acek2004 11.10.05, 09:44 w koncu ja widze, a raczej czuje rozpoczeli grzanie :).. najwyzszy czas juz byl.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romekz Re: grzeja.. 11.10.05, 11:56 acek2004 napisał: > w koncu ja widze, a raczej czuje rozpoczeli grzanie :).. najwyzszy czas juz byl > .. Miałeś chłodno w domu ?? U mnie ogrzewanie jest zakręcone na klatce po remoncie i jest raczej ciepło.... Odpowiedz Link Zgłoś
mihalinaem Re: grzeja.. 11.10.05, 12:11 u nas też najcieplej nie było (choć cieplej niż w "starym" mieszkaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
acek2004 Re: grzeja.. 11.10.05, 12:43 u nas nockami to chlodno bylo bardzo... ale teraz juz spokojnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
romekz Jak bardzo grzeją ? 18.10.05, 10:40 Witam Czy macie gorące kaloryfery ? U mnie są zimne (z jednym wyjątkiem), co zgłosiłem do ochrony. Firma której nazwy nie pamiętam miała w zeszłym tygodniu coś poprawić. Niestety nie się u mnie nie zmieniło. Może po prostu woda w CO jast taka letnia ? Kaloryfery mam odkręcone na full. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mihalinaem Re: Jak bardzo grzeją ? 18.10.05, 11:45 a byli u Ciebie od kaloryferów w zeszłym tygodniu? u nas okazało się, że kaloryfer w kuchni nie grzał bo był zakręcony u dołu; odkręcili go i jest w porządku pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
acek2004 Re: Jak bardzo grzeją ? 18.10.05, 12:33 u mnie grzeje full jak rozkrece na 5.. ale jest dziwna rzecz bo jak ustawiam na przyklad na 2-3 to kaloryfery robia sei zimne... zamiast grzac na ustawionym poziomie.. j.acek Odpowiedz Link Zgłoś
bultek Re: Jak bardzo grzeją ? 18.10.05, 22:04 Sprawdź w taki sposób: Ustaw na 2, poczekaj aż ostygnie, otwórz okno - gdy chłodne powietrze dotrze do pokrętła z czujnikiem powinien zacząć grzać - taka troszke ekstremalna metoda. A jak masz chwilkę czasu to przejrzyj: heating.danfoss.pl/pcmfiles/7/master/he/campaigns/rtseveris/prezentacja_rts.html A jak nie to w skrócie: Każda cyfra na głowicy ma przypisaną swoja temperaturę: 2 - 16 stopni 3 - 20 st. 4 - 24 st. 5 - 28 st. Czyli, jeżeli masz w domu, dajmy 21 stopni i zakręcisz do 3 - grzejnik nie powinien grzać. Gdzy temperatura w mieszkaniu spadnie poniżej 20 stopni głowica sama otworzy zawór i zacznie grzać, znowu do zadanej temperatury. Można ustawiać na różne zakresy, podziałka to pewnie 1 stopień. A u Ciebie na 5 grzeje, bo chce dociągnąć do tych 28 stopni. I jeszcze jedno, przy takich typu głowicach przydaje sie termometr pokojowy, działa ospokajająco gdy grzejnik się odłączy i nie grzeje ;)) A z innej beczki, jutro, w końcu, następują nasze ostateczne przenosiny na Kobielską - to życzę ciepłych kaloryferów Wam wszystkim (ciepłych... w zimne wieczory, nie w gorące). Oj długo, to trwało, ale wszystkiego nie daje się przewidzieć. Pozdrawiam, Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
acek2004 dzieki bultek :) 19.10.05, 10:10 sprawdze to.. a juz myslalem ze cos mi wariuje... jeszcze raz dzeikuje za info j.acek ps powodzenia w przenosinach..:) Odpowiedz Link Zgłoś
eriech Re: dzieki bultek :) 19.10.05, 12:09 U mnie wczoraj panowie pracujący rozkręcili na 5, jak weszłam do mieszkania po poludniu to udusić się było można... Taką samą regulację mam w pracy, w zeszłym roku w zimie przy ustawieniu na 3 grzejnik był zimny. Odpowiedz Link Zgłoś
romekz Jest ok. 19.10.05, 15:12 Witam Byli u mnie dzisiaj. Okazało się że miałem zakręcone wszystkie kaloryfery poza tym w łazience :) Teraz jest juz ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś