Dodaj do ulubionych

Przedszkola w okolicy

13.01.06, 10:34
Jak jest z przedszkolami w okolicy? Podrzućcie jakieś namiary. Już niedługo
czas będzie rezerwować miejsca

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maruhnio Re: Przedszkola w okolicy 13.01.06, 12:09
      Wejdź sobie na stronę Orco , są wszystkie zaznaczone.
      2 bardzo blisko naszych bloków.

Pozdrawiam
    • nefi4 Re: Przedszkola w okolicy 13.01.06, 13:09
      sporo informacji na temat państwowych przedszkoli znajdziesz na stronie Urzędu
      Dzielnicy Białołęka www.bialoleka.waw.pl

pozdrawiam
      • benedek Re: Przedszkola w okolicy 13.01.06, 13:18
        na stronie orco są braki, mapka ta nie pokazuje wszystkiego. zaraz na
        skrzyżowaniu majolikowej z mehoffera znajduje się jakieś prywatne przedszkole,
        napewno będzie ich więcej w okolicy.

Mieszkam na Tarchominie od 8 lat i jestem naocznym świadkiem bardzko szybkiego
        rozwoju tej dzielnicy. Martwi mnie jednak to, że brakuje miejsc do aktywnego
        wypoczynku. Przydałoby się lodowisko, jeszcze jeden basen itd... Mam nadzieję,
        że w miarę rozrostu naszej dzielnicy powstaną takie obiekty, kto wie, może
        nawet kino!
        • gbedna Re: Przedszkola w okolicy 13.01.06, 16:38
          Jestem za, szczególnie iż kolega porusza temat kształtowania tężyzny fizycznej.
          Natomiast jeżeli chodzi o przedszkola to nas ten problem przynajmniej do
          jesieni 2007 nie dotyczy. W tym momencie bardziej jesteśmy zainteresowani
          żłobkiem w okolicy, chociaż z drugiej strony jak się wprowadzimy to nasz syn
          będzie już miał 2,5 roku............. może przyjmą;-) a'propos kina, jeżeli już
          są pomysły dotyczące wybudowania wspólnego grila, to może jakieś niesprzedane
          mieszkanko zaadaptować na salę multimedialną? (myślę że kilka innych zastosowań
          takiego pomieszczenia, nazwijmy je świetlicą, szybko by się znalazło ;-)))))))
          • maruhnio Re: Przedszkola w okolicy 14.01.06, 10:26
            gbedna napisał:

> Jestem za, szczególnie iż kolega porusza temat kształtowania tężyzny
            fizycznej.
            >
            > Natomiast jeżeli chodzi o przedszkola to nas ten problem przynajmniej do
            > jesieni 2007 nie dotyczy. W tym momencie bardziej jesteśmy zainteresowani
            > żłobkiem w okolicy, chociaż z drugiej strony jak się wprowadzimy to nasz syn
            > będzie już miał 2,5 roku............. może przyjmą;-) a'propos kina, jeżeli
            już
            >
            > są pomysły dotyczące wybudowania wspólnego grila, to może jakieś niesprzedane
            > mieszkanko zaadaptować na salę multimedialną? (myślę że kilka innych
            zastosowań
            >
            > takiego pomieszczenia, nazwijmy je świetlicą, szybko by się znalazło ;-)))))))

Czy ty wiesz jakie tam byłoby picie ? :-))))))))

• gbedna Re: Przedszkola w okolicy 14.01.06, 13:07
              Człowiek nie wielbłąd i pić musi... Plan jest taki - aby mieć alibi (czytaj
              usprawiedliwienie) kupujemy w składnicy harcerskiej kilka modeli samolotów do
              sklejania i "kleimy" je na świetlicy do późnych godzin nocnych lub wczesnych
              rannych, niepewny wzrok i zaburzenia mowy tłumaczymy wdychanymi przez długi
              czas oparami kleju modelarskiego... alibi mucha nie siada;-))))))))))))) (a jak
              by spytały o nasze modele to oczywiście już oddaliśmy na wystawę w Pałacu
              Młodzieży, jak by chciały sprawdzić to zawsze tam jakieś są)
          • benedek Re: Przedszkola w okolicy 14.01.06, 18:32
            zejdz na ziemie:) w dobie materializmu nie sadze zeby darmo ktos (czytaj: orco)
            przekazał takie mieszkanie na jakąś świetlicę, choć pomysł niegłupi.
            co do żłobka... przydatna sprawa i napewno się będziemy interesować, a
            grill... myślę że uda się zorganizować powitalny wieczorek zapoznawczy;)

pozdrawiam
          • abie1 Re: opieka nad maleństwem 29.12.06, 22:55
            czy znacie jakiś żłobek na Tarchominie który miałby wolne miejsca? zadzwoniłam
            do 3 i powiedziano mi że nie ma miejsc... jestem w lekkiej desperacji...
            Może jest jakiś w miarę niedrogi prywatny. A może jakaś mama opiekując się
            swoim dzieckiem zechciałaby "dorobić" opiekując się moim grzecznym 11
            miesięcznym synkiem? pozdrawiam serdecznie
        • maruhnio Re: Przedszkola w okolicy 14.01.06, 10:24
          Masz rację takie miejsca są potrzebme.. jakoś o to się nie dba.
          Przydałby się jakiś dobrze rozwijający klub sportowy dla młodzieży.
    • pianino_keyboard lekcje gry dla dzieci od lat 5,5 16.01.06, 19:38
      zapraszam wszystkie dzieci na indywidualne lekcje gry na instrumentach
      klawiszowych kom.0-511 100 206

doradzę w zakupie instrumentu i dojadęprowadzę lekcje w ciekawy i motywujący
      sposób
    • pianino_keyboard Re: Przedszkola w okolicy 17.01.06, 14:38
      przedszkola na Pradze Północ:

Przedszkole Publiczne Nr 1
      ul. Równa 2, tel. (022) 619-82-63

Przedszkole Publiczne Nr 10
      ul. Markowska 18a, tel. (022) 619-25-42

Przedszkole Publiczne Nr 11
      ul. Wołomińska 56, tel. (022) 619-87-00 ; >>

Przedszkole Publiczne Nr 12
      ul. Wołomińska 12/18, tel. (022) 619-06-05 ; >>

Przedszkole Publiczne Nr 13