Dodaj do ulubionych

Ślepa selekcja w klubach

• Gość: ktos inny Re: co z dresami po chemioterapii? IP: *.chello.pl 28.08.05, 01:21
      zapomnaiłem/pomylajłem
    • Gość: kasia Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.aster.pl 28.08.05, 02:20
      ja walsnie jestem po selekcji wylecialam w wlasciwie nie weszlam do Pruderii
      mimo goracego wsparcia znajomych. nie wpuszczono mnie za picie piwa przed
      klubem ( dopijalam grzecznie puszke z domu by nie wnosic piwa do lokalu,
      portfel pelen funduszy by uczcic pempkowe mojej przyjaciolki nie pomogl)kabarte
      rodem z lat 80 lacznie z odpowiedzialnoscia zbiorowa.Zdegustowani przenieslismy
      sie do balsamu.nie ma jak zla wola wlasciciela kuriozale zasady. Nie polecam
      pruderii
    • Gość: 458 Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.08.05, 02:34
      No wiec ja w tym klubie sie nie pojawie. Wole miejsca bardziej kulturalne.
    • Gość: bartezzz Re: Ślepa selekcja w klubach IP: 217.153.29.* 28.08.05, 06:28
      zwrocmy uwage na to ze taki ochroniarz musi byc tylko silny...
      a moze byc calkowicie glupi - nie wymagajmy zbyt wiele...
    • Gość: k NIE CHCIALO SIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 07:17
      NIE CHCIALO SIE NOSIC TECZKI, TO TRZEBA PILNOWAC BRAMECZKI
    • baltazarus Klub jest prywatny i można wpuszczać kogo się chce 28.08.05, 09:01
      Jeśli mogę wpuszczać, bądź nie kogoś do swego domu, to dlaczego nie do klubu,
      który jest moją własnością?
    • Gość: z Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 09:10
      Jesli jego wosy nie odrosly jeszcze na 5 mm to znaczy, ze nie powinien wloczyc
      sie po klubach bo organizm jest wyczerpany po chemii i nie zdolal jeszcze sie
      zregenerowac.
      • Gość: 1966p Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.aster.pl 28.08.05, 15:06
        Odpowiadasz na :
        Gość portalu: z napisał(a):

> Jesli jego wosy nie odrosly jeszcze na 5 mm to znaczy, ze nie powinien
        wloczyc
        > sie po klubach bo organizm jest wyczerpany po chemii i nie zdolal jeszcze sie
        > zregenerowac.
        z Twojej wypowiedzi, wynika,ze Ty masz coś innego ( nie włosy) krótsze niz 5 mm
        • Gość: Carlos Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 15:35
          ...Akurat przy lzejszej chemii organizm nie jest az tak wyniszczony...poza tym
          wlosy nie odrastaja tak szybko...a ich brak wcale nie oznacza ze czlowiek jest
          tak oslabiony ze nie moze sie pobawic w klubie z przyjaciolmi....wiem to z
          doswiadczenia...Ty dzieki Bogu nie musiałes tego przechodzic prawdopodobnie
          wiec nie masz o tym pojecia ..wiec prosilbym ciebie o nie wypowiadanie sie w
          ten sposob...i sprawianie przykrosci tym ktorych to dotyczy!
    • Gość: verdiprati Re: ale buraki IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.08.05, 09:41
      Enklawa tworzy kulturę naszego miasta. Nadaje jej ton, i określa, co jest modne
      i ciekawe. Oczywiście, bez naszych gości byłaby to rola nieefektywna. To dzięki
      Wam, poznajemy potrzeby i gusta. Enklawa jest idealnym polem doświadczalnym dla
      wydarzeń z obszarów mody, kultury i sztuki…no i oczywiście dobrej zabawy!

To właśnie wy - nasi goście, budujecie w nas przekonanie, że kierunek, który
      obraliśmy jest najlepszy.
      (z ich strony internetowej)
      • wiksadyba1 Re: ale buraki 28.08.05, 12:46
        A to dobre:) Fakty jednak przeczą ich wysokiemu mniemaniu o sobie. Nie wiem,
        czy ten lokal należy nawet do pierwszej 100 najbardziej "trendy" w Warszawie.
        Już w promieniu 200 metrów od niego jest przynajmniej parę bardziej
        wyróżniających się miejsc.
        Nie przepadam za klubami na Mazowieckiej, ale ten był zawsze ostatnim w tej
        okolicy, o którym w ogóle myślałem, żeby go odwiedzić.
    • Gość: r. WSZYSTKIE DRESY SĄ PO CHEMII! OTWORZYĆ KLUBY! IP: *.rezist.com 28.08.05, 09:48
    • Gość: Sławek Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:08
      Łomy do ręki rozwalić "Enklawe"i ich ochronę zdiąć skalpy i przybić do baru
    • Gość: megafus A KIM JEST TAKI SELEKCJONER BOGIEM? IP: *.w83-192.abo.wanadoo.fr 28.08.05, 10:22
      to zwykly ciec ktory nic nie wie o zyciu a wylapuje tylko tych ktorzy sie mu
      nie spodobaja.
    • Gość: megafus STRZEZCIE SIE SELEKCJONERZY BO KIEDYS NIE .... IP: *.w83-192.abo.wanadoo.fr 28.08.05, 10:24
      nie wejdziecie do sklepu albo tramwaju lub autobusu bo komos sie nie spodobasz
      I ZOBACZYSZ WTEDY JAK TO JEST MILO. JESTESCIE JAK POLICJANT I KANAR.. ZAKALA
      SPOLECZENSTWA TRZEBA WAS ZNISZCZYC
      • Gość: DDR Re: STRZEZCIE SIE SELEKCJONERZY BO KIEDYS NIE ... IP: 217.153.90.* 29.08.05, 20:53
        Kilka uwag co do pracy na bramce.
        1. Jak ochroniarz ma w papierach, że jest zatrudniony jako ochroniarz (a nie na przykład jako sprzątaczka) to musi mieć zaświadczenie o niekaralności. Po prostu jest to ustawowy wymóg wykonywania takiej pracy.
        2. Ochrona nie ma prawa rewidować klienta. W związku z tym, jeżeli poproszony klient sam nie pokaże co ma w kieszeniach, torbie ,plecaku, etc. po prostu nie zostanie wpuszczony do lokalu. Nikt klienta bez jego zgody obmacywać nie będzie.Albo się da zrewidować i wejdzie, albo nie i żegnamy pana. Żaden klient nie ma wypisanego na twarzy, co ma ze sobą w kieszeni.
        3. Mylicie ochronę i selekcjonera. Najczęściej są to zupełnie różne osoby. Kto inny decyduje kto ma wejść do lokalu a kto inny pilnuje, żeby się ktoś nie wcisnął na siłę i nie narozrabiał. Selekcjoner też człowiek, ma prawo się mylić. Ochrony to nie interesuje kto się bawi w lokalu, tylko jak.
        4. "Widzimisię" ochrony jest przeważnie wypadkową aktualnego humoru oraz "widzimisię" tego kogoś nad ochroną. Bezrobocie duże jest, pracę trzeba szanować.. ;)
    • Gość: Zed Co to ma być? IP: *.76.classcom.pl 28.08.05, 10:46
      ochroniarze nie raz obijaja ludzi w klubach bez powodu - bo im sie ktos nie
      spodoba. a tutaj? stalo mu sie cos? bedzie plakal? dziennikarze gazety
      zaczynaja zwracac uwage na pierdoly.

byla kiedys sytuacja, ze w jednym klubie krakowskim studenta pobil wlasciciel
      kilku kantorw. jak przyjechala policja to pijany "biznesmen" wsiadl do
      samochodu ze swoim bodygardem i odjechal bez przeszkod bo sie go bali. a
      ochroniarze z klubu powiedzieli na boku studentowi, zeby lepiej tego nie
      rozdmuchiwal bo mu sie moze stac krzywda. i co jest bardziej wstrzasajace?

ludzie po chemioterapii chyba maja gorsze problemy niz wejscie do glupiego
      klubu i nie wiem o czym tu sie tak rozwodzic. ochrona starala sie zapewnic
      bezpieczenstwo innym gosciom i ma do tego prawo. trzeba bylo pogadac z
      menadzerem. sprawa dla mnie jest na ostatnia strone "faktu" kolo zdjecia golej
      laski a nie do szanowanej "gazety"

a wszystkim zbulwersowanym zycze tylko takich problemow jak ten tego kolesia po
      chemioterapii
    • Gość: gośc Re: Ślepa selekcja w klubach IP: 80.50.251.* 28.08.05, 11:21
      1. Znajomego napadli nocą z bejsbolem celem odebrania telefonu i portfela. W
      samoobronie złamał nogę napastnikowi. Dostał 1,5 roku w zawieszeniu.

2. Nieznani sprawcy wsadzili ostatnio kosę jednemu kolesiowi na pewnym
      krakowiskim osiedlu. 4 miesiące walczył o życie, cudem przeżył. Policja umorzyła
      śledztwo.

3. Pewien student mieszkał w wynajętym mieszkaniu z jakimiś debilami. Ci debile
      zrobili w nocy imprezę. Przyjechała policja i zwinęła tylko tego studenta (który
      nie brał udziału w imprezie, siedział przed komputerem). Podczas zatrzymania
      "stawiał opór" w związku z powyższym z dołka wrócił po 24 godzinach z siną od
      pałowania ręką i plecami. Dodatkowo dostał w celi po twarzy za to, że nie chciał
      się połozyc na pryczy. Skargi na policjantów zostały oddalone.

Jeżeli sądzicie, że Polska nie ma poważniejszych problemów niż to, że kogoś nie
      wpuścili do klubu albo mcdonadla to gratuluję dobrego samopoczucia.
      • 1966p Przykre, ale znane:(((( 28.08.05, 11:35
        To smutne, co zrobiono chłopakowi. Ale taka norma. Jest na nią jedyny sposób.
        Meneli, którzy stoją w bramce przy Mazowieckiej trzeba zawsze traktować jak
        powietrze.( nie tylko z tego klubu). Do klubu wchodzić jak do własnego domu. W
        oczach mieć pewność siebie. Ani przez chwilę nie dać poznać- nawet wzrokiem,że
        się pytasz, że nie jesteś pewny. pozdrowienia dla Karola.
        • pogoda2 Re: Przykre, ale znane:(((( 28.08.05, 12:00
          19666p napisał:" To smutne , co zrobionao chłopakowi.Ale taka norma. Jest
          jedyny na nią sposób. Meneli, ktorzy stoją w bramce przy Mazowieckiej trzeba
          traktować jak powietrze.( nie tylko z tego klubu ). Do klubu wchodzić jak do
          własnego domu.W oczach mieć pewność siebie. Ani przez chwilę nie dać poznac-
          nawet wzrokiem, że się pytasz, że nie jesteś pewny."
          pogoda2: racja... trzeba traktować jak powietrze, bo to zwykły cieć , tylko w
          garniturze. Głowa do góry Karol, też Cię pozdrawiam.
    • Gość: t Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:28
      A panowie na bramce pewnie też głowy mieli jak po chemioterapi, pewnie nie
      wiedzieli co oznacza termin chemioterapia. Gamonie.
    • Gość: drongal Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.pl / *.smsnet.pl 28.08.05, 13:27
      W kodeksie wykroczeń jest taki przepis:
      Art. 138. Kto, zajmując się zawodowo świadczeniem usług, żąda i pobiera za
      świadczenie zapłatę wyższą od obowiązującej albo UMYŚLNIE BEZ UZASADNIONEJ
      PRZYCZYNY ODMAWIA ŚWIADCZENIA, do którego jest obowiązany,
      podlega karze grzywny.
      Mysle ze jak ktos by sie upral i wezwal plicje to moglby narobic troche kolo
      d..y wykidajlom i wlascicielowi ale czym dla nich bedzie np. 1000 zł grzywny??
      • Gość: carlo Re: Ślepa selekcja w klubach/ brawo IP: *.aster.pl 28.08.05, 15:36

> W kodeksie wykroczeń jest taki przepis:
        > Art. 138. Kto, zajmując się zawodowo świadczeniem usług, żąda i pobiera za
        > świadczenie zapłatę wyższą od obowiązującej albo UMYŚLNIE BEZ UZASADNIONEJ
        > PRZYCZYNY ODMAWIA ŚWIADCZENIA, do którego jest obowiązany,
        > podlega karze grzywny.
        > Mysle ze jak ktos by sie upral i wezwal plicje to moglby narobic troche kolo
        > d..y wykidajlom i wlascicielowi ale czym dla nich bedzie np. 1000 zł grzywny??
        Kodeks karny ma jeszcze lepsze pomysły na rozprawienie się z tą mafią. Tylko
        odwagi.pozdrawiam
    • pl.adex powinien biedak pojsc do klubu gejowskiego 28.08.05, 13:45
      tam tez muzyke graja i co najwazniejsze wszystkich wpuszczaja lysy czy nie
      lysy.Biedaczek strasznie sie zdenerwowal a o co?Kolejny Polaczek z pretensjami
      do swiata a takich jest pelno w calej Europie.Zmow zdrowaske dziecko i pusc
      sobie Spandau Ballet.
    • sceptyk Mlodziezy, przestancie marudzic 28.08.05, 14:18
      Jak tu juz ktos napisal - selekcja odbywa sie w zyciu prawie wszedzie. Czy Wam
      ktos obiecywal przy narodzinach, ze nie bedziecie "selekcjonowani". Trzeba sie
      zdziebko postarac, aby to i owo dostac.

Szlachetnym wyjatkiem jest portal GW, gdzie byle kretyn, swir, cham, idiota,
      niegramotny półanalfabeta oraz komuch moze pisac co mu sie zywnie podoba i psuc
      zabawe, oraz nerwy, normalnym.
      • Gość: carlo/1966p Do sceptyka... IP: *.aster.pl 28.08.05, 14:37
        sceptyk napisała:

> Jak tu juz ktos napisal - selekcja odbywa sie w zyciu prawie wszedzie. Czy
        Wam
        > ktos obiecywal przy narodzinach, ze nie bedziecie "selekcjonowani". Trzeba
        sie
        > zdziebko postarac, aby to i owo dostac.
        >
        > Szlachetnym wyjatkiem jest portal GW, gdzie byle kretyn, swir, cham, idiota,
        > niegramotny półanalfabeta oraz komuch moze pisac co mu sie zywnie podoba i
        psuc
        >
        > zabawe, oraz nerwy, normalnym.

Sorry kolego Sceptyku , ale nie mam zwyczaju rozmawiać ze służbą:))) a ochrona
        tych klubów( szczególnie przy Mazowieckej) to ludzie, którzy powinni gościom
        buty czyścić.

• sceptyk Do Carlo... 28.08.05, 15:00
          No, trudno z Toba sie nie zgodzic. Ale to sa koszty demokracji. Wszedzie pelno
          chamstwa... Zwlaszcza w okresie przejsciowym, w latach poczatkowych (do 100).

PS. Do czyszczenia butow teraz sa automaty. Zas ex-czysciciele maja fury, skory
          i komory.
          • Gość: carlo Re: Do Carlo... IP: *.aster.pl 28.08.05, 15:13
            masz poczucie humoru:))) ale powiem Ci szczerze- wiele razy widziałem ludzi
            flekowanych "pieskami" stojacymi na straży klubów przy Mazowieckiej.Czasem
            nawet były łzy, bo ludzie traktowali to jak zabranie poczucia własnej wartosci.
            Wkurza mnie to. Pozdrawiam
    • Gość: Małgosia Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.pap / 217.153.186.* 28.08.05, 18:31
      No cóż, Enklawa sama robi sobie złą reklamę...z moim chłopakiem też mieliśmy
      kiedys nieprzyjemności przy wejściu do tego miejsca...Panowie z ochrony sami
      wyglądają jak dresiarze, tyle że przebrani w eleganckie ciuchy...jak mówi stare
      pzysłowie: Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy :)))najlepsza rada: po
      prostu zmienić lokal...
    • Gość: aneczka \/\/ BOJKOT ENKLAWY IP: *.chello.pl 28.08.05, 18:45
      Kiedyś chodziłam do Enklawy. I nie miałam problemu z wejściem, mimo że nie mam
      karty klubowej. Kiedyś poszłam tam spontanicznie, prosto po pracy (jestem
      doradcą klienta w dużej firmie finansowej), więc nie byłam "zrobiona" na
      imprezę. Miałam na sobie elegancką spódnicę i mniej oficjalną bluzkę. Do tego
      szpilki. I co? I mnie nie wpuścili. Mimo, że wcześniej bywałam tam co tydzień.
      Nigdy więcej tam nie poszłam. Nie będę się stroiła po to, aby te barany na
      bramce powiedziały od niechcenia: zapraszamy do środka. Nigdy więcej nie pójdę
      do Enklawy!
      • 1966p Re: BOJKOT ENKLAWY 28.08.05, 20:18
        Ciekawe,czy te barany z Mazowieckej, wpuściły by do klubu znanych redaktorów TV
        w czasach gdy chorowali??? Wreszcie dobrała się do was 4-ta władza, mam
        nadzieję ze skutecznie i że za to zrobiliście Panu Karolowi was zlicytują.
        reporter
    • Gość: stefcio Gazeta jest żałosna IP: *.chello.pl 28.08.05, 23:26
      najpierw tworza stereotyp łysy-dres a potem święte oburzenie
    • Gość: lysy niedresiarz Re: Ślepa selekcja w klubach IP: 80.51.224.* 29.08.05, 10:51
      a mnie zastanawia jak wyglada ochroniarz tego klubu?
      Sam jestem lysy, nie chorowalem i nie jestem dresem, lubie muzyke lat 80-tych
      ale jak rozumiem do klubu nie zostane wpuszczony zapewne takze dlatego ze mam
      dzisieciocentymetrowa brode a`la artysci grupy "System Of A Down". ech szkoda
      gadac... selekcja tak ? miasto pelne roznego rodzaju gett. getto osiedla
      zamknietego, getto klubow, getto blokowisk...
    • Gość: Marcin (&Dominika) Re: Ślepa selekcja w klubach IP: 83.238.7.* 30.08.05, 09:26
      Brawo Karol, co i raz nas zaskakujesz i za kazdym razem pozytywnie. 3ba umiec
      walczyc o swoje. brawo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka