i łgarzy) 24.06.02, 13:28
            Dwa miesiące? Żeby chociaż tyle. Lepper ma jedną perspektywę: dorwać się do
            władzy.
            • pacio kolega kierownik 24.06.02, 13:53
              "...kto ma pieniądze, ten ma wadzę !"
              Twierdził Kolega Kierownik w trakcie zjazdu Solidarności w na początku lat 80 w
              osobie Jacka Federowicza.
              Czy "wodzu" czuje niedosyt, czy to przejaw stabilności ekonomicznej lidera
              samej brony ?

Pzdr
              pacio

PS
              Czy i TY posiadasz jaja zgniłe na jutrzejszą demonstrację ?:)
              • jhbsk Re: kolega kierownik 24.06.02, 14:01
                W jaja chyba się zaopatrzę, ale nie zdążą niestety zgnić. A lekko zmieniając
                temat: pamiętam, jak kol. Kierownik mówił "kto ma dostęp do telewizji ten ma
                waadzę". I to też Lepper bezlitośnie wykorzystuje - wszędzie go pełno.
                • pacio Re: kolega kierownik 24.06.02, 14:38
                  jhbsk napisał(a):

> W jaja chyba się zaopatrzę, ale nie zdążą niestety zgnić. A lekko zmieniając
                  > temat: pamiętam, jak kol. Kierownik mówił "kto ma dostęp do telewizji ten ma
                  > waadzę". I to też Lepper bezlitośnie wykorzystuje - wszędzie go pełno.

A czy pamiętasz utwór o Albinie Siwaku ?
                  Nawet pasuje do obecnego wodza, też lubi telewizje !

Pzdr
                  pacio

• indris Demokracja 24.06.02, 13:59
            Borka pisze: "Demokracja to poszanowanie prawa i wlasnosci prywatnej"
            Demokracja to władza ludu (wynika to z greckiego znaczenia tego słowa). To, co
            napisał Borka, to już (nad)interpretacja uniowolnościowa. Nie każdy musi się z
            nią zgadzać.
            • Gość: Bor'ka Re: Demokracja to "wladza ludu" IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:16
              A z polskiego znaczenia slowa "samochod" wynika, ze to cos, co samo chodzi.
              Demokracja parlamentarna jest konkretnym ustrojem, lepszym ...gorszym, ale
              okreslonym. To nie jest platonska idea, tylko rzadzacy sie swoimi zasadami
              system wladzy.
              Podstawowym elementami demokratycznego porzadku sa poszanowanie prawa i
              wlasnosci prywatnej.
              Ale oczywiscie mamy jeszcze komunizm, samodzierzawie, niewolnictwo i
              matriarchat.
              Voila !
              • indris Demokracja to 24.06.02, 14:25
                W polskim znaczeniu słowa "samochód" słowo "chód" oznaczało "poruszanie się".
                Oczywiście można umówić się na takie rozumienie demokracji jak Borka. Ale coraz
                więcej ludzi odmawia takiej zgody.
            • pan_laga Re: Demokracja 25.06.02, 01:59
              indris napisał(a):

> Borka pisze: "Demokracja to poszanowanie prawa i wlasnosci prywatnej"
              > Demokracja to władza ludu (wynika to z greckiego znaczenia tego słowa). To, co
              >
              > napisał Borka, to już (nad)interpretacja uniowolnościowa. Nie każdy musi się z
              > nią zgadzać.

no właśnie. wladza ludu. reprezentantami ludu są parlamentarzyści. sejm ustanawia
              prawo w imieniu ludu. ale lepper po pierwsze, uznaje, ze to prawo go nie
              obowiązuje, a po drugie stawia się też ponad sejmem uniemozliwiając mu pracę.
              stwierdzenie borki nie jest nadinterpretacją zatem w żadnym razie.
              amen
              pan laga
              • indris Demokracja i jej fikcyjność 25.06.02, 11:14
                pan_laga napisał:
                "no właśnie. wladza ludu. reprezentantami ludu są parlamentarzyści. sejm
                ustanawia prawo w imieniu ludu..."

