Gość: "fan" (j)wc IP: 212.75.114.* 28.03.06, 08:36 Kibice Polonii - przyjmijcie moje kondolencje. Łączę się z Wami w bolu. Gorzej trafić już chyba nie mogliście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 09:17 JWC w Polonii, wspaniała wiadomość! Budowlany bubel łączy się z bublem sportowym. "Wpływy z biletów są minimalne". Haha! "Zawsze wierni"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.acn.waw.pl 28.03.06, 09:28 nie napinaj sie misiu wplywy z biletow w kazdym polskim klubie stanowia ulamek kosztow-takze w twojej ukochanej Legii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:38 Co by nie było nie damy skrzywdzić Polonii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:44 TVN produkuje kiczowate programy, ale czy ma to wpływ na funkcjonowanie Legii. JWC większość mieszkań duduje dla ludzi mniej zamożnych więć jakość nie jest nadzwyczajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 10:24 Na zdrowy rozum - JWC jest firmą działającą na rynku warszawskim, a nie ogólnopolskim. Na szczeblu ekstraklasy to ewenement. Za sponsoring biorą się przeważnie firmy które chcą się reklamować w całym kraju - jak TF, Indesid, Amica. Są wyjątki, ale o tym poniżej... Firmy które chcą się promować lokalnie, bo tak mają wypozycjonowany brand, wybierają kluby mające monopol w regionie, gdzie jest niskie lub wręcz żadne ryzyko negatywnego odbioru takiej reklamy przez klientów - patrz Bosman na Pomorz Zachodnim i Królewskie na Mazowszu. JWC wchodzi w klub, który wśród kibiców piłki (świadomie wykluczam ludzi nie interesujących się sporcie) jest w swoim mieście na marginesie. Rząd dusz bezapelacyjnie sprawuje Legia. Wniosek jest prosty - JWC reklamując się poprzez sport na pewno nie zyska klientów wśród kibiców piłkarskich w Warszawie. Mała szansa, że skończy się jak z Hoopem, który za mariaż z Polonią zapłacił 30%-owym spadkiem obrotów na Mazowszu. Ale zawsze lepiej jak firma kojarzy się dobrze... O co więc chodzi? Myślę, że jest tylko jedna odpowiedź - będą chcieli coś ugrać na terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 10:42 JWC rzeczywiscie dominuje na rynku warszawskim, natomiast absolutnie sie do niego nie ogranicza. inwestuje w calym kraju i dazy do bycia ogolnopolskim liderem w branzy. decyzje zakupowe dotyczace nabycia mieszkania odbywaja sie na poziomie racjonalnym a nie emocjonalnym. ponadto, fanatyczni kibice CWKS, ktorzy mogkliby sie kierowac takimi przeslankami to w wiekszosci b(L)okersi, ktorzy nawet jesli mieszkaja w Wawie a nie na Mazowszu, nie znajduja sie w targecie jakiegokolwiek developera (ewentualnie budownictwo spoleczne). krolewskie (produkowane w RADOMIU) jako produkt dla nizszych i ubozszych warstw spolecznych doskonale natomiast pasuje do specyfiki grupy docelowej kibicow CWKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 10:48 Bardzo ciekawe. Rozumiem, że kibice Polonii, to idealna grupa docelowa dla JWC. Żart roku! Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 11:00 Gość portalu: menago napisał(a): > Bardzo ciekawe. Rozumiem, że kibice Polonii, to idealna grupa docelowa dla JWC. > > Żart roku! niestety jakos niezbyt zrozumiales. moze jeszcze raz zalapiesz na przykladzie amici, o ktorej sam wspominales: takiego lecha ktorego beda wlascicielem nie lubi nikt w warszawie, tak samo jak nikt w madrycie nie lubi barcelony, ktora sponsoruje samsung. i co, wszystkie takie firmy strzelaja same sobie w kolano?? a jwc inwestuje w calym kraju i chce byc ogolnopolskim deweloperem nr. 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 11:15 A ja powtarzam jeszcze raz - wybrali najgorszy nośnik reklamowy z możliwych. Jestem pewien, że w małżeństwie JWC z Polonią wkrótce zobaczymy drugie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 11:25 to ze cos powtorzysz bez uzasadnienia nie znaczy mowiac eufemistycznie zbyt wiele. tak czy inaczej krolewskie jako radomski, bardzo nisko pozycjonowany produkt dla b(L)okersow i ch(L)oporobotnikow z mazowsza wybral doskonale miejsce na swoja reklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 11:43 Ja nie żałuje, Legia nie żałuje, cieszę się że i kibic Polonii też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 12:01 smacznego swiezego krolewskiego prosto z RADOMIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełB Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:22 Warka chyba nie jest częścią Radomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 10:07 Komplementy typu "misiu" zostaw dla kolegów. W Legii wpływy z biletów stanowią kilkanaście procent budżetu. Nie jest to wiele, ale zawsze. Najwazniejsze, że przy obecnym cennniku i obecnej frekwencji wpływy z biletów pokrywają w zupełności koszt zorganizowania meczu i jeszcze zostaje ładne kilkadziesiąt tysięcy. Na Polonii, przy pół-darmowych biletach i śmiesznej frewkencji klub pewnie dokłada do interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 10:28 Gość portalu: menago napisał(a): > Komplementy typu "misiu" zostaw dla kolegów. W Legii wpływy z biletów stanowią > kilkanaście procent budżetu. Nie jest to wiele, ale zawsze. Najwazniejsze, że > przy obecnym cennniku i obecnej frekwencji wpływy z biletów pokrywają w > zupełności koszt zorganizowania meczu i jeszcze zostaje ładne kilkadziesiąt > tysięcy. Na Polonii, przy pół-darmowych biletach i śmiesznej frewkencji klub > pewnie dokłada do interesu. dobrze ze zaznaczyles ze przy obecnej frekwencji, walczac o mistrza podskoczyliscie rowniez z niewielkiego poziomu 6-8 tys. a i tak jak na potege za jako sie uwazacie liczby te sa dosyc smieszne. oczywiscie bilety sa drozsze, tylko ze jakos pomijasz fakt, ze za CWKS wspiera potega promocyjna TVN a karnety promowane byly calostronnicowymi ogloszeniami w GW i innych gazetach. nie wspomne juz o frekwencji gdy wam zdazylo sie dolowac w tabeli. tak wiec aby zbierac plony w postaci wysokiej frekwencji trzeba najpierw przyinwestowac, sportowo i promocyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 10:49 Na miłość mieszkańców tego miasta trzeba pracować latami. Nigdy tego nie zrozumiesz, kibicu bękarta, odrzuconego przez Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 10:54 o czyzby argumenty sie skonczyly?? 50 lat promocji przez komunistow i frekwencja na poziomie 7 tys. kto tu jest smieszny kibicu pogrobowca komunizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 10:59 50 kat "bojhaterstwa", "patriotyzmu, "walki z komuną", "niezłomnej postawy" i frekwencja na poziomie 2-3 tys. Kto tu jest śmieszny, fanatyku nieudaczników? Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 11:11 3 tys jest smieszne, za to 7 to juz konkret. mega potega pilkarska, co?? a tak swoja droga taka proporcja odzwierciedla proporcje w liczbie rdzennych warszawiakow i warszawiakow ktorzy naplyneli tutaj do nowowybudowanych b(L) okowisk w ciagu 50 lat komunizmu i z hitoria tego miasta nie sa w zaden sposob zwiazani Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 00:08 > 3 tys jest smieszne, za to 7 to juz konkret. mega potega pilkarska, co?? Fajnie, że porównujesz waszą jedną z najwyższych frekwencji do naszej jednej z najniższych. Gratuluję doboru metody badawczej. > a tak swoja droga taka proporcja odzwierciedla proporcje w liczbie rdzennych > warszawiakow i warszawiakow ktorzy naplyneli tutaj do nowowybudowanych b(L) > okowisk w ciagu 50 lat komunizmu i z hitoria tego miasta nie sa w zaden > sposob zwiazani Na pewno ty nie jesteś w żaden sposób związany z myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 11:11 Nie moja wina, że wasz prezes honorowy nic nie potrafił załatwić u swoich kolegów-ubeków, z ktorymi tak dobrze żył. Zapomniałeś już wielki antykomunisto, kto wam zalatwial awanse w latach 70. Frekwencja jest na poziomie nie 7, a 10 tysiecy. I dodaj, ze trzeba odniesc to do sredniej calej I ligi, ktora wynosi okolo 5 tysiecy. Pierwsza, druga, czy trzecia wynik w Polsce to zly wynik? Ale co innego mozesz powiedziec, skoro jesienia wiecej kibicow przychodzilo na zapyziała Amikę Wronki. Ośmieszaj się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 11:20 to moze zacytuj jakies zrodlo historyczne mowiace na temat lat 70tych zamiast klamac? wiem jedno ze za czasow Moczara i tuz po marcu 1968 kiedy Polska przezywala czarny okres swej historii, CWKS był u szczytu potegi... 10 tys to jest prawie maks a srednia to 7. tyle ze jak w 90 latach byliscie na dole tabeli tez bylo u was 3 tys. nie wiecej. z reszta jak to sie ma do 2 mln mieszkancow tego miasta. czy 3 czy 7 to tak czy inaczej smieszne liczby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 11:40 > to moze zacytuj jakies zrodlo historyczne mowiace na temat lat 70tych zamiast > klamac? wiem jedno ze za czasow Moczara i tuz po marcu 1968 kiedy Polska > przezywala czarny okres swej historii, CWKS był u szczytu potegi... A czy są jakieś źródła historyczne na temat jak Widzew zdobył mistrza Polski w latach 80 kosztem Śląska? Albo dlaczego zgasło światło na meczu GKS Katowice - Górnik? Są historie na które nie potrzeba dokumentów, a i tak każdy wie jak było. Nie rób z gówna martyrologii. Po prostu Polonia zawsze była klubem nieudaczników i dlatego nigdy się nie wybiła. Nawet mistrzostwo zdobyła dzięki człowiekowi, który uciekł z Legii. Sama z siebie potrafiła tylko spaść z ligi i zbierać regularny łomot w derbach. > 10 tys to jest prawie maks a srednia to 7. tyle ze jak w 90 latach byliscie na > dole tabeli tez bylo u was 3 tys. nie wiecej. z reszta jak to sie ma do 2 mln > mieszkancow tego miasta. czy 3 czy 7 to tak czy inaczej smieszne liczby. Rzadko się trafia tak niedouczony typ, jak ty. Otóż dla twojej informacji, na ostatnim meczu było od 11 do 12 tysięcy widzów. Czyli wychodzi na to ze przebilismy maks. Co ty na to, mistrzu logiki? W latach 90, jak bylismy na dole tabeli _bywały_ mecze, że było 3 tysiace widzów, ale były i takie że było i 8-9 tysiecy. Mit pustych trybun, jak Legia bronila sie przed spadkiem, to ulubiona zagrywka polonistow. Wielka szkoda, ze to klamstwo, co mozna latwo udowodnic siegajac do statystyk. W tych samych statystykach na meczach ligowych pierwszoligowej Polonii odnotowano dwa razy widownie liczoną w setkach(!) widzów, co jest ewenementem, nawet w tak słabej polskiej lidze. Tyle na temat porównań. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 11:53 ciekawe skad wiesz jak bylo w takim razie? dzialales w ubecji w tych czasach czy tez tata dzialal i ci opowiadal?? wielka potega pilkarska i nawet doszla do 11 tys, wszystkie wiochy z okolic warszawy jak rozumiem stawily sie w komplecie?? tak swoja droga bardziej nienawidzisz Polonii czy kochasz CWKS? jak znam zycie pewnie nawet nie miales okazji wachac smrodu walecego od kana(L)u bo zajmujesz sie CWKS glownie w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 12:08 > ciekawe skad wiesz jak bylo w takim razie? dzialales w ubecji w tych czasach > czy tez tata dzialal i ci opowiadal?? Nerwy puszczają? Zachowaj je na koniec sezonu. Ubeków poszukaj na waszej trybunie honorowej, kilku zostało, może skłonisz ich do zwierzeń i sie sam dowiesz. Ja sie brzydze. > wielka potega pilkarska i nawet doszla do 11 tys, wszystkie wiochy z okolic > warszawy jak rozumiem stawily sie w komplecie?? Ojojoj, tu juz nerwy napiete jak postronki! Tak, w komplecie. Nie zapomnij na derbach pokrzyczec "Do pociagu!" i "Tylko wiocha", zanim wyjdziesz ze stadionu ze spuszczoną główą. > tak swoja droga bardziej nienawidzisz Polonii czy kochasz CWKS? jak znam zycie > pewnie nawet nie miales okazji wachac smrodu walecego od kana(L)u bo zajmujesz > sie CWKS glownie w internecie... Mecz jest dopiero w piątek. Do tego czasu pokręcę się trochę w internecie, żeby ośmieszać takich "tytanów" intelektu jak ty i kixx. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 12:24 oj chyba argumenty sie skonczyly, strasznie tania ta napinkowa retoryka... nie wiem komu nerwy puszczaja ale z pewnoscia nie mi. zapytam moze jeszcze raz w takim razie: skad znasz te wszystkie historie ubeckie, podaj jakies fakty? bo jak na razie jesli chodzi o lata 70te ja znam tylko takie ze za czasow Moczara i jego kolegow odnosiliscie najwieksze sukcesy w swej historii. i drugie z pytan na ktore zapomniales odpowiedziec, bardziej nienawidzisz Polonii czy kochasz CWKS?? bo z tego co widze zaslepia cie nienawisc i nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 12:46 > oj chyba argumenty sie skonczyly, strasznie tania ta napinkowa retoryka... Synku, to ja właśnie ci podałem argumenty, odesłałem do zrodeł i jakos nie doczekałem się odszczekania. Dalej twierdzisz ze na poczatku lat 90 na Legie chodzilo nie wiecej niz 3 tysiace widzow? > w takim razie: skad znasz te wszystkie historie ubeckie, podaj jakies fakty? Od twoich kolezkow. Zadowolony? > i drugie z pytan na ktore zapomniales odpowiedziec, bardziej nienawidzisz > Polonii czy kochasz CWKS?? Jedno nie kloci sie z drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 12:54 Gość portalu: menago napisał(a): > > oj chyba argumenty sie skonczyly, strasznie tania ta napinkowa retoryka.. > . > > Synku, to ja właśnie ci podałem argumenty, odesłałem do zrodeł i jakos nie > doczekałem się odszczekania. Dalej twierdzisz ze na poczatku lat 90 na Legie > chodzilo nie wiecej niz 3 tysiace widzow? byly mecze na ktory na CWKS bylo 3 tysiace kibicow - nie wiecej. > > > w takim razie: skad znasz te wszystkie historie ubeckie, podaj jakies fak > ty? > > Od twoich kolezkow. Zadowolony? kumplujesz sie z ubekami?? albo z tymi z ktorych chcesz zgodnie z najlepszymi faszystowskimi wzorcami oczyszczac miasto. albo masz schizofrenie albo klamiesz w najlepszym ubeckim stylu. > > i drugie z pytan na ktore zapomniales odpowiedziec, bardziej nienawidzisz > > > Polonii czy kochasz CWKS?? > > Jedno nie kloci sie z drugim. mistrzu intelektu zwracam uwage na slowo BARDZIEJ, na tak postawione pytanie nie mozesz odpowiedziec 'jedno nie kloci sie z drugim' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 13:00 > byly mecze na ktory na CWKS bylo 3 tysiace kibicow - nie wiecej. O proszę! Coś trafiło do głowy! Bywały tez mecze gdzie było i 20 tysięcy widzów. Legia - i wszystko jasne. > kumplujesz sie z ubekami?? Nie. A twoi koledzy z trybun? > albo z tymi z ktorych chcesz zgodnie z najlepszymi > faszystowskimi wzorcami oczyszczac miasto. Nie wiem, skad teraz faszyzm. Tu komunizm, tam faszyzm. Wychodzisz czasami z domu? Prawda jest, ze chcialbym aby Warszawa była czysta. To w koncu moje miasto. > mistrzu intelektu zwracam uwage na slowo BARDZIEJ, na tak postawione pytanie > nie mozesz odpowiedziec 'jedno nie kloci sie z drugim' Dobrze, więc odpowiadam - BARDZIEJ kocham Legię. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 13:11 nikt nie neguje faktu ze za czasow stalina, moczara, gierka i jaruzelskiego odnosiliscie spektakularne sukcesy... > > > kumplujesz sie z ubekami?? > > Nie. A twoi koledzy z trybun? nie kumplujesz a jednak ci opowiedzieli jak to w latach 70tych bylo. kompletnie bez sensu. klamiesz zaslepiony nienawiscia do Polonii czlowieku. > > albo z tymi z ktorych chcesz zgodnie z najlepszymi > > faszystowskimi wzorcami oczyszczac miasto. > > Nie wiem, skad teraz faszyzm. Tu komunizm, tam faszyzm. Wychodzisz czasami z > domu? Prawda jest, ze chcialbym aby Warszawa była czysta. To w koncu moje > miasto. nie moja wina ze masz takie zapedy: chec "oczyszczania miasta" pasuje do wzorcow faszystowskich w 100%... > > mistrzu intelektu zwracam uwage na slowo BARDZIEJ, na tak postawione pyta > nie > > nie mozesz odpowiedziec 'jedno nie kloci sie z drugim' > > Dobrze, więc odpowiadam - BARDZIEJ kocham Legię. szkoda ze ta proporcja nie odzwierciedla ilosci postow na temat twojej ukochanej druzyny i tej ktorej nienawidzisz. nienawisc cie oslepia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 13:26 > nikt nie neguje faktu ze za czasow stalina, moczara, gierka i jaruzelskiego > odnosiliscie spektakularne sukcesy... Kłaczuszku, nos ci sie wydłuza. Stalina nie było juz na swiecie, jak zdobylismy pierwszy tytuł, najwieksze sukcesy odnosilismy po roku 89 (3 mistrzostwa pod rzad!), przed wojną tez dawalismy rade, lejac was w derbach nie gorzej niz dzisiaj. Kogo chcesz oszukac? Bylismy zawsze sportowa wizytowka stolicy bez wzgledu na ustroj i panujacego. > nie kumplujesz a jednak ci opowiedzieli jak to w latach 70tych bylo. kompletnie > bez sensu. Czy wszyscy twoi koledzy to ubecy? Napisalem wyraznie - dowiedzialem sie od kibicow Polonii. > nie moja wina ze masz takie zapedy: chec "oczyszczania miasta" pasuje do > wzorcow faszystowskich w 100%... Jezeli tak to odbierasz, to pora udac sie na badania. > szkoda ze ta proporcja nie odzwierciedla ilosci postow na temat twojej > ukochanej druzyny i tej ktorej nienawidzisz. nienawisc cie oslepia... Niestety, na GW pojawiaja sie malo interesujace teksty o Legii, wiec nie widze sensu pisac dla sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 13:51 Gość portalu: menago napisał(a): > Kłaczuszku, nos ci sie wydłuza. Stalina nie było juz na swiecie, jak zdobylismy no rzeczywiscie, rok czy dwa pozniej zdobyliscie pierwszy raz ten tytul. pojdz biblioteki narodowej i poczytaj peany na czesc stalina i wasza w trybunie ludu.. > pierwszy tytuł, najwieksze sukcesy odnosilismy po roku 89 (3 mistrzostwa pod > rzad!), przed wojną tez dawalismy rade, lejac was w derbach nie gorzej niz > dzisiaj. Kogo chcesz oszukac? Bylismy zawsze sportowa wizytowka stolicy bez > wzgledu na ustroj i panujacego. a przed wojna bylo tak jak pisal 28 kwietnia 1917 roku "Kurier Warszawski": "drużyna Legii, złożona z najwybitniejszych graczy galicyjskich, gra dziś z naszą Polonią. Innym razem gazeta donosiła: Drużyna Komendy Legionów Legia gra z warszawską Polonią, najlepszą w Warszawie." nota bene ci gracze galicyjscy to glownie zolnierze grajacy wczesniej w Cracovii, juz wtedy podobnie jak przez 50 lat swoja druzyne opieraliscie na graczach z poboru wojskowego taki szczegol jak ten ze kiedy twoj klub w latach dwudziestych dopiero instalowal sie w Warszawie, Polonia byla juz wicemistrzem Polski jakos Ci umknal. > > nie kumplujesz a jednak ci opowiedzieli jak to w latach 70tych bylo. > kompletnie > > bez sensu. > > Czy wszyscy twoi koledzy to ubecy? Napisalem wyraznie - dowiedzialem sie od > kibicow Polonii. z toba nawet sympatycy cwks nie chca gadac wiec nie klam ze ktos kogo nazywasz czarnym blaznem i chcesz z niego oczyszczac miasto moglby ci cos takiego powiedziec. pomijajac fakt ze to jest ewidentna BZDURA nie potwierdzona w zaden wiarygodny sposob. pewnie wymysliles to sobie na poczekaniu. > > nie moja wina ze masz takie zapedy: chec "oczyszczania miasta" pasuje do > > wzorcow faszystowskich w 100%... > > Jezeli tak to odbierasz, to pora udac sie na badania. a w jaki sposob chcesz "oczyszczac miasto"?? za pomoca obrzucania Polonii blotem na forach internetowych zaslepiony nienawiscia czlowieku?? > > > szkoda ze ta proporcja nie odzwierciedla ilosci postow na temat twojej > > ukochanej druzyny i tej ktorej nienawidzisz. nienawisc cie oslepia... > > Niestety, na GW pojawiaja sie malo interesujace teksty o Legii, wiec nie widze > sensu pisac dla sztuki. rozumiem ze tak cenisz kunszt dziennikarski Pana Kwiatkowskiego i w zwiazku z tym jedziesz po Polonii. coz za debilne wytlumaczenie. a moze wskazesz jakies inne fora gdzie udzielasz sie aktywnie na temat swojego klubu w takim razie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 14:18 > no rzeczywiscie, rok czy dwa pozniej zdobyliscie pierwszy raz ten tytul. pojdz > biblioteki narodowej i poczytaj peany na czesc stalina i wasza w trybunie > ludu.. Zadek Stalinowi lizali też w Trybunie piłkarze Polonii. Lizali też piłkarze Cracovii. Lizali wszyscy, dedykować "wielkiemu wodzowi" swoje sukcesy sportowe. Dokształć się, a później startuj w poważnej dyskusji. > a przed wojna bylo tak jak pisal 28 kwietnia 1917 roku "Kurier > Warszawski": "drużyna Legii, złożona z najwybitniejszych graczy galicyjskich, Cytujesz Gawkowskiego, dziennikarza obiektywnego pisemka "Polonia Ole"? Znakomite źródło. Dowiedz się zatem, że ten sam Kurier Warszawski w tym samym 1917 roku tytułował drużynę Legii per "warszawska". To świadczy jak szybko stolica zaadaptowala klub, ktory jej sie pieknie za to odplacil. A przy okazji, czemu liczne rzesze kibicow Polonii pozwolily zdechnac pod plotem tej poczytnej gazetce? To wielka strata! :-D > taki szczegol jak ten ze kiedy twoj klub w latach dwudziestych dopiero > instalowal sie w Warszawie, Polonia byla juz wicemistrzem Polski jakos Ci > umknal. Był i co z tego? Szybko role się odwróciły i tak zostało do dzisiaj. Zapomniales, ze jedyne uczciwie zdobyte mistrzostwo tez zostalo zdobyte dzieki Legii, ktora wyprosila dla Polonii start w rozgrywkach. Tak to juz jest z klubem nieudacznikow, wiecznie musi zerowac na łasce innych. > z toba nawet sympatycy cwks nie chca gadac wiec nie klam ze ktos kogo nazywasz > czarnym blaznem i chcesz z niego oczyszczac miasto moglby ci cos takiego > powiedziec. pomijajac fakt ze to jest ewidentna BZDURA nie potwierdzona w zaden Nie wierzysz, trudno, ja nie zmuszam. Zyj dalej w swiadomosci, ze Polonia to klub rodowitych warszawiakow walczacych z komuna. Taka sama prawda jak talibowie w Klewkach. > a w jaki sposob chcesz "oczyszczac miasto"?? za pomoca obrzucania Polonii > blotem na forach internetowych zaslepiony nienawiscia czlowieku?? Oczywiscie w sposob sportowy. Zasada "jedno miasto, jeden klub" najlepiej oddaje moje poglady w temacie czystosci miasta. > coz za debilne wytlumaczenie. a moze wskazesz jakies > inne fora gdzie udzielasz sie aktywnie na temat swojego klubu w takim razie?? "Szukajcie a znajdziecie". Są takie miejsca, zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 14:41 Gość portalu: menago napisał(a): > > no rzeczywiscie, rok czy dwa pozniej zdobyliscie pierwszy raz ten tytul. > pojdz > > biblioteki narodowej i poczytaj peany na czesc stalina i wasza w trybunie > > > ludu.. > > Zadek Stalinowi lizali też w Trybunie piłkarze Polonii. Lizali też piłkarze > Cracovii. Lizali wszyscy, dedykować "wielkiemu wodzowi" swoje sukcesy sportowe. > ale ani pilkarze Polonii ani Cracovii nie otrzymali od spadkobiercow Stalina (moczar, gierek, jaruzelski) jednej setnej tego co otrzymaly druzyny Centralnego Wojskowego Klubu Sportowego (wtym pilkarzy z poboru wojskowego) i w dalszej kolejnosci Górnika Zabrze + jeszcze kilku czolowych klubow socjalizmu. > > > a przed wojna bylo tak jak pisal 28 kwietnia 1917 roku "Kurier > > Warszawski": "drużyna Legii, złożona z najwybitniejszych graczy galicyjsk > ich, > > > Cytujesz Gawkowskiego, dziennikarza obiektywnego pisemka "Polonia Ole"? > Znakomite źródło. Dowiedz się zatem, że ten sam Kurier Warszawski w tym samym > 1917 roku tytułował drużynę Legii per "warszawska". To świadczy jak szybko > stolica zaadaptowala klub, ktory jej sie pieknie za to odplacil. A przy okazji, > > czemu liczne rzesze kibicow Polonii pozwolily zdechnac pod plotem tej poczytnej > > gazetce? To wielka strata! :-D > cytuje materialy zrodlowe, jesli nie wiesz co to jest jelopie to wyjasniam: oryginalne teksty z tego okresu. jakbys mogl sie zrewanzowac tez precyzyjnym cytatem. a co do warszawskosci twojego zespolu. moze jeszcze dwa cytaty: "Ilustrowany Kurier Codzienny" 1917 r. przed meczem z Cracovia: Pięciu pierwszorzędnych graczy Cracovii grało w składzie Legii przeciwko dwóm graczom Cracovii z tegoż składu." "Legia składa się głównie z najlepszych graczy Cracovii sprzed trzech lat, tak że wczorajsze zawody miały charakter rodzinny, bratania się, a nieraz ustępowania i omyłek, tłumaczących się tym, że gracze często zapominali, kto przeciwko komu gra. Gracze znali się zbyt dobrze.." warszawski zespol tylko pilkarze z Cracovii?? > > taki szczegol jak ten ze kiedy twoj klub w latach dwudziestych dopiero > > instalowal sie w Warszawie, Polonia byla juz wicemistrzem Polski jakos Ci > > > umknal. > > Był i co z tego? Szybko role się odwróciły i tak zostało do dzisiaj. > Zapomniales, ze jedyne uczciwie zdobyte mistrzostwo tez zostalo zdobyte dzieki > Legii, ktora wyprosila dla Polonii start w rozgrywkach. Tak to juz jest z > klubem nieudacznikow, wiecznie musi zerowac na łasce innych. znowu jakies pomowienia, tak jak z ta ubecja. nie znasz jakis bardziej cywilizowanych form dyskusji niz klamstwa w ubeckim stylu. konkrety synku... > > z toba nawet sympatycy cwks nie chca gadac wiec nie klam ze ktos kogo > nazywasz > > czarnym blaznem i chcesz z niego oczyszczac miasto moglby ci cos takiego > > powiedziec. pomijajac fakt ze to jest ewidentna BZDURA nie potwierdzona w > > zaden > > Nie wierzysz, trudno, ja nie zmuszam. Zyj dalej w swiadomosci, ze Polonia to > klub rodowitych warszawiakow walczacych z komuna. Taka sama prawda jak > talibowie w Klewkach. czyli nie mozesz udowodnic swoich pomowien? klam dalej w najlepszym ubeckim stylu > > a w jaki sposob chcesz "oczyszczac miasto"?? za pomoca obrzucania Polonii > > > blotem na forach internetowych zaslepiony nienawiscia czlowieku?? > Oczywiscie w sposob sportowy. Zasada "jedno miasto, jeden klub" najlepiej > oddaje moje poglady w temacie czystosci miasta. > zapomniales jeszcze dodac "jeden fuhrer" bylby komplet. niestety zapewnienia o sportowym stylu nijak sie maja do twoich wczesniejszych tekstow. > > coz za debilne wytlumaczenie. a moze wskazesz jakies > > inne fora gdzie udzielasz sie aktywnie na temat swojego klubu w takim raz > ie?? > > "Szukajcie a znajdziecie". Są takie miejsca, zapewniam. czyli znowu podobno jest jak mowisz ale nie mozesz tego udowodnic... a czemu swoja droga dziennikarstwo Kwiatkowskiego oceniasz lepiej niz dziennikarstwo jego kolegow piszacych o CWKS? (nie znam nazwisk poniewaz nie czytam tekstow na temat CWKS, interesuje mnie moj klub a nie nienawisc do innego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 15:05 > ale ani pilkarze Polonii ani Cracovii nie otrzymali od spadkobiercow Stalina > (moczar, gierek, jaruzelski) jednej setnej tego co otrzymaly druzyny > Centralnego Wojskowego Klubu Sportowego (wtym pilkarzy z poboru wojskowego) i > dalszej kolejnosci Górnika Zabrze + jeszcze kilku czolowych klubow socjalizmu. Żalisz się czy chwalisz? Możliwości były, ale _niektórzy_ bardziej interesowali się kieliszkiem, niż pracą. A że dzisiaj dorobili do tego ideologię, to mamy łzawą historię i kibiców, którzy naiwnie w nią wierzą. > cytuje materialy zrodlowe Cytujesz materiały źródłowe z opracowania Gawkowskiego. > jakbys mogl sie zrewanzowac tez precyzyjnym > cytatem. Proszę. Rok 1917. Kurier. "19 sierpnia br. odbył się w Krakowie jeden z najciekawszych meczów piłki nożnej. Stanęły do niego dwie pierwszorzędne drużyny: znakomita galicyjska 'Cracovia' i WARSZAWSKĄ drużyna Legionów 'Legia'". Nie przepraszaj. Dalej prosze o informacje co z ta poczytną gazeta? Czy nikt nie reanimuje tego trupka? ;-((( > warszawski zespol tylko pilkarze z Cracovii?? Haha, ile szkół skończyłeś? Zespół przede wszystkim WOJSKOWY! W dodatku powstał w czasie działań wojennych. Przykro mi, wojsko nie klasyfikuje wojaków na podstawie pochodzenia, chociaż w wojsku kibicow Polonii na pewno bylby specjalny batalion "rodowitych" warszawiakow, aby dac odpor chamstwu ze wsi. Grali ci, którzy potrafili grac, akurat Galicja biła reszte kraju na głowę, stąd i tak liczna reprezentacja wsrod żołnierzy. Zespół tez powstał na Wołyniu nie dlatego, że tam było lepsze boisko, tylko dlatego że takie akurat były losy wojenne Legionów. Wbij to sobie prosze do głowy, a będzie łatwiej. > znowu jakies pomowienia, tak jak z ta ubecja. nie znasz jakis bardziej > cywilizowanych form dyskusji niz klamstwa w ubeckim stylu. konkrety synku... Powtarzasz się z tą ubecją. Czesto bywa tak, ze ci ktorzy najglosniej krzycza o komunie, sami byli czerowni jak rzodkiewka, ale po 89 sie wybielili. Czy z toba nie bylo tak samo? Fakt jest taki, ze Polonia została zgłoszona do rozgrywek (wówczas pucharówych) o MP dzięki wstawiennictwu Legii. Nie przepraszaj po raz drugi. > niestety zapewnienia o sportowym stylu nijak sie maja do twoich wczesniejszych > tekstow. A to juz nie moja wina, ze tak to odbierasz. > a czemu swoja droga dziennikarstwo Kwiatkowskiego oceniasz lepiej niz > dziennikarstwo jego kolegow piszacych o CWKS? Bo to mistrz w swoim fachu - satyryk i dziennikarz w jednym! Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 15:33 Gość portalu: menago napisał(a): > > ale ani pilkarze Polonii ani Cracovii nie otrzymali od spadkobiercow Stal > ina > > (moczar, gierek, jaruzelski) jednej setnej tego co otrzymaly druzyny > > Centralnego Wojskowego Klubu Sportowego (wtym pilkarzy z poboru wojskoweg > o) i > > dalszej kolejnosci Górnika Zabrze + jeszcze kilku czolowych klubow socjal > izmu. > > Żalisz się czy chwalisz? Możliwości były, ale _niektórzy_ bardziej interesowali > > się kieliszkiem, niż pracą. A że dzisiaj dorobili do tego ideologię, to mamy > łzawą historię i kibiców, którzy naiwnie w nią wierzą. "mozliwosci byly", "niektorzy" - syp dalej pomowienia, niestety ten styl rozmowy kojarzy mi sie wlasnie z ubecka propaganda. a w tym czasie wspaniali pilkarze braterskiej do Armii Czerwonej Ludowej Armii Wojska Polskiego, pieli sie ku gorze (pierwszy tytul jakos 1955 czy 6) umacniajac przy okazji socjalizm... > > cytuje materialy zrodlowe > > Cytujesz materiały źródłowe z opracowania Gawkowskiego. > > > jakbys mogl sie zrewanzowac tez precyzyjnym > > cytatem. > > Proszę. Rok 1917. Kurier. > "19 sierpnia br. odbył się w Krakowie jeden z najciekawszych meczów piłki > nożnej. Stanęły do niego dwie pierwszorzędne drużyny: znakomita > galicyjska 'Cracovia' i WARSZAWSKĄ drużyna Legionów 'Legia'". > Nie przepraszaj. > > Dalej prosze o informacje co z ta poczytną gazeta? Czy nikt nie reanimuje tego > trupka? ;-((( > > > warszawski zespol tylko pilkarze z Cracovii?? > > Haha, ile szkół skończyłeś? Zespół przede wszystkim WOJSKOWY! W dodatku powstał > > w czasie działań wojennych. Przykro mi, wojsko nie klasyfikuje wojaków na > podstawie pochodzenia, chociaż w wojsku kibicow Polonii na pewno bylby > specjalny batalion "rodowitych" warszawiakow, aby dac odpor chamstwu ze wsi. > Grali ci, którzy potrafili grac, akurat Galicja biła reszte kraju na głowę, > stąd i tak liczna reprezentacja wsrod żołnierzy. Zespół tez powstał na Wołyniu > nie dlatego, że tam było lepsze boisko, tylko dlatego że takie akurat były losy > > wojenne Legionów. Wbij to sobie prosze do głowy, a będzie łatwiej. no to na czym polegala warszawskosc tego zespolu? pilkarze cracovii i innych druzyn galicyjskich, zespol powstal na wolyniu... tak naprawde do Warszawy przybyliscie jeszcze pare lat pozniej... > > znowu jakies pomowienia, tak jak z ta ubecja. nie znasz jakis bardziej > > cywilizowanych form dyskusji niz klamstwa w ubeckim stylu. konkrety synku > ... > > Powtarzasz się z tą ubecją. Czesto bywa tak, ze ci ktorzy najglosniej krzycza o > > komunie, sami byli czerowni jak rzodkiewka, ale po 89 sie wybielili. Czy z toba > > nie bylo tak samo? Fakt jest taki, ze Polonia została zgłoszona do rozgrywek > (wówczas pucharówych) o MP dzięki wstawiennictwu Legii. Nie przepraszaj po raz > drugi. oj niestety nie skumales. jaka szkoda - pomowienia = "jedyne uczciwe mistrzostwo", jakis konkret czy znowu farmazony ktore wlozysz w usta kibicom Polonii?? gdybym byl ubekiem z pewnoscia pozdrawialbym cie z lozy honorowej CWKS wspolnie z Jerzym Dziewulskim, ktory bezspornie w sluzbach specjalnych PRL dzialal. > > niestety zapewnienia o sportowym stylu nijak sie maja do twoich > wczesniejszych > > tekstow. > > A to juz nie moja wina, ze tak to odbierasz. > > > a czemu swoja droga dziennikarstwo Kwiatkowskiego oceniasz lepiej niz > > dziennikarstwo jego kolegow piszacych o CWKS? > > Bo to mistrz w swoim fachu - satyryk i dziennikarz w jednym! nawet ktos przecietnie inteligentny jest w stanie zrozumiec, ze podziwianie kunsztu pana Kwiatkowskiego ma sie nijak do rzucania obelg na temat Polonii Warszawa o ktorej on pisze. tak wiec nadal nie rozumiem czemu zamiast dyskutowac na temat swojego klubu wolisz rzucac oszczerstwa na temat innego. przyznaj sie bezinteresowna nienawisc? molestowal cie ksiadz w dziecinstwie i nie cierpisz teraz czarnego koloru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 15:45 > "mozliwosci byly", "niektorzy" - syp dalej pomowienia, niestety ten styl > rozmowy kojarzy mi sie wlasnie z ubecka propaganda. a w tym czasie wspaniali > pilkarze braterskiej do Armii Czerwonej Ludowej Armii Wojska Polskiego, pieli > sie ku gorze (pierwszy tytul jakos 1955 czy 6) umacniajac przy okazji > socjalizm... Hehehe, piłkarze umacniali socjalizm. Chory człowieku, naprawdę żal mi ciebie. gdybym byl ubekiem z pewnoscia pozdrawialbym cie z lozy honorowej CWKS wspolnie > > z Jerzym Dziewulskim, ktory bezspornie w sluzbach specjalnych PRL dzialal. > no to na czym polegala warszawskosc tego zespolu? pilkarze cracovii i innych > druzyn galicyjskich, zespol powstal na wolyniu... tak naprawde do Warszawy > przybyliscie jeszcze pare lat pozniej... Naprawde?? To pewnie ubecki Kurier kłamał! Czy nie widzisz jak robisz z siebie idiote? I znamienne, ze odpowiadasz tylko na wygodne kwestie. Na pozostale brak argumentów? Zupełnie jak major Zubek! :-))) > oj niestety nie skumales. jaka szkoda - pomowienia = "jedyne uczciwe > mistrzostwo", Ach, o to chodzi. Chyba wiadomo kto stał za "8 minutami". > gdybym byl ubekiem z pewnoscia pozdrawialbym cie z lozy honorowej CWKS wspolnie > > z Jerzym Dziewulskim, ktory bezspornie w sluzbach specjalnych PRL dzialal. ...albo obsciskiwal się z Jerzym Piekarzewskim. Te same klimaty. > tak wiec nadal nie rozumiem czemu zamiast > dyskutowac na temat swojego klubu wolisz rzucac oszczerstwa na temat innego. > przyznaj sie bezinteresowna nienawisc? Zagląda tu wielu ludzi, w tym młodzież. Dobrze zeby nie zatruwali sobie głów bajkami o klubie meczonym przez komune, rodowitych warszawiakach i jedynym prawdziwym klubie Polonii. > molestowal cie ksiadz w dziecinstwie i > nie cierpisz teraz czarnego koloru? Kula w płot. Przypominam, że jedynym sportowym akcentem na warszawskiej Paradzie Równości, była obecność kibica Polonii w barwach. To chyba wymowne. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 16:25 > > "mozliwosci byly", "niektorzy" - syp dalej pomowienia, niestety ten styl > > rozmowy kojarzy mi sie wlasnie z ubecka propaganda. > Hehehe, piłkarze umacniali socjalizm. Chory człowieku, naprawdę żal mi ciebie. generalnie jak nie pomowienia, to teksty w takim stylu, mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe ze ja tez moge napisac ze mi ciebie zal i nic z tego nie wynika. sprobuj wzbogacic swoj repertuar niz "podobno" i "zal mi cie" stosowane zamiennie. CWKS byl flagowym zespolem komunizmu, ktory swoja potege zbudowal dzieki wsparciu bratniej do Armii Czerwonej, Ludowej Armii Wojska Polskiego. WCZESNIEJ NIC NIE OSIAGNAL. > Zupełnie jak major Zubek! to jakis twoj kolega ze sluzby? :) nie znam goscia. nie pomijam zadnych kwestii - pytam sie tylko na czym polegala warszawskosc zespolu w tym okresie skoro jak sam przyznajesz zespol powstal na wolyniu a pilkarze byli z galicji? > Ach, o to chodzi. Chyba wiadomo kto stał za "8 minutami". jasne, jasne WIADOMO. calosc twoich tekstow opiera sie glownie na pomowieniach (wiadomo, niektorzy etc.). dobrze ze nie dowiedziales sie tego przynajmniej od kibicow Polonii, a moze jednak? > ...albo obsciskiwal się z Jerzym Piekarzewskim. Te same klimaty. jakies dowody? czy tylko to ze podobno slyszales ze mowili tak kibice Polonii. bo co do Dziewulskiego to sprawa jest w 100% jednoznaczna, zgadza sie? > Zagląda tu wielu ludzi, w tym młodzież. Dobrze zeby nie zatruwali sobie głów > bajkami o klubie meczonym przez komune, rodowitych warszawiakach i jedynym > prawdziwym klubie Polonii. z pewnoscia twoje klamstwa pomoga im w dokonaniu odpowiedniego wyboru, zwracam tylko uwage ze za kazdym razem tego typu dyskusje prowokuja goscie z CWKS w twoim typie (wystarczy spojrzec na poczatek tego i innych watkow na temat Polonii). tak wiec skoro sami prowokujecie tego typu dyskusje, nie bardzo mozesz twierdzic ze ta twoja MISJA o ktorej piszesz ma jakikolwiek sens. nie widzialem w relacjach zadnego kibica Polonii, masz jakies zdjecie bo ja na przyklad mam takie: tinypic.com/eq5frk.jpg jak to sie ma do waszych prob podszycia sie pod etos powstanczy? co do Polonia Ole, rzeczywiscie porazka ale nijak sie ma to do klubu, jego historii i kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 16:50 > CWKS byl flagowym zespolem komunizmu, ktory swoja potege zbudowal dzieki > wsparciu bratniej do Armii Czerwonej, Ludowej Armii Wojska Polskiego. WCZESNIEJ > NIC NIE OSIAGNAL. Ten klub który rzekomo nic nie osiągnął lał was przed wojną, może nie tak regularnie jak teraz, ale lał. Dawał więcej reprezentantów do reprezentacji, niż ta rzekoma ikona Warszawy. Miał najnowcześniejszy stadion w Polsce, chociaż podobno nie miał kibiców. NIE ŁŻYJ. Tyle ci powiem. Tekstów o rodem z plugawych gadzinówek nie skomentuje. Legia ani nie budowała komunizmu, ani nie była jego częścią. Na pewno kibice nigdy czerwoni nie byli. Potrafimy się przyznać, że niektóry metody były brudne, bo tak było. Legia jest wielką legendą z tym czy bez tego. Na pewno nie będziemy okłamywać samych siebie jak to robią poloniści, którzy uważają się za wielkich antykomunistów, a tolerują agentów, którzy celebrują śmierć powstańców, a wypierają się piłkarza hitlerowskiego kolaboranta, chociaż taki był. Czasmi trzeba umieć spojrzeć w lustro, nawet jak odbicie nie jest zbyt ciekawe. > nie pomijam zadnych kwestii - pytam sie tylko na czym polegala warszawskosc > zespolu w tym okresie skoro jak sam przyznajesz zespol powstal na wolyniu a > pilkarze byli z galicji? Tym, że tu osiadł na stałe i związał się z tym miastem. Tak jak napisałem, osiągnięciami odpłacił się najpiękniej jak umiał i taka Polonia i za 100 lat nie da Warszawie połowy tego, co Legia. > jasne, jasne WIADOMO. calosc twoich tekstow opiera sie glownie na pomowieniach > (wiadomo, niektorzy etc.). dobrze ze nie dowiedziales sie tego przynajmniej od > kibicow Polonii, a moze jednak? Dowiedziałem się do majora Zubka. > jakies dowody? czy tylko to ze podobno slyszales ze mowili tak kibice Polonii. Jest lista, przyjdzie czas na odtajmnienie. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że przykra dla was prawda wyjdzie na jaw. > bo co do Dziewulskiego to sprawa jest w 100% jednoznaczna, zgadza sie? To oczywiste. > z pewnoscia twoje klamstwa pomoga im w dokonaniu odpowiedniego wyboru Kazdy kto ma rozum, sam oceni. Ja przedstawiam argumenty, ty tylko zalosnie plywasz i co chwile sie topisz. > nie widzialem w relacjach zadnego kibica Polonii, masz jakies zdjecie bo ja na > przyklad mam takie: > tinypic.com/eq5frk.jpg > jak to sie ma do waszych prob podszycia sie pod etos powstanczy? Nie mam niestety zdjęć podptanych wieńców i rozbitych zniczy, składanych przez kibiców Legii pod miejscami pamięci. Zrobili to twoi koledzy z Muranowa. Znow wroce do początku dyskusji - flaga z twojego zdjecia do wstyd i hanba. Przy sprawie ze zniczami uslyszalem ze dobrze sie stalo bo kibice czerwonych nie powinni swoim zielonym herbem bezczescic miejsc pamieci. To jest wlasnie podwojna moralnosc polonisty. > co do Polonia Ole, rzeczywiscie porazka ale nijak sie ma to do klubu, jego > historii i kibicow. Owszem, ma. To kolejny dowod ze NICZEGO nie potraficie zrobic dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.pat Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:58 Mnie Legia kojarzyła się /większości Polski też / ze złodziejstwem. Nam zabrała m.in. Deynę. To tyle ode mnie w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 17:05 > Mnie Legia kojarzyła się /większości Polski też / ze złodziejstwem. Nam zabrała > m.in. Deynę. To tyle ode mnie w tym temacie. Szkoda. Łódzki KS to kawał porządnej firmy i przykro czytać takie słowa. Mimo wszystko mam nadzieję że wrócicie. Bardzo lubię stadion przy Al. Unii i chętnie znów pojawię się w sektorze gości. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 17:09 Gość portalu: menago napisał(a): > > Mnie Legia kojarzyła się /większości Polski też / ze złodziejstwem. Nam > zabrała > > m.in. Deynę. To tyle ode mnie w tym temacie. > > Szkoda. Łódzki KS to kawał porządnej firmy i przykro czytać takie słowa. Mimo > wszystko mam nadzieję że wrócicie. Bardzo lubię stadion przy Al. Unii i chętnie > > znów pojawię się w sektorze gości. no podlizuch pierwszej wody :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 17:05 jestescie zywa legenda sportu w czasie komunizmu a rowniez poprzez sport umacniano ten system. czy tego chcesz czy nie, nie osiagnelibyscie tego co osiagacie teraz bez tych 50 lat kiedy byliscie pupi(L)kiem wladzy i dzieki tym ktorzy tak jak Mariusz Walter dorobili sie na komunizmie w okresie przejsciowym. a ty jestes zakompleksionym fajansem ze wsi, ktory naplynal tu w okresie tych 50 lat (ewentualnie byli to twoi starzy) i siedzi tu od 9 rano majac za swoj cel upokorzenie Polonii i jej kibicow. zastanow sie nad soba troche i moze spozytkuj te energie dla dobra twojej druzyny, bo teraz glownie robisz jej przypal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 17:16 > a ty jestes zakompleksionym fajansem ze wsi, ktory naplynal tu w okresie tych > 50 lat (ewentualnie byli to twoi starzy) (...) Posłuchaj szczylu. Rozmawiałem z toba grzecznie, ale uwazasz, u nas w Warszawie w dobrym tonie jest pomijanie rodziny w sporach. To ze przyjechales na wozie drabiniastym i nie poznales wszystkich zasad nijak cie nie tlumaczy. W tym miejscie jest jeszcze kilka budynkow, ktorych by nie bylo, gdyby nie moja rodzina. Byloby wiecej, ale hekatomba Powstania zrobila swoje. Ale co o tym mozesz wiedziec. Dla ciebie Powstanie to TYLKO odlegle echo historii, ktora dzisiaj jest modnie szpanowac. Dla niektorych to czesc rodzinnych historii. Zegnam i rowniez radze zastanowic sie nad soba. Moze wrocisz do macierzy, na role? Biorac pod uwage jezyk, pewnie bys sie tam odnalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 09:23 Gość portalu: menago napisał(a): > > a ty jestes zakompleksionym fajansem ze wsi, ktory naplynal tu w okresie > tych > > 50 lat (ewentualnie byli to twoi starzy) (...) > > Posłuchaj szczylu. Rozmawiałem z toba grzecznie, ale uwazasz, u nas w Warszawie > > w dobrym tonie jest pomijanie rodziny w sporach. To ze przyjechales na wozie > drabiniastym i nie poznales wszystkich zasad nijak cie nie tlumaczy. W tym > miejscie jest jeszcze kilka budynkow, ktorych by nie bylo, gdyby nie moja > rodzina. Byloby wiecej, ale hekatomba Powstania zrobila swoje. Ale co o tym > mozesz wiedziec. Dla ciebie Powstanie to TYLKO odlegle echo historii, ktora > dzisiaj jest modnie szpanowac. Dla niektorych to czesc rodzinnych historii. > Zegnam i rowniez radze zastanowic sie nad soba. Moze wrocisz do macierzy, na > role? Biorac pod uwage jezyk, pewnie bys sie tam odnalazl. tak sie sklada ze dla mnie to czesc bezposredniej historii mojej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 29.03.06, 09:27 > tak sie sklada ze dla mnie to czesc bezposredniej historii mojej rodziny Jazda furmanką z ziemniakami na Pragę, to za mało żeby łączyć swoją historię z Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 09:47 > Jazda furmanką z ziemniakami na Pragę, to za mało żeby łączyć swoją historię z > Warszawą. taka gadka ma rzeczywiscie ekstra sens, to ja moze teraz napisze ze slyszalem od kibicow CWKS ze wasi starzy walczyli w powstaniu tylko po stronie SS Galicien, i cos z tego wynika? chlopaki placa wam za obrazanie Polonii?? bo widze ze robicie to zawodowo?? jakos nie widac takiej zacieklosci ze strony kibicow Polonii przy tekstach na temat CWKS. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 09:49 > jakos nie widac takiej zacieklosci ze strony kibicow Polonii przy tekstach na > temat CWKS. Okulista pytał o ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 09:56 kazuyoshi78 napisał: > > jakos nie widac takiej zacieklosci ze strony kibicow Polonii przy tekstac > h na > > temat CWKS. > > Okulista pytał o ciebie. akurat tego nie przeklamiesz, wystarczy spojrzec na ilosc postow przy ostatnich artykułach. zatem skad ta zacieklosc, slepa nienawisc czy placa wam za to? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 10:04 Wejdź na wasze forum internetowe, poczytaj osbie posty niejakiego Kaminero czy Lwa (zwłascza na temat Legii i jej kibiców), a potem pogadamy. Konkretnych cytatów na razie nie wkleję, bo na pracowe IP mam na forum Polonii bana z powodu zadawania swojego czasu zbyt dużej ilości niewygodnych pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 10:12 kazuyoshi78 napisał: > Wejdź na wasze forum internetowe, poczytaj osbie posty niejakiego Kaminero czy > Lwa (zwłascza na temat Legii i jej kibiców), a potem pogadamy. > > Konkretnych cytatów na razie nie wkleję, bo na pracowe IP mam na forum Polonii > bana z powodu zadawania swojego czasu zbyt dużej ilości niewygodnych pytań. ale rozmawiamy o forum www.gazeta.pl tutaj sytuacja wyglada nastepujaco przy artykułach na wasz temat wyglada nastepujaco: Cezary Kucharski: Ta Legia ma charakter (8) Gość: ramz 27.03.06, 11:52 Odra Wodzisław - Legia Warszawa 1:2 (2) Gość: tommy przy ostatnich artykulach na temat Polonii dobijamy juz do 150... tesktow obrazajacych Polonie tez jest masa w internecie, sa cale fora pod nazwa Anty Polonia gdzie nie ma nic wiecej niz teksty typu "buhaha czarne pedaly" jak rozumiem jednak nie placa wam za to, tylko to slepa nienawisc? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 09:28 > tak sie sklada ze dla mnie to czesc bezposredniej historii mojej rodziny Rozumiem, ze masz na myśli pracę na roli. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 21:59 > a ty jestes zakompleksionym fajansem ze wsi, ktory naplynal tu w okresie tych > 50 lat (ewentualnie byli to twoi starzy) czy zeby kupic bilet na Konwiktorskiej musze pokazywac metryki urodzenia mojej rodziny 3 pokolenia wstecz? jesli tak jest to ok ale jesli nie to zamknij z laski swojej twarz glupi, zakompleksiony hipokryto ! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 23:23 Hipokryzja to specjalność polonistów. Kibice Legii ze wsi mazowieckich im przeszkadzają, ale kibice Arki ze wsi pomorskich i kibice Cracovii ze wsi małopolskich (a takich kibiców oba kluby mają sporo) już nie. Ciekawy fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Ludowe Wojsko Polskie broniło komunizmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.06, 17:09 razem z Armią Czerwoną. Gdy było trzeba dla władzy strzelało f do robotników ( 1956, 1970) lub najeżdzało na sąsiedni kraj ( 1968). Skąd miałą Legia pieniądze> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Ludowe Wojsko Polskie broniło komunizmu IP: 195.116.31.* 28.03.06, 17:17 Idąc ta drogą myslenia, Polonia pomagała najezdzac Czechosłowacje w 68, bo przeciez tory i kolej, ktora transportowano wojsko, nalezalo do PKP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Biedny debilu tory były własnością Skarbu Państwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.06, 19:24 Czy masz jakiekolwiek wykształcenie oprócz kilku klas szkoły postawowej. A co o mordowaniu Polaków przez Ludowe Wojsko Polskie które w 100% utrzymywało Legię? Skąd mieliście tyle pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Biedny debilu tory były własnością Skarbu Pań IP: 195.116.31.* 29.03.06, 09:32 Nie jestem w branży, wiec być moze pomylilem sie z torami. Bywa. Pewnie Ludowe Wojsko Polskie utrzymywalo sie z mordowania Polaków? Prawde mowia ze na Konwiktorskiej panuje morowe powietrze, ktore wypala szare komorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareksp Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 31.03.06, 09:25 Gość portalu: menago napisał(a): >> > Tym, że tu osiadł na stałe i związał się z tym miastem. Tak jak napisałem, > osiągnięciami odpłacił się najpiękniej jak umiał i taka Polonia i za 100 lat > nie da Warszawie połowy tego, co Legia. > jasnowidz czy mądry inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 00:17 > co do Polonia Ole, rzeczywiscie porazka ale nijak sie ma to do klubu, jego > historii i kibicow. Masz rację, nijak. Pismo wydają zapewne legioniści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.pat Re: Polecam wizytę u psychologa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:36 Tobie menago przydałby się nawet psychiatra. Nigdy by mi do głowy nie przyszło by poświęcić kilkadziesiąt postów / w okresie kilku godzin / Widzewowi / jestem kibicem ŁKS-u / bo to świadczyłoby dobitnie o moich kompleksach względem tego klubu. Zupełnie już nie rozumiem gdy kibic Legii aż tyle czasu poświęca Polonii, zwlaszcza gdy jego klub ma duże szanse na mistrzostwo, a ponadto Legia ma lepszy stadion i więcej kibiców. Ciekawe co się kryje za tą zajadłością i nienawiścią ? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 29.03.06, 00:13 > a przed wojna bylo tak jak pisal 28 kwietnia 1917 roku "Kurier > Warszawski": "drużyna Legii, złożona z najwybitniejszych graczy galicyjskich, > gra dziś z naszą Polonią. Innym razem gazeta donosiła: Drużyna Komendy > Legionów Legia gra z warszawską Polonią, najlepszą w Warszawie." Twoje teksty przypominają mi jęczenie wynędzniałego pijaka, że ileś lat temu to były dobre czasy, bo był kimś, miał dom i pieniądze. Ale wszystko przepił. Ogarnij się, czas najwyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 11:57 czyli jednak 3 tysiace? chyba sie pomyliles-miales napisac 30 tysiecy pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 12:03 Ile ty masz lat, matołku? Skup się, będę pisał powoli. W zdaniu "tyle ze jak w 90 latach byliscie na dole tabeli tez bylo u was 3 tys. nie wiecej.", zwróć uwagę na sam koniec. Nie więcej. Udowodniłem, że to kłamstwo, bo BYWAŁO 3 tysiące, ale na pewno nie było to reguła. Wiem, bo sam na tych meczach bywałem. Paniał, czy za szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.acn.waw.pl 28.03.06, 12:14 czy te tabletki,ktore dzis z rana zazyles na pewno nie byly do zmywarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakurwek 3 tysiace to bylo na ostatnim meczu poLonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:42 , a podobno byl to dla niej wazny mecz. Kixx lepiej napisz czemu bylo was tak malo, gdzie podziala sie wasza czarna holota? Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 11:53 wolisz,zeby do ciebie mowic "cw..u"? jeszcze na to nie zasluzyles mimo wielu glupot wypisywanych na temt Polonii,lae skoro bedzie to twoim zyczeniem to daj znac Wracajac jednak do tematu,fakt,czy starcza na organizacje meczu,czy na nia nie starcza jest malo istotny-bez sponsora spadlibyscie na samo dno polskiej pilki,tak jak praktycznie kazdy klub w tym kraju.Mieliscie jednak szczescie - trafil sie wam jeden z beneficjentow dawnego ukladu,ktory za komuny praktycznie rzadzil w telewizji-zapewne byl zreszta pozytywnym oczywiscie wyjatkiem w owczesnych "elitach",teraz dochrapal sie wielkiej kasy,nie watpie jednak ze uczciwie,postanowil wiec zainwestowac w Wasz klub.Tp co napisalem powyzej to tylko maly wtret a propos twojego plucia na Piekarzewskiego.Mozna jeszcze dodac ,ze ci prawdziwi wspolpracownicy ubecji byli na tyle wazni,ze ich akta juz juz dawno zniknely z wszelkich archiwow i rejstrow,ale oczywiscie daleki jestem od jakichkolwiek sugestii,ze Walter takim czlowiekiem byl. BTw ,z ciebie to ch..,a nie kibic:kibic klubowy intersuje sie wlasnym klubem,kibic pilkarski interesuje sie wszystkimi klubami w miescie,w lidze,czy w kraju-ty interesujesz sie tylko klubem ,ktorego nienawidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 12:22 > wolisz,zeby do ciebie mowic "cw..u"? Powtórzę - zachowaj te uprzejmości dla kolegów z trybuny. Pasują jak znalazł. > malo istotny-bez sponsora spadlibyscie na samo dno polskiej > pilki,tak jak praktycznie kazdy klub w tym kraju Brednia. Po odejściu Romanowskiego skończyła się kasa. Piłkarze grali na kredyt, a mimo to przeżylismy wspaniały sezon 1996/97, bez happy endu, ale jakze ponad oczekiwania. Udalo sie, bo pilkarze mieli ambicje i fanatycznych kibicow - dwóch rzeczy, których na Polonii nie znajdziesz. > Mieliscie jednak szczescie - > trafil sie wam jeden z beneficjentow dawnego ukladu,ktory za komuny praktycznie > > rzadzil w telewizji-zapewne byl zreszta pozytywnym oczywiscie wyjatkiem w > owczesnych "elitach",teraz dochrapal sie wielkiej kasy,nie watpie jednak ze > uczciwie,postanowil wiec zainwestowac w Wasz klub Haha, oczekujesz ze bede bron Waltera? Nic bardziej mylnego. Kazdy wie, jak było. > Tp co napisalem powyzej to > tylko maly wtret a propos twojego plucia na Piekarzewskiego Różnica jest taka, że my na ubeka mówimy ubek, a wy "prezesie". > BTw ,z ciebie to ch..,a nie kibic:kibic klubowy intersuje sie wlasnym > klubem,kibic pilkarski interesuje sie wszystkimi klubami w miescie,w lidze,czy > w kraju-ty interesujesz sie tylko klubem ,ktorego nienawidzisz. Cóż zrobić... Po prostu kocham to miasto i nie lubię jak jest w nim brudno. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 12:28 > Cóż zrobić... Po prostu kocham to miasto i nie lubię jak jest w nim brudno. jasne, jasne und arbeit macht frei -> wszystkich ktorzy gardza komunistyczna prowiniencja CWKS do jak najszybciej do obozow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.acn.waw.pl 28.03.06, 12:28 czyli niewykluczone ze znow bedziecie robic porzadki na placu zamkowym po ewentualnym zdobyciu mistrzostwa? tym retorycznym w zasadzie pytaniem,na ktore wszyscy zapewne znaja odpowiedz koncze te nierowna dyskusje z tym na pozor normalnym czlowiekiem,majacym niestety umyslowosc dziecka z piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 12:48 > czyli niewykluczone ze znow bedziecie robic porzadki na placu zamkowym po > ewentualnym zdobyciu mistrzostwa? Myślę że wcześniej. Liczę ze na kilka kolejek przed koncem pierwszoligowa Polonia bedzie juz tylko wspomnieniem. > koncze te nierowna dyskusje z tym na pozor normalnym czlowiekiem,majacym > niestety umyslowosc dziecka z piaskownicy Takie słowa płynące spod palcow czołowego błazna, to dla mnie komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprocentwuwa Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty 28.03.06, 13:02 zapewne nawet kibice CWKS nie chca z toba gadac wiec musisz prowokowac i jatrzyc by zwrocic na siebie uwage i pozbyc sie kompleksow miernoto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:16 Będzie kasa na łapówy dla przeciwników a i Listkiewiczowi coś skapnie za ustawienie regulaminu ligi pod Polonię. Polonia będzie musiała sporo nakupować, żeby nie dostać się do baraży. Bo to, że bezpośrednio spada jedna drużyna jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pave Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.skynet.net.pl 28.03.06, 10:30 rozumiem wasz ból, kibice Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hazudo Żałosne komentarze misiów z Legii IP: *.com / *.brief.pl 28.03.06, 11:10 Misie z Legii: jesteście żałośni. Zamiast zajmować się tym, że Legia prowadzi w lidze, to ważniejsze okazuje się, żeby się źle wiodło Polonii. A jeśli chodzi o warszawskość, to akurat Polonia jest o pięć lat starsza i powstała w Warszawie, a nie na Wołyniu (he, he). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Żałosne komentarze misiów z Legii IP: 195.116.31.* 28.03.06, 11:13 O czym to swiadczy? Że dzisiaj miasto wyparło się swojego niechcianego dziecka. Patrząc na kibiców Polonii, wcale się nie dziwie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Żałosne komentarze misiów z Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:23 sluchaj Menago czy Ty masz jakis kompleks Polonii,ze sie tak czepiasz,ja nie lubie Legii i nie zabieram glosu na Waszych forach.to strasznie malostkowe te Ciagle docinki i przedrzeznianie sie jak dzieci w piaskownicy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat miarą komleksów legionistów jest fakt, że w IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.06, 17:13 Wielkiej Encyklopedii Powszechnej wierny kibic Legii pisze o miejscu powstania Legii - Warszawa 1916. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 217.153.177.* 28.03.06, 11:27 > Kibice Polonii - przyjmijcie moje kondolencje. Łączę się z Wami w bolu. > Gorzej trafić już chyba nie mogliście. No nie - w kolejce jest jeszcze Romanowski. Ale (J)WC to podobny kaliber. Oj, naprawdę szkoda mi Polonii, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSPfan Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:03 a mi nie szkoda dresiarstwa z łazienkowskiej,coz w wiekszosci jestescie marginesem społecznym,nie macie własnych korzeni i tradycji,bez wykształcenia,z zenujaco niska kultura osobista, legia to jeden wielki kompleks,tylko dziwi to, gdyz gracie cały czas w czołowce pierwszej ligi,jestescie promowani przez wszystkie media itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Nowy właściciel Polonii będzie znany w tym ty IP: 195.116.31.* 28.03.06, 13:04 ...ale w porównaniu do ciebie mamy jedną, niezaprzeczalną zaletę - potrafimy korzystać z zasad języka polskiego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.D. Przecież JWC to developer! IP: *.warszawa.dialog.net.pl 28.03.06, 16:45 Czy Raniecki miał prawo do gruntów? Jeśli tak to JWC chodzi o rewelacyjną lokalizację a nie o jakąś tam piłkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Raniecki nie miał żadnych praw do gruntów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.D. Re: Raniecki nie miał żadnych praw do gruntów ! IP: *.warszawa.dialog.net.pl 28.03.06, 17:30 To o czym rozmawiała z nim ta dziwna firma, którą ściągnął Engel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Tereny są własnością m.st. Warszawa/nt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.06, 19:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Raniecki nie miał żadnych praw do gruntów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:47 Rozmawiała z wami o wesołym miasteczku Polonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP Hahaha... Tomek nie kompromituj się dzieciaku! IP: *.acn.waw.pl 28.03.06, 17:44 .. czy raczej powinienem napisać "menago". Jesteś chyba jedyną osobą, która po przeczytaniu tego wątku będzie nadal myślała, że Ty masz racje... Jak dorośniesz to zrozumiesz, że w dyskusji merytoryczne argumenty są o wiele bardziej wartościową "bronią" niż nawet najbardziej kąśliwe przypuszczenia, niedomówienia i półprawdy. A tego, że Polonię założyli i przez całe swoje życie byli z nią związani tak wybitni i szanowani Warszawiacy jak chociażby Geberthnerowie, Lothowie, Czarnocki czy gen. Sosnowski to nie zmienisz, chociażbyś nawet pisał w internecie sto postów na minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Hahaha... Tomek nie kompromituj się dzieciaku 29.03.06, 09:03 > A tego, że Polonię założyli i przez całe swoje życie byli z nią związani tak > wybitni i szanowani Warszawiacy jak chociażby Geberthnerowie, Lothowie, > Czarnocki czy gen. Sosnowski to nie zmienisz, chociażbyś nawet pisał w > internecie sto postów na minutę. Facet, no i co z tego? Warszawa wypięła się na swoje niechciane dziecko, choćby nawet sam Gebethner z Lothem mieli je wespół spłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: Hahaha... Tomek nie kompromituj się dzieciaku IP: 195.116.31.* 29.03.06, 09:39 Cała Polonia - wieczne rozpamiętywanie przeszłości. To co napisałem jest oparte na faktach i argumentach. Jak ktos sie wychował na "Polonia Ole", to trudno zeby do niego cokolwiek dotarlo. Nie bede z tego powodu rozdzieral szat. Warszawa wyrzucila Polonie na aut. I nie zmienisz tego, chociażbyś nawet pisał w internecie sto postów na minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmer znaffca : stoprocentwuwa IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 28.03.06, 21:56 zalosny, bezrobotny kibic, ktory caly dzien sleczy przed monitorem i usiluje udowodnic jaki z niego znaffca. i jaki z niego - Polonisty - target dla J.W. modl sie, zeby Twoj klub nie wyszedl na tym interesie tak, jak pozostali klienci Wojciechowskiego na wspolpracy z jego firma. developer nr 1? :)) tak jak Polonia - odwroc tabele - Polonia znowu na czele :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP6 Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: 217.153.70.* 29.03.06, 09:27 Kiedy pojawiła się opcja JWC w Polonii kibice Legii zaczeli lamentować jak to maja w zwyczaju bo najwyraźniej wśród nich jest wielu wydymanych przez JWC, czyli tych, którzy racjonalnie nie potrafią dokonać właściwej oceny wyboru przy zakupie mieszkania. Po drugie wiadomo że JWC liczy na tereny i to jest jasne. Po trzecie wiadomo, że JWC jeśli przejmie Polonię zainwestuje w nią pieniądze. Acha - i cała Polska widziała, że Poledica nie była faulowany... oprócz Nas bo sprowokowani działaniami kolegów kibiców Legii z Policji do czego jeba..cy się przyznawali podczas "transportu" Nas na K6 z ostatniego meczu derbowego na Ł3. Po prostu tak Was bolało, że będzie Nas 400 szali ze zgodami... ech fajne macie życie w złudzeniach. Polonia była jest i będzie!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: 195.116.31.* 29.03.06, 09:30 1. W kórej zawodówce uczą, że "Nas" piszemy wielką literą? 2. O kolegów z policji i straży miejskiej zapytaj waszego rzecznika 3. Bardzo nas boli ze przychodzicie kilka kilometrow w mniejszej liczbie niz kibice innych klubow majacy do przejechania kilkadziesiat razy wieksza odleglosc 4. Czy postawicie sie za 1,5 tygodnia i zlamiecie bariere 2 tysiecy na derbach? To by bylo cos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toshiro Mifune Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: 81.219.144.* 29.03.06, 10:54 a teraz szybciutko do łazienki-zjedz kolejną porcję gówna i znów będziesz miał czym pluć na forum Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: znaffca : stoprocentwuwa 29.03.06, 09:30 Rzeczywiście tak nas bolało, że będzie was 400 (ze zgodami). Toć to prawdziwy najazd! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: znaffca : stoprocentwuwa 29.03.06, 09:36 > sprowokowani działaniami kolegów kibiców Legii z Policji do czego jeba..cy > się przyznawali podczas "transportu" Nas na K6 forum.legialive.pl/viewtopic.php?t=7755 Wpisz w przeszukiwarce "Kaminero" (internetowa ksywa znanego ci pewnie dobrze Jacusia Kamińskiego) i... miłej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toshiro Mifune Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: 81.219.144.* 29.03.06, 10:53 Wiesz co koleś,ty już nie pieprz głupot,sam sie przyznajesz,że cie zabanowali za niewygodne pytania-których to przykłady możemy sobie tu poczytać,a potem śmiesz skarżyć na innego świra internetowego-lecz się chłopcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Polonia Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 18:35 "tajnyj24 Legionista obalacz mitow Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 9 Wysłany: 2 Marzec 2005, 02:05 ratunku! milicja! -------------------------------------------------------------------------------- ... czyli jak Polonia radzi sobie z miazdzaca przewaga Legii w miescie stolecznym Warszawa to co widzicie, to tylko ulamek wiedzy jaka udalo sie zebrac przez 3 lata inwigilacji tajnego forum Polonii. Jest tego naprawde duzo, i sa to bardzo ciekawe watki. Dalsza czesc na pewno nastapi." Hahaha... to chyba Ty założyłeś ten wątek menago, vel Tomek vel Kazuyoshi. Biorąc pod uwagę, jaką wiedzą dysponujesz jeśli chodzi o publikajce w "Polonia Ole" i w monografii tego historyka (rany nawet ja nie zpamiętamłem jak on się nazywa) o Polonii, to muisz być rzeczywiście tajnym agentem legijnej bezpieki, odpowiedzialnym za sianie dezinformacji w internecie i inwigilacji "tajnego forum Polonii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: *.chello.pl 29.03.06, 19:46 > Hahaha... to chyba Ty założyłeś ten wątek menago, vel Tomek vel Kazuyoshi. Tak, jestem także stoprocentwuwa i Kamiennym. Kolejny odkrywca. :-) Nie jesteś może z grupy Towarzystwa Przyjaciół Pałacu Mostowskich, znanej jako IFC Polonia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 23:04 > Tak, jestem także stoprocentwuwa i Kamiennym. Kolejny odkrywca. :-) Nie jesteś > może z grupy Towarzystwa Przyjaciół Pałacu Mostowskich, znanej jako IFC > Polonia? Takimi tekstami się pogrążasz (przez większość dyskusji rzucał nimi twój alter ego menago)... wystarczy przejrzeć trzy najbardziej zaspamowane przez Ciebie wątki o Polonii i porównać posty menago, Tomka i Kazuyoshi, żeby się przkonać, że to wszystko pisze jedna i ta sama osoba. Twoje aliasy Ci się już chyba mylą, bo coraz częściej sobie nawzajem podbieracie slogany, a już znajomość takich szczegółów jak publikacje w Polonia Ole czy teksty z forum internetowego Polonii... wiesz uwierzył bym, że jeden szurnięty kibic Legii aż tak może nienawidzieć Polonii, ale dwóch czy trzech to już raczej mało prawdopodobne. Bywaj zdrów napinaczu i pamiętaj, że możesz sobie pisać, że Warszawa wyrzekła się Polonii, ale dopóki chociaż jeden warszawiak będzie chodził na Konwiktorską oglądać "Czarne Koszule" to będzie to nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: znaffca : stoprocentwuwa IP: *.chello.pl 29.03.06, 23:47 > wystarczy przejrzeć trzy najbardziej zaspamowane przez Ciebie > wątki o Polonii i porównać posty menago, Tomka i Kazuyoshi, żeby się przkonać, > że to wszystko pisze jedna i ta sama osoba. ROTFL! Dawno się tak nie uśmiałem. Chyba od czasu lektury Tajnego Forum. Tak, tak, wystepuje w trzech osobach, Polonia to duma stolicy, a Elvis żyje. Jeżeli poczujesz się lepiej, niech tak zostanie. :-) > Bywaj zdrów napinaczu Jeszcze lepiej! Kibic Polonii nazywa kibica Legii NAPINACZEM! To znak że idą derby i trzeba robić tzw. "klimat". Chyba jednak jesteś z IFC. Ta grupa zawsze miała szczęście do szczerych idiotów - patrz wspomniane przeze mnie TAJNE ;-) Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: znaffca : stoprocentwuwa 30.03.06, 00:19 Noproszę, to jest jeszcze IFC Polonia. A myślałem, że już się przemianowali na IPN Polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skywalker strasznie nędzne te fotografie Warszawy IP: *.chello.pl 30.03.06, 11:02 Nie chodzi mi o jakość ( od tego abstrahuję) ale treść. Polecam przepiękne fotografie przepięknego naszego miasta zwanego też Paryżem północy które można znależć w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: strasznie nędzne te fotografie Warszawy 30.03.06, 11:18 Po prostu fotografuję _prawdziwe_ miasto. Fotografie pięknych miejsc można znaleźć w każdym albumie i przewodniku po Warszawie, więc po co mam to powielać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juri666 Re: strasznie nędzne te fotografie Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:55 pisze to jako kibic polonii - zaczynam miec szczerze dosc kibicowania polegajacego na jezdzeniu po lokalnym rywalu. od nastu lat kluby musza pracowac na swoja popularnosc i g. da bycie kiedys pupilkiem wladzy. my sami dzieki "pomocy" romanowskiego i kilku innych "zapracowalismy" na taka opinie jaka mamy. a popisy kibicow polonii czesto sa na rownie niskim poziomie co poniektorych legionistow. zal:/ trzeba sie wziac do pracy, zaczac porzadnie grac /4:1 z gornikiem to ladny poczatek/ a nie wiecznie lamentowac. a teraz mozecie mnie zlinczowac i opluc - nie watpie, ze tak sie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś