Dodaj do ulubionych

Zginął kolejny motocyklista

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 00:21
I sprawdził możliwości motocykla, a kolejnego wariata mamy z głowy. Myślę, że
kierowca samochodu uszkodzonego w spotkaniu szybko wróci do
normalności,współczuję tej Pani - poszkodowanej. Może policja zacznie myśleć
co zrobić z problemem motocyklistów, jakby nie było w stolicy ...
Obserwuj wątek
    • pan_pndzelek Problem motocyklistów... 28.05.05, 07:53
      Gość portalu: kierowca samchodu napisał(a):
      > Może policja zacznie myśleć
      > co zrobić z problemem motocyklistów, jakby nie było w stolicy ...

Z "problemem motocyklistów" radzi sobie sama Natura redukując wielkość stada do
      rozsądnych rozmiarów... państewkowe służby więc niech raczej się za żadne
      regulacje nie biorą... i tak już w IIIrp regulowane jest wszystko włącznie
      chyba nawet z kierunkiem i natężeniem puszczanych wiatrów...
      • Gość: kierowca [...] IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 16:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • grissley Re: Problem samochodow 30.05.05, 10:32
        Generalizujecie, a jad sie z Was saczy. Nie kazdy motocyklista jezdzi
        na "scigaczu", a w zasadzie tylko scigacze uprawiaja wspominane tu przez
        niektorych "szalenstwa". Nie wszystkie zreszta, po prostu jesli juz trafi sie
        duren na motorze, to prawdopodobnie bedzie to wlasnie scigacz.
        Nie wiem tylko, dlaczego uwazacie, ze sa oni reprezentatywni dla wszystkich
        motocyklistow? To, ze najbardziej rzucaja sie w oczy nie znaczy, ze jest ich
        wiekszosc.
        Z drugiej strony - co to w ogole za teksty, w rodzaju "wybic ich, niech sie
        pozabijaja" itd? To moze wybic tez wszystkich idiotow za samochodowym kolkiem?
        Tylko wtedy populacja tego kraju dosc drastycznie by sie zmniejszyla. Malo jest
        dresow w autach z przyciemnianymi szybami, prujacymi po miescie 150? Na codzien
        mija ich mnie przynajmniej kilka. Nie lepsi sa niby stateczni ojcowie rodzin,
        wyprzedzajacy na trzeciego na wszystkich glownych i poslednich drogach tego
        kraju - ich rowniez spotykam conajmniej kilku podczas kazdej "wyprawy". I co,
        wybic? Alez skad, przeciez to porzadni kierowcy samochodow, a wybic trzeba
        tylko to bydlo na motorach. Tfu, zakompleksieni i ograniczeni maluczcy z was, i
        tyle.
    • Gość: W Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.chello.pl 28.05.05, 08:54
      Najgorsze, że jak kierowca samochodu nie miał AC to będzie musiał remontować
      auto na własny koszt.
      • chaladia Dlaczego? 28.05.05, 09:48
        OC motocyklisty nie wygasło wraz z jego zgonem.
        Miał chyba jakieś dokumenty przy sobie...
    • Gość: David Szkoda chłopaka!!! IP: *.chello.pl 28.05.05, 09:08
      [i] [i] [i]
      • Gość: Ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:21
        • Gość: Ja A ja się cieszę!:-)))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:31
          Zszedł szczęśliwie nie zabijając przy okazji żadnej niewinnej osoby
          i,szczęśliwie, już tego nie zrobi!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          Do moderatora:"Co widziałeś człowieku złego w tym poście?Oni są niebezpieczni
          dla każdego, dla Ciebie też.Więc tylko nalezy się cieszyć, kiedy ich zabawy
          kosztują zycie tylko ich!!!!"
          • Gość: dawca Re: A ja się cieszę!:-))))))))))))))))))))))))))) IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 09:43
            bede sie cieszyl jak Twoje dziecko zginie na rowerze, zapiaprzajac po chodniku
            wpadnie na staruszke z laseczka i rozwali sobie leb o słup.
            rozumiesz? czy to dla Ciebie skomplikowane?
    • Gość: rut Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.aster.pl 28.05.05, 09:14
      >Przy rozbitym kawasaki zatrzymał się motocyklista na identycznej maszynie.
      >Popatrzył chwilę i odjechał z piskiem opon.

ja pierdykam. co za kolo :-O
    • Gość: warszawianka [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 11:34
    • Gość: hd [...] IP: *.orasoft.net.pl 28.05.05, 12:42
    • lukka12 Re: Zginął kolejny motocyklista 28.05.05, 17:40
      kilka dni temu na warszawskim forum była dyskusja, jak to motocykliści fajnie
      jeżdżą i czują klimat, tylko samochodziarze się wleką i zajeżdżają im drogę
      powodując wypadki. ciekawy jestem, gdzie są tamci dyskutanci i wielbiciele
      przygody w mieście...

inna sprawa, że doboru naturalnego nie da się oszukać...
    • Gość: BMW1000 Zostanie tylko jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 18:52
      To był Niesmiertelny
      • Gość: warszawianka Precz z cenzurą !!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 19:18
        a ja mam tą waszą cenzurę w d...

i ciesze sie ze jest o 1 debila mniej, wyrazam tylko nadzieje ze ktos
        skorzystal na jego czesciach...
    • Gość: noa Zginął kolejny debil IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 19:44
      ot selekcja naturalna - żal tylko poszkodowanych nie z włąsnej winy
    • chaladia Re: Zginął kolejny motocyklista 28.05.05, 22:11
      A ten "kolega", który pożyczył Zabitemu "Ninję" to chyba wiedział, jakimi
      umiejętnościami on rozporządza... Przecież trzeba sporego doświadczenia, żeby
      bezpiecznie prowadzić taki pocisk. Gdyby odmówił, byłby skończony towarzysko,
      skoro dał, to teraz ciekaw jestem, co czuje (pomijam żal po stracie motocykla).
      • Gość: axc Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 06:10
        istotnie motocykla szkoda
        kretyna nie
    • Gość: ABS Re: W Górze Kalwarii też... IP: *.chello.pl 29.05.05, 03:30
      ..co prawda nie wiem, czy zginął, bo przejeżdżałem tuz po a był przy nim patrol
      policji z oddziałów prewencji. Jeszcze sie ruszał. Ale sytuacja była podobna...
    • Gość: mle_kota Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 12:18
      mnie zawsze skóra cierpnie, jak słyszę ryki motorów pędzących po ulicach w
      Wawie. Boję się, że debil nie zapanuje nad maszyną i skasuje kilka osób na
      przystanku. Co za brak wyobraźni?! Czym tu szpanować? To zupełnie, jak ci
      nastolatkowie, co wpadli autem do kanału - pamiętacie? Gó..arstwo się szerzy,
      policja sprawę olewa, to natura działa. Też się cieszę, że zginął tylko jeden
      człowiek. Ale z drugiej strony... czy to pewne, że to on zawinił? Jechał za
      szybko? Gdyby jechał wolniej, to by może ominął auto... Szkoda go tak czy
      inaczej mimo wszystko i chwała Bogu, że on tylko jeden.
      • z-o-s-i-a Re: Zginął kolejny motocyklista 29.05.05, 12:29
        Gość portalu: mle_kota napisał(a):
        >Ale z drugiej strony... czy to pewne, że to on zawinił?

Napisano, że wjechał na czerwonym świetle, więc niby czyja mogła być wina?

Mam nadzieję, że tej pani z toyoty nic poważnego się nie stało.
        • Gość: kurczak Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.chello.pl 29.05.05, 12:59
          Nienormalni jesteście?
          Zginął człowiek być może mógłby to być wasz kolega chlopak mąż syn a wy
          piszecie bzdury że dobrze że super że selekcja naturalna to może i kaleki i
          niedołężni ludzie też ?
          jesteście naprawdę beznadziejni
          • Gość: antydres Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 13:04
            > Zginął człowiek być może mógłby to być wasz kolega chlopak mąż syn

Niemożliwe, kolegę, męża albo chłopaka samemu się wybiera (tylko debil wybiera
            innego debila), a syna się wychowuje (tylko debil wychowa syna na debila). Więc
            to co piszesz to nieprawda.
            • Gość: kurczak Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.chello.pl 29.05.05, 13:05
              Jasne kierowcy samochodów to códowni ludzie nie powodujący wapadków a według
              was wszyscy motocykliści to maszynki do zabijania zazdrość i strach przed
              jednośladami oślepia
          • Gość: Ja Dlaczego się cieszymy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:07
            "Zginął człowiek być może mógłby to być wasz kolega chlopak mąż syn a wy
            piszecie bzdury że dobrze że super że selekcja naturalna to może i kaleki i
            niedołężni ludzie też ?"
            Cieszę się, że przy okazji nie zabił mnie, mojego dziecka, żony, przyjaciół
            itd.!I że akurat ten już tego nigdy nie zrobi!Podobne są odczucia innych osób z
            z tego forum.Ty też się ciesz, że on już nie zyje i Ciebie przy okazji nie
            zabił albo nie okaleczył.To wszystko.To są niebezpieczni wariaci, którzy
            narażają nie tylko swoje życie.I dlatego cieszymy się, gdy tylko oni ponosza
            konsekwencje!!!!
            • Gość: warszawianka Do kurczaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 13:14
              Jednego potencjalnego mordercy mniej !!!!!!!!!!!

Ps. Oby natura regularnie wycinała chwasty.
              • Gość: majur Re: Do kurczaka IP: *.crowley.pl 29.05.05, 17:50
                Bardzo byś się martwił o gościa, jeśli postanowiłby się zabić waląc łbem o mur?
                Bo ja nie, ot biedny świr, sprawa dla psychiatry. A ten i jemu podobni narażają
                nie tylko swój łeb, ale i niewinnych ludzi. Zrozumiałbyś kogoś, kto gzebie przy
                bombie w bloku mieszkalnym? To nie dziw się reakcji większości normalnych
                ludzi.
                Bez żadnego współczucia dla debili, samobójców i potencjalnych zabójców!!!!!
            • Gość: dawca? Re: Dlaczego się cieszymy! IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 10:00
              forum? na tym forum są ludzie z wtórna slepota duchową.
              moze warto statystyki poczytac?
              powinno powybijac sie wszystkich kierujacych samochodem, bo to mordercy, jezdza
              zawsze po pijaku i nic sobie z tego nie robia. tak w gazecie czytalem. ponad
              2000 zatrzymanych pijakow w czasie tego weekendu. reszty nie zatrzymano. macie
              szczescie jednym słowem.

bosz... jesteście takimi samymi kretynami, jak nawolany debil wsiadajacy do auta.
              ciekawe ilu z was jezdzi po miescie 50km/h? ciekawe ilu z was nie przejechalo
              zagapiwszy sie, czerwonego na skrzyzowaniu? jakos jadac 100km/h taksowa
              wislostrada czy TT rzadko sie zdaza zeby nas nie wyprzedzało inne auto. no chyba
              ze jest korek. rozumiem, ze ci co mnie wyprzedzaja to tu nie pisuja.
              najgorsze jednak jest to, ze macie blade pojecie o przepisach ruchu drogowego, a
              wymadrzacie się jak prokurator, nie wiedzac wogole kim jest oskarzony i dlaczego
              popelnil to co popelnil. strach bac po przejsciu chodzic, bo sie debile
              wyprzedzaja na pasach samochodami. kieurnkowskazy powinni wogole wymontowac, bo
              wtedy bylaby pewnosc, ze ich nie wlaczy bankowo, bo nie bedzie mial....
              litości! was nie mozna nazwac ludzmi!
              a policja to tylko akcje robi: za niezapiete pasy raz na pol roku, za jazde
              lewym pasem raz na 2 lata, TIRy raz na kwartal.... a nie da sie codziennie?
              bylbym bezpieczniejszy chodzac po chodniku.
              • Gość: grissley Re: Dlaczego się cieszymy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:16
                Zgaduje,
                ze 90% piszacych tu ludzi to zwykla gowniazeria, gnojki co maja juz prawko, ale
                na olej w glowie i jakis slad tzw madrosci zyciowej jeszcze za wczesnie. Spojrz
                na poziom tych wypowiedzi i na jad, jaki sie z nich saczy. I wlasciwa
                nastolatkom chec bycia najmadrzejszym i pouczania calego swiata. Mam nadzieje,
                ze nie jest to grupa reprezentatywna dla calego spoleczenstwa.
                • Gość: dawca? Re: Dlaczego się cieszymy! IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 10:30
                  i ja mam takie wrazenie, choc wcale nie bede bronil motocyklisty, bo
                  prawdopodobnie przeagial, albo moze cos sie stalo... tego nie wiem, nie bede
                  domniemywal, a już bankowo pewności nie będe miał takiej jak to, pożal sie boże,
                  towarzystwo na tym forum. mam nadzieje nie spotkać nikogo z was na drodze w moim
                  życiu.
                  • Gość: grissley Re: Dlaczego się cieszymy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:36
                    Prawdopodobnie motocyklista faktycznie jest winny wypadku. Ale w tym kraju
                    nawet wielokrotny morderca nie jest karany kara smierci. A dozwolona predkosc
                    przekracza 80% kierowcow - zarowno motocykli, jak i samochodow czy ciezarowek.
                    • Gość: dafca? Re: Dlaczego się cieszymy! IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 10:44
                      no wlasnie. jedziesz 90km/h poza miastem i wyprzedza cie TIR. jedziesz rowerem
                      sciezka rowerowa, a tam spaceruja sobie beztrosko piesi cala jej szerokoscia.
                      jedziesz autem ulica i wyprzedzasz rowerzyste, a obok sciezka rowerowa nie
                      mwoiac juz o wtargnieciu rowerzysty na przejsciu dla pieszych.
                      znasz to pewnie "kto jest bez winy...". mamy samych niewinnych na tym forum.
                      hipokryci, psia ich mać.
    • Gość: Ja Tak trzymać, nie popuszczać!;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:35
    • Gość: Adek Kiedy te bydlaki się wybija wreszcie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 00:08
      i bedzie spokoj na ulicach??
      • Gość: zorro Oby jak najszybciej !!! IP: *.gpw.com.pl 30.05.05, 08:06
        Popieram wypowiedzi moich przedmówców:
        jeżeli nie policja(?), to natura wymierza karę tym bandziorom na dwóch kółkach!

Bo jakże inaczej nazwać "ludzi", którzy:
        - jeźdzą 120-150 km po al. Jana Pawła II;
        - popisują się jazdą na jednym kółku przy dużej prędkości (tamże);
        - wyprzedzają na wariata - "na czwartego", między pasami ruchu - w tunelu na
        Wisłostradzie;
        - itd.
    • yavorius Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 08:23
      "Przy rozbitym kawasaki zatrzymał się motocyklista na identycznej maszynie.
      Popatrzył chwilę i odjechał z piskiem opon."

Pytam, gdzie są wszyscy ci, co bronili motocyklistów w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=24299908
      • paul_78 Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 08:40
        yavorius napisał:

> "Przy rozbitym kawasaki zatrzymał się motocyklista na identycznej maszynie.
        > Popatrzył chwilę i odjechał z piskiem opon."
        >
        > Pytam, gdzie są wszyscy ci, co bronili motocyklistów w tym wątku:
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=24299908

Nie ma. Argumentów im zabrakło.
        • Gość: juma [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 09:49
          • anmanika Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 10:10
            Wlasnie przeczytalam co maja do powiedzenia potencjalni dawcy nerek, rece
            opadaja:
            Wiiiiiiizzzz.... - to ryk motocyklowego silnika. To jadą oni - dawcy narządów,
            samobójcy - motocykliści. Często roztrzaskują się o drzewa i inne auta. Ale to
            ich wina. Gorzej, że zabijają innych.

Na piratów nie ma jednak mocnych w Polsce. Za jazdę na jednym kole nie można
            nikogo ukarać. Za przekroczenie prędkości o 51 km/h i więcej grozi tylko mandat
            do 500 zł i 10 punktów karnych! Zresztą jak złapać takiego pirata, gdy pędzi
            200 km/h?

Apelujemy! Trzeba zaostrzyć przepisy dla motocyklowych kamikadze!

Paulina Ciepielowska (24 l.):
            - Jestem przeciwna beztroskiej jeździe na motorach. Najpierw człowieka ogłusza
            ryk silników, a potem sam nie wie, czy wyjść na pasy dla pieszych, bo nikt nie
            jest w stanie przewidzieć, czy pędząca maszyna zatrzyma się przed nim, czy na
            nim!

Policja zapowiada wojnę z piratami
            - Coraz więcej pojawia się ich na drogach i powodują coraz większe zagrożenie -
            nie ukrywa podinsp. Grzegorz Tabinowski ze śląskiej drogówki. Policja zastosuje
            nowy oręż w walce z piratami: fotoradar tak skonstruowany, że może robić
            zdjęcie motocykla od tyłu, czyli odjeżdżającego.

Fotoradary będą działać przy ruchliwych trasach na terenie trzech śląskich
            komend. Policja nie chce zdradzić jakich, by nie uprzedzać motocyklistów.

Rekordzista na drodze pod Pszczyną, gdzie dozwolona jest prędkość 70 kilometrów
            na godzinę, pędził aż 214 km/h. Z taką prędkością utrwalił go na zdjęciu
            fotoradar.

- Policja jest za tym, by motocykliści mieli wydzielone - poza drogami
            publicznymi miejsca do ścigania się, oczywiście przy zapewnieniu warunków
            bezpieczeństwa. Przynajmniej nie narażali by życia mieszkańców miasta - dodaje
            Jacek Zalewski (40 l.), szef warszawskiej drogówki.

W Warszawie ma stanąć 150 nowych fotoradarów. To pomoże w wyłapywaniu piratów.

Wynurzenia motoszaleńców
            Dominik B. 22. l, spod Olsztyna. Jeździ hondą z silnikiem o poj. 600 cm
            - Czy zastanawiasz się, jak taka szaleńcza jazda może się dla ciebie zakończyć?

- Mnie nic nie może się stać. Staram się zawsze jeździć z głową. A że czasami
            poniesie mnie fantazja i przycisnę te 150-160, to co? Już z pół kilometra mnie
            słychać. Wszyscy się patrzą, a ja pruję. Do tej pory jeszcze nikt nie wyszedł
            mi na drogę.

- A jeśli zajedzie ci drogę kierowca? Albo z pasów nie zdąży zejść matka z
            dzieckiem?

- Nie słyszałem, żeby motocyklista zabił kogoś na pasach. A kierowcy aut? Ci są
            dla nas bezwzględni. To najwięksi wrogowie motocykli. Gdyby taki zajechał mi
            drogę, to byłby huczny pogrzeb.

- Twój rekord prędkości?

- W mieście 180, poza miastem 230 km/h. Więcej się bałem, bo drogi u nas
            nierówne.

Paweł z Piekar Śl. Jeździ yamahą z silnikiem o poj. 1000 cm
            Paweł z Piekar Śląskich od 8 lat jeździ na ścigaczach. Jego rekord to prawie
            300 km na godzinę na ruchliwej drodze. Yamaha Pawła ma 1000 cm sześc. i 150
            koni mechanicznych, do setki może się rozpędzić w nieco ponad dwie sekundy.

- Jak pędzisz 280 na godzinę, adrenalina uderza ci do głowy i nic innego się
            nie liczy - mówi Paweł. - Nie myślisz, co by było, gdybyś nagle wjechał w
            dziurę, czy poślizgnął się na plamie oleju. Zdaję sobie sprawę, że przy takiej
            prędkości nie mam żadnych szans, ale mnie to nie przeraża.

Motocykliści nie boją się policji. Przed trasą tak wyginają tabliczkę
            rejestracyjną, że nie da sięĘjej odczytać.

- Oni nawet nie zdążyliby wsiąść do auta, więc tylko nam grożą palcem - dodaje
            Rafał Macek (24 l.). - To frajda, przejechać na jednym kole obok policjantów.
            Oni są bezsilni. Jest potem co opowiadać kumplom.

• Gość: Agnieszka Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:11
      Myslalam ze jestescie gazeta ktorej zalezy na obiektywnej ocenie wydarzen. Nie
      dosc ze autorka artykulu pomylila ulice na ktorej zdarzyl sie wypadek to
      jeszcze imie i nazwisko motocyklisty jest zmyslone. Zginal TOMEK Cz. ojciec
      mojego dziecka, syn ma 3,5 roku i nie dokonca rozumie co sie stalo. Wy piszecie
      ze to byl wariat a to byl wspanialy, pogodny czlowiek, bez ktorego teraz musze
      radzic z zyciem i dzieckiem. Jedynym jego bledem blo to ze lubil sporty
      ekstremalne a dokladniej wszystko co wiazalo sie z prowadzeniem jakiegokolwiek
      pojazdu. Zanim zaczniecie oceniac zastanowcie sie co mowicie bo nie znacie tego
      czlowieka ktorego oczerniacie. A moje dziecko zostalo bez ojca.
      • yavorius sorry ale 30.05.05, 11:13
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Wy piszecie ze to byl wariat
        Z drogowego punktu widzenia był niestety wariatem...

> a to byl wspanialy, pogodny czlowiek
        Być może, jednak zgubiło go to, że był w/w wariatem...

> Jedynym jego bledem blo to ze lubil sporty ekstremalne a dokladniej wszystko
        co wiazalo sie z prowadzeniem jakiegokolwiek pojazdu.
        Niestety, zapłacił za ten błąd zbyt drogo :-(
      • Gość: juma Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 11:16
        Agnieszko,
        ten wspaniały niezyjacy juz człowiek był psychicznie chorym palantem.
        ciesze się ze juz go nie ma ,poniewaz wiem ,ze nikgo juz nie zabije.
        Wspolczuje Ci ,ze zostałas tylko z dzieckiem.

A tak przy okazji.
        wracałem wczoraj z Gdanska do wawy.Szkoda ,ze nie widziałas co sie działo
        na "7".jak zobaczyłem motocyklistów pedzących ponad 200k/h to czlowiekowi nie
        pozostaje nic innego jak tylko zyczyc im "twardego ladowania"
      • paul_78 Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 11:41

> Myslalam ze jestescie gazeta ktorej zalezy na obiektywnej ocenie wydarzen. Nie
        > dosc ze autorka artykulu pomylila ulice na ktorej zdarzyl sie wypadek to
        > jeszcze imie i nazwisko motocyklisty jest zmyslone. Zginal TOMEK Cz. ojciec
        > mojego dziecka, syn ma 3,5 roku i nie dokonca rozumie co sie stalo. Wy piszecie
        >
        > ze to byl wariat a to byl wspanialy, pogodny czlowiek, bez ktorego teraz musze
        > radzic z zyciem i dzieckiem. Jedynym jego bledem blo to ze lubil sporty
        > ekstremalne a dokladniej wszystko co wiazalo sie z prowadzeniem jakiegokolwiek
        > pojazdu. Zanim zaczniecie oceniac zastanowcie sie co mowicie bo nie znacie tego
        >
        > czlowieka ktorego oczerniacie. A moje dziecko zostalo bez ojca.

Szkoda Ciebie i dziecka, ale nie głupka, który się rozbił. szkoda, że zanim nie
        wsiadł na motor nie pomyślał o Tobie i o dziecku.
        • Gość: MK Re: Zginął kolejny motocyklista IP: 193.109.244.* 30.05.05, 11:49
          paul_78 - jesteś beznadziejny i masz wyjatkowe wyczucie .............
          • paul_78 Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 14:59
            Gość portalu: MK napisał(a):

> paul_78 - jesteś beznadziejny i masz wyjatkowe wyczucie .............

Do tego też wyjątkowo sobie cenię twoją opinię... jest u mnie zaraz za futbolem
            amerykańskim, ale za to wyżej niż pływanie synchroniczne.
        • Gość: MM Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 30.05.05, 12:18
          Nagle wszyscy zrobiliście się swięci.... przecież w tym kraju nikt nie jeździ
          zgodnie z przepisami... poza tym motocykliści nie są dawcami narządów. Tylko
          idiota może coś takiego napisać.... po wypadku raczej nic nie nadaje się do
          przeszczepu... Wy wszyscy, którzy z takim zapamiętaniem życzycie śmierci
          nieznanym sobie ludziom, spójrzcie na siebi... i zdejmijcie nogę z gazu.... a
          ta zawiść to chyba o to , że musicie stać w korkach. Na tym forum jest cala
          kwintesencja Polaków... czego nie robimy jest złe i trzeba to zniszczyć. Nie
          jeżdze na motocyklu , ani samochodem.... ale chyba większość idiotów jeździ na
          4 kołach a tylko garstaka na 2..... zastanówcie się nad tym ... bezkrytyczni i
          małostkowi ludeczkowie
          • jhbsk Re: Zginął kolejny motocyklista 31.05.05, 09:46
            Jeżdże zgodnie z przepisami. I mało mnie obchodzą opinie przemykających obok
            "królów szos".
            • Gość: dawca(?) Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 10:08
              ta, jasne. 50km/h w miescie? przy prawej krawedzi jezdni? dlaczego watpie w to?
              pytanie retoryczne.
      • Gość: MK Re: Zginął kolejny motocyklista IP: 193.109.244.* 30.05.05, 11:45
        Agnieszka bardzo... bardzo.... Ci współczuje, żal jest OGROMNY..... - nie
        zwracaj uwagi na te wszystkie pierdy co wypisują te głupki, ważne, że my wiemy
        jaki był......Trzymaj się i bądź dzielna...
        • makary21 Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 12:24
          Swojego czasu w Wejherowie byl podobny wypadke. syn byłej prezydent Gdyni
          Franciszki Cegielskiej Marcin pedzac motorem dobrze podnad 150 km/h wiejchal w
          ciezarowke. Podniosly sie glosy motocyklisotw jaki to byl wspanialy czlowiek,
          jak to kieowac ciezarowki wymusil pierszeństwo itp.
          z czasem okazalo sie ze motocyklista jechal z sloncem i do tego tak szybko ze
          kierowac ciezarowki nie mial szans go zobaczyc.
          moim zdaniem wlascicele motocykli powinni placic koszmarne OC ktore wrazie
          czego pokrywaloby koszty poscigu nawet z uzyciem smiglowaca.

nie wiem jaki byl maz Agnieszki i ojciec jej dziecka. wiem jedno w tym jedym
          konkretnym momencie byl delikatnie mowiac nieodpowiedzialny. bo jak inaczej
          nazawac kogos kto jedzie szybciej niz 70 km.h motorem po miescie.
        • zbig72 Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 12:32
          posiadanie dziecka to także odpowiedzialność...
          jak mam rodzinę (a w szczególności malutkie dziecko) to sorry ale rezygnuję z
          takich rzeczy jak zapie...dalanka na motorze czy inne "sporty ekstremalne" bo
          to jest dobre dla dwudziestoletniego gó..arza bez zobowiązań, a nie dla kogos
          kto ma małe dziecko
          a teraz jest tylko ból i płacz i tylko tego dziecka najbardziej szkoda...

nie wiem co takiego jest w motocyklach ale one się ludziom rzucają na głowę.
          mój bardzo dobry znajomy, właściciel sporej firmy informatycznej, trochę po
          trzydziestce i jego żona, również wykształcona i wydawałoby się rozsądna osoba -
          parę lat temu, gdy ona była w ciąży jeździli 160-180 km/h po Puławskiej i
          Żwirkach... no i nie mogli się nadziwić, że osoby którym to opowiadali, zamiast
          reagowac podziwem, pukały się w czoło...
      • Gość: warszawianka Do Agnieszki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.05, 12:56
        Droga Agnieszko, jeżeli faktycznie jest tak jak piszesz to musze stwierdzic ze
        popelnilas zyciowy blad wybierajac tak nieodpowiedzialnego czlowieka, dla
        ktorego widocznie jazda na czerwonym swietle byla wazniejsza od rodziny i
        troski o nia.
        Wspolczuje z powodu tego wyboru, biedny dzieciak, ciekawe co mu powiesz, moze
        ze tatus musial poszalec na motorze i dlatego mial rodzine w ...
      • Gość: gość Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 30.05.05, 15:05
        > Myslalam ze jestescie gazeta ktorej zalezy na obiektywnej ocenie wydarzen.
        Nie
        > dosc ze autorka artykulu pomylila ulice na ktorej zdarzyl sie wypadek to
        > jeszcze imie i nazwisko motocyklisty jest zmyslone.

A moze to byl po prostu inny wypadek?

• stary.prochazka czy do tych tępych baranów na motorach nie dociera 30.05.05, 13:22
      że naprawdę mało komu imponują i że te ich ogłuszające ryki denerwują wszystkich
      dookoła? Nikomnu nie należy źle życzyć więc nie będę mówił, czego życzę takiemu
      palantowi, który mi przytępia słuch przejeżdżając obok swoim "superzajefajnym"
      motorkiem. Jak im się tak podoba hałas, to niech k..wa idą do pracy do huty.
    • Gość: slavek Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 14:44
      A co zrobić z kierowcami samochodów jadącymi przez Łomianki 160 km/h ?
      P.S. Motocyklem jeżdżę już 30 lat i nie czuję sie nienormalny.
      • makary21 Re: Zginął kolejny motocyklista 30.05.05, 14:51
        sama jazda sprawnym pojazdekm jest ok jezeli ktos przestrzega zasad kodeksu
        ruchu drogowego oraz zasad zdrowego rozsadku. i nie wazne czy jedziemy
        samochodem traktorem kombajnem czy motocyklem.
        a kierowcy jadacy przez lomianki 160 km /h bezwzglednie powinni byc wylapani.
        Co sadzice zeby za takie ekstremalne zachowania na drodze karac tak jak za
        jazde po pijanemu?
        • anmanika Re: Zginął kolejny motocyklista 31.05.05, 11:35
          Obserwacja z niedzielnego powrotu 7. Nie wszyscy kierowcy mnie wyprzedzali,
          motocyklisci wszyscy bez wyjatku, grzejac ile fabryka dala. Jeden o malo po
          lakierze mi nie przejechal, ze strachu uskoczylam samochodem w prawo, dobrze,
          ze nikogo tam nie bylo.
          • Gość: dawca? Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 11:44
            trudno zebys zauwazyla tych co nie wyprzedzali. jechali wolniej. rowerzysci tez
            Cie pewnie nie wyprzedzali. samochody Cie wyprzedzaly? czy tak grzalas, ze nie
            mogly?
            • anmanika Re: Zginął kolejny motocyklista 31.05.05, 11:54
              tych co nie wyprzedzali widac w tylnym lusterku. Sa nieliczni bo ja jezdze
              rowno 90-95, wiekszosc grzeje ca 120.Rowerzystow nie licze bo to nie o
              rowerzystach mowa w tym poscie.
              • Gość: dawca? Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 12:05
                nie o rowerzystach, zas o _wszystkich_ motocyklistach na podstawie jednego
                przypadku. rozumiesz teraz co chce powiedziec?
          • Gość: Roberto Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:27
            anmanika napisała:

> Nie wszyscy kierowcy mnie wyprzedzali,
            > motocyklisci wszyscy bez wyjatku, grzejac ile fabryka dala.

A czy wyprzedzali cie rowniez ci motocyklisci, ktorzy jechali 100-200 m za tobą?
    • Gość: echo Zmiana przepisow IP: 193.0.125.* 31.05.05, 12:33
      Cóż trzeba będzie podnieść dolną granicę wieku pozwalającą na otrzymanie prawa
      jazdy typu A do 24lat a typu B do 21lat. To zmniejszy o połowę liczbę ofiar na
      polskich drogach.
      • warzaw_bike_killerz Re: Zmiana przepisow 31.05.05, 12:42
        Nieprawda, trzeba zmienic przepisy tak, by bronily slabszych. Zderzenie
        motocyklista-samochod - winien zawsze samochod. Tak jest w calej cywilizowanej
        Europie. W kazdym normalnym kraju wysokie PKB jest osiagane dzieki ochronie
        slabszych uczestnikow ruchu drogowego. Holandia, Dania... Najpierw pieszy, potem
        jednoslady, a potem te wstretne, trujace srodowisko, korkogenne, zajmujace
        miejsca parkingowe, chodniki i sciezki rowerowe samochody.
        • Gość: warszawianka Do motycyklistów !!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.05, 12:55
          Zabijajcie sie tak aby nikomu poza wami nie stala sie krzywda i zeby wasze
          narzady nadawaly sie jescze do czegos !!!!!!!!!!
          • Gość: dawca? Re: Do motycyklistów !!!!!!!!!!!! IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 31.05.05, 13:01
            zrobie klauzule, zeby nie dawali niczego ze mnie, dla uzytkowników tego forum
            (czyli nic nikomu, skoroscie anonimy)
            na szczescie narzady z kierowcow aut sie bardziej nadaja dla nas, pieszych.
        • introligator_snu Re: Zmiana przepisow 31.05.05, 12:59
          Heh.... Dobre :)))
        • Gość: Roberto Re: Zmiana przepisow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:29
          Wreszcie cos madrego napisales i nawet w twoich slowach nie dostrzeglem nutki
          ironii. Brawo, tak trzymac! A moze byl to tylko wypadek przy pracy?
    • Gość: Motocyklista Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:49
      Ja życze zi żeby twoje dziecko zginęło w ten sposób. Pomysl nad tym co piszesz.....
      • Gość: Slawek.K Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:57
        Daleki jestem od oceny wypadu i osądzania kto zawinił, widzę jednak pewną
        prawidłowość.
        Gdy ja zaczynałem przygodę z motocyklem (a było to ponad 20 lat temu) kurs
        robiłem na 125 ccm, a mój pierwszy "prawdziwy" motocykl miał raptem 350 ccm.
        Stopniowo przesiadałem się na kolejne coraz większe i mocniejsze maszyny.
        Dziś każdy "gołowąs" z pachnącym farbą prawem jazdy "A" i odpowiednio zasobnym
        portfelem kupuje maszynę "na wypasie" i odkręca manetkę, nie bacząc na własne
        umiejętności, ani przepisy.
        A najgorsze w tym wszystkim jest to, że b.. wielu "scigantów" po prostu... nie
        ma prawa jazdy i jeździ na "czarno" wierząc, że zawsze zdążą uciec przed
        ewentualnym pościgiem.
    • palec1 Re: Zginął kolejny motocyklista 02.06.05, 21:05
      Jak ktos ma 27 lat i jezdzi 140 po miescie,
      to nie nalezy sie rozczulac.

Oczywiscie Rodzinie wspolczuc. Jasne.

Ale przede wszystkim myslec o otoczeniu,
      o niewinnych, przypadkowych, potencjalnych ofiarach.
      Co sie moglo tym razem znowu stac - chocby (akurat
      nie bylo) siedzacemu w samochodzie po prawej stronie!?

Ostatnio w srodku Katowic tyki mlody BARAN-agent,
      jadac jakims takim malym autkiem sluzbowym,
      rombnolw inny samochod, odbil sie i wjechal na chodnik,
      zmiazdzyl dwie kobiety - czekajace grzeczne przy swiatlach.
      Do tego szrotu wjechaly potem jeszcze dwa inne auta.

Musial jechac znacznie, znacznie szybciej niz 30/40/50.
      Naprawde nie cza sie rozczulac nad takimi PRZESTEPCAMI......

• Gość: ... Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:22
      w końcu wszyscy wyginą
    • Gość: S. Re: Zginął kolejny motocyklista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:28
      Gość portalu: kierowca samchodu napisał(a):

> Może policja zacznie myśleć (...)
      co zrobić ze wszystkimi kierowcami nagminnie łamiącymi przepisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka