Dodaj do ulubionych

JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA

IP: 62.233.201.* 08.11.02, 10:06
Szanowni Państwo,
jestem zawstydzony postawą p. Jacka Kuronia, osoby o niekwestionowanym
autorytecie moralny.
Poparcie przez p. Kuronia kandydata SLD na prezydenta Warszawy uważam za
marnotrawienie dorobku opozycji demokratycznej i całego ruchu narodowego.
Można nie lubić p. Kaczyńskiego, ale jednak nigdy nie wystapił on przeciwko
swoim poglądom i celom o które wszyscy Polacy walczyli przed 1989 rokiem.
Suwerenności politycznej, niezależności.Praa i Sprawiedliwości. Dbałości o
sprawy Polski i Polaków.
Czy nie pamieta się już kartek na prawie wszystko? bezprawnych aresztowań i
jedynie sprawiedliwych wyroków sądowych.
Jako nastolatek nie znałem smaku prawdziwej czekolady,owoców cytrusowych,
misie żelki kupowałem na sztuki, trzy lata zbierałem na łyżwy.
Rodzice na kmieszkanie czekali 20 lat!!
Za posiadanie znaczka solidarności mój brat został usunięty ze szkoły!!
Czy nie pamięta sie równiez arogancji urzędników magistratu i z dzielnic
arogancji spadkobierców PZPR.
Niestety dzisjesza lewica jest faktycznym spadkobiercą wszystkich działań
PZPR.
Wielka szkoda,że p. Kuroń nie pamięta o tym wszystkim
Z poważaniem
J.Gałązka
Obserwuj wątek
    • Gość: Ktosiaaa Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.future-net.pl 08.11.02, 10:23
      Jacek zawsze byl socjalista i nigdy sie z tym nie kryl,
      poza tym byl czlowiekiem dialogu, czego nie mozna zarzucic Kaczorowi
      • Gość: Grez Naiwnośc IP: *.localdomain / 172.20.6.* 08.11.02, 10:49
        Tak! Naiwnością trzeba nazwac określenie "autorytet moralny" wobec p. Kuronia,
        wystarczyło powąchac jego termos ;-)
        • Gość: Jack Re: Naiwnośc IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 08.11.02, 11:25
          A mnie nie dziwi - Balicki to jego kolega z UW - zna go jako człowieka z dobrej
          strony - i bardziej tu popiera Kuroń konkretnego człoewiek niż partie.
          Ja równiez jestem zniesmaczony tym że Balicki startuje z SLD ale jako niezleżny
          nie miałby żadnych szans.
          Natomiast Kaczor jest kojarzony z kłotniami i niezgodą - na niego też nie
          oddałbym głosu
          To troche jak wybór na prezydenta pomiędzy Kwaśniakiem i Leperrm ...nie
          przepadam za prezydentem wszystkich polaków ale z dwojga złego
          • Gość: MAREK Cytuję lagę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 13:17
            Gość portalu: Jack napisał(a):

> A mnie nie dziwi - Balicki to jego kolega z UW - zna go jako człowieka z
            dobrej
            >
            > strony - i bardziej tu popiera Kuroń konkretnego człoewiek niż partie.
            > Ja równiez jestem zniesmaczony tym że Balicki startuje z SLD ale jako
            niezleżny
            >
            > nie miałby żadnych szans.
            > Natomiast Kaczor jest kojarzony z kłotniami i niezgodą - na niego też nie
            > oddałbym głosu
            > To troche jak wybór na prezydenta pomiędzy Kwaśniakiem i Leperrm ...nie
            > przepadam za prezydentem wszystkich polaków ale z dwojga złego

Pan laga : " Zgadzam się i dodam, że Balicki znany mu jest nie tylko z UW , ale
            i z działalności opozycyjnej sprzed 89 roku. Kaczyńscy zaś obaj, tak jak
            piszesz, nie tylko Kuroniowi znani są z tego, że czego tknęli, to rozwalili i
            skłócili. Poza tym : czegóż to dokonał Lech Kaczyński jako minister
            sprawiedliwości ? Ja wiem tylko, że dużo gadał, co zrobi z korupcją i
            przestępczością.
            Ale pytam jego zwolenników : co zrobił konkretnie ? (za wyjątkiem
            współuczestniczenia w doprowadzeniu do przedłużenia kar bodaj za gwałt)
            Poza tym, również przychylam się do opinii przedmówcy, prezydent Warszawy
            powinien być sprawny i rozsądny jako człowiek, a nie zwolennik tej czy innej
            partii. Co do sprawności Kaczyńskiego, to miał okazje wiele razy ją udowodnić i
            tego nie zrobił. Wręcz przeciwnie.
            Amen .Pan laga"

UWAGA: Za słowa lagi nie ponoszę odpowiedzialności.
            Marek
        • Gość: MAREK Cytuję lagę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 12:54
          Gość portalu: Grez napisał(a):

> Tak! Naiwnością trzeba nazwac określenie "autorytet moralny" wobec p.
          Kuronia,
          > wystarczyło powąchac jego termos ;-)

Pan Laga - Jakub : "Tak się składa, że widziałem wiele razy, co wlewane jest do
          tego sławnego termosu i wąchałem opary owego trunku. To specjalna mieszanka
          herbaty. Skoro nie wiesz co i jak , to nie powtarzaj bzdur za kretynami, dla
          których termos czy kolor czyichś skarpetek jest ważniejszy od wszystkiego, co
          ktoś zrobił i poświęcił dla tego kraju. A równie szlachetnej postaci, moralnego
          ze wszech miar człowieka i bez wątpienia autorytetu, to ze świecą szukać. Znam
          go, więc wiem, ty stary, obślizły, plotkaro."

UWAGA :): Za cytowane przeze mnie słowa Kuby nie opowiadam.
          Marek
          • Gość: Grez Re: Cytuję lagę IP: *.localdomain / 172.20.6.* 08.11.02, 17:01
            Taaaa ....
            Moralny ;-) naprawdę żałosne, i pal sześc słynny termos! jak ten zatwardziały
            komunista może byc autorytetem moralnym!!! Chyba, że wykorzystamy relatywizm -
            z kórego czerpią obficie różnej maści różowo-czerwoni, i uznamy że mogą byc
            rózne moralności ;-)) - tak jak twierdzą, że są rózne uczciwości
            (złodziej=uczciwy inaczej). Odwołajmy się do historii, oglądajmy "kryształową"
            postac p. Kuronia, oj dużo interesujących rzeczy się dowiemy - zwłaszcza sprzed
            czasów, gdy wraz z innymi "inteligentamy" wjechał do korytka władzy na
            karku "prostaczka" Wałęsy.
            • Gość: Pawełek Re: Cytuję lagę IP: proxy / *.bci.net.pl 08.11.02, 17:07
              Gość portalu: Grez napisał(a):

> Taaaa ....
              > Moralny ;-) naprawdę żałosne, i pal sześc słynny termos! jak ten zatwardziały
              > komunista może byc autorytetem moralnym!!! Chyba, że wykorzystamy relatywizm -

> z kórego czerpią obficie różnej maści różowo-czerwoni, i uznamy że mogą byc
              > rózne moralności ;-)) - tak jak twierdzą, że są rózne uczciwości
              > (złodziej=uczciwy inaczej). Odwołajmy się do historii,
              oglądajmy "kryształową"
              > postac p. Kuronia, oj dużo interesujących rzeczy się dowiemy - zwłaszcza
              sprzed
              >
              > czasów, gdy wraz z innymi "inteligentamy" wjechał do korytka władzy na
              > karku "prostaczka" Wałęsy.

Ocho, widzę, że pierdolenie głupot jest po obu stronach frontu...
          • Gość: Grez Re: Cytuję lagę IP: *.localdomain / 172.20.6.* 08.11.02, 17:09
            Pal sześc termos - tylko osoby z daleko posuniętą sklerozą, lub bezmózgowiem
            moga nazwac p. Kuronia autorytetem! Jejku! zginiemy jeśli nie będziemy pamiętac
            swojej historii!!!
          • eela Re: Cytuję lagę 08.11.02, 17:35
            Co jakis czas komus sie przypomina termos Kuronia, a nikt termosu nie widział
            na oczy.
    • matrek Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA 08.11.02, 12:57
      Jak całe środowisko - mniej lub bardziej - związane z socliberalami spod znaku
      UW
    • Gość: MoleR Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: proxy / *.bci.net.pl 08.11.02, 13:29
      Gość portalu: Janusz Gałązka napisał(a):

> Szanowni Państwo,
      > jestem zawstydzony postawą p. Jacka Kuronia, osoby o niekwestionowanym
      > autorytecie moralny.
      > Poparcie przez p. Kuronia kandydata SLD na prezydenta Warszawy uważam za
      > marnotrawienie dorobku opozycji demokratycznej i całego ruchu narodowego.
      > Można nie lubić p. Kaczyńskiego, ale jednak nigdy nie wystapił on przeciwko
      > swoim poglądom i celom o które wszyscy Polacy walczyli przed 1989 rokiem.
      > Suwerenności politycznej, niezależności.Praa i Sprawiedliwości. Dbałości o
      > sprawy Polski i Polaków.
      > Czy nie pamieta się już kartek na prawie wszystko? bezprawnych aresztowań i
      > jedynie sprawiedliwych wyroków sądowych.
      > Jako nastolatek nie znałem smaku prawdziwej czekolady,owoców cytrusowych,
      > misie żelki kupowałem na sztuki, trzy lata zbierałem na łyżwy.
      > Rodzice na kmieszkanie czekali 20 lat!!
      > Za posiadanie znaczka solidarności mój brat został usunięty ze szkoły!!
      > Czy nie pamięta sie równiez arogancji urzędników magistratu i z dzielnic
      > arogancji spadkobierców PZPR.
      > Niestety dzisjesza lewica jest faktycznym spadkobiercą wszystkich działań
      > PZPR.
      > Wielka szkoda,że p. Kuroń nie pamięta o tym wszystkim
      > Z poważaniem
      > J.Gałązka

Moje zażenowanie widokiem Jacka Kuronia w spocie reklamującym Pana Balickiego
      było podobne....co za upadek...
    • Gość: kura czyżby Szanowny Pan Laga?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 14:21
      wita kura
      czy to naprawde sam Pan Laga nam powiada (dyktując Markowi) co sądzi o
      wypowiedziach Kuronia Jacka???
      Lago Panie, czy znaczy to,że już lepiej u Ciebie? - kura pyta.
      jeśli to Laga Pan we własnej osobie to kura serdecznie pozdrawia, i pełnego
      powrotu do zdrowia życzy tak, aby Pan Laga sam w klawisze stukać mógł.
      Qrapa
    • Gość: Ewa Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.11.02, 14:26
      Przestancie wreszcie gadac tu takie farmazony bo niedobrze sie robi jak sie to
      czyta. Wiekszosc z was to mlode leszczyki nic nie wiedzące o swiecie wiec skąd
      mozecie wiedziec ze Balicki był kandydatem na I krajowy zjazd Solidarności, ze
      założył ją w miescie, w którym wtedy mieszkał czyli Lęborku, ze był 13 grudnia
      internowany, ze 2 lata później był w więzieniu, ze wydawał w Lęborku opozycyjne
      pismo "Robotnik". Tego , załoze sie zaden z was nie wie. WIEC PRZESTANCIE
      PIERDOLIC GŁUPOTY O TYM, KTO JEST KOMUCHEM, A KTO NIE. A z Jackiem Kuroniem to
      Balicjki sie zna nie od dzis, byli razem w ROAD (tez pewnie nie wiecie co to),
      a potem w Unii Demokratycznej i Unii Wolnosci. Poczytajcie troche ,
      pointeresujcie sie zanim cos durnego napiszecie

Pozdrawiam
      • Gość: Warchoł Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 08.11.02, 14:45
        Ewo,całkowicie się z Tobą zgadzam. Pozdrawiam.
      • Gość: Pawełek Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: proxy / *.bci.net.pl 08.11.02, 15:00
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Przestancie wreszcie gadac tu takie farmazony bo niedobrze sie robi jak sie
        to
        > czyta. Wiekszosc z was to mlode leszczyki nic nie wiedzące o swiecie wiec
        > mozecie wiedziec ze Balicki był kandydatem na I krajowy zjazd Solidarności,
        ze
        > założył ją w miescie, w którym wtedy mieszkał czyli Lęborku, ze był 13
        grudnia
        > internowany, ze 2 lata później był w więzieniu, ze wydawał w Lęborku
        opozycyjne
        >
        > pismo "Robotnik".

Taaaa, a potem się skurwił i wystartował do wyborów prezydenckich miasta
        Warszawy z ramienia komuchów SLD, którzy najwyraźniej za dobrzy swojego czasu
        dla niego byli, gdyż gdyby dali mu porządnie po dupie, to takie głupoty do
        głowy by mu nie wpadli...przestań pieprzyć Ewciu, i nie próbuj wzorem koleżków
        Millera czy Oleksego udowadniać, ż eczerone już od dawna jest różowe...

Tfu...

Tego , załoze sie zaden z was nie wie. WIEC PRZESTANCIE
        > PIERDOLIC GŁUPOTY O TYM, KTO JEST KOMUCHEM, A KTO NIE. A z Jackiem Kuroniem
        to
        > Balicjki sie zna nie od dzis, byli razem w ROAD (tez pewnie nie wiecie co
        to),
        > a potem w Unii Demokratycznej i Unii Wolnosci. Poczytajcie troche ,
        > pointeresujcie sie zanim cos durnego napiszecie
        >
        > Pozdrawiam
    • Gość: alik Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.crowley.pl 08.11.02, 14:43
      Niekwestionowany autorytet moralny nie zrywa dzieciom wstępującym do harcerstwa
      krzyżyków - a Kuroń to robił.
      • Gość: Warchoł Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 08.11.02, 14:52
        Seneka mówił: masz mózg to z niego korzystaj. Czytając niektórych z was odnoszę
        wrażenie że o takiej rzeczy jak mózg dowiadujecie się z atlasu anatomicznego.
      • Gość: Ewa Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.11.02, 14:58
        Gość portalu: alik napisał(a):

> Niekwestionowany autorytet moralny nie zrywa dzieciom wstępującym do
        harcerstwa
        >
        > krzyżyków - a Kuroń to robił.

a czy takie prawicowo chrzescijanskie wieprze jak ty wiedzą co to neutralność
        światopoglądowa? Chyba nie, a to wielka szkoda
        • Gość: alik Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.crowley.pl 08.11.02, 15:27
          Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Gość portalu: alik napisał(a):
          >
          > > Niekwestionowany autorytet moralny nie zrywa dzieciom wstępującym do
          > harcerstwa
          > >
          > > krzyżyków - a Kuroń to robił.
          >
          > a czy takie prawicowo chrzescijanskie wieprze jak ty wiedzą co to neutralność
          > światopoglądowa? Chyba nie, a to wielka szkoda

a czy takie tam czerwone to wiedzą, że neutralność światopoglądowa zabrania
          wchodzić z butami w wewnętrzne sprawy duchowości, wiary i religii człowieka? a
          tym bardziej przemocą i groźbą niszczyć czyjąś wiarę i jej symbole? jak jesteś
          z *edu, to powinnaś reprezentować jakiś poziom, ale ty pewnie z tego
          szmaciarskiego komuszego rozdania Leszka Menela.
        • Gość: GRez Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.localdomain / 172.20.6.* 08.11.02, 16:46
          hmm...
          po co obrażasz rozmówców?
          problem z p. Kuroniem polega na tym, że nijak nie można o nim powiedziec, ze to
          autorytet. I zadnym osiagnieciem p. Balickiego jest to ze skumal sie z
          eSeLDupą - porządny człowiek podziękował by takim panom a nie zapisywał się do
          nich!
          • Gość: Pawełek Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: proxy / *.bci.net.pl 08.11.02, 17:11
            Gość portalu: GRez napisał(a):

> hmm...
            > po co obrażasz rozmówców?
            > problem z p. Kuroniem polega na tym, że nijak nie można o nim powiedziec, ze
            to
            >
            > autorytet. I zadnym osiagnieciem p. Balickiego jest to ze skumal sie z
            > eSeLDupą - porządny człowiek podziękował by takim panom a nie zapisywał się
            do
            > nich!

Zadziwiasz mnie, bo tutaj muszę się z Tobą zgodzić.
            • Gość: Grez Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.localdomain / 172.20.6.* 08.11.02, 17:28
              Cóż,
              zdziwiony jesteś objawami myślenia u osób prezentujących inną opcję
              polityczną? ;-)
              staram się patrzec na całą historię p. Kuronia, p. Balickiego, i łatwo mi
              przychodzi negowania ich postaw, ale kto wie ci ja bym zrobił na ich miejscu ...
              ale i tak "komuchy nie lubię" jak śpiewa Muniek
    • awalk Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA 08.11.02, 16:52

> > Czy nie pamieta się już kartek na prawie wszystko? bezprawnych aresztowań i

owszem pamietam do dzis mam wodke i cukier w piwnicy. bezprawne aresztowania i
      jedyne sperawiedliwe wyroki to domena dzisiejszych sedziow.

biedny ty biedny teraz za to pewnie zyjesz pelna geba za nasze pieniadze

i bardzo slusznie

arogancji dzisiejszych urzednikow nic nie dorowna. to byly dzieci w porownaniu

> PZPR.

niestety ale nie jest, gyby byla w kraju nie byloby bezrobocia i budowano by
      500 000 mieszkan rocznie

pan kuron nie wie juz nawet ze zyje

z powazaniem

A Walkowiak
      • Gość: Pawełek Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: proxy / *.bci.net.pl 08.11.02, 17:17
        awalk napisał:

> Gość portalu: Janusz Gałązka napisał(a):
        >
        > > > Czy nie pamieta się już kartek na prawie wszystko? bezprawnych areszt
        > owań i
        > > jedynie sprawiedliwych wyroków sądowych.
        >
        > owszem pamietam do dzis mam wodke i cukier w piwnicy. bezprawne aresztowania
        i
        > jedyne sperawiedliwe wyroki to domena dzisiejszych sedziow.
        >
        > > Jako nastolatek nie znałem smaku prawdziwej czekolady,owoców cytrusowych,
        > > misie żelki kupowałem na sztuki, trzy lata zbierałem na łyżwy.
        > > Rodzice na kmieszkanie czekali 20 lat!!
        >
        > biedny ty biedny teraz za to pewnie zyjesz pelna geba za nasze pieniadze
        >
        > > Za posiadanie znaczka solidarności mój brat został usunięty ze szkoły!!
        >
        > i bardzo slusznie
        >
        > > Czy nie pamięta sie równiez arogancji urzędników magistratu i z dzielnic
        > > arogancji spadkobierców PZPR.
        >
        > arogancji dzisiejszych urzednikow nic nie dorowna. to byly dzieci w porownaniu
        >
        > > Niestety dzisjesza lewica jest faktycznym spadkobiercą wszystkich działań
        > > PZPR.
        >
        > niestety ale nie jest, gyby byla w kraju nie byloby bezrobocia i budowano by
        > 500 000 mieszkan rocznie
        >
        > > Wielka szkoda,że p. Kuroń nie pamięta o tym wszystkim
        >
        > pan kuron nie wie juz nawet ze zyje
        >
        > z powazaniem
        >
        > A Walkowiak

Idiota? Pytam z ciekawości...
    • zupper jaki ty jesteś nieszczęśliwy 08.11.02, 16:55
      ako nastolatek nie znałem smaku prawdziwej czekolady,owoców cytrusowych,
      misie żelki kupowałem na sztuki, trzy lata zbierałem na łyżwy.
      Rodzice na kmieszkanie czekali 20 lat!!
      Za posiadanie znaczka solidarności mój brat został usunięty ze szkoły!!
      Czy nie pamięta sie równiez arogancji urzędników magistratu i z dzielnic
      arogancji spadkobierców PZPR.

jaki ty k...jestweś nieszczęsliwy i kaleki..zaraz żygnę....
      • Gość: Pawełek Re: jaki ty jesteś nieszczęśliwy IP: proxy / *.bci.net.pl 08.11.02, 17:19
        zupper napisała:

> ako nastolatek nie znałem smaku prawdziwej czekolady,owoców cytrusowych,
        > Za posiadanie znaczka solidarności mój brat został usunięty ze
        s
        > zkoły!!
        > Czy nie pamięta sie równiez arogancji urzędników magistratu i
        z
        > dzielnic
        >
        > jaki ty k...jestweś nieszczęsliwy i kaleki..zaraz żygnę....

Ja już rzygam, jak patrzę na twoją ortografię...
        • zupper Re: jaki ty jesteś nieszczęśliwy 08.11.02, 17:27
          ponieważ tak razi Ciebie moja ortografia, że zamierzasz rzygać więc przepraszam i piszę to poprawnie
          choć jak mniemam Bruno Szultz miałby to w dupie zgodnie z regułą jaka się podpierał przy takich
          zarzutach, a o której jak mniemam wiesz doskonale.

"aleś Ty nieszczęśliwy k...chłopie..."
          • Gość: Pawełek Re: jaki ty jesteś nieszczęśliwy IP: proxy / *.bci.net.pl 08.11.02, 17:52
            zupper napisała:

> ponieważ tak razi Ciebie moja ortografia, że zamierzasz rzygać więc
            przepraszam
            > i piszę to poprawnie
            > choć jak mniemam Bruno Szultz miałby to w dupie zgodnie z regułą jaka się
            podpi
            > erał przy takich
            > zarzutach, a o której jak mniemam wiesz doskonale.
            >
            > "aleś Ty nieszczęśliwy k...chłopie..."

Czy myślimy o tym samym Brunonie, bo nazwisko podobnie brzmiące, ale innej
            pisowni...?(pewnie czepiam się...)
    • Gość: B_S Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: 217.153.39.* 08.11.02, 22:31

> Szanowni Państwo,
      > jestem zawstydzony postawą p. Jacka Kuronia, osoby o niekwestionowanym
      > autorytecie moralny.
      > Poparcie przez p. Kuronia kandydata SLD na prezydenta Warszawy uważam za
      > marnotrawienie dorobku opozycji demokratycznej i całego ruchu narodowego.

A JAKIM PRAWEM KTOŚ ZAWŁASZCZA SOBIE TAMTEN DOROBEK? NAJWIĘKSI ANTYKOMUNIŚCI TO
      Z REGUŁY KOLESIE, KTÓRZY W LATACH 70-TYCH LUB DOPIERO W STANIE WOJENNYM
      WYJECHALI Z PZPR. WIELCY MENCZENNICY...ICH MAĆ DOSTAŁ PAŁĄ PO DUPIE I JUŻ
      WIELKI KOMBATANT. O PRAWDZIWE REPRESJE PROSZĘ ZAPYTAĆ ALEKSANDRA
      MAŁACHOWSKIEGO, KTÓRY BYŁ W AK, POTEM SIEDZIAŁ W ŁAGRZE. JACEK KUROŃ CZY KAROL
      MODZELEWSKI STAWIALI SIĘ WŁADZY W LATACH 60-TYCH, A ZAPEWNIAM WAS ŻE BYŁO TO O
      WIELE BARDZIEJ RYZYKOWNE NIŻ STRAJKI W ROKU 1980.

> Można nie lubić p. Kaczyńskiego, ale jednak nigdy nie wystapił on przeciwko
      > swoim poglądom i celom o które wszyscy Polacy walczyli przed 1989 rokiem.
      > Suwerenności politycznej, niezależności.Praa i Sprawiedliwości. Dbałości o
      > sprawy Polski i Polaków.

TAK NAPRAWDĘ TO NIGDY NIE POZNAŁEM JEGO POGLĄDÓW, NAJPIERW WIELBIŁ WAŁĘSĘ,
      POTEM MIESZAŁ GO Z BŁOTEM. POPARŁ LUSTRACYJNĄ NOC DŁUGICH NOŻY MACIEREWICZA W
      1992 ROKU. POLITYK MUSI BYĆ OSOBĄ POCZYTALNĄ I ODPOWIEDZIALNĄ, A KACZYŃSKI
      NAJPIERW MÓWI POTEM MYŚLI, ALBO WCALE NIE MYŚLI I NAZYWA WAŁĘSE WIELOKRONYM
      PRZESTĘPCĄ.

> Czy nie pamieta się już kartek na prawie wszystko? bezprawnych aresztowań i

PAMIĘTAM JEŻELI TAK WŁAŚNIE KACZYŃSKI WYOBRAŻAŁ SOBIE POLSKIE SĄDOWNICTWO KIEDY
      BYŁ MINISTREM - RĘCZNIE STEROWANE TAK ABY PAN MINISTER ZYSKAŁ POKLASK U
      MOTŁOCHU, NAWET GDYBY W TYM CELU MIELI POWIESIĆ DZIECIAKA ZA KRADZIEŻ JABŁKA

NIE PRZEKONUJ LUDZI, ŻE ZA KOMUNY BYŁO ŹLE BO TO PRAWDA. Z DRUGIEJ STRONY TO
      BREDZISZ, ALBO URODZIŁEŚ SIĘ W LATACH 50-TYCH BO W LATACH 70-TYCH CYTRUSY BYŁY
      W SKLEPACH, ŁYŻWY JAK PAMIĘTAM TO TEŻ RACZEJ WSZYSCY MIELI. CO DO MIESZKAŃ TO
      DZISIAJ ZARABIAJĄC ŚREDNIĄ KRAJOWĄ NAWET W 20 LAT NIE UZBIERASZ. WIDZISZ WIĘC
      ŻE CZASY KOMUNY TO MARNY ARGUMENT W PRZYPADKU WYBORÓW PREZYDENTA MIASTA -
      ZWŁASZCZA, ŻE BALICKI TAKŻE WYWODZI SIĘ Z SOLIDARNOŚCI.

WŁAŚNIE KACZYŃSKI ŚWIETNIE MI TO PRZYPOMINA

> PZPR.
      > Z poważaniem
      > J.Gałązka

SĄDZĘ, ŻE PAMIĘTA DOSKONALE - TYLKO W PRZECIWIEŃSTWIE DO KACZYŃSKIEGO NIE JEST
      CHORYM Z NIENAWIŚCI I ZAKOMPLEKSIONYM CZŁOWIEKIEM - TO ON NIE KACZYŃSKI JEST
      WIARYGODNY I ODWAŻNY BO NIGDY SIĘ NIE ZESZMACIŁ RYZYKUJĄC ŻYCIE.
    • Gość: Ooooo Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 09:28
    • Gość: Diabeł2 Re: JESTEM ZAWSTYDZONY POSTAWĄ P. JACKA KURONIA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 09:35
      Przez te trzy lata-kiedy zbierałeś na łyżwy,to kupowałeś sobie żelki na sztuki?
      Gdybyś nie kupował-to na łyżwy zbierałbyś dwa lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka