Gość: 222 IP: *.legnica.dialog.net.pl 05.10.01, 00:25 Mimo iż nie jestem warszawiakiem ciesze sie,że mamy taką a nie inną stolicę,ze wszystkimi jej urokami i wadami :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TYP Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.we.mediaone.net 05.10.01, 03:16 Gość portalu: 222 napisał(a): > Mimo iż nie jestem warszawiakiem ciesze sie,że mamy taką a nie inną stolicę,ze > wszystkimi jej urokami i wadami :) Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzysO Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ozemail.com.au 05.10.01, 05:33 Gość portalu: TYP napisał(a): > Gość portalu: 222 napisał(a): > > > Mimo iż nie jestem warszawiakiem ciesze sie,że mamy taką a nie inną stolic > ę,ze > > wszystkimi jej urokami i wadami :) > > > Popieram. > > A widziales inne stolice? Gdybys widzial to obawiam sie ze mialbys inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.we.mediaone.net 05.10.01, 08:56 Gość portalu: KrzysO napisał(a): > Gość portalu: TYP napisał(a): > > > Gość portalu: 222 napisał(a): > > > > > Mimo iż nie jestem warszawiakiem ciesze sie,że mamy taką a nie inną s > tolic > > ę,ze > > > wszystkimi jej urokami i wadami :) > > > > > > Popieram. > > > > > A widziales inne stolice? Gdybys widzial to obawiam sie ze mialbys inne zdanie. Ja widzialem dziesiatki innych stolic i zadna z nich nie przeszla bombardowan, powstania i 60 lat komunizmu wiec mi nie pierdziel o innych stolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.Z. Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.*.*.* 05.10.01, 09:09 Każde, nawet najmniejsze miasto, ma swoje "uroki". Trzeba tylko umieć obserwować i chcieć dowiedzieć się czegoś więcej. Warszawa, pomimo wojennego zniszczenia i koncepcji powojennej odbudowy ma swoje "magiczne miejsca". Trzeba je jednak "odkryć" bo dla każdego to coś innego. Również "trochę" świata widziałem, zachwycałem się innymi miastami, jednak pomimo możliwości osiedlenia się gdzie indziej jestem w Warszawie i nie zanosi się na to, że się stąd wyprowadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nm.matrix.pl 05.10.01, 10:44 Byłbym jeszcze dumniejszy gdyby wyglądała jak ta przedwojenna Warszawa, ze swoją europejską klasą i urokiem. Ale cóż...najpierw Niemcy, później komuniści zrobili swoje...No i musimy powoli doprowadzać ją znowu do europejskiego poziomu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 11:26 ja też, najszybciej rozwijajaące sie miasto w Europie, w przyszłośi będzie piękne, piękniejsze niż Paryz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.*.*.* 05.10.01, 13:17 Dolaczam sie do fali lokalnego patriotyzmu! Tez kocham to miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.10.01, 13:22 Miasto i owszem, ale znacznie mniej kocham lokalnych patriotów o poziomie intelektu równym zeru bezwzględnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bor'ka Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 13:24 Przedwczoraj jechalem samochodem od strony Pragi i byla taka ladna pogoda i popatrzylem na panorame i pomyslalem "Kurcze, jakie fajne miasto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 198.138.227.* 05.10.01, 15:18 patriotyzm zawsze byl w cenie, ale to zakrawa na slepote, bylas w Paryzu, polecam, wroc i popraw wypowiedz bo sie kompromitujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bor'ka Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 15:44 Przedewszystkim "BYLEM", jesli zwracas sie do mnie. Bor'ka to zdrobnienie od Boris. Twoja swiatowosc tak mnie zaskoczyla, ze juz wiecej nic nie powiem. Byc w Paryzu i moze w Euro-Disneylandzie. Co tu moze dodac zoliborski kmiot jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.Z. Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.*.*.* 05.10.01, 15:50 Gość portalu: Bor'ka napisał(a): > Twoja swiatowosc tak mnie zaskoczyla, ze juz wiecej nic nie powiem. > Byc w Paryzu i moze w Euro-Disneylandzie. > Co tu moze dodac zoliborski kmiot jak ja. Jeśli nie masz nic przeciwko temu chciałbym "przyłączyć" się do grona kmiotów, co prawda z Gocławia ale sadzę, że to "ujdzie". Dodam tylko, iż przez parę lat mieszkałem i pracowałem "za wodą" z ogromna przyjemnością do Warszawy wróciłem i na razie nie chcę z Niej nigdzie uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Byc DUMNY ZE STOLICY!-nie oznacza popadac w skrajnosci IP: 198.138.227.* 05.10.01, 17:50 kmiotem nie jest osoba ktora chce i lubi mieszkac w Warszawie (bo bedac jeszcze w kraju tez zamierzalem sie tam przeniesc i dolaczyc do grona dobrze zarabiajacych "kmiotow stolecznych" zawsze to lepiej niz byc zle zarabiajacym "kmiotem prowincjonalnym"), tylko please nie popadajmy w skrajnosci typu Warszawa metropolia swiatowa czy najpiekniejsza stolica europejska, bo to lekka przesada, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bor'ka Re: Byc DUMNY ZE STOLICY!-nie oznacza popadac w skrajnosci IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 18:12 Skok, jakiego dokonala Warszawa i Warszawiacy w latach 90-tych, sklania do optymizmu na przyszlosc. Porownywanie miasta "po przejsciach", jakim jest Warszawa z najbogatszymi metropoliami ex-kolonialnych poteg jest czysta demagogia. W czasach burzliwego rozwoju Paryza czy Londynu, Warszawa byla ruska gubernia. Co bylo dalej wiemy. Nie ma mowy o zadnych iluzjach i dlatego mowie "Moje Miasto nie jest najgorsze na tle tego, co widzialem". Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: Grono kmiotów 07.10.01, 14:43 Gość portalu: D.Z. napisał(a): > Jeśli nie masz nic przeciwko temu chciałbym "przyłączyć" się do grona kmiotów, > co > prawda z Gocławia ale sadzę, że to "ujdzie". > Dodam tylko, iż przez parę lat mieszkałem i pracowałem "za wodą" z ogromna > przyjemnością do Warszawy wróciłem i na razie nie chcę z Niej nigdzie uciekać. No to i ja się dołączę jako kmiot z Grochowa i pozdrawiam bo też pracowałem "za wodą" ale tęsknota mnie zmogła bo nie ma jak to nasza Warszawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 198.138.227.* 05.10.01, 15:22 to raz jeszcze ja, Warszawie jest tak daleko do Paryza jak Siedlca do Warszawy, ale podziwiam wiare ze kieds Siedlce beda wieksze i piekniejsze niz Warszawa, podobna wiara czyni cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.180.104.* 05.10.01, 13:25 Nie popieram, bo sie nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: JESTEM DUMNY ZE STOLICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.10.01, 14:36 Gość portalu: 222 napisał(a): > Mimo iż nie jestem warszawiakiem ciesze sie,że mamy taką a nie inną stolicę,ze > wszystkimi jej urokami i wadami :) Pozdrawiam 222 zacnego człeka z Legnicy! Bądź zdrów bracie! Odpowiedz Link Zgłoś