Dodaj do ulubionych

dr.Przybysz Płocka

03.03.06, 22:49
Czesc!Czy ktos z Was chodzi lub chodził do tego lekarza?Jakie sa Wasze opinie
na jego temat?Lecze sie u Niego juz od jakiegos czasu i słyszałam bardzo
sprzeczne opinie....
Obserwuj wątek
    • justiki Re: dr.Przybysz Płocka 05.04.06, 12:32
      Ja rowniez lecze sie u tego doktora od jakiegos czasu i nie jestem zadowolona.
      Po pierwsze nie odpowiada mi jego sposob bycia - jest lekarzem krzyczacym,
      specyficznym, wejscie do niego na fotel wiaze sie z niesamowitym stresem, a
      chodze do ginekologow od 8 lat. Zazwyczaj spoznia sie, a potem jest gonienie
      kolejki, popedzanie pacjentki. Gdy wypisal mi zle recepte, to zaczal ja drzec i
      na nia plu, gdy nie mogl znalezc mojej karty, wyszedl z gabinetu i zaczal
      krzyczec na recepcjonistke. Poszlam do niego po Logest (biore go od 3 lat)- nie
      przepisal mi "uslyszalam, ze mam pojsc sobie do kogos innego, ze ja powinnam
      dzieci juz urodzic " Poprosilam w takim razie o diclofenac - czopek
      przeciwbolowy, ze wzgledu na bolesne miesiaczki -oczywiscie tez go nie
      dostalam. Badanie u niego jest bolesne, nie jest delikatny, ostatnio nawet
      zlapalam go za reke w trakcie ze stresu i bolu. Gdy wykryto u mnie torbiel,
      nie przepisal mi kompletnie zadnego leku, mowiac, ze sam sie wchlonie. Torbiel
      nadal jest. Nie mam polowy wlosow na glowie. Nie polecam...
      • aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 09.04.06, 18:50
        Wiesz zdziwiłas mnie strasznie to opinia....Byc moze ja trafiam tylko na jego
        dobry humor ale przy mnie nigdy tak sie nie zachował Słyszałam juz ze on ma
        dosyc specyficzne podejscie do pacjenta,wiec chyba rzeczywiscie z Niego
        zrezygnuje a czy Ty mozesz polecic jakiegos dobrego ginekologa na Woli
        najlepiej?
    • karinthy Re: dr.Przybysz Płocka 13.04.06, 21:01
      Ja niestety tez musze sie przylaczyc do absolutnie negatywnej opinii. Chodzilam do dr Przybysza ok. pol roku. Ma niewybredne i niestosowne zarty (szczegolnie podczas badania), krzyczy jezeli jakis poglad nie zgadza sie z jego. Mimo ze pigulki biore od wielu lat (on sam wiele razy mi je przepisywal), natomiast pewnego razu poszlam po sama recepte (25zl) i odmowil mi jej wypisania bez badania (60zl), mimo ze badalam sie u niego regularnie. Nie musze wspominac, ze wydzieral sie na mnie w nieboglosy, ze 'chyba sobie zartuje!'.
      Inna historia: wykryl u mnie torbiel podczas badania, zrobil usg dopochwowe, co potwierdzilo diagnoze. Nastepnie opowiedzial mi mnostwo przerazajacych rzeczy co bedzie gdy to i tamto sie stanie z ta torbiela, po czym.. uwaga.. wypisal mi skierowanie do szpitala na Inflancka i kazal jechac natychmiast. Bylam bliska zawalu. Ordynator na izbie oczywiscie mnie zawrocil i zyczyl pogody ducha, torbiel sie wchlonela a ja mam sie dobrze.
      Szczerze odradzam dr Przybysza.
      • kyliah Re: dr.Przybysz Płocka 14.04.06, 21:17
        moja doświadczenia z doktorem przybyszem sa również jak najgorsze. przede
        wszystkim to konował, który nie potrafi przeprowadzić badania. trafiłam do
        niego na USG w zaawansowanej ciąży (35 tydzień). badanie wykonał, omówił, nie
        zauważył tylko, że dziecko ma bardzo poważną wadę brzucha, która jest
        rozpoznawalna około 10 tygodnia życia płodowego. uspokojona czekałam jeszcze 3
        tygodnie , a kiedy juz przestałam czuć ruchy dziecka, trafiłam do szpitala.
        synek urodził się z 1 pkt w skali Apgar. żył 42 dni. jestem przekonan, że gdyby
        ten człowiek prawidłowo odczytał badanie, moje dziecko miałoby większe szanse
        na przeżycie
    • justiki Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 00:34
      A ja za kilka dni mam do niego pojsc na pobranie cytologi, cala sie juz
      stresuje i trzese. Obiecalam sobie, ze to ostani raz. Wiecie na Plockiej
      przyjmuje jeszcze 2 ginekologow, doktor Kucinska i jeszcze jeden lekarz -
      mezczyzna, nazwisko na J. Bede starala sie do nich dostac i opisze swoje
      wrazenia, tylko jakos mi tak niezrecznie, bo zazwyczaj przyjmuja w tym samym
      czasie co Przybysz.
      Mi Przybysz dokladnie tak samo wypisal skierowanie do szpitala, na Inflancka, z
      ogromna torbiela - 6 cm. Zapytalam sie czy nie da sie tego leczyc
      farmakologicznie. Powiedzial mi, ze torbiel jest za duza i nic z tego. Siadlam
      na przystanku i zaczelam plakac, gdyz nie mam juz jednego jajowodu, a teraz
      jajnik zaatakowany. Nie przepisal mi kompletnie nic. Zaczelam szperac po
      internecie i wyczytalam, ze torbiele czesto leczy sie antykoncepcja, ktorej
      Przybysz mi nie przepisal, zreszta nic mi nie przepisal, jedyne co zrobil to
      rzekomo wyleczyl grzybice. Za zaoszczedzone pieniadze wybralam sie do kliniki
      IBIS na Szlenkierow. Trafilam do doktora Cezarego Grzegorza Poduszczaka, jest
      ginekologiem-endokrynologiem, niestety wizyta 85 zloty, a to duzo na moja
      studencka kieszen. Ten lekarz podszedl do mnie bardzo cieplo i empatycznie,
      przepisal mi Yasmin, kazal brac 2 opakowania pod rzad. Powiedzial, ze operacja
      w moim wypadku to ostatecznosc, bo moga mi uszkodzic jajnik i wtedy moge nie
      miec dzieci. Nie wiem czy Cezary Poduszczak jest dobry, wiem, ze trafilam na
      lekarza, ktory powiedzial "sprawa jest powazna, gramy o wysoka stawke, ja pani
      pomoge" Mam numer na komorke, wiem, ze nie moge podciagac nog pod siebie, nosic
      ciezkich rzeczy i wiem, ze ten lekarz zrobil cos wiecej niz wypisanie
      skierowania do szpitala. Dal mi nadzieje i wreszcie jakies leki, jakies
      poczucie, ze cos robie oprocz pojscia do szpitala. POwiedzial mi tez, ze moje
      garsciami wypadajace wlosy to sprawa torbiela. Wreszcie ktos wysunal jakos
      przyczyne! Obiecal tez sie tym zajac, zaraz po wyleczeniu torbiela.
      Z ginekologow,ale nie z Woli to moge polecic doktora Andrzeja Bartoszewskiego.
      Chodzilam do niego 7 lat, niestey nie przyjmuje juz w panstwowej przychodni na
      Mochnackiego, tylko prywatnie na ul. Bitwy Warszawskiej 1920 10/23.
      Bardzo profesjonalny, kulturalny lekarz.
      A za kilka dni Przybysz i pobieranie cytologi, juz mnie brzuch boli na sama
      mysl. Smutne jest, ze tak nie udalo sie nam trafic...
    • justiki Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 03:04
      Abstrahujac, ze na wejsciu uslyszalam, iz nie zostanie mi przepisany logest
      (wykrzyczal mi to, ze jesli po to tylko przyszlam to moge sobie pojsc)lub moj
      lek przeciwbolowy, to wiecie czego mi najbardziej brakuje? Tego, aby lekarz byl
      po prostu ludzki i zyczajnie mily. Dr Przybysz nie jest taki, jego kultura tez
      pozostawia wiele do zyczenia.
      Bo co z tego, ze pojde do innego lekarza po dana recepte, (czesto niestety
      placac), gdy przy okazji ktos na mnie krzyczy. Nie jest to rzecza przyjemna
      sama w sobie, a gdy lezy sie na fotelu jest to wrecz upokarzajace... Zreszta
      samo pojscie do ginekologa, rozbieranie sie, lezenie w rozkroku z nogami w
      strzemionach na fotelu jest rzecza srednio przyjemna, a u tego lekarza urasta
      to do rzeczy bardzo stresujacej.
      Ehhh. Trzeba wyprobowac kolejnych.
    • offelia1 Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 10:05
      Jaka szkoda, ze nie trafilam na to forum wczesniej. Kilka dni temu mialam ta
      nieprzyjemnosc goscic u tego lekarza. Slow mi brakuje. Co za prostak, co za
      burak, co za brak kultury, nigdy jeszcze nie widzialam lekarza co by sie tyle
      na mnie wydzieral. Skad sie biora tacy lekarze? Poszlam po Cilest. Biore go od
      wielu lat. Doktor Przybysz zapytal sie drac sie w nieboglosy "co za idiota
      przepisal mi Cilest wczesniej" Zamilklam na taki tekst. Wg niego jest za silny.
      Na nic zdaly sie moje tlumaczenia o nietolerowaniu mercilonu, marvelonu,
      minisistonie, ze Cilest jest tym co znosze najlepiej, ze zostal mi dopasowany
      po wielu probach. Dr Przybysz przepisal mi lek antykoncepcyjny (nie wiem po
      co!!!) ktory ma dokladnie taki sam sklad hormonalmy jak te ktorych nie
      toleruje. Czulam sie fatalnie po tej wizycie. Ja chyba jako pacjentka wiem
      jakie leki mi sluza i jesli mowie, ze mam swad (rozdrapywanie skory, bo nie
      moge wytrzymac) i suche liszaje wraz z krostami na calym ciele po danym leku to
      tak jest. I co? I dokladnie zostal mi przepisany lek, po ktorym tak bede sie
      czula. Najgorsze jest to, ze czulam sie zbrukana, skrzyczana i ponizona w
      trakcie tej wizyty. Zmieniam lekarza. I to biegiem. Uprzejmie prosze o podanie
      mi jakis "normalnych" ginekologow na Woli. Moga byc nawet prywatne gabinety.
      A tego lekarza odradzam i to naprawde od serca. Nie wyobrazam sobie polecic go
      nawet swojemu wrogowi. Co za przemadrzaly i chamowaty doktor. Skad on sie urwal?
      • aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 10:25
        Jestem przerazona tym co piszecie...chodze do Niego od jakiegos czasu ale nigdy
        nie zdarzyło mi sie zeby krzyczał-musialam miec wiecej szczescia niz
        Wy...Niestety co do jego metod leczenia to rzeczywiscie pozostawiaja wiele do
        zyczenia a i taki szczegól jak robienie usg dopochwowego co pol roku 60zł bo on
        tak sobie wymysla-bezsens totalny ale duzo osob na to idzie!!!!Słyszam juz ze
        duzo osób przepisuje sie do dr.Kucinskiej ale opznienia u Niej dochodza do
        poltorej godziny poza tym obawiam sie jak ona bedzie patrzyła na to ze
        przepisało sie od Przybysza?Moze znacie jeszcze jakis innych lekarzy na Woli?
        Nie chce juz ani razu isc do Przybysza!!!!
        • justiki Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 15:53
          Wiecie tak sie zastanowilam odnosnie tego USG. Pierwszy raz jak u niego bylam
          to powiedzial, ze terminy na USG, sa 3 miesieczne - w przychodni na Plockiej.
          Mi osobiscie zalezalo na czasie, ze wzgledu na niesamowity bol prawego jajnika.
          Podal mi adres do kliniki, w ktorej on pracuje prywatnie, mowiac, ze tam jest
          dobry, nowy sprzet i jest tanio -60 zl. Ta klinika jest w Centrum (Izis),
          powiedzialam, ze pojde tutaj na Woli, bo mam blizej. A on na to "ze na Woli nie
          sa dobrzy i sa drodzy i skad w ogole mam do nich adres"
          Drozsi sie minimalnie, ale skad on moze wiedziec, ze nie sa dobrzy? Bo co? Bo
          to nie jemu sie zaplaci 60 zl i jak przyjde do niego z USG z innego miejsca to
          powie mi, ze jest nieczytelne i zle opisane i wyzwie od idiotow tego lekarza,
          ktory je wykonal, bo nie byl to on sam? To tylko takie moje luzne mysli...
          Dlaczego dajemy sie odsylac do niego, za 60 zl, dlaczego nie pojdziemy gdzie
          indziej? Cena za USG wszedzie prawie taka sama. A my nabijamy Przybyszowi
          kieszonke... gdzie nie oszukujmy sie, patrzac na powyzsze posty, wcale nie jest
          takim dobrym usg-rologiem nie wykrywajac powaznej wady plodu u jednej z
          powyzszych forumowiczek... U mnie wykryl torbiel i co? Wypisal zwolnienie do
          szpitala. Lekow zadnych nie dostalam na to. Wiem, ze antykoncepcji nie
          przepisze mi (mam sobie pojsc do kogos innego), a ja nie zamierzam bawic sie w
          stosunek przerywany, albo prezerwatywe, ktora pekla mi juz kilka razy, a potem
          lykac postinor. To jego sposoby zabezpieczania dla mnie.
          Wiecie dzis poszlam zobaczyc kiedy przyjmuje doktor Kucinska. W czwartki
          przyjmuje rano, a Przybysz po poludniu. Takze nie byloby konfrontacji tych 2
          lekarzy, w tym samym czasie. Nie wiem jak ta lekarka bedzie patrzec, ze
          przychodze do niej od Przybysza, troche sie tego boje, no ale przeciez mam
          prawo do zmiany lekarza... Zastanawiajace jest to, ze do Przybysza jest o wiele
          mniej pacjentek niz do doktor Kucinskiej. To chyba tez troszke samo za siebie
          mowi...
          • aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 02:23
            Zapisałas sie juz na wizyte do dr.Kucinskiej?Prosze daj znac jak juz bedziesz
            mialaa ta wizyte za soba-jestem strasznie ciekawa i mysle ze ona to juz sie
            przyzwyczaiła do przyjmowania pacjentek Przybysza....Przypomniało mi sie
            jeszcze ze poprosiłam Przybysza o pomoc w dobraniu tabletek
            antykoncepcyjnych,których nie dostałam do dzisiejszego dnia bo ciagle wymyslał
            jakies problemy no i oczywiscie mówił ze zawsze jest prezerwatywa,wiec po co
            truc sie hormonami..........moze dla Niego to bez roznicy ale ja mialam
            serdecznie dosc gumki!
            • justiki Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 19:18
              Bylam u dr. Przybysza i... Pobieral mi cytologie i w trakcie, gdy w srodku mam
              jakies kleszcze/metalowy wziernik sciskajacy mi macice, on przypomina sobie o
              uzupelnieniu karty poprzedniej pacjentki, wychodzi z gabinetu, prosi
              recepcjonistke o zeszla karte, cos tam pisze, ja siedze na fotelu rozkraczona,
              z zimym, uciskajacym moje krocze metalem w srodku, z rozkraczonymi nogami i
              chce mi sie plakac, pot spywa mi po plecach i mam ochote uciec, ale przeciez
              nie moge. Skandal!! Trwalo to dobre 7-8 minut, gdy siedzialam w rozkroku, z
              nogami w strzemionach, z wziernikiem w srodku, ktory zreszta sciskal mnie tak
              bardzo, ze odczuwalam bol. Bez komentarza.

A najlepsze bylo to, ze dr. Przybysz mowi mi, ze mam mala nadzerke. Mowi przy
              tym, ze pewnie inny lekarz by jej nie zauwazyl, ale poniewaz on ma 35 lat
              doswiadczenia (podkresli to), to on zauwazyl. W kazdym razie ja pytam sie, co
              mi na nia przepisze, bo skoro mala, to szybko mi ja wyleczy. A on mi odpowiada.
              Uwaga!!! NIC!!!

Co to jest k... za lekarz!!! Torbiele mi sie same maja wchlonac, (wielkosc 6
              cm) Nadzerka rowniez sama zniknie - nie wiem na co czekac?! Az tak sie
              powiekszy, ze bedzie trzeba ja wymrazac albo wypalac?!!! Leczenie silami
              natury???? Znikajace nadzerki, torbiele? Matrix 4 ??? Ale w ogole o co
              chodzi?!!! Czopkow przeciwbolowych - doodbytniczych tez mi nie przepisze, bo
              rzekomo leczy mi torbiela. A co odbyt ma wspolnego z pochwa to nie wiem. Na nic
              zdaly sie moje tlumaczenia, ze mam tak bolesne miesiaczki, iz co miesiac laduje
              na pogotowiu, dostajac zastrzyk przeciwbolowy. Przeciez leczymy torbiela, wiec
              mam czac i ochote stac w kolejkach u lekarza po zastrzyki.

Jeszcze jeden numer. Mowie mu, ze wypadaja mi bardzo wlosy, ze badania krwi
              niczego nie wykazaly, ze wszystkie sa ok. Nawet lekarz ogolny stwierdzil, ze
              przyczyna moze byc torbiel, a ten konowal, mowi, ze torbiel nie ma nic z tym
              wspolnego... Prosze go o skierowanie na jakies badania hormonalne. I
              slysze "poczekajmy, zrobmy wpierw badanie usg na tego torbiela - wiadomo gdzie
              i za ile, (torbiela juz przy badaniu nie wyczuwa - prawdopodobnie wchlonal sie
              za pomoca Yasmin, ktorego bynajmniej nie dr Przybysz mi przepisal, a prywatny
              endokrynolog-ginekolog)
              Cos mnie strzelilo. I mowie mu "ale na co mam czekac, az lysa zostane?"
              I tutaj doktorek dal popis swojej kultury, zaczal sie tak drzec, ze az sie
              wystraszylam i cala w sobie skulilam. To byla ostatnia wizyta u dr Przybysza.
              Nie dam sie tak ponizac i stresowac. Jego sposoby leczenia tez pozostawiaja
              wiele do zyczenia.
              Na USG do niego nie pojde, ani na wizyte w maju. Gdziekolwiek indziej byleby
              nie tam.
              Jak starczy mi odwagi, aby zapisac sie do dr Kucinskiej to pojde. Na razie
              czuje sie zdeptana, upokorzona jako kobieta i najzwyczajniej w swiecie boje sie
              pojsc do ginekologa. I kurcze chce mi sie plakac. Co za h... jeden!
              • aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 21:49
                Brak mi słow na to co opisałas,to nie miesci sie w głowie.....Kawał ch...to
                bardzo delikatne okreslenie!Wiesz ja mam nadzerke po porodzie a dziecko ma juz
                3 latka i on nic do tej pory mi nie zaproponował...ciagle mowi ze jest
                mniejsza...i mniejsza....a wogole to dopoki nie wyleczymy piersi to nie mam co
                marzyc o jej wyleczeniu!Piers mnie boli od dluzszego czasu i byłam na usg
                piersi wyszlo ok,wiec lekarz powiedział ze to sprawa hormonalna i zeby Przybysz
                dał mi skierowanie na badania hormonalne-niestety do tej pory sie nie
                doczekałam....!!!!!!!!!

Bardzo sie ciesze,ze to wszystko opisałas mam nadzieje ze dzieki temu jak
                najmniej dziewczyn do Niego trafi!!!!!

Wierze ze sa jeszcze naprawde dobrzy ginekoldzy,i ze na nich trafimy....
                Trzymaj sie cieplutko!!:-)
                • justiki Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 23:09
                  Droga aniawlo!

Nadzezrka nie jest czyms co Ci zniknie ot tak, bynajmniej ja w takie bajki nie
                  wierze. Jesli jest, to przeciez sa jakies metody leczenia typu glopulki,
                  antybiotyki, itp. A na moj kobiecy rozum, jesli cos jest malutkie, to chyba
                  latwiej sprobowac to wyleczyc lekami, nawet jesli nie zadzialaja, ale miec
                  poczucie, ze cos robisz dla swojego zdrowia, anizeli czekac, az samo minie.
                  Zauwaz, ze nieleczona nadzerka prowadzi do stanow rakowych. U mnie wykryl ja po
                  19 dniach od poprzedniej wizyty, wiec nie wiem, czy wtedy juz ona byla, a on
                  jej nie zauwazyl (bardzo prawdopodobne)... Wiesz ja nie mam jeszcze dzieci,
                  bardzo chcialabym je miec w przyszlosci za 2-3 lata, natomiast lekarz, ktory
                  pozostawia mnie sama ze soba z torbielem wwielkosci 6 cm (w przeciagu 2
                  tygodniu urosl do 7.5 cm, chlipalam jak bobr, bo wiedzialam, ze operacja to
                  pewnego rodzaju uszkodzenie mnie, a kto wie moze i na stale w mojej sytuacji
                  jednego jajowodu). Przybysz nawet nie bawil sie w srodki farmakologiczne, od
                  razy wypisal mi skierowanie do szpitala, gdzie i tak nie mam juz jajowodu
                  dokladnie z tego samego powodu (czyli z powodu wyciecia torbila razem z
                  jajowodem w wieku 18 lat). Przykre jest, ze nawet nie sprobowal wypisac mi
                  jakiego srodka na pomoc. Nawet do jasnej cholery nie sprobowal, od razu pod noz
                  czy tam laparoskopie. Musialam pojsc do prywatnego lekarza, ktory powiedzial od
                  razu , prosze pani do szpitala dluga droga, sa srodki antykoncepcyjne, ja pani
                  pomoge. I po braniu Yasmin, ktora jednak jest dla mnie silna, prawdopodobnie
                  pozbylam sie torbiela. Pojawia sie pytanie - czy Przybysz nie wiedzial,ze
                  srodki antykoncepcyjne powoduj wchlanianie (35 lat doswiadczenia czyzby
                  wstecz???) Aniu ja jestem laikiem, jak mi starczy to podziele sie z opinia o
                  doktor Kucinskiej. Nie chce robic nikomu reklamy, wie, ile wynosza nasze
                  zarobki, sama jestem studentka, ale serdecznie polecam Ci doktora Przybysza,
                  lekarz z duzym doswiadczeniem, poczuciem humoru, ile razu mnie badal, to mnie
                  zagadywal, ze w Gdyni piekny klimat (bo stamtad pochodze), abym w jak
                  najmniejszym stopniu poczula badanie cytologiczne. Nie zrozum nnie zle, ja tez
                  po takich upokorzeniach jakie przeszlam, boje sie pojsc do ginekologa. Dr
                  Andrzej Bartoszewski jest delikatny przy badaniu, konkretny, na kazde pytanie
                  CI odpowie spokojnie, serdecznie, przyjaznie. Nie wiem czy przyjmuje gdzies
                  panstwowo. Podaje dla wszystkich forumowiczek adres prywatny, bynajmniej nie
                  robiac reklamy, ale to dobry, empatyczny lekarz, recepty antykoncepcyjne
                  wypisywal mi na pol roku. Niestety wizyta to 80 zl. wiem duzo... ale co mi
                  przychodzi wizyta za darmo jak wiem, ze mam torbiel,nadzerke, ale jednoczesnie
                  nie zostaly mi przepisane zadne kroki w tym kierunku....Naprawde szczerze
                  polecam. Sama sie do niego wybiore, aby wyleczyc moja rzekoma nadzerke. Podaje
                  adres dla wszystkich zainteresowanych dr A. Bartoszewskiego, z poczatku moze
                  sie wydawac srogi, ale sympatyczny, odpowie na kazde pytanie. Niestety jest to
                  dzielnica Ochota, od Woli to kawalek. Ale studenci maja 10 % znizki czyli 72
                  zlotych, normalnie 80 zloty. Przychodnia Kaar 022-823-04-52 ul Bitwy
                  Warszawskiej 1920r nr. 10 m.23
                  Polecam tego lekarza, bo zawsze mi pomogl - czy to w przypadku wypisania mi
                  Postinoru przy peknitej gumie, (nawet na zapas) czy w leczeniu stnu zapalnego.
                  Nigdy nie krepowal sie wyjsc ze mna z gabinetu (a pod nim koleja w serpentyne),
                  do gabinetu kilka pokoi dalej, aby zrobic mi od reki usg dopochowe (malo tego
                  wolal swego kumpla i razem patrzeli na ekran) Kurcze szkoda, ze nie przyjmuje
                  panstwowo, podobno pracuje w szpitalu na Solcu... Aniu pozdrawiam Ciebie
                  serdeczniei wszystjie inne forumowiczki, trzymajmy sie razem. Jestem otwarta na
                  lekarzy z Woli,wiadomo najlepiej panstwowych.

Aniu, pozdrawim Ciebie i Twojego malego Kajtka...a moze Kajtke...abym miala
                  tyle szczescia co TY (zdradziszz gdzie rodzilas i czy polecasz)...
                  pozdrawiam serdecznie...

• aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 22.04.06, 18:39
                    Witaj!!!

Bardzo Ci dziekuje za to ze wszystko tak jasno opisujesz...no i za pozdrowienia
                    dla mojego synka-Dawida.Pewnie sie wybiore na pocztku czerwca do tego
                    ginekologa no Ochocie i zobaczymy..Masz racje ze nadzerka samoistnie sie raczej
                    nie wchłonie ale chyba łatwiej było mi w to uwierzyc i udawac iz problem nie
                    istnieje!Po porodzie kiedy trafiłam do dr.Sujkowskiego ten bardzo mnie
                    nastraszył nadzerka i konsekwencjami jej....Chciał ja usunac od razu za skromne
                    350zł(przyjmował prywatnie na Mokotowie)ale ja to odkładałam,bałam sie,szkoda
                    mi było pieniedzy az w koncu trafiłam do Przybysza,który mnie uspokoił a dla
                    mnie opcja taka była najzwyczajniej wygodna....Teraz az sie boje myslec coz z
                    ta nadzerka mogło sie stac...jak bardzo mogła sie powiekszyc szczegolnie ze
                    widze po sobie ze najciekawiej nie jest!

Poród moj odbywał sie na Solcu i bardzo zle go wspominam.Trzeba jednak pamietac
                    ze było to ponad 3 lata temu,chociaz z opowiadan wiem,iz nie duzo uległo
                    zmianie!!Moje dziecko było ułozone posladkowo i jechałam na solec na
                    cesarke...od samego poczatku wiedziałam ze nie bede rodzic siłami natury bo
                    ciagle były jakies problemy w czasie ciazy i nie byłam przygotowana na normalny
                    porod a tu niespodzianka!!!W drodze do szpitala moj dzidzius sie przekrecił i
                    opcja cesarki nie miała juz zadnego sensu.Porod trwał ponad 10godzin,był przy
                    mnie maz a wyobraz sobie ze pielegniarka spała!kiedy ja budził i mowił zeby cos
                    zrobiła ta tylko fukała w stylu "Trzeba czekac" Poczatek akcji porodowej
                    przebiagał bardzo szybko i prawie bezbolesnie,wiec nie chcialam znieczulenia
                    ale potem rozwarcie zatrzymało sie na 8cm....i tak przez kilka godzin nie
                    działo sie nic-poza tym ze bol był coraz gorszy i nie mialam juz sił!
                    Wystarczyloby tylko zeby ta pielegniarka podała mi kroplowke na przyspieszenie
                    ale jej sie nie chciało...w koncu to nie ona sie meczyła!Miałam na tyle
                    szczescia ze o 7 rano zmieniła sie zmiana i jakims cudem podano mi ta kroplowke
                    i wszystko potoczyło sie szybciej...Pielegniarka ta co było od poczatku dostała
                    przy mnie od lekarza ktory dopiero przyszedl straszna zjebke za to ze tykle
                    czasu mnie trzymała ale co z tego....?efekt był taki ze byłam tak wykonczona iz
                    nie mialam sily przec...moje dziecko ma niedotlenie okoloporodowe a to wszystko
                    jest ich
                    wina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    !!!!!!!!!!!!Jak by tego bylo mało to nacieli mnie w trzech miejscacha normalnie
                    wystarczy w jednym..do tej pory mam okropne blizny!po wyjsciu z
                    tego 'cudownego'szpitala dostałam zakazenia i goraczki 40stopni a oni nie
                    chcieli mnie przyjac-paranoja!To wszystko bylo wynikiem ich niedbalstwa!Bardzo
                    ale to bardzo nie polecam.....moglabym napisac jeszcze wiele rzeczy negatywnych
                    o tym szpitalu....

Naszczescie moje dziecko po roku czasu wyszło bez szwanku z niedotlenienia
                    chociaz jest pod stała opieka neurologa i ciagle jakies tam zagrozenie
                    jest.Miałam prawo ich zaskarzyc na co bardzo mnie namawial ordynator szpitala w
                    Miedzylesiu....tylko ja nie mialam juz nerwow,chciacial o tym jak najszybciej za
                    [pomniec ale tego nie da sie zapomniec!Bezmyslnosc ludzka bedzie zawsze bolała!

Troche sie rozpisałam....Trzymaj sie cieplutko i wierze ze wszystko bedzie
                    dobrze!
    • golinda Re: dr.Przybysz Płocka 20.06.06, 14:51
      to chyba z dr Przybyszem nie umiecie postępować!!!
      za każdym razem jak do niego wchodzę, to głosno wyrażam swoje niezadowolenie z
      powodu kolejnego opóźnienia...wkurza mnie to za każdym razem strasznie...
      on mnie przeprasza i jest łagodny jak baranek, słodko się uśmiecha i sypie
      komplementami...
      za darmo robi mi zawsze usg...
      kiedyś przyszlam niezapisana, powiedziałam w rejestracji, że chce tylko receptę
      (rzeczywiscie chciałam, ale na Postinor), weszłam a on wyprosił mnie
      niegrzecznie mowiac ze ma inne pacjentki...
      wściekłam się, ale musiałam czekać...za bardzo mi zależało...
      poprosił mnie dosyć szybko i przepraszał, że tyle kazał mi czekać, po czym
      Postinoru nie przepisał, bo na usg stwierdził, że owulacji jeszcze nie miałam,
      więc ciąża wykluczona...
      jest rzeczywiście dziwny i wydaje mi się, że trochę naciąga na różne
      niepotrzebne badania..., nie umie też chyba za dobrze piersi zbadać, choć
      próbuje się do tego zabierać za każdym razem...
    • niewidzialna1 Re: dr.Przybysz Płocka 25.07.06, 23:36
      Dlaczego chodzicie do takiego konowała i gbura i jeszcze za to płacicie?
      • justiki Re: dr.Przybysz Płocka 10.10.06, 02:25
        Przybysz juz nie przyjmuje na Plockiej :) W ogole jest duzo nowych nazwisk
        ginekologow, z czego jeden lekarz jest pochodzenia arabskiego, jest jeszcze
        jedno zagraniczne nazwisko. Bylam u dr. Kucinskiej, bardzo rzeczowa, przyjemna
        lekarka. Badanie wykonuje delikatnie, nie ma problemu ze skierowaniem na
        wymagane badania. Niestety opoznienia zdarzaja sie nawet do 1,5-2 godziny. I to
        jest duzy minus, bo swira mozna dostac czekajac pod gabinetem. Zmienilam, wiec
        lekarza na dr. Krawczynska, przyjmuje tylko raz w tygodniu, zobaczymy. Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka