Dodaj do ulubionych

Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Śró...

11.07.05, 20:56
na świętokrzyskiej widziałem stragan z zieleniną (gdzieś pod NBP) i z
książkami bardziej koło Ministerstwa. byłem po 8 pod rotundą i było jakoś
spokojnie. może to coś da
Obserwuj wątek
    • Gość: Ordnung muss sein! Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:23
      Nareszcie ktoś zrobi porządek z tymi cwaniakami, którym trzeba płacić dwa razy.
      Raz za ich tandetny towar, a drugi raz za nich podatki!
    • Gość: Karol Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.infoplus.com.pl 11.07.05, 22:10
      Ciekawe kiedy zrobią porządek z handlem na stadionie i wokół stadionu?
      • bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 11.07.05, 22:22
        chyba na koncu, tyle lat to robia;/
    • Gość: pliniusz Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.07.05, 23:00
      No i taka akcja, że aż można o niej napisać :)
      • bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 11.07.05, 23:42
        byla kiedys juz taka akcja i nawet przyniosla jakies skutki ;]
    • Gość: warsza Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:36
      A kiedy na Ochocie???
      Oby jak najpredzej, zwlaszcza na skrzyzowaniu Grojeckiej z Banacha i Bitwy
      Warszawskiej, tam przeciez nie daje sie juz przecisnac pomiedzy koszulka a
      brzoskwinka, bluzeczka a wloszczyzna, bucikami a jajami. SGROZA
      Czekamy z niecierpliwoscia!!!
      • Gość: pipa Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: 193.0.117.* 12.07.05, 14:54
        To tam nie łaź jak sięnie podoba!
        • Gość: warsza Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:55
          A co? To Ty zajmujesz tam chodnik?
        • jhbsk Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 14.07.05, 09:04
          Gość portalu: pipa napisał(a):

> To tam nie łaź jak sięnie podoba!
          Handlujesz tam brudasie?
    • ila23 Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 12.07.05, 02:35
      kapuś
      • Gość: warszawianka Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 07:41
        Byłam w poniedziałek koło południa w okolicach Rotundy i Chmielnej - te same
        stragany co zawsze, ani jednego mniej. Widocznie akcja odbyła się jedynie na
        łamach Wybiórczej.
        • Gość: Adam Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:00
          Muszę zaprotestwoać, szedłem wprawdzie półtorej godziny później i mało się nie
          przewróciłem tak było pusto. Na pierwszy rzut oka w ogóle nie zauważylem, że
          nie ma handalrzy. Po chwili dotarło do mnie: "naprawdę to zrobili".
      • Gość: warsza Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:57
        Cos sie nie podoba???
        • bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 12.07.05, 23:53
          dosyc tyandety ;]
        • Gość: ila Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:03
          tak, warszawski prosiaku
    • Gość: pixawon Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.crowley.pl 12.07.05, 08:56
      Jestem ciekaw jednego.Czy to jest tylko akcja czy działania przewidziane na dłuższą metę.Niby jest napisane że będą działania aż do skutku ale ja jakoś nie wierzę naszym stołecznym władzom.Już miała być akcja sektor,akcja odholowywania źle zaparkowanych samochodów.Jakaś dziwna jest u nas tendencja.Na wszystko potrzebna jest akcja.Dlaczego nie można po prostu egzekwować przepisów prawa?Skoro nie wolno handlować na chodniku to wystarczy tylko egzekwować przepis a nie podpierać się akcją.Mam nadzieję że w końcu da się normalnie przejść chodnikiem a nie lawirować pomiędzy bluzeczkami a mandarynkami.Poczekamy zobaczymy ile są warte deklaracje władz stolicy.
    • Gość: zdzisław ZOSTAWCIE ICH W SPOKOJU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:00
      Ci ludzie chcą tylko chliba . Weźcie siem za chinoli i innych arabów .
      • b-beagle Re: ZOSTAWCIE ICH W SPOKOJU !!! 12.07.05, 09:08
        No właśnie dajcie im spokój bo i tak jesteście nieskuteczni.
    • Gość: ola Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 12.07.05, 09:10
      Codziennie po południu uprawiam slalom przy wejściu do metra na
      Świętokrzyskiej - staniki, bułki, gadżety. Trudno przedostać się z przystanku
      autobusowego do metra. I nie dość, że nie widać kogokolwiek, kto mógłby to
      ukrócić, to większość przechodniów albo przystaje i ogląda te towary, albo
      kupuje. Proponuję bojkot badziewia - może to będzie skuteczne, choć nie wiem,
      czy w ogóle realne...
      • Gość: czart Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:27
        zamiast grzecznie prosić o opuszczenie przez tych bandytów miejsca powinni ich
        pałować na miejscu a badziewie oddawać do spalarni lub wysypisko.I niech się
        nie cieszą z usunięcia jednego straganu ze sznórówkami u drobnego dziada jeśli
        w tym samym czasie 1000 podobnych sprzedaje chłam po całej warszawie.A mandaty
        powinny byc co najmniej 5000 zł. Jeśli bandziorki jarmarczne myślą że to za
        dużo, proszę oddać sprawę do sądu administracyjnego!
        • bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 12.07.05, 10:03
          z palowaniem to lekka przesada, ale mandaty i spalanie towaru to juz predzej.
    • Gość: Automobilista Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.bumar.com 12.07.05, 10:06
      Jak się okazało, wystarcyzła jedna mała akcja i handlarze zninęli.

Więc teraz pytanie - dlaczego przez prawie 3 lata ociągano się z taką małą
      akcją??? Czy ktoś to potrafi wyjaśnić?
      • bartllomiej Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 12.07.05, 10:10
        nie wiadomo.
    • Gość: kubakik Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:42
      Proszę przypatrzcie się miastu Kraków. Tam nie ma nielegalnego handlu w żadnej postaci ! Rynek
      wygląda wspaniale, nawet ogródki kawiarni są uporządkowane.Może ekipa prez.Kaczyńskiego
      wybrałaby się tam na korepetycje? Jak widać, gdzie indziej można ... wyglądać po europejsku.
    • Gość: Mar słusznie IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.05, 10:46
      • Gość: Mar słusznie - komuna wraca! IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.05, 10:54
        Teraz na Starym Mieście będą tylko sklepy z antykami (rozkradzionymi z dworów i
        pałaców przez władzę ludową). Nażreć się można będzie wyłącznie u Gesslerowej.
        Wjedzie tylko limuzyna z partyjnym dignitarzem i wycieczki szkolne z własnym
        prowiantem.

RYNEK to inaczej TARGOWISKO. Tak było od stuleci. Ale władza ludowa wie lepiej,
        co ludziom potrzebne.
        • bartllomiej Re: słusznie - komuna wraca! 12.07.05, 11:11
          obecnie rynek Warszawy to nic innego jak znany jarmark europa ;/
    • gazetnik3 SUPER - wreszcie! 12.07.05, 10:52
    • Gość: ala super :-/ IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 12.07.05, 12:51
      Super, handlarze znikną, a ludzie będą skazani na centra handlowe i "markowe" butiki ;-/
    • Gość: klient Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: 193.0.117.* 12.07.05, 14:52
      Uważam, że wszelkie próby likwidacji tego typu handlu są poronione. Powinno się
      tylko wyznaczyć blisko tych miejsc gdzie stają tacy handlarze inne dla nich
      przeznaczone (np. na bocznych ulicach) Miejsca do handlowania są we wszystkich
      miastach europy i to w centrach, ale "ucywilizowane" (np. targi w Paryżu).
      Warszawa jest i tak zapyziałą śmierdzącą dziuurą jakiej nie powstydziłby się
      jakiś najgorszy "trzeci i piąty świat" I nie likwidacja handlu jest jej
      potrzebna, ale ucywilizowanie mieszkańców (plujących i śmiecących), równe
      chodniki etc. Ucywilizować Polaczków, a handel może tylko temu służyć

• Gość: Waco Handel pod Hotelem Sobieskim IP: *.hyper / *.hypermobile.pl 12.07.05, 14:53
      Co dzień rano przebijam się od dworca PKP Ochota do przystanku tramwajowego.
      Przechodzę koło 1000 biustonoszy (które przypominają worki na ziemniaki - towar
      profilowany pod klientelę), super świeżutkich bułeczek prosto z chodnika,itd.
      Najlepszy jest gość który ma mały warsztat naprawy obuwia dosłownie na
      szerokości pasów dla pieszych. A co ludzie idący ze mną z pociągu?? Większość
      klnie pod nosem ale część robi zakupy. Gdzie ma rozum ktoś kto kupuje w środku
      tego syfu bułkę dla dziecka!!?? Durnota!
      • bartllomiej Re: Handel pod Hotelem Sobieskim 12.07.05, 14:54
        a teraz jakis handlarz zadzwonil i powiedzial ze bomba jest
    • gazetnik3 Świętokrzyska czysta aż miło przejść... :-) 12.07.05, 19:52
    • Gość: Roch Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.aster.pl 13.07.05, 12:14
      To akcja wymierzona w rozwijający się płód polskiego kapitalizmu!
      • Gość: lekarz Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:17
        sam jewsteś płód tylko nie udany polskiej głupoty.
        • Gość: Roch Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: *.aster.pl 13.07.05, 19:46
          Lekarzu wylecz mnie, chcę być taki tępy jak Ty.
          • Gość: MIKI BUHAHAHAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:17
            .....a wybory coraz bliżej........ Trzeba czymś sie wykazać NIE ??????? Ciekawe
            tylko czemu przez 3 latka kaczka & nieudacznicy nic z tym nie robili???? Coś mi
            to zakrawa na propagandę "sukcesu"
    • Gość: nati Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś IP: 80.72.37.* 14.07.05, 00:02
      Według mnie to zagrywka polityczna. Cała ta akcja, to próba zwrócenia na siebie
      uwagi przez obecne władze. I rzeczywiście, władze Warszawy mogłyby jeszcze dużo
      się nauczyć od władz Krakowa.
      *pozdrawiam*
      • gazetnik3 Re: Ratusz wydał wojnę nielegalnym handlarzom w Ś 14.07.05, 23:56
        Polityczna, nie polityczna - oby przepędzili tę chołotę z chodników! Stolica
        wygląda jak jarmark... :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka