Dodaj do ulubionych

Zapis debaty

IP: 193.0.91.* 25.05.05, 09:45
Wypowiedzi Pani Joanny Kluzik-Rostkowskiej skoncentrowały się na
seksualności, jakby to była jedyna płaszczyzna zycia człowieka. Jeśli ktoś
jest tak zniewolony trudno, by pojmował prawa człowieka...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdrowy rozsadek Re: Zapis debaty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.05, 10:45
      Ten, kto najglosniej krzyczy o obronie moralnosci, zwykle ma najwiekszy z nia
      problem... To znany mechanizm psychologiczny. Panu prezydentowi pomylilo sie
      rzadzenie miastem z zarzadzaniem wlasnym folwarkiem. Wladza jest od pilnowania,
      by panstwo czy miasto sprawnie dzialalo, a nie od pilnowania moralnosci
      obywateli.
      • Gość: przytomna Re: Zapis debaty IP: 81.219.184.* 25.05.05, 13:59
        Wszystko się wam pokręciło - Kaczyński ma rację i to on zachowuje zdrowy
        rozsądek.
      • Gość: plenten Re: Zapis debaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 14:58
        Przy niemoralnych obywatelach którzy robia co chca, nie da sie sprawnie
        kierowac miastem/panstwem :))
    • Gość: chrisek Re: Zapis debaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:56
      Piętnaście lat temu walczyliśmy o wolność. O wolność dla każdego. Demokracja
      nie została nam po prostu „dana” – nasi rodzice i my wypisywaliśmy ją na
      sztandarach, wierząc, że już nikt nigdy nie będzie nam jej odbierał.

Dziś ktoś mówi: ‘zabraniam’. Ktoś mówi ‘odbieram Ci prawo do demonstrowania, bo
      masz inna orientację psychoseksualną. Orientację, która mi się nie podoba’.
      Dziś ktoś zapomniał, że sprawowanie wysokiego urzędu nie polega na dyktowaniu
      swojego poglądu na życie i swoich wartości. Dziś ktoś zapomniał, że władza jest
      powołana po to, by zapewnić mi moje obywatelskie prawa. Także prawo do
      demonstrowania – nawet, jeśli komuś nie podoba się mój pomysł na życie.

Parada Równości ma być świętem tolerancji i pokazaniem, że świat jest różny –
      ze swoją różnorodnością kultur, zachowań, tradycji. Z różnorodnością ludzi –
      homoseksualnych, biseksualnych, heteroseksualnych.

Nie rozumiem, dlaczego ktoś mówi: ‘zabraniam”…
      Dlatego 11 czerwca o godz. 12 będę przed Sejmem – by pokazać, że
      słowo „wolność” nie jest dla mnie pustym frazesem, by pokazać, że demokracja
      jest dla każdego! By pokazać, że Warszawa jest dla każdego!

Wolność jest jedna. Wolność nie ma orientacji seksualnej. Dziś ktoś mi zabiera
      moją wolność. Komu następnemu zostanie ona zabrana… ?
      • Gość: jakis men Re: Zapis debaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:00
        zgadzam sie z Toba
    • Gość: Lidka Czyli fantazje seksualne da sie zostawic w domu ?! IP: *.cybernet.ch 25.05.05, 15:18
      Czyli fantazje seksualne da sie zostawic w domu ?!

Ciekawa teoria.

Seksualnosc jest integralna czescia osobowosci.

Wychodzac na ulice zostawiamy osobowosc w domu ?!

Halo ! Moze nie kazdy potrafi ?!

P. S.
      W kwestii szkodzenia wizerunkowi Warszawy przez Kaczke:
      Warszawa to cmentarz parafialny.

Nic dodac, nic ujac.
    • werter-6 To po Kaczynskim,oby jak najprędzej 25.05.05, 21:19
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: marek Re: To po Kaczynskim,oby jak najprędzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:25
        Najpierw ciekawy pomysl na parade: demonstrowanie rownosci wobec idei rownosci;
        a zaraz potem sugestia, ze parada bedzie miala pozytywne skutki finansowe dla
        miasta.. Jedno jest absurdalne, a drugie smieszne.

O co tak naprawde tym ludziom chodzi?
    • marychna5 Re: Zapis debaty 02.06.05, 08:59
      Ktos tu napisał ze sie zabiera mu wolność nie zgadzając sie na taką paradę .
      Przecież wolność którą zdobyliśmy to jest zupełnie co innego , wy walczycie
      właśnie o degradacje wartośći o które walczyliśmy. Patriotyzm, honor godność
      prawdę o to walczyliśmy a nie o to żeby na ulicy pokazywać swoja seksualność
      bo to jest zboczenie. Niektórzy powołuja sie że to parada równośći samo słowo
      parada to już zakrawa na tok sok a jeszcze powołuja się o prawa
      niepełnosprawnych, ja nią jestem i to z winy pijanego małolata pewnie takiego
      który własnie chciałby takiej parady, i nie zeczę sobie powoływanie sie na
      niepełnosprawnych, nie czuję się żebym byla dyskryminowana wręcz przeciwnie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka