Dodaj do ulubionych

Nowe trasy

IP: 213.17.171.* 07.10.02, 12:16
Proponuje nowa trase pospieszna z Gorczeswkiej na Plac. Wilsona. Numer do uzgodnienia. Proponowany zarys trasy tez do uzgodnienia. :) Ja proponuje : Lazurowa, Czluchowska, Powsatnców Sląskich, Powazkowska, Stawki, Dw. Gdanski, Plac Wilsona. Ewentualnie mozna pociagnac dalej przez Marymont do huty.
Sugestia dotyczaca tramwaju 27 : mozna by go podciagnac do petli gorczewska , bo zadnego z Jelonej nie ma na Zoliborz.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aagnes Re: Nowe trasy 07.10.02, 12:26
      Trasa znakomita, nie wiem tylko czy ten autobus nie wpadalby gdzies w korek.
      Ale rzeczywiscie z jelonek na zoliborz nie ma dobrego polaczenia, mimo, ze to
      niedaleko.
    • Gość: Slomka Re: Nowe trasy IP: 213.17.171.* 07.10.02, 12:31
      Jezeli ktos jeszcze chetny na trase taka niech da znac i zapropnuje szczegolowo przystanki.
      • kilovolt Re: Nowe trasy 07.10.02, 13:11
        Taa i zaproponuje jeszcze obsadę , tabor itd. a najlepiej to może ktoś sam
        uruchomi taką linię, wtedy to ona na pewno ruszy.
    • Gość: Zdzichu Re: Nowe trasy IP: *.pl 07.10.02, 13:44
      Gość portalu: Slomka napisał(a):

> Proponuje nowa trase pospieszna z Gorczeswkiej na Plac. Wilsona.
      /ciach/

A dlaczego nie Trasą Toruńską (Prymasa Tysiąclecia)???
      Można tak: Górczewska - Lazurowa - Wolska - ew. Redutowa/Olbrachta/Górczewska -
      Prymasa Tysiąclecia - Al. Armii Krajowej - Włościańska - Słowackiego - Pl.
      Wilsona (z powrotem Słowackiego - Duracza - Broniewskiego i dalej Trasą AK)

To byłby prawdziwy pośpieszny!
      Na razie obwodnicą jeździ nowy wynalazek ZTM czyli 345, rzadko i niespiesznie
      dojeżdżając do pętli Cm. Wolski (gdzie jak wiadomo mieszka mnóstwo ludzi:)
      • mantha Re: Nowe trasy 07.10.02, 13:46
        I o to chodzi!! Dlaczego jeszcze w ZTM nikt na to nei wpadl?????
      • Gość: Slomka Re: Nowe trasy IP: 213.17.171.* 07.10.02, 13:49
        Bardzo dobrze w zasadzie to trasa jak narazie jest nie wykorzystana przez zadn pospieszny.
        • iwo_ Re: Nowe trasy 07.10.02, 19:13
          Wystarczyło by 345;
          przekształcić w linię przyspieszoną stałą,
          dodać trochę brygad,
          zmienić numerek,
          zdjąć z trasy trochę przystanków - i linia gotowa!
          • sloggi 345 > 144 08.10.02, 08:26
            Kto jest za ?
            Dziś mijałem 345 jadące przez Most Grota na Marysin - wyglądało jak puszka z
            sardynkami. To trasa bardzo perspektywiczna.
            • iwo_ Re: 345 > 144 08.10.02, 16:57
              Ja oczywiście też jestem ZA! Jednak bardziej by mi się podobał numerek 114 (bo
              nie lubię tak na przystanku - jeden po drugim) ;-))) Linia perspektywiczna tak
              samo jak 186... tylko nie wiem czy coś z tego wypali :-(
          • Gość: Pawcio Re: Nowe trasy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 16:45
            Też popieram przekształcenie 345 w pospieszną, a najlepiej przedłużoną np. do
            Karolina. Na otrzymanie statusu stałej nie ma co specjalnie liczyć, gdyż zbyt
            dużym kawałkiem pokrywałaby się ze 145.
            A co do nieszczęsnych Jelonek i Zoliborza to moja propozycja jest, aby 112 nie
            skręcało na Trasę AK tylko dopiero w Krasińskiego tak do Wybrzeża Gdyńskiego i
            na Most. Oczywiście z dokładką przynajmniej jednej brygady. Jest to zwykła
            linia i szybką trasą nie musi jeździć.
            • Gość: Zdzichu Re: Nowe trasy IP: *.pl 08.10.02, 19:57
              Gość portalu: Pawcio napisał(a):

> Też popieram przekształcenie 345 w pospieszną, a najlepiej przedłużoną np. do
              > Karolina. Na otrzymanie statusu stałej nie ma co specjalnie liczyć, gdyż zbyt
              > dużym kawałkiem pokrywałaby się ze 145.

Jak szanowni przedmówcy zauważyli raczej nic się nie zmieni, ZTM ma wyraźną
              awersję do nowych linii pospiesznych: nic takiego nie jeździ ani Al. Prymasa
              Tysiąclecia, ani Trasą Siekierkowską, na Gocław poza E-5 i 416 z Bródna też nic!
            • roody102 Re: Nowe trasy 08.10.02, 22:39
              Ja bym coś zrobił, żeby trasą autobus z Woli, przez Żoliborz do M1 leciał.
      • Gość: załamany Re: Nowe trasy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 11:56
        Oddajcie moje 514!!!
      • stront Nowe trasy oraz 136 i 511. 12.11.02, 16:19
        Gość portalu: Zdzichu napisał(a):

> Można tak: Górczewska - Lazurowa - Wolska - ew.
        Redutowa/Olbrachta/Górczewska -
        >
        > Prymasa Tysiąclecia - Al. Armii Krajowej - Włościańska - Słowackiego - Pl.
        > Wilsona (z powrotem Słowackiego - Duracza - Broniewskiego i dalej Trasą AK)

Może zrobić tak, by i wilk był syty i owca cała :)
        511. URSUS - Traktorzystów - Połczyńska - Redutowa - Olbrachta - Górczewska -
        Al. Prymasa - Most Grota - Toruńska - Bartnicza - Wyszogrodzka - Chodecka -
        BRÓDNO PODGRODZIE.
        Uzyskujemy w ten sposób:
        1. Odnowienie połączenia Woli z Ursusem.
        2. Połączenie Ursusa z centralnym Żoliborzem i Bródnem.
        3. Wspomaganie dla linii 112 i 186 (obie jeżdżą razem a potem długo długo nic).
        4. Poprawioną obsługę południowej części Bródna (z BArtniczej do centrum jeździ
        wyłącznie 118 i 318 (przez Wisłostradę więc niejako obok) i 524 (wieczorem
        jeździ co 30 minut - masakra). Reszta jedzie albo na Żerań albo na Tarchomin
        (poza 176, które jeździ do Choszczówki :).

Poza tym postuluję przedłużenie linii 136 do pętli Górczewska od dw.
        Zachodniego starą trasą 384 (Al. Prymasa - Górczewska). Odciążyłoby to choć
        trochę autobusy spod Auchan ewentualnie uruchomienie jakiejś nowej linii w
        tamtym rejonie - w godzinach szczytu w 171 i 190 nie wetkniesz szpilki.
    • Gość: Wojtas 184 IP: 2.1.* / *.pnu.com 08.10.02, 08:17
      A 184 z przesiadką na Przybyszewskiego?

Ten autobus przecież jeździ przez Jelonki i Bemowo nawet na Bielany co prawda,
      ale na Przybyszewskiego jest doskonała przesiadka.
      • Gość: Rafał Re: 184 IP: *.pseinfo.pl 09.10.02, 14:06
        Z tą doskonałością przesiadki to bym dyskutował.Na skrzyżowaniu z Żeromskiego
        przesiadka jest tylko w kierunku Żoliborza, w drugą nie ma takiej możliwości.
        Podobnie jest na skrzyżowaniu z Górczewską, przystanek jest tylko w kierunku
        Bemowa(Bielan) a brakuje w drugą.
        Natomiast rozwiązaniem połączenia tych dzielnic byłoby połączenie tramwajowe
        całą ulicą Powstanców Śląskich/Reymonta od Górczewskiej do Broniewskiego
        (połączyć tę wąsy tramwajowe).
        • Gość: Wojtas Re: 184 IP: 2.1.* / *.pnu.com 09.10.02, 16:11
          Jak jeździłem tamtędy przed poszerzeniem ul. Powstańców Śląskich to podróż z
          Górce do Przybyszewskiego trwała zwykle ok 15 min.
          • Gość: Rafał Re: 184 IP: *.pseinfo.pl 10.10.02, 10:09
            Zgoda jedzie się dosyć szybko,jak autobus przyjedzie.Ja niestety (albo stety)
            muszę się przesiadać (trasa Żoliborz-ok.Ciołka/Górczewska) i często wybieram
            kurs przez Centrum,część trasy tramem, stąd moje marzenia o tramwaju.
            • Gość: Wojtas To taką trasą może IP: 2.1.* / *.pnu.com 15.10.02, 08:14
              Najpierw z Żoliborza do pętli Nowe Bemowo. Tam w tramwaj do przystanku Koło i
              tam w autobus do Ciołka (lub pieszo ok 10 minut)
        • Gość: piterek Re: 184 IP: *.tnt33.chi15.da.uu.net 13.11.02, 01:24
          Taki plan istnieje od dawna. Problem tylko z jego wykonaniem. Na wielu
          warszawskich ulicach moglby sie pojawic tramwaj na wydzielonym torowisku
          eliminujac tym samym autobusy w korkach. To jednak bardzo odlegla przyszlosc
          dopoki istniej ZTM.

Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Z tą doskonałością przesiadki to bym dyskutował.Na skrzyżowaniu z
          Żeromskiego
          > przesiadka jest tylko w kierunku Żoliborza, w drugą nie ma takiej
          możliwości.
          > Podobnie jest na skrzyżowaniu z Górczewską, przystanek jest tylko w kierunku
          > Bemowa(Bielan) a brakuje w drugą.
          > Natomiast rozwiązaniem połączenia tych dzielnic byłoby połączenie tramwajowe
          > całą ulicą Powstanców Śląskich/Reymonta od Górczewskiej do Broniewskiego
          > (połączyć tę wąsy tramwajowe).
          • iwo_ Re: 184 13.11.02, 16:32
            Gość portalu: piterek napisał(a):

> Taki plan istnieje od dawna. Problem tylko z jego wykonaniem. Na wielu
            > warszawskich ulicach moglby sie pojawic tramwaj na wydzielonym torowisku
            > eliminujac tym samym autobusy w korkach. To jednak bardzo odlegla przyszlosc
            > dopoki istniej ZTM.
            >
            A jednak nie taka odległa. ZTM będzie istnieć do końca tego roku.
            • Gość: piterek Re: 184 IP: *.tnt33.chi15.da.uu.net 13.11.02, 18:59
              Nazwa i tak nie ma znaczenia dopoki siedza tam polmozgi. A jaka bedzie nowa
              nazwa od 01 sty 2003?

iwo_ napisał:

> Gość portalu: piterek napisał(a):
              >
              > > Taki plan istnieje od dawna. Problem tylko z jego wykonaniem. Na wielu
              > > warszawskich ulicach moglby sie pojawic tramwaj na wydzielonym torowisku
              > > eliminujac tym samym autobusy w korkach. To jednak bardzo odlegla przyszlo
              > sc
              > > dopoki istniej ZTM.
              > >
              > A jednak nie taka odległa. ZTM będzie istnieć do końca tego roku.
    • Gość: Slomka Re: Nowe trasy IP: 213.17.171.* 15.10.02, 12:42
      Zlikwidowano 394.
      Jelonki stracily bezposrednie polaczenie z Ursusem.
      Ciekawe czy bedzie jakas linia w zamian za 394 ??
      • szczupy Re: Nowe trasy 12.11.02, 01:57
        Nie straciły, bo 394 został połączony z 384. Teraz jeździ z Młocin do Ursusa i
        to z lepszą częstotliwością niż wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka