Dodaj do ulubionych

Orange Imax

17.10.05, 18:58
Wiecie że od niedawna mamy w Best Mallu Orange Imax?
Obserwuj wątek
    • lagier Re: Orange Imax 17.10.05, 19:03
      No wlasnie sam sie zastanawiam od paru dni "co ma piernik do wiatraka"???
      • zwierz.alpuhary Re: Orange Imax 18.10.05, 11:25
        może przymierzają się do UMTSa i będą wyświetlać filmy na komórkach?;-)
      • tease1 Re: Orange Imax 18.10.05, 22:50
        Skonczyla sie umowa z Panasonic. Nowym sponsorem zostal obecnie Orange.
    • johannaa Re: Orange Imax 27.10.05, 14:20
      ale sponsorem czego? co nam sponsoruje? bilety?...
      • tease1 Re: Orange Imax 27.10.05, 18:29
        Orange jest sponsorem medialnym kina Imax. Sa to roznego rodzaju akcje zwiazane
        z dzialalnoscia kina. A jesli chodzi o bilety... mozna powiedziec ze rowniez,
        m.in. dzieki Orange bilety w listopadzie do Imax beda po 11 PLN.
        • zwierz.alpuhary chwila moment, bo ja tu czegoś nie rozumiem 27.10.05, 21:10
          sponsorem (a właściwie partnerem) medialnym może być gazeta, czasopismo, stacja
          radiowa albo TV. Czy Orange jest jednym z wyżej wymienionych? Wydaje mi się że nie.
          • ols Re: chwila moment, bo ja tu czegoś nie rozumiem 28.10.05, 01:00
            oj, sieć komórkowa to też medium - podobnie jak gazeta czy stacja TV. Dziś Era ma swój Omnix, a Idea swój Świat (teraz to chyba się za przeproszeniem orynż werld nazywa) - czyli coś na kształt portalu internetowego dla komórek. całkiem nawet zacne te serwisy są.
            a zaniedługo sieci komórkowe, jak wreszcie technologia 3g dojrzeje, będą dostawcami TV, radia i czego tam jeszcze zechcesz. nie sądzę, żby sieci ograniczyły się do roli przekaźnika - na pewno rozwiną swoje własne programy, kasując sporą część tradycyjnej konkurencji. także nazywanie oranża "patronem medialnym" ma głęboki sens.
            • zwierz.alpuhary Re: chwila moment, bo ja tu czegoś nie rozumiem 28.10.05, 21:32
              no niby tak, jeśli chodzi o komunikację, ale trochę innego rodzaju, jeśli chodzi
              o przekaz masowy. Po reklamach z Otylią zajrzałem do Swiata Idei i stwierdziłem
              że jednak chyba ja nie jestem "targetem" tej oferty, mimo wszystko skromne toto,
              przeznaczone dla najbardziej masowego odbiorcy i widać że dopiero się rozwija.
              Tak czy inaczej, sympatykiem Oryndża nie jestem a ten patronat wydaje mi się
              trochę dziwny. No ale w zasadzie co mnie to wszystko, i tak tam jeszcze ani razu
              nie byłem:)
              • ols Re: chwila moment, bo ja tu czegoś nie rozumiem 28.10.05, 23:34
                dziwnym nie jest: oni po prostu idą za słowami o. z Torunia i "sieją, sieją". logo a pewno powisi tam dłuuugie lata (panasonik chyba był tam od zawsze). każdy mieszkaniec sadyby/wilanowa/powsina regularnie obcuje z tym napisem - zasięg tej pojedynczej reklamy jest ogromny.
                wracając do któregoś z początkowych postów - filmy już wyświetlają w komórkach judei. na razie głównie bramki z (orange) ekstraklasy i newsy z tvn24. trailery filmów chyba też. baa, tam nawet niusy z gazeta.pl są ;-)
                a tak w ogóle to od lat sobie obiecuję, że się tam wybiorę
                • zwierz.alpuhary Re: chwila moment, bo ja tu czegoś nie rozumiem 28.10.05, 23:50
                  ano są niusy i inne bajery ale ja najcześciej wchodzę na Świat Idei, kiedy nie
                  mogę zasnąć w nocy i nie chodzi tu o nudę tylko o to, że szybko chce mi się spać
                  od czekania na otwarcie kolejnej strony via GPRS:)
                  PS: a macie może to gadu-gadu w komórce? Ja spróbowałem i muszę powiedzieć że to
                  fajna rzecz ale trzeba za to płacić niestety:/
          • tease1 Re: chwila moment, bo ja tu czegoś nie rozumiem 29.10.05, 10:21
            Jest sponsorem i sponsorem rowniez w sensie medialnym. Sponsor ma podpisane
            umowy rowniez z New Age Media, czyli mozna powiedziec ze przy reklamach
            emitowanych w kinach Imax - Orange ma tez i swoj udzial. Sa to ich wlasne
            rozliczenia. Imax to nie tylko Imax ale rowniez dziesiatki innych partnerow,
            firm i wszystko to jest ze soba scisle powiazane. To tak ogolnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka