13.04.05, 16:37
co wam sie może podobać w tym syfskim mieście warszawa?Ludzie to kanał gorszy
niż Wąchock..ludzie chdzą zadufani w sobie,żaden nie umie powiedzieć
przepraszam.TRAGEDIA! żal mi warszawiaków!
Obserwuj wątek
    • carrramba Re: co? 13.04.05, 16:41
      miki987 napisała:

> co wam sie może podobać w tym syfskim mieście warszawa?Ludzie to kanał gorszy
      > niż Wąchock..ludzie chdzą zadufani w sobie,żaden nie umie powiedzieć
      > przepraszam.TRAGEDIA! żal mi warszawiaków!

nie żałuj, naklepiej wracaj skąd przyjechałeś /skoro Ci się nie podoba/, nam
      sie podba:))
      • sebpl Re: co? 13.04.05, 17:28
        co wam sie może podobać w tym syfskim państwie Polska? Ludzie to kanał gorszy
        niż Mozambik..ludzie chdzą zadufani w sobie,żaden nie umie powiedzieć
        przepraszam.TRAGEDIA! żal mi Polaków!
        • warka_strong Re: co? 13.04.05, 18:36
          No to żeś "dołozył do pieca". Gdybyś jednak był uprzejmy nie porównywać Polski do państw z Afryki... Powiedzmy, że jesteśmy w tyle za Nepalem.
    • umfana Re: co? 13.04.05, 17:30
      Miki wracaj na drzewo ;o)
      • barwa1 Re: co? 13.04.05, 17:50
        Drogie Miki!
        W Warszawie są miejsca piękne i brzydkie - jak w innych miastach, miasteczkach
        i wsiach. W Warszawie mieszka niewielu rodowitych Warszawiaków. Wiekszość
        mieszkańców to przyjezdni (zwłaszcza Tarchomin, Ursynów, Śródmieście). Warszawa
        zawsze była miastem, do którego przyjeżdżali ludzie w poszukiwaniu pracy,
        szczęścia, swego miejsca. Przed wojną i zaraz po niej (do czasu kiedy Warszawę
        zamknięto dla przyjezdnych)stanie się mieszkańcem Warszawy w jakiś sposób
        nobilitowało, zmuszało przyjezdnego do przyjęcia pewnego (pozytywnego) stylu
        życia. Ostatnio niestety dominuje wzorzec prowincjonalny: brak kultury,
        nieuprzejmość, wywieszanie gaci na balkonie, rozpychanie się łokciami... Nowy
        styl pochodzi raczej z prowincji (w złym tego słowa znaczeniu). No, z
        prowincjalizmu w myśleniu i zachowaniu.
        Jeśli to Ci się nie podoba - rozumiem. Mnie też, choć w Warszawie mieszkam od
        urodzenia i moja rodzina też. Zeby nie być zadufaną Warszawianka dodam, że mam
        serdecznych przyjaciół wśród przyjezdnych, którzy zachowują się na poziomie,
        znają moje miasto lepiej ode mnie i krytykują to, co jest do skrytykowania i
        cieszą się z tego, co fajne w moim (i ich) mieście.
        Tobie współczuję, że mieszkasz w mieście, którego nienawidzisz. Jak bardzo
        musisz się męczyć!! Na Twoim miejscu szukałabym innego miejsca dla siebie.
        Lepszego, z mniejszą ilością chamstwa (jeśli znajdziesz takie miejsce - daj mi
        znać,chetnie zobaczę!),ładniejszego, z mnóstwem życzliwych ludzi (chyba lubisz
        mieć życzliwych i miłych ludzi? - dobra rada: zacznij od siebie.)
        Pozdrowienia
    • warszawianka_jedna Re: co? 13.04.05, 18:14
      w Wąchocku nie byłam więc, nie będę obrażać jego mieszkańców. Ty zaś miki wracaj
      do swojej kulturalnej wioski, bo szkoda twojej wrażliwości.
      • pra_gosia Do Mikiego 13.04.05, 18:17
        Miki! Powiem Ci w bardzo głęboko skrywanej tajemnicy i w nieutulonym
        dotąd żalu, że ja tej Warszawy to mam po dziurki w nosie, albo jeszcze
        wyżej. Tylko mam jeden problem - gdzie jest ten Raj, ta Ziemia Obiecana,
        w której nie będzie takich syfskich ulic jak Ząbkowska ani tak syfskich
        placów jak Zamkowy? Podpowiedz mi proszę, gdzie mam się przeprowadzić?
    • wanda43 Re: co? 13.04.05, 18:33
      Trzbe przyznac,ze klimat swoj Warszawa powoli traci.
      Co do chamstwa,to sie zgadzam,najechalo sie tego,oj najechalo.A jak juz
      zjechali,to usiluja byc bardziej warszawscy,niz warszawiacy.To pogardliwe
      "warsiawka"odnosi sie wlasnie do nich.
    • warka_strong Wiesz co myszko. 13.04.05, 18:39
      Możesz mnie chamem zwać,
      możesz mnie w mordę dać,
      lecz od stolicy won
      bo krew się będzie lać...

My Warszawiacy
      jesteśmy tacy,
      chcesz z nami zacząć
      to se najpierw trumnę kup.
      • pra_gosia Re: Wiesz co myszko. 13.04.05, 19:51
        Warko! Czy Ty przypadkiem nie jesteś twardym (w bojach)
        mieszkańcem mojej ukochanej Pragi? U nas na Pradze to
        nawet myszy kupują sobie trumienki, tak się boją kotów ...
        • Gość: miki do ;pra-gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:59
          do Krakowa,do Krakowa...
        • warka_strong Re: Wiesz co myszko. 13.04.05, 20:00
          Przykro mi.

Wprawdzie nie mieszkam na Pradze, lecz moje rodzinne korzenie tkwią na Targówku.
          • pra_gosia Wiesz co myszko z Krakowa: 13.04.05, 20:43
            Kraków, owszem ładny. Ale WARSZAWA jest o niebo piękniejsza!
            • Gość: miki Re: Wiesz co pra-gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:47
              może więcej wierzowców,może większe miasto,ale Kraków ma ducha i jest naprawde
              stary. to sie czuje na każdym kroku...no i nie ma takiego legolandu jak wam
              postawili na "starówce"!a poza tym ok!
              • pra_gosia Re: Wiesz co pra-gosiu 13.04.05, 21:03
                Każda pliszka swój ogonek chwali. Legoland na Starówce powstał na specjalne
                zamówienie Sebpla z moim poparciem. Wierzę, że macie mniej wierzowców.
                Nasze wieże są z pewnością piękniejsze. I na pewno ja się młodo czuję
                w Warszawie na każdym kroku. Poza tym nie macie w Krakowie ducha ... Stalina.
                • Gość: miki Re: Wiesz co pra-gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:05
                  no!masz racje Stalina nie mamy!punkt dla ciebie!
                  • Gość: miki Re: Wiesz co pra-gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:20
                    O!!!pra-gosia wyciągła ciężką artylerie!!!pozdrawiam!
                    • pra_gosia Re: Wiesz co pra-gosiu 13.04.05, 21:22
                      Pra_gosia jak lwica broni swojej stolicy
                      i biada temu, kto Warszawę obraża!!!
                      Rzucam takiego naszym kochanym misiom (Wy nie macie misiów, aha!)
                      na pożarcie! Po zimie muszą się odżywić.
                      • Gość: miki Re: Wiesz co pra-gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:24
                        mamy SSSSSmoki!!!ha!
                        • pra_gosia Wiesz co miki! 13.04.05, 21:25
                          Ale to m y pijemy jak SSSSmoki!!!ha!
                          • Gość: miki Re: Wiesz co miki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:27
                            ale my pijemy z HEJNAŁA!!!
                            • pra_gosia Re: Wiesz co miki! 13.04.05, 21:29
                              Nasza Syrenka jest ładniejsza od Waszego smoka i jest dziewicą!
                              A my pijemy z gwinta! I poza tym mamy lepsze alkohole!
                              • pra_gosia Re: Wiesz co miki! 13.04.05, 21:30
                                Zapomniałam powiedzieć, że my pijemy do WAS!!!
                              • Gość: miki Re: Wiesz co miki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:33
                                OJ!zacięta potyczka!coraz grupsze działa! a wiesz czemu wasza syrenka jest
                                dziewicą?bo jej nawet smok nie chciał!
                                • pra_gosia Re: Wiesz co miki! 13.04.05, 21:38
                                  Nie ona jest dziewicą, bo jak patrzyła na Waszego Smoka, to ... zarosła!
                                  Idę teraz pisać dla Ciebie referat o niższości hejnału z Wieży Mariackiej
                                  pod wyższością iglicy Pałacu Kultury. Dobranoc!
                                  • Gość: miki Re: Wiesz co miki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:41
                                    o!przepraszam!sama napisałaś ,że syrenka jest dziewicą!!teraz nie wyplączesz
                                    sie z tego!
    • Gość: ufo Re: co? IP: *.chello.pl 13.04.05, 21:45
      żaden nie umie powiedzieć
      > przepraszam.TRAGEDIA! żal mi warszawiaków!

Zgadza się. Od kiedy trwa najazd szczurów ze wsi, częściej
      słychać "wiśta", "wio" czy "nastąp się" niż "proszę, dziękuję i przepraszam".
      Dobrze byłoby, córuś, żebyś zrobiła coś od siebie dla Wawy w tej kwestii i po
      prostu wróciła do siebie.
      • Gość: miki Re: co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:49
        przeczytaj całość a potem dopiero komentuj....o tym samym pisze
    • Gość: pkin W trosce o mikę IP: *.acn.waw.pl 14.04.05, 01:27
      mi siebie nie żal, a Ciebie troszeczkę tak, bo trzeba być straszne sfrustrowanym
      i znudzonym życiowo, żeby marnować czas na pisanie takich bzdetów. polecam
      dobrego psychologa, a ponieważ często frustracja bierze się z braku partnera
      życiowego, polecam także znalezienie sobie faceta, albo kobiety jeżeli jesteś
      lesbijką. Dla Twojego zdrowia psychicznego będzie to terapia pierwsza klasa. Weź
      się za siebie dziewczyno, życie ucieka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka