apolog 07.09.05, 00:10 Pisze, jak pisze. Ale niestety: prawdę pisze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Lepiej opisalby swoja kadencje, np. tunel Przekret IP: *.chello.pl 07.09.05, 00:52 Zamiast wybielac sie przez opluwanie nastepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Lepiej opisalby swoja kadencje, np. tunel Prz IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 07.09.05, 07:08 Lepszy tunel PRZEKRĘT ( choć niekoniecznie potrzebny )niż wielkie NIC przez prawie 3 lata kadencji. A zadłużenie miasta rośnie. Tylko nie podejmujacy ŻADNYCH decyzji nie popełniaja błedów. I zato dostaja wysokie kwartalne nagrody od Kaczora - patrz np. dyrektorzy ZDM i innych miejskich spólek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzadki Re: Lepiej opisalby swoja kadencje, np. tunel Prz IP: 62.29.248.* 07.09.05, 09:05 Czy to prawda ze poslowie wydaleni z PO za przekrety przy moscie siekierkowskim sa obecnie w koalicji z PiS i wspieraja przezydenta Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.05, 00:57 On nie utracił stanowiska na Pradze tylko złożył rezygnację nie godząc się na koalicję PIS LPR. W wyborczej nigdy nie przykładają się do pisania faktów:-) Kłamczuszki. A facet napisał ksiązkę na podstawie artykułów - więc droga Pani redaktor do siebie trzeba mieć pretensje że źle piszecie o prezydencie Kaczyńskim a nie do Białeckiego. Swoją drogą ciekawe dlaczego wyborcza nie pisała nic o Panu Borowskim? Czyzby jakiś układzik?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 07.09.05, 01:09 Sutna to prawda, smutna, bo wszyscy mieszkańcy Warszawy muszą znosić arogancję i nieudolność tego żałosnego, chorego z ambicji typa. Mnie też jest smutno, że sie nie pomyliłem nie idąc do drugiej tury wyborów na "ojca miasta".A Prezydentem RP to on juz raczej nie będzie i czeka nas jeszcze kolejny rok udawania, że się gospodarzy miastem. A ile kasy z Unii przepadnie..., a ilu kolesiów jeszcze się załapie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:37 Warszawa za kadencji Kaczyńskiego otrzymała najwięcej pieniędzy z Unii ze wszystkich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Odpowiem krótko: Aga! Kłamiesz!!! 07.09.05, 19:25 Zostaliśmy w tyle (z 1/10 tego co inni) za Katowicami, Poznaniem i Krakowem. Wnioski do UE były nie tylko źle przygotowane, ale przede wszystkim nie mogły być skuteczne wobec braku przygotowania dla inwestycji projektów! Bez projektów dofinansowanie z UE nie jest możliwe. A Kaczyński zapewne chlubi się tym, że przez pierwsze dwa lata sprawowania swoich rządów nie wydał ani grosza na jakąkolwiek inwestycję miejską, na żaden plan zagospodarowanie przestrzennego czy projekt inwestycji komunalnej. Kaczyński to Gomułka do sześcianu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 07.09.05, 01:18 Archie! jesteś odrobinę niesprawiedliwy dla gazety, bo jednak napisali o tej książeczce, a nie musieli - prawda?. Zgadzam się z Tobą w stu procentach jeśli idzie o ocenę "miłościwie nam panującego", ale może Oni, ci z gazety trochę się bawią w pozory? Odpowiedz Link Zgłoś
espoo UKŁAD Kaczyński-Michnik 07.09.05, 10:12 to tak a propos układów: naczelny architekt Warszawy - p.Borowski to kuzyn Adama Michnika - ten, dogadał się z Kaczyńskim, że Borowski zostanie naczelnym architektem a GW będzię dobrze pisała o Kaczyńskim. I czyż tak nie jest? Nie będę już wspominał o architekcie Borowskim (przekręt za przekrętem), który ma w W-wie (i nie tylko) kilka kamienic - ostatnio jedną sprzedał za 3 mln euro(!). Widzicie gdzieś układy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.aster.pl 07.09.05, 01:01 Po raz kolejny Gazeta w czytelny sposób broni Kaczyńskiego, co jest zagadką ... Czyżby niechęć GW do "platformersów" była tak wielka, że wszyscy, nawet Kaczyński jest od nich lepszy ? A przecież Białecki sam niewiele w tej książeczce napisał - wiekszość tekstów to cytaty z prasowe, często po prostu relacjonujące wypowiedzi Kaczyńskiego ... problem w tym, że dziennikarze tych gazet, najwyraźniej nie kontynuują tematów, o których sami pisali, nie sięgają do własnych archiwów, chociażby po to, aby weryfikować wiarygodność ich rozmówców ... po prostu dla większości z nich liczą się tylko nowe "sensacyjne" zapowiedzi przyszłych zdarzeń, a to że są to zazwyczaj tylko "fakty prasowe", z upodobaniem tworzone przez Kaczyńskiego, Borowskiego i innych, to już ich nie interesuje. Książka Białeckiego pokazuje jednak, że nie wszyscy zapominają o tym, co pisały wczorajsze i przedwczorajsze gazety ... Nieszczęściem dla polityków typu Kaczyńskiego jest to, że papier gazetowy (a zwłaszcza tekst prasowy zasejwowany w komputerze) nie dezintegruje się automatycznie np. po tygodniu od opublikowania ... Kaczyński i jemu podobni liczą jednak na to, że ludzie łatwo zapominają, co świadczy po prostu o ich lekceważeniu ... chociaż dziennikarze pomagają mu przy tym "zapominaniu" jak mogą ... aż tu nagle, ten wstrętny Białecki ... Brawo ! Archie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.chello.pl 07.09.05, 01:23 Polecam "Pamiętnik z Powstania Warszawskiego" Mirona Białoszewskiego. Mam do tej książeczki stosunek osobisty. Moja prababcia, babcia, ciotki i matka, siedziały w piwnicy na Kruczej. Babcia kilka razy biegała przez Aleje Jerozolimskie po słoiki z pomidorami. Prababcia uratowała matkę pod drzwiami piwnicy. Znalazły beczkę kiszonej kapusty... Wujek Janek (służył w Kedywie) chodził kanałami... Wszyscy byli socjalistami z przekonania! Proponuję alternatywne obchody dla "pamiętających inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 07.09.05, 01:51 To ciekawe! o Kaczorze już się wypowiedziałem i jest na Forum. Jak chciałem napisać parę słów o Godlewskim, patrz artykuł "czy będzie dymisja burmistrza Wawra?" każą mi założyć konto i podać swoje dane osobowe: jak się nazywam, gdzie mieszkam, ile mam lat... baaaardzo zastanawiające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.chello.pl 07.09.05, 01:58 Kłam. Zawsze, na wszelki wypadek, podaję się za młodzieńca ze śląska. Działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIsiek Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 07.09.05, 02:09 dzięki panie d! Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Ale jak naprawdę.. 07.09.05, 10:09 .. będą chcieli Cie namierzyć, to i tak dojda po IP kompa. Zrób test: załóż sobie nowe konto jako Jan Kowalski, lat 50, zam. Pierdziszewo, ul. B. Chrobrego 24/6 i wyslij maila do Ratusza z powiadomieniem o bombie w metrze. Miłej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodzienieczśląska Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:20 no a potem wszystko na mnie a od kaczorka się odpalantujcie to dobry prezydent tak wiele dla nas zrobił nie śpi po nocach myśląc jak nam jeszcze uprzyjemnić życie a jak nie wygra wyborów to się dopiero do roboty weźmie i zamieni się wawa w plac budowy i powstanie druga linia metra ( a i pierwszą może skończą ) i most pónocny (i południowy też a co ) i zniknie handel nielegalny i domy z dziewkami wszetecznymi i korków będzie mniej i obwodnica jasna długa prosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 07.09.05, 07:12 Bo artykuł o Godlewskim jest w części krajowj. Tez nie jestem zadowolony z logowania. Wiele razy były tam też artykuły o nieudolności Kaczora i jego przeciwnicy ( np. ja ) tez nie mogli wyrazić opinii bo ani myślę o zakładaniu konta na serwerze GW. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak18 Dlatego zagłosuję na PO 07.09.05, 02:07 www.krzysztoftyszkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stffn TAK! właśnie Muzea i Pomniki są najważniejsze! IP: *.toya.net.pl 07.09.05, 02:41 tego nam trzeba! dalej "Spieprzaj-Dziadu"... może Muzeum Kultury, Rozsądku i Tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Lech Kaczyński opisany 07.09.05, 06:54 Ech,żal tylko d... ściska, że jest w kraju sporo ludzi, ktorzy dają się nabrac na gadanie tego typa i jego braciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:34 białecki to niespełniony chemik, walniety w kopułę , ludzie kto go zna potwierdzi, pisze donosy, listy ,skargi to taki chory typ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 07.09.05, 09:06 Torun Film Festival Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyd Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:56 To akurat chyba nie tak, ja go poznałem zawodowo jako jednego z najbardziej kompetentnych i inteligentnych urzędników, najciekawsze jest to że Białecki do końca lat 90 był bliskim współpracownikiem Kaczek w PC, zna ich bardzo dobrze i dlatego tak się go boją z L. Dornem na czele. Ciekawe jest też próba wmiksowania go w układ warszawski przez obecnych pisowców dawniej AWS i UW. No ale wszystko może być relatywne i nic nie jest tym na co wygląda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:57 Widocznie go nie znasz jeśli tak twierdzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shakir Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:18 Wojtek !!!!!!!!!!!!!!!! Nie pisz,że Maciej Białecki to chory typ! To mija się z prawdą!!! Widocznie go nie znaszs i lepiej sam biegnij do lekarza się przebadać. Powiedz, że to nagły przypadek,żebyś nie stał w kolejce bo liczy się każda sekunda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej48 Zemsta wywalonego cwaniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:22 Drobny cwaniaczek z czasów AWS, warszawski pomagier p. Olechowskiego, filar "układu warszawskiego" gdy PO kradła w Warszawie razem z SLD,odsuniety od koryta i siedzący na ciepłej posadce w lasach państwowych wypisuje bzdury, a media korzystają z okazji i usłużnie reklamują paszkwil małego łobuza. Niech żyje "wolna" prasa- wolna od uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEKONSPIRATOR Re: Parch-szkodnik-agent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:52 Parch Kalkstein aka "kaczynski" pod sąd za zdefraudowanie setek milionów złotych i pod odpowiedzialność sądową za niewykorzystanie funduszy unijnych.TYLKO DEBIL NAJPRAWDZIWSZY BEDZIE GLOSOWAL NA TEGO ZAPLUTEGO TEPEGO KURDUPLA AGENTA CIA/MOSAD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kap. Sowa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zieliński Re: Parch-szkodnik-agent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:23 A jak zdekonspirujemy dekonspiratora to może być duuuużżżża niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józio S. Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:13 A kimże jest ob. Białecki, że tak szybko udało mu się nająć pismaka i wydać nieszczęsną książczynę, która zawiśnie niedługo w jakimś miejskim szalecie, chyba że wykupi ją komuna i inne pochodne. Cy ob. Białecki wie że kij ma dwa końce? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Lech Kaczyński opisany 07.09.05, 11:45 "Zaś chudziutki rozdzialik o Muzeum Powstania Warszawskiego, skądinąd największym sukcesie prezydenta Lecha Kaczyńskiego, schowany jest prawie na końcu." Wielki mi sukces, cholera jasna! Pragnę zapytac pana redaktora, jakio wpływ ma otwarcie muzeum PW na jakość życia w mieście? Śmiem twierdzić, że żaden. Jeśli największym sukcesem naszego prezia ma byc otwarcie muzeum, to sorry, ale nie mam więcej pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:12 muzeum. faktycznie wielki sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Lech Kaczyński opisany 07.09.05, 12:27 Dla mnie pisanie o otwarciu muzeum jako największym sukcesie to samobój. Tyle spraw mających wpływ na jakość zycia w Warszawie zostało przecież nierozwiązanych, a to znaczy że w tych dziedzinach sukcesów brak. Sukcesem było by wybudowanie Mostu Północnego albo choć rozpoczęcie buodwy, sukceserm byłoby uchwalenie planów zagospodarowania przestrzennego dla całej Warszawy albo choć dla większej jej częsci, sukcesem byłboby zbudowania porządnej infrastruktury rowerowej (kosztuje naprawdę niewiele), sukcesem byłoby uzyskanie dużych środków z UE na rewitalizację zabytków, poprawę komunikacji itd. Mógłym tak długo wymieniać. Tymczasem skoro jako największy sukces wymieniane jest otwarcie muzeum (nie mające żadnego ale to żadnego przełożenia na jakość życia w mieście), to pozostaje tylko śmiech przez łzy. Nie ma nic przeciwko muzeum PW, był to wręcz piękny gest wobec powstańców i ich bliskich, ale to wydarzenie w normalnie zarżadzanym mieście byłoby jeszcze jednym drobnym sukcesem, a nie sukcesem najważniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:46 Nic dodać, nic ująć i dlatego nie będę głosował na pana Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
chruma Re: Lech Kaczyński opisany 07.09.05, 13:02 Nareszcie - słowa o czynach i ich braku mimo szumnych zapowiedzi Lecha K. a co o nepotyzmie w wariancie ciocia, stryja ,znajomej powinowaty na stanowiskach we wszystkich -dosłownie wszystkich - urzędach i biurach podległych ratuszowi = Lechowi K.? Kiedy o tej nidouczonej niekompetancji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobola Znowu widzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:01 Znowu widzę. Będę głosował na Kaczora. Jak zostanie preziem, to zostawi miasto w spokoju. Mam nadzieję, że na zawsze zabierze ze sobą Urbańskiego, Skrzypka i wszystkich pozostałych orłów. I może otworzy jakieś muzeum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Kaczki Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:56 "Białecki to samorządowiec skłócony z Lechem Kaczyńskim. Przez polityczne utarczki z warszawskim PiS stracił wysokie stanowisko na Pradze Południe. " No i wszystko jasne! Czyz potrzeba wiecej!????????? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Lech Kaczyński opisany 08.09.05, 21:17 A co powiesz o tym? www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,11057.html#11057 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat a piasla o nieustajacych udzialach w modlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:09 z okazji roznych swiat czy inwestycji??? tylko to potrafi bo tu nie musi myslec czy podejmowac decycyzji ale czy tez szczerze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaprawdę Re: a piasla o nieustajacych udzialach w modlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:34 krowa co dużo muczy zawsze mało mleka daje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Lech Kaczyński człowiek bez predyspozycji IP: *.crowley.pl 07.09.05, 20:47 Jeśli się nie ma do czegoś zdolności i predyspozycji to nie należy sie za to brać. Kaczyński z najbliższymi współpracownikami od trzech lat daje codziennie prawie popisy niekompetencji. Co kilka tygodni słyszymy różnego rodzaju obietnice, zapowiedzi przyśpieszenia inwestycji. I co - g..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferuś Panie Kaczyński, niech Pan pozwoli dzieciom .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:03 Panie Kaczyński, niech Pan pozwoli dzieciom mieć szkołę. Apelują dzieci,, rodzice i nauczyciele. Zmusił ich Pan do organizowania pikiet. Pański zastępca Urbański, jak wynika z Jego wypowiedzi dla Gazety, nie potrafi pojąć, w czym problem i plecie bzdury. Zapewne to jedna z wielu spraw, od których trzeba było się salwować urlopem. Kiedyś mawiano: na urlop trzeba zasłużyć dobrą pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Panie Kaczyński, niech Pan pozwoli dzieciom . IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.05, 20:55 No i bardzo dobrze, że ktoś wreszcie prawdę napisał. W końcu chodzi o nasze miasto, a nie wszyscy jego mieszkańcy wiedzą jak bardzo źle się w nim dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: Lech Kaczyński opisany 09.09.05, 14:01 Witam! Jako mieszkaniec Warszawy chcialbym sie podzielic moimi refleksjami na temat Pana Kaczora. Wiecie nie glosowalem na Kaczora, ale dostal odemnie spory kredyt zaufania i tak po pewnym czasie moge o nim powiedziec nastepuje rzeczy. 1.Bezpieczenstwo Glowny slogan Kaczora. Mieszkam na Imielinie i sprawa wyglada naprawde super. Ostatnio ktos na forum Ursynowa skarzyl sie ze ukradli mu samochod. Koledze ukradli rower z bloku z kamerami. Temu samemu koledze pod blokiem gdy byl na spacerze z psem ktos przystawil mu bron do glowy[na policji powiedzieli mu, ze porzadni ludzie o tej porze nie chodza po ulicy]. Juz nie mowie o napadach i rozbojach. Wiec naprawde jesli chodzi o bezpieczenstwo nastapila stanowcza poprawa. Widac silna reke Kaczora. Fakt faktem, ze policji jest wiecej na ulicach, ale glownie zajmuja sie lapaniem ludzi, ktorzy pija piwo na ulicach lub tez, ludzi ktorzy pala papierosy przy wejsciu do metra. Norme trzeba wyrobic. 2.Lad w miescie Jak patrzec co sie dzieje w Stolicy to mozna powiedziec, ze to sa rzady bezradnosci. Ja juz nie mowie o nie legalnym handlu przy ruchliwych miejscach. Wystarczy podejsc pod ktoras stacje metra zeby kupic truskawki. O naciagaczach parkingowych tez trzeba wspomniec, poniewaz Kaczynski bardzo o nich dba i nie pozwala nikomu, zeby ktos im zabral miejsce pracy. Tak samo bylo z Paniami z agencji. Tu pierwsze brawa dla Kaczora. Udalo mu sie rozwiazac problem ulotek za wycieraczkami. Roznosiciele ulotek postanowili wkladac karteczki z info w szpare miedzy drzwiami. Wiec co jak co problem rozwiazany i szata graficzna jakby sie poprawila. Bardzo fajnie mozna sobie poczytac o pubach na "Skrze" ktore nie daja spac mieszkanca i nikt nie wie z wladz miasta co z tym zrobic. Nie dlugo konczy sie sezon pubow i ogrodkow wiec mozna smialo sie pochwalic, ze problem zniknie. Lub ta zajebista buda dla psa z reklama piwa w centrum miasta. Jesli ktos by chcial podziwiac jakies budowle w Warszawie to niech nie przyjezdza bo zamiast tego obejrzy sobie super reklamy z Otylia na czele. Czasami mi sie wydaje ze zyje w virtual-reality bo ktos kiedys mowil chyba Kaczynski ze nie bedzie handlu na stadionie XX-lecia i jakos ciagle jest. A mialo byc tak pieknie. 3.Budowle Kaczynski kiedys cos mowil, ze nie bedzie juz wiecej supermarketow. No i nie ma wiecej za to jest Arkadia a zaraz beda Zlote Tarasy. No i nikt z was nie moze powiedziec ze Kaczynski nie dotrzymal slowa. No ale to jeszcze nic. Naprawde Kaczor "Zastal Warszawe zabudowana opusci ja rozkopana" Wystarczy przejchac sie na rodno kolo Galerii Mokotow. Cos mi sie wydaje ze juz bedzie z pol roku opoznienia. Teraz to pracuja jak w mrowisku, ale jeszcze 2 miesiace temu przed tym jak jeden z mieszkancow postanowil pokazac w sieci jak sie pracuje to sie nic nie dzialo. Stacja Plac Wilsona - przeciez ta stacja zostala otwarta na krzywy ryj z nadzieja, ze nikt nie zauwarzy nie dorobek i lok w bezpieczenstwie. Gratuluje tej stacji miejmy nadzieje, ze pozaru nie bedzie. 3a. Stadion Narodowy Obiecywal obiecywal i nowy przetarg bedzie rozpisany dopiero w wrzesniu gdy juz bedzie po wyborach. Kaczynski po wielu bojach rozpisal przetarg zgodnie ze slowem ale okazalo sie ze potezne firmy popelnily bledy merytoryczne w dokumentach wiec przetarg uniewazniony i nowy bedzie na jesien. 3b Mosty No wlasnie gdzie sa mosty ?? A moze to mial byc jeden most? 4.Inne Muzeum "Powstania Warszawskiego" tylko 63 dni opoznienia, ale w koncu otwarte O pojeciu Prawa i Tolerancji przez Kaczora to ja nic nie bede pisal bo wszyscy wiedza jak jest. Bardzo mi sie podoba, ze Kaczor nie wie co to jest Rondo Babka jedyne co mu sie udalo to pozmieniac nazwy ulic na te lepszejsze wedlug nie go[mieszkancy i ryby glosu nie maja!] Udalo mu sie zabic pare kultowych miejsc[takich jak szlak gniazd ptasich nad Wisla] No i ogolnie jest fajnie. Jak on ma sie tak zajmowac Polska to ja dziekuje. Kto sie ze mna nie zgadza to zapraszam do dyskusji. A moze jakies sukcesy ma nasz prezydent. Chociaz jeden malutki ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolka Re: Lech Kaczyński opisany IP: 212.160.172.* 09.09.05, 15:35 Jest jeden malutki: poszerzony został Wał Miedzeszyński do Traktu Lubelskiego (szkoda że nie dalej) i z tego akurat bardzo się cieszę ponieważ jest to dlamnie spore udogodnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pam_pa_ram_pam Książeczki nie czytałem i zapewne nie przeczytam 09.09.05, 15:03 Ale sam wiem, bo widzę i odczuwam na własnej skórze, jak Pan Kaczyński rządzi: Biletu Sieciowego - BRAK Najkrótszech choćby linii kolejki miejskiej Wa-wa Wschodnia - Zachodnia nie zmodernizowano w najmniejszym stopniu. Jeden porządny skład podmiejski jeździ z Legionowa, ale to za legionowskie pieniądze... Drugiej linii metra nawet nie rozpoczęto projektować. Parkingu nad stacją Plac Wilsona też nie zbudowano. Podobno mają po wyborach znowu rozkopać ul. Słowackiego. Most Północny "stoi" z powodu "zawalonego" przetargu. Problem przebiegu autostrady przez Warszawę nadal nierozwiązany. Tak samo na Ursynowie jak i na Bemowie. Trasa Siekierkowska przez 3 lata została przedlużona o ledwo 300 metrów - czyli 100 metrów rocznie. Tempo budowy ul. Nowo-Świętego-Wincentego jest chyba jeszcze wolniejsze... Przebudowa skrzyżowania ul Marynarskiej praktycznie "stoi", podobnie jak korki wokół budowy. Dom-zawalidroga na Powstańców śląskich nie tylko ma sioę doskonale, ale jego mieszkańcy dostają od Kaczyńskiego pieniądze za prezentowanie jego bilboardu. Stadion X-Lecia nadal "robi" za Jarmark Europa. Handel nielegalnymi kopiami CD i DVD wygnany ze Stadionu przeniósł się na Wolumen i nadal ma się doskonale. Żulomaty są coraz bezczelniejsi w wymuszaniu haraczu od kierowców. Poszerzanie Wisłostrady rozpoczęto w ponad rok po rozebraniu budyku "Spójni". Muzeum Powstania Warszawskiego otwierano i zamykano kilkakrotnie na skutek poważnych uchybień w oprocedurze dopuszczania budynku użytecznościm publicznej do użytkowania. Po urządzeniu "buspasa" na Modlińskiej odcięto od głównej ulicy salon i ASO "Opla" i nikt się nie przejmuje, że firma zaraz splajtuje. Remont Al. Jerozolimskich zorganizowano tak, że z "Mariotta" do "Batorego" jedzie się półtorej godziny. Liczba prowizorycznie podstemplowanych wiaduktów w Warszawie wzrosła. Drugi etap remontu Płochocińskiej (wylot z Warszawy nad Zalew Zegrzyński i Mazury) odłożono "do świętego Dygdy, co to go nie ma nigdy". Nadal ścieżki rowerowe wykonuje się z fazowanej kostki brukowej. Na Zieloną Białołękę wprowadziło się w ciągu ostatnich 3 lat kilknaście tysięcy mieszkańców, a nie zbudowano ani metra nowej drogi czy nawet chodnika nie dodano do istniejących wiejskich uliczek. Przebudowa Ronda Starzyńskiego jest już opóźniona o pół roku. Teren nad bezsensownym (skąd innąd) Tunelem Wisłostrady nie jest wykorzystywany. Nawet nie rozpisano konkursu na jego wykorzystanie. Port Praski, który miał stać się super-działką po zbudowaniu Mostu Świętokrzyskiego "robi" za zaplecze Jarmarku Europa. "Złote Tarasy" odstałty pół roku w wyniku jakiegoś prawniczego błędu któregoś z urzedników Magistratu i napewno wystawią za to rachunek Miastu. Warszawa miała najwięcej "publicity" w świecie nie w związku z Rocznicą Powstania Warszawskiego, ale w związku z bezprawnym zakazem Parady Równości. Nie było to pozytywne "publicity"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lech Kaczyński opisany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:52 oj, prawda... Odpowiedz Link Zgłoś