Dodaj do ulubionych

IC- krol jest nagi

IP: 212.141.155.* 15.10.02, 11:53
Jak wam sie podoba architektura Hotelu Intercontinental? Wedlug mnie to chyba
bedzie wielkie g....Po co robic takie dziwactwa? Mysle tu o nodze i braku
prawie polowy budynku na dole. Nie wiem czy taki hotel bedzie mial wziecie.
Ostatecznie goscie chca sie po prostu spokojnie przespac, a nie zastanawiac
sie nad statyka budynku.
Moze jakis specjalista mi powie czy noga to jest element konstrukcyjny czy
tylko ozdobnik. Inaczej, czy bez nogi budynek sie zawali?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: IC- krol jest nagi 15.10.02, 11:56
      Przypomina mi się ludzik z kasztanów chwiejnie stojący na zapałczanych nogach.
    • roody102 Re: IC- krol jest nagi 15.10.02, 12:02
      Wyglada to moze dziwnie, ale ma sens.
      Zostalo to tak zaprojektowane, bo mieszkancy bloku stojacego z tylu
      protestoiwali, ze beda mieli ciemno. Moim zdaniem inwestor wybrnal z problemu
      zgrabnie. Ba, nawet jest sie czym pochwalic - zmienilismy architekture, zeby
      nie zrec sie z mieszkancami. Zwyciezyl rozsadek i to jest budujace. Oby sie nie
      zawalilo.
      • sloggi Re: IC- krol jest nagi 15.10.02, 12:03
        Gdyby wyburzyć ten blok i dać ludziom mieszkania to hotel miałby większe
        gabaryty i więcej pokoi, czyli koszt zakupu mieszkań szybko zwróciłby się :)
      • Gość: Derek Re: IC- krol jest nagi IP: 212.141.155.* 15.10.02, 12:08
        roody102 napisał:

> Wyglada to moze dziwnie, ale ma sens.
        > Zostalo to tak zaprojektowane, bo mieszkancy bloku stojacego z tylu
        > protestoiwali, ze beda mieli ciemno. Moim zdaniem inwestor wybrnal z problemu
        > zgrabnie. Ba, nawet jest sie czym pochwalic - zmienilismy architekture, zeby
        > nie zrec sie z mieszkancami. Zwyciezyl rozsadek i to jest budujace. Oby sie
        nie
        >
        > zawalilo.

Mysle, ze sie nie zawali (zakladam, ze noga to tylko ozdobnik) ale bedzie juz
        zawsze sprawial wrazenie, ze katastrofa moze nastapic w kazdym momencie. I to
        swiadczy wg mnie o debilizmie tego pomyslu.

• roody102 Re: IC- krol jest nagi 15.10.02, 12:19
          Ja sobie zartowalem. Mowilem o zawaleniu sie czegos opartego na zdrowym
          rozsadku.
          Noga to chyba nie tylko ozdobnik.
          U mnie nie budzi to watpliwosci co do stabilnosci.

A czy mozna bylo inaczej?
          Nie wiem.
          Ale cos takoego urosnie kiedys do legendy warszawskiej moze?
          • Gość: Derek Re: IC- krol jest nagi IP: 212.141.155.* 15.10.02, 12:30
            roody102 napisał:

> Ja sobie zartowalem. Mowilem o zawaleniu sie czegos opartego na zdrowym
            > rozsadku.
            > Noga to chyba nie tylko ozdobnik.
            > U mnie nie budzi to watpliwosci co do stabilnosci.
            >
            > A czy mozna bylo inaczej?
            > Nie wiem.
            > Ale cos takoego urosnie kiedys do legendy warszawskiej moze?

Wg mnie ta konstrukcja jest sprzeczna ze zdrowym rozsadkiem, nawet jezeli jest
            zgodna z prawami fizyki.
    • Gość: futur Re: IC- krol jest nagi IP: *.dialup.tiscali.it 15.10.02, 21:14
      Gość portalu: Derek napisał(a):

> Jak wam sie podoba architektura Hotelu Intercontinental? Wedlug mnie to chyba
      > bedzie wielkie g....Po co robic takie dziwactwa? Mysle tu o nodze i braku
      > prawie polowy budynku na dole. Nie wiem czy taki hotel bedzie mial wziecie.
      > Ostatecznie goscie chca sie po prostu spokojnie przespac, a nie zastanawiac
      > sie nad statyka budynku.
      > Moze jakis specjalista mi powie czy noga to jest element konstrukcyjny czy
      > tylko ozdobnik. Inaczej, czy bez nogi budynek sie zawali?

Tez jestem ciekawy jak to jest z ta noga. Jakie jest wasze zdanie?
    • Gość: Derek Re: IC- krol jest nagi IP: 212.141.155.* 16.10.02, 09:35

Kurde, czy IC to jest temat tabu? Jak sie wam podoba ta krzywa budowla?
      • Gość: step Re: IC- krol jest nagi IP: 193.116.20.* 16.10.02, 10:06
        a dlaczego ma sie zawalic? przeciez to nie zostalo zbudowane ot tak sobie, lecz
        na podstawie projektu. co zlego jest w tym ze ic wymyka sie schematom? pomysl
        sloggiego zeby wyburzyc sasiedni blok i powiekszyc ilosc pokoi hotelowych to
        fantazja. kto w nich bedzie mieszkal przy takiej nadpodazy hoteli tej klasy?
        przed rozpoczeciem inwestycji na pewno przeprowadzono analize oplacalnosci i
        gdyby uznano ze na wiekszej ilosci pokoi mozna lepiej zarobic to pewnie byloby
        ich wiecej. z gory uprzedzam wszystkich krytykow ze nie jestem fanem tego
        budynku. marzy mi sie warszawa bez wiezowcow (i bez pkin-u oczywiscie) za to z
        gesta zabudowa miejska, bez niezagospodarowanych miejsc w srodmiesciu. niemniej
        jednak ic jestem w stanie bronic za oryginalnosc formy chociazby. a zawalic sie
        nie zawali. o tym jestem przekonany bo sie na tym znam
        • Gość: Piotr Re: IC- krol jest nagi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 10:47
          twierdzenie że sie może zawalić jest na poziomie dziecka z przedszkola,
          inżynierowie z Europy nad tym pracują a on mówi że sie może zawalić :)))))
          budują hotel który może sie zawalić :))))) następnym razem pomyśl odrobine
          zanim coś napiszesz...
          • Gość: Derek Re: IC- krol jest nagi IP: 212.141.155.* 16.10.02, 14:04
            Gość portalu: Piotr napisał(a):

> twierdzenie że sie może zawalić jest na poziomie dziecka z przedszkola,
            > inżynierowie z Europy nad tym pracują a on mówi że sie może zawalić :)))))
            > budują hotel który może sie zawalić :))))) następnym razem pomyśl odrobine
            > zanim coś napiszesz...

Ale jak ocenisz twierdzenie , ze jest to glupie, niezbyt estetyczne rozwiazanie
            i nie sprawia wrazenia solidnosci?

Winszuje poza tym zaufania do inzynierow z Europy. Daje ci slowo, ze jest wsrod
            nich wielu nieukow.
            A katastrofy budowlane to tez normalka w Europie.
        • Gość: Derek Re: IC- krol jest nagi IP: 212.141.155.* 16.10.02, 14:00
          Gość portalu: step napisał(a):

> a dlaczego ma sie zawalic? przeciez to nie zostalo zbudowane ot tak sobie,
          lecz
          >
          > na podstawie projektu. co zlego jest w tym ze ic wymyka sie schematom? pomysl
          > sloggiego zeby wyburzyc sasiedni blok i powiekszyc ilosc pokoi hotelowych to
          > fantazja. kto w nich bedzie mieszkal przy takiej nadpodazy hoteli tej klasy?
          > przed rozpoczeciem inwestycji na pewno przeprowadzono analize oplacalnosci i
          > gdyby uznano ze na wiekszej ilosci pokoi mozna lepiej zarobic to pewnie
          byloby
          > ich wiecej. z gory uprzedzam wszystkich krytykow ze nie jestem fanem tego
          > budynku. marzy mi sie warszawa bez wiezowcow (i bez pkin-u oczywiscie) za to
          z
          > gesta zabudowa miejska, bez niezagospodarowanych miejsc w srodmiesciu.
          niemniej
          >
          > jednak ic jestem w stanie bronic za oryginalnosc formy chociazby. a zawalic
          sie
          >
          > nie zawali. o tym jestem przekonany bo sie na tym znam

Jezeli sie znasz to powiedz mi, czy noga jest istotnym elementem konstrukcyjnym
          i co sie stanie gdy sie ja usunie.
    • Gość: Derek Re: IC- krol jest nagi IP: 212.141.155.* 16.10.02, 15:53

Temat tabuuuuuuuuu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka