Dodaj do ulubionych

otwierają sami

IP: *.acn.pl 06.01.03, 17:42
Dzisiejszego dnia korzystałem z dużej ilości pojazdów komunikacyjnych i z
wielką przykrością zawiadamiam was że motorniczowie nie stosują sie do
przepisów.
2118-2119-l:22 b:nie zapisałem R-4
1152-1153-l:16 b:nie zapisałem R-3
1124-1125-l:33 b:013 R-4
Ci motorniczowie dzisiaj sami otwierali drzwi na przystankach.

Do tego motorniczy dzisiejszej niskopodłogowej 12 (nie spisałem numeru)
nie otwierał drzwi na przystankach.A w przepisach tramwaje typu 116N maja
normalnie otwierać drzwi.
Kolejna porcja jutro.
Obserwuj wątek
    • dmirstek Re: otwierają sami 06.01.03, 22:00
      Taa... a teraz największy winny:
      180 - Bus chyba A004 - kazał sobie wciskać guziki bez akcji w GW - ludzie nie
      wiedzieli o co chodzi.
      Uratował - motorniczy tramwaju linii 15 - nr nie pamietam - w jednym reku
      zakupy, w drugim telefon i nieoczekiwana rozmowa, a tu on z guzikiem
      przyjechał i otworzył Mi drzwi - wielkie dzięki!!
    • gacus2 Re: otwierają sami 07.01.03, 09:06
      Ja kabluję na motorniczego linii 33 który w piatek jechał o godz. 21 na ONZ.
      (drugi wagon miał nr 1111) Miałem nieprzyjemnosć jechać z nim aż od Woronicza i
      otwierał drzwi za każdym razem. ponadto przewoził w kabinie jakiegoś chłopaczka
      co jest NIEDOZWOLONE. O tym drugim bym nie pisał, gdyby jegomość ten zapoznał
      siez systemem ciepłego guzika...
    • maciej.babel Re: otwierają sami 07.01.03, 12:03
      Gość portalu: aic napisał(a):

> Do tego motorniczy dzisiejszej niskopodłogowej 12 (nie spisałem numeru)
      > nie otwierał drzwi na przystankach.A w przepisach tramwaje typu 116N maja
      > normalnie otwierać drzwi.
      > Kolejna porcja jutro.
      Niestety gadasz bzdury jak mało który. Motorniczowie obsługujący pojazdy
      116N,116Na,116Na/1,116Na/2 mają również obowiązek używania przycisków. Powiem
      więcej nie wolno im otwierać, a także zamykać drzwi (za to jest odpowiedzialna
      fotokomórka). Motorniczy może ruszyć tylko wtedy, gdy układ z fotokomórką
      zamknie wszystkie drzwi.
      Nie wiem skąd sobie uroiłeś te przepisy. Czytałem notkę dla motorniczych
      tramwajów wydaną jednej z motorowych z R1 i tam nie pomija się wagonów
      niskopodłogowych, wręcz przeciwnie jest opisany osobny punkt.
      • matmi Re: otwierają sami 07.01.03, 15:33
        7 chyba z R-1. Całą drogę otwierał sam drzwi. nawet wtedy gdy nikt nie wsiadał,
        albo wysiadał
        • Gość: aic Pomyłka IP: *.acn.pl 07.01.03, 19:58
          Przepraszam bardzo ale wtedy jak czytałem ten komunikat dla motorniczych w
          jednym tramwaju z R-1 to wypiłem o 2 piwka za dużo i moze nie doczytałem do
          końca a potem uroiłem sobie ze 116 otwieraja drzwi.Fakt stoszesnastki tez nie
          otwieraja drzwi ale ze kurde jakas fotokomorka to mnie zazyles bo jechalem
          trzema niskopodlogowcami po wprowadzeniu cieplych guziczkow i normalnie
          zamykali drzwi.
          A teraz najlepsze:
          kierowca 169 mana w ubiegła niedziele zastosował guziki do otwieraia przez
          pasazerow.O dziwo ludzie radzili sobie z tym całkiem nieźle.Mysle ze juz mozna
          to wprowadzic na autobusy.
          • tarantula01 kierowca 519 08.01.03, 10:20
            dziś rano kierujący 519 (przegubowy Ikarus, kurs ok. nie napiszę żeby kierowcy
            nie robić kłopotów) od Dolnej otwierał tylko te drzwi, przy których gromadzili
            się ludzie chcący wysiąść lub wsiaść. Przynajmniej nie wychładzał pojazdu - a
            było w autobusie dosyć ciepło (ręce mie nie marzły). To dowodzi, że jak się
            chce to można.
            • pawciod Re: Guziczki 08.01.03, 14:09
              Generalnie na początek można by wprowadzić używanie guziczków w
              niskopodłogowcach oraz na żądanie w Ikarusach przynajmniej po 20 i do 6. Tyle
              że kierowcy powinni mieć obowiązek zatrzymywania się na przystankach. A drzwi
              otworzyć jak ktoś zasygnalizuje.
              • Gość: aic i znowu IP: *.acn.pl 08.01.03, 16:40
                Dzisiaj znowu z mokotowa na lini 33 jakis motorniczy otwieral drzwi samemu.
                Zwrocilem mu uwage ze przepisy sie zmienily i nie powinien otwierac drzwi lecz
                pasazerowie powinni otwierac je sobie sami.Przez niego przeciez niektorzy moga
                sie nie nauczyc obsługiwać guziczki.A on na to:
                Ty kierujesz tramwajem czy ja?Ja jestem motorniczym i to ja decyduje o
                drzwiach!!!!!
                No jak tak motorniczowie beda se sami decydowac to niedługo guziczki przestana
                miec jakiekolwiek znaczenie.
                Niestety numerów wagonów zapomniałem.
                • Gość: miki Re: i znowu IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 09.01.03, 10:02
                  a wczoraj około 18 - linia 26 w strone jelonek, ludzi niewiele, na kilku
                  przystankach nikt nie wysiadał/wsiadał (jechałem od okopowej do hali wola) a
                  guziczki wyłączone, wszystkie drzwi otwarte; dziękuje motorniczemu składu 1042-
                  1043.
                  • dmirstek Re: i znowu 09.01.03, 21:47
                    1166 i 1364 to ani nie włączają guzików tylko stają na przystanku - nie
                    otwierają drzwi ani guzików i jadą dalej
    • Gość: aic 3021 IP: *.acn.pl 09.01.03, 21:12
      dzisiaj cieplutka jeszcze nie zdewastowana przez huliganów 12/2 3021 niestety
      w ciagu trasy sie wyziebila bo motorniczy otwieral drzwi.Oczywiście akcja jaka
      prowadze czyli:"nawracanie motorniczych" nie przyniosla skutkow.
      Pasazerowie sie juz nauczyli (chociaz nie wszyscy) ale w wiekszosci.Pora na
      motorniczych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka