Dodaj do ulubionych

Papier pakowy

13.10.05, 17:28
Czy można gdzieś kupić papier pakowy, taki szary (albo brązowy), jak za PRL-u
był wszechobecny? Robi to ktoś w ogóle jeszcze? We wszystkich sklepach
papierniczych patrzą na mnie jak na idiotę jak o coś takiego pytam a mnie by
się naprawdę przydał bo potrzebuję na czymś ćwiczyć rysunek w dużych
formatach a na kartonie to można splajtować...
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re: Papier pakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:35
      Kiedyś zjechałem kawał W-wy żeby takowy nabyć. W niektórych papiernikach mieli
      po kilka sztuk - ale i tak w końcu musiałem wyłudzić od znajomego drukarza. I
      to wydaje mi się pomysł - idź do jakiejś drukarni, tam mają masę zadrukowanych
      (źle) z jednej strony pełnoformatowych papierów - oddadzą ci - przy odrobinie
      dobrej woli - to za darmo. A ten drukarz pewnie kupił to coś w hurtowni
      papieru - w W-wie jest ich kilka (Cezex i podobne) - możesz do nich zadzwonić.
    • warzaw_bike_killerz Re: Papier pakowy 13.10.05, 18:02
      Stoi u mnie w biurze rolka papieru pakowego. Firmy Herlitz. Ofoliowany, lekko
      brazowy z napisem Packpapier. Rolka ma 10 metrow na 1 metr. Nie wiem gdzie go
      kupila moja szefowa zaopatrzenia biurowego, ale nie posądzam ja, ze byla gdzies
      dalej niz w "office depot". Jak kiedys tam bylem (w Jupiter Center) to widzialem
      spore bale papieru na metry.
      • Gość: stefan Re: Papier pakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:30
        A ja szukając papieru też byłem w OD i właśnie go tam nie było. Ale można
        spróbować. Z tym że pewnie Herlitz będzie pewnie droższy niż swojski.
        • warzaw_bike_killerz Re: Papier pakowy 13.10.05, 20:10
          Nie bede sie upieral, bo pamiec moja zawodną jest. Faktycznie chyba nie w
          Jupiter Center, ale radzilbym sprawdzic Office Depot w Alejach Jerozolimskich,
          za Makro. Ten w Jupiter przypomnialo mi sie, ze wygladal jakby go za chwile
          mieli zamknac. Moze przy okazji w jakims Leroy, Praktikerze czy Obim - czasami
          na stanowiskach do pakowania maja wylozony papier. Trzeba kupic jakis olowek, a
          nastepnie go opakowac na "maxa" :)
          • rumba_negro Re: Papier pakowy 13.10.05, 20:13
            Trzeba kupic jakis olowek, a nastepnie go opakowac na "maxa" :)
            :))))))))))))))
          • sceptyk Re: Papier pakowy 13.10.05, 21:03
            A ja nie tak dawno kupilem sobie taki papier (ale na arkusze, nie w rolce) na
            Niemcewicza, 50 m od Grojeckiej.

Duzy sklep typu Office Depot jest tez na Towarowej, nie tak daleko od
            Jerozolimskich. Chyba ma "World" w tytule, ale glowy nie dam.
            • pedro44 Re: Papier pakowy 14.10.05, 13:52
              Brzmi zachęcająco, dzisiaj po południu sie tam przejdę! Dzięki wielkie
              • warszawianka_jedna Re: Papier pakowy 14.10.05, 14:01
                chyba na poczcie można dostać papier pakowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka