Dodaj do ulubionych

Grożą strajkiem głodowym w szkole

11.04.06, 23:17
Nie głosowałam na PiS, nie popieram idei tworzenia "Instytutu Wychowania", obce
są mi metody wychowawcze propagowane przez p.Sławińskiego (bądź Mu
przypisywane). Pomimo tego, uważam, że wczorajszy artykuł jest jednostronny i
nieprawdziwy. Opiera się na anonimowych opiniach części grona
pedagogicznego. Cóż, anonimowe wyrażanie opinii, a także pisanie paszkwili i
donosów to można rzec specjalizacja pań ubranych na czarno. Jeszcze może
zaciekłość, zajadłość i zawziętość w obronie niesłusznych spraw...Jakich - to na
pewno zdołają (lub już zdołali) ustalić dociekliwi dziennikarze GW (mojej
ulubionej zresztą-choć
dziś mi za nią wstyd. Warto byłoby odnieść się do wydarzeń z ostatnich
kilkunastu miesięcy i napisać coś o zachowaniach żałobniczek..
A swoją drogą, czemu drogie panie nie zaczniecie głódówki przed świętami???Bo
po świętach to żadna sztuka, a dla niektórych czysty zysk.
Obserwuj wątek
    • Gość: emerytka13 Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.robbo.pl 12.04.06, 01:24
      To, co się dzieje w inspektoracie oświaty na Woli woła o pomstę do nieba. Z
      dobrych źrodeł wiem , co za nikeompetentne głupole tam pracują. Obecnie w
      Wolskich szkołach najważniejsze jest sprawozdanie i poprawność religijna.
      Kompetentnych jak np Ewa Kwasiborska pozbyli się odkąd przyszedł na
      prezydenta Warszawy ten spad z Gdańska ,za to poprawny religijnie. A szkoła na
      Deotymy powoli staje się najgorszą szkoła na Woli , bo kogo obchodzi poziom i
      atmosfera pracy? Ważne są układziki tym razem Pisowskie.Przez wiele lat
      pracowałam w wolskiej oświacie i wiem ,co piszę znajomości,układziki i
      obgadywanie za plecami. DULSZCZYZNA i KOŁTUŃSTWO całą gębą.
      • Gość: fitness No proszę grubasy z ZNP, znaczy się komuszki IP: *.chello.pl 12.04.06, 06:54
        przechodzą nareszcie na dietę.
        • Gość: Wandea Re: No proszę grubasy z ZNP, znaczy się komuszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:04
          Oj przydałaby się im dieta, ponieważ przez ponad 60 lat nic nie robią poza
          okradaniem podatników.
          • Gość: ktoś Re: No proszę grubasy z ZNP, znaczy się komuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:24
            Bez komentarza... Dobry Bóg ci wybaczy....
          • mira51 nie należę do parti 12.04.06, 23:49
            Zanimsię coś napisze, to należy się trochę zastanowić. Dlaczego wygodnie jest
            dzielić ludzi według jakiegoś dziwnego klucza. Nie należę do żadnego
            ugrupowania
      • Gość: Rodzic Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: 80.53.159.* 12.04.06, 13:47
        Kochana Pani Magdaleno - prosze uczyc nasze dzieci.Powodzenia
        • ruda963 proszę uczyć tylko dzieci tej pani 12.04.06, 23:51
          proszę uczyć tylko dzieci tej pani i swoje kochana pani Magdo
      • elicha3 Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole 12.04.06, 15:39
        To bardzo trudna sprawa i aby ją komentować, należałoby poznać obie strony tego medalu. Ja znam a i tak nie podjęłabym się ostatecznych osądów. Konflikt w szkole trwa od bardzo wielu lat. Najgorsze jednak jest jedno - stracą na tym dzieci. One są tu najważniejsze! Szkoła integracyjna to wspaniała idea, ale trzeba umieć ją realizować. Wierzę, że pani Magdalena Politańska to potrafi. Jest jedą z nielicznych osób, które bezgranicznie szanuję. To fantastyczny pedagog, pełen inicjatywy, zapału, ciepła - dzieciaki ją uwielbiają!!! Jest to również bardzo, bardzo dobry człowiek, który nigdy nikomu nie odmówił pomocy (myślę, że mogą to potwierdzić również osoby, które dziś ubierają się na czarno - uczciwie podchodząc do sprawy) I to się powinno liczyć przede wszystkim...a nie - czyją pani Magdalena jest koleżanką. Choć ja wiem, że ta "burza" z panem Sławińskim jest "wyssana z palca" - ot, przypadek, że Magdalena Politańska pracowała wiele lat z żoną pana wiceministra edukacji. A jeśli ktoś w to nie wierzy - cóż, wolny wybór... Nie osadzajmy jednak, jeśli nie znamy osoby, którą szkalujemy, bo możemy skrzywdzić niezwykłą osobę.
    • Gość: Zainteresowana Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:06
      Kpiarski ton komentarza jest właściwy dla tych, którzy "nie głosowali na PiS",
      bo jak się okazuje taraz - nikt na nich nie głosował.Wracając do problemu
      szkoły na Deotymy. Nauczyciele walczą o kształt szkoły, którą tworzyli i która
      jest zgodna z ideą integracji, a czego nie gwarantuje nowa dyrektorka. Dlaczego
      przy wyborze nowego dyrektora nie liczono się ze zdaniem większości nauczycieli
      i rodziców, którzy wyrazili wotum zaufania dla Pani Skrzypczak, czego dali
      wyraz przekazując wyniki wotum do Kuratorium, Biura Edukacji, Burmistrza...
      Przecież mieszkamy w kraju demokratycznym, gdzie wybór do wszelkich możliwych
      władz odbywa się w oparciu o głos większości, dlaczego władze to ignorują i
      chcą zrzucić odpowiedzialność za zaistniałą sytuację na nauczycieli w czerni, a
      kompletnie nieświadomi prawdy ignoranci w rodzaju tego, którego ja komentuję
      kpią i próbują obrzucać błotem, bo nie mają tak naprawdę nic do powiedzenia i
      nie próbują dociekać o co może chodzić, bo po co. Czy sądzisz mój
      szanowny "przedmówco", że to zabawa, że nauczyciele mają muchy w nosie a
      rodzice kapryszą na nowe władze. Sprawa jest poważna, bo polityka i biznes
      bierze górę, a dowodów jest cała masa, tylko trzeba chcieć na nie spojrzeć.
      • Gość: bravoooooo Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.chello.pl 12.04.06, 10:16
        nikt z głodu się nie ze....

takich nauczycieli z ZNP to do szkółek leśnych
        • Gość: bolek i lolek Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:17
          Chcemy wtajemniczyć niezorientowanych krzykaczy,iż ŻADEN z protestujących
          nauczycieli do ZNP NIE NALEŻY!!!
        • Gość: złodzieje! ZNP out w Bieszczady! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:21
          Niech drwa rąbią!
      • Gość: Rodzic Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 01:16
        Przykro mi, ale zmanipulowano rodziców (przynajmniej część) tych, którzy
        podpisali owo votum. Na zebranie rodziców przyszła przewodnicząca Rady Rodziców
        i przyniosła pisemko popierające panią Skrzypczak. Wygłosiła także zalecenie
        podpisania pisma. Część rodziców nie miała odwagi nie podpisać ze względu na
        dzieci.
        Rodzice podpisujący owo pisemko nie otrzymali informacji o innych
        kandydatach na stanowisko dyrektora. Uważam, że to jest manipulacja. Tym
        bardziej, że pani Skrzypczak jest najmniej odpowiednim kandydatem na to
        stanowisko. Niestety, miałam okazję poznać tę panią od bardzo negatywnej strony.
        • Gość: rodzic a Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:26
          Drogi rodzicu,
          też byłam w tym dniu na zebraniu i nic takiego nie miało miejsca, poproszono
          nas jedynie o wyrażenie swego poparcia dla Pani Uli S. jeżeli jesteśmy
          zadowoleni z dotychczasowego funkcjonowania szkoły. Nikt nikogo nie przymuszał,
          nie agitował.
      • Gość: ciekawska Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:21
        I co? Głodują, czy nie?
    • Gość: uczeń Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: 80.53.159.* 12.04.06, 13:42
      Pani Magdalena jest super
      • Gość: Rodzic Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: 80.53.159.* 12.04.06, 13:50
        Madzia - powodzenia
        • Gość: Rodzic Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: 212.160.172.* 12.04.06, 13:55
          Właśnie powodzenia ....
          Na pewno będzie potrzebne.. bo przygotowania merytorycznego i praktycznego
          brakuje..
        • Gość: zorientowany Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:22
          No, no...rodzice są z p. Politańską na "ty". "Madzia - powodzenia". Pięknie,czy ktoś tu aby nia manipuluje rodzicami i własnymi uczniami?! Tfu! ohyda!
        • ruda963 Z rodzicami na ty 12.04.06, 23:54
          Z rodzicami na ty to chyba nie wypada Madziu....
        • Gość: harry potter Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.06, 18:23
          stanowcze nie mówimy czarnym śmierciożercom i sami wiecie komu. Avada Kedavra!
          Crucio!
          • Gość: tp Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.06, 18:24
            pani Aniu: powodzonka
      • ruda963 do ucznia 12.04.06, 23:53
        jak dla kogo
    • Gość: Rodzic Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: 80.53.159.* 12.04.06, 13:55
      Pani Magdo - tak dalej i będzie super
      • stelma3 No nie wiem 12.04.06, 23:56
        rzeczywiście jak bądzie tak dalej to na pewno będzie super...tylko dla
        kogo ..Dla pani politanskiej czy dla pozostałych
    • Gość: matka Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.robbo.pl 12.04.06, 17:08
      Bardzo uważnie czytałam oba artykuły oraz pojawiające się pod nimi komentarze.
      Początkowo nie chciałam zabierać głosu, tym bardziej, że moje dziecko opuściło
      już mury szkoły przy ul.Deotymy.Ale to właśnie pod wpływem mojej córki zmieniam
      zdanie. Przez dobrych kilka lat obserwowałam naucycieli tej szkoły, słuchałam
      komentarzy uczniów i rodziców. Dzisiaj z ciekawości wstąpiłam do szkoły aby
      zobaczyć na własne oczy słynne "żałobnice", które tak "dzielnie walczą" o dobro
      dzieci. I kogo zobaczyłam? Panią S. z nauczania początkowego, dla której wrzask
      i pytania w stylu "nienormalny jesteś?" były jedynymi środkami wychowawczymi.
      Panią B. o której rodzice mówili "Latający Holender" bo wolała spędzać czas w
      pokoju nauczycielskim niż z dziećmi w klasie."Górę Lodową" p. Z, przez którą
      płakały matki dzieci niepełnosprawnych, bo traktowała je jak zło konieczne.
      Panią K. która potrafiła klnąć nawet na szkolnym korytarzu, a kolegów mojej
      córki nazwała "debilami ze szkoły specjalnej". No i oczywiście p. N która
      wyjątkowo skutecznie obrzydza kolejnemu rocznikowi naukę biologii i chemii.
      Więcej nie chciałam patrzeć. Nie znam p. Politańskiej i nie wiem czy będzie
      dobrym dyrektorem. Trzymam jednak za to kciuki, bo to może być dobra szkoła,
      ale obawiam się, że nie z tym gronem pedagogicznym. Ponadto wciąganie młodzieży
      w kłótnie dorosłych i napuszczanie na siebie rodziców uważam za szczyt głupoty
      i przejaw brak profesjonalizmu.
      • Gość: ojciec Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:02
        Szanowana Pani! Kimkolwiek Pani jest, z całym szacunkiem oczywiście, dlaczego nie wspomni Pani, jak rodzice nazywali(nazywają) panią psycholog Z. Ruda fleja, niedomyta, brudaska, czarownica... Talimi koleżankami otacza się obecna "pani dyrektor". W takim towarzystiwe smród zrobi sią sam!! Powodzenia!
        • Gość: matka Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.robbo.pl 12.04.06, 19:38
          Współczuję...wypowiedź świadczy o wyjątkowej frustracji i niestety braku
          dobrego wychowania. Rozumiałabym gdyby osoba kryjąca się pod
          pseudonimem "ojciec" chciała polemizować z moim zdaniem (do którego mam
          prawo,jak każdy inny człowiek), ale niestety ktoś bardzo nieudolnie próbuje tu
          załatwiać swoje porachunki. Przykro mi, ale nie zniżę się do tego poziomu.
          A tak na marginesie: zabolało? - no cóż, jak każda prawda.
          • Gość: inny ojciec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:47
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: U.Skrzypczak przeczytajcieUwaznie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 19:53
              Pani U skrzypczak to pedagog wybitny. Osoba o szerokich horyznotach, nie
              skupiona na wlasnej osobie, kompetenta.
              Znakomicie rozumiejaca dzieci, wspanialy metodyk. NIkt tak jak ona nie potrafil
              nawiazywac kontaktu z trudna mlodzieza.
              A to ze dzieci nazywaja ja kapo to musi byc jakies totalne
              nieporozumienie.Pewnie dlatego ze jej pokoj jest troszke na uboczu dzieci nie
              przychodza do niej ze swoimi problemami.
              Ci wszyscy ludzie co ja szkaluja sami sa jak kapo i hitler!!!!!!!!!!!!!!!!
              • rodzic7 do .................. 13.04.06, 00:04
                dziwi mnie ta zbierzność nazwisk. też jestem rodzicem i moje dziecko chodziło
                do tej szkoły. Nie przypominam sobie rodzica który by się nazywał tak jak pani
                Ula. W tym czasie, gdy moje dziecko było uczniem pani Urszula pełniła funkcję
                pedagoga szkolnego. W przeciwieństwie do pani A.Z.- psychologa- zawsze miała
                czas dla uczniów. Dlatego to co pan/pani napisała/napisał uważam trochę za
                niegrzeczne
            • Gość: matka Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.robbo.pl 12.04.06, 19:54
              Czego nie można powiedzieć o jej zwolennikach. To jest polemika? Wyszydzanie
              ludzi za ich wygląd? Z tekstu wynika, że jesteś nauczycielem, ale niestety bez
              klasy. Czy tak samo oceniasz dzieci niepełnosprawne? Jeszcze raz współczuję!
              • Gość: drugi ojciec Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:12
                PUDŁO. jestem ojcem jednego z dzieci. Mogę tak powiedzieć bo miałem do
                czynienia z P. Ulą jak i z Politańską. Niestety rozmowa z Politańską niegdy nie
                była merytoryczna. Najłatwiej zwalić wszystko na dziecko. Dopiero Pani Ula ze
                swoim doświadczeniem i przygotowaniem pedagogicznym mogła podjąć rzeczową
                rozmowę ze mną. A politańska no cóż szkoda, że będę musiał się z nią męczyć -
                moje dziecko uwielbia tę szkołę. Ale spoko damy radę i takiemu lachonowi.
            • Gość: spostrzegawcza Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.06, 19:57
              O. Widzę, że są i tacy, co i z Ulą na "Ty"...
              • Gość: ZazenowanyRodzic Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 20:04
                dajcie spokoj wypowiedz jednej z matek na temat poziomu nauczycieli stronnikow
                P.Skrzypczak oddaje w idealny sposob cala sytuacje...
                oni sie po prostu boja ze bede musieli cos robic... konkretnie to pracowac.ALe
                oni tego nie umieja, nie maja pasji powolania inteligencji emocjonalnej - jesli
                wygraja radze zabrac wszyskie dzieciaki z tej szkoly...

zobaczcie na dzieci z gimnazjum - stronnicy U>S manipuluja nawet dziecmi.
                to jest masakra
                a wypowiedzi na temat wygladu co po niektorych sa zenujace....

• abudzik1 magdo jesteś wielka 12.04.06, 20:44
                  Magdo jesteś wielka, wspaniała zawsze to mówiłam, miałam to z tyłu głowy.
                  Nareszcie będzie dyrektor, który nie będzie bał się zwalniać nauczycieli, po
                  poprzednie zwolniły tylko jednego a jeszcze tylu zostało do odstrzału. Pamiętaj
                  najpierw żony wojskowych
                  • Gość: Drągal Re: magdo jesteś wielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:15
                    Mnie "abudzik" nieodparcie kojarzy się z "zegarkiem". Może czas się zdemaskować i zakończyć tę farsę!?
                • rodzic7 do rodzica 13.04.06, 00:10
                  Dlaczego nie zastanowi się pani nad tym,że może nauczyciele boją się że jak ona
                  będzie dyrektorem, to nic nie trzeba będzie robić.
              • Gość: rodzic a Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:14
                W tej szkole uczniowie i rodzice zwracaja się do wszystkich nauczycieli "pani
                Ula, pani Ania, pani Ala.."
      • Gość: pola Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.aster.pl 12.04.06, 20:18
        problem pojawił się między innymi dlatego ,że "czarne " złe i leniwe i co tam
        mozna doczytac w komentarzach nauczycielki NIE CHCIAłY , wplatywać w tą sprawę
        rodziców . Naiwnie wierzyły w pomoc różnych kompetentnych instytucji i osób ale
        niestety się przeliczyły ,ponieważ macki układu -juz nowego -sięgają od góry
        do" malutkiej " wspaniałej szkoły przy ulicy Deotymy ,którą gdzieś ktoś postanowił
        ulepszać metodą niszczenia.
        Czy ktoś pomyślał jak czuje się ta "czarna" grupa/około 50 osób / walczących o
        dobro tej szkoły , w tym uroczostym Tygodniu ,tuż po tak waznej rocznicy...
        Ciekawa jestem czy któryś z polityków z "solidarnego" państwa znalazł czas aby
        je wysłuchać ,porozmawiać ,wysłuchać ich racji i życzyć Spokojnych Radosnych Swiąt
        • Gość: obserwator Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole IP: *.aster.pl 12.04.06, 22:04
          Słuchałam. Jednych i drugich. Obserwowałam eskalację nienawiści w czarnych
          gwardzistkach. Ale naprawdę życzę im Wspaniałych Świąt. Tylko cud może odmienić
          ich przepełnione nienawiścią serca. Wiem też że tak naprawdę jest ich mniej niż
          się wydaje. Jest wśród tych pań kilku bardzo wartościowych nauczycieli. Wierzę,
          że się oderwą od tego marazmu, i nie że staną po drugiej stronie, ale po prostu
          zaczną normalnie pracować.
          • rodzic7 Re: Grożą strajkiem głodowym w szkole 13.04.06, 00:15
            przecież ona dalej normalnie pracują. wydaje mi się, że chcą aby było
            sprawiedliwie, aby wygrał lepszy, a nie układy, znajomości. przecież to pani
            Politańska zakazała wczoraj wstępu do szkoły rodzicom i jeszcze została wezwana
            policja. czy to jest właściwe
      • mira51 Do rodzica wizytującego 12.04.06, 20:52
        o ile dobrze wiem, to dzisiaj w szkole a właściwie w pokoju nauczycielskim
        złożył wizytę jeden z rodziców z byłej klasy pani Politańskiej. Nawet się nie
        przedstawił, tylko powiedział, że przyszedł zrobić porządek. To on należał do
        grupki nauczycieli z byłej klasy pani Politańskiej, którzy zwolnili świetnego
        nauczyciela a potem co roku chcieli zwalniać kolejnych. na szczęście im się nie
        udało
        • Gość: tatusiek Re: Do rodzica wizytującego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 21:18
          swietnego nauczyciela??
          slyszlaem o panu od angielskiego co puszczal na lekcjach kasete i dzieciaki
          sluchaly jej przez 40 minut, poza tym kompletnie sobie nie radzil z klasa

szkoda ze go zwolnili...

ludzie tam trzeba wywalic polowe tych "przemilych" pan

swoja droga gratuluje pomyslu glodowki po swietach - to sie nadaje do
          kabaretu///

moralnego niepokoju^^
          • Gość: Artur Re: Do rodzica wizytującego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 21:24
            a jak ja chodzilem to pani podgorska uczyla historii w ten sposob ze czytalismy
            na lekcjach podrecznik przez 45 minut...no czasem Pani Ula wtracala jakis swoj
            komentarz... no i zmieniali sie czytajacy uczniowie...
            ale moze ja sie nie znam moze to nowatorskie rozwiazania prosto z zachodu a
            moze wschodu...

no nie wazne zreszta, ale nie wspominam tak zle "podgory" dalo sie przezyc
            chociaz od pedagoga wymagam zdecydowanie wiecej...
            • rodzic7 pani Podgórska uczyła geografii 13.04.06, 00:20
              Droga dziecinko moje dziecko chodziło do tej szkoły i o ile dobrze pamiętam to
              pani Podgórska uczyła geografii- może nie pamiętasz, bo nie chodziłeś do tej
              szkoły a w twojej uczyła pani o takim samym nazwisku
          • rodzic7 Re: Do rodzica wizytującego 13.04.06, 00:18
            Drogi rodzicu. Ani pan ani ja nie jesteśmy od oceniania sposobu prowadzenia
            lekcji przez nauczyciela.
        • Gość: matka Re:Do miry51 IP: *.robbo.pl 12.04.06, 21:23
          Przykro mi, ale to nie ja. Stałam przy drzwiach, bo nie miałam ochoty wpisywać
          się do "czarnej księgi" osób przychodzących i wychodzących ze szkoły. Dlaczego
          tak ważne jest teraz śledztwo kim jestem, skąd jestem? To co napisałam miało
          przede wszystkim pokazać, że nie ma w tej szkole ludzi bez winy. Skąd to
          przekonanie, że ta szkoła jest wasza? Drodzy nauczyciele, to wy wybraliście
          zawód, który w założeniu ma poświęcenie dla uczniów i szkoły. A rzeczywistość?-
          przyjść, odbębnić wymagane godziny i ponarzekać na wszystko i wszystkich.
          Gdzieś, w tym całym zamieszaniu zgubiliście dzieci i to jest tragiczne.
          Rozumiem, że osoby które wymieniłam, mogły poczuć złość. Ale ja tego nie
          wymyśliłam. Bez względu na to czy lepszy dyrektorem byłaby p.S czy p.P, ta
          szkoła stoi na krawędzi. Może lepszym wyjściem byłoby zamknięcie jej? - tylko
          kto na tym najwięcej straci? Moi zdaniem, jeśli chcecie uczyć dzieci,
          powinniście chyba najpierw sami nauczyć się dogadywać ze sobą.
          • Gość: obserwator Re:Do miry51 IP: *.aster.pl 12.04.06, 22:35
            Warto wiedzieć, że sprawa nauczyciela wf-u oskarżonego o molestowanie seksualne
            jednej z uczennic została umorzona nie ze względu na brak dowodów, ale dlatego
            że matka uczennicy... wycofała zarzuty. Dlaczego? - Nauczyciel wf-u to b a r d
            z o bliski znajomy Pani Dyrektor.
            Protestujące Panie chyba naprawde nie rozumieją, co oznacza merytoryczna
            rozmowa - zarzuty ich, nawet te prezentowane tu na forum, to niestety jeden
            wielki jazgot. Czy mają Panie pomysł na tę szkołę? Czy rzeczywiście mogą Panie
            przedstawić sensowny program, a nie ograniczać się do pomówień i obrażania
            koleżanek? Czy są Panie pewne, że Dzieci wystawią Paniom dobre świadectwo? Czy
            mają Panie coś innego w zanadrzu, aniżeli udawanie, że Szkoła nie ma problemów,
            a jedyną jej tragedią jest wybór dyrektorki innej niż ta, której tak chętnie
            schlebiacie?
          • liza22 Re:Do miry51 12.04.06, 22:51
            Ja też pilnie obserwuję sytuację w tej szkole, dodam mojej byłej szkole. Do
            dziś pamiętam cudowną panią Mikulską, wiecznie uśmiechnętą panią Różanek, panią
            Elę, która świetnie uczyła mnie polskiego. Było wielu dobrych i mniej dobrych
            nauczycieli.Pierwsze problemy pojawiły się gdy nastała pani Z. ze świtą
            przyboczną p.S. Juz nie było miło,już pojawiły się konflikty między
            nauczycielami. Potem już było tylko coraz gorzej. Ja mówiłam "moja szkoła",mój
            brat z lekceważeniem "ta buda". Tak samo niestety wypowiadał się o
            nauczycielach, którzy nie byli dla niego żadnym autorytetem. Szanował jedynie
            swoją wychowawczynię, dziękijej uporowi skończył szkołę.Mamy jeszcze młodszą,
            przyrodnią siostrę, która w tym roku rozpoczyna naukę w klasie pierwszej.
            Niestety nie będzie kolejnym pokoleniem, które skończy szkołę przy ul. Deotymy.
            Moja mama wypełniła wprawdzie podanie, ale wybierzemy inną szkołę, tak samo jak
            kilkoro innych dzieci z tego samego przedszkola. Powód - zła sława, którą
            cieszy się ta szkoła i to już od dość dawna, słaby poziom i niestety
            nauczyciele. Nie wiem kim jest pani Politańska, ale tej szkole (mojej szkole)
            potrzebny jest ktoś, kto zacznie myśleć o dzieciach. Zgadzam się z 'matką' może
            mniejszym złem będzie zamknięcie tej szkoły. Dobrzy nauczyciele na pewno znajdą
            dla siebie pracę i nie będą mieli problemów z odnalezieniem sie w nowej
            sytuacji, ci źle niech poczują jak smakuje bezrobocie lub praca w nowym
            miejscu, gdzie wszystko trzeba zaczynać od zera. Dzieciom będzie trudniej, ale
            szkół integracyjnych jest coraz więcej, a świetnych masówek też przybywa, bo
            inni juz wiedzą co to jest niż demograficzny, i rozumieją, że o ucznia trzeba
            dbać.Rodzicom, którzy wypowiadają się tu na forum, bardzo sie dziwię. Wy
            też "zgubiliście" swoje dzieci, daliście się wplątać w paskudną intrygę.
            Zamiast obrzucać się wzajemnie błotem, zastanówcie do czego to zmierza?
          • mira51 Re:Do matki 13.04.06, 00:29
            droga pani nie chciałam pani obrazić i niesłusznie oskarżyć. Na szczęście dla
            mnie pracuję w innej szkole, ale moja koleżanka uczy w tej na Deotymy. Nie
            mówmy o poświęcaniu się dla kogoś, lub czegoą, to dziwnie brzmi. Raczej to
            powołanie- tak jak w każdym zawodzie. Wykonujemy coś z pasją lub nie. Wie pani
            nigdy nie zdarzyło mi się wyjść do domu od razu po skończeniu zajęć, a rozmowy
            telefoniczne z rodzicami.. Jednak wydaje mi się,żę jest ważne kto stoi na czele
            szkoły. Przecież od tego też dużo zależy- czy ta osoba ma dobry kontakt z
            uczniami, rodzicami, nauczycielami.Ma czas dla innych a nie .........
            • Gość: uczen CosMilegoOnauczycielach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.06, 22:38
              co do lekcji historii prowadzonych przez Pania podgorska - zapewniam ze uczyla
              ona historii, dawno to bylo i tylko przez jakies pol roku ale uczyla i
              bynajmniej z nikim mi sie to nie pomylilo.

Teraz napisze o tych na poziomie - uczcijmy ich pamiec minuta ciszy bo chyba
              zaden z nich nie dotrwal do dzisiejszych czasow:
              pamietam Pania MIKULSKA - super nauczycielka - uczyla z pasja, ciekawie a
              jednoczescie duzo konkretow i pokazywala procesy a nie same suche fakty.
              Byl jeszcze Pan OŁDAK od Wf-u super czlowiek, nie krytykowal tych ktorzy byli
              slabsi - patrzyl na to czy ktos sie stara a nie na to czy ma talent.Umial
              zapanowac nad nasza trudna klasa, jego lekcje nie polegaly na rzuceniu nam
              pilki i totalnej olewce jak to robi teraz wiekszosc wuefistow.
              Byl Pan PROMINSKI uczyl plastyki, slabo go pamietam bo krotko byl z nasza klasa
              ale wszyscy od razu go polubili. Inteligenty i wrazliwy czlowiek z pasja i
              zdolonosciami artystycznymi.
              Nawet lubilem BUDKA od matematyki- fakt byl specyficzny ale potrafil uczyc a do
              tego poswiecal nam duzo czasu np sprawdzajac nasze klasowki w soboty i
              prowadzac dodatkowe zajecia.
              Przez bardzo krotki czas uczyla mnie tez Pani od biologii z ciemnymi krotkimi
              wlosami - nie pamietam jak sie nazywala ale tez prowadzila zajecia bardzo
              ciekawie. Nie mylic z pania modzelewska...

Tyle... wiecej nie pamietam, prawda jest taka ze zapamietuje sie nauczycieli
              tych najlepszych albo tych wyjatkowo nieporadnych i niekompetentnych.
        • Gość: zdziwiona Re: Do rodzica wizytującego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.06, 17:51
          Odkąd nauczyciele i rodzice zwalniają innych nauczycieli???
    • Gość: obserwator Dla"Wybiórczej"nauczyciele nagle stali się cacy;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:29
      Wybiórcza zawsze pisała źle o nauczycielach jako o konserwatywnych leniach i
      sadystach.I nagle wiekszość nauczycieli w jakiejś szkole okazuje się chodzacymi
      ideałami, mimo, że forma ich protestów oraz sposób prezentowania pogladów mówia
      o nich jak najgorzej.Już samo podszywanie się zwolenników p.Skrzypczak i jej
      zwolenników pod rodziców i uczniów wychwalająch tą ostatnią w
      charakterystycznym i niepodrabialnym urzędniczym żargonie mówi sam za siebie.
      Można się nie zgadzać z niektórymi pogladami p.Sławńskiego oraz nie lubić PiS,
      ale to nie znaczy, że każdy kto się przedstawia jako ich ofiara zasługuje na
      poparcie i współczucie.Nie jestem wierzący, PiS nie cierpię, ale na podstawie
      głosów w tym wątku na wychowawcę swojego dziecka wolałbym p.Politańską , a nie
      p.Skrzypczak.Zwłaszcza gdyby było niepełnosprawne!
      Gazeto!Opamietaj się!!!!

• Gość: Ciekawy Ciekawe,czy w"GW"personel wybiera sobie szefa?;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 08:41
      Zdaje się, że nie ma na ten temat nic do powiedzenia i jak się komu
      np.nadczelny nie podoba to może odejść.Tu zaś lansuje się w praktyce zasadę, że
      to nauczyciele sobie dyrektora wybierają, a jak im się nie podoba to go
      zwalniają!Szkoła nie jest dla nauczycieli, lenistwa i niekompetencji wielu z
      nich, a dla ucznia.I opłaca ją podatnik.To on powinien decydować o tym, komu
      powierza realizowanie swoich(!) zadań!Inaczej trudno od dyrektora oczekiwać
      wymagania porządnej pracy, wysokich rzeczywistych kwalifikacji, właściwego
      stosunku do uczniów!
      • Gość: nie mugol Dla Pani psycholog Ani Z. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.06, 20:06
        Pani Aniu! Jest Pani najsympatyczniejszą czarownicą, jaką spotkałam! Nie wiem,
        skąd wzięli się dementorzy w naszej szkole, ale nasz Dumbledore na pweno sobie
        z nimi poradzi. Niech Pani nie pozwoli wyssać z siebie szczęścia. A na razie:
        expecto patronum! i duży kawałek czekolady :). Pozdrawiam czarodziejsko.
        • Gość: rodzic Re: Dla Pani psycholog Ani Z. IP: *.chello.pl 12.06.06, 18:00
          Kiedyś był taki kawał o Jasiu, co zawsze uśmiechnięty i z kaskiem na stałę, bo
          na budowie mu coś na głowę spadło i tak już zostało. Ilekroć widzę Panią
          Zegarek, przypomina mi sie ten kawał
      • Gość: rodzic Re: Ciekawe,czy w"GW"personel wybiera sobie szefa IP: *.chello.pl 12.06.06, 18:06
        Większość podatników poparło Panią Ulę!!!
    • Gość: akcja plakat Nie tylko czarne kiecki i poświąteczna dieta... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.06, 01:41
      W okolicy szkoły pojawiły się plakaty. Właściwie ulotki przyklejane dość trwale
      bezpośrednio do elewacji domów. Zaskoczyła mnie nagła inicjatywa twórcza u pań,
      które dotąd dały się poznać raczej jako śpiące królewny. Mam nadzieję, że ktoś
      zmusi je, żeby po sobie posprzątały!
    • Gość: Obserwator Niech sobie głodują-parę kg mniej dobrze im zrobi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:05
    • Gość: J23 Jakoś nawet wielonickowa p.Ula zamilkła;-)! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 18:18
    • Gość: J23 Jest po Świętach - czy już głodują?;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 18:20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka