mvitti 09.02.06, 12:27 Są plany by skwerek Słonimskiego, ten gdzie stoi kino stolica-iluzjon, zabudować częściowo 3 piętrowym multipleksem. Wszyscy, którzy sa przeciw proszeni są zajżenie na niżej podana stronę. www.iluzjon.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ernie Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:59 Jeśli to prawda co piszesz, to ja p.... Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 11.02.06, 11:38 Najlepiej ten skwer zabudować osiedlem z apartamentowcami. Po co się tyle wolnej przestrzeni ma marnować? Bezmyślni inwestorzy niszczą najładniejszą warszawską dzielnicę. Przykłady- budynek PKO i multipleks przy Puławskiej, zburzenie willi i zabudowanie jakiegoś paskudztwa przy Puławskiej róg Narbutta, 10-piętrowy apartamentowiec przy Kazimierzowskiej w otoczeniu 4 piętrowych kamienic. Tragedia! Budujcie, ale z głową i w nawiązaniu do tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 11.02.06, 14:17 pulawska rog narbuta to jest $@#$$#@ nie mam slow . kto wydal pozwolenia na budowe takiego swinstwa ? ja po prostu mysle ze robia to ludzie z poza warszawy , ktorzy tu nie mieszkaja i maja gdzies to miasto i to jak wyglada . wiec wydadza zgode . moze troche zemszcza sie na warszawie ktorej zazdroszcza wszystkiego czego sie da . a propo zabudowy Slonimskiego tak sie sklada ze mieszkam kolo tegio skweru i powiem ttyle iluzjon pasuje do okolicy wrosl w nia a taki multipleks to wiadomo jak by wygladal . plastikowe g.... wwsrod nieplastikowych g.... jakich na tym skweru jest mnostwo . kurde a wydawalo sie ze to miejsce ladnieje . zbudowano plac zabaw dla dzieci . miejsce dla wybiegania sie psow . Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w A apartamentowiec w tamtym miejscu to WYPAD ! 11.02.06, 14:21 wogole to jakies chore jak mowilem ale myslalem ze to zart nefila ale teraz widze ze to prawda . gdzie tam do ch.... apartamentowiec stawiac ???????????????????????????? k..... jak to bedzie wygladalo z apartamentowcem ??? i jak to beda sprzedawac ten apartamentowiec ? " wspanialy widok na wiezienie ? nie no to jest chory pomysl . przeciez w naszej okolicy i tak jest malo miejsca na jakies parki skwery i jeszcze chca zabrac czesc tego miejsca i postawic tam jakis klocek ? klocek ktory bedzie sie mial nijak do okolicy i bedzie ja szpecil ? oby tfu nie bylo tak jak wlasnie z rogiem pulawska narbuta . ech Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: A apartamentowiec w tamtym miejscu to WYPAD ! 11.02.06, 15:13 Coś w tym jest. W Grójcu (przepraszam Grójec) może kogoś by zachwycił uroda tego wybryku pijanego architekta (mam na myśli domek na kurzej nóżce na Puławskiej/Narbutta), ale nie rozumiem w jaki sposób Urząd Dzielnicy Mokotowa wydał pozwolenie na zbudowanie czegoś takiego przy jednej z głównych ulic stolicy?! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: A apartamentowiec w tamtym miejscu to WYPAD ! 11.02.06, 15:37 ten dom na rogu to jest tak jakby ktos przyszedl do muzeum i nasr....l na srodek . Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka9 Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 11.02.06, 15:35 To chyba jakiś ponury żart. Taki ładny skwer. Najśmieszniejsze, że zabudowują skwery i parki na Mokotowie, a na Pl. Defilad pustka i 2 prześliczne hale. Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 11.02.06, 15:38 a moze by walnac taka fajna hale jak na placu defilad na naszym skwerku ? :) byloby milo . Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 11.02.06, 20:50 To kino, wtedy jeszcze Stolica to "pól mojego dziecinstwa". Na poranki do niego niezmordowanie chodzilam, a poskwerku kilometry przespacerowalam. Wara! Czy oni poszaleli???? Calkiem blisko znajduje sie JESZCZE moja dawna szkola podstawowa nr. 57. Jak wynika z forum Mokotów i ja chca zlikwidowac. Wyburzcie najlepiej wszystkie kamienice w tej okolicy i wywalcie na ich miejscu nowoczesne multikompleksy z basenami na dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
ottava BROŃCIE SIĘ 11.02.06, 21:36 Jesteście OBYWATELAMI tego miasta. Macie prawo wpływać na to co się dookoła dzieje. Miasto to Wy, kino Iluzjon to Wy, brońcie go, BROŃCIE SIEBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: BROŃCIE SIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 21:40 Co to to nie, ja jestem Dworzec Zachodni. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: BROŃCIE SIĘ 11.02.06, 22:36 Bylem jakis czas temu w "kawiarni", w tymze budynku. Niezly syf, nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: BROŃCIE SIĘ 12.02.06, 01:32 sceptyk napisała: > Bylem jakis czas temu w "kawiarni", w tymze budynku. Niezly syf, nie powiem. I dlatego trzeba zlikwidowac ( miast syfu w nim) kino Iluzjon i wszystko wokól niego. Aha, to w takim razie blokowiskom powiedzmy kategoryczne NIE i WON! Wyburzyc "polowe" Ursynowa i Goclawia i to, co jeszcze zasyfionego sie w Warszawie znajdzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: BROŃCIE SIĘ 12.02.06, 09:13 sceptyk napisała: > Bylem jakis czas temu w "kawiarni", w tymze budynku. Niezly syf, nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Czy Wy moze jestesci zezowaci inelektualnie? 12.02.06, 12:12 Gdzie ja napisalem, aby wyburzac? Natomiast w miejsce achów i ochów dobrze jest sobie powiedziec prawde. Lub chociaz starac sie do niej dojsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Czy Wy moze jestesci zezowaci inelektualnie? IP: *.acn.waw.pl 12.02.06, 12:20 a nawet gdybys tak napisal to co? budynek Stolicy nie jest i nigdy nie byl jakim niesamowitym wytryskiem architektonicznego geniuszu acz ,czy akurat lepiej tam bedzie wygladal inny nowy budynek ciezko powiedziec- wszystko zalezy od tego jaki on bedzie a to ze mieszkancy okoliczni protestuja jest w Warszawie zjawiskiem powszechnym- wg 99% Polakow demokracja polega na sprzeciwie wobec jakichkolwiek zmian Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Czy Wy moze jestesci zezowaci intelektualnie? 12.02.06, 15:42 Z tymi postkomuszymi budynkami to faktycznie nie wiadomo co robic. Ladne nie sa, sprawa wiadoma bez dyskusji. Ale z kolei maja w sobie spora wartosc emocjonalna dla warszawiakow pamietajacych lata ich swietnosci. Jednak dla reszty to jest, moge sobie wyobrazic, badziewie. I architektoniczne, i funkcjonalne. Osobiscie jestem raczej za wyburzaniem. I stawianiem w to miejsce LADNYCH* nowych budynkow, wtopionych w otoczenie. Chociaz Moskwy mi szkoda. Mozna chyba bylo inaczej te miejsce rozwiazac. * ciekawe, cza aes mnie opierniczy za wielkie litery. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Czy Wy moze jestesci zezowaci inelektualnie? 12.02.06, 17:03 Gość portalu: kixx napisał(a): > a nawet gdybys tak napisal to co? > budynek Stolicy nie jest i nigdy nie byl jakim niesamowitym wytryskiem > architektonicznego geniuszu Aha, to podobnie jak Supersam, PekiN i wiele innych. Dobrze,ze Moskwy juz nie ma. > acz ,czy akurat lepiej tam bedzie wygladal inny nowy budynek ciezko powiedziec- > wszystko zalezy od tego jaki on bedzie > a to ze mieszkancy okoliczni protestuja jest w Warszawie zjawiskiem powszechnym > - > wg 99% Polakow demokracja polega na sprzeciwie wobec jakichkolwiek zmian bo 99% tych zmian zakrawa na absurd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Czy Wy moze jestesci zezowaci inelektualnie? IP: *.acn.waw.pl 12.02.06, 17:17 troche racji masz ja na ten przyklad stanowczo protestuje przeciwko przechodzeniu z klasy do klasy na zawsze pierwszoroczniak Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Czy Wy moze jestesci zezowaci inelektualnie? 12.02.06, 17:27 Gość portalu: kixx napisał(a): > troche racji masz > ja na ten przyklad stanowczo protestuje przeciwko przechodzeniu z klasy do klas > y > > na zawsze pierwszoroczniak Nie mysl sobie, w wielu przypadkach przejscie z klasy do klasy bywa nieporozumieniem, niesprawiedliwoscia wobec innych, wyrazem bezsilnosci skorumpowanego nauczyciela, absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Czy Wy moze jestesci zezowaci inelektualnie? IP: *.acn.waw.pl 12.02.06, 17:58 po co korumpowac kogos kto jest bezsilny? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Czy Wy moze jestesci zezowaci inelektualnie? 12.02.06, 23:14 Gość portalu: kixx napisał(a): > po co korumpowac kogos kto jest bezsilny? Skorumpowany nauczyciel jest bezsilny wobec sily korupcji na która pozwolil, by sie na nim dopuszczono. W skrócie: wie, ze robi swinstwo, ale inaczej nie potrafi/nie chce. To jest bezsilnosc wobec siebie samego. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 12.02.06, 10:33 {...] "nie na miejscu Iluzjonu, tylko obok niego - mówi Krzysztof Andracki, dyrektor Max-Filmu. Wyjaśnia, że chciałby zająć część skweru pod kilkukondygnacyjny budynek, "na pewno nie wyższy od sąsiednich kamienic". Z tej wypowiedzi wynika de facto, że zniknie skwerek Słonimskiego. Mogę podpowiedzieć, ze między ulicami Kazimierzowską i Wiśniową rownież jest spory skwer na którym można postawić na przykład jakiś apartamentowiec. Do dzieła, panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 12.02.06, 11:53 Dlatego podpisujcie się pod listem do którego link jest w pierwszym poście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vipek Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer IP: *.undp.org.pl 12.02.06, 12:58 Mam mieszkanie dokładnie naprzeciwko wejścia do kinna Iluzjon i póki co nikt mi do mieszkania nie zagląda. W przypadku postawienia apartamentowca czy innego biurowca w tym miejscu ostrzegam uczciwie w okna naprzeciwko będę napier***ał kamieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: ratujmy kino iluzjon-stolica i skwer 13.02.06, 21:53 Szkoda skweru :-( Odpowiedz Link Zgłoś