Gość: Schaddy Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.10.05, 15:52 Strżnik Miejski ma prawo dać grzywnę w postaci mandaty karnego, naganę, skierować wniosek do sądu, i nikt, powtarzam nikt nie może skłonić go do zmiany decyzji jaką podejmie. Autorów, jak i ludzi którym się nie podoba postępowanie funkcjonariusza zapraszam do lektury Ustawy o Strażach miejskich/gminnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubat Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 81.6.129.* 19.10.05, 15:58 Żal mi tego Oleksego, bo znalazł się wśród małp, a w stadzie małpim takie zwyczaje, że jak jedna ugryzie to wszystkie inne starają się też dogryźć. Widziałem to w dworackiej telewizorni i jako żywo nie wykręcał się immunitetem. Wcale bym się zresztą nie zdziwił, gdyby się okazało, że dziennikarze - wiedząc iż Oleksy ma się zjawić u lustratorów - zajęli tych kilka wolnych miejsc parkingowych i czekali na "okazję" pokazania wszem i wobec wredności komucha. Jakoś nijak nie mogę uwierzyć w przypadkową obecność kamery telewizyjnej, chyba że ciągła transmisja z parkingu jest codziennym zjawiskiem w tv. Budzi to mój niesmak, bo nawet w świecie małp, czy świń pokonanego zostawia się w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Problem gdzie indziej... IP: *.aster.pl 19.10.05, 16:08 .. a raczej w fakcie,że strażnicy miejscy wiedzą gdzie się ustawić,żeby nazbierać kasy za mandaty. Dobrym miejscem są sądy, ponieważ parkujący- zwykle nie mają możliwości przewidzieć, czy wokanda się przedłuży, albo ile bedzie trwać przesłuchanie świadka. Sztandarowym przykładem jest al Solidarności 127, dzie głodni mandatów strażnicy czatują na każdy samochód. I nie ma żadnej regulacji , która ten problem by regulowała, nie ma nawet pani reporterki( autorki artykułu), która wzięła by się wreszcie za istotne problemy, a nie tanie sensacje:)). Ja mandaty od straży kolekcjonuje- mam cały klaser- wszystko sprzed sądu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Problem gdzie indziej... 19.10.05, 16:15 Gość portalu: carlo napisał(a): > .. a raczej w fakcie,że strażnicy miejscy wiedzą gdzie się ustawić,żeby > nazbierać kasy za mandaty. Dobrym miejscem są sądy, ponieważ parkujący- zwykle > nie mają możliwości przewidzieć, czy wokanda się przedłuży, albo ile bedzie > trwać przesłuchanie świadka. Sztandarowym przykładem jest al Solidarności 127, > dzie głodni mandatów strażnicy czatują na każdy samochód. I nie ma żadnej > regulacji , która ten problem by regulowała, nie ma nawet pani reporterki( > autorki artykułu), która wzięła by się wreszcie za istotne problemy, a nie > tanie sensacje:)). Ja mandaty od straży kolekcjonuje- mam cały klaser- wszystko > > sprzed sądu:))) To oni myślą?No popatrz!A ja myślałem że nie!Cuda,cuda......:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Problem gdzie indziej... IP: *.aster.pl 19.10.05, 16:26 Nie, nie myślą. Ale myślałem,że reporterka GW myśli. Njapierw pisze o zdesperownym kandydacie na posła, który nie może odżałować straconuch 9 tys miesiecznie , a teraz wali w Oleksego, który postawił auto na miejscu dla niepełnosprawnych... a gdzie miał postawić;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aza Re: Problem gdzie indziej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:33 No gdzie?Jak sprawni wszystkie zajeli a skorumpowany sąd czekał!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Pokonany? 19.10.05, 23:45 > Budzi to mój niesmak, bo nawet w świecie małp, czy świń pokonanego zostawia się w spokoju. Na ile tow. Oleksy Jozef jest pokonany to okaze sie gdy podliczymy jego majatek, "uzbierany" z diet poselskich. O rodzinie oczywiscie tez nie zapominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek co za absurd!!! IP: *.mi.gov.pl 19.10.05, 16:15 "przepisy złamał poseł, to nie mogli go ukarać mandatem" mówi sędzia. To możemy równiez założyć że poseł może np. wejść do sklepu, wziąć co mu sie podoba i wynieść bez płacenia, zasłaniając sie immunitetem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: co za absurd!!! IP: *.mi.gov.pl 19.10.05, 16:21 motyla noga! rzeczywiście. Moje oburzenie było jednak naiwne, no to już nie mam żadnych złudzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
igii teraz nadciąga kaczyński z lepperem beger i rydzyk 19.10.05, 16:15 będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Pani Dziobkowska głupoty wypisujesz IP: *.prz.com.pl 19.10.05, 16:17 "Poseł uniknie jednak kary. Wykręcił się immunitetem" "strażnicy miejscy zrezygnowali z ukarania mandatem Oleksego" "strażnicy postąpili zgodnie z procedurami" Kto się w końcu "wykręcił" Oleksy od przyjęcia mandatu, czy strażnicy od wystawienia (zresztą "zgodnie z procedurami)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.galileusz.3s.pl 19.10.05, 16:17 Czy niema poważniejszych tematów i problemów, myślę że nie warto /szkoda czasu/ zaglądać i czytać tych dennych artykułów i oglądać emerytów partyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Świnie u koryta zmienią się na kaczki :))) IP: *.era.pl 19.10.05, 16:27 tak łwśnie będzie bo Kaczyńscy nic innego nie proponują jak jeszcze wieksza władzę dla władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.zamosc.mm.pl 19.10.05, 16:31 Ciekawe, czy "Szanowny" pan Posel chciałby, aby ktoś zaparkował samochód w jego ogródku przy wartej prawie 500000 willi? Jeśli Pan O. wymaga od opinii publicznej szacunku dla swej nieskromnej osoby i nieobrzucania go błotem za "niewspółpracowanie" ze służbami PRL, to niech sam zacznie szanować prawa innych, podobno równych mu obywateli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinż Nie tylko OLEKSY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:45 Witam Nie tylko Oleksy okazuje sie takim figlarzem Oto co widzialem: Czas akcji: SOBOTA OKOLO GODZ 15,00-16,00 Miejsce akcji: POZNAŃ, OKLICA STAREGO BROWARU, ULICZKA NA KTÓREJ JEST ZAKAZ ZATRZYMYWANIA Bohater akcji: EURODEPUTOWNY - PAN LIBICKI przynaleznośc partyjna; PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ [szczególnie zwracam Państwu uwage na PRAWO] a teraz opis sytuacji: na chodniku prakują 2 auta: czarwony opel vectra i srebrny peugeot 307 kombi. nagle z fasonem zajezdza straż miejska, wyciągaja blokade, zakladaja na koło opla. naturalnie strażnicy maja marsowy wyraz twarzy, pełana powaga itd. podchodza z blokada do peugeota, z równie powazymi minami, jeden znich bierze się do zakładnaia blokady i nagle odskakuja od samochodu niczym oparzeni, jednoczesnie robiąc pelne zrozumienia i pokory miny. Cholera myslę, co jest grane. Podchodze do auta, a tam siedzi facet i czyta gazetę. Przyglądam mu się a to kto?????: PROMINENTNY CZLONEK PRAWA I SPRAWIDELIWOSCI - PAN LIBICKI no szlag mnie trafił!!!! rozmawiam o zdarzeniu z kolega, a on mi na to opowiada, jak to jechał autem, nagle wyprzedza go inny samowchód - i tu uwaga - brawa dla domyslnych - jest to srebrny peugeot 307 kombi za kierownica którego siedzi....hmmm SAM PAN POSEŁ LIBICKI z - przypominam - PRAWA !!!!!!! I SPRAWIEDLIWOŚĆI i jak najlepsze gada soboe przez telefon [i nie byl to bynajmniej zestaw głośnomówiący. No cóż.... jakie poseł takie prawo pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonso Re: Nie tylko OLEKSY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:58 To jaki on niepełnosprawny?Udaje czy co?Cwaniocha jeden!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinz Re: Nie tylko OLEKSY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:35 niepalnosprawny jest syn Libiciego, zostal wybrany do sejmu z PiS ale jego tatko, europosel jest sprawny jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komar Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.10.05, 16:45 Tak się składa, że jak przybył patrol Straży Miejskiej, to się Oleksy zapytał, ile ma płacić, a to oni, _z własnej woli_ go pouczyli i nie wpelili mandatu. Oleksy nie zasłaniał się immunitetem. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Zdecydowanie ostrzej! 19.10.05, 17:01 Najostrzej, jak to tylko możliwe w granicach określonych obowiązującym prawem. No nie żeby zaraz kara śmierci, ale... _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Najstraszniejsze jest to ze nikt na to nie zwrocil IP: 62.29.248.* 19.10.05, 17:02 ..uwagi. Po pierwszym wyemitowaniu materialu nie bylo problemu. Dopiero pozniej ktos, dla kogo tak jak dla mnie jest to skandal, sprawe naglosnil. Niech sie wstydzi Oleksy ale tez wiekszosc z Was drodzy obywatele. Dla wiekszosci z Was bylo to normalne. Wlos sie na glowie jezy ze przed lamaniem najbardziej elementarnych przepisow chroni immunitet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.telpol.net.pl 19.10.05, 17:02 Strażnicy postąpili tak jak nakazuje nasze chore prawo. Niestey na tym gruncie jest ono chore i nie można karać posła. Jak by go ukarali to przekorczyliby uprawnienia. Niestety to jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 62.29.248.* 19.10.05, 17:05 Nie zgadzam sie. 'Nie ma problemu, zadnego mandaciku nie bedzie'. Tak ma wygladac zalatwienie sprawy przez urzednika? Moze chociazby pouczenie? Jak to 'nie ma problemu'? Gdzie w tym czasie mial zaparkowac niepelnosprawny gdy ten buc zostawil swoja limuzyne na jego miejscu? A argument lysego tez byl 'od czapy'; 'gdzie mialem w takim razie zaparkowac, spieszylem sie'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press-vienna Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.3.14.vie.surfer.at 19.10.05, 17:06 od olka sa gorsi straznicy miejscy,arogancia i ciemnota totalna ............jak zomo i ormo ta sama klasa h.w.w.d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 2 Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:06 Ludzie, już naprawdę w Polsce nie ma większych zmartwień?!Ciekawe czy każdy z Was jest tak surowym sędzią we własnej sprawie?Ile się już nasłuchałem biadoleń na "nieludzkich" strażników miejskich albo na "czających" się w krzakach policjantów z radarem!Stańcie tam na miejscu każdego z nich i wtedy się wymądrzajcie!Przy klawiaturce i monitorze każdy z Was to geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 62.29.248.* 19.10.05, 17:10 Nie zdajesz sobie sprawy ale to jest wlasnie 'najwieksze zmartwienie'. Budowanie Polski nie zaczyna sie od sejmu, prezydenta ale od zaprzestania rzucania niedopalkow na ulice, od nieprzekraczania predkosci, od przestrzegania najbanalniejesych przepisow... Jesli bedziesz sie do tego stosowal; bedziemy zyli jak w raju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: 80.48.189.* 19.10.05, 17:21 Łysy jedzie do Moskwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Straż miejska skarży się na Józefa Oleksego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:58 O co chodzi, przecież Pleksy jest niepełnosprawny. Na umyśle. Ma kłopoty z pamięcią, zwłaszcza dotyczącą części jego działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam "Wykręcił się immunitetem"? Dziennikarze kłamią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:56 Oglądałem tę scenkę w TV. Oleksy zapytał strażnika ile płaci, a tamten odpowiedział, że nic... i tyle. On się od niczego nie wykręcał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLPeeR Wpisałem się jako "70-ty" tylko po to aby nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:37 "69 " wpisów w tym wątku bo to dawało brzydkie i nieprzyzwoite skojarzenia. Fuj ! Odpowiedz Link Zgłoś