Dodaj do ulubionych

Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego

• Gość: Schaddy Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.10.05, 15:52
      Strżnik Miejski ma prawo dać grzywnę w postaci mandaty karnego, naganę,
      skierować wniosek do sądu, i nikt, powtarzam nikt nie może skłonić go do zmiany
      decyzji jaką podejmie. Autorów, jak i ludzi którym się nie podoba postępowanie
      funkcjonariusza zapraszam do lektury Ustawy o Strażach miejskich/gminnych.
    • Gość: lubat Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 81.6.129.* 19.10.05, 15:58
      Żal mi tego Oleksego, bo znalazł się wśród małp, a w stadzie małpim takie
      zwyczaje, że jak jedna ugryzie to wszystkie inne starają się też dogryźć.
      Widziałem to w dworackiej telewizorni i jako żywo nie wykręcał się immunitetem.
      Wcale bym się zresztą nie zdziwił, gdyby się okazało, że dziennikarze - wiedząc
      iż Oleksy ma się zjawić u lustratorów - zajęli tych kilka wolnych miejsc
      parkingowych i czekali na "okazję" pokazania wszem i wobec wredności komucha.
      Jakoś nijak nie mogę uwierzyć w przypadkową obecność kamery telewizyjnej, chyba
      że ciągła transmisja z parkingu jest codziennym zjawiskiem w tv.
      Budzi to mój niesmak, bo nawet w świecie małp, czy świń pokonanego zostawia się
      w spokoju.
      • Gość: carlo Problem gdzie indziej... IP: *.aster.pl 19.10.05, 16:08
        .. a raczej w fakcie,że strażnicy miejscy wiedzą gdzie się ustawić,żeby
        nazbierać kasy za mandaty. Dobrym miejscem są sądy, ponieważ parkujący- zwykle
        nie mają możliwości przewidzieć, czy wokanda się przedłuży, albo ile bedzie
        trwać przesłuchanie świadka. Sztandarowym przykładem jest al Solidarności 127,
        dzie głodni mandatów strażnicy czatują na każdy samochód. I nie ma żadnej
        regulacji , która ten problem by regulowała, nie ma nawet pani reporterki(
        autorki artykułu), która wzięła by się wreszcie za istotne problemy, a nie
        tanie sensacje:)). Ja mandaty od straży kolekcjonuje- mam cały klaser- wszystko
        sprzed sądu:)))
        • veglie Re: Problem gdzie indziej... 19.10.05, 16:15
          Gość portalu: carlo napisał(a):

> .. a raczej w fakcie,że strażnicy miejscy wiedzą gdzie się ustawić,żeby
          > nazbierać kasy za mandaty. Dobrym miejscem są sądy, ponieważ parkujący- zwykle
          > nie mają możliwości przewidzieć, czy wokanda się przedłuży, albo ile bedzie
          > trwać przesłuchanie świadka. Sztandarowym przykładem jest al Solidarności 127,
          > dzie głodni mandatów strażnicy czatują na każdy samochód. I nie ma żadnej
          > regulacji , która ten problem by regulowała, nie ma nawet pani reporterki(
          > autorki artykułu), która wzięła by się wreszcie za istotne problemy, a nie
          > tanie sensacje:)). Ja mandaty od straży kolekcjonuje- mam cały klaser- wszystko
          >
          > sprzed sądu:)))
          To oni myślą?No popatrz!A ja myślałem że nie!Cuda,cuda......:-)))))))))
          • Gość: carlo Re: Problem gdzie indziej... IP: *.aster.pl 19.10.05, 16:26
            Nie, nie myślą. Ale myślałem,że reporterka GW myśli. Njapierw pisze o
            zdesperownym kandydacie na posła, który nie może odżałować straconuch 9 tys
            miesiecznie , a teraz wali w Oleksego, który postawił auto na miejscu dla
            niepełnosprawnych... a gdzie miał postawić;)))
            • Gość: aza Re: Problem gdzie indziej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:33
              No gdzie?Jak sprawni wszystkie zajeli a skorumpowany sąd czekał!!!!
      • sceptyk Pokonany? 19.10.05, 23:45
        > Budzi to mój niesmak, bo nawet w świecie małp, czy świń pokonanego zostawia
        się w spokoju.

Na ile tow. Oleksy Jozef jest pokonany to okaze sie gdy podliczymy jego
        majatek, "uzbierany" z diet poselskich. O rodzinie oczywiscie tez nie
        zapominajac.
    • Gość: gostek co za absurd!!! IP: *.mi.gov.pl 19.10.05, 16:15
      "przepisy złamał poseł, to nie mogli go ukarać mandatem" mówi sędzia. To możemy
      równiez założyć że poseł może np. wejść do sklepu, wziąć co mu sie podoba i
      wynieść bez płacenia, zasłaniając sie immunitetem!!!
      • igii Re: co za absurd!!! 19.10.05, 16:16
        tak , przecież kradli i NIC
        • Gość: gostek Re: co za absurd!!! IP: *.mi.gov.pl 19.10.05, 16:21
          motyla noga! rzeczywiście. Moje oburzenie było jednak naiwne, no to już nie mam
          żadnych złudzeń...
    • igii teraz nadciąga kaczyński z lepperem beger i rydzyk 19.10.05, 16:15
      będzie fajnie
    • Gość: czytelnik Pani Dziobkowska głupoty wypisujesz IP: *.prz.com.pl 19.10.05, 16:17
      "Poseł uniknie jednak kary. Wykręcił się immunitetem" "strażnicy miejscy
      zrezygnowali z ukarania mandatem Oleksego" "strażnicy postąpili zgodnie z
      procedurami"
      Kto się w końcu "wykręcił" Oleksy od przyjęcia mandatu, czy strażnicy od
      wystawienia (zresztą "zgodnie z procedurami)?
    • Gość: Felix Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.galileusz.3s.pl 19.10.05, 16:17
      Czy niema poważniejszych tematów i problemów, myślę że nie warto /szkoda czasu/
      zaglądać i czytać tych dennych artykułów i oglądać emerytów partyjnych
    • Gość: Simon Świnie u koryta zmienią się na kaczki :))) IP: *.era.pl 19.10.05, 16:27
      tak łwśnie będzie bo Kaczyńscy nic innego nie proponują jak jeszcze wieksza
      władzę dla władzy...
    • Gość: kata Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.zamosc.mm.pl 19.10.05, 16:31
      Ciekawe, czy "Szanowny" pan Posel chciałby, aby ktoś zaparkował samochód w jego
      ogródku przy wartej prawie 500000 willi? Jeśli Pan O. wymaga od opinii
      publicznej szacunku dla swej nieskromnej osoby i nieobrzucania go błotem
      za "niewspółpracowanie" ze służbami PRL, to niech sam zacznie szanować prawa
      innych, podobno równych mu obywateli!!!
      • Gość: mgrinż Nie tylko OLEKSY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:45
        Witam
        Nie tylko Oleksy okazuje sie takim figlarzem
        Oto co widzialem:
        Czas akcji: SOBOTA OKOLO GODZ 15,00-16,00
        Miejsce akcji: POZNAŃ, OKLICA STAREGO BROWARU, ULICZKA NA KTÓREJ JEST ZAKAZ
        ZATRZYMYWANIA
        Bohater akcji: EURODEPUTOWNY - PAN LIBICKI
        przynaleznośc partyjna; PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ [szczególnie zwracam Państwu
        uwage na PRAWO]
        a teraz opis sytuacji:
        na chodniku prakują 2 auta: czarwony opel vectra i srebrny peugeot 307 kombi.
        nagle z fasonem zajezdza straż miejska, wyciągaja blokade, zakladaja na koło
        opla. naturalnie strażnicy maja marsowy wyraz twarzy, pełana powaga itd.
        podchodza z blokada do peugeota, z równie powazymi minami, jeden znich bierze
        się do zakładnaia blokady i nagle odskakuja od samochodu niczym oparzeni,
        jednoczesnie robiąc pelne zrozumienia i pokory miny. Cholera myslę, co jest
        grane. Podchodze do auta, a tam siedzi facet i czyta gazetę. Przyglądam mu się
        a to kto?????:
        PROMINENTNY CZLONEK PRAWA I SPRAWIDELIWOSCI - PAN LIBICKI
        no szlag mnie trafił!!!!
        rozmawiam o zdarzeniu z kolega, a on mi na to opowiada, jak to jechał autem,
        nagle wyprzedza go inny samowchód - i tu uwaga - brawa dla domyslnych - jest to
        srebrny peugeot 307 kombi za kierownica którego siedzi....hmmm SAM PAN POSEŁ
        LIBICKI z - przypominam - PRAWA !!!!!!! I SPRAWIEDLIWOŚĆI i jak najlepsze
        gada soboe przez telefon [i nie byl to bynajmniej zestaw głośnomówiący.
        No cóż.... jakie poseł takie prawo
        pozdr.
        • Gość: alonso Re: Nie tylko OLEKSY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:58
          To jaki on niepełnosprawny?Udaje czy co?Cwaniocha jeden!!
          • Gość: mgrinz Re: Nie tylko OLEKSY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:35
            niepalnosprawny jest syn Libiciego, zostal wybrany do sejmu z PiS
            ale jego tatko, europosel jest sprawny jak najbardziej
    • Gość: Komar Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.10.05, 16:45
      Tak się składa, że jak przybył patrol Straży Miejskiej, to się Oleksy zapytał,
      ile ma płacić, a to oni, _z własnej woli_ go pouczyli i nie wpelili mandatu.
      Oleksy nie zasłaniał się immunitetem.
    • at_work Zdecydowanie ostrzej! 19.10.05, 17:01
      Najostrzej, jak to tylko możliwe w granicach określonych obowiązującym prawem.
      No nie żeby zaraz kara śmierci, ale...

_
      Pies na kaczki.
    • Gość: lolo Najstraszniejsze jest to ze nikt na to nie zwrocil IP: 62.29.248.* 19.10.05, 17:02
      ..uwagi. Po pierwszym wyemitowaniu materialu nie bylo problemu.
      Dopiero pozniej ktos, dla kogo tak jak dla mnie jest to skandal, sprawe
      naglosnil.
      Niech sie wstydzi Oleksy ale tez wiekszosc z Was drodzy obywatele.
      Dla wiekszosci z Was bylo to normalne.
      Wlos sie na glowie jezy ze przed lamaniem najbardziej elementarnych przepisow
      chroni immunitet.
    • Gość: Prawnik Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.telpol.net.pl 19.10.05, 17:02
      Strażnicy postąpili tak jak nakazuje nasze chore prawo. Niestey na tym gruncie
      jest ono chore i nie można karać posła. Jak by go ukarali to przekorczyliby
      uprawnienia. Niestety to jest prawdą.
      • Gość: lolo Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 62.29.248.* 19.10.05, 17:05
        Nie zgadzam sie. 'Nie ma problemu, zadnego mandaciku nie bedzie'.
        Tak ma wygladac zalatwienie sprawy przez urzednika?
        Moze chociazby pouczenie? Jak to 'nie ma problemu'?
        Gdzie w tym czasie mial zaparkowac niepelnosprawny gdy ten buc zostawil swoja
        limuzyne na jego miejscu? A argument lysego tez byl 'od czapy'; 'gdzie mialem w
        takim razie zaparkowac, spieszylem sie'.
      • Gość: press-vienna Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.3.14.vie.surfer.at 19.10.05, 17:06
        od olka sa gorsi straznicy miejscy,arogancia i ciemnota totalna ............jak
        zomo i ormo ta sama klasa h.w.w.d
    • Gość: Gość 2 Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:06
      Ludzie, już naprawdę w Polsce nie ma większych zmartwień?!Ciekawe czy każdy z
      Was jest tak surowym sędzią we własnej sprawie?Ile się już nasłuchałem biadoleń
      na "nieludzkich" strażników miejskich albo na "czających" się w krzakach
      policjantów z radarem!Stańcie tam na miejscu każdego z nich i wtedy się
      wymądrzajcie!Przy klawiaturce i monitorze każdy z Was to geniusz.
      • Gość: tomek Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 62.29.248.* 19.10.05, 17:10
        Nie zdajesz sobie sprawy ale to jest wlasnie 'najwieksze zmartwienie'.
        Budowanie Polski nie zaczyna sie od sejmu, prezydenta ale od zaprzestania
        rzucania niedopalkow na ulice, od nieprzekraczania predkosci, od przestrzegania
        najbanalniejesych przepisow...
        Jesli bedziesz sie do tego stosowal; bedziemy zyli jak w raju.

• Gość: P Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 80.48.189.* 19.10.05, 17:21
          Łysy jedzie do Moskwy
    • Gość: Tomek Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:58
      O co chodzi, przecież Pleksy jest niepełnosprawny. Na umyśle. Ma kłopoty z
      pamięcią, zwłaszcza dotyczącą części jego działalności.
    • Gość: Adam "Wykręcił się immunitetem"? Dziennikarze kłamią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:56
      Oglądałem tę scenkę w TV. Oleksy zapytał strażnika ile płaci, a tamten
      odpowiedział, że nic... i tyle. On się od niczego nie wykręcał.
    • Gość: eLPeeR Wpisałem się jako "70-ty" tylko po to aby nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:37
      "69 " wpisów w tym wątku bo to dawało brzydkie i nieprzyzwoite skojarzenia.
      Fuj !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka