splkm 13.11.05, 13:42 Co sądzicie o tym posunięciu spółdzielni ?? Z tego co widziałem widniało tam 5 lokali. ciekawe tylko czy najbardziej zadłuzonych czy tylko tyle jest w bloku :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonawentura99 Re: Lista dłużników 13.11.05, 15:59 W moim bloku wisiała bardzo krótko kartka z dłużnikami. Było tam mniej niż 10 mieszkań. Nie wiem tylko co to da. Jedynie tylko ośmieszy niepłacących przed sąsiadami. Ale może to dobry sposób na niektórych. Wiem, że są tacy co nie płacą czynszów bo coś im nie pasuje na osiedlu lub w pracy Adm. Ale lokatorzy których nie stać na czynsze, mają możliwość np. podnająć pokój lub zamienić mieszkanie na mniejsze. A jeżeli ktoś nie wnosi opłat, inni za niego muszą płacić. A to nie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Lista dłużników 15.11.05, 20:59 To jest super dobry pomysł. Jest oczywiście wiele plusów i minusów takiego podejścia do tematu, ale... może warto. Dla ciekawych: osiedle Ostrobramska - moje dawne miejsce zamieszkania, mieszka tam moja mama i też wywieszono taką listę. Na klatkę z 36 lokalami wymieniono ponad 20 dłużników. Kiedy okazuje się, że dłużnicy są w przewadze mogą olać sprawę stwierdzając, że przecież nie tylko on. Przy 5 czy nawet 10 sztukach na 70- 80- kilka mieszkań może to zadziałać. To oznacza też (chyba), że ze ściągalnością w naszej Spółdzielni nie jest tak najgorzej :) Odpowiedz Link Zgłoś