I ma rację ale teoretycznie. Reprezentanci nie wykonują woli reprezentowanych.
                Gdyby pan_laga miał adwokata, który nie wykonywałby jego dyspozycji, to po
                prostu wycofałby mu pełnomocnictwa i ustanowił innego. Tymczasem reprezentanci
                w Sejmie są przez 4 lata całkowicie uniezależnieni od reprezentowanych. A to
                czyni demokrację fikcją. Zauważył to zresztą już J. J. Rousseau, pisząc
                złośliwie, że w Anglii lud rządzi 1 dzień na cztery lata.
      • pan_laga Re: Spisek bankrutów (i łgarzy) 25.06.02, 01:54
        indris napisał(a):

> Polityczni bankruci chcą się odegrać - to nawet zrozumiałe. Ale przy okazji
        > łżą - w tym środowisku to akuurat nie dziwi. Lepper jest zagrożeniem DLA NICH a
        >
        > nie dla demokracji.

brakuje Ci logiki chyba. jesli ktoś jest bankrutem, to nic nie ma, a jesli nic
        nie ma, to już nic i nikt nie moze mu zagrażac, bo nie bankrut do stracenia nic.

Demokracja - to rządy ludu. Czy Lepper postuluje
        > wprowadzenie systemu autorytarnego ? Delegalizację innych partii politycznych
        > niż Samoobrona ? Cenzurę ? Dyskryminację rasową ? (to pytanie dla tych, którzy
        > porównują go z Hitlerem) Nie przypominam sobie.

a ja przypominam sobie wiele doniesień - ot choćby o tym jak lepper sprawuje
        władze w we własnej partii, jak przywozi w teczkach kandydatów do parlamentu i
        narzuca ich ludziom, jak uznaje, ze prawo nie rządzi, tylko rządzi on- lepper,
        jak stawia się ponad sejmem i ponad marszałkiem sejmu wprowadzając własny
        porządek obrad - mało przykładów na autorytaryzm ?!

Ale on postuluje coś znacznie
        > ggorszego (dla "beneficjentów przemian"): dobranie się do ich kasy.

jakiej kasy ? czyjej ? co Ty gadasz ?!

Ale
        > utożsamianie demokracji z polskim kapitalizmem to intelektualne nadużycie.

- rzekł miłosnik lemurów.
        a pan laga i tak uznal : - lepper to zagrożenie dla polskiej demokracji.
        amen
        pan laga

• _vivien_ Re: Renegaci ze śmietnika historii : 24.06.02, 22:44

> Gazeta Wyborcza donosi :
      > Komitet Wyborców Front Demokratyczny "Wspólnota 2002"
      > powołali Artur Balazs (SKL-RNP), Władysław Frasyniuk
      > (UW) i Krzysztof Piesiewicz (Ruch Społeczny), aby
      > bronić demokracji przed Andrzejem Lepperem.
      -
      > Dobrane towarzystwo wzajemnej adoracji !!!
      > Już wszędzie rozrabiali,

Proszę mi tu o Władku niczego złego nie mówić, bo podkochuję się w nim od lat. Na
      dodatek nie jestem jedyna. Pełno kobiet się w nim kocha. Jest męski do bólu i
      cudownie zarośnięty. Nie opowiada też andronów tylko wali prosto kawę na ławę.
      • Gość: lew Re: Renegaci ze śmietnika historii : IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 26.06.02, 20:51
        _vivien_ napisał(a):

> Gość portalu: jacek84 napisał(a):
        >
        > > Gazeta Wyborcza donosi :
        > > Komitet Wyborców Front Demokratyczny "Wspólnota 2002"
        > > powołali Artur Balazs (SKL-RNP), Władysław Frasyniuk
        > > (UW) i Krzysztof Piesiewicz (Ruch Społeczny), aby
        > > bronić demokracji przed Andrzejem Lepperem.
        > -
        > > Dobrane towarzystwo wzajemnej adoracji !!!
        > > Już wszędzie rozrabiali,
        >
        > Proszę mi tu o Władku niczego złego nie mówić, bo
        podkochuję się w nim od lat.
        > Na
        > dodatek nie jestem jedyna. Pełno kobiet się w nim
        kocha. Jest męski do bólu i
        > cudownie zarośnięty. Nie opowiada też andronów tylko
        wali prosto kawę na ławę.
        =====================================
        Tylko odpisz mi skąd i za jakie pieniądze posiada kilka
        tirów, czyli przedsiębiorstwo przewozowe. Do takiego
        majątku dochodzi się poprzez KILKA POKOLEŃ !!! .
        A jemu "wystarczyło" kilka lat.......
        A wiesz ile hektarów ma niejaki Balazs ? a ilu zatrudnia
        ludzi. To wszystko "zarobili" legalnie. Z poborów.....
        Potrzebujesz dobrego psychiatrę.

• garma Re: a to ci historia 27.06.02, 10:08
          Nie mam w ogole zaufania do p. Frasyniuka i jestem zaskoczona, ze p. Piesiewicz
          zechcial z nim utworzyc jakis nowy front.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka