Dodaj do ulubionych

Garaż piętrowy...

20.07.05, 12:02
Witam,

czy ktoś otrzymał informację, gdzie będą stawiane samochody zanim powstanie
garaż piętrowy ?
Ktos zna datę ropoczęcia budowy ? Ostatnia informacja jaką dostałem była
taka, że teren jest juz przygotowany, ekipa gotowa i tylko czekają na sygnał
z biura.
Obserwuj wątek
    • marcinkiewicz Re: Garaż piętrowy... 20.07.05, 15:51
      Powiedziano mi, że na terenie osiedla, na uliczkach dojazdowych...
      • adams123 Re: Garaż piętrowy... 20.07.05, 23:06
        dzięki ;)
        zobaczymy jak to wyjdzie
        • adams123 Re: Garaż piętrowy... 02.08.05, 09:38
          jakieś wieści a propos garażu ?
    • adams123 Re: Garaż piętrowy... 26.08.05, 14:47
      A garażu piętrowego ani słychu ani widu ....
      • kamilz12 ILE PIĘTER ??? 28.08.05, 12:45
        Tak spojrzałem na symulację na stronie ARCHE i sobie myślę,że jak są tory (mało
        uciążliwe) a może kiedyś powstać trasa NS (raczej uciażliwa ) to ten parking
        bardzo mi pasuje . Wprawdzie na pewno będą jakieś ekrany przy trasie a tak
        naprawdę to przy naszej mobilizacji do dróg nie wiadomo czy on powstanie i czy
        będzie tam a nie gdzie indziej . To ciekawy jestem jak będzie dokładnie
        usytuowany parking i ile będzie miał pięter oraz jak wysoko będzie sięgał w
        stosunku do budynbku A ,który odgrodzi od torów i ulicy-jaka by ona nie była
        (może być dojazd do Mariny Mokotów).

Nie miał bym nic przeciwko temu aby garaż był za duży-przez co mielibyśmy gdzie
        stawiać samochody a garaż dodatkowo oddzieliby nas przed hałasem .
        • kamilz12 7 poziomów 28.08.05, 14:19
          W swoim folderze Arche napisało ,że garaż będzie miał 7 poziomów .
          Ciekawe kiedy zaczną budować i jaką ostateczną wysokość będzie miał garaż ?
          Myślę,że przy tych gabarytach garaże będą kupowac i mieszkańcy Mariny
          Mokotów , bo tu taniej,miejsc garażowych w bród ,a w sumie niedaleko.
          • adams123 Re: 7 poziomów 28.08.05, 19:44
            Prawdę mówiąc to mogliby go zacząć już budować.
            Wjazd do podziemnego od budynkiem B jest już robiony , ostatnio układali kostkę
            na wjeździe.

Czas juz na chodniki przy budynku B.....
            • kamilz12 4 kondygnacje 29.08.05, 16:30
              Kolejna nieścisłośc . W folderach chyba Arche mówiło o 7 poziomach.W
              rzeczywistości garaż ma mieć 4 kondygnacje i sięgać mniej więcej 3/4 piętra .
              Poziomy garażowe są niższe niz mieszkania .

Już się zbierają do budowania.Chcą jakąś wymyślną ścianę , może dźwiękochłonna
              i nie mogli firmy znależć do budowy .

Jak zwykle Pani co odbiera telefon nic nie wie.Bo i co ją obchodzi garaż -
              wkońcu ktoś telefon musi odebrać . Ale trzeba przyznać Pani chce się dowiedzieć
              jak wygllądają plany budowy garażu a to plus.Wykazuje inicjatywę .
              • sinapsis Re: 4 kondygnacje 18.09.05, 18:33
                Ostatnio dowiedziałam sie na budowie, że z parkingiem jest zmiana planu - 4
                kondygnacje naziemne. Nikt nie chce nic powiedzieć dokładnie i to jest
                wkurzające. Geodeci długo coś mierzyli i w rezultacie parking jest ponoć
                przesuniety do stacji trafo o kilkanaście metrów. Ciekawe jaki widok będą mieli
                mieszkańcy 1,2,3 i 4 pietra, bo nie dość że ściana blisko i zasłoni całe
                światło, to na dodatek będzie ażurowa. Nie wiem gdzie można zapoznać się z
                projektem, bo skoro wylana jest już płyta, to plan musi istnieć.
                • adams123 Re: 4 kondygnacje 18.09.05, 21:35
                  ale jednak podziemna kondygnacja napewno będzie bo widać jak głęboko to
                  wylewają ...
                  • kamilz12 Re: 4 kondygnacje 21.01.06, 12:09
                    Rozmawiałem z P.Kochańską.

Garaż będzie miał z jeden strony 4 piętra i bodajże możliwośc stawiania
                    samochodów na dachu jak w GM a od drugiej strony 5 pięter czyli rozumiem wjazd
                    na ten poziom będzie zadaszony aby nie lała się tam deszczowka i śnieg.
                    • kamilz12 Re: 4 kondygnacje 03.02.06, 21:59
                      Nie wiem co jest grane.Ale siedmiu ludzi buduje garaż jak szalonych ??? Premie
                      dostali czy co ???
                      • lucw1 Re: 4 kondygnacje 17.02.06, 10:37
                        Wie ktoś ile w końcu będzie tych kondygnacji - właśnie zaczęli budować 5-tą?
                        • marcinkiewicz Re: 4 kondygnacje 17.02.06, 11:03
                          Chyba juz szóstą zaczęli. Na ziemi są 4, a pod ziemią 1. W sumie 5. A teraz
                          robią kolejną.
                          • kamilz12 5/4 27.02.06, 09:28
                            No spory wyszedł ten garaż.Nie spodziewałem się takiego bunkra :-) .
                            Od południowej strony ma 5 kondygnacji naziemnych od północy 4 . Nieładnie
                            wygląda ten grzmot . Ale za wiele razy waliłem się w głowę widząc osiedla bez
                            parkingów aby żle myśleć o budujących . A niech i będzie brzydki i wielki i
                            DOBRZE. Widział ktoś ładny garaż , a co on może mieć ładnego ? Co najwyżej
                            elewację-większkośc parkingow nie ma.Przynajmnie będzie gdzie zaparkować
                            samochody i będą wolne chodniki .Oj daj Dobry Boże więcej takich parkingów w
                            Warszawie !!!

Ale chyba już nie będą budowali w zwyż ??? Choć druty zbrojeniowe wystają ze
                            ścian ???
                            • marcinkiewicz Czy garaż dobrze stoi? 07.03.06, 15:26
                              Zobaczcie co znalazłem. Wychodzi, że garaż stoi za blisko naszych budynków i za
                              blisko granicy działki. Tylko nie wiem, czy nasz garaż będzie otwarty, czy
                              zamkniety.
                              M

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r.
                              w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich
                              usytuowanie.
                              (Dz. U. Nr 75, poz. 690 z póź. zm. z dnia 15 czerwca 2002 r.)
                              tekst jednolity - aktualizacja z dn.27.05.2004

§ 19. 1. Odległość wydzielonych miejsc postojowych, w tym również zadaszonych,
                              lub otwartego garażu wielopoziomowego dla samochodów osobowych od okien
                              pomieszczeń przeznaczonych na stały pobyt ludzi w budynku mieszkalnym, budynku
                              zamieszkania zbiorowego, z wyjątkiem hotelu, budynku opieki zdrowotnej, oświaty
                              i wychowania, a także od placu zabaw i boiska dla dzieci i młodzieży, nie może
                              być mniejsza niż:
                              1) 7 m - w przypadku 4 stanowisk włącznie,
                              2) 10 m - w przypadku 5 do 60 stanowisk włącznie,
                              3) 20 m - w przypadku większej liczby stanowisk, z uwzględnieniem § 276 ust. 1.
                              2. Odległość wydzielonych miejsc postojowych lub otwartego garażu
                              wielopoziomowego dla samochodów osobowych od granicy działki budowlanej nie
                              może być mniejsza niż:
                              1) 3 m - w przypadku 4 stanowisk włącznie,
                              2) 6 m - w przypadku 5-60 stanowisk włącznie,
                              3) 16 m - w przypadku większej liczby stanowisk.
                              • adams123 Re: Czy garaż dobrze stoi? 07.03.06, 18:44
                                ups,
                                no to ciekawe co będzie dalej ...
                            • martinezz30 Re: 5/4 11.03.06, 15:50
                              Myśle że nasz Bunkier Garażowy ma konstrukcje otwartą - jak będzie trzeba
                              wspaniała ekipa z Arche zbuduje jeszcze dziesięć pięter!!!
                              • mpbc Re: 5/4 11.03.06, 20:00
                                Oj dałbyś spokój. Przecież wiadomo było iż tam będzie garaż piętrowy. Na planie,
                                jak pamiętam, było stwierdzenie o pięciopiętrowym garażu wolno stojącym i taki
                                właśnie jest. Fakt obecnie nie jest zbyt piękny, ale jest ciągle w budowie.
                                Zresztą wolę taki garaż niż to co się dzieje obecnie czyli samochody gdzie
                                popadnie, na chodnikach, trawnikach, poboczu, drodze....

Co do drogi dojazdowej to ciągle jest budowa dookoła i wątpię by miasto w
                                najbliższym czasie miało chęć ją zrobić. Arche też raczej tego nie zrobi, nie
                                jest ani jej właścicielem tego terenu ani też nie ma interesu by to zrobić. Może
                                jeszcze zrobić to wspólnota ale raczej nie widze możliwości byśmy się mieli
                                zrzucić dodatkowo na drogę która i tak jest nie jest nasza. Zresztą zaraz będą
                                budowane pewnie następne budynki i sławetny dojazd do Mariny.
                                • azoorek Re: 5/4 12.03.06, 14:26
                                  Jak sie zawiaze wspolnota, to moze trzeba meczyc gmine, zeby chociaz tymczasowo
                                  jakims zwirem wyrownali, bo teraz to jest jak na ksiezycu. W koncu pozwolenie
                                  na budowe wydali, a to jest jedyny dojazd do osiedla.
                                  • kamilz12 Re: 5/4 12.03.06, 23:39
                                    Garaż cosik chyba większy niż na planach. Co jakiś czas zaskakiwało mnie
                                    kolejne piętro .Już myślałem,że koniec a tu hop i kolejna kondygnacja.

Ze ścian sterczą druty.Czy to na balustrady czy jeszcze kolejne piętro ???

A co to za płyty na dachu 5 piętra ? - chyba nie komin ????
                                    • mpbc Re: 5/4 12.03.06, 23:51
                                      Jak pamiętam opis to miał mieć 5 pięter, a ile ma teraz????
    • mpbc Re: Garaż piętrowy... 25.04.06, 09:27
      Garaż zyskuje elewację - może do maja/czerwca będzie oddany ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka