Dodaj do ulubionych

WARSZAWA - PIASECZNO

27.06.02, 07:11
Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego z Warszawy do Piaseczna jeżdżą tylko
zasmrodzone 709 i 727 ? Ostatnio wynająłem tam mieszkanie i niestety nie był to
dobry wybór. W autobusach tłok, śmierdzi, a już najgorsze jest to, że nie
jeżdżą nocne. Nie wiem czy ZTM chce dać zarobić TAXI ? Cóż mnie na to nie stać
przejazd w nocy kosztuje grubo ponad 50 PLN. Ponadto autobusy mają tak
rozstawione przystanki, że autobus jeszcze się nie rozpędzi to już musi hamować
na jakimś.
Obserwuj wątek
    • Gość: 709 Re: WARSZAWA - PIASECZNO IP: *.pl 27.06.02, 07:23
      nie tylko, jeżdżą pociągi tyż ale nie za często
    • Gość: olala Re: WARSZAWA - PIASECZNO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 08:12
      Można jeszcze 710 i 724 od strony Konstancina niestety też nie jest
      najluźniej :-(
    • mis_uszateq Re: WARSZAWA - PIASECZNO 27.06.02, 08:33
      Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ...

Rok, może dwa lata temu była inicjatywa mieszkańców Piaseczna w celu utworzenia
      linii ekspresowej do Piaseczna. Zatrzymywałaby się ona w piasecznie i mysiadle,
      a potem dopiero w Warszawie przy metrze, bo większość osbób podróżujących na
      tej trasie właśnie takiego połączenia potrzebuje. NIestety pomysł się nie udał,
      bo ZTM nie zgodził się na zmiany. Koszt utworzenia i obsługi takiej linii jest
      porównywalny z kosztem utrzymania obecnych dwóch (część autobusów byłaby
      przesunięta na nową linię), ale ZTM chciał przy okazji zmiany wyciągnąć jeszcze
      większe pieniądze od Piaseczna. Władze piaseczna stwierdziły że za tak ogromne
      sumy możnaby zrobić coś lepszego, a poza tym nie ma pieniędzy w budżecie gminy
      (jak zawsze). Dzięki temu mieszkańcy dużego miasta muszą codziennie tłoczyć się
      w zasmrodzonych ikarusach toczących się w tempie 40 km/h.

Ja na szczęście już mam samochód i dojazd do metra zajmuje mi max. 10 minut.
      Tam zostawiam auto i jadę dalej metrem. Przy dobrym połączeniu wogóle nie
      musiałbym ruszać auta z garażu.
    • catalina1 Re: WARSZAWA - PIASECZNO 27.06.02, 08:45
      no__name napisał(a):

> Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego z Warszawy do Piaseczna jeżdżą tylko
      > zasmrodzone 709 i 727 ?

Bo ktoś kiedyś mało inteligentnie stwierdził że trolejbusy są niepopłacalne - a
      dokładnie strona warszawska nie chciała dopłacać pomimo szczerych chęci władz
      Piaseczna. A kiedyś było tak pięknie - trajtki jeździły co 5-7 minut i były też
      noce ;-(( I mało tego jechało się dużo szybciej niż autobusami.

• Gość: Ktos Re: WARSZAWA - PIASECZNO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 09:42
        Bzdura!!! Piaseczno "chciało dopłacać" ale mniej, Warszawa "nie chciała"
        dopłacać tak dużo, tylko rozsądnie. Przecie trolejbus był dla mieszkańców
        Piaseczna a nie Warszawy!!! Więc to ta śmieszna gminka winna ponieść większość
        kosztów a nie chciała. i tylko dlatego zlikwidowano.
        • sloggi Re: WARSZAWA - PIASECZNO 27.06.02, 09:46
          Gość portalu: Ktos napisał(a):

> Bzdura!!! Piaseczno "chciało dopłacać" ale mniej, Warszawa "nie chciała"
          > dopłacać tak dużo, tylko rozsądnie. Przecie trolejbus był dla mieszkańców
          > Piaseczna a nie Warszawy!!!

Co Ty pierniczysz.
          A mieszkańcy Dąbrówki, Pyr, Grabówka, Grabowa, Imielina Starego - to niby gdzie
          mieszkają ? Nie w Warszawie ? Weź plan miasta i obejrzyj go, zanim się ośmieszysz.
          • Gość: Ktos Re: WARSZAWA - PIASECZNO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 09:48
            Taaaaaa oczywiście to Warszawa, przed wojną trzy dni wołami!!!
            Ale ty dureń jesteś slogan!
    • Gość: toudi Re: WARSZAWA - PIASECZNO IP: *.abplanalp.com.pl 27.06.02, 09:11
      to i tak macie lepiej niz Legionowo. Tam jezdza najstarsze i najbrzydsze
      autobusy w Wawie lin 723. zatloczone, staja na kazdym przystanku. A prywatni
      przewoznicy zarabiaja w najlepsze. Powod? Komunikacja miejska zyje z dotacji a
      nie z pasazerow, wiec MZA woli wozic sie na petle na Nowodworach, niz puscic
      jakis autobus dalej modlinska (Bialoleka doplaca, Legionowo mniej). Ja akurat
      mam rownie blisko na petle na Nowodworach jak i do Modlinskiej, ale mieszkancy
      Dabrowki Wislanej nie maja juz takiego wyboru.
    • sloggi Re: WARSZAWA - PIASECZNO - do no_name 27.06.02, 09:47
      Problem jest szczegółowo opisany na forum miasta Piaseczna.
      • Gość: aa Re: WARSZAWA - PIASECZNO - do sloggi IP: 217.11.133.* 27.06.02, 10:24
        a gdzie mogę znalezć forum Piaseczna....przepraszam ale nie wiem ????
        • sloggi Re: WARSZAWA - PIASECZNO - do sloggi 27.06.02, 11:16
          Wchodziś na link inne forum miejskie i w woj. mazowieckim jest Piaseczno ze
          swoimi 184 postami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka