Dodaj do ulubionych

Światło w garażowcu

10.05.06, 09:48
Witam!
Mam pytanie. Czy palenie całonocne światła w garażowcu jest sposobem na
wykorzystanie oszczędności po rozliczeniu osiedla??? Jeśli nie to może mi
ktoś wytłumaczy jaki jest w tym cel.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • pablowskixxx Re: Światło w garażowcu 10.05.06, 14:06
      witam
      może chodzi o to by oświetlić ewentualne miejsce wejścia złodzieja na osiedle?
      może światło pali się na wniosek ochrony?
      zauważyłem także, że mamy teraz chyba dwuosobową załogę z ochrony - jaki to ma
      wpływ na koszty?

pozdr
    • digital15 Re: Światło w garażowcu 12.05.06, 04:20
      jako mieszkaniec też byłem zainteresowany tym zapalonym światłem w garażowcu i
      postanowiłem pójść sprawdzić ponieważ elektryka nie jest mi obcym tematem.Po
      lewej stronie przy wejściu sa umieszczone trzy włączniki i niestety ale kogoś
      nęciło aby je popstrykać.Cały garażowiec posiada czujniki ruchowe i w momencie
      gdy cokolwiek poruszy sie w garażu zapala oświetlenie a następnie po kilku
      minutach gaśnie.Gdy ktoś ktoś wyłączył te czujniki światło zapala się raz i nie
      chce zgasnąć jednakże nie każdy o tym wie. Wydaje mi się że powinna być
      przyklejona kartka obok włączników z prostym napisem " NIE DOTYKAĆ " a tak to
      poprzez nieświadomość sami utrudniacie sobie życie.Co tu mmówić o oszczędności
      kilku jarzeniówek !! wystarczy popatrzeć na wyrzucone pieniądze w "O D N O W I
      E N IE" klatek schodowych lepiej było ich nie ruszać niż po prostu wszystko
      łatać !!
      • michal.rada Odnowienie klatek 12.05.06, 07:26
        Jeśli chodzi o odnawianie klatek to wyglądają one gorzej niż przed i ma pan
        rację, że trzeba było ich nie ruszać.
        Jednak naprawy wynikają z okresu gwarancji i kosztami napraw zostanie obciążony
        Gazomontaż, tylko najbardziej mnie zastanawia fakt, że długo nie moglismy dojść
        do porozumienia z Gazomontażem odnośnie usuwania usterek i Gazomontaż w kóncu na
        wniosek Ankry zgodził się aby to Ankra poleciła firmę budowlaną usuwającą
        usterki. Ankra twierdziła, że wybrała firmę, która dobrze zna sie na robocie i
        dobrze usuwa usterki, jesli tak rzeczywiście jest to chyba ja się nie znam na
        poprawkach, albo cos tu nie GRA.
        Bo dla mnie usterki zostały spartaczone, dodatkowo niestarannie wykonane, a
        dodatkowo po malarskich poprawkach firma sprzatająca ma pełne ręce roboty,
        niestety Panowie z firmy budowlanej nic nie robią sobie z tego i zostawiają
        pobrudzone cokoliki i terakotę.
        Chyba jesli już doszliśmy do porozumienia z Gazomontażem to moglismy wybrać
        naprawdę profesjonalną firmę budowlaną, a nie taką, która zatrudnia postronne
        osoby, mające bardzo mało wspólnego z budowlanką.
        Dodatkowo na okres usuwania usterek mamy na osiedlu dwóch Administratorów, naszą
        Panią Wandę do bieżącej pracy i Panią Mróz (mam nadzieję, że nie przekręciłem
        nazwiska) do usterek.
        Pozdrawiam
        Myslę, że nie chodziło nam o takie załatwienie sprawy, jestem delikatnie rzecz
        biorać zbulwersowany
    • gusia18 Re: Światło w garażowcu 12.05.06, 07:39
      Zastanawiam sie, pod czyj licznik podłaczony jest garażowiec.
      Część miejsc jest jeszcze nie sprzedanych i pewnie ich właścicielami zostana
      właściciele mieszkań w nowych etapach.
      Nielogiczne jest wiec to, żebyśmy tylko my płacili za prąd w garażowcu.
      Może płaci Gazomontaż - hi, hi - marzycielka ze mnie.
      Ale może chociaż refakturuja na nas częsć kosztów. Wtedy Ankra powinna koszt
      energii rozliczyć tylko pomiedzy właścicieli miejsc w garażu, a nie na
      wszystkich.

W garażowcu też chyba ktoś sprząta. A czy jest tam separator oleju?

Myślę, że trzeba tę kwestie wyjasnić, aby nie było pytań o to kto za to
      zapłaci.
      • michal.rada Re: Światło w garażowcu 12.05.06, 11:14
        Gusiu myślę, że z nowych bloków nie będą parkować na tym poziomie, gdyż z terenu
        osiedla od Piłsudskiego mają wjazd na dolny poziom tylko. Więc poziom 1 raczej
        zagwarantowany jest dla mieszkańców z naszego osiedla i dla pracowników oraz
        gości Gazomontażu.
        Myslę że sa gdzieś liczniki od garażowca i mozna sprawdzić kto za to płaci.
        Jednak wydaje mi się, że Gazomontaż bo pozakładał czujniki, jesli płaciłaby
        wspólnota to pewnie paliłoby się światło na stałe
        Pozdrawiam
        • bogdan2b Re: Światło w garażowcu 16.05.06, 00:10
          Ostatnio (wczoraj 14.05.200) światło paliło wieczorem się na 2 poziomach
          Garażowca. Cały czas.

Przypomnę że Gazomontaż pociągnął kabel zasilający do Garażowca z budynku 2B.
          Było tyle zamieszania ze zgoda dla Opery aby mogli korzystać z naszej
          trafostacji. Panowie z Gazomontażu w 2 dni załatwili problem. Wykopali dziurę.
          Położyli kabel. Korzystają. Pewnie nie tylko w Garażowcu. Penie jak zwykle bez
          zgody Wspólnoty.
          • vsa Re: Światło w garażowcu 16.05.06, 15:07
            I co teraz???
            • kodi4 Re: Światło w garażowcu 16.05.06, 16:44
              Pani Wando czy czyta Pani czasami forum??
              Co z tym oswietleniem!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka