Dodaj do ulubionych

Nocne metro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:50
Nocne kursy metra. Co o tym sądzicie? Czy to byłby strzał w dziesiątkę czy
tylko marnotrastwo pieniędzy? Na razie jak zwykle jest wielu chętnych ale
później może byc pustawo. A przypominam że metro jest 14 razy droższe od
autobusu nocnego.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Nocne metro 09.02.06, 14:56
      1) Co to znaczy 14 razy droższe;
      2) Nie ma nocnego metra, bo w porze nocnej przeprowadzane są remonty i
      konserwacje.
      • mozdzins Re: Nocne metro 10.02.06, 15:03
        > 2) Nie ma nocnego metra, bo w porze nocnej przeprowadzane są remonty i
        > konserwacje.
        Ale to nie problem, wystarczy kierować ruch po jednym torze , przy kursach co
        pół godziny można robić to nawet ręcznie a w metrze w końcu jest chyba nawet SBL
        iluśtam stawna :)
    • metron1 Re: Nocne metro 09.02.06, 16:46
      Dla mnie jest to zwykiłe marnotranswo pieniędzy Raz że ostatnimi kursami metra
      już po godz 0 jeżdzi garstka pasażerów i są to zazwyczaj imprezowicze wracający
      z balang Po drugie kiedy mają być przeprowwadzane wszelkie konserwacje urządzeń
      w tunelu oraz kontrola torowiska wymiana szyn rozjazdów
      • zibi_72 Re: Nocne metro 09.02.06, 21:24
        No to niech jeździ tak, jak nocne autobusy - raz na 1/2 godziny...
        • metron1 Re: Nocne metro 09.02.06, 22:14
          zibi_72 napisał:

> No to niech jeździ tak, jak nocne autobusy - raz na 1/2 godziny...

I co to da Jestem ciekawy argumentacji
    • Gość: lok Re: Nocne metro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.06, 00:03
      co za BZDURY !!!!!!!! W innych europejskich metropoliach metro jeździ do godz.
      mniej więcej 2, 3 nad ranem, patrz Paryż, Londyn, Mardyt, Lisbona, Rzym, a u
      nas co????? czarna Afryka, jak ktoś chce to może, tylko nie w stolicy
      Polski !!!! w stlicach cywilizowanej Europy metro rusza od 4 nad ranem a więc
      godzina wystarcza na przeprowadzenie konserwacji, tylko że oczywiscie nie u
      nas, bo za mało ludzi do pracy, za słaby sprzęt o małej wydajności, itp... Ale
      to jest możliwe tylko u nas w kraju i nigdzie indziej w cywilizowanym świecie...
      • metron1 Re: Nocne metro 10.02.06, 00:35
        Gość portalu: lok napisał(a):

> co za BZDURY !!!!!!!! W innych europejskich metropoliach metro jeździ do godz.
        > mniej więcej 2, 3 nad ranem, patrz Paryż, Londyn, Mardyt, Lisbona, Rzym, a u
        > nas co????? czarna Afryka, jak ktoś chce to może, tylko nie w stolicy
        > Polski !!!! w stlicach cywilizowanej Europy metro rusza od 4 nad ranem a więc
        > godzina wystarcza na przeprowadzenie konserwacji, tylko że oczywiscie nie u
        > nas, bo za mało ludzi do pracy, za słaby sprzęt o małej wydajności, itp... Ale
        > to jest możliwe tylko u nas w kraju i nigdzie indziej w cywilizowanym świecie..
        > .

Tylko zauważ że w Paryżu Rzymie itp kwitnie turystyka i nocne życie A u nas
        ostatnimi kursami już po godz 0 jeżdzi już garstka pasażerów I są to
        najczęsciej balangowicze którzy wracają z imprez Tych ludzi jest garstka Kto
        zatem pojedzie metrem o godsz 2-3 Metro ma służyć i jest wtedy opłacalne kiedy
        przewozi duże potoki pasażerskie U nas nocnego życia praktycznie nie ma tłumów
        turystów w nocy także nie Myślisz że ktoś będzie szastać pieniędzmi na prawo i
        lewo tylko po to aby w nocy kursowały niemal puste pociągi wożące powietrze
        Dlatego są uruchamiane autobusy nocne bo są po prostu tańsze
        Gdyby Warszawa miała taki ruch w nocy jak np w Paryżu czy Rzymie to na pewno
        metro jezdziłoby w nocy
        • hernandez Sprostowanie; Rzym do 2330 - wiem bo bywam czesto 10.02.06, 18:07
          :) W Warszawie nocniki maja bardzo dobry rozklad i oblozenie i nie wydaje sie
          by cos trzeba bylo zmieniac
          • metron1 Re: Sprostowanie; Rzym do 2330 - wiem bo bywam cz 10.02.06, 19:10
            Też mi się tak zdawało że ze względu na przerwę technologiczną i koniecznosć
            konserwacji remontów metro w innych krajach nie będzie kursować w nocy Po prostu
            jeszcze nikt nie wymyślił metra i jego urządzeń które nie potrzebują konserwacji
            Wiem że na pewno metro w nocy jeżdzi w USA ale tak mają do dyzpozycji 4 tory a
            ruch w nocy odbywa się po 2 torach Na dwóch pozostąłych torach można robić
            przeglądy
    • jurek_dzbonie Glupota i wyrzucanie peniedzy 10.02.06, 08:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka