Dodaj do ulubionych

Cieżarowki

11.10.05, 08:48
Sznur samochodow stoi i czeka (zeby czekal! Musi sie wycofywac) az ciezarowka
dojedzie do bram budowy. Rozumiem raz, dwa ale to juz po woli staje sie
tradycja poranna. Okazuje sie, ze do porannego dojazdu do pracy nalezy
doliczac jakies 15 min na stanie na Granitowej. Sorki, ze tak od rana marudze
ale zaczyna mnie to wkurzac.
Obserwuj wątek
    • zzrobert 986 lub 112 - blokowanie wyjazdy z posesji 11.10.05, 08:56
      Doskonale wiem o czym mówisz w ciągu dnia także są tego typu atrakcje.
      Najpierw poproś o interwencję jak następnego dnia będzie ten sam problem to już
      ostrzej - numer służbowy, .... zaczną pracować efektywnie (parę mandatów czyni
      cuda).

Ps. Jeśli będzie kilka tego typu skarg to wspólnota wystosuje zbiorcze pismo ze
      skargą na opieszałość ww służb. A przy okazji pismo do władz miasta że tolerują
      tu ten burdel i jeszcze chcą nam kolejny zafundować.

Możesz też robić zdjęcia zablokowanej ulicy co parę dni by nie twierdzili że
      wymyślasz.
      • radomir73 Re: 986 lub 112 - blokowanie wyjazdy z posesji 13.10.05, 16:02
        Po wczorajszym porannym 20-minutowym oczekiwaniu, moja żona zadzwoniła do
        kierownika budowy Pegaza2. Obiecali, że takie sytuacje się nie powtórzą
        (blokowanie wyjazdu, przeklinający bezradni kierowcy i robotnicy dyrygujący
        ruchem), przeprosili i uderzyli się w pierś. No cóż, zobaczymy jak będzie. Z
        drugiej strona - nie parkujmy na rogu Granitowej i Wyścigowej, bo tak naprawdę,
        to jest główna przyczyna korków (wczoraj z rogu wypychana była ciemnoszara
        Corollka).
        • radomir73 Re: 986 lub 112 - blokowanie wyjazdy z posesji 13.10.05, 16:03
          Znaczy się już przedwczoraj, a nie wczoraj jak napisałem.
        • sylka3 Re: 986 lub 112 - blokowanie wyjazdy z posesji 13.10.05, 23:50
          No wlasnie, parkowanie przy Granitowej i Wyscigowej... Temat rzeka :(
          • tiny_deiny Re: 986 lub 112 - blokowanie wyjazdy z posesji 14.10.05, 10:39
            no właśnie. zastanawiam się dlaczego straż miejska, która bardzo często
            przejeżdża tymi ulicami w ogóle nie reaguje. sami często mają problem z
            przejazdem, tymi de facto jednokierunkowymi ulicami, ale nie chce im się
            wysadzić dup z samochodów i może powlepiać trochę mandatów? wiem, że z
            parkowaniem u nas jest ciężko, ale parkujące samochody w tym przypadku to nie
            jest kwestia niweczenia estetyki okolicy tylko sprawa bezpieczeństwa. samochody
            parkujące na skrzyżowaniu powodują, że naprawdę nic nie widać i można
            się "spotkać" z kimś, kto też nas nie widział... niestety jedynym rozwiązaniem
            problemu byłoby wygospodarowanie miejsa na parking naziemny, albo chociaż
            miejsc parkingowych... wiem, że to utopia, ale miejsce, ja którym Catalina chce
            stawiać kolejny wieżowiec byłoby idealne... :)
            • dev_nul Re: 986 lub 112 - blokowanie wyjazdy z posesji 14.10.05, 11:28
              Slyszalam (ale to niestety nic pewnego, bo mama wrazenie, ze Catalina sama nie
              do konca wie, co tam powstanie), ze pod tym, co sie wlasnie zaczyna budowac
              (biurowiec), bedzie ogolnie dostepny parking podziemny. Oby tak sie stalo !

Zas jesli chodzi o straz miejska.... szkoda gadac ! Znam takie miejsce w Wawie,
              gdzie straz miejska "koczuje" w jednym punkcie przez caly dzien, w samochodzie
              i wychodza tylko po to, zeby wlepic mandaty za parkowanie. Dzieje sie tak ze 2-
              3 razy dziennie. Przez reszte czasu graja w karty :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka