Dodaj do ulubionych

Ochrona przystankow?

IP: *.acn.pl / 10.70.2.* 17.11.02, 18:23
widzialem dzis na kilku przystankach naklejki jednej z firm ochroniarskich
informujace o tym ze przystanek jest obiektem chronionym.czy ktos wie o co
chodzi i jak oni chca chronic przystanki (monitoring?) chyba alarmow nie
zaloza?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcys Re: Ochrona przystankow? IP: *.jjs.pl / 62.233.165.* 18.11.02, 09:40
      Gość portalu: Stefan napisał(a):

> widzialem dzis na kilku przystankach naklejki jednej z firm ochroniarskich
      > informujace o tym ze przystanek jest obiektem chronionym.czy ktos wie o co
      > chodzi i jak oni chca chronic przystanki (monitoring?) chyba alarmow nie
      > zaloza?

Tez nie moge zrozumiec o co w tym chodzi. Ktos chyba wzial niezla kase za ten
      kontrakt. Tylko czy ja mam sie czuc bezpieczniej na przystanku, ktory pomimo,
      ze jest "obiektem chronionym" ma powybijane szyby?
      • iwo_ Re: Ochrona przystankow? 18.11.02, 17:00
        Też widziałem takie naklejki, ale nie wiem o co chodzi...
        • Gość: Clint Re: Ochrona przystankow? IP: Odrzanska4:* 18.11.02, 17:12
          heh bylem 2 dni w Wawce i tez sie zdziwlem kto sie szarpnal na ochrone
          przystankow ;)
    • Gość: Mo Re: Ochrona przystankow? IP: *.chello.pl 18.11.02, 17:45
      Wczoraj wieczorem byłam świadkiem wyposarzania przystanków we wspomniane
      naklejki przez barczystych panów z tej właśnie firmy. Początkowo pomyślałam, że
      ochroniarze dorabiają sobie w wolnych chwilach, ale wygląda na to, że do
      normalnych obowiązków doszło im pomaganie w akcji promocyjnej firmy.
      • iwo_ Re: Czy to legalne? n/txt 18.11.02, 21:41
    • matmi Re: Ochrona przystankow? 19.11.02, 00:05
      pewnie to pic na wodę. Taka mała ściema, bo myślą, że jak będzie napisane:
      Obiekt chroniony" to nie będą wybijać szyb albo naklejąc ogłoszeń. Przecież
      nie postawią przy każdym przystanku człowieka. Chyba, że ta brygada będzie
      miała za zadanie zrywać ogłoszenia i zgłaszać powybijane szyby.

A tak na margineie yo był jakiś przetarg na ten temat?
      • Gość: Wojtas Przetarg IP: 2.1.* / *.pnu.com 19.11.02, 10:53
        Jeszcze nie ma takiego zwyczaju w naszych urzędach, aby informacje o
        przetargach i ich przebiegu były dostępne dla mas. Także nawet jak był to nie
        dowiemy się na jakich zasadach.
        A swoją drogą firma ochroniarska mogła chcieć np. 1 zł za tę ochronę. A teraz
        ma reklamę w całej Warszawie w bardzo dobrych punktach miasta.

Obym się mylił, co do tego, że jest to reklama za którą ZTM zapłacił
        reklamodawcy (zamiast na odwrót). Choć jeśli faktycznie będą chronić i
        przydybią kogoś, że niszczy przystanek to biada temu komuś (pewnie lanie mu
        spuszczą, bo na policji i kolegium będzie niska szkodliwość społeczna).
        • matmi Re: Przetarg 19.11.02, 23:08
          i wydało się. to nie ZTm podpisał umowe tylko firma adpol. To ona podpisał
          umow na ochronę swoich wiat i podobno przynosi to już efekty
          • Gość: Mo Re: Przetarg IP: *.chello.pl 19.11.02, 23:55
            Niech ochraniają, szkoda tylko, że nie wszystkie, bo chyba chodzi tylko o te
            czerwone wiaty. Na zimę jak znalazł - więcej szyb = więcej ciepełka. Swoją
            drogą ciekawe z jakimi konkretnie przypadkami borykała się nowa Straż
            przystankowa....
            • Gość: Wojtas Re: Przetarg IP: 2.1.* / *.pnu.com 20.11.02, 10:53
              Gość portalu: Mo napisał(a):

> Niech ochraniają, szkoda tylko, że nie wszystkie, bo chyba chodzi tylko o te
              > czerwone wiaty. Na zimę jak znalazł - więcej szyb = więcej ciepełka. Swoją
              > drogą ciekawe z jakimi konkretnie przypadkami borykała się nowa Straż
              > przystankowa....

Raczej więcej szyb = mniej wietrznie, bo ciepełko zimą na przystanku to tylko
              tam gdzie wiaty byłyby całkowicie zamykane
            • roody102 Re: Przetarg 20.11.02, 13:13
              No i git!
              Jeśli będą się zajmować łapaniem naklejających ogloszeń, to trochę kasy szkoda na to. Ale
              gdyby na wiatach byl numer telefonu, to ja na przykład bym korzystał z niego, widząc
              pijanych chujaków rozwalających rozkłady. Byle szybko interweniowali. Po tym jak
              zobaczylem patrol policji mijający spokojnie 3 kolesiów rozpieprzających przystanek na dw.
              Gdańskim około 23 godziny, na pewno bym zadzwonił. Tamic w ciągu trzech minut
              wywalili kontener na śmieci na dole, urwali słuchawkę od telefonu, skopali waitę, złamali
              deskę w ławce, wygięli słupek z rozkładem, wrócili na schody, zgięli latarnie, urwali klosz i
              grali nim w piłkę, kopiąc go ze schodów aż się rozleciał. Czekający mna ostatnie dzienne
              autobusy w stronę Wilsoniaka uprawiali miejski survival - maskowanie się za wiatami i
              kioskiem, udawanie, że nas tu wcale nie ma. A patrol przejechał nie zwalniając. 3 minuty! A
              ile ten koleżka najaktywniejszy miał energii! Jakby tak miesiąc w zimie pojeździł i
              poprzykręcał połamane deski pourywane rozkłady, to być może więcej by nie rozwalał. Ale
              do tego trzeb go na gorącym uczynku złapać. Znaczy na roboty i tak go nikt nie wyśle
              pewnie, ale może przynajmniej coś zapłaci jak go ochrnoa zatrzyma. Jestem za.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka