Dodaj do ulubionych

Studenci warci złota

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:00
BRAWO! Tak trzymac chlopaki !!
Obserwuj wątek
    • nowak72 Re: Studenci warci złota 30.12.05, 00:12
      Tia... miałem takiego "zdolnego" w zespole - genialny to może i był, tylko że
      robić mu się nie chciało - poględzić o algorytmach OK, ale żeby polskie znaki
      dorobić do istniejącego systemu to za małe wyzwanie... Ogólnie biorę teraz
      ludzi z PG, PJWSTK - ci to przynajmniej po ziemi chodzą...
      • Gość: Adam Re: Studenci warci złota IP: *.ipt.aol.com 30.12.05, 00:49
        Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego.
        Ktos musi pisac cos bardziej skomplikowanego i nie dziwne ze dla takich gosci
        proste zadanka to nuda. Mimo ze pracuje w innej branzy mam podobnie :)
        • Gość: jakubowska100 WARCI ZŁOTA DLATEGO WYJEŻDŻAJĄ Z TEGO KRAJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:35
          nie dziwię się im, tu dostaną 1300 zł miesięcznie za swój niebanalny talent i
          umysł i zapał do pracy, który się wypali po trzech latach w jakimś burdelu
          nazywanym firmą, a na Zachodzie będą żyli z takimi umiejętnościami grubo ponad
          stan, będą cenieni przz kolegów z pracy, nikt ich nie będzie uważał za
          nierobów, nikt im nie będzie rozkradał połowy comiesięcznej pensji na
          niewiadomo co, nikt nie każe czekać w szpitalnych kolejkach do łóżka które też
          wystawią razem z tobą na korytarz z braku miejsca i jeszcze wśród strajku
          głodowego. TAM JEST LEPIEJ i jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim u nas
          tak będzie, więc utalentowani młodzi nie traćcie życia, jedźcie za granicę.
        • Gość: jakubowska100 WARCI ZŁOTA DLATEGO WYJEŻDŻAJĄ Z TEGO KRAJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:36
          nie dziwię się im, tu dostaną 1300 zł miesięcznie za swój niebanalny talent i
          umysł i zapał do pracy, który się wypali po trzech latach w jakim/ś burdelu
          nazywanym firmą, a na Zachodzie będą żyli z takimi umiejętnościami grubo ponad
          stan, będą cenieni przz kolegów z pracy, nikt ich nie będzie uważał za
          nierobów, nikt im nie będzie rozkradał połowy comiesięcznej pensji na
          niewiadomo co, nikt nie każe czekać w szpitalnych kolejkach do łóżka które też
          wystawią razem z tobą na korytarz z braku miejsca i jeszcze wśród strajku
          głodowego. TAM JEST LEPIEJ i jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim u nas
          tak będzie, więc utalentowani młodzi nie traćcie życia, jedźcie za granicę.
          • Gość: gosc Re: WARCI ZŁOTA DLATEGO WYJEŻDŻAJĄ Z TEGO KRAJU IP: *.112.11.57.bbplus.ptn-ag1.dyn.plus.net 30.12.05, 21:11
            Cukierkowy cykl artykulow - szkoda tylko ze nie ma wywiadow z mistrzami
            pare lat pozniej. Podobno wracaja - to moze wywiad z kims kto wrocil
            (o ile taki jest). A ci co zostali - moze oprocz wyidealizowanego
            rozstrzasania sukcesow sprzed kilku lat jakies szczegoly jakie
            sukcesy obecnie. Bo jak widze to po sukcesach jest jedna wielka
            zapasc, bo nie ma pomyslu jak zagospodarowac te talenty
            (zeby bylo jasne - akurat co do talentu to watpliwosci nie mam).
            • findepi Re: WARCI ZŁOTA DLATEGO WYJEŻDŻAJĄ Z TEGO KRAJU 31.12.05, 14:24
              oczywiście, że wracają
              owszem, są tacy, co siedzą w stanach, wracają by np. skończyć studia;
              są tacy, co wyjeżdżają na praktyki, ale zawsze tylko na wakacje - wracaja...
              są tacy, co studiują jakiś czas za granicą - wracają lub nie.
              - po prostu jest coś do wybrania i są podejmowane różne wybory

(ja chyba studiuję na wydziale wspomnianym w artykule, więc mam trochę
              wiarygodnych informacji... ;)

Polska to nie jest taki zły kraj, żeby zaraz z niego uciekać, naprawdę :)

• Gość: gosc Re: WARCI ZŁOTA DLATEGO WYJEŻDŻAJĄ Z TEGO KRAJU IP: *.112.2.20.bbplus.ptn-ag1.dyn.plus.net 31.12.05, 15:52
                Jesli jest jak piszesz to znaczy ze jest normalnie.
                Szkoda tylko ze kolejny artykul z serii o studentach
                uniwersytetu warszawskiego skupia sie tylko na sukcesach
                studentow nie zajmujac sie tym co sie z nimi dalej dzieje,
                czyli w jakims sensie pomija perspektywe kariery
                studentow. Jedyny sztandarowy przyklad Gasiennicy-Samka
                w kolejnym juz artykule robi sie juz zbytnio wytarty, moze
                cos o pozostalych ktorzy odnosili jakies sukcesy
                przed kilku laty - gdzie sa, co robia, jakie maja
                sukcesy obecnie? Czy rozwijaja polska nauke, patentuja
                nowe rozwiazania, a moze maja sukcesy marketingowe, w branzy IT, itd.
                Przed laty mielismy dobrych naukowcow i studentow, teraz
                mamy dobrych studentow, az strach pomyslec co
                moze byc za kilkanascie lat.
      • Gość: Fan ZDM Re: Studenci warci złota IP: *.chello.pl 30.12.05, 11:49
        Jaki kierownik, taki zespół...
    • Gość: gość Re: Studenci warci złota IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 07:59
      Brawo chłopaki, nie wyjeżdżajcie! Pójdziecie do jakiegoś Krauzego, klepać
      tabelki dla ZUSu, to jest dopiero wyzwanie! 1500zł brutto na pół etatu, reszta w
      postaci fikcyjnej "działalności gospodarczej".
      • Gość: ~ COMARCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:42
        > Andrzej zarządzał nim, zanim jeszcze napisał pracę magisterską.

He, he. W Comarchu zarzadzaja informatycy, a klepia studenci bo sa tansi. Co
        jakis czas tez studenci zarzadzaja, ale to tez sie zwykle zle konczy. Ciekawe,
        ze Profesorowi sie jeszcze chce robic takie eksperymenty.
        • Gość: conti Re: COMARCH IP: *.chello.pl 30.12.05, 11:35
          Gość portalu: ~ napisał(a):
          >
          > He, he. W Comarchu zarzadzaja informatycy, a klepia studenci bo sa tansi. Co
          > jakis czas tez studenci zarzadzaja, ale to tez sie zwykle zle konczy.

Bardzo mnie ciekawi jest jak sobie radzą zwycięzcy Top Codera po studiach. Jak
          się sprawdzają w firmach i jako naukowcy. Czy mozna Cię prosić o napisanie
          czegoś więcej na ten temat?
    • Gość: Hipotam A co na to PW? IP: *.aster.pl 30.12.05, 10:56
      A co na to debeściarska Politechnika Warszawska i inne Politechniki? Chyba
      obciach, nie?
      • Gość: debeściak Re: A co na to PW? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 30.12.05, 11:06
        > A co na to debeściarska Politechnika Warszawska i inne Politechniki? Chyba
        > obciach, nie?

Oni nie mają czasu na takie pierdoły, bo pracują. A za jakiś czas może zatrudnią
        tamtych młodych geniuszy :)
        • Gość: Jolk Re: A co na to PW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 11:53
          A gdzie to tak pracuja? :)
          • Gość: heh Re: A co na to PW? IP: *.aster.pl 30.12.05, 19:26
            Ci co skończyli pozakładali firmy. A ci co nie skończyli ..... pozakładali
            firmy...
          • Gość: witalik Re: A co na to PW? IP: 62.29.166.* 23.01.06, 00:52
            U nas w zespole (9 osobowy zespół w HP) ani jednej osoby z uniwerku :) wszyscy
            z politechnik: wroclawskiej, warszawskiej, agh. a szef - po ... anglistyce.
    • allabamma Re: Studenci warci złota 30.12.05, 11:07
      No proszę, a ja jednemu z tych superinformatyków z UW dałam kosza...
    • Gość: Boras Re: Studenci warci złota IP: *.chello.pl 30.12.05, 11:14
      Jesli sa tacy dobrzy jak o nich pisza i mimo wszystko chca zostac w Polsce to
      jest to jedna z najbardziej optymistycznych informacji. Przy calym tym polskim
      malkontenctwie bardzo potrzebni sa ludzie z wizja i szerokimi horyzontami,
      inaczej zostana tylko sfrustrowane pierdoly od robienia tabelek.
    • Gość: luk Re: Studenci warci złota IP: *.kablowka.waw.pl 30.12.05, 11:42
      kurde jak, uniwerek i wadze kraju zaprzepaszcza takie cuda to znaczy ze zyjemy
      w najglupszym kraju swiata
    • Gość: strom Pani Redaktor, Pani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:00
      wyluzuje trochę, bo z dumy nie mogę złapać tchu. Jak Pani wyluzuje, to proszę się rozejrzeć po PW
    • Gość: Cześć Cześć Szymek! IP: *.crowley.pl 05.01.06, 16:52
      Cześć Szymek!
      • Gość: gość Re:Chłopaki z Uniwerku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 07:43
        to..pracuja i napewno nie czytaja forum,nie mają czasu na takie pierdoły!!!
        Nitk tu Was nic konkretnego nie odpowie;))) no a ja??? ja jestem juz emerytka i
        mam czas na buszowanie po forach;)))
        miłego dnia;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka