vsa 10.05.06, 09:48 Witam! Mam pytanie. Czy palenie całonocne światła w garażowcu jest sposobem na wykorzystanie oszczędności po rozliczeniu osiedla??? Jeśli nie to może mi ktoś wytłumaczy jaki jest w tym cel. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pablowskixxx Re: Światło w garażowcu 10.05.06, 14:06 witam może chodzi o to by oświetlić ewentualne miejsce wejścia złodzieja na osiedle? może światło pali się na wniosek ochrony? zauważyłem także, że mamy teraz chyba dwuosobową załogę z ochrony - jaki to ma wpływ na koszty? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
digital15 Re: Światło w garażowcu 12.05.06, 04:20 jako mieszkaniec też byłem zainteresowany tym zapalonym światłem w garażowcu i postanowiłem pójść sprawdzić ponieważ elektryka nie jest mi obcym tematem.Po lewej stronie przy wejściu sa umieszczone trzy włączniki i niestety ale kogoś nęciło aby je popstrykać.Cały garażowiec posiada czujniki ruchowe i w momencie gdy cokolwiek poruszy sie w garażu zapala oświetlenie a następnie po kilku minutach gaśnie.Gdy ktoś ktoś wyłączył te czujniki światło zapala się raz i nie chce zgasnąć jednakże nie każdy o tym wie. Wydaje mi się że powinna być przyklejona kartka obok włączników z prostym napisem " NIE DOTYKAĆ " a tak to poprzez nieświadomość sami utrudniacie sobie życie.Co tu mmówić o oszczędności kilku jarzeniówek !! wystarczy popatrzeć na wyrzucone pieniądze w "O D N O W I E N IE" klatek schodowych lepiej było ich nie ruszać niż po prostu wszystko łatać !! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.rada Odnowienie klatek 12.05.06, 07:26 Jeśli chodzi o odnawianie klatek to wyglądają one gorzej niż przed i ma pan rację, że trzeba było ich nie ruszać. Jednak naprawy wynikają z okresu gwarancji i kosztami napraw zostanie obciążony Gazomontaż, tylko najbardziej mnie zastanawia fakt, że długo nie moglismy dojść do porozumienia z Gazomontażem odnośnie usuwania usterek i Gazomontaż w kóncu na wniosek Ankry zgodził się aby to Ankra poleciła firmę budowlaną usuwającą usterki. Ankra twierdziła, że wybrała firmę, która dobrze zna sie na robocie i dobrze usuwa usterki, jesli tak rzeczywiście jest to chyba ja się nie znam na poprawkach, albo cos tu nie GRA. Bo dla mnie usterki zostały spartaczone, dodatkowo niestarannie wykonane, a dodatkowo po malarskich poprawkach firma sprzatająca ma pełne ręce roboty, niestety Panowie z firmy budowlanej nic nie robią sobie z tego i zostawiają pobrudzone cokoliki i terakotę. Chyba jesli już doszliśmy do porozumienia z Gazomontażem to moglismy wybrać naprawdę profesjonalną firmę budowlaną, a nie taką, która zatrudnia postronne osoby, mające bardzo mało wspólnego z budowlanką. Dodatkowo na okres usuwania usterek mamy na osiedlu dwóch Administratorów, naszą Panią Wandę do bieżącej pracy i Panią Mróz (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwiska) do usterek. Pozdrawiam Myslę, że nie chodziło nam o takie załatwienie sprawy, jestem delikatnie rzecz biorać zbulwersowany Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Światło w garażowcu 12.05.06, 07:39 Zastanawiam sie, pod czyj licznik podłaczony jest garażowiec. Część miejsc jest jeszcze nie sprzedanych i pewnie ich właścicielami zostana właściciele mieszkań w nowych etapach. Nielogiczne jest wiec to, żebyśmy tylko my płacili za prąd w garażowcu. Może płaci Gazomontaż - hi, hi - marzycielka ze mnie. Ale może chociaż refakturuja na nas częsć kosztów. Wtedy Ankra powinna koszt energii rozliczyć tylko pomiedzy właścicieli miejsc w garażu, a nie na wszystkich. W garażowcu też chyba ktoś sprząta. A czy jest tam separator oleju? Myślę, że trzeba tę kwestie wyjasnić, aby nie było pytań o to kto za to zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.rada Re: Światło w garażowcu 12.05.06, 11:14 Gusiu myślę, że z nowych bloków nie będą parkować na tym poziomie, gdyż z terenu osiedla od Piłsudskiego mają wjazd na dolny poziom tylko. Więc poziom 1 raczej zagwarantowany jest dla mieszkańców z naszego osiedla i dla pracowników oraz gości Gazomontażu. Myslę że sa gdzieś liczniki od garażowca i mozna sprawdzić kto za to płaci. Jednak wydaje mi się, że Gazomontaż bo pozakładał czujniki, jesli płaciłaby wspólnota to pewnie paliłoby się światło na stałe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan2b Re: Światło w garażowcu 16.05.06, 00:10 Ostatnio (wczoraj 14.05.200) światło paliło wieczorem się na 2 poziomach Garażowca. Cały czas. Przypomnę że Gazomontaż pociągnął kabel zasilający do Garażowca z budynku 2B. Było tyle zamieszania ze zgoda dla Opery aby mogli korzystać z naszej trafostacji. Panowie z Gazomontażu w 2 dni załatwili problem. Wykopali dziurę. Położyli kabel. Korzystają. Pewnie nie tylko w Garażowcu. Penie jak zwykle bez zgody Wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: Światło w garażowcu 16.05.06, 16:44 Pani Wando czy czyta Pani czasami forum?? Co z tym oswietleniem!! Odpowiedz Link Zgłoś