typson 10.03.06, 23:34 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3204362.html to w koncu o co chodzi z tym placem? I dlaczego ktos z glową nie przegoni tej blaszanej tandety z centrum miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Plac defilad 11.03.06, 00:46 Gorzej jesli to miejsce zajmie murowana tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Plac defilad 11.03.06, 11:52 Jedna już już stoi ponad 50lat i niestety nikt tego gównianego tortu nie chce zlikwidować Odpowiedz Link Zgłoś
adep1 Re: Plac defilad 11.03.06, 18:29 A ja go lubię, wychowałam się "w jego cieniu"; Ale w planowaniu miasta (nie poszczególnych budynków), trzeba (moim zdaniem, może błędnym) zachować spójność - czyli jeśli już ta "landara" tam stoi, to trzeba tak zaprojektowac otoczenie, aby to wszystko ze sobą współgrało; wszelkie próby "zasłaniania" PKiN są chybione, to będzie zgrzyt! To dokładnie tak samo jak z muzyką - lepsza jedna marna melodia, niż równoczesne granie pięciu arydzieł - z tych arcydzieł zostaje już tylko kakofonia i piekielny hałas! Melodia grana przez PKiN wraz z otoczeniem arcydziełem nie będzie - ale niech to będzie przynajmniej jedna, sensowna melodia, z zachowaniem jakiegoś rytmu, stylu, itp. Odpowiedz Link Zgłoś