Dodaj do ulubionych

Miejsce handlarzy jest na targowiskach - komentarz

01.09.05, 02:25
Dziękuję pani Małgorzato za komentarz. Już teraz będę wiedział co myśleć o
ulicznych handlarzach którzy szpecą tak wystawną, czystą i bezpieczną ulicę,
jaką jest Targowa :-/
Obserwuj wątek
    • Gość: cycek syrenki Re: Miejsce handlarzy jest na targowiskach - kome IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.05, 06:39
      Nie bedzie badziewie tolerowane, to i ulica bedzie wystawniejsza, czysta i
      bezpieczna.
    • Gość: wreszcie porządek Re: Miejsce handlarzy jest na targowiskach - kome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 07:49
      popieram działan9ia służb przecież nas odwiedzają turyści zza granicy i to co
      zastają na ulicach to jeden wielki wstyd. handlarzr, handlarze i śmieć jako
      towar. zrobić z tym porządek.
    • Gość: - To jest duży biznes, niestety złodziejski... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 10:15
      Ostatnio na Wałbrzyskiej (nie na bazarkach tylko pod McDonalds'em), gdzie jakoś
      z handlem nikt nie walczy choć straż miejską i policję widuje się tam dość
      często, kilku takich bonzów sie nabijało z kolegi, który zamiast nadal być
      złodziejem niepłacącym podatków otworzył legalny biznes, jakiś sklepik......

Szkoda, że miasto "walczy" z handlem ulicznym tylko na pokaz. Nie ma masowego
      rekwirowania towaru i stoisk, nie ma aresztowań czy de facto nie dzieje się
      handlarzom nic złego!
    • Gość: oko Metro Politechnika i Metro Racławicka IP: 82.177.10.* 01.09.05, 10:20
      Codziennie stragany z gaciami, garnkami i szajsem wszelkiej maści i nic ....
      Przecież ci ludzie nie płacą podatków. US powinien się do nich dobrać razem ze
      Strażą
      • Gość: gość Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka IP: *.chello.pl 01.09.05, 10:47
        Handel uliczny istnieje we wszystkich metropoliach Europy, widziałem handlarzy
        w Londynie, Paryżu, Berlinie itd. i nikomu to nie przeszkadza. Rozstawione w
        sezonie letnio-jesiennym stoiska z warzywami czy owocami nie tylko nie szpecą,
        ale ożywiają miasto. Ale kaczym słuzbom łatwiej walczyć z babcią, sprzedającą
        pietruszkę, niż z chuliganami, czy przestępcami.
        • Gość: Jardo Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka IP: *.inco / 213.17.161.* 01.09.05, 10:55
          A w których dokładnie miejscach? Bo ja nie widziałem ani w Paryżu (byłem w
          kwietniu), ani w Berlinie (byłem dwukrotnie w roku 2004), co do Londynu się nie
          wypowiadam. Nielegalnych straganów nie ma też np w Budapeszcie (byłem w lipcu)
          ani też np w Poznaniu (przynajmniej nie było do wiosny).
        • Gość: marc Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka IP: *.crowley.pl 01.09.05, 13:00
          Coś Ci się popier..., szanowny Gościu. Służby miejskie nie są od walki z
          przestępczością, ale właśnie "od ganiania babć". Jak policja złapie kierowcę po
          dwóch piwach, to też setki idiotów wyją z oburzenia, że "czepiają się biednego
          człowieka, zamiast ganiać morderców". A co to ma do rzeczy?!

A pod komentarzem Pani Red. trudno się nie podpisać obiema rękami. Oby straży
          miejskiej starczyło cierpliwości, bo pamiętam kuż parę takich artykułów, a
          przejeżdżam obok Wileńskiej dwa razy dziennie i - póki co - bez zmian.
          • Gość: inny gosc Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:59
            Do obszczania taki artykuł ludzie tez chcą zyć nie wszyscy mają dobre posadki
            duzo ludzi ledwo wiążą koniec z koncem ,pracy tez niema ,gdzie na te bazary
            wszystkich chcecie wyslac trzeba najpierw sworzyc takie miejsca ,niedziwie sie
            tym ludziom do garka tez coś muszą wlozyć .i dziwie sie organom wladzy moze
            odrazu dobijcie tych ludzi zeby sie nie meczyli najlepiej skarac zniszczyć i
            sponiewierac i opszczać.KATOLICKI NAROD.
            • marchefka9 Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka 01.09.05, 23:12
              Miejsce handlarzy jest na targowiskach. Już mam dosyć widoku majtek, biustonoszy
              i sznurowadeł na Marszałkowskiej, Wilanowskiej i Bitwy Warszawskiej.
              • xsawer Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka 02.09.05, 08:34
                Na ulicy Wilanowskiej nie ma dzikiego handlu!
            • zegrz Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka 02.09.05, 12:25
              Jeśli dla Ciebie Jesli dla cie=bie
              • zegrz Re: Metro Politechnika i Metro Racławicka 02.09.05, 12:26
                Jeśli dla Ciebie KATOLICKI NARÓD to praca na czarno i niepłacenie podatków to
                ja się wypisuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka