Dodaj do ulubionych

Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej?

25.08.05, 00:16
Obrazek z dzisiaj:
Policjanci, straznicy i urzednicy przeganiaja handlujacych z Jana Pawla rog Elektoralnej. Ci pakuja
towar i.... przechodza na druga strone JP2, bo to juz inna dzielnica i inny rewir policji i tam juz
policja nie atakuje!
Tak sie to robi!
i co Pan na to, panie Prezydencie?
(pewnie nie slyszy, bo On jest od spraw wazniejszych, niz zycie codzienne ludzi ktorzy go wybrali)
Obserwuj wątek
    • Gość: fg a Wiatraczna kiedy tu zrobia pozadek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 00:23
      cv
    • Gość: Drabek Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? IP: 217.153.32.* 25.08.05, 00:36
      Polecam rowniez zrobienie porzadku przy wyjsciu ze stacji metra Wilanowska.
      Tam handel trwa przez caly rok od rana do wieczora:biustonosze,podrobki
      perfum,bazarowe wdzianka. Tam ŚMIERDZI.
      • Gość: Funky BRAWO !!! Oby konsekwencji starczylo tylko ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 01:34
    • Gość: TomekD Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:18
      A co z przystankiem tramwajowym przy Dworcu Centralnym w Al. Jerozolimskich?
    • Gość: kk W TRAKCIE NA TRAKCIE IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 25.08.05, 07:31
      AL. Sobieskiego to chyba tez część Traktu Królewskiego o którym tak dumnie mówi
      Wielki Ważny Strażnik Marczuk ( za niego rzecznik) i spółka z Ratusza. TAk więc
      moze ktoś zrobi wrewszcie porządek kolejno skrzyzowania : Sobieskiego/Dolna i
      Chełmska ; Sobieskiego/Limanowskiego ( najmniej); Sobieskiego/św.Bonifacego ;
      Sobieskiego/Śródziemnomorska i Nałęczowska. A jak bedą już na Mokotowie to może
      zrobić porządek również ( nie tylko z rana pobrać haracz tzn mandat)w rejonie
      Powsińska/św.Bonifacego/Konstancińska i św.Bonifacego/Klarysewska ,
      Wałbrzyska/Puławska i wiele innych tylko po drodze z miejsca na miejsce wśród
      w/w wymienionych. Ale to tylko pobożne życzenia - co by
      obchodziło "przedmieście" gdzie nie pokaże pani z TV w towarzystwie "ważnego
      urzędnika" , który powie jak Kaczor skutecznie likwiduje ten drażniący problem
      i jaki z niego świetny prezydent.
    • Gość: gh67 Gonić syfiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:40
      Dobrze, że po dłuższym okresie milczenia media znów zainteresowały się tematem. Od razu widać jaką taką poprawę. Mam tylko nadzieję, że naprawdę ta akcja szybko sie nie skończy i syfhandlarze znikną z chodników. Panie Kaczor, oczyść miasto a będziesz miał u mnie drugiego plusika (pierwszy to Muzeum PW) - co prawda w morzu ogromnych minusów ale jak na rządy mizeroty to zawsze coś ...
    • d_ost Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? 25.08.05, 09:34
      Przy CH Wilenska w ogóle nie widać efektów akcji. Handlarze stoją po obu
      stronach Targowej i w przejściu podziemnym obie strony łączącym. Przy poczcie
      ciężko się już przecisnąć, bo stragany zajmują 80% szerokości chodnika.
      Wystarczy że przy straganie stanie jakiś kupujący i już nie ma miejsca.

W przejściu podziemnym mogłyby pojawić się służby celne - kwitnie tam handel
      przemycanymi ze wschodu papierosami. W ramach podpowiedzi: handlarze, gdy
      zbliża się zagrożenie (straż miejska, policja), bunkrują papierosy w koszach na
      śmieci.

Generalnie wokół CH Wileńska i poczty panuje brud, smród i syf. Po działalności
      straganiarzy chodniki są upaćkane rozgniecionymi owocami, piątrzą się góry
      kubeczków po kawie, butelek, opakowań po chińskim żarciu... To tak w ramach
      akcji ,,Targowa Marszałkowską prawej strony Wisły"...
    • Gość: Piotrek Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? IP: *.centertel.pl 25.08.05, 09:48
      Brawo - teraz konsekwentnie trzeba pilnować aby nie wracali i robić porządek w
      kolejnych częściach miasta. W końcu może Warszawa przestanie przypominać
      stalicę jakiegoś państwa w Afryce.
    • Gość: gig Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:32
      Oby tak dalej i z konsekwencja. Moze dzicz sie wypleni z miasta.
    • Gość: marc Jeszcze a propos Wileńskiej... IP: *.crowley.pl 25.08.05, 12:18
      ... może akcję wsparłaby jakoś dyrekcja centrum handlowego? To w końcu także w
      jej interesie. Mam do Centrum Wileńska najbliżej, ale jak raz musiałem się
      przedzierać przez to zasyfione, nieszczęsne przejście podziemne, to sobie
      odpuściłem i wolę jeździć na Targówek. Tam sobie jakoś z tym radzą.
    • Gość: bartezz Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? IP: *.swps.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:22
      wreszcie!!! brawo!
    • Gość: Gosia Szkoda, że już nie ma tych wszystkich straganików IP: 217.153.33.* 25.08.05, 12:54
      Tanio, szybko(bez kolejek), -
      owoce świeższe niż w sklepach,
      drożdzówka w 3 sekundy i hop do autobusu

a teraz?

miasto sztywniaków, pseudo czyściochów

eh...

Zyczę szybkiego powrotu!!!

Bez Was jest jakoś pusto...

• morgen_stern Re: Szkoda, że już nie ma tych wszystkich stragan 25.08.05, 13:19
        Żałosne jest to, co piszesz. Mam nadzieję, że to podpucha, bo nie chce mi się
        wierzyć w to, co przeczytałam.
      • Gość: michal Re: Szkoda, że już nie ma tych wszystkich stragan IP: 83.238.7.* 25.08.05, 13:25
        > Tanio, szybko(bez kolejek), -
        Zrobic kupe w toalecie czy na trawniku? Oczywiscie ze na trawniku!
        Zalosne...
    • Gość: Kuba Jasne, wystarczy przejść Marszałkowską... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:11
    • nnina13 Wizytowki agencji 25.08.05, 17:45
      nic sie nie zmienilo rownież w kwestii wizytowek prostytutek, ktore wtykane są
      za wycieraczki.
      Straż Miejska patrzy i nie widzi, a moje dziecko za każdym razem jak dochodzimy
      do auta pyta co to jest.
      • nefil Re: Wizytowki agencji 25.08.05, 20:01
        Przystanki w Al. Jerozolimskich w kierunkach na Pragę i Wolę. Sznurowadła i
        płyty z czasopism, które podobno są "egzemplarzami promocyjnymi — nie na sprzedaż".
        PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
    • Gość: Zenon Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? IP: *.chello.pl 25.08.05, 20:37
      Czas najwyzszy na zlikiwdowanie obrzydliwego, dzikiego "bazaru" na Trakcie
      Krolewskim - na skrzyzowaniu Sobieksiego i Dolnej.
      • Gość: rom-ek Re: Handlarze wyrzuceni z centrum - co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:23
        Handlarzy powinni usunąć z wejścia przy stacji metra Wilanowska. Mam dosyć
        przepychania się między biustonoszami i skarpetami. Czy Warszawa musi wyglądać
        jak stolica biednego afrykańskiego kraju?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka