adiem 11.07.05, 20:56 na świętokrzyskiej widziałem stragan z zieleniną (gdzieś pod NBP) i z książkami bardziej koło Ministerstwa. byłem po 8 pod rotundą i było jakoś spokojnie. może to coś da Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ordnung muss sein! Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:23 Nareszcie ktoś zrobi porządek z tymi cwaniakami, którym trzeba płacić dwa razy. Raz za ich tandetny towar, a drugi raz za nich podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.infoplus.com.pl 11.07.05, 22:10 Ciekawe kiedy zrobią porządek z handlem na stadionie i wokół stadionu? Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 11.07.05, 22:22 chyba na koncu, tyle lat to robia;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pliniusz Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.07.05, 23:00 No i taka akcja, że aż można o niej napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 11.07.05, 23:42 byla kiedys juz taka akcja i nawet przyniosla jakies skutki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsza Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:36 A kiedy na Ochocie??? Oby jak najpredzej, zwlaszcza na skrzyzowaniu Grojeckiej z Banacha i Bitwy Warszawskiej, tam przeciez nie daje sie juz przecisnac pomiedzy koszulka a brzoskwinka, bluzeczka a wloszczyzna, bucikami a jajami. SGROZA Czekamy z niecierpliwoscia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: 193.0.117.* 12.07.05, 14:54 To tam nie łaź jak sięnie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsza Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:55 A co? To Ty zajmujesz tam chodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 14.07.05, 09:04 Gość portalu: pipa napisał(a): > To tam nie łaź jak sięnie podoba! Handlujesz tam brudasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 07:41 Byłam w poniedziałek koło południa w okolicach Rotundy i Chmielnej - te same stragany co zawsze, ani jednego mniej. Widocznie akcja odbyła się jedynie na łamach Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:00 Muszę zaprotestwoać, szedłem wprawdzie półtorej godziny później i mało się nie przewróciłem tak było pusto. Na pierwszy rzut oka w ogóle nie zauważylem, że nie ma handalrzy. Po chwili dotarło do mnie: "naprawdę to zrobili". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsza Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:57 Cos sie nie podoba??? Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 12.07.05, 23:53 dosyc tyandety ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:03 tak, warszawski prosiaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixawon Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.crowley.pl 12.07.05, 08:56 Jestem ciekaw jednego.Czy to jest tylko akcja czy działania przewidziane na dłuższą metę.Niby jest napisane że będą działania aż do skutku ale ja jakoś nie wierzę naszym stołecznym władzom.Już miała być akcja sektor,akcja odholowywania źle zaparkowanych samochodów.Jakaś dziwna jest u nas tendencja.Na wszystko potrzebna jest akcja.Dlaczego nie można po prostu egzekwować przepisów prawa?Skoro nie wolno handlować na chodniku to wystarczy tylko egzekwować przepis a nie podpierać się akcją.Mam nadzieję że w końcu da się normalnie przejść chodnikiem a nie lawirować pomiędzy bluzeczkami a mandarynkami.Poczekamy zobaczymy ile są warte deklaracje władz stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisław ZOSTAWCIE ICH W SPOKOJU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:00 Ci ludzie chcą tylko chliba . Weźcie siem za chinoli i innych arabów . Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: ZOSTAWCIE ICH W SPOKOJU !!! 12.07.05, 09:08 No właśnie dajcie im spokój bo i tak jesteście nieskuteczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 12.07.05, 09:10 Codziennie po południu uprawiam slalom przy wejściu do metra na Świętokrzyskiej - staniki, bułki, gadżety. Trudno przedostać się z przystanku autobusowego do metra. I nie dość, że nie widać kogokolwiek, kto mógłby to ukrócić, to większość przechodniów albo przystaje i ogląda te towary, albo kupuje. Proponuję bojkot badziewia - może to będzie skuteczne, choć nie wiem, czy w ogóle realne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czart Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:27 zamiast grzecznie prosić o opuszczenie przez tych bandytów miejsca powinni ich pałować na miejscu a badziewie oddawać do spalarni lub wysypisko.I niech się nie cieszą z usunięcia jednego straganu ze sznórówkami u drobnego dziada jeśli w tym samym czasie 1000 podobnych sprzedaje chłam po całej warszawie.A mandaty powinny byc co najmniej 5000 zł. Jeśli bandziorki jarmarczne myślą że to za dużo, proszę oddać sprawę do sądu administracyjnego! Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 12.07.05, 10:03 z palowaniem to lekka przesada, ale mandaty i spalanie towaru to juz predzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.bumar.com 12.07.05, 10:06 Jak się okazało, wystarcyzła jedna mała akcja i handlarze zninęli. Więc teraz pytanie - dlaczego przez prawie 3 lata ociągano się z taką małą akcją??? Czy ktoś to potrafi wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 12.07.05, 10:10 nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubakik Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:42 Proszę przypatrzcie się miastu Kraków. Tam nie ma nielegalnego handlu w żadnej postaci ! Rynek wygląda wspaniale, nawet ogródki kawiarni są uporządkowane.Może ekipa prez.Kaczyńskiego wybrałaby się tam na korepetycje? Jak widać, gdzie indziej można ... wyglądać po europejsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar słusznie - komuna wraca! IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.05, 10:54 Teraz na Starym Mieście będą tylko sklepy z antykami (rozkradzionymi z dworów i pałaców przez władzę ludową). Nażreć się można będzie wyłącznie u Gesslerowej. Wjedzie tylko limuzyna z partyjnym dignitarzem i wycieczki szkolne z własnym prowiantem. RYNEK to inaczej TARGOWISKO. Tak było od stuleci. Ale władza ludowa wie lepiej, co ludziom potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: słusznie - komuna wraca! 12.07.05, 11:11 obecnie rynek Warszawy to nic innego jak znany jarmark europa ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala super :-/ IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 12.07.05, 12:51 Super, handlarze znikną, a ludzie będą skazani na centra handlowe i "markowe" butiki ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: 193.0.117.* 12.07.05, 14:52 Uważam, że wszelkie próby likwidacji tego typu handlu są poronione. Powinno się tylko wyznaczyć blisko tych miejsc gdzie stają tacy handlarze inne dla nich przeznaczone (np. na bocznych ulicach) Miejsca do handlowania są we wszystkich miastach europy i to w centrach, ale "ucywilizowane" (np. targi w Paryżu). Warszawa jest i tak zapyziałą śmierdzącą dziuurą jakiej nie powstydziłby się jakiś najgorszy "trzeci i piąty świat" I nie likwidacja handlu jest jej potrzebna, ale ucywilizowanie mieszkańców (plujących i śmiecących), równe chodniki etc. Ucywilizować Polaczków, a handel może tylko temu służyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waco Handel pod Hotelem Sobieskim IP: *.hyper / *.hypermobile.pl 12.07.05, 14:53 Co dzień rano przebijam się od dworca PKP Ochota do przystanku tramwajowego. Przechodzę koło 1000 biustonoszy (które przypominają worki na ziemniaki - towar profilowany pod klientelę), super świeżutkich bułeczek prosto z chodnika,itd. Najlepszy jest gość który ma mały warsztat naprawy obuwia dosłownie na szerokości pasów dla pieszych. A co ludzie idący ze mną z pociągu?? Większość klnie pod nosem ale część robi zakupy. Gdzie ma rozum ktoś kto kupuje w środku tego syfu bułkę dla dziecka!!?? Durnota! Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Handel pod Hotelem Sobieskim 12.07.05, 14:54 a teraz jakis handlarz zadzwonil i powiedzial ze bomba jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.aster.pl 13.07.05, 12:14 To akcja wymierzona w rozwijający się płód polskiego kapitalizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:17 sam jewsteś płód tylko nie udany polskiej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.aster.pl 13.07.05, 19:46 Lekarzu wylecz mnie, chcę być taki tępy jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI BUHAHAHAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:17 .....a wybory coraz bliżej........ Trzeba czymś sie wykazać NIE ??????? Ciekawe tylko czemu przez 3 latka kaczka & nieudacznicy nic z tym nie robili???? Coś mi to zakrawa na propagandę "sukcesu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: 80.72.37.* 14.07.05, 00:02 Według mnie to zagrywka polityczna. Cała ta akcja, to próba zwrócenia na siebie uwagi przez obecne władze. I rzeczywiście, władze Warszawy mogłyby jeszcze dużo się nauczyć od władz Krakowa. *pozdrawiam* Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 14.07.05, 23:56 Polityczna, nie polityczna - oby przepędzili tę chołotę z chodników! Stolica wygląda jak jarmark... :-( Odpowiedz Link Zgłoś