Dodaj do ulubionych

PrOhiBiCjA

24.05.06, 03:05
Drodzy Rodacy!!!
W czwartek ostatni dzień dostepnosci napojów alkoholowych w wojewódzctwie
mazowieckim!
Nasze umiłowane wladze postanowiły uczcić przyjazd papierza prohibicją.
Apeluję więc do zapominalskich:
KUPUJCIE w czwartek 25 maja aby wam gardziołka nie wyschły, albowiem nieznana
jest godzina kiedy przyjdzie Wam ochota się napić!
Ja już robię zapasy aby uczcić ten wielki dzień, i Wy to czyńcie!
Paozdrawiam Rodaków w Potrzebie
Obserwuj wątek
    • jana2706 Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 08:06
      ale sklepy dzisiaj zrobia kase,a pijanych bedzie wiecej niz zwykle
      • Gość: wal.do Re: PrOhiBiCjA IP: 195.42.249.* 26.05.06, 13:30
        A tak przy okazji to gdzie najbliżej od stolicy można jakiś browar kupić?
        Diabli nadali prohibcję w weekend :[
        • Gość: suchar Re: PrOhiBiCjA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 18:00
          byłem wczoraj w pułtusku i tam można kupić wszystko.to ok 60 km od warszawy
    • neuroup Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 08:39
      to jest jakies nie porozumienie. Przeciez nie wszyscy sa wierzacy w tym kraju i
      nie ktorzy na wizyte papieza wybiora sie na dzialki lub w plener.
      No ale najwazniejsze pokazac jak wielce wierzacy jestesmy i jak bogobujny nasz
      narod jest!
      Powodzenia!
      • lakiana Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 12:01
        neuroup napisał:

> to jest jakies nie porozumienie. Przeciez nie wszyscy sa wierzacy w tym kraju i
        > nie ktorzy na wizyte papieza wybiora sie na dzialki lub w plener.

Nie wszyscy, jestem niewierząca, a studiuję zaocznie...
    • wanda43 Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 09:16
      Totalna bzduta jakas.Papiez bedzie tylko w Warszawie,a zakaz w calym
      wojewodztwie.Za co karac inne miejscowosci?
    • anetka1606 Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 11:11
      Cholerka, no to będą dzis kolejki na monopolach, wspomnień dawnych czar...
      a wszystko dlatego , ze 50% społeczeństwa nie chce się przyznac , że tak
      naprawde całą tą wizyte ma głęboko w poważaniu.Tylko jak ja przebiję sie do
      pracy z wawra na wolę?!
    • sebpl Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 11:33
      Cale miliony beda patrzec jak jeden czlowiek na placu Pilsudskiego bedzie moczyl
      usta w kielichu wina.

To w koncu jest ta prohibicja, czy nie ma?
      Dlaczego jednemu wolno, a drugiemu nie? Bo ten pierwszy w akcie kultu
      religijnego? Dla mnie lampka wina do obiadu, to rowniez celebracja darow bozych,
      za ktore dziekuje kazdego dnia.
      • Gość: kixx Re: PrOhiBiCjA IP: *.acn.waw.pl 24.05.06, 13:12

> Cale miliony beda nerwo przelykac sline odliczajac czas do polnocy
      • Gość: wal.do Re: PrOhiBiCjA IP: 195.42.249.* 26.05.06, 14:10
        sebpl napisał:

> Cale miliony beda patrzec jak jeden czlowiek na placu Pilsudskiego bedzie moczy
        > l
        > usta w kielichu wina.
        >
        > To w koncu jest ta prohibicja, czy nie ma?

Pewnie rozcieńczy żeby było poniżej 4,5% ;)
        • Gość: ferment Re: PrOhiBiCjA IP: *.chello.pl 26.05.06, 14:26
          O ile wiem, zawsze rozciencza
    • kobajano Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 13:09
      ja słyszałam że prohibicja ma być w czwartek i piątek... kiedy wreszcie????
      ;)
    • kohol Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 13:18
      No proszę:

"Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z 17
      maja został wprowadzony zakaz noszenia broni na terenie miasta stołecznego
      Warszawy w dniach 25 i 26 maja 2006 r.
      W tych samych dniach na terenie miasta obowiązywać będzie całkowity zakaz
      sprzedaży i podawania napojów alkoholowych we wszystkich punktach sprzedaży
      detalicznej oraz w zakładach gastronomicznych. Jednocześnie zgodnie z
      Rozporządzeniem Rady Ministrów z 16 maja obowiązywać będzie częściowy zakaz
      sprzedaży i podawania napojów o zawartości alkoholu powyżej 4,5% na obszarze
      województwa mazowieckiego (z wyłączeniem stolicy)."
      www.policja.waw.pl/?page=Structure&id=177
      Czyli jutro będzie już po ptokach...
    • kazuyoshi78 Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 13:45
      Robię dzisiaj zapasy,a w czwartek i piątek zamierzam się brzydko mówiąc
      naje... Tak w ramach mojego malutkiego protestu przeciwko idiotycznym decyzjom
      urzedników.

Tak nawiasem mówiąc wielu z nich to hipokryci. Tu i ówdzie czytamy o tym, jak
      to jakiegoś posła, burmistrza czy sędziego zatrzymano za jazde samochodem po
      pijaków, a człowiek nawet nie moze sobie kupić dobrego wina do kolacji.
      Dlaczego społeczeństwo jest traktowane jak dzieci, które "wadza" usi prowadzić
      za rączkę?

Dlatego w czwartek i w piątek w ramach protestu planuję się naje...
      • empi64 Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 15:05
        PILSNER URQUEL zawiera 4,2%. Poza tym jest sporo piw o takiej zawartości.
        Np.większość czeskich.
        • Gość: norbert76 Re: PrOhiBiCjA IP: 81.210.22.* 24.05.06, 16:20
          Tyle, że zgodnie w/w komunikatem na terenie Miasta Stołecznego obowiązuje
          całkowity zakaz sprzedaży napojów %. Więc Urquella będzie można napić się w
          Piastowie, Łomiankach, itp. Chyba, że napój niealkoholowy ma poniżej 4,5%.

Kilka lat temu przeżyłem już jedną prohibicję podczas wizyty JP II. Akurat
          wracałem z Łodzi. Znając sytuację postanowiłem gdzieś na stacji benzynowej pod
          koniec woj. łódzkiego zrobić zapas. I stałem chyba 40 min w kolejce na stacji
          gdzieś niemalże w szczerym polu:)). Nie było gdzie samochodu zaparkować, a
          tankujących paliwo było chyba ze dwóch:)).

Pozdrawiam wszystkich czwartkowo - piątkowo protestujących!

PS. Nic tylko otworzyć metę na te dwa dni...
          • sebpl Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 18:39
            Nie masz racji. Jest zakaz sprzedawania napojów alkoholowych, ktore obejmują
            przepisy wykonawcze do ustawy o przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Tam za alkohol
            uznaje się wszystkie trunki powyzej 4,5%. Tak więc to co poniżej, nie podlega
            ustawie i zakazowi.
            Gdyby było, tak jak mówisz, że zakaz obejmuje wszystkie napoje zawierajace
            alkohol, to by nie można było sprzedaawć preparatu Amol (ponad 30%) i wiele
            innych podobnych.

Pzdr.
            • norbert76 Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 22:03
              sebpl napisał:

> (...) za alkohol uznaje się wszystkie trunki powyzej 4,5%. Tak więc to co
              poniżej, nie podlega ustawie i zakazowi.

Tego właśnie nie byłem pewien, dzięki za konkrety (swoją drogą czy nie można
              skutecznie się nawalić pijąc alkohol np. 3-procentowy?)

> (...) Gdyby było, tak jak mówisz, że zakaz obejmuje wszystkie napoje
              zawierajace alkohol, to by nie można było sprzedaawć preparatu Amol (ponad 30%)
              i wiele innych podobnych.

A czy amol nie jest traktowany jako produkt farmaceutyczny? Bo chyba ciężko go
              określić mianem napoju alkoholowego. I czy posiada banderolę? Pytam, bo nie
              wiem. Nie żebym się stawiał;).

Pozdr.
              • sebpl Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 22:33
                Amol jest preparatem, nie lekiem (odsyłam do ustawy o lekach, tam jest
                określone co podlega ministerstwu zdrowia).

To co jest napojem alkoholowym w życiu określają alkoholicy - nie ustawy. Tak
                więc zarówno Amol, jak i Woda brzozowa oraz denaturat dla nich są. Dla państwa
                nie, dlatego nie posiadają banderoli i nie podlegają ukazowi Kochalskiego.
                • mika62 Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 23:06
                  nie od czwartku bo juz jutro nie będzie można kupić alko,ja dzisiaj byłam w
                  auchan to w dziale piwa butelkowego pustki ja zakupiłam odpowiednia ilość
                  paliwa,pozdrawiam wszystkich którzy jutro i w piatek pić będą
                  • jan-w Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 23:36
                    A jutro (25/05) to nie jest właśnie czwartek ?
            • Gość: gizmo Re: PrOhiBiCjA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:20
              A tak konkretnie:
              www.parpa.pl/?subL=4&checkL=1
              to o co ci chodzi?
    • Gość: Dypsoman Re: PrOhiBiCjA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.06, 19:56
      Kupujcie dzisiaj (środa). Jutro kupicie jedynie w zaprzyjaźnionym sklepie. I
      tak do północy z piątku na sobotę. Wygląda to na dyskryminację pijących. Co
      mnie obchodzi B16 w dodatku Niemiec.
    • Gość: andre Re: PrOhiBiCjA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:20
      "W tych samych dniach na terenie miasta obowiązywać będzie całkowity zakaz
      sprzedaży i podawania napojów alkoholowych we wszystkich punktach sprzedaży
      detalicznej oraz w zakładach gastronomicznych (...)"

A w punktach sprzedaży hurtowej?
      • jan-w Re: PrOhiBiCjA 24.05.06, 20:44
        W punktach sprzedaży hurtowej, może kupić posiadacz koncesji na handel alkoholem.
    • Gość: Uff Takie cyrki były tylko za PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:08
      Nie wiedziałem, że ta IV PR zmierza do reakltywacji PRL
      tym razem w wydaniu kościelnym.
      • Gość: ferment Re: Takie cyrki były tylko za PRL IP: *.chello.pl 24.05.06, 21:24
        Ale mnie ubawiliście, dzięki.
      • a_weasley A chała 25.05.06, 10:20
        Gość portalu: Uff napisał(a):

> Nie wiedziałem, że ta IV PR zmierza do reakltywacji PRL
        > tym razem w wydaniu kościelnym.

Nawet tutaj jakiś niezadowolony wspomina, że kilka lat temu w związku z taką
        papieską prohibicją coś tam. Na stacji benzynowej wtedy piwo kupował, więc na
        pewno to nie było w PRL.
        Dzieje się to samo, co przy przyjazdach JP 2 i paru innych okazjach, z wyborami
        włącznie, więc nie wiem, o co tyle krzyku.
    • Gość: mzb Czepiacie się :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:33
      Po co od razu narzekać - spójrzcie na to z innej strony, zobaczcie jak jest
      wesoło dzięki temu :) Ile razy w życiu można przeżyć prohibicję zorganizowaną
      przez państwo? Później będzie co opowiadać, jak to się zapasy wódy robiło, albo
      jak się piwo zdobywało w zaprzyjaźnionym sklepie tudzież pędziło za granicę
      województwa :)
      • Gość: ferment Re: Czepiacie się :) IP: *.chello.pl 24.05.06, 21:39
        A jak się dobrze popije, państwu na złość, to i kaca można będzie długo
        wspominać. Na zdrowie!
    • Gość: łżeinteligent [...] IP: *.aster.pl 24.05.06, 22:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: łżeinteligent Prawdziwa cnota krytyki prohibicyjnej się nie boi? IP: *.aster.pl 25.05.06, 06:50
        Czemu moja wcześniejsza odpowiedź została usunięta??? Mamy tu jakiegoś
        moherowego cenzoraza z PiSuaru? A może moderator przynależy do jakiegoś kółka
        różańcowego? To by wiele tłumaczyło....

Ponadczasowe prawda??? A może to link do utworu sprzed 6 laty się nie spodobał?
        Czyżby ponadczasowa prawda kuła w oczy???

www.staszewski.art.pl/teksty/index.php?id=prohibicja
        • gwiezdna.matylda Re: Prawdziwa cnota krytyki prohibicyjnej się nie 25.05.06, 22:37
          Mnie juz nie takie rzeczy usuwali na tym forum, naprawde nie wiem co tu sie
          dzieje... :/
    • Gość: Szmakos Re: PrOhiBiCjA IP: *.net-serwis.pl 24.05.06, 22:25
      Ale żeś trzasnął dowcipasem w to forum! Aż wszystkim dech zaparło. Widzę, że
      dla ciebie najważniejszą sprawą jest danie sobie w palnik. IMHO to możesz już
      dzisiaj zaczynać. Tak jest, chłopcze, śmiało golnij sobie już dziś. I nie kończ
      aż do poniediałku. Przynajmniej serwer odpocznie od dziwacznych wątków.
      • kazuyoshi78 Re: PrOhiBiCjA 25.05.06, 00:14
        Szmakos, niepotrzebnie się gorączkujesz. Każdy dorosły człowiek ma prawo dać
        sobie w palnik, jeśli odczuwa taką potrzebę i władza nie ma prawa mu tego
        zabronić. Nie można dorosłych ludzi traktować jak dzieci i prowadzić ich za
        rączkę.
        • splkm Re: PrOhiBiCjA 25.05.06, 00:20
          Ciekawe czy po Mszy na Piłsudskiego wszyscy pójdą fetować na starówce ??
          • Gość: amol Re: PrOhiBiCjA IP: 194.9.67.* 25.05.06, 01:11
            A czy prohibicja bedzie obejmowala sprzedaz alkoholu srodkow antykoncepcyjnych
            prezerwatyw prostytucje i handel narkotykami ? bo jak dilezy nie beda pracowac
            to lepiej robic zapasy ;-)
    • vin7 Re: PrOhiBiCjA 25.05.06, 01:14
      Drodzy Rodacy!!!
      Walę się w w piersi (męskie moje, żeby nie było dwuznaczności).
      Dziś jest czwartek, i już nie można kupić wody rozmownej.
      Troszkę mi się popierniczyło.
      Mam nadzieję , że macie zapasy - ja kupiłem w Selgrosie 5 min przed zamknięciem,
      i muszę przyznać , ze miła spikerka hali co 2 minuty przypominała " kupujcie
      alkohol bo od jutra zakaz !".
      Nie jestem nałogowcem, ale take kretyńskie zakazy mnie drzaźnią.
      W końcu co to kogo obchodzi czy w dniu wizyty B 16 też wychylę kielicha, jako i
      On wychyli.
      In nomine patris et SPIRITUS santis...
      Łączę się z Wami duchem (łac: spiritus)
      Na zakonczenie cytat filozoficzny:
      COITO, ERGO SUM!!!
      • Gość: ppp Re: PrOhiBiCjA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 08:55
        Rząd zdecydował, że miejscach, które podczas swojej wizyty odwiedzi Benedykt
        XVI nie będzie można sprzedawać i podawać alkoholu.

Zakaz będzie obowiązywał w Warszawie, w Częstochowie i w Krakowie oraz
        powiatach chrzanowskim, krakowskim, myślenickim, oświęcimskim i wadowickim. W
        pozostałych miejscach województw mazowieckiego, śląskiego i małopolskiego zakaz
        będzie częściowy - będzie można sprzedawać tylko piwo.

Premier zdecydował ponadto, że przyszły piątek - czyli dzień, w którym Benedykt
        XVI odprawi mszę na warszawskim placu Piłsudskiego będzie wolny od pracy w
        ministerstwach, urzędach i szkołach.

• d.z Re: a PaPiErOsY ??? 25.05.06, 09:05
          Swoją drogą dlaczego nie zakazno ich sprzedaży?
          Wszak palacze kopcić potrafią w róznych miejscach i na dodatek powodowac
          zagrożenie pożarowe.
          • sadura1 Re: a PaPiErOsY ??? 25.05.06, 10:26
            Powinni też zakazać sprzedaży benzyny. Żeby na dupie siedzieć i conajmniej w tv
            benka podziwiać.
            A poza tym 98% polakuff jawi się we własnych oczach katolikami. To rozumiem, ze
            ten przepis jest dla tych 2%, zeby nie popsuli doniosłego święta... Żeby w
            bogobojnym, miłosiernym i miłujacym bliźniego narodzie trzeba było wprowadzać
            takie przepisy..... kato-hipo-kryzja.

• Gość: MB Re: PrOhiBiCjA IP: *.chello.pl 25.05.06, 10:40
      A czy ktoś wie jak to jest z realem w markach? Teoretycznie leży już poza granicami Wwy i mogliby sprzedawać piwo... Sprawdzał ktoś?

Pozdrawiam,
      MB
    • Gość: Marta Re: PrOhiBiCjA IP: *.aster.pl 25.05.06, 11:30
      Władza bała się że pielgrzymi nadużyją alk. w czwartek i z podowów kacowych
      nie pojawią się w piątek na mszy.
      • Gość: sil Re: PrOhiBiCjA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:13
        A ma ktoś może jakieś zapasy, które byłby skłonny odsprzedać? Koleżanka ma dziś
        18 urodziny...
        Czekam na oferty :)
        • Gość: sil Re: PrOhiBiCjA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:40
          w sprawie tych ofert to czekam na jakiegos maila na silean@gazeta.pl ...
          • Gość: Varsói Re: PrOhiBiCjA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:25
            Jak już tak wklejamy teksty piosenek z Kazikiem w roli wokalisty:
            www.staszewski.art.pl/teksty/index.php?id=wodka
            • rysio.ochucki Re: PrOhiBiCjA 25.05.06, 15:08
              Ale to przynajmniej jest wolny wybór każdego z nas. Każdy ma wolną wolę,
              pamiętaj o tym. Chyba że ktoś ma umysł zniewolony komuną mentalną... na razie
              na to leku nie wynaleziono :(

www.staszewski.art.pl/teksty/index.php?id=prohibicja
              • Gość: m Re: PrOhiBiCjA IP: 193.41.113.* 25.05.06, 17:46
                I co w tym złego, że przez dwa dni wątroba Wam odpocznie?...
                • rysio.ochucki LeNiNoWsKiE MeToDy 25.05.06, 21:31
                  Ja np. wizytę papieża mam w głębokim poważaniu. W reklamowym ujęciu mógłbym
                  powiedzieć tak: teraz to mi to LOTTO.

Nie znoszę jedynie jak jacyś skretyniali polityczni decydenci (łącznie z
                  bezmyślnie przyklaskującymi konformistami) decydują za mnie co mam robić.
                  Wolność ma swoje granice, i tymi granicami jest wolność innych. Dlaczego ktoś
                  ogranicza moją wolność w zakresie prawa do decydowania o sobie np. spożywania
                  alkoholu? Czy to nie jest czerpanie pełnymi garściami z ideologii leninowskiej?

Zdajesz sobie sprawę dlaczego? Bo to właśnie Lenin uważał że robotnicy i ludzie
                  są za "głupi" do podejmowania decyzji i dlatego to partia musi ich uświadomić
                  oraz objawić im odwieczne prawdy. Co więcej musi podejmować w związku z tym za
                  nich decyzje w imię dobra "proletariatu".

No a tak poza tym myślałem że, w tym kraju myśli się głową a nie wątrobą... Jak
                  pokazuje wypowiedź poprzednika niektórzy nie myślą głową.
        • Gość: MB Re: PrOhiBiCjA IP: *.chello.pl 25.05.06, 19:10
          Polecam wybrać się gdzieś poza granice Wwy - piwo powinno się dać kupić bez problemów.
    • Gość: Krzysztof Re: PrOhiBiCjA - gdzie kupić? IP: 80.54.99.* 25.05.06, 19:26
      Pomożmy sobie nawzajem - wpiszcie jakieś "normalne" sklepy, mety, norki w
      akademikach, gdzie da się coś kupić... Bo to jest po prostu paranoja...
      • Gość: Szmakos Władza wie lepiej IP: *.net-serwis.pl 25.05.06, 22:37
        A te rozpaczliwe prośby o podanie adresów melin świadczą o bardzo niskich
        potrzebach ludzi, którymi rządzi nie rozum, lecz prymitywna chęć zalania sobie
        pały. A władza chce mieć przynajmniej na kilka dni spokój z pijakami.
        Wystarczy, że ma na głowie B16. Zresztą po wyczynach bandytów na Starówce nie
        było inego wyjścia. Lepiej zapobiegać niż leczyć.
        • Gość: Red Re: Władza wie lepiej IP: *.acn.waw.pl 26.05.06, 00:00
          > A te rozpaczliwe prośby o podanie adresów melin świadczą o bardzo niskich
          > potrzebach ludzi, którymi rządzi nie rozum, lecz prymitywna chęć zalania
          > sobie pały.

Na tym polega demokracja. Jak chcesz sie zalac to sie zalewasz. Nikt tu nie
          deliberuje nad twoimi potrzebami i nad tym czy mozesz je zrealizowac czy nie
          (niewazne z jakiego powodu).

> Zresztą po wyczynach bandytów na Starówce nie było inego wyjścia. Lepiej
          > zapobiegać niż leczyć.

He ... smiale porownanie. Bana rozwydrzonych kiboli i katolicki narod ustawione
          w jednym rzedzie. Zreszta mi to rybka ... kupilem pifko wczesniej i wypinam sie
          na prohibicje.
          • Gość: Szmakos Re: Władza wie lepiej IP: *.net-serwis.pl 26.05.06, 07:10
            No to się wypinaj - ale u siebie w domciu. Na tym polega demokracja, że w tych
            dniach nie ma miejsca dla pijaków w miejscach publicznych.
        • norbert76 Re: bez jaj -władza wie lepiej 26.05.06, 00:01
          Jak to władza będzie miała kilka dni spokój z pijakami? taki bedzie miała
          spokój, że ludzie robią zapasy, wykupując całe zapasy z alko. poczytaj sobie co
          ludzie piszą - puste półki w hipermarketach. Sklepikarze zacierają ręce, klienci
          cieszą się, że wykołowali władzę, a władza ma 'trawnik pomalowany na zielono' na
          wizytę Papy.
          Kocham (ale słabo) ten kraj za tę obłudę.
          No chyba, ze pisałeś ironicznie, a ja po dwóch Lechach nie zczaiłem:))
          Pozdr
          • Gość: Szmakos Re: bez jaj -władza wie lepiej IP: *.net-serwis.pl 26.05.06, 07:11
            Jak w temacie, pij sobie w domciu. Ale na ulicy i w knajpie nie.
            • Gość: ferment Re: bez jaj -władza wie lepiej IP: *.chello.pl 26.05.06, 12:47
              Gość portalu: Szmakos napisał(a):

> Jak w temacie, pij sobie w domciu. Ale na ulicy i w knajpie nie.

Pozdrawiam, podobają mi się twoje posty. Jestem podobnego zdania.
              Wreszcie coś poruszyło tym forum, bo powoli zamierałao
              :)
        • bloks Re: Władza wie lepiej 27.05.06, 18:46
          Szmakos nie " bardzo niskie
          > potrzeby ludzi, którymi rządzi nie rozum, lecz prymitywna chęć zalania sobie
          > pały. A władza chce mieć przynajmniej na kilka dni spokój z pijakami.", a woloność dokonywania wyborów:

1, Wyboru wiary lub jej nieakceptacji;
          2. Wyboru sposobu na życie - wolnego i nieskrępowanego przez żadne katolicko-prawicowo-nacjonalistyczne ugrupowania i poglądy;
          3. Nie "władza chce mieć przynajmniej na kilka dni spokój z pijakami", bo władza to my, a rządzący Polską chcieli mieć problem z głowy.

A ja chcę mieć wolność wyborów, wolnych i nie skrępowanych, chcę to piję, nie chcę to nie piję i moja sprawa jak wyglądam, gdy jestem pijamy. Nie pomagaj ludziom dokonywać wyborów, każdy znać ma prawo dokonywać tych wyborów sam.
          A jeśli nie to:
          1. W poniedziałek jemy parówki;
          2. We wtorek konsumujemy pasztetową;
          3. W środę mamy prawo do kawałka kanapkowej drobiowej;
          4. W czwartek jeść będziemy szynkę mieloną;
          5. W piątek możemy jeść tylko ryby - sklepy będą mieć zakaz sprzedażmięsa i wędlin, pod groźbą odbioru zewolenia na ich sprzedaż;
          6. W sobotę jemy schab pieczony, a w:
          7. W niedzielę szynkę i baleron !

A jak nie będziemy grzeczni:
          to "włdza" nas skarci,
          a jedynie słuszna wiara, z którą nie każdy musi się zgadzać ogłosi wobec nas anatemę
          i
          za karę, że nie byliśmy grzeczni płacić będzimy proboszczowi obowiązkową tygodniową opłatę zwaną na przykład: "karniną". Jeśli jej nie zapłacimy firma windykacyjna ten datek na rzecz jedynie słusznej wiary i religii, z nas, wraz z odsetkami, ŚCIĄGNIE!

Czy o to Ci do końca chodzi ???
    • korsarz3 Nie wolno pić, to choć pogadajmy 25.05.06, 22:41
      Współczuję, całe szczęście że prezydent nie wymyślił aby w całym kraju była
      prohibicja.
      Zapraszam warszawiaków i innych objętych zakazami, do pogadania na tematy alko:
    • Gość: wolny Re: PrOhiBiCjA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:39
      A ja zakupiłem w środę zgrzewkę browaru i mam w d.. wszystkie zakazy
      • Gość: p(y)tak Re: PrOhiBiCjA IP: *.aster.pl 26.05.06, 09:55
        B16 wulatuje z Warszawy o 16. Czy prohibicja leci z nim, czy zostaje do 24 ???
      • Gość: Darek Re: PrOhiBiCjA (do szmakos) IP: *.chello.pl 26.05.06, 09:55
        a ja zakupilem sobie wczoraj piwko... jak sie chce to mozna :)) i bede je pil
        tam gdzie bede chcial to po pierwsze
        po drugie taki zakaz to czysta hipokryzja
        po trzecie pani Kochalska to prawie prezydent (oby jak najkrocej)
        po czwarte, zeby wypowiadac sie na temat starowki trzeba najpierw tam byc, a
        nie pisac to co sie przeczytalo
        tyle w temacie
        • Gość: asdf Re: PrOhiBiCjA (do szmakos) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:00
          fajnie spoko zakaz w karakowie też chce taki
          • Gość: rafal Re: PrOhiBiCjA (do szmakos) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:02
            czwartek piątek cienkie dni gdyby była sobota niedziela i poniedziałek to już
            bym robił zapasy a tak........ to mi zwisa
            • duch_zenona Re: PrOhiBiCjA (do szmakos) 26.05.06, 13:23
              A czy wiecie, że w większości stanów USA jest zakaz sprzedaży alkoholu w niedzielę?

Moherowa hameryka?
              • Gość: ferment Re: PrOhiBiCjA (do szmakos) IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:27
                Kto Ci tu uwierzy
    • piojab A ja wzonoszę toast 26.05.06, 15:20
      Za tego "mądrale" co to wymyślił. Przednią whisky tak żeby nie było wątpliwości
      pozdrawiam
      • Gość: gość Re: A ja wzonoszę toast IP: *.aster.pl 26.05.06, 15:32
        ja również piję za "zdrowie" Kaczyńskich
        i liczę dni do wyborów oraz liczę na Warszawiaków
        wykompy w końcu tych kurdpuli najpierw z Warszawy, a potem
        z Polski
        • Gość: Darek Re: A ja wzonoszę toast IP: *.chello.pl 26.05.06, 16:06
          i za to wypije zimne piwko, ktore przed chwila nabylem w naszej Warszawie
          pomimo bezdurnych zakazow :)))))
          • Gość: franki Re: A ja wzonoszę toast IP: *.aster.pl 26.05.06, 16:08
            A więc zdrowie wasze w gardła nasze!!! (jak zwykle...)
          • Gość: ferment Re: A ja wzonoszę toast IP: *.chello.pl 26.05.06, 16:35
            Możesz mnie oświecić co to są : bezdurne /zakazy - wiem/?
            Takie coś jest tylko w Twojej Warszawie?
            • duch_zenona Re: A ja wzonoszę toast 26.05.06, 16:39
              Gość portalu: ferment napisał(a):

> Kto Ci tu uwierzy

---------------------------
              wszyscy

en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_laws_of_the_United_States_by_state
              • emjott czy po24 na stacjach 26.05.06, 21:53
                Może ktoś się orientuje, czy po 24 na stacjach całodobowych albo sklepach będzie
                można nabyć piffko?
    • Gość: JK Re: PrOhiBiCjA IP: *.aster.pl 28.05.06, 22:35
      A w restauracji sejmowej sprzedawali mocne trunki w czasie prohibicji. Już od
      dawna wiadomo, że są równi i równiejsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka