Dodaj do ulubionych

Polonia Warszawa - Legia Warszawa!!!! z "+"

23.05.05, 20:33
2005-05-24
Groclin-Dyskobolia - Lech Poznań 2-1
2005-05-25
Górnik Łęczna - Amica Wronki 1-0
Wisła Płock - Cracovia Kraków 0-0
GKS Katowice - Odra Wodzisław Śląski 0-2
MKS Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 1-0
Polonia Warszawa - Legia Warszawa 0-3
Wisła Kraków - Górnik Zabrze 2-0
Obserwuj wątek
    • patryg1 Re: Polonia Warszawa - Legia Warszawa!!!! z "+" 23.05.05, 21:22

Groclin-Dyskobolia - Lech Poznań 1-1
      Górnik Łęczna - Amica Wronki 1-1
      Wisła Płock - Cracovia Kraków 0-0
      GKS Katowice - Odra Wodzisław Śląski 1-2
      MKS Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 1-0
      Polonia Warszawa - Legia Warszawa 1-3
      Wisła Kraków - Górnik Zabrze 3-0
    • Gość: kixx Re: Polonia Warszawa - Legia Warszawa!!!! z "+" IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 21:40
      dzis zagram na wariata
      wszystkie wyniki inne niz te ktore wydawaloby sie sa najbardziej prawdopodobne
      Groclin-Dyskobolia - Lech Poznań 1-1
      > 2005-05-25
      > Górnik Łęczna - Amica Wronki 1-2
      > Wisła Płock - Cracovia Kraków 0-2
      > GKS Katowice - Odra Wodzisław Śląski 2-1
      > MKS Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 1-2
      > Polonia Warszawa - Legia Warszawa 1-1
      > Wisła Kraków - Górnik Zabrze 1-1
    • Gość: calagan Re: Polonia Warszawa - Legia Warszawa!!!! z "+" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:13

2005-05-24
      Groclin-Dyskobolia - Lech Poznań 2-2
      2005-05-25
      Górnik Łęczna - Amica Wronki 1-0
      Wisła Płock - Cracovia Kraków 0-1
      GKS Katowice - Odra Wodzisław Śląski 1-2
      MKS Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 1-1
      Polonia Warszawa - Legia Warszawa 0-3
      Wisła Kraków - Górnik Zabrze 2-0
    • j_karolak Re: Polonia Warszawa - Legia Warszawa!!!! z "+" 24.05.05, 08:33
      Groclin-Dyskobolia - Lech Poznań 1:0
      Górnik Łęczna - Amica Wronki 3:1
      Wisła Płock - Cracovia Kraków 1:2
      GKS Katowice - Odra Wodzisław Śląski 1:1
      MKS Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 0:0
      Polonia Warszawa - Legia Warszawa 1:5
      Wisła Kraków - Górnik Zabrze 3:0
    • mike_ Re: Polonia Warszawa - Legia Warszawa!!!! z "+" 24.05.05, 10:30
      Dyskobolia Grodzisk - Lech Poznań 1-0
      Górnik Łęczna - Amica Wronki 1-1
      Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 2-0
      Wisła Płock - Cracovia 2-0
      GKS Katowice - Odra Wodzisław 0-1
      Wisła Kraków - Górnik Zabrze 0-0
      Polonia Warszawa - Legia Warszawa 0-2
    • Gość: calagan WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 21:07

W XXIV kolejce:

Atob - 6
      Patryg - 2
      Kixx (na wariata) - 0 - gratulujemy ;-)
      Calagan - 8
      Karolak - 10
      Mike - 5

Po XXIV kolejkach:

Atob - 49
      Karolak - 45
      Kixx - 41
      Mike - 41
      Patryg - 38
      Calagan - 38
      Tuzin - 15
      Rafik - 1
      Slawekp - 1

Jako humanista do bledow matematycznych sie nie przyznaje ;-).
      • atob Re: WYNIKI 26.05.05, 23:12
        Jak widze mam szanse na "miszcza" ;)

Ps Jaka jest nagroda za I m-ce? ;)
        • zakompleksiony Re: WYNIKI 27.05.05, 09:06
          W zasadzie to jestem zadowolony, tylko kur**ski PZPN szykuje chyba machlojkę w
          związku z meczem GKS i Odry. Tym bardziej, że ten Borski na mecz pucharowy
          Pogoni z Wisłą na liniowego wziął sobie syna Listkiewicza. Tak więc, czego by
          nie stwierdził i tak będzie po jego myśli. Boję się, że uznają walkower dla
          Odry.
          • atob Re: WYNIKI 27.05.05, 16:33
            To zalezy czy przerwal czy skonczyl:)
            Ciekawe tylko jak zachowa sie WD .Czy po sotatnich wydarzeniach z sedziami
            potraktuje sprawe lagodnie czy wrecz przeciwnie .

Widzieliscie bramke Karwana:)? Nalepsi sa dwaj obroncy Poloni ktorzy
            sie "zachaczyli" nogami i upadli ;)obok strzelajacego Karwana.
            • mike_ Re: WYNIKI 27.05.05, 23:22
              Podobno przerwał...tylko nie wiadomo dlaczego...a kartki wg mnie jak
              najbardziej zasłużone
              A GKS powinien dostać surową karę bo w ciągu roku to już trzecia taka sprawa u
              nich i nie ma przebacz.
              Wogóle chłopaki z K6 grali pod koniec tak jakby chcieli dostać dwucyfrówkę i
              tylko nieudolności naszych kopaczy im sie to nie udało a okazji było mnóstwo.
              • atob Re: WYNIKI 28.05.05, 07:07
                To robi sie coraz ciekawiej ...
                www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=13&news_id=63801
                • Gość: kixx Re: WYNIKI IP: *.acn.waw.pl 29.05.05, 20:11
                  moze i bedzie faktycznie ciekawie
                  podobno prokuratorzy badajacy sprawe Fujarczyka z jakis dziwnych powodow
                  interesuja sie szczegolnie meczami z udzialem Odry
                  • atob Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 30.05.05, 21:11
                    Wlasnie uslyszalem w radio.
                    Walkower dla Odry !!!
                    Czyli teraz bedzie jeszcze ciekawiej...
                    • atob Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 30.05.05, 21:14
                      PS.Raczej wydzial gier PZPN.I zapomnialem dodac ze Polonia nie dostala tez
                      licencji na przyszly sezon...
                    • mike_ Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 30.05.05, 21:55
                      W takim razie co z pukntacją za tą kolejką????
                      Gdyby nie karolak nie mielibyśmy problema, bo po prostu nie bralibyśmy tego
                      meczu pod uwagę...ale wyniki ktoś już ogłosił...więc???
                      A od momentu kiedy się dowiedziałem że mecz był przerwany byłem pewny nt
                      walkoweru. Takie są przepisy - akurat dość jednoznaczne. Co ommego gdyby sędzia
                      zakończył mecz. Tak więc poloniści chyba powinni podziękować kibicom GKS'u
                      gdyby jednak ODra dogoniła Polonię...
                      • atob Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 30.05.05, 22:04
                        Takiej sytacji chyba nie przewidzielismy w regulaminie naszego typerka:)
                        Wiec nie mam pojecia ;)To pierwszy walkower w histori typerka.
                        Proponuje zachowac sie w tej sytacji jak firmy bukmacherskie.

I pomyslec ze nie byloby tego calego zamieszania gdybysmy poprostu wygrali u
                        siebie z Odra;)
                      • Gość: kixx Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny IP: *.acn.waw.pl 30.05.05, 22:09

wiekszosc ostatnich meczy Odry to afery,ale w imie oczyszczania pilkarskiego
                        bagna podejmuje sie decyzje do ktorych dopasowywuje sie zarowno teorie jak i
                        fakty.Przypominam ze poczatkowa wersja zakonczenia meczu brzmiala ze mecz
                        zakonczono nie z powodu zamieszek a dlatego ze sedzia stwierdzil ze czas minal
                        obiektywnie rzecz biorac Polonia w tym sezonie nie zasluguje na wymiganie sie
                        od barazy-tworzy na wiosne razem z GKSem pare slabeuszy
                        ale niech to wszystko jednak odbywa sie podczas meczy (nawet takich jak Polonii
                        z Odra,kiedy Polonii nie uznano prawidlowo strzelonej bramki,a bramka dajaca
                        zwyciestwo Odrze padla w 5-tej minucie przedluzonego o 3 minuty meczu),a nie
                        przy zielonym stoliku
                        jest jeszcze jedna droga , ktroa nieoczekiwanie moze sie potoczyc
                        akcja:przypominam ze Fujarczyk jest posadzany m.in. o machinacje w meczu
                        Odra -Polonia
                        • mike_ Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 30.05.05, 23:30
                          Nie wiem jak w innych meczach......ale tutaj sędzia wpisał do protokołu że mecz
                          został przerwany. Protokół został podpisany po meczu przez trenerów. Więc
                          zamydlanie teraz, że to przekręt sędziego bo najpierw było inaczej a później
                          inaczej jest "wspaniałym" podburzaniem dziennikarzy (baaa GW napisała nawet że
                          sędzia niesłusznie dał w tym meczu czerwone kartki, tyle, że zapewne widział on
                          inny mecz).
                          Nie znam powodów dla których przerwał, ale jak najbardziej wierzę, że mógł czuc
                          się zagrożony jak zobaczył że po bramce Odry już się na niego szykują. I nie
                          udało mu się niestety uniknąć zagrożenia.
                          Nie wiem jak cały mecz, ale czerwone kartki, bramki są dla mnie jak najbardziej
                          słuszne. Zakończenie meczu też (bo wszyscy widzieli jak to było 20 sekund
                          później) i wpisał to do protokołu więc myślę, że nie zostawił dużego pola do
                          interpretacji....
                          Co do przytoczonych meczy przez Kixxa nie wypowiem się bo nie znam..nie
                          wiem...nie orientuję się...zarobiony jestem...
                          • Gość: kixx Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny IP: *.acn.waw.pl 31.05.05, 15:07
                            wiesz ze mnie(zarowno jak i Ciebie)przy tym nie bylo,mozemy swoje sady opierac
                            tylko na tym co napisza dziennikarze
                            dzis przeczytalem cala poranna prase i w kazdej gazecie pisza to
                            samo,mianowicie to, ze poczatkowo nie bylo mowy o tym ze mecz przerwano ze
                            wzgledu na bezpieczenstwo sedziego-ten watek pojawil sie dopiero pozniej
                            nie wiem jak wyglada protokol pomeczowy ,ale jak w kazdym protokole pisanym
                            odrecznie mozna zawsze jedno lub dwa zdania wcisnac-w kazdym badz razie
                            trenerzy GKS konsekwetnie twierdza,ze na ten temat nie bylo nic w wersji ktora
                            oni podpisywali.Dziwne co najmniej jest tez to,ze na posiedzenie dotyczace tego
                            meczu zaproszono sedziow i przedstawicieli Odry,dzialacze GKS-u nie mieli
                            wstepu.
                            Byla to wspolczesna wersja sadu kapturowego,nikogo nie interesowalo co mieli
                            do powiedzenia na temat zawartosci prtokolu,ktory oni widzieli i podpisywali

Tak to jest opisane w wiekszosci gazet-wersje ktora odbiegaja czasem od tego co
                            napisalem charakteryzuja sie po prostu tym,ze temat zostalo potraktowany tylko
                            informacyjnie,bez rozstrzasania szczegolow

Sugerujesz spisek dziennikarzy??
                            • mike_ Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 31.05.05, 16:20
                              Sugeruję niewiedzę dziennikarzy - skąd mogli wiedzieć co w protokole skoro go
                              nie widzieli. Dzień po meczu dowiedziałem się od pewnego źródła w PZPN, że w
                              protokole jest, iż mecz przerwano i że będzie w związku z tym dym...a trenerzy
                              GKS'u? jakoś ich teraz nie słychać - tylko w jednym artykule były ich wypowiedzi
                              ..więc albo grali głupa bądź nie czytają co podpisują, albo ktoś coś dopisał (w
                              co wątpię).

Co do sądu to nie wiem jak to było, ale jeśli w myśl przepisów mecz przerwano z
                              winy kibiców gospodarzy to należy się walkower gościom. Tego się nie przeskoczy.
                              Jeśli nie zaproszono GKS'u to rzeczywiście jest to duże niedpoatrzenie dające
                              ludziom materiał do ataków.

A co do dziennikarzy to spiski nie, ale na pewno sensacja i podburzanie. Bo
                              jeśli baran z GW pisze że kartki i bramki w meczu GKS-Odra były kontrowersyjne
                              to większość czytelników wierzy bo nie ma dostępu do C+ a bramek w TVN bądź
                              Polsacie nie uświadczysz..

Co do innych meczy się nie wypowiadam bo nie widziałem.
                              • kixx Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 31.05.05, 18:31
                                ja nie neguje faktu,ze w protokole jest wspomniany zapis,ja jestem tylko ciekaw
                                czy ten zapis byl juz w momencie podpisywania protokolu przez GKS
                                pominmy zreszta to -pamietasz byla podobna(ale nie taka sama-fakt) sytuacja
                                przy meczu LKS-u i Kujawiaka
                                sedzia poczatkowo zakonczyl mecz,bo nie znal przepisow,a potem napisal ze
                                zrobil to ze wzgledu na wlasne bezpieczenstwo,dasz glowe ze tu nie bylo
                                identycznie??
                                ps.opinia kogokolwiek z PZPN specjalnie bym sie nie sugerowal
                                • mike_ Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 31.05.05, 19:03
                                  A Ty dasz głowę że był szwindel?

Z ŁKS'em było chyba inaczej i tam to wynikło z niewiedzy sędziego. I tak
                                  naprawdę to on się później tłumaczył że mecz skończył bo czuł się zagrożony ale
                                  w protokole było co innego;) I mecz dokończono czyli tak jak by to zrobioo za
                                  granicą, a u nas jakoś wszyscy się zaczeli domagać meczu od początku - nie wiem
                                  dlaczego. Inna sytuacja i tam sędziego też nikt chyba nie pobił?

A akurat opinia w PZPN jest sprawdzona i jak gość powiedział że będzie dym bo
                                  meczu nie zakończono to i mial racje co przeczytalem nazajutrz w gazetach.
                                  • kixx Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 31.05.05, 19:42
                                    wiesz ja jako doswiadczony zyciem (niekoniecznie ciezko,ale jednak)wiem,ze
                                    jesli gdzie moze byc szwindel to na pewno predzej czy pozniej bedzie

zreszta dla mnie opinie ludzi ktorzy podpisywali protokol tez cos znacza
                                    szczegolnie ciekawa jest ta obserwatora
                                    €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Piotr Dziurowicz, prezes GKS

Sędzia przerwał mecz?! Od pana się o tym dowiaduję, to jakaś bzdura! Kierownik
                                    drużyny podpisywał przecież pomeczowy protokół i nie było tam słowa o
                                    przerwaniu! Mało tego: w obecności naszego kierownika delegat PZPN wytknął
                                    sędziemu błąd przedwczesnego zakończenia spotkania w 93 minucie, bo przecież
                                    przedłużył je o pięć minut!

Paweł Maźniewski, kierownik drużyny GKS

W dokumentach które podpisywałem po meczu nie było ani słowa, że spotkanie
                                    zostało przerwane! Sędzia w mojej obecności przyznał tylko, że wcześniej
                                    zakończył mecz niż planował. Wyraźnie powiedział "zakończył mecz" , a
                                    nie "przerwał mecz", są na to świadkowie.

Andrzej Binkowski, delegat PZPN na mecz GKS - Odra

Mecz rzeczywiście został przerwany. Nie mówiliśmy tego od razu, by nie zaogniać
                                    sytuacji. Na pewno nie wytykałem panu Borskiemu błędu przedwczesnego
                                    zakończenia. Sędzia miał prawo do takiej decyzji. Czuł się zagrożony
                                    €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
                                    czy z tych slow mozna wyciagnac wnioski o jakis machlojkach-dla mnie na pewno
                                    w zwiazku z tym raczej mnie nie przekonasz
                      • Gość: calagan Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny IP: *.zoliborz.org.pl / 213.17.180.* 31.05.05, 10:43

Jestem za anulowaniem w typerze meczu GKS-Odra. czyli, ze wszelakie punkty
                        zdobyte na tym meczu zostana anulowane (czytaj odjete). Kto jest za niech
                        zmieni odpowienio tabelke ;-).
                        • atob Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 31.05.05, 18:01
                          Mi to raczej nie wypada nic zmieniac bo na kazdej zmianie zyskuje .
                          Pozniej bedzie mi Karolak spiewal ze "mistrza typera" zdobylem przy zielonym
                          stoliku :D

Ps Wygram uczciwie :)
                          • j_karolak Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny 01.06.05, 08:51
                            Skoro Listkiewicz uznał, że Odrze należy się walkower, to trudno tę decyzję
                            podważać. Wszak wszyscy wiemy, że prezes jak nikt inny dba o przejrzystość,
                            uczciwiość i ducha sportu w polskiej piłce.

A co do typerka, no to trzeba cholera unieważnić. Ale mi, jako represjonowanemu
                            ze względu na zdolności jasnowidzenia, się nie chce podliczać.
                            • Gość: calagan Re: WYNIKI + decyzja wydzialu dyscypliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:06

No tak, wiedzialem, ze tak to sie skonczy. Czyli ja musze byc katem karolak i
                              reszty? A co mi tam. Reklamacji i tak nie uwazgledniam.

Wiec w kolejce XXIV jest tak:

Atob - 7
                              Patryg - 3
                              Kixx - 0
                              Mike - 6
                              Calagan - 9
                              Karolak - 7

A po XXIV jest:

Atob - 50
                              Karolak - 42
                              Mike - 42
                              Kixx - 41
                              Patryg - 39
                              Calagan - 39
                              Tuzin - 15
                              Rafik - 1
                              Slawekp - 1

Jako humanista do bledow matematycznych sie nie przyznaje ;-).
      • Gość: PawełB Re: WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:24
        Ja bym kixxa od zer nie wyzywał. Z meczem GKS-Odra może jeszcze stać się
        wszystko!

Brawo Legia!
        • Gość: Słodki Daniel Re: WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:22
          Kochani moi kibice naszej najukochańszej Legusieniesiuni !
          Całuję Was najdroższe moje kochane landryneczki !
          Brawo Legia !!!!!
          • Gość: Anita Re: WYNIKI IP: *.chello.pl 28.05.05, 16:05
            Gość portalu: Słodki Daniel napisał(a):

> Kochani moi kibice naszej najukochańszej Legusieniesiuni !
            > Całuję Was najdroższe moje kochane landryneczki !
            > Brawo Legia !!!!!

Typowy ...wel !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka