aniawlo1 03.03.06, 22:49 Czesc!Czy ktos z Was chodzi lub chodził do tego lekarza?Jakie sa Wasze opinie na jego temat?Lecze sie u Niego juz od jakiegos czasu i słyszałam bardzo sprzeczne opinie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justiki Re: dr.Przybysz Płocka 05.04.06, 12:32 Ja rowniez lecze sie u tego doktora od jakiegos czasu i nie jestem zadowolona. Po pierwsze nie odpowiada mi jego sposob bycia - jest lekarzem krzyczacym, specyficznym, wejscie do niego na fotel wiaze sie z niesamowitym stresem, a chodze do ginekologow od 8 lat. Zazwyczaj spoznia sie, a potem jest gonienie kolejki, popedzanie pacjentki. Gdy wypisal mi zle recepte, to zaczal ja drzec i na nia plu, gdy nie mogl znalezc mojej karty, wyszedl z gabinetu i zaczal krzyczec na recepcjonistke. Poszlam do niego po Logest (biore go od 3 lat)- nie przepisal mi "uslyszalam, ze mam pojsc sobie do kogos innego, ze ja powinnam dzieci juz urodzic " Poprosilam w takim razie o diclofenac - czopek przeciwbolowy, ze wzgledu na bolesne miesiaczki -oczywiscie tez go nie dostalam. Badanie u niego jest bolesne, nie jest delikatny, ostatnio nawet zlapalam go za reke w trakcie ze stresu i bolu. Gdy wykryto u mnie torbiel, nie przepisal mi kompletnie zadnego leku, mowiac, ze sam sie wchlonie. Torbiel nadal jest. Nie mam polowy wlosow na glowie. Nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 09.04.06, 18:50 Wiesz zdziwiłas mnie strasznie to opinia....Byc moze ja trafiam tylko na jego dobry humor ale przy mnie nigdy tak sie nie zachował Słyszałam juz ze on ma dosyc specyficzne podejscie do pacjenta,wiec chyba rzeczywiscie z Niego zrezygnuje a czy Ty mozesz polecic jakiegos dobrego ginekologa na Woli najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
karinthy Re: dr.Przybysz Płocka 13.04.06, 21:01 Ja niestety tez musze sie przylaczyc do absolutnie negatywnej opinii. Chodzilam do dr Przybysza ok. pol roku. Ma niewybredne i niestosowne zarty (szczegolnie podczas badania), krzyczy jezeli jakis poglad nie zgadza sie z jego. Mimo ze pigulki biore od wielu lat (on sam wiele razy mi je przepisywal), natomiast pewnego razu poszlam po sama recepte (25zl) i odmowil mi jej wypisania bez badania (60zl), mimo ze badalam sie u niego regularnie. Nie musze wspominac, ze wydzieral sie na mnie w nieboglosy, ze 'chyba sobie zartuje!'. Inna historia: wykryl u mnie torbiel podczas badania, zrobil usg dopochwowe, co potwierdzilo diagnoze. Nastepnie opowiedzial mi mnostwo przerazajacych rzeczy co bedzie gdy to i tamto sie stanie z ta torbiela, po czym.. uwaga.. wypisal mi skierowanie do szpitala na Inflancka i kazal jechac natychmiast. Bylam bliska zawalu. Ordynator na izbie oczywiscie mnie zawrocil i zyczyl pogody ducha, torbiel sie wchlonela a ja mam sie dobrze. Szczerze odradzam dr Przybysza. Odpowiedz Link Zgłoś
kyliah Re: dr.Przybysz Płocka 14.04.06, 21:17 moja doświadczenia z doktorem przybyszem sa również jak najgorsze. przede wszystkim to konował, który nie potrafi przeprowadzić badania. trafiłam do niego na USG w zaawansowanej ciąży (35 tydzień). badanie wykonał, omówił, nie zauważył tylko, że dziecko ma bardzo poważną wadę brzucha, która jest rozpoznawalna około 10 tygodnia życia płodowego. uspokojona czekałam jeszcze 3 tygodnie , a kiedy juz przestałam czuć ruchy dziecka, trafiłam do szpitala. synek urodził się z 1 pkt w skali Apgar. żył 42 dni. jestem przekonan, że gdyby ten człowiek prawidłowo odczytał badanie, moje dziecko miałoby większe szanse na przeżycie Odpowiedz Link Zgłoś
justiki Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 00:34 A ja za kilka dni mam do niego pojsc na pobranie cytologi, cala sie juz stresuje i trzese. Obiecalam sobie, ze to ostani raz. Wiecie na Plockiej przyjmuje jeszcze 2 ginekologow, doktor Kucinska i jeszcze jeden lekarz - mezczyzna, nazwisko na J. Bede starala sie do nich dostac i opisze swoje wrazenia, tylko jakos mi tak niezrecznie, bo zazwyczaj przyjmuja w tym samym czasie co Przybysz. Mi Przybysz dokladnie tak samo wypisal skierowanie do szpitala, na Inflancka, z ogromna torbiela - 6 cm. Zapytalam sie czy nie da sie tego leczyc farmakologicznie. Powiedzial mi, ze torbiel jest za duza i nic z tego. Siadlam na przystanku i zaczelam plakac, gdyz nie mam juz jednego jajowodu, a teraz jajnik zaatakowany. Nie przepisal mi kompletnie nic. Zaczelam szperac po internecie i wyczytalam, ze torbiele czesto leczy sie antykoncepcja, ktorej Przybysz mi nie przepisal, zreszta nic mi nie przepisal, jedyne co zrobil to rzekomo wyleczyl grzybice. Za zaoszczedzone pieniadze wybralam sie do kliniki IBIS na Szlenkierow. Trafilam do doktora Cezarego Grzegorza Poduszczaka, jest ginekologiem-endokrynologiem, niestety wizyta 85 zloty, a to duzo na moja studencka kieszen. Ten lekarz podszedl do mnie bardzo cieplo i empatycznie, przepisal mi Yasmin, kazal brac 2 opakowania pod rzad. Powiedzial, ze operacja w moim wypadku to ostatecznosc, bo moga mi uszkodzic jajnik i wtedy moge nie miec dzieci. Nie wiem czy Cezary Poduszczak jest dobry, wiem, ze trafilam na lekarza, ktory powiedzial "sprawa jest powazna, gramy o wysoka stawke, ja pani pomoge" Mam numer na komorke, wiem, ze nie moge podciagac nog pod siebie, nosic ciezkich rzeczy i wiem, ze ten lekarz zrobil cos wiecej niz wypisanie skierowania do szpitala. Dal mi nadzieje i wreszcie jakies leki, jakies poczucie, ze cos robie oprocz pojscia do szpitala. POwiedzial mi tez, ze moje garsciami wypadajace wlosy to sprawa torbiela. Wreszcie ktos wysunal jakos przyczyne! Obiecal tez sie tym zajac, zaraz po wyleczeniu torbiela. Z ginekologow,ale nie z Woli to moge polecic doktora Andrzeja Bartoszewskiego. Chodzilam do niego 7 lat, niestey nie przyjmuje juz w panstwowej przychodni na Mochnackiego, tylko prywatnie na ul. Bitwy Warszawskiej 1920 10/23. Bardzo profesjonalny, kulturalny lekarz. A za kilka dni Przybysz i pobieranie cytologi, juz mnie brzuch boli na sama mysl. Smutne jest, ze tak nie udalo sie nam trafic... Odpowiedz Link Zgłoś
justiki Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 03:04 Abstrahujac, ze na wejsciu uslyszalam, iz nie zostanie mi przepisany logest (wykrzyczal mi to, ze jesli po to tylko przyszlam to moge sobie pojsc)lub moj lek przeciwbolowy, to wiecie czego mi najbardziej brakuje? Tego, aby lekarz byl po prostu ludzki i zyczajnie mily. Dr Przybysz nie jest taki, jego kultura tez pozostawia wiele do zyczenia. Bo co z tego, ze pojde do innego lekarza po dana recepte, (czesto niestety placac), gdy przy okazji ktos na mnie krzyczy. Nie jest to rzecza przyjemna sama w sobie, a gdy lezy sie na fotelu jest to wrecz upokarzajace... Zreszta samo pojscie do ginekologa, rozbieranie sie, lezenie w rozkroku z nogami w strzemionach na fotelu jest rzecza srednio przyjemna, a u tego lekarza urasta to do rzeczy bardzo stresujacej. Ehhh. Trzeba wyprobowac kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
offelia1 Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 10:05 Jaka szkoda, ze nie trafilam na to forum wczesniej. Kilka dni temu mialam ta nieprzyjemnosc goscic u tego lekarza. Slow mi brakuje. Co za prostak, co za burak, co za brak kultury, nigdy jeszcze nie widzialam lekarza co by sie tyle na mnie wydzieral. Skad sie biora tacy lekarze? Poszlam po Cilest. Biore go od wielu lat. Doktor Przybysz zapytal sie drac sie w nieboglosy "co za idiota przepisal mi Cilest wczesniej" Zamilklam na taki tekst. Wg niego jest za silny. Na nic zdaly sie moje tlumaczenia o nietolerowaniu mercilonu, marvelonu, minisistonie, ze Cilest jest tym co znosze najlepiej, ze zostal mi dopasowany po wielu probach. Dr Przybysz przepisal mi lek antykoncepcyjny (nie wiem po co!!!) ktory ma dokladnie taki sam sklad hormonalmy jak te ktorych nie toleruje. Czulam sie fatalnie po tej wizycie. Ja chyba jako pacjentka wiem jakie leki mi sluza i jesli mowie, ze mam swad (rozdrapywanie skory, bo nie moge wytrzymac) i suche liszaje wraz z krostami na calym ciele po danym leku to tak jest. I co? I dokladnie zostal mi przepisany lek, po ktorym tak bede sie czula. Najgorsze jest to, ze czulam sie zbrukana, skrzyczana i ponizona w trakcie tej wizyty. Zmieniam lekarza. I to biegiem. Uprzejmie prosze o podanie mi jakis "normalnych" ginekologow na Woli. Moga byc nawet prywatne gabinety. A tego lekarza odradzam i to naprawde od serca. Nie wyobrazam sobie polecic go nawet swojemu wrogowi. Co za przemadrzaly i chamowaty doktor. Skad on sie urwal? Odpowiedz Link Zgłoś
aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 10:25 Jestem przerazona tym co piszecie...chodze do Niego od jakiegos czasu ale nigdy nie zdarzyło mi sie zeby krzyczał-musialam miec wiecej szczescia niz Wy...Niestety co do jego metod leczenia to rzeczywiscie pozostawiaja wiele do zyczenia a i taki szczegól jak robienie usg dopochwowego co pol roku 60zł bo on tak sobie wymysla-bezsens totalny ale duzo osob na to idzie!!!!Słyszam juz ze duzo osób przepisuje sie do dr.Kucinskiej ale opznienia u Niej dochodza do poltorej godziny poza tym obawiam sie jak ona bedzie patrzyła na to ze przepisało sie od Przybysza?Moze znacie jeszcze jakis innych lekarzy na Woli? Nie chce juz ani razu isc do Przybysza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justiki Re: dr.Przybysz Płocka 19.04.06, 15:53 Wiecie tak sie zastanowilam odnosnie tego USG. Pierwszy raz jak u niego bylam to powiedzial, ze terminy na USG, sa 3 miesieczne - w przychodni na Plockiej. Mi osobiscie zalezalo na czasie, ze wzgledu na niesamowity bol prawego jajnika. Podal mi adres do kliniki, w ktorej on pracuje prywatnie, mowiac, ze tam jest dobry, nowy sprzet i jest tanio -60 zl. Ta klinika jest w Centrum (Izis), powiedzialam, ze pojde tutaj na Woli, bo mam blizej. A on na to "ze na Woli nie sa dobrzy i sa drodzy i skad w ogole mam do nich adres" Drozsi sie minimalnie, ale skad on moze wiedziec, ze nie sa dobrzy? Bo co? Bo to nie jemu sie zaplaci 60 zl i jak przyjde do niego z USG z innego miejsca to powie mi, ze jest nieczytelne i zle opisane i wyzwie od idiotow tego lekarza, ktory je wykonal, bo nie byl to on sam? To tylko takie moje luzne mysli... Dlaczego dajemy sie odsylac do niego, za 60 zl, dlaczego nie pojdziemy gdzie indziej? Cena za USG wszedzie prawie taka sama. A my nabijamy Przybyszowi kieszonke... gdzie nie oszukujmy sie, patrzac na powyzsze posty, wcale nie jest takim dobrym usg-rologiem nie wykrywajac powaznej wady plodu u jednej z powyzszych forumowiczek... U mnie wykryl torbiel i co? Wypisal zwolnienie do szpitala. Lekow zadnych nie dostalam na to. Wiem, ze antykoncepcji nie przepisze mi (mam sobie pojsc do kogos innego), a ja nie zamierzam bawic sie w stosunek przerywany, albo prezerwatywe, ktora pekla mi juz kilka razy, a potem lykac postinor. To jego sposoby zabezpieczania dla mnie. Wiecie dzis poszlam zobaczyc kiedy przyjmuje doktor Kucinska. W czwartki przyjmuje rano, a Przybysz po poludniu. Takze nie byloby konfrontacji tych 2 lekarzy, w tym samym czasie. Nie wiem jak ta lekarka bedzie patrzec, ze przychodze do niej od Przybysza, troche sie tego boje, no ale przeciez mam prawo do zmiany lekarza... Zastanawiajace jest to, ze do Przybysza jest o wiele mniej pacjentek niz do doktor Kucinskiej. To chyba tez troszke samo za siebie mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 02:23 Zapisałas sie juz na wizyte do dr.Kucinskiej?Prosze daj znac jak juz bedziesz mialaa ta wizyte za soba-jestem strasznie ciekawa i mysle ze ona to juz sie przyzwyczaiła do przyjmowania pacjentek Przybysza....Przypomniało mi sie jeszcze ze poprosiłam Przybysza o pomoc w dobraniu tabletek antykoncepcyjnych,których nie dostałam do dzisiejszego dnia bo ciagle wymyslał jakies problemy no i oczywiscie mówił ze zawsze jest prezerwatywa,wiec po co truc sie hormonami..........moze dla Niego to bez roznicy ale ja mialam serdecznie dosc gumki! Odpowiedz Link Zgłoś
justiki Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 19:18 Bylam u dr. Przybysza i... Pobieral mi cytologie i w trakcie, gdy w srodku mam jakies kleszcze/metalowy wziernik sciskajacy mi macice, on przypomina sobie o uzupelnieniu karty poprzedniej pacjentki, wychodzi z gabinetu, prosi recepcjonistke o zeszla karte, cos tam pisze, ja siedze na fotelu rozkraczona, z zimym, uciskajacym moje krocze metalem w srodku, z rozkraczonymi nogami i chce mi sie plakac, pot spywa mi po plecach i mam ochote uciec, ale przeciez nie moge. Skandal!! Trwalo to dobre 7-8 minut, gdy siedzialam w rozkroku, z nogami w strzemionach, z wziernikiem w srodku, ktory zreszta sciskal mnie tak bardzo, ze odczuwalam bol. Bez komentarza. A najlepsze bylo to, ze dr. Przybysz mowi mi, ze mam mala nadzerke. Mowi przy tym, ze pewnie inny lekarz by jej nie zauwazyl, ale poniewaz on ma 35 lat doswiadczenia (podkresli to), to on zauwazyl. W kazdym razie ja pytam sie, co mi na nia przepisze, bo skoro mala, to szybko mi ja wyleczy. A on mi odpowiada. Uwaga!!! NIC!!! Co to jest k... za lekarz!!! Torbiele mi sie same maja wchlonac, (wielkosc 6 cm) Nadzerka rowniez sama zniknie - nie wiem na co czekac?! Az tak sie powiekszy, ze bedzie trzeba ja wymrazac albo wypalac?!!! Leczenie silami natury???? Znikajace nadzerki, torbiele? Matrix 4 ??? Ale w ogole o co chodzi?!!! Czopkow przeciwbolowych - doodbytniczych tez mi nie przepisze, bo rzekomo leczy mi torbiela. A co odbyt ma wspolnego z pochwa to nie wiem. Na nic zdaly sie moje tlumaczenia, ze mam tak bolesne miesiaczki, iz co miesiac laduje na pogotowiu, dostajac zastrzyk przeciwbolowy. Przeciez leczymy torbiela, wiec mam czac i ochote stac w kolejkach u lekarza po zastrzyki. Jeszcze jeden numer. Mowie mu, ze wypadaja mi bardzo wlosy, ze badania krwi niczego nie wykazaly, ze wszystkie sa ok. Nawet lekarz ogolny stwierdzil, ze przyczyna moze byc torbiel, a ten konowal, mowi, ze torbiel nie ma nic z tym wspolnego... Prosze go o skierowanie na jakies badania hormonalne. I slysze "poczekajmy, zrobmy wpierw badanie usg na tego torbiela - wiadomo gdzie i za ile, (torbiela juz przy badaniu nie wyczuwa - prawdopodobnie wchlonal sie za pomoca Yasmin, ktorego bynajmniej nie dr Przybysz mi przepisal, a prywatny endokrynolog-ginekolog) Cos mnie strzelilo. I mowie mu "ale na co mam czekac, az lysa zostane?" I tutaj doktorek dal popis swojej kultury, zaczal sie tak drzec, ze az sie wystraszylam i cala w sobie skulilam. To byla ostatnia wizyta u dr Przybysza. Nie dam sie tak ponizac i stresowac. Jego sposoby leczenia tez pozostawiaja wiele do zyczenia. Na USG do niego nie pojde, ani na wizyte w maju. Gdziekolwiek indziej byleby nie tam. Jak starczy mi odwagi, aby zapisac sie do dr Kucinskiej to pojde. Na razie czuje sie zdeptana, upokorzona jako kobieta i najzwyczajniej w swiecie boje sie pojsc do ginekologa. I kurcze chce mi sie plakac. Co za h... jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 21:49 Brak mi słow na to co opisałas,to nie miesci sie w głowie.....Kawał ch...to bardzo delikatne okreslenie!Wiesz ja mam nadzerke po porodzie a dziecko ma juz 3 latka i on nic do tej pory mi nie zaproponował...ciagle mowi ze jest mniejsza...i mniejsza....a wogole to dopoki nie wyleczymy piersi to nie mam co marzyc o jej wyleczeniu!Piers mnie boli od dluzszego czasu i byłam na usg piersi wyszlo ok,wiec lekarz powiedział ze to sprawa hormonalna i zeby Przybysz dał mi skierowanie na badania hormonalne-niestety do tej pory sie nie doczekałam....!!!!!!!!! Bardzo sie ciesze,ze to wszystko opisałas mam nadzieje ze dzieki temu jak najmniej dziewczyn do Niego trafi!!!!! Wierze ze sa jeszcze naprawde dobrzy ginekoldzy,i ze na nich trafimy.... Trzymaj sie cieplutko!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiki Re: dr.Przybysz Płocka 20.04.06, 23:09 Droga aniawlo! Nadzezrka nie jest czyms co Ci zniknie ot tak, bynajmniej ja w takie bajki nie wierze. Jesli jest, to przeciez sa jakies metody leczenia typu glopulki, antybiotyki, itp. A na moj kobiecy rozum, jesli cos jest malutkie, to chyba latwiej sprobowac to wyleczyc lekami, nawet jesli nie zadzialaja, ale miec poczucie, ze cos robisz dla swojego zdrowia, anizeli czekac, az samo minie. Zauwaz, ze nieleczona nadzerka prowadzi do stanow rakowych. U mnie wykryl ja po 19 dniach od poprzedniej wizyty, wiec nie wiem, czy wtedy juz ona byla, a on jej nie zauwazyl (bardzo prawdopodobne)... Wiesz ja nie mam jeszcze dzieci, bardzo chcialabym je miec w przyszlosci za 2-3 lata, natomiast lekarz, ktory pozostawia mnie sama ze soba z torbielem wwielkosci 6 cm (w przeciagu 2 tygodniu urosl do 7.5 cm, chlipalam jak bobr, bo wiedzialam, ze operacja to pewnego rodzaju uszkodzenie mnie, a kto wie moze i na stale w mojej sytuacji jednego jajowodu). Przybysz nawet nie bawil sie w srodki farmakologiczne, od razy wypisal mi skierowanie do szpitala, gdzie i tak nie mam juz jajowodu dokladnie z tego samego powodu (czyli z powodu wyciecia torbila razem z jajowodem w wieku 18 lat). Przykre jest, ze nawet nie sprobowal wypisac mi jakiego srodka na pomoc. Nawet do jasnej cholery nie sprobowal, od razu pod noz czy tam laparoskopie. Musialam pojsc do prywatnego lekarza, ktory powiedzial od razu , prosze pani do szpitala dluga droga, sa srodki antykoncepcyjne, ja pani pomoge. I po braniu Yasmin, ktora jednak jest dla mnie silna, prawdopodobnie pozbylam sie torbiela. Pojawia sie pytanie - czy Przybysz nie wiedzial,ze srodki antykoncepcyjne powoduj wchlanianie (35 lat doswiadczenia czyzby wstecz???) Aniu ja jestem laikiem, jak mi starczy to podziele sie z opinia o doktor Kucinskiej. Nie chce robic nikomu reklamy, wie, ile wynosza nasze zarobki, sama jestem studentka, ale serdecznie polecam Ci doktora Przybysza, lekarz z duzym doswiadczeniem, poczuciem humoru, ile razu mnie badal, to mnie zagadywal, ze w Gdyni piekny klimat (bo stamtad pochodze), abym w jak najmniejszym stopniu poczula badanie cytologiczne. Nie zrozum nnie zle, ja tez po takich upokorzeniach jakie przeszlam, boje sie pojsc do ginekologa. Dr Andrzej Bartoszewski jest delikatny przy badaniu, konkretny, na kazde pytanie CI odpowie spokojnie, serdecznie, przyjaznie. Nie wiem czy przyjmuje gdzies panstwowo. Podaje dla wszystkich forumowiczek adres prywatny, bynajmniej nie robiac reklamy, ale to dobry, empatyczny lekarz, recepty antykoncepcyjne wypisywal mi na pol roku. Niestety wizyta to 80 zl. wiem duzo... ale co mi przychodzi wizyta za darmo jak wiem, ze mam torbiel,nadzerke, ale jednoczesnie nie zostaly mi przepisane zadne kroki w tym kierunku....Naprawde szczerze polecam. Sama sie do niego wybiore, aby wyleczyc moja rzekoma nadzerke. Podaje adres dla wszystkich zainteresowanych dr A. Bartoszewskiego, z poczatku moze sie wydawac srogi, ale sympatyczny, odpowie na kazde pytanie. Niestety jest to dzielnica Ochota, od Woli to kawalek. Ale studenci maja 10 % znizki czyli 72 zlotych, normalnie 80 zloty. Przychodnia Kaar 022-823-04-52 ul Bitwy Warszawskiej 1920r nr. 10 m.23 Polecam tego lekarza, bo zawsze mi pomogl - czy to w przypadku wypisania mi Postinoru przy peknitej gumie, (nawet na zapas) czy w leczeniu stnu zapalnego. Nigdy nie krepowal sie wyjsc ze mna z gabinetu (a pod nim koleja w serpentyne), do gabinetu kilka pokoi dalej, aby zrobic mi od reki usg dopochowe (malo tego wolal swego kumpla i razem patrzeli na ekran) Kurcze szkoda, ze nie przyjmuje panstwowo, podobno pracuje w szpitalu na Solcu... Aniu pozdrawiam Ciebie serdeczniei wszystjie inne forumowiczki, trzymajmy sie razem. Jestem otwarta na lekarzy z Woli,wiadomo najlepiej panstwowych. Aniu, pozdrawim Ciebie i Twojego malego Kajtka...a moze Kajtke...abym miala tyle szczescia co TY (zdradziszz gdzie rodzilas i czy polecasz)... pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniawlo1 Re: dr.Przybysz Płocka 22.04.06, 18:39 Witaj!!! Bardzo Ci dziekuje za to ze wszystko tak jasno opisujesz...no i za pozdrowienia dla mojego synka-Dawida.Pewnie sie wybiore na pocztku czerwca do tego ginekologa no Ochocie i zobaczymy..Masz racje ze nadzerka samoistnie sie raczej nie wchłonie ale chyba łatwiej było mi w to uwierzyc i udawac iz problem nie istnieje!Po porodzie kiedy trafiłam do dr.Sujkowskiego ten bardzo mnie nastraszył nadzerka i konsekwencjami jej....Chciał ja usunac od razu za skromne 350zł(przyjmował prywatnie na Mokotowie)ale ja to odkładałam,bałam sie,szkoda mi było pieniedzy az w koncu trafiłam do Przybysza,który mnie uspokoił a dla mnie opcja taka była najzwyczajniej wygodna....Teraz az sie boje myslec coz z ta nadzerka mogło sie stac...jak bardzo mogła sie powiekszyc szczegolnie ze widze po sobie ze najciekawiej nie jest! Poród moj odbywał sie na Solcu i bardzo zle go wspominam.Trzeba jednak pamietac ze było to ponad 3 lata temu,chociaz z opowiadan wiem,iz nie duzo uległo zmianie!!Moje dziecko było ułozone posladkowo i jechałam na solec na cesarke...od samego poczatku wiedziałam ze nie bede rodzic siłami natury bo ciagle były jakies problemy w czasie ciazy i nie byłam przygotowana na normalny porod a tu niespodzianka!!!W drodze do szpitala moj dzidzius sie przekrecił i opcja cesarki nie miała juz zadnego sensu.Porod trwał ponad 10godzin,był przy mnie maz a wyobraz sobie ze pielegniarka spała!kiedy ja budził i mowił zeby cos zrobiła ta tylko fukała w stylu "Trzeba czekac" Poczatek akcji porodowej przebiagał bardzo szybko i prawie bezbolesnie,wiec nie chcialam znieczulenia ale potem rozwarcie zatrzymało sie na 8cm....i tak przez kilka godzin nie działo sie nic-poza tym ze bol był coraz gorszy i nie mialam juz sił! Wystarczyloby tylko zeby ta pielegniarka podała mi kroplowke na przyspieszenie ale jej sie nie chciało...w koncu to nie ona sie meczyła!Miałam na tyle szczescia ze o 7 rano zmieniła sie zmiana i jakims cudem podano mi ta kroplowke i wszystko potoczyło sie szybciej...Pielegniarka ta co było od poczatku dostała przy mnie od lekarza ktory dopiero przyszedl straszna zjebke za to ze tykle czasu mnie trzymała ale co z tego....?efekt był taki ze byłam tak wykonczona iz nie mialam sily przec...moje dziecko ma niedotlenie okoloporodowe a to wszystko jest ich wina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!Jak by tego bylo mało to nacieli mnie w trzech miejscacha normalnie wystarczy w jednym..do tej pory mam okropne blizny!po wyjsciu z tego 'cudownego'szpitala dostałam zakazenia i goraczki 40stopni a oni nie chcieli mnie przyjac-paranoja!To wszystko bylo wynikiem ich niedbalstwa!Bardzo ale to bardzo nie polecam.....moglabym napisac jeszcze wiele rzeczy negatywnych o tym szpitalu.... Naszczescie moje dziecko po roku czasu wyszło bez szwanku z niedotlenienia chociaz jest pod stała opieka neurologa i ciagle jakies tam zagrozenie jest.Miałam prawo ich zaskarzyc na co bardzo mnie namawial ordynator szpitala w Miedzylesiu....tylko ja nie mialam juz nerwow,chciacial o tym jak najszybciej za [pomniec ale tego nie da sie zapomniec!Bezmyslnosc ludzka bedzie zawsze bolała! Troche sie rozpisałam....Trzymaj sie cieplutko i wierze ze wszystko bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: dr.Przybysz Płocka 20.06.06, 14:51 to chyba z dr Przybyszem nie umiecie postępować!!! za każdym razem jak do niego wchodzę, to głosno wyrażam swoje niezadowolenie z powodu kolejnego opóźnienia...wkurza mnie to za każdym razem strasznie... on mnie przeprasza i jest łagodny jak baranek, słodko się uśmiecha i sypie komplementami... za darmo robi mi zawsze usg... kiedyś przyszlam niezapisana, powiedziałam w rejestracji, że chce tylko receptę (rzeczywiscie chciałam, ale na Postinor), weszłam a on wyprosił mnie niegrzecznie mowiac ze ma inne pacjentki... wściekłam się, ale musiałam czekać...za bardzo mi zależało... poprosił mnie dosyć szybko i przepraszał, że tyle kazał mi czekać, po czym Postinoru nie przepisał, bo na usg stwierdził, że owulacji jeszcze nie miałam, więc ciąża wykluczona... jest rzeczywiście dziwny i wydaje mi się, że trochę naciąga na różne niepotrzebne badania..., nie umie też chyba za dobrze piersi zbadać, choć próbuje się do tego zabierać za każdym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
niewidzialna1 Re: dr.Przybysz Płocka 25.07.06, 23:36 Dlaczego chodzicie do takiego konowała i gbura i jeszcze za to płacicie? Odpowiedz Link Zgłoś
justiki Re: dr.Przybysz Płocka 10.10.06, 02:25 Przybysz juz nie przyjmuje na Plockiej :) W ogole jest duzo nowych nazwisk ginekologow, z czego jeden lekarz jest pochodzenia arabskiego, jest jeszcze jedno zagraniczne nazwisko. Bylam u dr. Kucinskiej, bardzo rzeczowa, przyjemna lekarka. Badanie wykonuje delikatnie, nie ma problemu ze skierowaniem na wymagane badania. Niestety opoznienia zdarzaja sie nawet do 1,5-2 godziny. I to jest duzy minus, bo swira mozna dostac czekajac pod gabinetem. Zmienilam, wiec lekarza na dr. Krawczynska, przyjmuje tylko raz w tygodniu, zobaczymy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś