Dodaj do ulubionych

Kiedy skończą

09.01.06, 13:58
Witam

Macie może jakieś przecieki kiedy będą klucze? Nic mi nie chcieli w Orco
powiedzieć czy będzie wcześniej czy jak w umowie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • patys_kultryk Re: Kiedy skończą 09.01.06, 14:36
      rzeczywiście nic nie mówią, to mało realne ale ja chciałbym klucze dostać już we
      wrześniu :) bo w sierpniu wybieram się przed ołtarz :) pozdrowienia dla kara7 :)
      Właśnie się dowiedziałem, że za tydzień mają urządzić wreszcie tą wystawę
      odnośnie wykończenia wnętrz. Może natchnie to nas jakimś pomysłem co do
      urządzenia mieszkanka :) Wybór samej glazury do łazienki zajął nam miesiąc-
      trudne kompromisy :) Obecnie pracują nad klatkami schodowymi - wylali beton -
      więc na pierwsze oględziny trzeba będzie jeszcze chwilwę poczekać. pozdrawiam :)
      • maruhnio Re: Kiedy skończą 09.01.06, 18:43
        Myślałem że z wyborem glazury to tylko u nas takie "długoterminowe"
        negocjacje..... :-)))))))) a tu sąsiedzi też mocno pertraktują ..

pozd
        • gbedna Re: Kiedy skończą 10.01.06, 12:36
          Witam!
          Panowie, długotrwałe negocjacje nie świadczą dobrze o sile waszej perswazji, w
          szczególności kolegi który w sierpniu chce zalegalizować związek (na
          marginesie - wszystkiego dobrego na nowej drodze życie i samych sukcesów
          negocjacyjnych ;-)
          pozdrawiam - "negocjator" z ponad trzyletnim stażem
          • benedek Re: Kiedy skończą 10.01.06, 13:25
            ja jestem świeżo po ślubie i powiem wam panowie że z babami nie warto się
            kłócić, ja już wiem że kolor płytek mam z głowy,

PS. tylko palmę chcę mieć w salonie, reszta to lipa!:)
            • patys_kultryk Re: Kiedy skończą 10.01.06, 14:49
              taaak... gdyby tak jeszcze moja piękniejsza połowa wiedziała czego chce... nie
              byłoby problemu, uległ bym przed wyższością kobiecego poczucia piękna i tyle,
              jednak tu mamy doczynienia z osobą niezwykle kreatywną - co godzina nowy pomysł,
              a każdy z całkiem innej beczki :)) Swoją drogą, krótka historia znajomych. On,
              stolarz, koniecznie marzył o łazience w drewnie, ona - kobieta :) - wręcz
              przeciwnie, uparła się - ma być mozaika. Zawarto trudny kompromis, którego efekt
              końcowy jest intrygujący. Podłoga z mozaiki w kolorach morskich i ściany
              wykończone egzotycznym drewnem. Naprawdę wygląda to ciekawie :)
              • benedek Re: Kiedy skończą 10.01.06, 14:56
                .. bo kobity to już takie są:)
                • maruhnio Re: Kiedy skończą 10.01.06, 22:15
                  Dobrze że nasze drugie połowy się tu nie wypowiadają bo wtedy byłoby
                  gadanie... :-)

Pozdrawiam
                  • gbedna Re: Kiedy skończą 10.01.06, 22:56
                    moja żona tylko czyta, bo nie ma konta na gazecie... co prawda nie jestem
                    pewien czy nie zna mojego loginu, ale mam nadzieję że nie wpadnie na pomysł
                    podszywania się pode mnie
    • ancz Re: Kiedy skończą 03.03.06, 09:17
      ma ktoś może świeże informacje w tym temacie? czy wiecie jak jest z oglądaniem
      swojego mieszkania? osoby, które teraz kupują mogą mieszkanie zobaczyć na żywo.
      my takiej możliwości nie mieliśmy.teraz też trudno jest umówić się z
      handlowcem. a może wystarczy zagadać z kierownikiem budowy?
      • orzelek2000 Re: Kiedy skończą 03.03.06, 10:01
        W grudniu rozmawiałem z człowiekiem na budowie - powiedział, że mieli jakieś
        drobne obsunięcie z przyłączem gazowym do budynku północnego, ale budowa
        zostanie zakończona w terminie.
        Co do kluczy - Orco trzyma się przepisów - do momentu uzyskania pozwolenia na
        użytkowanie nie będą wydawać kluczy. W harmonogramie jest bufor 3miesięczny na
        uzyskanie takiego dokumentu a na decyzję czeka się podobno około 1,5 miesiąca,
        więc duża szansa, że oddadzą wcześniej.

Nam udało się zobaczyć mieszkanie przy okazji zgłaszania zmian lokatorskich,
        ale nie było to łatwe.

pozdrawiam
        • kara7 Re: Kiedy skończą 03.03.06, 19:53
          Ponoć jest już możliwość zobaczenia mieszkań- o ile nie przeszkadzają w tym prace dzielnych panów budowlańców ;) - patrz: wylewki na klatkach schodowych i takie tam. Tylko jedno ale- możliwe jak najbardziej, ale najchętniej od pon. do pt. pomiędzy 9.00 a 15.00... Trzeba się wcześniej umówić. Ale te godziny...
          • ikarus280 Re: Kiedy skończą 08.03.06, 08:53
            dajcie spokój... przecież ludzie zazwyczaj pracują w przedziale 7-18, pozostaje
            sobota, ale nie mozna wejsc w sobote bo ponoc nie ma inspektora od orco. to
            jest kpina, nie po to bule kupe siana za mieszkanie zeby mnie teraz olewano.
            brakuje im elastyczności i dobrej woli! chyba jakieś zażalenie napisze!
            • orzelek2000 Re: Kiedy skończą 08.03.06, 10:17
              co do braku elastyczności to się zgadzam. brakuje jej również w kwestii oddania
              mieszkań - Orco stoi na stanowisku, że dopiero po uzyskaniu pozwolenia na
              użytkowanie będzie można otrzymać klucze. a przecież nie wiadomo jak długo to
              potrwa. w tym czasie można byłoby sobie już wykańczać. większość developerów o
              ile wiem tak właśnie robi, przymykając oczy na przepisy.
              • maruhnio Re: Kiedy skończą 08.03.06, 14:30
                Muszę się z tobą nie zgodzić..
                Orco po prostu trzyma się kontraktu który podpisaliśmy i beliśmy swiadomi kiedy
                jest termin oddania.
                Wielu innych developorór robi różne dziwne rzeczy ... wystarczy poczytać
                wypowiedzi tych którzy odebrali mieszkanie i tych którzy jeszcze nie.
                Ja ze swojej strony chciałby mieć zrobione mieszkanie DOKŁADNIE i w terminie
                na który się umowiliśmy.
                Jestem często na budowie i widzę że nasze mieszania budują bez pośpiechu i
                dokładnie (na tyle co się znam).
                Nie chciał bym czytać o naszym developrze tekstów takich jak o JW Construction
                czy Asbudzie.. gdzie ludzie odbierali mieszkania "przed czasem" ale właściwie
                do remontu.

Pozdrawiam

• ikarus280 Re: Kiedy skończą 08.03.06, 15:08
                  jasne, masz racje, podoba mi się stan zaawansowania robót i wogóle .. po
                  przejściach z JW i Asbudem nie mam powodów do narzekań. chodzi mi o dostęp do
                  mieszkań. chcę mieć możliwość obejrzenia własnego mieszkania w godzinach
                  wygodnych dla mnie, ponieważ to ja jestem klientem, a jak wiadomo "nasz klient
                  = nasz pan"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka