iwo_ 04.10.02, 18:07 Te linie od 7 października będą miały nowy zespół przystanków; PLAC NA ROZDROŻU 01 i 02. Czy to nie jest próba (początek) "uzwyklenia" lub "uprzyspieszenia" tych dwóch linii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Modest Mugsorski Re: E-1 i E-2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 21:22 iwo_ napisał: > Te linie od 7 października będą miały nowy zespół przystanków; PLAC NA > ROZDROŻU 01 i 02. Czy to nie jest próba (początek) "uzwyklenia" > lub "uprzyspieszenia" tych dwóch linii? > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgm Re: E-1 i E-2 IP: *.mila.edu.pl 07.10.02, 13:30 Gość portalu: Modest Mugsorski napisał(a): > Kolejne "uzwyklenie" linii jadącej z Wilanowa lub dalej. Swego czasu 519 > zatrzymywał się przy Bonifacego i przy Dolnej. Później dodano mu przystanki na > Czarnomorskiej i Mangalii. Nie wiem, dlaczego się tak ograniczono. Dodanie > przystanku przy Kostrzewskiego zamieniłoby 519 w linię zwykłą. Tak samo było z > 410. 410 i 519 przy Czarnomorskiej zatrzymywało się zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdah Re: E-1 i E-2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 18:46 Gość portalu: tgm napisał(a): > Gość portalu: Modest Mugsorski napisał(a): > > > Kolejne "uzwyklenie" linii jadącej z Wilanowa lub > dalej. Swego czasu 519 > > zatrzymywał się przy Bonifacego i przy Dolnej. Później > dodano mu przystanki na > > Czarnomorskiej i Mangalii. Nie wiem, dlaczego się tak > ograniczono. Dodanie > > przystanku przy Kostrzewskiego zamieniłoby 519 w linię > zwykłą. Tak samo było z > > 410. > > 410 i 519 przy Czarnomorskiej zatrzymywało się zawsze. A nieprawda. Był czas - na samym początku 519 - kiedy tam się nie zatrzymywał. Do 410 nie będę się sprzeczał, bo tego dokładnie nie pamiętam. Ale 519 tam nie stawał. Wystarczy sięgnąć pamięcią dalej niż kilka ostatnich lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdah Re: E-1 i E-2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 21:26 Niech E2 zatrzymuje się na każdym przystanku i zmieni nazwę na EI-2 (czyli na ekspresowy inaczej) Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: E-... - coś tam 07.10.02, 19:20 Ja uważam, że dla linii typu "E" powinno się zachowywać tylko przystanki przy głównych punktach przesiadkowych np. Pl. Wilsona, Rondo Wiatraczna, Centrum itd... Jednym słowem największe ronda i skrzyżowania + przystanki krańcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: E-1 i E-2 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.10.02, 23:02 Zaskakująca to dla mnie informacja wszak ta zmiana przystankowa nastąpiła po przeszło 10 latach funkjonowania obu linii... Poza tym dziwne jest to także z tego powodu , iż linia E-1 na początku swojego istnienia zatrzymywała się przy Placu Na Rozdrożu ,ale bardzo krótko.Zatem jest to swego rodzaju powrót do przeszłości, tylko bardzo odległej. Co do E-2 ,to nowy przystanek dla tej linii oznacza ,że przekroczona została tutaj granica "kilkunastu przystanków" dla linii ekspresowej,która dotąd obowiązywała.20przystanków dla takiej linii to trochę za dużo ,choć z drugiej strony da to większą swobodę do tworzenia ewentualnych nowych ekspresówek na dłuższych trasach. Paradoksem jest tu brak przystanku dla linii E-1 przy Uniwersytecie przy jednoczesnym zatrzymywaniu się na nowym przystanku i w zespole "Miodowa" , gdzie np.linia E-3 nie przystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: E-1 i E-2 08.10.02, 00:08 Gość portalu: Jacek napisał(a): [...] > Co do E-2 ,to nowy przystanek dla tej linii oznacza ,że przekroczona została > tutaj granica "kilkunastu przystanków" dla linii ekspresowej,która dotąd > obowiązywała.20przystanków dla takiej linii to trochę za dużo ,choć z drugiej > strony da to większą swobodę do tworzenia ewentualnych nowych ekspresówek na > dłuższych trasach. Dokładnie. Niepokojąco została zachwiana zasada 5-5-5, czyli pięć przystanków w centrum i po pięć przystanków na obrzeżach W-wy. Mam nadzieję, że to były ostatnie zmiany dotyczące dodawania przystanków 'ekspresówkom". :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Pasażerowie IP: 2.1.* / *.pnu.com 08.10.02, 08:44 Teraz to dużo ludzi patrzy na zatrzymujące się ekspresy cokolwiek dziwnie, studiuje ich trasy z tablic ...i nie wsiada. Na tym przystanku to może ze dwie osoby z rana wysiadają/wsiadają (przynajmniej w stronę Wilanowa) - wśród nich Ja. Choć dla mnie to jest dobrze, że E się tam zatrzymują to dla kogoś kto jedzie np. z Ciołka to chyba nie bardzo. Jak ktoś się przyzwyczaił, że E nie zatrzymują się na Pl. Na Rozdrożu to teraz w nie też nie wsiada. Wszak wie, że mogą wywieźć nie wiadomo gdzie - ile takich sytuacji widziałem i błagalne prosby do kierowcy: "Pan się zatrzyma i mnie wypusci, aaa!". A teraz E-1 powinien się zatrzymać na Dolnej i będzie zwykłym przyśpieszonym buuuuu. A ciekawe, że nowe przystanki są, a na tablicach wewnątrz autobusów ich nie ma. Jak już zrobili przystanek nowy to np. Pl. Trzech Krzyży mogliby zabrać - wszak ten przystanek nie jest dogodną przesiadką. Odpowiedz Link Zgłoś