Dodaj do ulubionych

do Chomiczówki przeciw degradacji

30.11.05, 17:08
Znalazłem coś takiego na stronie Chomiczowki:
admechanics.pl/chomiczowka/mapy/Alternatywy%20BNAM.jpg
prosze o wyjaśnienia. Czy to znaczy, ze Chomiczówka zgadza się na trasę przez
Bemowo?
ja mieszkam na bemowie przy Kluczborskiej. w tym miejscu ma być wiadukt, a
nie tunel.
Obserwuj wątek
    • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 10:43
      >>>zgadza się na trasę przez
      > Bemowo?<<<

Nie, nie zgadza sie. Stowarzyszenie "Chomiczówka Przeciw Degradacji" wedlug
      mojej wiedzy jest nadal zgodne ze stanowiskiem Rady Dzielnicy Bielany:
      chomiczowka.org/download/Uchwala%20RDzB%20w%20sprawie%20S-7%2014-03-05.doc
      i to jest jego oficjalne stanowisko, czyli trasy precz za Warszawe, jak sie nie
      da to zmodyfikowany wariant 4 (bez rozjezdzania Bliznego i Radiowa).

Mapa jest zalacznikiem do pisma w sprawie Trasy Mostu Polnocnego, a nie S7!
      www.chomiczowka.org/download/Korekta_TMP.pdf
      Zaznaczone sa na niej dodatkowe mozliwosci przejscia najgorszego wariantu 2,
      ktore wymyslono od wiosny. Czyli pierwszy, jak to nazywamy "hadajowy", od
      nazwiska pewnego dziennikarza z ZW:
      www.chomiczowka.org/artykuly/TrasaNaGdanskPoMysli.jpg
      oraz "prezydencki", odginajacy S7 na lotnisko:
      www.chomiczowka.org/download/OdsuniecieUrbanski.jpg
      Ale, o matko z corka, nie sa to jakies nasze ulubione propozycje!

Tym bardziej, ze jak wiemy od dwoch tygodni dyr. Dabrowski zrezygnowal juz z
      pod- lub po- lotniskowych planow. Za silne sa grupy nacisku nie dopuszczajace
      nic na te tereny.

Nie zgodzilismy sie nigdy na trase S7 w wariancie 2, ktory idzie przez Bemowo,
      zreszta byloby to sprzeczne z celami Stowarzyszenia.

Zreszta duzo na ten temat znajdziesz na chomiczowka.vh.pl Zapraszam tam, zeby
      roodemu tu nie rozjezdzac forum.
      • kazuyoshi78 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 10:58
        > Tym bardziej, ze jak wiemy od dwoch tygodni dyr. Dabrowski zrezygnowal juz z
        > pod- lub po- lotniskowych planow. Za silne sa grupy nacisku nie dopuszczajace
        > nic na te tereny.

O jakie grupy nacisku chodzi i dlaczego nie zgadzają się one na przejście trasy
        przez lotnisko?
        • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 11:33
          To wlasnie jest dosc tajemnicza sprawa. Dowiedzielismy sie, ze byli w GDDKiA
          jacys ludzie i w zwiazku z tym wariant, ktory zaproponowal sam Prezydent
          Warszawy nawet nie bedzie rozpatrywany! A juz bylo szukanie podwykonawcy na
          projekt. Ciekawe, kto ma taka moc.

Lotnisko i otaczajace je tereny sa w posiadaniu wojska. Slyszalam juz wiele
          dziwnych i sprzecznych opinii na ten temat. Ogolna konkluzja jest taka, ze z
          powodow-w-ktore-nie-warto-nawet-wnikac lepiej zostawic je w spokoju. Mnie sie
          wydaje to tym bardziej interesujace, ze w koncu to kawal pustego terenu na lub
          pod ktorym mozna przeprowadzic trase. I bedzie ten kawal lezal odlogiem, pewnie
          pojdzie kiedys pod developerke. A ekspresowke trzeba koniecznie pchac przez
          istniejace juz, wielotysieczne osiedla, chociaz tuz obok pusto. No ciekawe.
          • kazuyoshi78 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 11:46
            Kolejna komisja śledcza nam się szykuje :)

A tak na serio, to wydaje się bardzo prawdopodobne, że ktoś chce lotnisko
            zabudować i ma "dojścia" tu i ówdzie. Jednym słowem typowy dla przeżartych
            korupcją państw przejaw styku biznesu i polityki.

Developarka developerką, ale ja stawiam na to, że ktoś będzie chciał wybudowac
            na terenie lotniska gigantyczne centrum handlowe. Dookoła gęsto zaludnione
            tereny, obok wielopasmowa trasa, więc lokalizacja będzie wymarzona.

Szkoda, że kosztem mieszkańców. A przecież możnaby równie dobrze trasę
            poprowadzić przez lotnisko (dalej od istniejących domów), a ewentualną przyszłą
            zabudowę umieścić między trasą a dotychczasowymi osiedlami. W czym problem???
          • koszatek Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 12:10
            Pusty teren pustym terenem ... ale co z Radiowem, przez które miałaby przejść ta trasa ? Doszło do spotkania i kompromisu ?
            Czy nadal grupa z Chomiczówki będzie składać pisma żądające przesuwania tras na sąsiednie osiedle, bez zgody tamtejszych mieszkańców i wyburzeniami domów w miejscu, gdzie nigdy takie trasy nie były planowane ?
            Jeśli oficjalne stanowisko tej grupy z Chomiczówki nadal dopuszcza tylko wariant 4, to dlaczego składa do urzędów pismo, w którym prosi o korekty wariantu 2 ? Jakieś małe rozdwojenie ? Nie wie lewica, co czyni prawica ?
            • siskom_tak Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 13:34
              Kazuyoshi. Zapominasz, ze trasa nie zaczyna się i nie konczy na lotnisku.
              Trasa ma wyjść z Warszawy na Gdańsk.

Obejrzyj dobrze mapy i zdjęcia satelitarne tych terenów. Chomiczówka domaga się
              wyprowadzenia trasy z istniejacej rezerwy terenu i wsadzenia jej w tereny
              leśne, w otulinę KPN i sam środek osiedla Radiowo.

Wymagałoby to licznych wyburzeń domów, czy osiedli postawionych całkiem
              niedawno na mocy istniejacego planu zagospodarowania przestrzennego.
              Działanie takie jest prawnie dopuszczalne przy zastosowaniu tzw. specustawy,
              która ogranicza mocno prawa własności. Ta ustawa obecnie jest i funkcjonuje.
              Ale z kolei Chomiczówka ją mocno krytykuje i domaga się jak najszybszego
              zniesienia. Kolejne rozdwojenie jaźni?
              • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 14:05
                siskom_tak napisał:
                > Chomiczówka domaga się wyprowadzenia trasy z istniejacej rezerwy terenu
                > i wsadzenia jej w tereny leśne, w otulinę KPN i sam środek osiedla Radiowo.

A wariant 2 to ma biec przez co, cher comte? też przez otulinę, też przez
                tereny leśne - i przez wnętrze (co nie, koszatku?) - osiedla Chomiczówka.
                Tylko o tym może lepiej nie pisać, to postronni pozapominają, nie?
                A BTW, tyle razy na forum GW była mowa, że na razie - w związku z brakiem pzp
                dla Warszawy - nie ma istniejącej i obowiązującej rezerwy terenu pod drogi. Ale
                o tym też cicho, sza!
                • koszatek Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 14:27
                  buffy, komentarz Twój jest nieco off-topic, ale nie przeginaj.
                  Bo "wnętrze osiedla Chomiczówka" to jest wprowadzanie w błąd mieszkańców.
                  Trasa przecina bowiem starą zabudowę jednorodzinną oraz odcina kilka bloków postawionych przez deweloperów w latach 90-tych na gruzach domków starej Chomiczówki, tuż przy korytarzach od dawna planowych tras. Deweloper świadom tego faktu sprzedawał mieszkania obudowując blokami planowaną trasę.
                  A to, że działania grupy z Chomiczówki są wzajemnie sprzeczne są faktem i myślę, że stąd wzięły się wątpliwości autora wątku.
                  Osobiście nie polecam tego Stowarzyszenia jako wiarygodnego partnera - dla kogokolwiek.
                  • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 15:11
                    koszatek napisał:
                    > Bo "wnętrze osiedla Chomiczówka" to jest wprowadzanie w błąd mieszkańców.
                    A wariant 2 nie przecina wnętrza? Znowu zaczynasz swoje?

> Trasa przecina bowiem starą zabudowę jednorodzinną oraz odcina kilka
                    > bloków postawionych przez deweloperów w latach 90-tych na gruzach domków
                    > starej Chomiczówki, tuż przy korytarzach od dawna planowych tras.
                    No to w końcu przecina to wnętrze czy nie? Nawet bowiem siskom powinien
                    przyznać - jako taki prawdomówny - że trasy nie idą granicą administracyjną
                    Bielan (Chomiczówki) i Bemowa, a po obszarze Chomiczówki - nie skrajem - ale
                    wnętrzem...

> Deweloper świadom tego faktu sprzedawał mieszkania obudowując blokami
                    > planowaną trasę.
                    A co ma piernik do wiatraka oprócz mąki? I któż tu mówi o "off-topic"?

> A to, że działania grupy z Chomiczówki są wzajemnie sprzeczne są faktem
                    > i myślę, że stąd wzięły się wątpliwości autora wątku.
                    Cóż, wg mnie to nie jest fakt, nawet medialny - tylko siskomowe poglądy, które
                    dla mnie są z kolei nie do przyjęcia pod wieloma względami.

> Osobiście nie polecam tego Stowarzyszenia jako wiarygodnego partnera -
                    > dla kogokolwiek.
                    A ja mogę to samo powiedzieć o siskomie - równie osobiście. Poza może jednym
                    człowiekiem, z którym można rozmawiać normalnie i na poziomie, reszta, ... no
                    cóż, nie będę kontynuował moich dywagacji:)))
                    A ten jeden nie ma nicka koszatek ani mb i nic na to nie poradzę.

Aha, a o wariancie 2 i otulinie KPN już nic nie powiesz? Nawet trudno się
                    dziwić, n'est ce pas?
                    • koszatek Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 15:43
                      Zbaczamy z tematu, który brzmiał: czy "Stowarzyszenie popiera ...".
                      Do autora wątku: myślę, że jasnej odpowiedzi nie uzyskasz - ja nigdy nie uzyskałem od tej grupy jasnej i prostej odpowiedzi.
                      Natomiast kwestia wnętrza Chomiczówki - po pierwsze trzeba ustalić co nazywamy Chomiczówką.
                      Jeśli nazywamy tak osiedle WSBM z lat 70 i późniejszych - to trasy je omiją.
                      Jeśli mówimy o starej Chomiczówce domków jednorodzinnych z wcześniejszych lat - to faktycznie, rezerwa trasy przecina pozostałe do dziś resztki.
                      Jeśli mówimy o administracyjnym obszarze samorządu 'Chomiczówka-Północ', to jedna trasa ma iść granicą, druga - ściąć narożnik tego obszaru na odcinku kilkuset metrów.
                      Zaś w kwestii Parku Narodowego - owszem, trasa S7 przecina otulinę, a na odcinku paruset metrów - sam Park, obszarów leśnych - nie, ale jest to wersja wybrana przez zarząd parku już w latach 60-tych jako najmniej szkodliwy dla Parku wariant wylotu tej trasy na północ. Co znaczy - znaczy to tyle, że każde przesunięcie w tym rejonie spowoduje większą szkodliwość dla Parku i jego strategicznego połączenia z Wisłą.
                      • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 09:38
                        koszatek napisał:
                        > Do autora wątku: myślę, że jasnej odpowiedzi nie uzyskasz -
                        > ja nigdy nie uzyskałem od tej grupy jasnej i prostej odpowiedzi.
                        A ja myślę, że uzyskałeś, autorze, tę odpowiedź już w poście h108
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=32793513&a=32829042
                        - że zacytuję - "nie, nie zgadza się [na trasę przez Bemowo]"

EOT, cher rongeur
                      • osservatorepolacco Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 08.12.05, 14:18
                        koszatek napisał:

> Natomiast kwestia wnętrza Chomiczówki - po pierwsze trzeba ustalić co nazywamy
                        > Chomiczówką.

Chomiczowka to jej mieszkańcy! wiec jeśli trasa ma odciąć część z nich od
                        sąsiadów, to mówimy o wejściu wewnątrz osiedla, a skraj czyli obrys to poza
                        Chomiczowka. Czy Koszatek chodzil na matematykę??

>
                        • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 09.12.05, 13:50
                          > Chomiczowka to jej mieszkańcy!

Osservatore, to jest najlepsza defincja Chomiczowki jaka widzialam.
                    • siskom_tak Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 01.12.05, 16:09
                      buffy7 napisał:

>
                      > Aha, a o wariancie 2 i otulinie KPN już nic nie powiesz? Nawet trudno się
                      > dziwić, n'est ce pas?

Prosimy o napisanie gdziez to niby wariant 2 wchodzi w otulinę KPN lub jego
                      granice. Nam nic o tym nie wiadomo.

Mam nadzieję, że pytanie jest zrozumiałe: GDZIE?
                      • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 09:55
                        Odpowiedź jest - mam nadzieję - równie zrozumiała i wbrew pozorom dość krótka:
                        Za BPRW S.A., Uproszczone studium dodatkowego wariantu przebiegu drogi
                        ekspresowej S-7 na odcinku od węzła Blizne do rejonu ul. Wójcickiego.
                        "Kolizje z cenną zielenią (...)
                        (p. 11.59)W rejonie ul. Kampinoskiej i ul. Łuże projektowana trasa przecina
                        narożny fragment działki będącej w granicach KPN na długości 150m. Powierzchnia
                        KPN w zasięgu linii rozgraniczających projektowanej trasy wynosi 1.1ha"
                        i dalej tamże (p. 11.60):
                        "W trzech rejonach trasa koliduje z lasami znajdującymi się w otulinie KPN. Są
                        to:
                        - obrzeże lasu olchowego Dąbrowa(...) 0.26ha
                        - lasy na siedliskach borowych Łomianki (...) 4.52ha
                        - lasy na siedliskach borowych (...) ul. Trenów (...) 2.94ha
                        ponadto trasa przecina zbiorowisko leśne towarzyszące terenom wojskowym w
                        dzielnicy Bemowo (...) 4.24ha"

Z waszej strony, cher comte.
                        Trzeba czytać, żeby nie pisać potem "nic nam o tym nie wiadomo".
                        Oczywiście, uprzedzając wrzask, jaki się podniesie - to jest wspólne dla
                        wariantów 2, 3 i 4. Ale "Nam nic o tym nie wiadomo" jest manipulacją i
                        hipokryzją obliczoną na niechęć czytających do sprawdzenia.

A zresztą, koszatek napisał w poście wyżej
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=32793513&a=32848728
                        koszatek napisał:
                        > (...) Zaś w kwestii Parku Narodowego - owszem, trasa S7
                        > przecina otulinę, a na odcinku paruset metrów - sam Park(...)

> obszarów leśnych - nie [przecina]
                        I tu się myli cher rongeur, bo przecina (patrz wyżej). Że ponowię apel - czytać
                        czeba!
                        I tu z mojej strony EOT.
                        • siskom_tak Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 11:14
                          Sorry.Ale nie odpowiedziałaś na pytanie.
                          Powtórzę więc: Gdzie trasa S7 w WARIANCIE 2 wchodzi w KPN?

Odpowiem: NIGDZIE.

To, co opisujesz, są to miejsca, w których dawne warianty 2,3,4 biegną już
                          razem. Nie można więc mówić, że wariant 2 wchodzi w KPN, bo równie dobrze można
                          powiedziec, że wchodzi tak samo preferowany przez Chomiczówkę wariant 4.

Wyjaśnialiśmy juz to wam, ale jak widac do was trudno docierają fakty.

Prosimy więc na przyszłość pisać ściśle - to nie wariant 2 wchodzi w KPN, ale
                          trasa S7 w okolicach Łomianek. Dodamy jeszcze, że w tym miejscu trasa była
                          planowana od lat i dyrekcja KPN nie ma nic przeciwko takiemu przebiegowi, a
                          nawet jest za.

W przeciwieństwie do tego, co stara się preferować Chomiczówka - wariant 4,
                          czyli trasa biegnąca na całej swej długości w otulinie KPN, w dodatku przez
                          czyjeś domy i osiedla. Ciekawe co na to Zieloni 2004?

Tym razem jak dla mnie EOT.
                          • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 14:57
                            siskom_tak napisał:
                            > Sorry.Ale nie odpowiedziałaś na pytanie.
                            Na litość. Zrozum wreszcie, że ośmieszasz się, nie dopuszczając do wiadomości
                            swojej, że facet jest ze mnie. Winnie the Puh też był miśkiem rodzaju męskiego,
                            mimo, że imię miał żeńskie.

> Prosimy więc na przyszłość pisać ściśle - to nie wariant 2 wchodzi w KPN, ale
                            > trasa S7 w okolicach Łomianek.
                            Jeśli już tak, to znowu - nie trasa - bo "dawny" wariant 1 idzie zupełnie
                            inaczej. Napisałem zresztą, że, cytuję, "to [przejście przez otulinę] jest
                            wspólne dla wariantów 2, 3 i 4".
                            Ile razy tu jeszcze padnie EOT?
                            EOT
                  • osservatorepolacco Koszatkowe antyChomiczowka 08.12.05, 14:02
                    Koszatku - jaki Ty masz w tym interes, zeby podkopywać autorytet Stow.
                    Chmoczowka p. Dehradacji?? czy h108 napisala cokolwiek na tym Forum, co by
                    uzasadnialo taka niechcec czy nienawisc?? Przyczepiasz gorzej jak rzep psiego
                    ogona. Zabierasz glos w dyskusji INNYCH osob i probujesz mieszac. Czy kos Ci
                    placi za to?? Wszyscy wiedza kim jestes i ze lubisz macic i naprawde wiesz, mi
                    cale Stow. ChPD nie uwaza Cie za wiarygodnego partnera. Wracaj tam, skad
                    przyszedles i zostaw Chomiczowke i jej mieszkancow w spokoju.
              • kazuyoshi78 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 00:22
                > Kazuyoshi. Zapominasz, ze trasa nie zaczyna się i nie konczy na lotnisku.
                > Trasa ma wyjść z Warszawy na Gdańsk.
                >
                > Obejrzyj dobrze mapy i zdjęcia satelitarne tych terenów. Chomiczówka domaga
                > się wyprowadzenia trasy z istniejacej rezerwy terenu i wsadzenia jej w tereny
                > leśne, w otulinę KPN i sam środek osiedla Radiowo.

Z mapy wynika, że jest możliwa drobna korekta przebiegu trasy tak, aby
                przebiegała ona mnie więcej przez środek obecnego lotniska, dalej od domów. Po
                prostu należy ją nieco wygiąć. Dzięki temu skutki wybudowania trasy będą
                mieszkańców Chomiczówki będą mniej dotkliwe. A dalej trasa może iść w stronę
                Gdańska zgodnie z rezerwą terenu, nie musi wchodzić na Radiowo. Wnioski
                powyższe wyciągnąłem z tej mapy:

www.siskom.waw.pl/mapy/strona-map/s7-bemowo-lomianki.JPG
                I jeśli przychodzą jacyś Bardzo Ważni Kolesie i wskutek ich nacisków należy
                przeprowadzić trasę skrajem lotniska (przy domach!), a nie przez jego środek,
                to jest ot najczystszej wody ku..two.
                • kazuyoshi78 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 00:26
                  Wycięło mi słowo, ale powtówrzę. To jest najczystszej wody k.u.r.e.w.s.t.w.o
                  • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 13:09
                    >>>>Z mapy wynika, że jest możliwa drobna korekta przebiegu trasy tak, aby
                    przebiegała ona mnie więcej przez środek obecnego lotniska, dalej od domów. Po
                    prostu należy ją nieco wygiąć. Dzięki temu skutki wybudowania trasy będą
                    mieszkańców Chomiczówki będą mniej dotkliwe. A dalej trasa może iść w stronę
                    Gdańska zgodnie z rezerwą terenu, nie musi wchodzić na Radiowo.<<<

No wlasnie. Mozna skorygowac tak trase. Ale tego nie chca niestety zauwazyc nasi
                    szanowni adwersarze, wola straszyc ze chcemy zburzyc cale Radiowo. A o mape
                    ewentualnych kolizji prosze ich od wrzesnia.

>>>I jeśli przychodzą jacyś Bardzo Ważni Kolesie i wskutek ich nacisków należy
                    przeprowadzić trasę skrajem lotniska (przy domach!), a nie przez jego środek,
                    to jest ot najczystszej wody ku..two.<<<

To jest to co napisales. Ale na pewne sprawy sam zapal i dobra wola nic nie
                    poradza. Pozostaje czekac, az sie uklad rozleci.
                • koszatek Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 00:54
                  Ekhm. O jakiej korekcie mówisz ? S7 czy przedłużenia Maczka ?
                  Ja nie popieram żadnych działań w stylu 'przychodzą Bardzo Ważni Kolesie', ale ma niby dać przesuwanie trasy s7 wgłąb lotniska ? Przecież emocje budzi przejście S7 na odcinku Księżycowa - Esej, gdzie biegnie ona w kierunku północno-zachodnim - od Bemowa ku Wólce.
                  I jedynym rozwiązaniem które faktycznie mogłoby oddalić tą trasę od tamtych bloków jest odsunięcie jej na zachód - za fort, albo nawet pod górę śmieciową, co jest z wielu powodów absulutnie nie do przyjęcia.
                  Natomiast propozycja odsunięcia Maczka na środek lotniska wraz z węzłem z S7 padła ze strony GDDKiA - tzw. wariant 2b, uznawany przez SISKOM za najlepszy z zaprezentowanych.
                  • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 13:10
                    >>>uznawany przez SISKOM za najlepszy z za
                    > prezentowanych.<<<

ROTFL! A to sie eksperci znalezli! Od cudzych osiedli...
                  • osservatorepolacco tajemnica?? 08.12.05, 14:23

> I jedynym rozwiązaniem które faktycznie mogłoby oddalić tą trasę od tamtych blo
                    > ków jest odsunięcie jej na zachód - za fort, albo nawet pod górę śmieciową, co
                    > jest z wielu powodów absulutnie nie do przyjęcia.

a z jakich to powodów? proszee je podać, chhba, żę teczka z nimi zawiera
                    klauzulę Tajne/ Poufne - spalić przed otwarciem :]

> Natomiast propozycja odsunięcia Maczka na środek lotniska wraz z węzłem z S7 pa
                    > dła ze strony GDDKiA - tzw. wariant 2b, uznawany przez SISKOM za najlepszy z za
                    > prezentowanych.
                    a co ma SISKOM do Chomiczówki, żeby ferować takie wyroki?
                • siskom_tak Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 01:16
                  kazuyoshi78 napisał:

>
                  > Z mapy wynika, że jest możliwa drobna korekta przebiegu trasy tak, aby
                  > przebiegała ona mnie więcej przez środek obecnego lotniska, dalej od domów. Po
                  > prostu należy ją nieco wygiąć. Dzięki temu skutki wybudowania trasy będą
                  > mieszkańców Chomiczówki będą mniej dotkliwe. A dalej trasa może iść w stronę
                  > Gdańska zgodnie z rezerwą terenu, nie musi wchodzić na Radiowo. Wnioski
                  > powyższe wyciągnąłem z tej mapy:
                  >
                  > www.siskom.waw.pl/mapy/strona-map/s7-bemowo-lomianki.JPG

Wybacz, ale może wpierwej wybierz się tam w teren, albo chociaż obejrzyj zdjęcia satelitarne. Z tej mapy wielu szczegółów nie wyczytasz.
                  Wygięcie trasy w tym rejonie jest niemożliwe.
                  Bo wejdziesz w las bemowski, albo w nowowybudowane osiedla w okolicach fortu Wawrzyszew.

> I jeśli przychodzą jacyś Bardzo Ważni Kolesie i wskutek ich nacisków należy
                  > przeprowadzić trasę skrajem lotniska (przy domach!), a nie przez jego środek,
                  > to jest ot najczystszej wody ku..two.

Ale gdyby przyszli bardzo ważni kolesie z Chomiczówki i wskutek ich nacisków trasę puszczonoby przez czyjeś domy, w miejscu gdzie nie była nigdy planowana, to wszystko OK. Czy tak?

Nie wiem o jakich Ważnych Kolesiach pisze h108. Może kiedyś to uściśli.
                  Bo jak narazie to wygląda na zwykłe insynuacje.
                  Powołuje się na jakieś warianty Hadaja... na jakieś sugestie Prezydenta.
                  Hadaj jest dziennikarzem i często pisze różne dziwne rzeczy.
                  Pan prezydent jaki jest, każdy widzi. Przez 3 lata nie zbudowano ani metra nowej drogi w Warszawie.
                  W ogóle powoływanie się na jakis rysunek, który kiedyś wykonał Hadaj, jest po prostu śmieszne.
                  • kazuyoshi78 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 09:11
                    Teren w sumie z ciekawości spenetruję, ale od razu nasunęła mi się pewna
                    refleksja. Otóż z jednej strony fortu nie można, z drugiej strony fortu będzie
                    tuz koło bloków. No więc...

Wiec czemu by tak nie rozebrać tego cholernego fortu i nie puścić trasy
                    tamtędy, odpowiednio oddalonej zarówno od bloków Chomiczówki, jak i od domów z
                    drugiej strony fortu? Kto powiedział, że ten fort ma tam stać wiecznie?
                    • siskom_tak Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 11:41
                      kazuyoshi78 napisał:

> Teren w sumie z ciekawości spenetruję, ale od razu nasunęła mi się pewna
                      > refleksja. Otóż z jednej strony fortu nie można, z drugiej strony fortu
                      będzie
                      > tuz koło bloków. No więc...
                      >
                      > Wiec czemu by tak nie rozebrać tego cholernego fortu i nie puścić trasy
                      > tamtędy, odpowiednio oddalonej zarówno od bloków Chomiczówki, jak i od domów
                      z
                      > drugiej strony fortu? Kto powiedział, że ten fort ma tam stać wiecznie?

Bardzo dobry pomysł.
                      SISKOM sugerował już coś takiego w GDDKiA.
                      Odpowiedź była następująca:
                      Ten fort to zabytek i praktycznie nie do ruszenia.

Zasugerowaliśmy, by może poprowadzić S7 POD fortem, ale i na to nie będzie
                      zgody.

To "tuż" koło bloków oznacza ni mniej, ni wiecej, że bloki te, budowane z
                      końcem lat 90-tych, postawiono wbrew logice.
                      Wszelkie pozwolenia na budowe wydawały władze dzielnicy Bielany.
                      Te same władze pisały w decyzjach o warunkach zabudowy, że działki leżą tuż
                      przy linii rozgraniczajacej przyszłej trasy NS i Mostu Północnego.
                      Te same władze nie dalej jak w sierpniu 2001 uchwaliły ważny wciąż miejscowy
                      plan zagospodarowania terenu dla rejonu Chomiczówki, na którym zaznaczona jest
                      Trasa Mostu Północnego.
                      Teraz te same władze "przypomniały" sobie teraz nagle, że ... tam przecież
                      stoją bloki....

Kazuyoshi.

Nikt z SISKOM nie odpowie ci, że to dobrze, że S7 i TMP będą biegły koło bloków.
                      Lepiej, by w latach 90-tych przeznaczono te tereny pod budownictwo przemysłowe.
                      My mówimy jednak, że:
                      - skoro ktos kupował mieszkania w tych blokach, to miał świadomość w co się
                      pakuje.
                      - po to robi się rezerwy terenu pod trasy na wiele lat naprzód, by każdy z
                      inwestujących mógł sobie zobaczyć plany długoterminowe.
                      - te trasy potrzebne są Warszawie i ich niezbudowanie grozi paraliżem
                      komunikacyjnym tej cześci miasta, a zwłaszacza Młocin, Łomianek i Chomiczówki
                      - wszelkie korekty tych tras oznaczają wejście w tereny, gdzie trasa nie była
                      nigdy planowana i wiąże się albo z masową wycinka okolicznych lasów albo z
                      koniecznoscia licznych wyburzeń w sąsiednich osiedlach.
                      - wszelkie przesuniecia tras poza starą rezerwę terenu można dokonac jedynie
                      dzięki tzw. specustawie, która z kolei krytykowana jest przez tych, co chcą
                      tych przesunięć.
                      - jesteśmy za tym, by prawo znaczyło prawo. Jeśli w sąsiednich osiedlach ludzie
                      kupowali, czy budowali domy i sprawdzili pzp i nie znaleźli na nich żadnej
                      trasy ekspresowej, ani żadnej innej, to i nie wolno zaskakiwać ich teraz czymś
                      takim. Specustawa, póki wykorzystywana jest do wykupu gruntów w starych
                      rezerwach terenu, nie jest groźna. Gorzej jeśli wykorzysta
                      się "niedemokratyczne" zapisy do wywałaszczania ludzi w miejscach gdzie nie
                      było nigdy żadnych rezerw.
                      Będzie to oznaczało, że nikt, nigdy i nigdzie nie będzie mógł być pewny, czy
                      nie przyjdzie do niego urzędnik z informacją, że dom, jaki właśnie wykańcza
                      stoi nagle na środku jakiejś trasy. Bo Ważne Szychy z sąsiedniego osiedla
                      (gdzie trasa była wcześniej planowana) poprzez znajomości i nacisk przesunęły
                      drogę na czyjeś tereny prywatne.

h108 pisze o jakichś ważnych odobach, co zablokowały przesuniecie trasy na
                      lotnisko. Szkoda tylko, ze zapomniała dodac, iż to Chomiczówka z kolei
                      wykorzystujac argument siły, a nie siłę argumentów stara się przesunac trasy w
                      sąsiednie osiedle Radiowo.

Kazuyoshi.
                      Jeździsz nieraz rowerem do Łomianek? Jeździsz tam wzdłuż Wisły wałem
                      przeciwpowodziowym? Oszołomskie Łomianki z burmistrzem na czele chcą tam
                      własnie budowac nowy wylot na Gdańsk w postaci trasy ekspresowej. Dokładnie tuż
                      obok, albo po tym wale.
                      Jak myślisz, kto ich wspiera w tym pomyśle?
                      Podpowiem, że nie SISKOM.
                      • osservatorepolacco Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 08.12.05, 14:26
                        cały czas bijesz pianę!

a to o tym, że niby mieszkacy Zachodniej Chomiczówki wiedzieli, albo że prawo
                        jest prawem - prawo jest dla ludzi, a nie dla idei - już to pisałem chyba z
                        kwartał temu na Waszym Forum, zanim mnie nie zabanaowaliście za inne podglądy...
                  • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 13:13
                    >>>Nie wiem o jakich Ważnych Kolesiach pisze h108. Może kiedyś to uściśli.<<<

Przeciez napisalam, ze tego NIE WIEMY.

A moze mowie o oplacanych przez firmy consultingowe lobbystach GDDKiA...
      • mr.mister Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 12:20
        h108 napisała:

> >>>zgadza się na trasę przez
        > > Bemowo?<<<
        >
        > Nie, nie zgadza sie. Stowarzyszenie "Chomiczówka Przeciw Degradacji" wedlug
        > mojej wiedzy jest nadal zgodne ze stanowiskiem Rady Dzielnicy Bielany:

co to znaczy 'wg mojej wiedzy'? jak jest na prawdę?

> i to jest jego oficjalne stanowisko, czyli trasy precz za Warszawe, jak sie
        nie
        > da to zmodyfikowany wariant 4 (bez rozjezdzania Bliznego i Radiowa).

Jestem wieloletnim mieszkancem Bemowa, ale też miłosnikiem przyrody i przez
        wiele lat mieszkałem w boernerowie.
        Znam doskonale te tereny.Nie bardzo rozumiem co znaczy 'zmodyfikowany wariant 4'
        macie jakieś rysunki takiej modyfikacji? Z mojej wiedzy praktycznej, nie da się
        zmodyfikować wariantu 4, by nie przechodzić przez Blizne i Radiowo i okoliczny
        las.
        ja jestem zwolennikiem wyrzucenia tych tras calkowicie poza miasto i poza lasy

> Tym bardziej, ze jak wiemy od dwoch tygodni dyr. Dabrowski zrezygnowal juz z
        > pod- lub po- lotniskowych planow. Za silne sa grupy nacisku nie dopuszczajace
        > nic na te tereny.

coś więcej o tych grupach nacisku?

> Nie zgodzilismy sie nigdy na trase S7 w wariancie 2, ktory idzie przez Bemowo,
        > zreszta byloby to sprzeczne z celami Stowarzyszenia.

Cele celami, a mapy jakie zamieszczacie na swojej stronie mówią co innego.
        Skoro jesteście przeciwnikami trasy przez Bemowo, to czemu załączacie rysunek
        do oficjalnego pisma na którym S7 biegnie przez Bemowo? Trzeba było narysowac
        trase w wariancie 4 lub gdzieś poza miastem.
        Jakoś Twoje odpowiedzi nie są dla mnie jasne.
        • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 13:50
          >>>co to znaczy 'wg mojej wiedzy'? jak jest na prawdę?<<<

Naprawde. Zreszta zapraszam na spotkanie, klub Domino, Boguslawskiego 6, kazda
          sroda 18.30. Zawsze dyzuruje ktos z Zarzadu. Oficjalne stanowisko nie zmienilo
          sie od poczatku, przybylo tylko poparcie dla autostradowego obejscie Warszawy,
          ale to w szerszej skali.

>>> i przez wiele lat mieszkałem w boernerowie.<<<

Tam planowano przejscie TMP. Zobacz na mapie. Jakosc zla, ale cos widac:
          www.chomiczowka.org/mapy/TMPwszystkiewarianty.jpg
          Teraz TMP odsunela sie pod Hute. Tyle dobrego. Ale rezerwa pod ulice zostala.
          Boernerowo predzej czy pozniej zostanie rozjechane, tyle ze obecnie miejska
          droga. Az sie dziwie, ze nikt tam jeszcze nie protestuje.

>>>Nie bardzo rozumiem co znaczy 'zmodyfikowany wariant 4
          macie jakieś rysunki takiej modyfikacji? Z mojej wiedzy praktycznej, nie da się
          zmodyfikować wariantu 4, by nie przechodzić przez Blizne i Radiowo i okoliczny
          las.<<<

Nie mamy rysunkow, ale mamy pomysly. Potrzebna jest do tego szersza mapa. Blizne
          da sie ominac od zachodu. Zaraz mnie ktos zakrzyczy, ale tak jest. Radiowo w w.4
          daloby sie ochronic np. tunelem. Tylko trzeba chciec.

Ale to wszystko przesuniecia lokalne. Jesli patrzysz na szerszy plan z
          uwzglednieniem planowanych paneuropejskich korytarzy transportowych:
          www.ue.psm.pl/?k=pt&pl=8
          okazuje sie, ze wszystko co nimi jedzie wali przez Warszawe. S7 jest czescia
          drogi laczacej Gdansk i Krakow. Konieczne jest zbudowanie alternatywnego
          obejscia miasta, jakie maja inne stolice. Inaczej ugrzezniemy w miedzysąsiedzkim
          szarpaniu sie za lby i w rezultacie w wielkim zasmrodzonym korku. Widzisz
          zreszta co sie dzieje w postach powyzej: jestesmy przez tych dwoch panow bardzo
          nie lubiani, bo nie dalismy sie sklocic z innymi stowarzyszeniami w Warszawie.
          Teraz probuja nam za to wkladac w rajtuzy.

Jednym z pomyslow na takie obejscie jest projekt Ekostrady:
          www.chomiczowka.org/artykuly/PropozycjaKoalicjiEkostrada.png
          Moze i nie jest najlepszy, ale JEST i to jego wielka zaleta.

>>>coś więcej o tych grupach nacisku? <<<

Tyle wiem ile napisalam. Dyrektor nie powiedzial nam kto do niego chodzil. A
          swoich podejrzen nie mam zamiaru tu umieszczac, bo moge sie mylic.

>>>> Cele celami, a mapy jakie zamieszczacie na swojej stronie mówią co innego.
          > Skoro jesteście przeciwnikami trasy przez Bemowo, to czemu załączacie rysunek
          > do oficjalnego pisma na którym S7 biegnie przez Bemowo? Trzeba było narysowac
          > trase w wariancie 4 lub gdzieś poza miastem.
          > Jakoś Twoje odpowiedzi nie są dla mnie jasne.<<<

Mister, napisalam Ci juz, ze to jest pismo dotyczace TMP i nie bylo naszym celem
          dawanie do zrozumienia, ze lubimy trase przez Bemowo. Moze powinnismy wziac
          szersza mape - zgadzam sie. Moze bledem bylo, ze nie opisalismy dokladnie co to
          za nibynożki wypuszcza nagle trasa w wariancie 2. Moze trzeba bylo pogrubic
          wariant 4, zeby nie bylo watpliwosci. Moze. Ale poszlo jak poszlo i juz tego
          nikt nie zmieni.

Z drugiej strony chce zwrocic uwage na fakt, ze na samym Bemowie po obiecaniu
          tunelu cos glucho sie zrobilo. Nad S7 zapadla kompletna cisza, cos tam jeszcze
          pisza Olszyny i Ogrody Bema, na spotkaniach pojawiaja sie madrzy ludzie z
          niezaleznych bemowskich portali, ale S8 musialo oprotestowac Zielone Mazowsze z
          reszta Ekostrady, bo w zainteresowanej dzielnicy nikt nie zebral do kupy protestu.

To mnie wlasnie dziwi: na Bemowie jest mnostwo ludzi myslacych podobnie jak Ty,
          a nic razem nie udalo sie skleic. Dlaczego?
          • mr.mister Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 15:21
            h108 napisała:

>
            > Nie mamy rysunkow, ale mamy pomysly. Potrzebna jest do tego szersza mapa.
            Blizn
            > e
            > da sie ominac od zachodu. Zaraz mnie ktos zakrzyczy, ale tak jest. Radiowo w
            w.
            > 4
            > daloby sie ochronic np. tunelem. Tylko trzeba chciec.

To poprosze o narysowanie tego.
            Z tego opisu widze, że jeszcze bardziej trasa weszłaby w lasy.
            Nie rozumiem też czegoś. Albo jesteście za trasami poza miastem, albo za
            wariantem 4. Trzeba się na cos zdecydować. Nie moge tez oprzec sie wrazeniu, ze
            war. 2 teżby wam odpowiadał o ile poszedłby na lotnisko.

> To mnie wlasnie dziwi: na Bemowie jest mnostwo ludzi myslacych podobnie jak
            Ty,
            > a nic razem nie udalo sie skleic. Dlaczego?

Bo ma być tunel. Koło mnie jednak trasa planowana jest na wiadukcie.Ale jest
            nas za mało. Z kim mamy isc?
            Z wami też nie, bo niejasne są dla mnie wasze cele. Z tego co piszesz wychodzi
            jeszcze wieksze poplątanie.
            Pójde za tym, kto sprawi, że trasa wyleci całkowicie poza miasto. Sprzeciwiam
            się też prowadzeniu trasy w wariancie 4. Ja mieszkam na bemowie, ale tam
            zostali moi rodzice i pozostała rodzina. Mam też przyjaciół i w Bliznem i
            Radiowie.
            Tunel pod Radiowem jest nierealny. Pisze ci to jako budowlaniec.
            • koszatek Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 15:34
              mr.mister:
              obawiam się, że wyrzucenie trasy N-S za miasto jest mrzonką, ponieważ jest to typowa trasa miejska, mająca łączyć dzielnice południowe i POW z północymi, szczególnie z północym wylotem z Warszawy (S-7 w kierunku Gdańska).
              Wyrzucanie jej poza miasto ma taki sens, jak wyrzucanie metra poza miasto, aby nie trzęsły się domy ...
              Ktoś zapyta o tranzyt i tiry ? To nie ma być trasa tranzytowa, tylko wewnątrzmiejska.
              Przykrą rzeczą jest popełnić błąd przy wyborze miejsca zamieszkania, ale teraz trzeba minimalizować skutki swoich błędów.
              A podejrzewam, że GDYBY na skutek jakichś nasilonych protestów i problemów politycznych zapadłaby decyzja o "wyrzuceniu" N-S poza miasto, to de facto sprowadzałoby się to do zbudowania ZAMIAST N-Ski zwykłej dwupasmówki miejskiej, w tym samym miejscu, ale bez ekranów, estakad i kładek, za to ze światłami, przejściami dla pieszych i autami co chwila stającymi i ruszającymi spod świateł. Trasa bezkolizyjna z zabezpieczeniami jest mniej uciążliwa ...
              • osservatorepolacco Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 08.12.05, 14:31
                koszatek napisał:

> mr.mister:
                > obawiam się, że wyrzucenie trasy N-S za miasto jest mrzonką, ponieważ jest to t
                > ypowa trasa miejska, mająca łączyć dzielnice

co za bzdura! to ma być łącznik autostrady a2! bedzie tam jeździł ruch
                tranzytowy, no, ale Kosztaek nie mieszka koło tych tras, wieć moze o tym nie wie....
            • h108 O braku zorganizowanego protestu na Bemowie 09.12.05, 14:26
              H108 > To mnie wlasnie dziwi: na Bemowie jest mnostwo ludzi myslacych podobnie jak
              Ty,
              > a nic razem nie udalo sie skleic. Dlaczego?

Mister: >>>Bo ma być tunel. <<<

Na Ursynowie tez jest tunel. I co? I protestuja. I to jak! :-)

>>>Koło mnie jednak trasa planowana jest na wiadukcie.Ale jest
              nas za mało. Z kim mamy isc? <<<

Do zalozenia stowarzyszenia zwyklego potrzebne jest raptem kilka osob. Statut miesci sie na jednej
              stronie i mozna go napisac w godzine. Jak chcesz, to Ci taki minimalistyczny statut przesle. Nalezy do
              jednego z warszawskich Stowarzyszen i daje im szerokie pole dzialania.

>>>Z wami też nie, bo niejasne są dla mnie wasze cele. Z tego co piszesz wychodzi
              jeszcze wieksze poplątanie.<<<

No na to juz nic nie poradze. :-(

>>>Pójde za tym, kto sprawi, że trasa wyleci całkowicie poza miasto. Sprzeciwiam
              się też prowadzeniu trasy w wariancie 4. Ja mieszkam na bemowie, ale tam
              zostali moi rodzice i pozostała rodzina. Mam też przyjaciół i w Bliznem i
              Radiowie.
              Tunel pod Radiowem jest nierealny. Pisze ci to jako budowlaniec.<<<

Jedyne co Ci w takim razie pozostaje to Zieloni 2004:
              www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=regiony&s3=ma1
              lub Ekostrada:
              www.ekostrada.republika.pl/
              lub LPR czy tez Samoobrona - oni tez nie akceptuja tras klasy S w miescie.

A najlepiej wlasne stowarzyszenie. Nic nie kosztuje i latwo zalozyc.
          • siskom_tak Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 16:32
            > Jesli patrzysz na szerszy plan z
            > uwzglednieniem planowanych paneuropejskich korytarzy transportowych:
            > www.ue.psm.pl/?k=pt&pl=8
            > okazuje sie, ze wszystko co nimi jedzie wali przez Warszawe. S7 jest czescia
            > drogi laczacej Gdansk i Krakow.

Kolejna nieścisłość mająca wprowadzić mniej zorientowanych w błąd.
            Droga łacząca Kraków z Gdańskiem ma obecnie numer 1 (niedługo A1) i przechodzi
            przez Łódź, a nie Warszawę.

Pytanie: czy Chomiczówka nie ma nic przeciwko, by to wszystko "waliło" (że
            zacytuję ten kolokwializm) przez Blizne, Groty i Radiowo?
            • osservatorepolacco 4 trasy z czego 3 przez Wawę 08.12.05, 14:34
              siskom_tak napisał:

>
              > Kolejna nieścisłość mająca wprowadzić mniej zorientowanych w błąd.
              > Droga łacząca Kraków z Gdańskiem ma obecnie numer 1 (niedługo A1) i przechodzi
              > przez Łódź, a nie Warszawę.
              >

może i nieścisłość, ale to tylko 1 trasa, a rszeta czyli 3 (a 4 wyjścia) już
              "idą" przez Warszawę - czepiasz się Siskom_taku

>
            • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 09.12.05, 14:30
              Czy kolego widzi na tej mapce paneuropejsi korytarz Gdansk - Warszawa - Krakow? Bo ja widze. Tym
              razem nie ja mam problemy z percepcja.
              • tarantula01 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 09.12.05, 17:24
                h108 napisała:

> Czy kolego widzi na tej mapce paneuropejsi korytarz Gdansk - Warszawa -
                > Krakow?
                > Bo ja widze. Tym razem nie ja mam problemy z percepcja.

Na tej mapce wspomnianego korytarza... nie ma. Korytarz VI łączy Gdańsk i
                Katowice (a dokładnie przecięcie A-4 z A-1) przez Łódź oraz przez Warszawę, z
                tym, że z Gdańska do Warszawy prowadzi odnoga VI-tki, a potem w stronę Katowic
                prowadzi przedłużenie korytarza I. Odnoga Vi-tki ma według tej mapy kontynuację
                oznaczoną jako A i prowadzącą do Odessy.

Oczywiście Ty jadąc z Gdańska do Katowic pojechałabyś przez Warszawę. Wybór,
                no, no.
        • mr.mister Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 14:23
          Przeczytalem posty w tym wątku i poszukałem na stronie Chomiczowki.
          musze przyznać że wiele mi tu nie pasuje.

W celach stowarzyszenia czytam:
          'Chomiczówka.org to strony poświęcone protestowi przeciwko budowaniu w
          bezpośrednim sąsiedztwie osiedli Bielan i Chomiczówki tras szybkiego ruchu.'

Czyli Bemowo was nie interesuje. inne dzielnice też.
          w tym wątku piszecie 'trasy precz poza Warszawę'. gdzie w waszych celach
          działalności można znaleść takie stwierdzenie? mam tu na myśli oficjalne
          stanowisko, a nie napisanie czegos na forum.

Piszecie, że mapa jaką znalazłem tyczy się trasy mostu Północnego, lecz w
          pismie jest napisane:
          'Proponowana przez nas korekta przebiegu TMP lokalizuje ją na terenach słabo
          zurbanizowanych i wykorzystuje istniejącą rezerwę pod ul. Janickiego. Umożliwia
          również korektę trasy S7 w obrębie osiedla Chomiczówka.'

Co znów potwierdza moje przypuszczenia, że obchodzi was tylko własne osiedle.
          Nie ma w tym piśmie stwierdzenia 'trasy precz poza Warszawę' i 'S7 tylko w
          wariancie 4'.

Z przykroscią wielka muszę też przyznac rację siskom_tak, że to co pisze Buffy
          jest trochę próba powiedzenia nieprawdy. od momentu gdy się dowiedziałem o
          trasie pod moim oknem sledzę stronę siskom, znam mapy i materiały.
          Buffy stara się tu wmówić ludziom nieprawdę. Słabiej zorientowani może się
          nabiorą. Nie ja.
          Nie jestem wielbicielem siskom, jestem przeciwnikiem ekspresówek i autostrad w
          Warszawie, ale jednak dzieki stronie siskom dowiedziałem się wszystkiego.
          nie wiem kim jest buffy, z tego co widzę to jakimś wielbicielem Chomiczówki.
          tyle, że pisząc to wszysto, co czytam tu podważa wiarygodnoiśc nie tylko swoją,
          ale i chomiczówki.

Piszecie też o jakichś tajemniczych grupach nacisku, by zaraz dodac, że nie
          wiecie kim sa i czy wogóle są.
          Czy wszystko opieracie tylko na domysłach?

Na stronie Chomiczówki znalazłem wiele wiecej drobniejszych nieścisłosci.
          ale nie zamierzam się czepiać. jak na razie nikt z Chomiczówki nie wyjasnił mi
          wystarczajaco problemu rzuconego w pierwszym postcie.
          • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 14:36
            mr.mister napisał:
            > Z przykroscią wielka muszę też przyznac rację siskom_tak, że to co pisze
            > Buffy jest trochę próba powiedzenia nieprawdy. (...)
            > Buffy stara się tu wmówić ludziom nieprawdę. Słabiej zorientowani może się
            > nabiorą. Nie ja.(...)
            > nie wiem kim jest buffy, z tego co widzę to jakimś wielbicielem Chomiczówki.
            > tyle, że pisząc to wszysto, co czytam tu podważa wiarygodnoiśc nie tylko
            > swoją, ale i chomiczówki.
            Przykro mi, ze tak odebrałeś moje tu wypowiedzi. Tylko nie wiem, czym sobie na
            to zasłużyłem. W którym miejscu napisałem nieprawdę? Naprawdę nie wiem. Jeśli
            napiszesz, co konkretnie jest nie tak, będę mógł się do tego odnieść. I posypię
            głowę popiołem, jeśli skłamałem.
            Nie jestem (w każdym razie jestem nie tylko) wielbicielem Chomiczówki. Jestem
            mieszkańcem Chomiczówki.
            • mr.mister Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 14:57
              buffy7 napisal:

> A wariant 2 to ma biec przez co, cher comte? też przez otulinę, też przez
              tereny leśne

siskom_tak napisał:
              > To, co opisujesz, są to miejsca, w których dawne warianty 2,3,4 biegną już
              > razem. Nie można więc mówić, że wariant 2 wchodzi w KPN, bo równie dobrze
              można
              > powiedziec, że wchodzi tak samo preferowany przez Chomiczówkę wariant 4.

Jestem człowiekiem myślacym choć wolno piszę na komputerze, w związku z czym
              moj post nałozył się z postem H 108.
              Znam dokładnie trasy S7 i w tym miejscu stwierdzam, że napisałeś nieprawdę.
              Ja nie bardzo lubię jak usiłuje się mnie wprowadzic w błąd.
              Dziwnie tez przemilczacie argumenty specustawy.
              Piszesz nieprawdę o braku planów zagospodarowania. akurat mój blok budowany był
              jak te plany były i były aktualne. mój bład, że sprawdziłem je dopiero po
              kupnie mieszkania. spółdzielnia oczywiście nie poinformowała mnie o planach.
              Wiem też,że tworzone są nowe plany i na nich i S7 i trasa mostowa pozostają na
              swoich miejscach.

Może i robicie dobrą robotę. ale widze, że tylko piszecie na forumach o tym że
              trasy trzeba wywalic poza miasto, bo nigdzie w waszych oficjalnych
              stanowiskach, celach działania, statucie, itp nie ma ani słowa. Znam też wasze
              wypowiedzi promujące trasę przy Wiśle i nazywające tą rzekę ściekiem.
              Brak oczywiście znowu oficjalnego stanowiska.

Jakoś nie ufam wam w tym względzie i wasze wypowiedzi tu nie przekonują mnie.
              skoro mapka z S7 dołaczona do pisma o TMP była błedem, to czemu nie poszlo
              pismo prostujące? Nic nam tu teraz nie da, że ktoś bije się na forum w piersi.
              Gdzie sa jakieś działania odkręcające ten bład? Gdzie jakieś oficjalne pisma,
              czy stanowiska Chomiczówki mówiące 'trasy poza miastem'?
              Napisanie w jednym postcie, że chce sie tras poza miastem to nieco mało.

Ja i wszyscy moi sasiedzi odczytali to pismo i mape w sposób jednoznaczny -
              Chomiczówka zgadza się na S7 przez Bemowo, byleby odsunąc ją od swoich bloków.
              Tak też zapewne odczytano to w gdkkia
              • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 15:32
                Nie jestem członkiem Stowarzyszenia Chomiczówka Przeciwko Degradacji, więc
                trudno mi jest za nich odpowiadać. Ale:
                mr.mister napisał:
                > Znam dokładnie trasy S7 i w tym miejscu stwierdzam, że napisałeś nieprawdę.
                > Ja nie bardzo lubię jak usiłuje się mnie wprowadzic w błąd.
                Ale przecież to, co napisałem, jest wzięte z cytowanego przez mnie studium. Tam
                każdy wariant jest rozważany oddzielnie, co akurat w stosunku do 2, 3 czy 4 nie
                ma znaczenia, natomiast ma co do wariantu 1. Inaczej mówiąc, powinienem był
                napisać - co napisałem póżniej - że ten odcinek, który jest wspólny dla 2/3/4
                (a dokładniej mówiąc część z niego), przechodzi przez otulinę KPN. Inaczej -
                chociaż również przez otulinę KPN - idzie trasa w wariancie 1. Natomiast to że
                napisałem, to co napisałem, miało na celu zaprotestowanie przeciwko forsowaniu
                poglądu, że wszystkie warianty - poza wariantem 2 - przechodzą przez tereny
                cenne przyrodniczo, a wariant 2 jest w tym względzie super!

> Piszesz nieprawdę o braku planów zagospodarowania. akurat mój blok budowany
                > był jak te plany były i były aktualne.(...)
                Zgadza się, nie wiem, o który blok chodzi, natomiast miejski pzp zniknął w 2003
                bodajże - skasowany w związku z wejściem specustawy - stracił ważność.
                > Wiem też,że tworzone są nowe plany i na nich i S7 i trasa mostowa pozostają
                > na swoich miejscach.
                Tyle, że jeszcze tych nowych planow nie ma. Są dopiero tworzone (od maja czy
                czerwca czy też sierpnia 2005, nie pamiętam). Jest debata na ich temat, do
                której zresztą zaprosił prezydent Warszawy (obecnie elekt) Lech Kaczyński

> Ja i wszyscy moi sasiedzi odczytali to pismo i mape w sposób jednoznaczny -
                > Chomiczówka zgadza się na S7 przez Bemowo, byleby odsunąc ją od swoich bloków.
                > Tak też zapewne odczytano to w gdkkia
                Odpowiem nieco przewrotnie - jak padła propozycja tunelu pod (częścią) Bemowa,
                to protesty na Bemowie nieco ucichły, niemrawo jest jakoś i w ogóle. Nie żebym
                miał to sąsiadom za złe. Każdy po prostu wybierze - postawiony pod ścianą -
                mniejsze zło. Powtarzam, nie jestem członkiem Stowarzyszenia Chomiczówka
                Przeciwko Degradacji, nie wiem, jakie jest ich zdanie w tej kwestii - ale jeśli
                ze strony GDDKiA jest wariant 2 albo śmierć - to trzeba robić, co się da, żeby
                zminimalizować skutki tego g..., które chcą nam podrzucić.
                • siskom_tak Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 02.12.05, 16:18
                  No znów musze sprostowac:

1) Wariant 2 zaczyna się na węźle z Górczewską, a kończy z chwilą połaczenia z
                  wariantem 4. To co biegnie dalej nie jest już wariantem 2.
                  Pisanie więc, że wariant 2 wchodzi na terenie Łomianek w KPN jest właśnie próbą
                  oszukania mniej zorientowanych.
                  Buffy zaczęła pisac o tym że wariant 2 wchodzi w tereny cenne przyrodniczo jako
                  kontrargument wobec naszych zarzutów że wariant 4 przebiega niemal w całości w
                  otulinie KPN.

Chomiczówka i Buffy chcą promować wariant 4.
                  W tym miejscu my moglibyśmy napisac, że wariant ten wchodzi w tereny KPN w
                  okolicach Łomianek. Byłoby to takie samo nadużycie wobec tego co napisała Buffy
                  o wariancie 2.

2) Nikt nie podrzuca niczego ani do Bemowa, ani Chomiczówki. A jest wręcz na
                  odwrót - to Chomiczówka usiłuje podrzucic trasy innym.
                  Wszystkie bloki jakie zostały zbudowane i na Bemowie i na Chomiczówce stawiane
                  były na podstawie albo aktualnego pzp, albo wydanej decyzji o warunkach
                  zagospodarowania terenu.
                  Obecne zaniedbania władz Warszawy i wygasniecie pzp nie jest żadnym argumentem.
                  A działa wręcz na niekorzyśc i Bemowa i Chomiczówki, bo brak pzp oznacza też w
                  skarajnym przypadku, że na Chpmiczówce można zrobić wysypisko smieci, a na
                  lotnisku drugi kosmodrom Bajkonur.

Fakt pozostaje faktem - protestuja ludzie z bloków, których budowa była gdy był
                  plan zp. Ludzie kupując tam mieszkania wiedzieli o planowanych trasach.
                  Nikt im ich nagle nie podrzuca, jak znów Buffy usiłuje sugerować.

Jak zwykle też panuje przemilczenie na argument specustawy, z którą niby to
                  Chomiczówka walczy ramie w ramię z pseudoekologami, a tak na prawdę chce
                  stosować jej najbardziej niedemokratyczne zapisy wobec sąsiednich osiedli.
                  Czemu nikt z was nie skomentuje tego zarzutu? Za trudne? Brak argumentów?
                  Trafiliśmy w sedno, co?
                  • vampi_r do Mistera 03.12.05, 03:42
                    jak słusznie zauważyłeś, to Chomiczówka mocno kręci.
                    Zobacz, w zasadzie na żadne z pytań odpowiedzi nie uzyskałes albo uzyskałeś pokrętne i będące półpradwą.

Czytamy więc tu o czymś takim, że:

- jakaś grupa nacisku cos wymogła, ale nie wiadomo jaka grupa

- ponoć od 2 tygodni wiadomo, że S7 nie pójdzie na lotnisko i nie ma na to szans. Dziwne, bo ja o tym dowiedziałem się od h108 już w czerwcu.

- W KPN wchodzi wariant 2, który w zasadzie w tym miejscu nie jest już wariantem 2. W dodatku W.2 idący kilka km dalej od KPN bardziej ponoć szkodzi otulinie parku, niż preferowany przez nich W.4.

- Chomiczówka nie chce tras w Warszawie a jeśli już to na pewno nie w wariancie 2, ale pisząc niby to w sprawie TMP rysuje S7 w Warszawie i to w wariancie 2.

- Chcą przesuniecie tras na sąsiednie osiedla, ale jednocześnie walczą z ustawą, która umożliwia takie przesuniecie.

- S7 ma niby przejść w tunelu pod Radiowem, ale oczywiście nikt z nich nie wspomni, że chcą w Radiowo wprowadzić też TMP i na terenie tego osiedla zrobić węzeł TMP/S7. TMP ma iść po rezerwie pod ulice zbiorczą. Rezerwa jest tuż obok domów na Radiowie. Jeśli ma być węzeł z S7 to i S7 nie da się poprowadzić w tunelu.

- TMP chcą puścić po ulicy Radiowej, S7 w jakimś zmodyfikowanym W.4 omijającym Blizne od zachodu. Oczywiście rysynku nikt z nich ci nie pokaże, bo jak to nałożysz, to wyjdzą ci dwie trasy równoległe i blisko siebie. W dodatku obie trasy mają w swoim zamyśle przenosic inny ruch z innych kierunków.

Przecież to się kupy nie trzyma.

Mister. Z tego co czytam to jesteś człowiekiem inteligentnym.
                    Masz odmienne zdanie od nas w sprawie inwestycji drogowych, ale widze, że mozna z Tobą rozsądnie podyskutować.
                    Napisałeś, że kupiłeś mieszkanie na Kluczborskiej i spółdzielnia nie informowała ludzi o planach.
                    Nie wiem, czy sprawdzasz poczte misterową? Chętnie dowiemy się więcej o działaniach TEJ spółdzielni. Odpisz.
                    • h108 Re: do Mistera 06.12.05, 13:23
                      >>>> Mister. Z tego co czytam to jesteś człowiekiem inteligentnym.
                      > Masz odmienne zdanie od nas w sprawie inwestycji drogowych, ale widze, że mozna
                      > z Tobą rozsądnie podyskutować.<<<

ROTFL! To brzmi jak oswiadczyny. Mister, naprawde wystarczy Ci powiedziec, ze jestes inteligentny
                      zebys dal sie tak owinac? Conte Bellastrada ostatnio zaznawal, ze babki lubia takie komplementy i
                      dlatego wypisywal do mnie przez trzy miesiace rzeczy nawet lepsze od tych kawalkow, ktore wciska
                      Tobie. Moze i Ty w jego oczach jestes babką? I ma nadzieje, ze sie skusisz?

Nie bede wdawac sie w dementowanie bzdur, ktore Vampi_r mnozac tu nicki wypisuje na nasz temat.
                      Sa najzwyczajniej zenujace i swiadcza o desperacji i bezsilnosci. I pomyslec, ze takie rzeczy ma
                      czelnosc wypisywac osoba, ktora jest za uekspresowieniem drogi przez srodek Kampinosu. O tempora,
                      o mores!
                      • koszatek Re: do Mistera 06.12.05, 13:57
                        Temat drogi przez KPN był już wyczerpująco omówiony tutaj:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24332&w=26266109&a=26904114
                        powielając w kółko to i inne kłamstwa rzucasz cień na działalność swoją i grupy z Chomiczówki.
                      • mr.mister Re: do Mistera 06.12.05, 15:48
                        h108 napisała:

> Nie bede wdawac sie w dementowanie bzdur, ktore Vampi_r mnozac tu nicki
                        wypisuj
                        > e na nasz temat.
                        > Sa najzwyczajniej zenujace i swiadcza o desperacji i bezsilnosci. I pomyslec,
                        z
                        > e takie rzeczy ma
                        > czelnosc wypisywac osoba, ktora jest za uekspresowieniem drogi przez srodek
                        Kam
                        > pinosu. O tempora,
                        > o mores!

Jesli ten tekst był adresowany do mnie, to dałas w nim plamę.
                        o tym twoim zarzucie uekspresowienia drogi przez środek kampinosu, że niby
                        siskom chce, czytałem juz wielokrotnie.
                        Jeśli masz mnie za idiotę pisząc do mnie takie teksty, to daruj sobie.
                        Przed założeniem tego wątku zapoznałem się dobrze i ze stroną siskom i z ich
                        forum i z waszym. wiem, ze uekspresowienie drogi przez kampinos przez siskom
                        jest tylko w twojej głowie.
                        Chcesz wzbudzać zaufanie, to nie pisz czegoś takiego, bo nie wiem, czy to co mi
                        odpisujesz ma taką samą wagę w prawdzie. Przypuszczam, ze zapewne tak.
                        Chcesz szacunku, to nie traktuj ludzi jak ostatnich kretynów. Nie lubię tego.
                        • h108 Re: do Mistera 09.12.05, 11:57
                          Nie Mister, Ty sie zapoznales z oficjalna propaganda na temat siskomu. Ze spreparowanym
                          wizerunkiem, ktory pomogli siskomowi wyczarowac spece od PR. Nie zapoznales sie natomiast z
                          pogladami jego czlonkow. Zapytaj ich sam, albo lepiej poczytaj te wykrety:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24332&w=26266109&a=26923523
                          A tu wycinek z jego maila From: <vampi_r@gazeta.pl> Date: 4 lipca 2005 19:02:36 GMT+02:00:

>>>Już wymyśliłem. Uekspresowienie trasy pomiędzy Błoniem, a Nowym
                          Dworem Maz. A pomiędzy Błoniem, a Nadarzynem też trasa klasy S. Tym
                          samym cały tranzyt północ - południe ominie Warszawę.
                          Problemem jest tylko to, że obecna trasa z Błonia do NDM przechodzi
                          przez środek KPN.
                          Ale dla parku lepsze będzie manie w tym miejscu ekspresówki, niż
                          zwykłej ruchliwej szosy jak obecnie.
                          Jak tylko przekonac do tego "ekologów"?<<<

Mister, nie musisz mnie lubic ani mi wierzyc. Ale nie zaprzeczaj faktom.
                          • vampi_r Re: do Mistera 09.12.05, 19:54
                            A oto pełna treść maila, na który powołuje się h108:

> > - wypowiedź h108
                            > - wypowiedź moja
                            bez ptaszka - wypowiedź h108

------------------------------------------------------------------------------
                            > > A wez wymysl cos lepszego dla obejscia polnocnego, to Cie wtedy
                            > popre.
                            > > Zapisze sie do siskomu nawet.
                            >
                            > Już wymyśliłem. Uekspresowienie trasy pomiędzy Błoniem, a Nowym
                            > Dworem Maz. A pomiędzy Błoniem, a Nadarzynem też trasa klasy S. Tym
                            > samym cały tranzyt północ - południe ominie Warszawę.
                            > Problemem jest tylko to, że obecna trasa z Błonia do NDM przechodzi
                            > przez środek KPN.
                            > Ale dla parku lepsze będzie manie w tym miejscu ekspresówki, niż
                            > zwykłej ruchliwej szosy jak obecnie.
                            > Jak tylko przekonac do tego "ekologów"?

Jak Ci to powiedziec? Moim zdaniem nie ma innego rozwiania i kiedys
                            trzeba bedzie te bitwe stoczyc. Lepsza ekspresowka z przejsciami dla
                            zwierzat i zabezpieczeniami niz smierdziuch przez srodek Parku.

------------------------------------------------------------------------------

Mister, nie musisz lubic SISKOM ani mi wierzyc. Ale nie zaprzeczaj faktom.
                            Jeśli zajdzie taka potrzeba, to prześlę Ci tego maila.

h108, a pisałaś nie tak dawno, że wolisz mieć ograniczoną percepcję, niż amnezję. Widać jednak, ze masz jedno i drugie. W dodatku kłamiesz jak z nut, bo wklejajac moją wypowiedź powinnaś widzieć dokładnie, co ty odpisałaś. W dodatku czepiłaś się tej ekspresówki i chyba z 50 razy na róznych forumach wmawiałaś jakoby to SISKOM chciał trasy przez KPN.
                            Co, łyso?

Oświadczam więc, że od tej pory wszędzie i wszystkim będę mówił i pisał, że
                            h108 chce ekspresówki przez środek KPN, bo wg niej "lepsza ekspresowka z przejsciami dla zwierzat i zabezpieczeniami niz smierdziuch przez srodek Parku" oraz, ze kiedyś trzeba będzie stoczyć bitwę z ekologami o tą trasę, bo nie ma innego wyjścia.

Papapapapa
                            • mr.mister Re: do Mistera 10.12.05, 00:22
                              No to teraz dla mnie wszystko jasne.
                  • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 03.12.05, 09:13
                    Ręce opadają...
                    Hasło na dziś (i na zawsze): Czytać ze zrozumieniem!
                    Napisałem, cytuję (bo niektórym może sprawiać trudność znalezienie poprzednich
                    postów):
                    "odcinek, który jest wspólny dla 2/3/4 (a dokładniej mówiąc część z niego),
                    przechodzi przez otulinę KPN. Inaczej - chociaż również przez otulinę KPN -
                    idzie trasa w wariancie 1. Natomiast to że napisałem, to co napisałem, miało na
                    celu zaprotestowanie przeciwko forsowaniu poglądu, że wszystkie warianty - poza
                    wariantem 2 - przechodzą przez tereny cenne przyrodniczo, a wariant 2 jest w
                    tym względzie super!"
                    Zajrzyj zatem do opracowania, które sam powiesiłeś na swojej stronie i
                    poczytaj. Jak byk stoi tam to, co już parę razy starałem się przekazać: że
                    warianty 2/3/4 - wszystkie trzy - traktowane są osobno. Że każdy tak traktowany
                    wariant przechodzi przez otulinę KPN i kawałek samego KPNu na dodatek. I zrozum
                    i daj zrozumieć innym, że nadużyciem jest gloryfikacja wariantu 2 wobec innych
                    (3 i 4) pod względem przyrodniczym, bo daje tak samo po lesie jak i 3 i 4.

siskom_tak napisał:
                    >"(...)Na lotnisku drugi Bajkonur(...)" - no, to mogłoby być interesujące.
                    Wiesz o tym coś więcej? Nie każdy ma możliwość oglądania startu rakiet :). I
                    wiesz co? wolałbym kosmodrom niż trasę! A poważnie, pewne inwestycje wymagają
                    czegoś więcej, niż tylko "konsultacji" z władzami lokalnymi, jak to właśnie
                    jest w specustawie. Którą podobno tylko pozornie zwalczamy, a w rzeczywistości
                    ponoć lobbujemy, żeby trwała jak najdłużej.

W odróżnieniu od pewnego arbitralnego i nieomylnego komitetu - Chomiczówka nie
                    chce nikomu podrzucać ekspresówek pod okna (o! i dopiero teraz to sugeruję,
                    wcześniej tego nie robiłem!). Chomiczówka chce się dogadać z sąsiadami - a
                    komitet jest czegoś bardzo z tego niezadowolony.

Aha, i jeszcze jedno - już straciłem rachubę, ile razy wziąłeś mnie za kobitę
                    siskom_tak napisał:
                    >"(...)Buffy zaczęła pisac(...)"
                    Że zapytam z czystej ciekawości: w realu też się tak zawsze mylisz? No, to
                    wobec stanowiska władz Warszawy wobec rozmaitych marszy i parad możesz mieć
                    niejaki problem, n'est ce pas?
                    • koszatek Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 03.12.05, 11:00
                      Buffy, nie przeginaj !
                      - piszesz, że "warianty 2,3,4 tak samo dają po lesie". No właśnie NIE TAK SAMO i tu jest pies pogrzebany, bo np. wariant 3 tnie obszar Natura2000. A wariant 2 został uzgodniony lata temu z dyrekcją i autorytetami naukowymi KPN jako najmniej szkodliwy sposób wyprowadzenia z W-wy nowego wylotu na Gdańsk (który ze względu na takie a nie inne położenie W-wy musi przejść między Parkiem Narodowym a Wisłą),
                      - piszesz, że nie chcecie nikomu podrzucać ekspresówek pod okna. A CO NIBY ROBI grupa z Chomiczówki od marca tego roku ? Lobbuje za wariantami, które tną siąsiednie osiedla w miejscu nigdy nie planowym. To można przeczytać na stronie internetowej chomiczowka.org. Można wziąć plan W-wy i zobaczyć ile domów stoi w miejscach, gdzie miałyby przejść trasy. A porozumieliście się z Radiowem ? I KIEDY ? Bo spotkanie miało być w ... listopadzie. Doszło do niego w ogóle ?
                      • vampi_r Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 03.12.05, 12:37
                        Buffy trzeba odpisać tak:

Popatrz sobie na mapę Wschodniej Obwodnicy Warszawy:
                        siskom.waw.pl/mapy/wow-warianty-n.jpg
                        I napisz, że W2 jest zły, bo przechodzi przez las koło Marek.

Czytaj ze zrozumieniem kobieto.
                        Wariant 2 trasy S7 kończy się z chwilą połaczenia z wariantem 4.
                        Tak samo, jak dla WOW W2,W1 i WIIIA nie istnieją zaraz po tym jak się połączą.
                        Poczytaj raz jeszcze swoje posty. Starałas się sugerować nieprawdę, że wariant 2 przecina KPN. Zmieniłas zdanie po tym jak cię siskom_tak przycisnął.

Na resztę twoich nieprawdziwych sugestii odpisał Koszatek.

Pisanie, ze każdy z wariantów S7 daje tak samo po lesie to zwykłe kłamstwo.
                        • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 05.12.05, 08:28
                          vampi_r napisał:
                          > Czytaj ze zrozumieniem kobieto.
                          Zacznę od tego, bo już mnie pusty śmiech bierze. Chociaż nie jest to za bardzo
                          miejsce na osobistą polemikę, powtórzę po raz 2^32 - _jestem facetem_, nie
                          kobietą. I z dobrego serca - mam takie, mam - w realu radzę sprawdzić, zanim
                          się natniesz. Akurat zdarzy się, że kobitka, którą sobie upatrzysz, to facet -
                          i to - niestety czy stety - straight, a nie alternative. I co wtedy? Obciach na
                          całą virtualną Warszawę. Unless you like it, you know...

> I napisz, że W2 jest zły, bo przechodzi przez las koło Marek.
                          He, cher(e) comte(sse), to raczej chwyty podręcznego zestawu pana hrabiego
                          (hrabiny), nie ode mnie.

> Wariant 2 trasy S7 kończy się z chwilą połaczenia z wariantem 4.
                          > Poczytaj raz jeszcze swoje posty. Starałas się sugerować nieprawdę, że
                          > wariant 2 przecina KPN. Zmieniłas zdanie po tym jak cię siskom_tak przycisnął.
                          A wręcz przeciwnie, batboy, napisałem (-ŁEM! czytaj ze zrozumieniem!), że
                          zgodnie z cytowanym przeze mnie opracowaniem - żeby nie było, wiszącym na
                          stronie siskomu - każdy z wariantów traktowany jest _OSOBNO_ w zakresie przejść
                          przez KPN i otulinę. Wymieniony jest _OSOBNO_ 1, 2 (tzw. N-S), 3 , 4. OSOBNO,
                          że podkreślę to po raz trzeci. I nie zmieniłem (-ŁEM!) zdania, które
                          brzmi: "eksponowanie zalet przyrodolubnych wariantu 2 w kontraście wobec innych
                          wariantów jest nadużyciem (ze strony pewnego komitetu)"
                          Powiem więcej, chere comtesse - dla mnie osobiście, jako że nie jestem
                          członkiem Stowarzyszenia Chomiczówka Przeciw Degradacji, więc mogę pisać
                          zupełnie inne zdanie, czyli swoje osobiste, zatem dla mnie osobiście wybór
                          między w1/w2/w3/w4 to jak wybór między AIDS, cholerą, dżumą a ptasią grypą (czy
                          może SARS). I dla mnie _osobiście_ (że podkreślę to po raz wtóry) budowanie S7
                          od strony Kampinosu to zbrodnia - niezależnie od wariantu. Podobnie, jak
                          budowanie obwodnic, które są liniami (prawie) średnicowymi, tras ekspresowych
                          przecinających miasto, które to trasy ex tak naprawdę są autostradami, czy
                          tuneli, które są półprzykrytymi wykopami.

> Na resztę twoich nieprawdziwych sugestii odpisał Koszatek.
                          No jasne. Pewnie. Aha.

Że zacytuję głosem znanego aktora (chrypliwie):
                          "nie chce mi się z tobą gadać..."
                          • koszatek Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 05.12.05, 11:48
                            Buffy, a ja mam wrażenie, że upierdliwie odwracasz kota ogonem. Bo wylot z W-wy na północ jest potrzebny, ze względu na realia może on powstać tylko po tej stronie Wisły czyli między Parkiem a Wisłą.
                            I teraz mamy korytarz zarezerwowany dla S7 od lat 60-tych, który co prawda narusza granicę Parku na odcinku 150 metrów, ale ma poparcie władz i autorytetów naukowych Parku.
                            Podkreślam jeszcze raz, ten przebieg został oceniony jako mniej szkodliwy dla Parku niż przebieg wzdłuż Wisły, nie naruszający bezpośrednio granicy samego Parku i do tego, jak twierdzi opracowanie BPRW, Park od dawna jest przygotowany.
                            Ten odcinek przecinający fragment Parku (nie jest to obszar leśny tak swoją drogą, wbrew temu co piszesz) jest jednak wspólny dla wariantów 2, 3 i 4, niezależnie od tego, jak to nazwiemy.
                            Zatem jeśli mówimy o grupie z Chomiczówki, która zamiast w.2 chce wariantu 4, to odcinek wspólny jest tu całkowicie obojętny dla tych rozważań i nie nazywamy już tego "wariantem 2" czy "wariantem 4" bo jest to jedno i to samo.
                            Wariant 4 oczywiście daleko bardziej wchodzi w otulinę Parku niż wariant 2, jako że w całości przebiega bardziej na zachód czyli dalej od miasta a bliżej Parku, a poza tym nigdy nie był przewidywany w planach ochrony przyrody Parku.
                            • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 06.12.05, 12:57
                              >>>Buffy, a ja mam wrażenie, że upierdliwie odwracasz kota ogonem.<<<

Tak, zgadzam sie z koszatkiem! Za nic nie chcesz sie przyznac, ze jestes kobieta!
                          • h108 Buffy, moja kochana kolezanko! ;-) 06.12.05, 12:48
                            >>>jestem facetem_, nie kobietą.<<<

Buffy, daj se spokoj, nie ma sensu walczyc. Radze Ci to jako piesek Cesarskiej, "szew" Rady, wyslannik
                            developerow, klamca i jak widze z tej dyskusji fan wariantu 2 przez Bemowo ;-)

Wyjasnienie jest proste: Vampi_r obiecal mi kiedys, ze "se utnie" jesli nie przekona Radiowa do
                            przesuniecia TMP pod Hute. No i jako czlowiek honoru o nieskazonej reputacji musial jak mniemam
                            slowa dotrzymac. Teraz najzwyczajniej projektuje swoja strate na najblizsze otoczenie, do ktorego jako
                            najwieksi wrogowie mamy zaszczyt sie zaliczac.
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            .
                            To co, zrozumialas juz, kobieto? ;-D
                      • osservatorepolacco spotkanie z Radiowem 08.12.05, 14:43
                        koszatek napisał:
                        A porozumieliście się z Radiowem ? I KIEDY ? Bo spotkanie miało być w ...
                        listopadzie. Doszło do niego w ogóle ?

a spotkaniem z radiowem planowane było na 30 Listopada i nie doszło do skutku,
                        bo Radiowo nie miało czasu, o czym poinformowało SchPD w mailu tuż przed godz.
                        16 - SChPD zaproponowało wiec inny termin i czek na odzew. Napwade czego jak
                        czego, ale otwartowści SChPD nie można odmówić.
                        a Ty Koszatku to aniś Chomiczóka, ani Radiowo, ani, jak Buffy, Bemowo...
                        • buffy7 Re: spotkanie z Radiowem 08.12.05, 14:47
                          Osservatore: mille grazie, amico, per il vostro aiuto (za pomoc jak wejście
                          smoka :))) ) ale ja też jestem z Chomiczówki...
                          Może się gdzieś mijamy przy Bogusławskiego czy Kwitnącej ...
                          • h108 Re: spotkanie z Radiowem 08.12.05, 15:19
                            Btw wlasnie zaraz ide na sesje Rady Warszawy protestowac z Radiowem przeciw rozbudowie
                            kompostowni.

Stad moja nieobecnosc dzisiaj. Sorry Mister, zaraz cos naskrobie.
                          • osservatorepolacco Re: spotkanie z Radiowem 08.12.05, 16:43
                            buffy7 napisał:

> Osservatore: mille grazie, amico, per il vostro aiuto (za pomoc jak wejście
                            > smoka :))) ) ale ja też jestem z Chomiczówki...

ooooooooooooops, no tak pomyliłem nicki - miałem na myśli Mr.Mistera :)

Ofiarnej pracy nad straszeniem vampi_rów, hłe hłe hłe :)

> Może się gdzieś mijamy przy Bogusławskiego czy Kwitnącej ...

Być może, być może staję za Tobą w kolejce z zakupami - i nic nie wiem ;>

pozdrawiam
                            • h108 Re: spotkanie z Radiowem 09.12.05, 12:06
                              A gdzie robicie zakupy? Ja u p. Sajnogi w osiedlowym blaszaku. I w warzywniakach. Globi omijam.
              • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 06.12.05, 12:28
                >>>Dziwnie tez przemilczacie argumenty specustawy.<<<

Zebralismy kilkaset podpisow przeciw specustawie - za malo?

>>> Ja i wszyscy moi sasiedzi odczytali to pismo i mape w sposób jednoznaczny -
                > Chomiczówka zgadza się na S7 przez Bemowo, byleby odsunąc ją od swoich bloków.
                > Tak też zapewne odczytano to w gdkkia<<<

To zle odczytaliscie. Oczywiscie ten sposob myslenia rowniez jest gdace na reke. Poklocmy sie teraz -
                zrobia co chca podpierajac sie tym argumentem. Mister, nie widzisz, ze sam dajesz sie wmanipulowac
                w podsycane przez niektorych konflikty miedzy osiedlami?

Wiele nam zarzucasz i sa to zarzuty powazne. Spytam jednak tym razem troche bardziej wprost:
                dlaczego sądzisz, ze mamy odwalac cala robote sami? Gdzie byliscie Ty i Twoi sasiedzi? Latwo kogos
                krytykowac - zakasac rekawy i wziac sie do roboty znacznie trudniej.

Oczywiscie mozesz nam zarzucic co Ci sie zywnie podoba, do obrzucania blotem jestesmy wiecej niz
                przyzwyczajeni. Ale z Twoich ust mnie osobiscie takie argumenty bolą. Nawet nie dlatego, ze
                przekrecasz to co piszę (mapa nie byla "bledem" tylko moim zdaniem byla zle opisana). Dlatego, ze na
                atmosferze wzajemnej podejrzliwosci i przypisywania sobie zlych intencji zbudowac nic sie nie da.
                Wkladasz w ten sposob bron do reki GDDKiA - ergo: pogarszasz nasza wspolna, nielekka sytuacje.

Owszem, moze pewnych rzeczy nie mamy w statucie. Ale udowodnilismy je nie raz na
                ogolnowarszawskich manifestacjach (byles?), na spotkaniach Ekostrady, na akcji zbierania podpisow
                przeciw specustawie zainicjowanej przez p. radnego Lipke. Ile godzin Ty i Twoi sasiedzi spedzili przy
                stolikach czy na rozklejaniu ulotek przed wiecami?

Mistaer, jesli masz nowe pomysly czy watpliwosci - serdecznie zapraszam Cie na nasze spotkanie.
                Sroda, Klub Domino, Boguslawskiego 6, 18.30. Tam spotkasz sie z Zarzadem i moze cos
                konstruktywnego sie z tego nawet urodzi. Chyba ze bardziej wierszysz slowom niz czynom - wtedy
                walke o Twoja przychylnosc pozostawiam lepszym od siebie manipulantom.
                • mr.mister Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 06.12.05, 15:30
                  Nie mogłem odszukac tego wątku.czemu znalazł sie tu.

Nie lubie jak mi ktos stara sie wmowić cos, co widac ze jest inaczej.
                  Ty własnie starasz się to robić. mozesz być spokojna - odporny jestem na uroki
                  wampirze.
                  Piszesz bardzo dużo, lecz nigdzie nie odpowiadasz. Nie potrafisz też zrozumiec
                  to, o czym ja piszę.Często opierasz się na zwykłych insynuacjach.
                  Pomimo szczerych chęci nie wzbudza to zaufania u mnie.
                  Założyłem konkretny wątek z konkretnymi uwagami do was. Jak chcesz poflirtowac
                  z vapirem to rób to drogą mailową.

h108 napisała:

> >>>Dziwnie tez przemilczacie argumenty specustawy.<<<
                  >
                  > Zebralismy kilkaset podpisow przeciw specustawie - za malo?
                  >

Nie rozumiesz moich zarzutów. siskom twierdzi, że takie działanie jest
                  sprzeczne z tym co chcecie, bo gdyby nie specustawa, nie można korygowac
                  przebiegu tras poza rezerwy. To miałem na myśli pisząc, że przemilczacie
                  argumenty specustawy. tu odpowiadasz mi, ale ta odpowiedź swiadczy wlasnie, ze
                  siskom ma racje.

inny zarzut - piszesz ze nie chcecie tras w miescie. Jednak nie wynika to z
                  waszyszego statutu ani z materiałów na stronie. nie widziałem u was ani jednego
                  pisma gdziekolwiek w tej sprawie - trasy precz z miasta.
                  piszesz, ze trasa S-7 powinna być w zmodyfikowanym wariancie 4. Ja się pytam
                  czemu w takim razie brakuje u was jakiejkiolwiek mapy takij zmodyfikowanej trasy
                  jesteście przeciw wariantowi 2, ale prezentujecie mapę modyfikującą wariamt 2.
                  To sprzeczne jest z celami zawartymi w statucie.

Nie chodzę na żadne manifestacje, bo takie coś uwazam za populizm. Więcej można
                  uzyskac pisząc formalne i prawne pisma gdzie trzeba, zamiast stać gdzies z
                  transparentem. Wy chyba wolicie stanie z transparentem, bo żadnego pisma w
                  sprawie wyrzucenia autostrad poza miasto nigdzie nie napisaliści.
                  Uwazam, ze broń do reki gdkkia wkładacie wy wysyłając do nich mapę na której
                  jest wariant 2 trasy S7. Ja przeciwko takiemu działaniu protestuję.

Odpowiedz na te zarzuty, ale tym razem konkretnie.
                  Może do was przyjdę. Najpierw musze uzyskać tu jasne odpowiedzi.
                  Nie zjawie sie u was przedtem, bo mam wrazenie, że starasz się ukrócić dyskusje
                  na publicznym forum odsyłając mnie na spotkanie w cztery oczy.
                  • buffy7 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 07.12.05, 09:45
                    Tytułem wyjaśnienia - opiekun forum Żoliborza wyrzuca takie wątki na
                    Komunikację. Dlaczego - nie wiem. To już któryś raz.
                    Nie jestem członkiem Stowarzyszenia, więc pewnie moje zdanie nie będzie Ciebie
                    zbyt interesować. Jednakże parę spraw chciałem tu wyjaśnić.
                    Przede wszystkim - specustawa. Byłem i jestem za jej uchyleniem. Sam osobiście
                    zebrałem kilkanaście podpisów - nie mam zbyt licznej rodziny :).
                    Uważam bowiem, że jest zła nie tylko - nie przede wszystkim - z tego względu,
                    że zawiera passusy o przymusowych wykupach itp.
                    Przede wszystkim minimalizuje praktycznie do zera (do "konsultacji") możliwość
                    oddziaływania społecznego na wszechwładnych budowniczych autostrad. I tu jest
                    największy problem.
                    Oceny oddziaływania na środowisko również są jedynie elementem, który w
                    praktyce ma działać na zasadach "konsultacyjnych".
                    Pisałeś, że wolisz drogi formalne, pisma itp. To, co w tym względzie robiło
                    Stowarzyszenie, było właśnie działaniem formalnym - wsparciem inicjatywy
                    obywatelskiej, mającą na celu zniesienie specustawy.
                    Co do popierania wariantu 4 w kontekście specustawy: nieco spłycając problem,
                    napiszę tak - tak się gra, jak przeciwnik pozwala.
                    Jeśli bowiem padają stwierdzenia na szczeblu GenDyrektora GDDKiA, że trasa być
                    musi, to żadne stowarzyszenie czy inny NGO, który jest temu przeciwny, nie ma
                    żadnej możliwości manewru, jeśli stwierdzi, że nie chce trasy - właśnie z uwagi
                    na specustawę na przykład.
                    Według mojej np. oceny - i od razu powiem, żeby uprzedzić zarzuty siskomu,
                    oceny laika w zakresie dróg - S7 nie jest potrzebna. Rozprowadzenie ruchu z
                    Trasy Mostu Północnego nie wymaga autostrady przez miasto, nawet ekspresówki.
                    To jest moje zdanie. Natomiast wiem, że jeśli jest się na zdecydowanie słabszej
                    pozycji (względem GDDKiA) jedyną możliwością jest szukanie kompromisów.
                    Zaproponowane kiedyś zostały 4 warianty. Jak jeden z członków siskomu
                    powiedział z zaskakującą szczerością, tak naprawdę to był jeden wariant, nie
                    muszę mówić który, a trzy pozostałe powstały po to, aby były - zdecydowanie
                    gorsze pod wieloma względami, lepsze tylko tu i ówdzie.
                    Że dam przykład - wariant 1 jest zdecydowanie tańszy (prawie dwukrotnie),
                    jednak pozostałe elementy analizy wypadają zdecydowanie gorzej.
                    Nie był natomiast w ogóle rozważany wariant praski - który np. wg Zielonych
                    2004 byłby zdecydowanie lepszy dla środowiska.
                    Piszę o tym wszystkim, bo argument, że Stowarzyszenie chce wariantu 4 i cichcem
                    popiera specustawę nie przystaje do tego, w jakiej sytuacji znalazło się
                    Stowarzyszenie i Chomiczówka w ogóle. Tak naprawdę jest śmieszny.
                    Chodzi o to, że gdy rozważane były te warianty, to wyboru innego (w tym
                    zerowego, czyli nie budować nic) w ramach tzw. konsultacji (a w praktyce
                    oświadczenia p. dyrektora Dąbrowskiego) NIE BYŁO.
                    Jeśli miałbyś do wyboru - i _tylko_takiego_ wyboru, żadnych innych opcji -
                    obcięcie głowy czy nogi - chyba się byś nie zastanawiał?
                    Na dodatek, p. Dąbrowski teraz oświadcza, że nie ma alternatywy dla wariantu 2 -
                    tyle, że w tunelu (=wykop). Natomiast wściekłość pewnego komitetu wzbudza
                    obietnica odsunięcia trasy (i węzła) TMP pod Hutę - jak również to, że nie
                    przyklaskuje im się gremialnie na wszystkich forach.
                    A najśmieszniejsze (tak przez łzy) jest to, że ta dyskusja w ogóle może być
                    bezprzedmiotowa - nowe prawo ochrony środowiska=nowe oceny oddziaływania=nowe
                    warianty. Podejrzewam, że o 4 możemy zapomnieć, będą tylko odmiany dawnego
                    wariantu 2 na okrasę.

Aha, co do uekspresowienia drogi przez Kampinos. Oczywiście, że nie było to
                    stanowisko siskomu. Jedynie prywatne vampi_ra. To tak tytułem przypomnienia.
                    • koszatek A ruch przez ulicę Conrada to co ? 07.12.05, 11:54
                      Proszę nie mieszać w to osiedla Chomiczówka, bo właśnie NA SKUTEK działań Stowarzyszenia temu osiedlu grozi, że część ruchu z Mostu Północnego wejdzie w ulicę Conrada przez sam środek Chomiczówki, drastycznie zwiększając tam ruch.
                      I to nie są żarty, wystarczy przeanalizować mapkę ze strony Stowarzyszenia, by stwierdzić, że kierowcom nie będzie się opłacało robić takich zawijasów i cofać:
                      www.chomiczowka.org/download/TMP_decyzja-odsuniecie.pdf
                      Kolejnego powtórzenia kłamstwa dotyczącego vampi_ra nie chce mi się już nawet komentować.
                      • buffy7 Re: A ruch przez ulicę Conrada to co ? 07.12.05, 12:13
                        Że powtórzę (bo już to gdzieś pisałem): to jest zdanie jednej strony w tej
                        dyskusji. Druga strona ma inne zdanie. Uważam dalej - jak najbardziej - że TMP
                        można rozładować innymi drogami - Wisłostradą do AK, Marymoncką itp. bez
                        narażania Chomiczówki na dodatkowy ruch. I uważam, powtarzam - prywatnie, że
                        jeśli chodzi o S7 przez Warszawę, to w wariantach 1/2/3/4 jest ona równie
                        potrzebna Warszawie, jak rybie rower.
                        Co do drogi przez Kampinos, padło stwierdzenie (powtórzę - prywatne vampi_ra,
                        nie całego siskomu) "podniesienie standardu tej drogi byłoby niezłym pomysłem"
                        i cała reszta z
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24332&w=26266109&a=26923523
                        Spaaać mi się chce...
                        • koszatek Re: A ruch przez ulicę Conrada to co ? 07.12.05, 12:23
                          Marymoncka ma się do tego nijak, Conrada przez takie pomysły może stać się najlepszym skrótem z Tarchomina, Białołęki, Legionowa na Bemowo, Jelonki, a w razie problemów z budową trasy N-S - także Włoch, Ursusa ... A bez S-7 ? No cóż, wtedy także ruch z Łomianek mielibyśmy na TMP i Conrada.
                          Czyli za sprawą paru bloków, gdzie deweloper sprzedał mieszkania tuż przy planowanych od dawna trasach mielibyśmy w samym środku osiedla masywny ruch międzydzielnicowy !
                          • buffy7 Re: A ruch przez ulicę Conrada to co ? 07.12.05, 12:36
                            Mam propozycję: wsiądź na rowerek i przejedź się Marymoncką do węzła Pułkowa i
                            z powrotem, zobaczysz, czy ma się nijak. Nie gloryfikuj tak Conrada, przy całym
                            szacunku do niej. To tak jak wczoraj czekałem (na Bielanach) na znajomych z
                            Sękocina, którzy utknęli w korku na Ochocie. Mówię "trzeba było jechać przez
                            Szyszkową, błyskiem się jedzie". Na co padła odpowiedź - "a gdzie jest
                            Szyszkowa?". Trzeba jeszcze wiedzieć. A i jak się wie, to odpowiednie znaki
                            zakazu i nakazu mogą takie skróty skasować.
                            I ta spisko(mo)wa teoria o rozrabiających deweloperach, he, myślałem, że przez
                            te kilka miesięcy wymyślicie już coś lepszego...
                            A co z tym kłamstwem o drodze przez Kampinos - napisałem prawdę może
                            przypadkiem, czy też konfabulowałem jak baron Munchhausen?
                        • vampi_r Re: A ruch przez ulicę Conrada to co ? 07.12.05, 13:30
                          Jak juz piszemy, to piszmy całośc i do końca.

W prywatnym mailu h108 napisała, że jak wymyślę jak łatwo ominąc Warszawę od
                          zachodu, to ona zapisze się do SISKOM.
                          Napisałem wiec: a moze uekspresowienie drogi pomiędzy Błoniem, a Nowym Dworem,
                          tyle, ze ta droga przechodzi przez teren KPN i ekolodzy się zapewne nie zgodzą.
                          h108 odpisała: to dobry pomysł i kiedyś trzeba będzie stoczyć ten bój z
                          ekologami.
                          • mr.mister Re: A ruch przez ulicę Conrada to co ? 07.12.05, 14:39
                            nie obchodza mnie zupelnie wasze realcje.
                            Chciałem zadac kilka pytań Chomiczowce przeciw degradacji.
                            Szkoda, że tak nie chętnie odpowiadają.
                            Buffy, czy jesteś z tego stowarzyszenia? Jeśli nie, to nie sil się na obszerne
                            odpowiedzi, z których nic nie wynika. Ta sama uwaga do siskomów.
                            Chcecie sobie podyskutowac co kto komu chciał uekspresowić, to w innym wątku.
                        • tarantula01 Re: A ruch przez ulicę Conrada to co ? 07.12.05, 18:28
                          buffy7 napisał:

> Uważam dalej - jak najbardziej - że TMP można rozładować innymi drogami -
                          > Wisłostradą do AK, Marymoncką itp. bez narażania Chomiczówki na dodatkowy
                          > ruch.

TMP najlepiej rozładować przez... TMP, przebijając ją przez bemowskie lotnisko,
                          Kaliskiego, Lzurową, Nowolazurową do węzła al. Jerozolimskich z trasą Salomea-
                          Wolica.

> I uważam, powtarzam - prywatnie, że jeśli chodzi o S7 przez Warszawę, to w
                          > wariantach 1/2/3/4 jest ona równie potrzebna Warszawie, jak rybie rower.

Życzysz zatem sobie większych korków i dłuższych przy wyjeździe z Warszawy
                          Wisłostradą i Marymoncką (przez Łomianki) w kierunku Gdańska, Olsztyna i
                          Bydgoszczy/Szczecina.

Oczywiście można do Olsztyna jechać Modlińską, a potem starą drogą E-81 (zanim
                          powstał most na Wiśle w Zakroczymiu jechało się mostem przez Narew-Bug)
                          dojechać do S7 przy węźle z drogą nr 85. Do Bydgoszczy można w przyszłości
                          jechać A-2 i w Strykowie na A-1, gdzie pod Toruniem skręcamy na S10, ale czy
                          będą chętni na taką jazdę zamiast DK 10 (w przyszłości 2x2 do Torunia i dalej)?
                          • mr.mister Do Chomiczówki Przeciw degradacji 08.12.05, 00:21
                            zacząłem ten wątek już 9 dni temu i wciąż moje obiekcje co do was nie zostały
                            rozwiane.

Żeby było łatwiej odnieśc się do wszystkiego, posortuję tu wszystko

1. Znalazłem na waszej stronie mapę na ktorej narysowaliście trasę ekspresową
                            idącą przez Bemowo. Zadałem pytanie, czy to oznacza, że jesteście za wariantem
                            przez Bemowo.
                            padła odpowiedź:
                            "Stowarzyszenie "Chomiczówka Przeciw Degradacji" wedlug
                            mojej wiedzy jest nadal zgodne ze stanowiskiem Rady Dzielnicy Bielany:
                            chomiczowka.org/download/Uchwala%20RDzB%20w%20sprawie%20S-7%2014-03-05.doc
                            i to jest jego oficjalne stanowisko, czyli trasy precz za Warszawe, jak sie nie
                            da to zmodyfikowany wariant 4 (bez rozjezdzania Bliznego i Radiowa)."

W podanym linku stanowiska Rady Bielany jest napisane:
                            "Rada Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy negatywnie opiniuje wariant I i II
                            przebiegu północnego wylotu z Warszawy drogi ekspresowej S-7 w kierunku
                            Gdańska, oraz zwraca się z prośbą do Prezydenta m.st. Warszawy o spowodowanie
                            opracowania i przedstawienie do opinii Radzie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy,
                            bardziej szczegółowych projektów przebiegu wylotu drogi ekspresowej S-7 w
                            kierunku Gdańska według wariantów III i IV
                            wraz z propozycjami alternatywnych rozwiązań."

Ani słowa o tym,ze "trasy precz za Warszawę",tylko że w wariancie 3 lub 4.

jakie jest w takim oficjalne stanowisko Chomiczówki przeciw degradacji i gdzie
                            je można znalesć? Nie jest to stanowisko przyjete przez Radę Dzielnicy, bo
                            w tym stanowisku nie ma nic o tym, że trasy powinny być poza miastem.

2.Padło zdanie opisujące zgrubny przebieg S7 popierany przez Chomiczówkę:
                            " Blizne da sie ominac od zachodu. Zaraz mnie ktos zakrzyczy, ale tak jest.
                            Radiowo w w.4 daloby sie ochronic np. tunelem."
                            ja odpisałem, ze wedlug mojej znajomości tych terenów trasa wejdzie wtedy w
                            otulinę kampinosu oraz ze nie da się zrobić tunelu pod radiowem i poprosiłem o
                            narysowanie tego przebiegu. Skoro Chomiczówce łatwo poszło narysowanie S7
                            przez Bemowo, to można narysowac i pokazać to, oco stowarzyszenie walczy i az
                            dziwne że wsród materiałow na stronie Chomiczówki brak jeszcze takiego rysunku

Czemu brak na stronie Chomiczówki dokładnych rysunków trasy S7 o jaki
                            stowarzyszenie walczy?

3.Zarzuciłem,ze mapa z trasą przez Bemowo stała się dla gdkkia dowodem na to,
                            ze Chomiczówka akceptuje trase przez środek Bemowa.
                            w gdkkia pracuje mój znajomy i piszę to co wiem od niego.wedlug moich informacji
                            Gdkkia przekonane jest o tym,że Chomiczówka akceptuje trasę przez Bemowo.
                            w takim też duchu odbyło sie wasze ostatnie spotkanie z dyrektorem

4.z wypowiedzi waszych ludzi można dowiedziec się,że akceptujecie jednak
                            wariant 1 trasy, ale idący wzdłuż Wisły.
                            Czy Chomiczówka zaakceptuje trasę idacą przez tereny rezerwatu nadwiślańskiego?
                            Gdzie jest wasze oficjalne stanowisko w tej sprawie?

5.gdzie znajdę jakieś pismo Chomiczówki do jakichkolwiek władz,w którym domagacie się wyrzucenia tras ekspresowych poza miasto?
                            Piszecie, że mapa jaką znalazłem tyczy się trasy mostu Północnego, lecz w
                            pismie jest napisane:
                            'Proponowana przez nas korekta przebiegu TMP lokalizuje ją na terenach słabo
                            zurbanizowanych i wykorzystuje istniejącą rezerwę pod ul. Janickiego. Umożliwia
                            również korektę trasy S7 w obrębie osiedla Chomiczówka.'

Co znów potwierdza moje przypuszczenia, że obchodzi was tylko własne osiedle.
                            Nie ma w tym piśmie stwierdzenia 'trasy precz poza Warszawę' i 'S7 tylko w
                            wariancie 4'.

6.Czy jesteście przeciwni prowadzeniu tras przez środek kampinosu?

7.Czy mam czekac kolejne 8 dni na odpowiedź?

• h108 Rozwianie :-) 08.12.05, 15:52
                              > Ani słowa o tym,ze "trasy precz za Warszawę",tylko że w wariancie 3 lub 4.
                              >
                              > jakie jest w takim oficjalne stanowisko Chomiczówki przeciw degradacji i gdzie
                              > je można znalesć? Nie jest to stanowisko przyjete przez Radę Dzielnicy, bo
                              > w tym stanowisku nie ma nic o tym, że trasy powinny być poza miastem.

Nie ma. To fakt. I jest to sluszna uwaga, ze do naszego wspolnego stanowiska powinno sie to
                              wprowadzic. O tym decyduje Zarzad Stowarzyszenia, ale mysle ze taka decyzje powinno sie podjac na
                              walnym zebraniu, ktore jest planowane w najblizszych miesiacach. I tak uwazam ze sukcesem jest, ze
                              te prawie 80 osob ma wspolne zdanie na jakis temat, a zdanie to brzmi: NIE dla wariantu 2 S7.

Co do dzialan ogolnowarszawskich wlaczamy sie w nie aktywnie. Jest to czesc naszego dzialania
                              przewidziena jak mi sie zdaje przez srodki w regulaminie:
                              www.chomiczowka.org/stowarzyszenie.htm#Srodki
                              Wiec jest dla mnie logiczne, ze powinnismy wlaczyc to do stanowiska.

> Czemu brak na stronie Chomiczówki dokładnych rysunków trasy S7 o jaki
                              > stowarzyszenie walczy?

Bo Stowarzyszenie to nie planisci. Jak widzisz wystarczy zebysmy naniesli na mape 2 warianty
                              proponowane przez Prezydenta i opisane w prasie, a juz robi sie larum ze gdzies cos pchamy.

Moze nawet ujme to inaczej: jest wiele koncepcji na temat przebiegu S7 wsrod czlonkow. Niektorzy w
                              ogole takiego przebiegu nie przewiduja. Niektorzy sa za zmodyfikowanym wariantem 4. Innym
                              wystarczyloby gdyby byl to wariant 1. Ale to sa osobiste zdania, wiec zadnego z nich nie
                              zamieszczalismy.

A ewentualna mape skorygowanego w.4 przydaloby sie umiescic. Tyle ze zaraz wysypie nam sie na
                              glowe kubel, ze jednak chcemy tras przez miasto. A ja powtarzam: nie dla ekspresowek przez miasto,
                              chcemy pozamiejskiej autostradowej obwodnicy a wybory miedzy wariantami sa spowodowane
                              koniecznoscia. Bo chyba nikt trzezwy na umysle nie wybieralby wariantu 4 gdyby nie MUSIAL.

> 3.Zarzuciłem,ze mapa z trasą przez Bemowo stała się dla gdkkia dowodem na to,
                              > ze Chomiczówka akceptuje trase przez środek Bemowa.
                              > w gdkkia pracuje mój znajomy i piszę to co wiem od niego.wedlug moich informacj
                              > i
                              > Gdkkia przekonane jest o tym,że Chomiczówka akceptuje trasę przez Bemowo.
                              > w takim też duchu odbyło sie wasze ostatnie spotkanie z dyrektorem

Interesujace informacje, ale mam podobno klopoty z percepcja. Inna sprawa, ze GDDKiA JEST
                              przekonana, ze na Bemowie juz nikt nie podskoczy. A podskoczy?

> Czy Chomiczówka zaakceptuje trasę idacą przez tereny rezerwatu nadwiślańskiego?
                              > Gdzie jest wasze oficjalne stanowisko w tej sprawie?
                              >

Nie ma. I nie sadze zeby bylo. Mieszkancy Lomianek najlepiej wypowiedza sie w tej sprawie. Jeden z
                              naszych czlonkow uwaza to za najlepsze rozwiazanie, ale to jego zdanie, nie Stowarzyszenia
                              "Chomiczowka Przeciw Degradacji". Ja osobiscie wstrzymuje sie sie od glosu, choc wiem ze w okolicy
                              Torunia trasa biegnie przy Wisle i nikomu to nie przeszkadza, tu mam za malo danych zeby cos mowic.
                              Jestem natomiast za referendum lomiankowskim.

> Co znów potwierdza moje przypuszczenia, że obchodzi was tylko własne osiedle.
                              > Nie ma w tym piśmie stwierdzenia 'trasy precz poza Warszawę' i 'S7 tylko w
                              > wariancie 4'.

Nie ma w nim rowniez, ze zgadzamy sie na wariant 2. Jest tylko, ze umozliwia to korekte tego wariantu.
                              Bo umozliwia. Jesli chcesz uslyszec, ze obchodzi nas nasze osiedle, powiem ze oczywiscie tak. Jesli
                              chcesz uslyszec, ze tylko, odpowiem ze nie. Bardzo wiele razy to udowodnilismy.

Jesli bedziemy musieli - skupimy sie na rozwiazaniach lokalnych. A bedziemy musieli jesli zostaniemy
                              skloceni z innymi dzielnicami przez lobbystow gdakowskich rozwiazan drogowych. To sie stalo np. w
                              Wawrze. Jak narazie nie udalo sie u nas. Choc jak widze jestesmy na dobrej drodze, Mister.

Zawsze bedzie tak, ze w czyms bedziemy sie roznic. Ale na roznicach daleko sie nie zajedzie, tylko na
                              wspoldzialaniu.

> 6.Czy jesteście przeciwni prowadzeniu tras przez środek kampinosu?

Tym zdaje sie nie zajmuje sie nasze Stowarzyszenie. Pytasz wiec mnie osobiscie czy pozostale 70-kilka
                              osob?

Mam nadzieje, ze wszystko wyjasnilam. Papa, lece protestowac z Radiowem przeciw kompostowni.
                              • vampi_r Re: Rozwianie :-) 09.12.05, 01:17
                                hyhy.
                                W zasadzie potwierdza się znów to, o czym piszę od dawna.
                                Chomiczówka w zasadzie sama nie wie czego chce.
                                Nie ma, nie ma, nie wiem, nie ma, nie wiadomo, są różne zdania, jest wiele koncepcji, to będzie za kilka miesięcy jak uchwalimy, itd itp.

A jak nie wiadomo o co chodzi....
                                Mister. Spytaj się jeszcze kto Ci odpowiada i jaka jest jej pozycja w stowarzyszeniu i czy ma w ogóle prawo lub pełnomocnictwa, by wypowiadac się za stowarzyszenie.
                                • h108 Re: Rozwianie :-) 09.12.05, 12:05
                                  Mam prawo informowac o decyzjach Stowarzyszenia i jego dzialaniach. Nie mam prawa wypowiadac sie za
                                  jego czlonkow, wiec tego nie robie.

U nas, signore Bellastrada, nie ma obowiazku jednomyslnosci na WSZYSTKIE tematy. W calej Warszawie
                                  tylko Wasz sitcom ma swojego Lukaszenke.
                              • mr.mister Re: Rozwianie :-) 09.12.05, 13:15
                                z tego co zrozumiałem, chcecie trasy poza miastem, ale nie piszecie żadnych
                                pism w tej sprawie do urzedów.Chcecie tras poza miastem, ale do gdkkia
                                wysyłacie rysunek z trasą przez środek Bemowa.Chcecie s-7 w zmodyfikowanym W.4,
                                ale nie potraficie dokładnie okreslic ani narysowac tej trasy. Stowarzyszenie
                                to nie planisci, ale rysować S-7 przez Bemowo potrafi, nie potrafi jednak
                                narysować tego, co jest celem działania wynikającym ze statutu. są w
                                stowarzyszeniu osoby, które uważają zupełnie co innego, niż wynika ze statutu i
                                chcą trasy wg w. 1.
                                Czy dobrze zrozumiałem?

h108 napisała:

> > 3.Zarzuciłem,ze mapa z trasą przez Bemowo stała się dla gdkkia dowodem na
                                > to,
                                > > ze Chomiczówka akceptuje trase przez środek Bemowa.
                                > > w gdkkia pracuje mój znajomy i piszę to co wiem od niego.wedlug moich inf
                                > ormacj
                                > > i
                                > > Gdkkia przekonane jest o tym,że Chomiczówka akceptuje trasę przez Bemowo.
                                >
                                > > w takim też duchu odbyło sie wasze ostatnie spotkanie z dyrektorem
                                >
                                > Interesujace informacje, ale mam podobno klopoty z percepcja. Inna sprawa, ze
                                G
                                > DDKiA JEST
                                > przekonana, ze na Bemowie juz nikt nie podskoczy. A podskoczy?

Nie udzielilas odpowiedzi.
                                ten wątek zacząłem po tym, jak dowiedzialem sie od znajomego,ze wasze pisma
                                rysunki i bezposrednie spotkania w gdkkia świadczą o tym, że godzicie się na
                                trasę przez Bemowo.
                                Zadam pytanie wprost. Czy to prawda,ze podczas ostatniego spotkania z
                                dyrektorem wyraziliscie zgode na trase przez Bemowo?
                                odpowiedź jakiej nie udzielilas świadczy, ze tak.
                                Nie wiem czy bemowo podskoczy. my jednak nie rysujemy do gdkkia map, na których
                                S-7 przechodzi pod waszymi blokami.

> > Czy Chomiczówka zaakceptuje trasę idacą przez tereny rezerwatu nadwiślańs
                                > kiego?
                                > > Gdzie jest wasze oficjalne stanowisko w tej sprawie?
                                > >
                                >
                                > Nie ma. I nie sadze zeby bylo. Mieszkancy Lomianek najlepiej wypowiedza sie w
                                t
                                > ej sprawie. Jeden z
                                > naszych czlonkow uwaza to za najlepsze rozwiazanie, ale to jego zdanie, nie
                                Sto
                                > warzyszenia
                                > "Chomiczowka Przeciw Degradacji". Ja osobiscie wstrzymuje sie sie od glosu,
                                cho
                                > c wiem ze w okolicy
                                > Torunia trasa biegnie przy Wisle i nikomu to nie przeszkadza, tu mam za malo
                                da
                                > nych zeby cos mowic.
                                > Jestem natomiast za referendum lomiankowskim.

Czy twoim osobistym zdaniem trasa moglaby przejśc koło Wisły, gdyby referendum
                                tak zdecydowało?

> > 6.Czy jesteście przeciwni prowadzeniu tras przez środek kampinosu?
                                >
                                > Tym zdaje sie nie zajmuje sie nasze Stowarzyszenie. Pytasz wiec mnie
                                osobiscie
                                > czy pozostale 70-kilka
                                > osob?

pytam się ciebie osobiście o prywatne zdanie.
                                • h108 Re: Rozwianie :-) 09.12.05, 13:55
                                  Mister, czekam na odpowiedz na tego posta i juz chetnie udzielam Ci swojej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=32793513&wv.x=2&a=33238232
                                  • mr.mister Re: Rozwianie :-) 09.12.05, 16:10
                                    Mamy się licytowac?
                                    O co chodzi?To nie ja chodzę do gdkkia i rysuję mapy z trasami koło Chomiczowki
                                    Co pomyslałaby Chomicziwka, gdyby jakies stowarzyszenie z bemowa składało pisma
                                    i rysunki z trasami koło waszych domów?
                                    Chcieli byście wyjaśnień.Ja chcę takich wyjasnień, ale widze, że trudno je
                                    zdobyć.
                                    Nie chcesz, nie odpowiadaj.
                                    Dla mnie i dla rzeszy bemowiaków bedzie to w takim razie wiele znaczyło.
                                    • h108 Re: Rozwianie :-) 09.12.05, 18:15
                                      >>>> Mamy się licytowac?<<<

Nie, mamy prowadzic te rozmowe na jakims poziomie. Tylko o to Cie prosze.

> Co pomyslałaby Chomicziwka, gdyby jakies stowarzyszenie z bemowa składało pisma
                                      > i rysunki z trasami koło waszych domów?

A widzialam juz i takie rysunki. Moge nawet zaryzykowac twierdzenie, ze w kazdej czesci przebiegu S7
                                      takie rysunki byly. I co? Obrazam sie i posadzam kogos o zle intencje?

> Nie chcesz, nie odpowiadaj.
                                      > Dla mnie i dla rzeszy bemowiaków bedzie to w takim razie wiele znaczyło.

Mister, sorry. Skoro masz za soba "rzesze bemowiakow" to dlaczego piszesz, ze jest Was za malo? No
                                      nie klei mi sie poprostu. Dlaczego Ty nie chcesz odpowiadac na moje pytania? Czy tylko Ty masz prawo
                                      je zadawac? Moje posty pozostaja bez odpowiedzi i tez moge miec o to pretensje. To jak - traktujemy
                                      sie rowno czy straszymy "rzeszami"?
                                • h108 Re: Rozwianie :-) 09.12.05, 18:44
                                  Dobrze, wyjasnie Ci jeszcze raz spokojnie jesli potrzebujesz jeszcze raz przeczytac:

>>>Chcecie tras poza miastem, ale do gdkkia
                                  > wysyłacie rysunek z trasą przez środek Bemowa.<<<

NIE. Nie dam sobie wcisnac, ze prowadzenie trasy S7 przez Bemowo bylo nasza propozycja. Chcemy
                                  pozamiejskiej autostradowej obwodnicy Warszawy. Powtarzam, ze rysunek o ktorym mowisz zawieral
                                  NOWE warianty S7, ktore powstaly po marcu br. I nic innego. Nie byl zgoda, propozycja czy
                                  czymkolwiek co sugerujesz.

>>>Stowarzyszenie
                                  > to nie planisci, ale rysować S-7 przez Bemowo potrafi, nie potrafi jednak
                                  > narysować tego, co jest celem działania wynikającym ze statutu.<<<

Celnie to ujales. Ale jak juz mowilam sama widze potrzebe stworzenia takiej mapy. Tylko ze wtedy
                                  powiesz nam, ze jednak chcemy trasy S7... Jakies propozycje?

>>>co jest celem działania wynikającym ze statutu<<<

Przeczytaj statut. A raczej regulamin.

>>>są w
                                  > stowarzyszeniu osoby, które uważają zupełnie co innego, niż wynika ze statutu i
                                  >
                                  > chcą trasy wg w. 1.
                                  > Czy dobrze zrozumiałem?<<<

Zle zrozumiales. Znow odsylam do regulaminu. Sa osoby, ktore w razie koniecznosci poprowadzenia S7
                                  widzialyby ja przy Wisle. Ale to nie jest niezgodne z w/w dokumentem.

>>>> > > 3.Zarzuciłem,ze mapa z trasą przez Bemowo stała się dla gdkkia dowo
                                  > dem na to,
                                  > > > ze Chomiczówka akceptuje trase przez środek Bemowa.
                                  > > > w gdkkia pracuje mój znajomy i piszę to co wiem od niego.wedlug moi
                                  > ch informacji Gdkkia przekonane jest o tym,że Chomiczówka akceptuje trasę przez Bemowo.<<<

To jest zle przekonane. Zreszta z moich doswiadczen z GDDKiA wynika, ze mowia co im wygodnie.
                                  Oczywiscie dla Ciebie moga byc instytucja zaufania publicznego. Dla mnie nie sa.

> > > w takim też duchu odbyło sie wasze ostatnie spotkanie z dyrektorem<<<

W takim duchu wypowiadal sie dyrektor. Ale nie my na Boga. To powazny zarzut i powazna roznica.
                                  Dyrektor mowil tez o tym, ze "przy S8 nie protestuja juz nawet ekolodzy". Czy to prawda? Powiedzial
                                  tez kilka ciekawych rzeczy o Bemowie i planowanym "tunelu". Inaczej niz w cudzyslowiu nie moge tego
                                  napisac.

>>>> Zadam pytanie wprost. Czy to prawda,ze podczas ostatniego spotkania z
                                  > dyrektorem wyraziliscie zgode na trase przez Bemowo?
                                  > odpowiedź jakiej nie udzielilas świadczy, ze tak.<<<

NIE. NIE godzimy sie n trase przez Bemowo i NIE mowilismy tego na spotkaniu. Moze ktos mial tu jakies
                                  wishful thinking, ale przeciez to co piszesz jest kompletnie idiotyczne! Oswiec moze kolege, albo lepiej
                                  z nim przyjdz. Bo cos nie moge uwierzyc w Twoje argumenty.

> Czy twoim osobistym zdaniem trasa moglaby przejśc koło Wisły, gdyby referendum
                                  > tak zdecydowało?

Jestem ZA decydowaniem mieszkancow o wlasnej okolicy, wiec tak. Choc wolalabym, zeby S7 nie
                                  budowano. Lub wg Zielonych budowano ZA Wisla.

> pytam się ciebie osobiście o prywatne zdanie.

Osobiscie jestem za zbudowaniem obejscia Kampinosu jakie prezentuje Ekostrada:
                                  www.ekostrada.republika.pl/
                                  Nie jestem fanka budowania drog przez Kampinos, choc pomysl wydawal mi sie kiedys kuszacy. Teraz
                                  po rozmowach z Zielonymi wiem, ze lepiej go ominac, niz kroic przez srodek.

Usatysfakcjonowany? Mam nadzieje, ze tak.
                                  • mr.mister Re: Rozwianie :-) 10.12.05, 00:16
                                    h108 napisała:

>Celnie to ujales. Ale jak juz mowilam sama widze potrzebe stworzenia takiej mapy. Tylko ze wtedy
                                    > powiesz nam, ze jednak chcemy trasy S7... Jakies propozycje?

a może trzeba się na cos zdecydować? albo jesteście za trasami poza miastem,
                                    albo za wariantem 4 w mieście.Nie mozna mieć ciastka i zjeść ciastko.
                                    póki bedziecie ni to ni owo, będziecie krytykowani i coraz bardziej zajadle.
                                    w waszych celach dzialania czytamy, że chcecie W.4. Nie ma w statucie ani słowa
                                    ze chcecie tras poza miastem.Piszesz,ze wasze stanowisko zgodne jest ze
                                    stanowiskiem radnych bielan, czyli nie w.1 i nie w.2. Też nie ma ani słowa
                                    o trasach poza miastem
                                    Po co dodatkowo więc wmawiacie,że nie chcecie tras w mieście.Nie wynika to ani z
                                    waszych działań prawnych,ani ze statutu, ani z celów działalności.
                                    Stanie z transparentem podczas kampanii wyborczej LPR, to mało, a zbieranie
                                    podpisów pod specustawą to jakieś pomylenie, bo bez specustawy budowa tras
                                    bedzie możliwa tylko w rezerwach, a wiec przez Bemowo.
                                    Wszystko to tworzy miszmasz, a wy stajecie się bezkształtną masą ludzi, którym
                                    w zasadzie jest wszystko jedno gdzie, byle nie u nich.
                                    W tym temacie siskom bije was na głowę, bo przynajmniej jasno się okresla.
                                    w dodatku ma znakomity PR, czego wam zupełnie brak. Ja pomimo bycia przeciwnikiem
                                    tras w Warszawie bardziej zaufałbym siskomowi, niż wam. Przykre.

> Zle zrozumiales. Znow odsylam do regulaminu. Sa osoby, ktore w razie koniecznos
                                    > ci poprowadzenia S7
                                    > widzialyby ja przy Wisle. Ale to nie jest niezgodne z w/w dokumentem.

Poczytaj więc wszystko na swojej stronie. Przeciwko czemu jesteście i
                                    przeciwko czemu zbieracie podpisy. Jest tam napisane: przeciwko wariantowi 1
                                    takie jest też stanowisko rady Bielan, na które się powołujecie.
                                    Jeśli wiec ktoś chce W.1, to nie powinien o tym mówić i pisac, albo zmienic
                                    stowarzyszenie.Jasne?
                                    Piszesz że jest was 80.I to wasza największa słabośc.Lepsze 10 osób jednomyślnych
                                    niż 80 o zupełnie odmiennych poglądach. z tego nic nie będzie.

> Zreszta z moich doswiadczen z GDDKiA wynika, ze mowia c
                                    > o im wygodnie.
                                    > Oczywiscie dla Ciebie moga byc instytucja zaufania publicznego. Dla mnie nie sa.

To po co do nich chodzicie? Do kogoś, do kogo nie macie zaufania i kto
                                    wam nie powie prawdy? po co?

> NIE. NIE godzimy sie n trase przez Bemowo i NIE mowilismy tego na spotkaniu.

"Nie godzimy się i nie mówilismy tego". Przeczytaj to zdanie spokojnie i
                                    zastanów się co w zasadzie ono mówi.Błąd stylisyczny, czy świadome pisanie?
                                    Wychodzi, że nie mówiliście w gdkkia, ze jestście przeciw W.2
                                    Nie brzmi to wiarygodnie,po tym jak unikałas odpowiedzi na to pytanie.
                                    Ale przyjmuję i zweryfikuję to.Może zjawię się u was ze znajomym.

> > Czy twoim osobistym zdaniem trasa moglaby przejśc koło Wisły, gdyby refer
                                    > endum
                                    > > tak zdecydowało?
                                    >
                                    > Jestem ZA decydowaniem mieszkancow o wlasnej okolicy, wiec tak.

Czyli uważasz,ze jeśli mieszkancy są za, to można budowac trasę przez rezerwaty
                                    przyrody. Tak?
                                    W.1 przy Wiśle oznacza też, ze ekspresówka przejdzie środkiem Warszawy.
                                    Wiec jak jestes za, czy przeciw?

> Nie jestem fanka budowania drog przez Kampinos, choc pomysl wydawal mi sie kied
                                    > ys kuszacy. Teraz
                                    > po rozmowach z Zielonymi wiem, ze lepiej go ominac, niz kroic przez srodek.

A jeśli w referendum mieszkańcy opowiedzą się za trasą przez kampinos?
                                    Przecież powyżej napisałas, że jeśli Łomianki powiedza tak w referendum, to
                                    można budowac trasę przy Wisle.
                                    Moze powinnaś porozmawiac z zielonymi też o rezerwatach nadwislańskich?
                                    Wędkarz jestem. Wiem i doskonale znam Ławice Kiełpińskie.

> Usatysfakcjonowany? Mam nadzieje, ze tak.

Szczerze?
                                    Napiszę jasno - jakoś ci nie wierzę. W ani jedno słowo.
                                    placzesz się i wywijasz jak robak na haczyku.
                                    Poczytaj sobie wszystko co napiałaś i zastanów się gdzie po prostu lałas wodę.
                                    Nie traktuj ludzi jak kretynów, którzy przyjmą każde twoje słowo.A najlepiej
                                    nie pisz tyle,bo psujesz opinie swoim.
                                    Ta sama uwaga do Buffy.

• vampi_r Referenda... 10.12.05, 02:44
                                      Małe sprostowanie...
                                      Trasa S7 jest wylotówką z Warszawy i to Warszawa decyduje o tej trasie, a nie Łomianki.
                                      Trudno wyobrazić sobie sytuację, gdy referendum w Łomiankach decyduje o trasie po wale, a w Warszawie o warianie 2. Samochody nie teleportują się w Łomiankach spod KPN nad Wisłę.

Druga sprawa, to taka, że mieszkańcy Łomianek są przeciwni trasie wzdłuż Wisły.
                                      Za jest tylko mocno skompromitowany burmistrz tej gminy, stowarzyszenie jego popleczników jakie powołał oraz... Chomiczówka Przeciw Degradacji (która to spotykała się ze stowarzyszeniem burmistrza Sokołowskiego i zapewniła o cichym wsparciu, ale czego się spodziewac po kimś, kto chce budować trasę ekspresową przez środek KPN).

Trzecia sprawa, to oczywista ingerencja w obszary Natura 2000.
                                      Prawo w tej materii jest oczywiste. Można prowadzić inwestycje w takich terenach o ile mają one uzasadnienie społeczne lub gospodarcze oraz brak możliwości ominięcia tego obszaru. W tym przypadku nie spełniony jest ostatni warunek.
                                      Będą też protesty ekologów.

Czwarta sprawa, to oczywisty bezsens takiej trasy. Byłaby ona o wiele dłuższa, kosztowniejsza i całkowicie odcięłaby Łomianki od Wisły (ludzi i zwierzeta). Trudno sobie wyobrazić przepusty w wale przeciwpowodziowym.... A także to, że byłaby potrzeba licznych wyburzeń nowych osiedli i domów w Burakowie i Łomiankach Dolnych.
                                      I jak słusznie zauważyłes Mister, trasa w wariancie 1 wchodziłaby w środek Warszawy.

A piąta sprawa jest taka, że liczymy tu bardzo na działania Chomiczówki w sprawie uwalenia specustwy. Bez specustawy S7 nie będzie mogła być poprowazona inaczej, jak tylko w wariancie 2. Tym samym ekspresówka nie wejdzie w żaden obszar cenny przyrodniczo (poza kawałkiem KPN, ale w tym przypadku mówimy tyko o granicach administracyjnych parku, a nie o terenie cennym przyrodniczo).
                                    • h108 Teraz ja zapytam. 12.12.05, 11:07
                                      >>>"Nie godzimy się i nie mówilismy tego". Przeczytaj to zdanie spokojnie i
                                      zastanów się co w zasadzie ono mówi.Błąd stylisyczny, czy świadome pisanie?<<<

NIE godzilismy sie i NIE wyrazalismy takiej zgody na spotkaniu. Teraz jasniej?

>>>Stanie z transparentem podczas kampanii wyborczej LPR<<<

Znow przekrecasz fakty. Stali tam rowniez Zieloni i inne stowarzyszenia Warszawskie. Bo nie bylo to
                                      spotkanie LPR tylko manifestacja przeciw ekspresowkom w Warszawie. Poza tym bylismy jeszcze na
                                      kilku takich demonstracjach, czemu uwazasz ze ta jest najwazniejsza?

Mister.

Mysle, ze udzielilam Ci juz kilku odpowiedzi wiec czuje sie upowazniona do zadania Ci kilku pytan. I
                                      tak samo jak Ty oczekuje na nie szczegolowej odpowiedzi. Na poczatek beda 3:

1. Skad tyle agresji, czyli
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=32793513&wv.x=2&a=33238232

2. Dlaczego majac dobrych znajomych w GDDKiA, wielkie doswiadczenie w PR, rzesze bemowiakow za
                                      soba oraz bedac zadeklarowanym PRZECIWNIKIEM tras w Warszawie i dysponujac wnikliwym umyslem
                                      do tej pory nie zrobiles NIC w sprawie S7 i innych tras w Warszawie? Procz mącenia wody?

3. Istniejesz na tym forum od 28 postow i zupelnie przypadkiem Twoje wypowiedzi znajduja sie
                                      pocztkowo na forum siskomu, potem 3 na "NIE przez miasto" zeby nagle eksplodowac w tym watku. We
                                      wszystkich widac zalosne starania o to by wilk byl syty a owca cala, tzn: jestem przeciw, ale siskom taki
                                      dobry, madry, ma ladna strone i super wizerunek.

Zupelnie przypadkiem tez powstales w okolicy wojny o S7 na Bielanach, tydzien wczesniej od
                                      transmutacji mb w koszatka, zeby porozmawiac grzecznie o NS podbijajac odpowiednie watki na forum
                                      siskom.

Spytam wiec zupelnie wprost: Co masz wspolnego z siskom, czy znasz kogos z komitetu lub czy sam
                                      do niego nalezysz?

Bo mam - nie obraz sie - teorie na wlasny uzytek, ze tluczemy tu piane z martwa dusza, ktora jest
                                      nastepnym podstawionym nickiem siskomu stworzonym na potrzeby udowodnienia, ze istnieja
                                      "madrzy" przeciwnicy do pokonania. A watek jak i inne zalosne podpierdulki ktorych tu nie wylicze z
                                      litosci jest proba zdyskredytowania Stowarzyszenia "Chomiczowka Przeciw Degradacji".

To jak jest Mister? Jesli w ogole jakis Mister istnieje...
                                      • mr.mister Re: Teraz ja zapytam. 12.12.05, 17:38
                                        To śmieszne czemu ja mam sie tlumaczyc. ja nie skladalem w gdkkia pisma z mapą
                                        na ktorej rysowalbym trase pod twoim blokiem.
                                        agresje widze u was, a nie u siebie. Gdybyś dowiedziala sie, ze jakieś
                                        stowarzyszenie ktore deklaruje walke z trasami pisze do gdkkia i zalacza mape z
                                        trasą pod twoim blokiem, szlag by cie trafil. Ja się was tylko pytam. Czemu
                                        pytanie się traktujesz jako agresje?
                                        nie pisalem też, ze mam w gdkkia dobrych zbajomych. Mam dalszego znajomego, a
                                        wlasciwie kelege kolegi. Odkryłem ten kontakt miesiąc temu.
                                        Na PR się nie znam. To ty zaczełas o dobrym PR siskomu. ja znam sie na tym jak
                                        każdy czlowiek. Czyli widze kto wzbudza zaufanie, a kto nie. Mam prawo do
                                        takich ocen.Ty u mnie nie wzbudzasz zaufania. Czemu? To sama przemyśl.
                                        Na moje pytania siskomy chociaz odpowiedzieli szybko i na temat, bez lania wody
                                        i wykręcania się.
                                        Na forum pisuje sporadycznie. wchodze tu tylko by sie dowiedziec i zadac
                                        pytania o trase, co ma byc pod moim oknem. Nie wolno?
                                        Na forum siskomu trafilem przypadkiem. by tam zadac pytanie musiałem miec
                                        login. Nawet nie pamiętam kiedy to było. Kilka miesiecy temu. Jak znajdę wątek
                                        o trasie NS lub S7 i coś mnie zaciekawi, to odpiszę.
                                        Strone siskomu znam na wylot,bo i od momentu gdy dowiedzialem sie o trasie koło
                                        bloku,interesuje się sprawą.
                                        Mam swoje zdanie co do siskomu.Przynajmniej dzięki nim dowiedziałem się co mnie
                                        czeka. ale nie podzielam ich zdania. Nie pamiętam, żebym ich wychwalał. Nie
                                        ganię ich i nie wyzywam. mają chłopaki prawo do swojego zdania. Tak samo jak
                                        każdy. Gdyby oni odpowiadali mi niejasno jak ty, tez bym ich ochrzanił.
                                        Mister rzeczywiscie istnieje tylko na forum, bo w rzeczywistosci nie nazywam
                                        się Mister. h108 też jest wytworem wirtualnym.
                                        Nie pamiętam, żebym pisał o rzeszy bemowiaków stojących za mną.
                                        Kiepski z ciebie dedektyw.

• mr.mister Re: Teraz ja zapytam. 12.12.05, 17:49
                                          I w dodatku trasa NS mnie prześladuje.Kupiłem kiedyś 2 mieszkania i traf
                                          chciał,że oba znajdowały się przy NS. Jednego własnie się pozbyłem.
                                          • mr.mister Re: Teraz ja zapytam. 13.12.05, 00:05
                                            skoro odpowiedzialem, to prosze odpoweidzieć na moje pytania.

pozdrawiam
                                            M.W.
                                            • h108 Re: Teraz ja zapytam. 13.12.05, 13:41
                                              Ok, dzieki Mister. Dla mnie juz wszytko jasne. Kiepski ze mnie detektyw, masz racje :-D

O rzeszy bemowiakow pisales tutaj:
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=32793513&a=33252437
                                              Do trasy NS masz rzeczywiscie pecha.

Gdzie jeszcze masz niedosyt informacji i na jakie pytanie mam Ci odpowiedziec?
                                              • mr.mister Re: Teraz ja zapytam. 13.12.05, 21:27
                                                Nie pisałem tam o rzeszy bemowiaków co stoją za mną. Różnica jest zasadnicza w
                                                tym, co napisałem, a tym jak to zrozumiałaś.Poważby błąd. Radze lepiej rozumieć
                                                to co napisane.
                                                Niedosyt informacji mam.nie wyjaśniłas wielu rzeczy, a wiele przemilczałaś.
                                                Przykre że na wyjaśnienie muszę czekac tak długo.
                                                Chociażby tu:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=32793513&a=33278129
                                                > > Czy twoim osobistym zdaniem trasa moglaby przejśc koło Wisły, gdyby refer
                                                > endum
                                                > > tak zdecydowało?
                                                >
                                                > Jestem ZA decydowaniem mieszkancow o wlasnej okolicy, wiec tak.

Czyli uważasz,ze jeśli mieszkancy są za, to można budowac trasę przez rezerwaty
                                                przyrody. Tak?
                                                W.1 przy Wiśle oznacza też, ze ekspresówka przejdzie środkiem Warszawy.
                                                Wiec jak jestes za, czy przeciw?

> Nie jestem fanka budowania drog przez Kampinos, choc pomysl wydawal mi sie kied
                                                > ys kuszacy. Teraz
                                                > po rozmowach z Zielonymi wiem, ze lepiej go ominac, niz kroic przez srodek.

A jeśli w referendum mieszkańcy opowiedzą się za trasą przez kampinos?
                                                Przecież powyżej napisałas, że jeśli Łomianki powiedza tak w referendum, to
                                                można budowac trasę przy Wisle.
                                                Moze powinnaś porozmawiac z zielonymi też o rezerwatach nadwislańskich?
                                                Wędkarz jestem. Wiem i doskonale znam Ławice Kiełpińskie.

Nie odpisałaś też wprost czy stowarzyszenie występowało oficjalnie z choć jednym
                                                pismem do władz Warszawy, w którym było by o tym,że chcecie tras poza Warszawą.
                                                Z dotyczczasowej dyskusji widze, że po prostu grasz na zwłokę i robisz wszystko
                                                by sprowadzić dyskusję na inny temat. ty chyba lubisz magiel. Nie rób tego.
                                                Odnieś sie do mapy siskomu. Czy tak rzeczywiście wygladają trasy wedlug was?

• h108 Re: Teraz ja zapytam. 15.12.05, 17:16
                                                  Patrz, odpisalam Ci i wszystko diabli wzieli. Ale zrobie to jeszcze raz.

>>> W.1 przy Wiśle oznacza też, ze ekspresówka przejdzie środkiem Warszawy. Wiec jak jestes za, czy
                                                  przeciw? <<<

Nie, nie przekrecaj moich slow. Jestem przeciw wariantowi 1. Natomiast gdyby zostal wybrany jestem
                                                  za tym, zeby mieszkancy Lomianek sami decydowali gdzie ma przebiegac trasa.

>>> A jeśli w referendum mieszkańcy opowiedzą się za trasą przez kampinos<<<

Ktorzy? Łomianek? :-)))))

Kampinos da sie ominac z drugiej strony, a S7 mozna tez pociagnac po drugiej stronie Wisly jak pisal
                                                  bodajze Maruti na forum Zielonych. Jesli chcesz znac ich zdanie poczytaj tamtejsze forum. Vampir
                                                  probowal ich sprowokowac tym tematem przed wyborami i procz przytczka w nos dostal kilka
                                                  sensownych odpowiedzi.

Jesli natomiast pytasz o hipotetyczna sytuacje wyboru pomiedzy dobrem czlowieka a dobrem przyrody,
                                                  to proponuje cofnac sie krok wstecz i zastanowic sie co za skonczony becwal stara sie wmanewrowac
                                                  nas w taki wybor. Wybor, w ktorym nie ma dobrej odpowiedzi. I co probuje przez to uzyskac. Tu masz
                                                  casus wariantu 3 S7, ktory powstal po to zeby odrzucic go ze wzgledow ekologicznych.

Proponuje maly eksperyment myslowy. Jestes dajmy na to wedkarzem mieszkajacym w Minsku. W
                                                  weekend lubisz wyjechac i pomoczyc kij w pieknej rzecze Liwiec. I nagle przychodzi jakis pan i mowi:
                                                  budujemy autostrade przez Pana dom albo przez lowiska nad Liwcem. I co robie 90-kilka % ludzi?
                                                  Wybiera. W kazdym wypadku jest to oczywiscie zla decyzja. Tylko kilka % jest w stanie stuknac sie w
                                                  glowe i zapytac DLACZEGO nie ma zadnej dobrej alternatywy. I tak dziala ta sprytna zapadka.

>>>Nie odpisałaś też wprost czy stowarzyszenie występowało oficjalnie z choć jednym
                                                  > pismem do władz Warszawy, w którym było by o tym,że chcecie tras poza Warszawą.<<<

Jak pisalam takiego pisma nie bylo. Bylo natomiast mnostwo dzialan i mnostwo energii wlozonej w ta
                                                  sprawe. Jak rowniez pisalam.

>>>ty chyba lubisz magiel<<<

Hehehehehe, jasne. Najbardziej lubie jak mnie ktos tak niezle docisnie do sciany... O sorry, zaczyna byc
                                                  off topic ;-P

>>>Odnieś sie do mapy siskomu. Czy tak rzeczywiście wygladają trasy wedlug was?<<<

Prosze Cie... Zajrzalam do tych drapakow i natychmiast musialam je zamknac. Mam za slabe nerwy. Nie
                                                  kaz mi ogladac tych bzdur po raz drugi. Miej litosc Mister, ida Swieta.
                                                  • koszatek Re: Teraz ja zapytam. 15.12.05, 18:32
                                                    Wybór między trasą przy blokach a trasą przez Park Narodowy bierze się głównie z tego powodu, że w latach 90-tych i później intensywnie deweloperzy budowali bloki tuż przy planowanych od dawna trasach.
                                                    Osoby, które kupowały tam mieszkania dokonały już wyboru: wybrały mieszkanie tuż przy trasach. Nie generalizujmy też: być może części z nich ta sytuacja odpowiada ze względu na dobrą komunikację dzięki planowanym trasom.
                                                  • adamb7 Re: Teraz ja zapytam. 15.12.05, 20:04
                                                    chlopcze, w czasach ktorych nie pamietasz bo wycierales wtedy palcami gile z
                                                    nosa Twoi rodzice i inni tylko cudem mogli dostac mieszkanie i nie mieli zadnej
                                                    mozliwosci wyboru (chyba ze nalezales do uprzywilejowanej czerwonej kasty),
                                                    mogles brac albo czekac nastepne x lat, mieszkania przy trasach to nie tylko
                                                    bloki sprzed paru lat, doksztalc sie troche w tych sprawach zanim napiszesz
                                                    cos "madrego"...przepraszam moderatora i innych za moje slowa ale jak slysze
                                                    tego faceta to choc jestem bardzo spokojny to podnosi mi sie znacznie
                                                    cisnienie ;)
                                                  • mr.mister Re: Teraz ja zapytam. 15.12.05, 20:23
                                                    h108 napisała:

> Nie, nie przekrecaj moich slow. Jestem przeciw wariantowi 1. Natomiast gdyby zo
                                                    > stal wybrany jestem
                                                    > za tym, zeby mieszkancy Lomianek sami decydowali gdzie ma przebiegac trasa.

Pytam sie, czy jesteś za prowadzeniem ekspresówki przez rezerwat jeśli
                                                    jest taka wola mieszkańców.
                                                    Co uważa na ten temat stowarzyszenie. Czytałem na waszym forum,ze koncepocja
                                                    przez rezerwat nad wisła jest wam na rękę.Nie znalazłem żadnego oficjalnego
                                                    sprostowania.

> >>> A jeśli w referendum mieszkańcy opowiedzą się za trasą przez ka
                                                    > mpinos<<<
                                                    >
                                                    > Ktorzy? Łomianek? :-)))))

koło łomianek też jest puszcza. mnie chodziło jednak o mieszkańców Błonia
                                                    Leszna i Nowego dworu.
                                                    Czy można prowadzić ekspresówkę przez środek kampinosu jeśli mieszkańcy
                                                    tych miejscowości opowiedzą się za?

> Proponuje maly eksperyment myslowy. Jestes dajmy na to wedkarzem mieszkajacym w
                                                    > Minsku. W
                                                    > weekend lubisz wyjechac i pomoczyc kij w pieknej rzecze Liwiec. I nagle przycho
                                                    > dzi jakis pan i mowi:
                                                    > budujemy autostrade przez Pana dom albo przez lowiska nad Liwcem. I co robie 90
                                                    > -kilka % ludzi?
                                                    > Wybiera. W kazdym wypadku jest to oczywiscie zla decyzja. Tylko kilka % jest w
                                                    > stanie stuknac sie w
                                                    > glowe i zapytac DLACZEGO nie ma zadnej dobrej alternatywy. I tak dziala ta spry
                                                    > tna zapadka.

Czy jesteś przeciw prowadzeniu autostrady w okolicach Minska i przez Liwiec?

> Jak pisalam takiego pisma nie bylo. Bylo natomiast mnostwo dzialan i mnostwo en
                                                    > ergii wlozonej w ta
                                                    > sprawe. Jak rowniez pisalam.

O działaniach nikt nie słyszal, a pismo to pismo.
                                                    jest więc tak, ze jesteście przeciw trasom w mieście,ale wynika to tylko z
                                                    twojej pisaniny tutaj.nie ma nic na ten temat w waszych celach, statucie, w
                                                    oficjalnych pismach, oficjalnych stanowiskach stowarzyszenia.
                                                    Czytam za to,ze jestescie za trasą przez Blizne, czyli w miescie.
                                                    Mapa jaką pokazujecie lokalizuje trase przez Bemowo.
                                                    jak to jest,ze po cichu dzialacie przeciw trasom w mieście, a oficjalnie
                                                    chcecie tras przez miasto?

>
                                                    > Prosze Cie... Zajrzalam do tych drapakow i natychmiast musialam je zamknac. Mam
                                                    > za slabe nerwy. Nie
                                                    > kaz mi ogladac tych bzdur po raz drugi. Miej litosc Mister, ida Swieta.
                                                    >

nie odpowiadasz.
                                                    opisywałaś trase S7 jaki by stowarzyszenie widziało. rysunek ssikomu jest
                                                    chyba adekwatny do tego opisu.
                                                    jeśli to bzdura to narysuj ty tą trasę omijającą Blizne od zachodu i idącą W4 w
                                                    Warszawie.
                                                    Nie przyjmuje tlumaczenia,że nie umiecie, bo mapę z trasą przez Bemowo jakoś
                                                    narysowaliście.
                                                    czekam na wasz rysunek lub chociaz dokładniejszy opis zmodyfikowanego W.4
                                                    omijającego Blizne od zachodu.

Prosiłbym bez magla, bo moja cierpliwośc doszła kresu.
                                              • tarantula01 Rzesze bemowiaków 14.12.05, 10:37
                                                h108 napisała:
                                                > 2. Dlaczego majac (...) rzesze bemowiakow za soba oraz bedac zadeklarowanym
                                                > PRZECIWNIKIEM tras w Warszawie i dysponujac wnikliwym umyslem do tej pory nie
                                                > zrobiles NIC w sprawie S7 i innych tras w Warszawie? Procz mącenia wody?
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=32793513&a=33356576
                                                mr.mister napisał:
                                                > Nie chcesz, nie odpowiadaj.
                                                > Dla mnie i dla rzeszy bemowiaków bedzie to w takim razie wiele znaczyło
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=32793513&a=33252437
                                                Wolę nie myśleć, jak w oczach h108 SISKOM mąci. Zresztą zależy to od punktu
                                                widzenia. Strona nasza jest przede wszystkim prezentacją analiz, planów i
                                                projektów przyszłych dróg w Warszawie, które teraz istnieją w formie rezerw
                                                terenu. Niewątpliwie bardzo przydatna sądząc z tego, że przeciwnicy
                                                poszczególnych odcinków tras chętnie korzystają z naszych zasobów.
                                                • h108 Re: Rzesze bemowiaków 14.12.05, 11:31
                                                  >>>Strona nasza jest przede wszystkim prezentacją analiz, planów i
                                                  > projektów przyszłych dróg w Warszawie, które teraz istnieją w formie rezerw
                                                  > terenu.<<

I gdyby tak bylo nikt by na Was zlego slowa nie powiedzial.

Tarantula. Spojrz prawdzie w oczy. To co napisales to juz tylko Twoja wizja siskom. I chyba juz tylko Ty
                                                  w nia wierzysz. Prezentacja planow i analiz, ktore skanujecie po nocach to rzeczywiscie szczytna i
                                                  potrzebna dzialalnosc. I tu sie nawet ja nie czepiam, bo sama mam mape od Was na stronie.

Jest jednak i dark side of siskom. I ta jest najbardziej widoczna. Sklocanie osiedli, dyskredytowanie
                                                  przeciwnikow za ich plecami, rozbijanie protestow, klamstwo, inwigilacja i dywersja - to juz mniej
                                                  chetnie prezentowana przez Was strona speckomitetu. Moze i mniej lubiana przez Ciebie. Nic dziwnego
                                                  zreszta, jesli Ty i Yasioo orzecie ostro na dobry wizerunek siskomu, a reszta wykorzysuje to do
                                                  zalatwiania wlasnych wojen. Kazdy by sie zle czul.

Wiesz, ze na kazdy z tych zarzutow sa mocne dowody. I na to, ze czolowe postacie siskom poczytuja
                                                  sobie za chlube powyzsze dzialania. Jak by wygladal siskom o ktorym piszesz bez skompromitowanych
                                                  osobistosci? I czy taki siskom w ogole jest mozliwy?
                                                  • h108 + malenki test 14.12.05, 11:35
                                                    Specjalnie dla Tarantuli a'propos rezerw. Do kogo naleza te slowa?

"aktualne plany powstały aż 20 lat temu, a w tym czasie Warszawa bardzo się zmieniła."

Prosze, tu znajdziesz rozwiazanie :-))) :
                                                    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3066092.html
                                                  • tarantula01 Re: + malenki test 14.12.05, 16:57
                                                    h108 napisała:

> Specjalnie dla Tarantuli a'propos rezerw. Do kogo naleza te slowa?
                                                    >
                                                    > "aktualne plany powstały aż 20 lat temu, a w tym czasie Warszawa bardzo się
                                                    > zmieniła."
                                                    >
                                                    > Prosze, tu znajdziesz rozwiazanie :-))) :
                                                    > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3066092.html

Pan Borowski w kwestii tras metra. Tylko, że ja te sformułowania uważam, za
                                                    uzasadnienie do wydawania pieniędzy - czyli odwlekania inwestycji. Dotarłem do
                                                    analiz z 2000 r. na temat drugiej i trzeciej linii - kwintesencja, czyli mapa
                                                    jest u nas na stronie. I po 5 latach znów się ładuje pieniądze w analizy.

A co do tras, to likwidacja rezerw pod trasy spowoduje powstanie mniejszych
                                                    rezerw pod zwykłe ulice, które przenosić będą ruch taki jak te trasy. Ponieważ
                                                    jednak te ulice nie będą miały wystarczającej przepustowosci, to będą
                                                    zakorkowane, zamiast płynnie przenosić ruch. Powstanie nacisk, aby budować
                                                    estakady nad skrzyżowaniami. W konsekwencji powstanie ciąg Marynarska - Hynka,
                                                    który po jakimś czasie dopiero jest ekranowany.
                                                  • h108 Re: + malenki test 15.12.05, 15:42
                                                    Pan Borowski jest czlowiekiem inteligentym i pwenie wie, ze skoro jedne plany mozna zmienic to i drugie
                                                    takze. :-)
                                                  • koszatek Re: + malenki test 15.12.05, 15:54
                                                    Demagogia.
                                                    Przesunięcie obwodnicy wymaga masowych wyburzeń często nowych domów - zapomniałaś ?
                                                  • h108 Re: + malenki test 15.12.05, 16:53
                                                    Kochany, zaciales sie czy co? Ile mozna odpowiadac Ci na jedno pytanie?
                                                  • vampi_r Re: Rzesze bemowiaków 14.12.05, 17:33
                                                    To bardzo ciekawe, co wypisujesz.
                                                    Jak zwykle masz mocne dowody oparte na twoich przemysleniach, albo moich
                                                    zdaniach wyrwanych całkowicie z kontekstu. Brawo.

A wsztsko jest taką samą prawdą jak to, że Mister pisał, że za nim stoją rzesze
                                                    bemowiaków i że SISKOM chce budowania ekspresówki przez środek kampinosu.
                                                    My nie wciskamy tras komuś pod okno, za ich plecami. My nie mamimy z jednej
                                                    strony Zielonych, a z drugiej nie chcemy wprowadznaia trasy w Ławice
                                                    Kiełpińskie, czy w Łosiowe Błota. My nie mówimy "trasy precz za miasto" a
                                                    jednocześnie, ze popieramy wariant 4 przez środek Radiowa.

Wszystko, co popieramy jest na naszej stronie. W postaci map oficjalnych skanów
                                                    i naszych własnych rysunków. I od samego początku mówimy - zobaczcie, tak ma
                                                    wyglądac układ drogowy w Warszawie i my jesteśmy na TAK. Jednoczęśnie potrafimy
                                                    to opisac i uzasadnic, nie unikamy jak wy odpowiedzi na kluczowe pytania.
                                                    Piszemy i opisujemy.

Nie wiemy też nic o skłoceniu jakichś osiedli. Opisujemy fakty.
                                                    Jeśli na podstawie naszych tekstów ktoś się z kimś kłoci, to już jego sprawa, a
                                                    nie nasza wina.
                                                    Protesty zwykle same się kończą. Nie ma mowy o rozbijaniu ich. No chyba że masz
                                                    to na myśli, że ludzie protestują z niewiedzy. Jak im wytłumaczymy, to
                                                    rzeczywiście protest słabnie. Jeśli tak, to rzeczywiście - rozbiliśmy kilka
                                                    protestów.
                                                    Wam, czy wszystkim pseudoekologom chodzi własnie o niewiedze ludzką, bo tylko
                                                    niedoinformowanemu społeczeństwu można wcisnać kit o skrzyżowaniach sięgającyh
                                                    piątego pietra i przechodzacych 8 metrów od okien.

A dyskredytować, to sami się dyskrtedytujecie swoimi tekstami. I tu ty
                                                    wykonujesz najlepszą robote za nas.
                                      • vampi_r Re: Teraz ja zapytam. 12.12.05, 18:52
                                        I ja zapytam.
                                        Czemu jak ktoś mądrze pisze, to od razu uważasz, ze jest z SISKOM.
                                        Nie tylko w SISKOM są mądrzy ludzie.
                                        U was ich brak, to fakt, ale poza tym jest ich cała masa.
                                        • h108 Re: Teraz ja zapytam. 13.12.05, 13:43
                                          Wujek, lec do Wesolej, tam sie goraco robi. A moze jakies ladne protestujace tam na Ciebie czekaja?
                                          • adamb7 Re: Teraz ja zapytam. 15.12.05, 20:06
                                            dobre :)
                    • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 09.12.05, 15:12
                      Buffy, dzieki za wyczerpujaca analize, lepiej bym tego napisac nie umiala. Zwlaszcza zdania o
                      specustawie specjalnie dedykuje Misterowi, ktory o to pytal.

Zaznacze tez, ze choc Buffy nie wpisal sie na liste Stowarzyszenia (nad czym ubolewam), to jest jego -
                      ze sie tak wyraze - czlonkiem honorowym. Warto wiec posluchac kiedy mowi, bo jego spostrzezenia sa
                      bardzo trafne.

Nie wspomne o stosowaniu zwrotow "nie przeginaj" w stosunku do kogos, kto z racji wieku, obycia i
                      pozycji moglby byc (duchowym, hehe) ojcem niektorych pajdokratow.

>>>Że dam przykład - wariant 1 jest zdecydowanie tańszy (prawie dwukrotnie), <<<

Nie, jest trzykrotnie tanszy od w.2, bo kosztuje circa 409 mln zl, podczas gdy wariant 2 - 1.221 mln zl.
                      • tarantula01 Koszty wariantów 09.12.05, 17:33
                        h108 napisała:

> >>>Że dam przykład - wariant 1 jest zdecydowanie tańszy (prawie dwu
                        > krotnie), <<<
                        >
                        > Nie, jest trzykrotnie tanszy od w.2, bo kosztuje circa 409 mln zl, podczas
                        > gdy wariant 2 - 1.221 mln zl.

Po czym za ok. 10 lat trzeba będzie wydać pieniądze na udrożenienie tego
                        wariantu, ze względu na nieprzejezdność tego wariantu. I wtedy wydamy pieniądze
                        na wariant inny, który kosztuje trochę złotych (przynajmniej 1 mld). Zatem w
                        ciągu 10 lat na udrożenienie wylotówki w kierunku Gdańska wydane zostanie ok.
                        1,5 mld zł wobec 1,2 mld zł na wariant, który bez dodatkowych większych kosztów
                        wystarczy na następne 20 lat. Ja chcę płacić w moich podatkach 1,2 mld i mieć
                        spokój na 20 lat niż płacić 0,4 mld teraz, a potem kolejną ratę za 10 lat i w
                        sumie zapłacę więcej.
                  • h108 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 09.12.05, 12:16
                    > Odpowiedz na te zarzuty, ale tym razem konkretnie.
                    > Może do was przyjdę. Najpierw musze uzyskać tu jasne odpowiedzi.
                    > Nie zjawie sie u was przedtem, bo mam wrazenie, że starasz się ukrócić dyskusje
                    >
                    > na publicznym forum odsyłając mnie na spotkanie w cztery oczy.

Mister, przepraszam ale mam wrazenie ze tylko sobie przyznajesz prawo do czucia sie tu komfortowo.
                    Staram sie spokojnie omijac Twoje insynuacje, ale trudno jest mi rozmawiac merytorycznie z osoba,
                    ktora imputuje mi i ludziom, ktorzy pracowali ciezko przez ostatnie 3 kwartaly rzeczy takie jak piszesz
                    powyzej.

We mnie tez Twoja osoba nie wzbudza zaufania. Uwazam, ze caly ten watek jest jedna wielka
                    prowokacja i szczerze mowiac nie spodziewam sie, ze kiedys spotkam Mistera face to face. Ale
                    odpowiadam Ci na pytania kiedy tylko moge i jak moge najlepiej. Staram sie nie denerwowac, choc
                    wierz mi Mister w stosunku do osoby ktora ma tylko roszczenia trudno mi zachowac spokoj.

Docen to wiec troszke i szanuj mnie. Bedzie nam sie wtedy lepiej rozmawialo.
                    • vampi_r Trasy wg Chomiczówki. 11.12.05, 02:29
                      Mister.

Reasumując (bo h108 zapewne już tu nic nie napisze):
                      h108 pisała mi, ze mają ponoć w swoim gronie kogos, kto się zna na projektowaniu tras. Dlaczego więc tak opornie idzie im publiczna prezentacja swoich propozycji? Bo oni doskonale wiedzą, że jest co całkowicie bez sensu.
                      Oczywiście trzeba złożyć ich wszystkie koncepcje w kupę i rozpatrzeć całościowo. Dopiero wtedy widać tą bzdurę.

Czego więc chce niby Chomiczówka?
                      - S7 w zmodyfikowanym wariancie 4, czyli mijające od zachodu Blizne, a przecinające Radiowo jak w wariancie 4. h108 pisze, że przez Radiowo trasa w tunelu.
                      - Jednocześnie chcą też Trasy Mostu Północnego odgiętej na Radiowo i idącej wzdłuż Arkuszowej, aż do ulicy Radiowej, potem Radiową na południe i jakoś tam dalej.

Po złożeniu tego wyjdzie oczywiście, ze ten tunel pod Radiowem jest niemożliwy z powodu węzła z TMP, ale ktoby tam przejmował się takimi drobiazgami...

Pozwoliłem sobie więc narysować to, co Chomiczówka proponuje:
                      www.siskom.waw.pl/temporary/trasy.JPG

Po lewej rozwiązanie właściwe, po prawej rozwiązanie proponowane przez Chomiczówkę.

Czerowone kropki, to S7, fioletowa linia to TMP.
                      Ładne, prawda?
                      Oczywiście fakt, ze Trasa NS urywa się nagle na Trasie AK, to drobiazg, bo przecież Trasa NS jako trasa typowo miejska jest niepotrzebna. Rondo Zesłańców Syberyjskich jest OK i przyjmie jeszcze 2 razy większy ruch.
                      To, ze TMP przecinałaby się dwa razy z S7, to też nie ważne.
                      Fakt, że obie trasy weszłyby w obszary chronione i w otulinę KPN, jest do pominięcia.
                      A już dziwne zawiasy i nieraz pod kątem prostym, to jest wprost normalne na tego typu trasach.

Ważne, by nic nie przeszło w okolicach tej niebieskiej kropki.
                      I by to osiagnąć ludzie będą kłamać, mamić, nawet z neofaszystami się bratać.
                      Ale czego się można spodziewac po kimś, kto chce budowania trasy ekspresowej przez środek Puszczy Kampinoskiej.

Specjalisci od cudzych osiedli.
    • tarantula01 Re: do Chomiczówki przeciw degradacji 08.02.06, 00:14
      To podobno jest mapa w sprawie TMP. Tylko dlaczego w legendzie jest S7, a
      wariantów rzekomo popieranych przez Chomiczówkę (stare 3/4) nie za bardzo widać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka