Dodaj do ulubionych

Gazmonotaz - zabawne

13.04.06, 23:45
Nie wiem jak u Was wyglądają klatki schodowe - Gazmonontaz zabrał sie chyba
za naprawianie usterek w częsciach wspólnych. Ciekawy okres wybrali i tak u
nas w klatce powynosili odklejone płytki - efekt jest taki że pomiedzy
piętrem trzecim a czwartym brakuje ich tylko około 20-25 szt. No i oczywiscie
są Świeta wiec prace przerwano - Alternatywy 4 :)
Obserwuj wątek
    • michal.rada Re: Gazmonotaz - zabawne 14.04.06, 08:27
      Niestety nie naprawia tego Gazomontaż, gdyz Ankra doszła do porozumienia z
      Gazomontażem, że na remonty wejdzie firma wynajęta przez Ankrę, a Gazomontaż
      pokryje koszty.
      Termin jak każdy jest zawsze zły lecz kiedyś trzeba było zacząć roboty.

Mniej zabawne jest to, że w lipcu kończy się nam okres rękojmi (3letni) na dwa
      pierwsze bloki i trzeba było kiedyś zacząć ten remont.

Alternatywy?? Oj tak, bo czasem zamiatam klatkę gdyż ktoś ma okropny zwyczaj
      wycierać buty z błota o krawędzie stopni i przeważnie widać to w weekend, koszmar!!

A firma remontowa wg mnie robi remonty sprawnie i dość czysto.

Wczoraj po osiedlu chodzili kominiarze, jednak nie było to uzgodnione z
      Administratorem, proszę o rozwagę i nie wpuszczać do domu takich osób. Idą
      Świeta wyjeżdżamy, mogła to być swego rodzaju kontrola mieszkańców kto jest a
      kogo nie ma. Terminy kontroli kominiarskich i przeglądy są zawsze wywieszane na
      klatkach i uzgadniane z administracją osiedla. Ochrona z tego co wiem miała
      wyprosić tych Panów z osiedla.

Życzę wszystkim mieszkańcom naszego osiedla Wesołych Świąt Wielkanocnych
      • wierny_1 Re: Gazmonotaz - zabawne 14.04.06, 08:56
        No to trzeba uważać. Nie ma jak czujny sąsiad.

A co do remontów to dobrze, że w ogóle zaczęli. Rozmawiałem z Panią Wandą, iż
        dobrze by było, żeby ekipa, która jest układała u nas płytki w wiatrołapach. W
        końcu kompleksowo podejdą do tematu. No i całe szczęście, że nie jest to ekipa,
        z Gazomontażu.

Dzisiaj rano nie było wody. Spowodowane to jest przerwą energii elektrycznej.
        Trzeba przedyskutować temat, czy lepiej może poprowadzić linię energetyczną od
        naszego transformatora do stacji pomp, czy też udostępnić transformator –
        przydział KV, operze, która zamierza rozbudować swoje magazyny. Zawsze będziemy
        mieli problemy z wodą przy większych burzach czy innych kataklizmach.

Pozdrawiam,
        Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka