Dodaj do ulubionych

Plakaty "Kto tojest Marek Balicki"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 16:13
Warszawę upstrzono plakatami "Kto to jest Marek Balicki?". Dobre pytanie, co?
Obserwuj wątek
    • Gość: :-)) Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 17:23
      Gość portalu: ako napisał(a):

> Warszawę upstrzono plakatami "Kto to jest Marek Balicki?". Dobre pytanie, co?

Sld uwielbia "ciąć głupa" a plakaty adresuje do "mądrych inaczej" chyba :-))
      • Gość: Orchidea Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.pl 17.09.02, 18:53
        Ja gdzieś czytałam (bodajże w "Newsweeku') ,że tego typu plakaty to elementy
        specjalnej strategii reklamowej.Ma ona za zadanie maksymalnie rozbudzić
        ciekawość odbiorcy danym produktem czy osobą.Za jakiś czas zapewne nastąpi akt
        drugi strategii, czyli uchylenie rąbka tajemnicy.
        • pan_pndzelek Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' 17.09.02, 20:17
          He he, jak jego sztab wymyśli jakąś genialną strategię to ja jestem tzw. święty
          turecki. Banda tępaków rodem z organizacji dzielnicowej Unii Pracy. W
          tłumaczeniu na j. polski: CIUĆMOKI
          • Gość: Orchidea Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.pl 17.09.02, 21:26
            pan_pndzelek napisał:

> He he, jak jego sztab wymyśli jakąś genialną strategię to ja jestem tzw.
            święty
            >
            > turecki. Banda tępaków rodem z organizacji dzielnicowej Unii Pracy. W
            > tłumaczeniu na j. polski: CIUĆMOKI
            > _______________________________________
            > >>>---

Panie pnedzelku,nie zrozumiałeś.Ten rodzaj kampanii wymyślili jacyś spece od
            reklamy z Londynu,natomiast SLD ją tylko stosuje.
            • sloggi 'Kto to jest Marek Balicki' - odpowiedź z Bródna 18.09.02, 08:38
              Na ulicy Wysockiego 7 naklejono taki plakat i już pierwszej nocy ktoś udzielił
              na nim pisemnej odpowiedzi.
              Sprejem napisano " głupi czerwony komuch ".
              Odpowiedź chyba można uznać za wyczerpującą.
              • sloggi Re: 'Kto to jest Marek Balicki' - odpowiedź z Bró 23.09.02, 13:13
                sloggi napisał:

> Na ulicy Wysockiego 7 naklejono taki plakat i już pierwszej nocy ktoś
                udzielił
                > na nim pisemnej odpowiedzi.
                > Sprejem napisano " głupi czerwony komuch ".
                > Odpowiedź chyba można uznać za wyczerpującą.

Niestety plakat zmieniono na nowy i czysty.
                • Gość: lupus ocenzurowano IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.09.02, 01:12
                  żeby przypadkiem nikt nie poznał prawdy
              • Gość: lupus :))))))))))))))) IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.09.02, 01:11
                Mozna powiedzieć - jakie pytanie taka odpowiedź :)))))))))))))
            • Gość: abc Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 18.09.02, 09:14
              Gość portalu: Orchidea napisał(a):

> pan_pndzelek napisał:
              >
              > > He he, jak jego sztab wymyśli jakąś genialną strategię to ja jestem tzw.
              > święty
              > >
              > > turecki. Banda tępaków rodem z organizacji dzielnicowej Unii Pracy. W
              > > tłumaczeniu na j. polski: CIUĆMOKI
              > > _______________________________________
              > > >>>---
              >
              > Panie pnedzelku,nie zrozumiałeś.Ten rodzaj kampanii wymyślili jacyś spece od
              > reklamy z Londynu,natomiast SLD ją tylko stosuje.

No tak, jeśli to wymyślili spece z Londynu to musi to być dobre.
        • e._ Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' 18.09.02, 09:56

> Ja gdzieś czytałam (bodajże w "Newsweeku') ,że tego typu plakaty to elementy
          > specjalnej strategii reklamowej.Ma ona za zadanie maksymalnie rozbudzić
          > ciekawość odbiorcy danym produktem czy osobą.Za jakiś czas zapewne nastąpi
          akt
          > drugi strategii, czyli uchylenie rąbka tajemnicy.

Jestem chyba maksymalnie rozbudzona tymi plakatami! Nie mogę sie doczekać,
          kiedy mnie rąbną tą tajemnicą, co sie zawiera w zagadkowym pytaniu. Nie śpie,
          nie jem, tylko się rozbudzam. Dziękuję ci, marku balicki, że niebawem
          przystapisz do aktu (drugiego!) i uchylisz (rąbka). My, wyborcy, aż piszczymy z
          niecierpliwości.
          • Gość: lm Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.man.polbox.pl 19.09.02, 12:46
            e._ napisała:

> Gość portalu: Orchidea napisał(a):
            >
            > > Ja gdzieś czytałam (bodajże w "Newsweeku') ,że tego typu plakaty to elemen
            > ty
            > > specjalnej strategii reklamowej.Ma ona za zadanie maksymalnie rozbudzić
            > > ciekawość odbiorcy danym produktem czy osobą.Za jakiś czas zapewne nastąpi
            >
            > akt
            > > drugi strategii, czyli uchylenie rąbka tajemnicy.
            >
            > Jestem chyba maksymalnie rozbudzona tymi plakatami! Nie mogę sie doczekać,
            > kiedy mnie rąbną tą tajemnicą, co sie zawiera w zagadkowym pytaniu. Nie
            śpie,
            > nie jem, tylko się rozbudzam. Dziękuję ci, marku balicki, że niebawem
            > przystapisz do aktu (drugiego!) i uchylisz (rąbka). My, wyborcy, aż
            piszczymy z
            >
            > niecierpliwości.
            >
            • e._ Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' 20.09.02, 20:11
              Gość portalu: lm napisał(a):

> >
          • Gość: MoleR Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.bci.net.pl 26.09.02, 11:18
            e._ napisała:

> Gość portalu: Orchidea napisał(a):
            >
            > > Ja gdzieś czytałam (bodajże w "Newsweeku') ,że tego typu plakaty to elemen
            > ty
            > > specjalnej strategii reklamowej.Ma ona za zadanie maksymalnie rozbudzić
            > > ciekawość odbiorcy danym produktem czy osobą.Za jakiś czas zapewne nastąpi
            >
            > akt
            > > drugi strategii, czyli uchylenie rąbka tajemnicy.
            >
            > Jestem chyba maksymalnie rozbudzona tymi plakatami! Nie mogę sie doczekać,
            > kiedy mnie rąbną tą tajemnicą, co sie zawiera w zagadkowym pytaniu. Nie śpie,
            > nie jem, tylko się rozbudzam. Dziękuję ci, marku balicki, że niebawem
            > przystapisz do aktu (drugiego!) i uchylisz (rąbka). My, wyborcy, aż piszczymy
            z
            >
            > niecierpliwości.
            >
        • Gość: MoleR Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.bci.net.pl 26.09.02, 11:12

> Ja gdzieś czytałam (bodajże w "Newsweeku') ,że tego typu plakaty to elementy
          > specjalnej strategii reklamowej.Ma ona za zadanie maksymalnie rozbudzić
          > ciekawość odbiorcy danym produktem czy osobą.Za jakiś czas zapewne nastąpi
          akt
          > drugi strategii, czyli uchylenie rąbka tajemnicy.

To są tzw. "teasery"...klasyczna zagrywka marketingowa....zakiekawienie,
          element pytający i ostateczne wyjaśnienie.
    • Gość: Dudu Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.man.polbox.pl 18.09.02, 11:53
      Wy się czepiacie plakatu, widzieliście jego witrynę, była tak koszmarna, że po
      tygodniu ją zdjeli. Kto tam pracuje?
    • Gość: zosia Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 21:21
      Po pierwsze gadanie o Balickim, że komuch jest śmieszne (świadczy tylko o
      waszej ignorancji, poczytajcie trochę jego życiorys). Jakoś nokogo nie matrwi,
      że Olechowski to agent, a były minister sprawiedliwości Kaczyński ma sprawę
      sadową. Po drugie, pomysł bardzo fajny, po raz pierwszy go zastosowano do
      reklamy politycznej, wcześniej była tak reklamowana Ikea i PZU.

Trochę pokory...

Pozdrowienia
      • elpooho Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' 19.09.02, 00:28
        Nie tylko Ikea i PZU - chociazby "na dniach" RMF. Ale co tu porownywac - w
        tamtych kampaniach kiedy wisial teaser (czyli wlasnie ta pierwsza czesc
        kampanii), to naprawde nie bylo wiadomo o co chodzi. A jaka tu niespodzianka?
        Wiadomo, kto to Balicki. No, chyba, ze sztab naprawde nas zaskoczy ciekawym
        rozwinieciem.

W dodatku przesadzili z iloscia wykrzyknikow :)
      • Gość: bonczek zosia masz rację... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 19.09.02, 13:42
        To takie polskie negować z góry kogoś nie znając go tak naprawdę....
        pozdrawiam
        bonk
        • Gość: polip Re: zosia masz rację... IP: *.man.polbox.pl 20.09.02, 13:05
          mnie tam kampania się podoba przynajmniej chwyta - problem czy kandydat będzie
          chwytliwy ? ;-)))
    • Gość: tomek Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 15:20
      Uważam, że pomysł jest naprawdę ciekawy i odważny - pajac Olechowski albo
      oszołom Kaczor na pewno by się nie zdecydowali. tak trzymac! Głosuję na
      Balickiego (z wielu zresztą powodów)

:-)
      • Gość: polip Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.man.polbox.pl 23.09.02, 12:01
        ciekawi mnie z ajkich powodów głosujesz bo ja jakoś nie jestem do końca
        przekonany;)
      • Gość: Arnold Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 13:20
        Balicki obiecal np. zachowac jarmark na stadionie. Skoro tak laskawy
        dla handlowego Sajgonu, to pewnie bedzie za zostawieniem mega-bud na pl.
        Defilad i innych targowisk w centrum. Czyli jest to kandydat przewidywalny,
        gwarantujacy utrzymanie status-quo: architektonicznej katastrofy w Wwie,
        przezartych korupcja i niekompetencja instytucji typu ZDM i ogolnie
        bezpiecznego uwiadu.
        Inni kandydaci nadziei tez raczej nie budza. Kaczor robi pod publiczke.
        Olechowski chodzi na pasku inwestorow z kasa.
        Pitera probowalaby rozpedzic urzednicza holote, ale jest tak zasadnicza,
        ze trudno liczyc na smiale i szybkie decyzje w innych dziedzinach.

Co do "Kto to jest Balicki", to klasyczny teaser: najpierw "podpuszczenie"
        potem "dopelnienie". Metoda stara jak reklama.
        • iwo_ Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' 23.09.02, 18:48
          A mi się wydaje, że sami działacze Sld-lsd nie wiedzą kim jest Balicki i pytają
          o odpowiedź zdezorientowanych Warszawiaków - jak by nie mieli lepszego
          kandydata dla Warszawy... tylko taki gnijący ochłap. Ale mnie to rybka. I tak
          kładę lache na tych głupich komuchów!!!
          • Gość: xyz DO IWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 17:33
            iwo_ napisał:

> A mi się wydaje, że sami działacze Sld-lsd nie wiedzą kim jest Balicki i
            pytają
            >
            > o odpowiedź zdezorientowanych Warszawiaków - jak by nie mieli lepszego
            > kandydata dla Warszawy... tylko taki gnijący ochłap. Ale mnie to rybka. I
            tak
            > kładę lache na tych głupich komuchów!!!

Jakim prawem , głupku, nazywasz kogoś, kogo moim zdaniem nigdy na oczy nie
            widziałeś ani nie słyszałeś co mówi, (a szkoda, bo gdybyś słysza, to byś
            takich głupot nie mówił) gnijąym ochłapem.
            Jesteś dnem den

• iwo_ Re: Do xyz 24.09.02, 19:02
              Gość portalu: xyz napisał(a):

> Jakim prawem , głupku, nazywasz kogoś, kogo moim zdaniem nigdy na oczy nie
              > widziałeś ani nie słyszałeś co mówi, (a szkoda, bo gdybyś słysza, to byś
              > takich głupot nie mówił) gnijąym ochłapem.
              > Jesteś dnem den
              >

Głupek to cię robił!
              Balickiego słyszałem wiele razy, a te piękne , "lukrowane" słówka którymi cię
              już omamił to tylko "kiełbasa wyborcza"! Po wyborach znów wszystko wróci do
              normy - bez względu jakiego wybierzemy kandydata - pic na wodę...
    • Gość: kiwi "Co to jest Warszawa?" IP: *.chello.pl 23.09.02, 18:31
      "Co to jest Warszawa?"
      "Kto to jest Marek Balicki?"
      "Wybory czyli co?"
      "Po co Wwie prezydent?"
      "Czy ja śnię?"
    • Gość: Michał Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.magma-net.pl 23.09.02, 22:32
      Analizując ostatnie "podrygi" szefów Unii Pracy na arenie politycznej można
      sądzić, że Marek Balicki jest ostatnim krzykiem łabędzia. Szkoda, że Unia
      Pracy (z którą czułam się jakoś emocjonalnie związana) odchodzi w polityczny
      niebyt. Na pewno jest to zasługą Marka POLA, który nie widział w swoim
      otoczniu osób skompromitowanych typu senatora Niskiego. Na Dolnym Śląsku
      (prawie inżynier) Maryjan Lewicki również rozłożył Unię Pracy. Skompromitowali
      szeregi uczciwych ludzi dla dobra partykularnych interesów.
      Panie Marku, czy nie szkoda Panu rozwalonej Unii Pracy? Czy musi Pan ulegać
      skompromitowanym senatorom NISKIEMU i LEWICKIEMU?
      Potomni socjaldemokracji tego chyba Panu nie wybaczą!
    • Gość: polip Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.man.polbox.pl 25.09.02, 13:09
      Ludzie ale trzeba patrzeć realnie nie ma lepszych kandydatów i coś wybrać
      trzeba - patrz Balicki bo jak nie wybierzemy to nikt nam nie pozwoli już tak
      narzekać i użalać się nad sobą
      • Gość: mistrz Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 14:25
        Otóż to - a doskonały to i tak nikt nie jest i nigdy nie będzie. Ja głosuję na
        Balickiego - przynajmniej nie jest byłym agentem i nie chce być prezydentem RP
        • pan_pndzelek Miszczu! 25.09.02, 14:35
          Miszczu! Czy ja cię przypadkiem nie znam?
    • Gość: Gocławik Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: 217.153.77.* 25.09.02, 16:46
      Ale Wy jesteście naiwni!!!
      Przypuszczam, ze to nastepny niekompetentny cwaniak, ktory chce sie nachapac...
      Tak samo jak z Olechowskim, ktory ma w Wawie osiem mieszkan, o lacznej wartosci
      800 tys zl, na pewno z uczciwej pracy na etacie :-)))
      Robia to dla siebie i swojej rodziny, waarto jest dla ukladow, koligacji...
      potem mozna sie gdzies zachaczyc np. w PZU, TPSA i innych molochach... i kaska
      leci... a my naiwniacy im wierzymy.

Ja juz wierzylem wielu i dlatego olewam te cala polityke. Stare przyslowie:
      Umiesz liczyc, licz na siebie!
      • kwitkows Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' 26.09.02, 10:51
        Gość portalu: Gocławik napisał(a):

> Tak samo jak z Olechowskim, ktory ma w Wawie osiem mieszkan, o lacznej
        wartosci
        > 800 tys zl, na pewno z uczciwej pracy na etacie :-)))

8 mieszkań za 800tys? To jakieś marne te mieszkanka. Myślałem, że stać go na
        lepszy dom dla siebie.

WiTEK
      • Gość: ewson Re: Plakaty 'Kto tojest Marek Balicki' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 14:38
        Gość portalu: Gocławik napisał(a):

> Ale Wy jesteście naiwni!!!
        > Przypuszczam, ze to nastepny niekompetentny cwaniak, ktory chce sie
        nachapac...
        > Tak samo jak z Olechowskim, ktory ma w Wawie osiem mieszkan, o lacznej
        wartosci
        >
        > 800 tys zl, na pewno z uczciwej pracy na etacie :-)))
        > Robia to dla siebie i swojej rodziny, waarto jest dla ukladow, koligacji...
        > potem mozna sie gdzies zachaczyc np. w PZU, TPSA i innych molochach... i
        kaska

Nie wszyscy w życiu myśla tylko o pieniądzach tak jak ty - bo najwidoczniej
        zazdroscisz mu tych mieszkań heh he

pozdrówka

I głosujcie na Marka
        > leci... a my naiwniacy im wierzymy.
        >
        > Ja juz wierzylem wielu i dlatego olewam te cala polityke. Stare przyslowie:
        > Umiesz liczyc, licz na siebie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka