Dodaj do ulubionych

Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskiego

• Gość: easy SERCE MI KRWAWI!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:01
      A kto pożegna Aleksandra K. i jego megaskromną żonę?????
      • Gość: koko Re: SERCE MI KRWAWI!!!! IP: *.crowley.pl 07.12.05, 15:21
        Właśnie, właśnie! Jakże to... Jola Nasza Kochana już się tak o los najmłodszych
        niebożąt nie stara? Z wyfiokowaną głową po gazetach kolorowych swej troski o
        świat cały nie obnosi? Gdzież się ta bezinteresowna filantropia zapodziała? Nie
        śmiem przypuszczać, że ją Pierwsza Damulka zapomniała z pałacowej szuflady
        zabrać.
        A jakże to, lud nasz przeroztropny... już jej na stolcu najwyższym pałacowym
        umieszczać nie chce? Czemuż to? No nie ośmielę się nawet dopuścić myśli, że ten
        jej cały misterny wizerunek Dobrej Królowej, te wszystkie peany, były tyle samo
        warte, co niniejszy artykuł o walecznosci i bohaterstwie nowego
        antytotalitarnego podziemia.
        • Gość: nameja Do koko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:06
          Czy Ty tak duzo pomagasz charytatywnie, że masz jakieś prawo krytykować P.
          Kwaśniewską? Zrobiła chyba wystarczająco dużo dobrego, by zasłużyć na szacunek?
          • Gość: easy Re: Do koko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:24
            Czy osoba, która zapomina jakie wykształcenie ma jej mąż jest wiarygodna???
          • Gość: koko Re: Do koko IP: *.crowley.pl 08.12.05, 09:15
            I tym się właśnie różnimy, że Ty wierzysz w ten kit, który Ci wstawiają media,
            a ja nie.
            Cóż to za argument, że sam nie działam w celach charytatywnych? To jak nie
            jestem księdzem, to nie mam prawa krytykować Kościoła? Logiczne to jest?
            Jest cała masa osób, które działały i działają charytatywnie, od Ochojskiej
            choćby począwszy, i które robią to, bo do tego się czują w życiu powołane. Czy
            Ty naprawdę nie dostrzegasz różnicy między nimi a panią Kwaśniewską? Czy to nie
            jest widoczne na pierwszy rzut oka, że pomoc potrzebującym traktowała
            instrumentalnie, do bólu instrumentalnie i fałszywie, by budować na tym swój i
            męża wizerunek? Nie masz w sobie odrobiny krytycyzmu, by ocenić to, co o
            prezydentowej w gazetach napisali? Czy Cię nie zastanawia dlaczego to wielkie
            powołanie pani Joli się jakoś skończyło? Czy nie widzisz, że ona ma to już w
            dupie, bo to jej do niczego niepotrzebne?
            Tylko proszę, nie mów mi, że nieważne są intencje, liczy się osiągnięty cel
            etc. Takie instrumentalne traktowanie dobroczynności, jak w wykonaniu
            Kwaśniewskiej może przynieść więcej szkody niż pożytku, choćby przez to, że
            kompromituje ideę niesienia pomocy innym.
          • pamelin Re: Do koko 08.12.05, 09:53
            Ależ oczywiście!!! Dla biednych chorych dzieci oddawała wszystko: krew, szpik,
            mocz... Królowa ludzkich serc, jednym słowem. Zawsze kierowała się zasadą: nic
            tak nie wzbogaca, jak działalność charytatywna.
    • Gość: Zombie A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuje... IP: *.os.kn.pl 07.12.05, 15:02
      Brawo! Przestańcie myśleć. Po co? Przecież Adaś Michnik myśli za Was...

Zastanawiam się ostatnio, co jest większym zagrożeniem dla demokracji w
      Polsce... Radio Maryja czy Gazeta Wyborcza?
      • Gość: koko Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.crowley.pl 07.12.05, 15:34
        Kiedyś jeszcze uznałbym taką tezę za nadużycie mimo wszystko, ale po ostatnich
        wyborach...
        Polsce tak samo zagraża rozpasany liberalizm, jak i rządy osławionych
        moherowych beretów. Głupota niejeden ma odcień, a GW manipuluje tymi samymi
        metodami co Rydzyk. Tyle tylko, że to stado baranów, triumfalnie
        wykrzykujące "spieprzaj dziadu" jest przekonane o własnej inteligencji, tak
        jakby czytanie wyborczej jakiś certyfikat na nią dawało.
        Tamci od ojca dyrektora znikną kiedyś w sposób naturalny, a to stado bezmyślnie
        gdakające o faszyzmie-kaczyzmie dorobi jeszcze do tego legendę, którą im
        gazetka ochoczo podsunie.
        • Gość: whatever Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.chello.pl 07.12.05, 15:43
          a co ty chcesz od liberalizmu? Co to ma wspólnego z manipulacjami Gazety. Przecież Michnikowi z liberalizmem nie po drodze...
          • Gość: koko Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.crowley.pl 07.12.05, 16:00
            Chyba zostałem źle zrozumiany, przeczytaj uważnie. Nic nie mam do liberalizmu,
            wręcz przeciwnie raczej. Stwierdzam tylko, że wrzaski Rydzyka o rzekomym
            zagrożeniu liberalizmem (raz, że Polacy zbyt liberalni nie są sami w sobie,
            dwa, że liberalizm groźny nie jest sam w sobie) są takim samym kłamstwem jak te
            bzdety, które wypisuje GW o rzekomym zagrożeniu... tu wpisz sobie dowolnie, bo
            gazetka nazywa to jak chce, nie zawracając sobie głowy faktami - faszyzmem,
            nacjonalizmem, kaczyzmem.
            Pytanie brzmiało, który z tych dwóch, ogłupiałych, zwalczających się obozów
            jest dla Polski groźniejszy. Nie jestem pewien, ale boję się, że ten na
            solidniejszych jednak podstawach ulokowany, czyli nasza ukochana gazetka.
            • Gość: Zombie Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.os.kn.pl 07.12.05, 16:16
              Radio Maryja kontra Gazeta Wyborcza...

Metody stosowane przez oba ośrodki propagandowe niezwykle podobne. Zdaje się
              jednak niestety, że wokół GW gromadzi się zdecydowanie więcej "pożytecznych
              idiotów", no i przez to siła rażenia nieporównanie większa. Stąd też wysunąłbym
              dość ważką tezę - GW jest dużo większym zagrożeniem dla demokracji i wolności,
              niż toruńska rozgłośnia.

Gazeta Wyborcza - największa orędowniczka wolności i tolerancji, sama nie
              wykazuje zbyt wiele tolerancji, nazywając osoby o innych poglądach oszołomami,
              ciemnogrodzianinami, azjatami, zwięrzętami (to określenie szczególnie upodobał
              sobie do niedawna redaktor naczelny GW - Adam Michnik), a ostatnio "moherami".

Epatowanie określeniami w stylu "mohery", Kaczyzm itd. ma stanowić wyznacznik
              niebywałej tolerancji Gazety Wyborczej. Gazeta Wyborcza "zionie" (określenie za
              Waldemarem Łysiakiem) wręcz miłosierdziem i tolerancją dla innych poglądów...
              Szkoda, że tolerancja ta obejmuje tylko i wyłącznie poglądy zgodne z poglądami GW.

Ciemnogrodzianin
            • Gość: Nie Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: 158.194.46.* 07.12.05, 17:28
              Co do GW to zgoda - czasem wypisuja niemilosierne bzdury (jak to zwykle
              dziennikarze). Z drugiej jednak strony, jesli prawda sie okaze stwierdzenie, ze
              na zmianie wizerunku Polski spadna dochody z turystyki (to chyba tez GW podala,
              ale nie jestem pewien) to okaze sie, ze jednak wolanie o kaczyzmie, faszyzmie
              etc jest jak najsluszniejsze. No chyba, ze nalezych do tcy, ktorzy marketing
              miedzynarodowy uwazaja za spisek zydowsko-masonski...
              • Gość: Zombie Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.os.kn.pl 07.12.05, 20:45
                A kto kreuje ten wizerunek na zewnątrz, jak nie właśnie m.in. GW? Kaczyński?

Pozdrawiam
                • Gość: whatever Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.chello.pl 08.12.05, 03:03
                  racja. Nie chodzi z resztą o to żeby Gazeta przemilczała fakty, ale żeby o nich RZETELNIE i w miarę obiktywnie pisała.
                  Wyborcza nap....ala się z Wassermanna gdy ten się porównuje do Popiełuszki, a sama chętnie porównuje parady Zielonych organizacji gejowskich itd do wieców Solidarności i jej walki z komuną. Jak się czyta Wybiórczą można by pomyśleć że żyjemy w jakimś zacofanym kraju Afryki. Czyli robią to, za co wcześniej krytykowali Kaczyńskich (którzy z kolei w ten sposób jeżdzili po III RP).
            • Gość: whatever Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.chello.pl 08.12.05, 02:54
              oki, rzeczywiście źle zrozumiałem Twoją wypowiedź, ten "rozpasany liberalizm" mnie zmylił, poza tym zgadzam się z Tobą...
      • drzejms-buond Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj 07.12.05, 17:27
        Gość portalu: Zombie napisał(a):

> Brawo! Przestańcie myśleć. Po co? Przecież Adaś Michnik myśli za Was...
        >
        > Zastanawiam się ostatnio, co jest większym zagrożeniem dla demokracji w
        > Polsce... Radio Maryja czy Gazeta Wyborcza?

TO MNIE BAAAAAAAAAARDZO DOWARTOŚCIOWUJE!!! DZIĘKUŁA UPRZEJMA!!!
        JA! GROŹNIEJSZY OD RADIA MARYJA!!! PFPFPFPFP....ale wajno! WŁADZE MAMYYY!!!
        skoro tak? ciekawe czemu nie dają nam żyć...
      • Gość: m Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.acn.waw.pl 09.12.05, 01:00
        Przyznam, iz ten konketnie watek bardzo mnie zaintrygowal. Porownywanie Gazety
        Wyborczej i Radia Maryja, oraz poszukiwanie odpowiedzi, co jest wiekszym zlem,
        jest chyba nie na miejscu.
        Niezaleznie od tego iz jeden twor, jak i drugi naleza do tzw mediow, to
        niebezpieczne jest porownywanie ich ze soba na rownych zasadach. Czym innym jest
        przeciez gazeta codzienna a rozglosnia katolicka.
        Gazeta codzienna, jako instytucja, funkcjonuje w obrebie faktow i indywidualnych
        opinii dziennikarzy na ich temat (w tym pojeciu miesci sie tez spora czesc
        przeinaczen). Rozglosnia katolicka ma w istocie swojego funkcjonaowania jakas
        misje. Kazde slowo powiedziane na antenie musi liczyc sie z emanujacym swiatlem
        autorytetu kosciola, jakie nadaje temu slowu dodatkowej wagi. Wielu sluchaczy z
        racji zrodla tych slow posiweci wiecej uwagi na zapoznanie sie z nim niz
        zrobilaby to w innych okolicznosciach. Gloszenie na falach eteru rozpraw
        politycznych moze w tym wypadku skonczyc sie zle - ludzie przeciez sie myla,
        nawet nalezac do kleru, czy bedac O. Rydzykiem.
        Doskonale rozumiem, iz formula radia katolickiego jest trudna do wypromowania,
        lecz nie mozna budowac marketingowego sukcesu na podstawie podswiadomie
        domniemanego dogmatu o prawdziwosci osodow wypowiadanych przez duchownych.

Na koniec: Podkreslam, iz kazdy osrodek funkcjonujacy na rynku mediow nie jest
        wolny od klamstw, pozowanych manipulacji slowem, delikatnej propagandy.
        Sklaniam sie jednak do krytyki Radia Maryja, gdyz nie spelnia swojej misji jaka
        ja postrzegam po latach pobierania nauk w kwestiach wiary katolickiej.

Sugeruje jednak aby zastanowic sie publicznie nad samym pojeciem misji mediow
        katolickich. To moze byc kluczem do calej dyskusji
        • Gość: koko Re: A na forum GW pożytecznych idiotów nie brakuj IP: *.crowley.pl 09.12.05, 09:56
          "Sugeruje jednak aby zastanowic sie publicznie nad samym pojeciem misji mediow
          katolickich. To moze byc kluczem do calej dyskusji"

Ale rzeczona rozgłośnia (także gazeta i telewizja) ma w zasadzie dwie twarze,
          jedną religijną, drugą polityczną, choć to się czasem zazębia. I
          rozpatrywaliśmy tylko tę drugą twarz, bo tylko tu jest pole do porównania z GW,
          która przecież żadnego przesłania religijnego w zasadzie nie niesie.
    • padliniarz [...] 07.12.05, 15:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • niezlomny.prawicowiec Pan Prezydent Kaczyński ubogaca Polonię !!! 07.12.05, 15:23
        Radio Maryja przełamuje, a właściwie już przełamało, opiniotwórczy
        monopol "Salonu" i z tego właśnie powodu wzbudza taką nienawiść w salonowych
        ośrodkach opiniotwórczych - pisze Stanisław Nepomucen Michalkiewicz.
    • warzaw_bike_killerz Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie 07.12.05, 15:26
      dx7 napisał:
      ...teraz czekamy na prezydenta z
      > prawdziwego zdarzenia, ktory naprawde cos zrobi w Warszawie zamiast traktowac
      > ja jak trampoline...

Czy on ma na imie Godot?
      • niezlomny.prawicowiec Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie 07.12.05, 15:30
        warzaw_bike_killerz napisał:

> dx7 napisał:
        > ...teraz czekamy na prezydenta z
        > > prawdziwego zdarzenia, ktory naprawde cos zrobi w Warszawie zamiast trakt
        > owac
        > > ja jak trampoline...
        >
        > Czy on ma na imie Godot?
        >

Jaki Godot? To znowu jakiś żyda jak Wasserman, Ujzadowski, Karski czy Bielan ?
        • warzaw_bike_killerz Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie 07.12.05, 15:37
          A jakie ma to znaczenie? Nawet gdyby Rydzyk byl prezydentem Warszawy, to
          traktowalby to jako trampoline. Wynioslaby go na ksiezyc.
    • Gość: zua! [...] IP: *.chello.pl 07.12.05, 15:49
    • pws3 Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie 07.12.05, 15:54
      Może nieco rzdziej słupy telegraficzne będą stawały na drodze zjazdu z gotowych
      juz estakad?
    • aradian Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie 07.12.05, 16:04
      A kiedy happening na pożegnanie Kwaśniewskiego???
      • Gość: cizia kwach goodbaj party IP: *.aster.pl 07.12.05, 16:13
        18 grudnia o 12, w same moje urodziny
    • worgules Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie 07.12.05, 16:17
      Ciekawe czy ktoś przyjdzie z hasłem Spieprzaj dziadu!
    • forum_wyborcza Spieprzaj, dziadu 07.12.05, 16:34
      Spieprzaj, dziadu [i nic więcej]
    • pazio Ja najbardziej dziękuję za remonty 07.12.05, 16:42
      Kilkanaście kluczowych skrzyżowań w mieście nie łatwo jest rozkopać. A że
      będziemy się musieli z tym męczyć przez całą zimę? - co nas nie zabije, to nas
      wzmocni! Taki plan mógł wymyślić tylko Mąż Stanu.
      Mój ulubiony plac bdowy, to remont wjazdu i zjazdu na most łazienkowski po
      stronie praskiej. Codziennie tamtędy przejeżdżam ok. ósmej rano i widzę
      starszego pana pląsającego po placu - uroczy widok. Chociaż dziś spotkał mnie
      straszny zawód: starszego pana nie było widać:(.
      • Gość: prac Re: Ja najbardziej dziękuję za remonty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:27
        masz rację kaczor to najwybitniejsza postać w dziedzinie inwestycji
    • Gość: młody z Woli pożegnanie prezydenta Kaczyńskie IP: 195.85.229.* 07.12.05, 16:49
      Żegnają..... , a co umarł? Kiedy, bo nic nie wiem.
    • oko21 Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie 07.12.05, 16:52
      dziękuję ci prezy dęcie bo solidnie, solidarnie potrafisz nami rządzić.
      i dziękuję za poczucie humoru .

ps. tylko (only) ty jesteś fajny!
      i dziękuję że się tak dla nas niegodnych (czasami krytykantów, lesbijek,
      wróżbitów, dewiantów, heretyków i wszystkich niewdzięczników) poświęciłeś..
      tak trzymaj !
      pa pa!!!
      tylko ty uczciwy! ajlowjużetę
      pa!
    • Gość: Powiślanka Szydercza impreza w guście publicystyki GW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 16:52
      Nic więcej.
      • Gość: medalikarz Re: Szydercza impreza w guście publicystyki GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:04
        Warszawa żegna" Dziada" z Sopotu ale niedaleko/
        • Gość: wreszcie Spieprzaj dziadu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.12.05, 18:32
          Mam nadzieję, że definitywnie skończy się epoka TKM w urzędzie Warszawy
      • Gość: qwerty Re: Szydercza impreza w guście publicystyki GW IP: 82.160.122.* 07.12.05, 17:20
        a coz w tym zlego szydzic z szydercy, co?
    • Gość: anty-anty-anty NIE MA JAK TO ODWAZNI IP: *.onlink.net 07.12.05, 17:04
      zadaja skytobojczo cios nozem w plecy ale boja sie do tego przyznac bo im moze
      to zaszkodzic. Takie kundelki gryzace po kostkach ale udajace bohaterow.
      • Gość: robert a ty co? spiker z radia maryja? IP: 82.160.122.* 07.12.05, 17:07
        a ty co? spiker z radia maryja?
        • jancior Mozecie tupac nozkami to nic nie zmieni - Kaczor 07.12.05, 17:38
          jest Prezydentem :-) A pomysly z "zaspiewaniem i zatańczeniem" jest w sam raz
          dla odchodzacego prezia, nie mial szansy tego zrobic przed komisja... Jemu tez
          sie cos nalezy. Gazeta tak go promowala i teraz o nim zapomina ? fe.
    • Gość: miś Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 17:26
      To takie smieszne ze nie chce mi si doczytać do końca
    • Gość: krzysiek2103 Spiep*rzajcie dziady!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.05, 17:29
    • hernandez I ja pozegnam CHCiWD kaczorze! Spieprzaj dziadu! 07.12.05, 17:41
      Warszawiaacy dziekuja za: nowe drogi,obwodnice,tempo budowy metra,umiejetnosc
      wydawania pieniadzy z UE no i za muzeum powstania warszawskiego gdzie jak zywo
      mozna podziwiac budowniczych miasta ktorzy nadal to muzeum buduja mimo ze jest
      podobno jest otwarte...
      • Gość: muzeum Re: I ja pozegnam CHCiWD kaczorze! Spieprzaj dzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:49
        5 razy oddane gdzie 1 m2 kosztuje 10 razy tyle co w Ritzu
    • Gość: ssadam Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie IP: *.bchsia.telus.net 07.12.05, 18:25
      Bylem na tej stronie - jest beznadziejna,kolejny paszkwil idiotow ktorym wladza
      i latwe pieniadze skonczyly sie po wyborze PiSu.
    • Gość: r. [...] IP: *.rezist.com 07.12.05, 18:32
    • Gość: Berecik Jak widać, niebezpiecznie jest zadrzeć z gejami... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 18:34
    • Gość: zgrzyt pedalskie stringi kontra moherowe berety IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 18:44
      pedalskie stringi kontra moherowe berety

czyli wyborcza kontra radio maryja

buhahahah
    • dziedzicznacytadelafinansjery Stonka ziemniaczana też przez Kaczyńskiego? 07.12.05, 19:56
      Czy ci ludzie już zupełnego świra dostali?
    • Gość: Michał Re: Happening na pożegnanie prezydenta Kaczyńskie IP: *.aster.pl 07.12.05, 19:57
      Pan Jurek to chyba strony nie potrafi założyć bo jakoś inni potrafią szybciej
      to zrobić. A najbardziej mnie rozśmieszyła ta bojaźń przed zastukaniem IV RP.
      Ale tak to jest jak to sami zieloni i geje. Przecież oni są bardzo wrażliwi.
    • Gość: Antykaczor Spieprzaj dziadu! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.12.05, 20:49
    • jm19 Biedactwa nie wiedzą co czynią!!! 07.12.05, 21:13
      Chcą być oryginalni, a tymczasem robią z siebie skończonych debili, a
      najpewniej to są bezwolnym, tępym narzędziem jakichś sfrustrowanych
      pseudopolityków, zazdroszczących Lechowi Kaczyńskiemu sukcesów w rządzeniu
      Warszawą oraz charyzmy i talentu politycznego.
      • Gość: ewa Re: Biedactwa nie wiedzą co czynią!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:42
        SUKCESÓW?!!!!
        Stary, Ty jesteś z Warszawy? Czy jaja sobie robisz?
      • Gość: pachole Re: ile ci płaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:33
        ty na pewno nie jesteś z wawy jakbyś tu płacił podatki tez byś się z
        prezydentem elektm nie zgodził prawdopodobnie dużo pieniedzy wygenerował z wawy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka